Geels: 'Milik moet vertrouwen krijgen'

SamVR, 03-10-2015 om 09:00, 6925 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ruud Geels hoopt dat Ajax en PSV zondag voor een spektakelstuk gaan zorgen in de Amsterdam Arena. 'Beide teams zijn niet echt in vorm, maar het zou mooi zijn als het een heel aanvallende wedstrijd wordt en we kunnen genieten. Dus niet steeds dat tikkie takkie voetbal, met balletjes breed of terug op Jasper Cillessen. Daar zitten we niet op te wachten met zijn allen', begint Geels in gesprek met Ajax Showtime.

Geels volgt de eredivisie, waarvan hij in dienst van Ajax vier keer topscorer werd, nog op de voet. 'Ajax heeft op dit moment natuurlijk een geweldig stand op de ranglijst van de eredivisie, dus ze doen het wat dat betreft uitstekend. Maar het gaat niet met sprankelend voetbal', zegt de voormalig speler van zowel Ajax als PSV. 'PSV is echt een eenheid. Tegen CSKA Moskou kwamen ze bijna terug van een 3-0 achterstand. Ze hebben bij PSV ook wel wat karakter in de ploeg met jongens als Andres Guardado, al is het nog niet zeker of hij speelt tegen Ajax. Dat Luuk de Jong er niet bij is, is natuurlijk een enorm voordeel voor Ajax. Dat maakt het zelfvertrouwen er niet groter op bij PSV.'

Geels scoorde in de jaren zeventig maar liefst 123 doelpunten in 131 competitiewedstrijden voor Ajax. Hij ziet dat Ajax tegenwoordig een stuk meer moeite heeft met scoren. 'De achterhoede heeft het dit seizoen tot nu toe goed gedaan, maar er moeten wat makkelijker doelpunten worden gemaakt. Op dit moment zit dat er even niet in. Het is een cliché, maar het zijn allemaal jonge jongens die niet elke week uit kunnen blinken', weet Geels, die wel potentie ziet in de huidige spits van Ajax. 'Arek Milik is op zich een goede spits. Je moet, denk ik, zo'n jongen vertrouwen geven. Iedereen loopt nu wel een beetje te zeiken op hem, maar laat hem daar nou maar lekker gaan. Dan denk ik dat hij ze er wel in schiet straks. Hij heeft een ontzettend goed schot met zijn linkerbeen. Zijn handelingssnelheid in het strafschopgebied kan beter.'

De topscorerstitel lijkt dit seizoen echter al niet meer haalbaar voor Milik. Het is Geels uiteraard niet ontgaan dat Ajax al jarenlang geen topscorer van de eredivisie meer voortbracht. 'Het loeren op kansjes en doelpunten maken, wat een echte spits altijd heeft gedaan bij Ajax, is de laatste jaren een beetje weggevallen. Ik hoop dat Ajax in de jeugdopleiding wat jongens heeft lopen die dat kunnen gaan doen in de nabije toekomst. Ajax heeft met trainers als Dennis Bergkamp natuurlijk een uitstekende staf. Die moeten het toch voor elkaar kunnen krijgen dat er goede spitsen komen', besluit Geels.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Veldman speelt sterke pot, maar media begint meteen weer over ovetreding van ajax. belachelijk de media doet er alles aan om dit ajax onderuit te halen.
0 0
fredajax
Als je twee buitenspelers heb zoals Vince Gino Dekker van de A1 en dan milik als spits.
dan weet je niet wat je gaan meemaken.
maareh b lijven dromen en hopen dat el Echo en Fizelf een keer de bal fatsoenlijk af willen leggen op onze spits Milik.
Hij is ook pas 21 dat moeten we ook niet vergeten.
bij de Boer mag iedereen kut spelen behalve de spits, die heeft het altijd gedaan.
0 0
Van Reenen
Al die ongevraagde meningen van die dronken aardbeien gaan voorbij aan het feit dat Donyell Malen afgelopen juli naar dat clubje van Bergkamp is gegaan in Londen. Arsenal dus. Daar lult niemand over en hij werd al vergeleken met Thiery Henry, dus.......
Ook die nog dronkener aardbeien van RTL7 hebben altijd een mening over het feit dat Ajax geen spits kan opleiden, maar volgens mij hebben zij Donyell Malen ook nooit zien spelen.
Dus dit gaat weer nergens over. Maar of zij er nog negatief over spreken, weet ik niet want ik kijk al lang niet meer naar die 010/aanhangers met hun negatieve meningen over ons Ajax, scheelt bovendien een hoop verloren tijd en ergernis.
1 0
Stuffie60
Ik was er bij in het Olympisch stadion toen we met 6-0 van F'nooit wonnen toen deze held, Ruud Geels, 5 maal scoorde. Om nooit te vergeten!
2 0
amthree
Milik moet gewoon ballen krijgen maar met spelers als el ghazi en fischer gaat hij die nooit krijgen.
1 0
polygonzonbi
Niet eens perse van de flanken, maar ook gewoon van een middenvelder dmv een splijtende pass, zoals Sinkgraven.
1 0
3*stars*3
Valt het jullie ook op dat er geen klik is tussen Ghazi en Milik???
2 0
ajax4ever01
Ja maar dat komt doordat ze beiden snel geneigd zijn voor eigen succes te gaan met name El Ghazi die dat soms wat teveel doet.
0 0
3*stars*3
Let eens op hoevaak Milik klaar staat om weg te lopen bij zijn bewaker en zo weg te sluipen maar Klaassen, Bazoer en Gudelj zie je niet (vaak) met slimme passjes strooien.
Iets wat Sinkgraven of een Lasse wel kunnen en doen.

Een spits moet je op zijn stekre punten gebruiken maar er word al een jaar om van Milik een Ajax-spits te maken die dingen moet gaan beheersen, waar veel tijd in gaat zitten, terwijl het seizoen maar door blijft lopen.
Alleen maar verloren tijd, daarom vergelijk ik het een beetje met KJH want dat was ook niet een echte Ajax spits maar werd WEL op zijn sterke punten gebruikt.
4 0
frosttang
Milk speelde niet goed tegen molde. Aan de bal was het zwak, maar hij creeeerde 2 dikke kansen voor fisher en had zelf 2 pogingen. Ik vind dat frank de boer is iemand anders achter milik moet zetten, want klaassen als 10 werkt niet. Ik hev dit seizoen bijna alle wedstrijden gezien en klaassen op 10 is drie keer niks vind ik. Ik heb het gevoel dat de aanvoerderschap hem te vtoeg komt.
3 0
HeavenlyDivine
Die bal die hij met z'n borst klaar legde voor Fischer was echt knap.
Moest er ook in
1 0
JanTa
Waar hebben we het eigenlijk over. Die jongen is 21 jaar en voor een spits is dat gewoon heel jong die nog van alles moet leren want ook op deze positie komt het aan op ervaring. Geef die jongen lekker de tijd om door te groeien en dat gaat nu 1maal met vallen en opstaan.
1 0
de-Ajacied
Milik is gewoon een hele goede spits maar past niet echt bij Ajax. Met zijn linkerbeen is het de meest gevaarlijke aanvaller maar hij kan niet in de dekking worden aangespeeld of met een actie een verdediger uitspelen. Als we wat meer zouden counteren in een 5-3-2 opstelling met een goede target spits voor hem zou hij veel meer gaan scoren. En dat hij ondanks het uitblijven van goals nog steeds minder egoïstisch speelt dan El Ghazi en Fischer, daarin is hij wel heel professioneel.
0 0
Poldervoetbal
Eerst maar eens een trainer nemen die zorgt dat er ballen voor de goal komen. zou al een heel stuk schelen met wat er nu gebeurd
.
3 -5
3sterren
Van iemand die zelfs met zijn kont wist te scoren kun je gerust aannemen dat hij er kijk op heeft... We zijn meesters in het oprakelen van zijn minpuntjes, maar vergeten sneller dan een lichtflits al het moois dat hij ons al heeft gebracht. Al wordt hij dit seizoen tegen alle verwachting in toch wel topscorer, dan nog weet men hem te verwijten dat hij zijn veters anders had moeten strikken, meer op de manier zoals vroeger de Ajaxspitsen dat deden. En er dan ook nog eens onrespectvol aan toevoegen: ”met zijn houten kop”. Milik is een jonge, harde werker met een neusje voor goals. Mark my words...
5 0
Truus de Bakker
Milik is in potentie een goede spits. Zijn combinatiespel is het nog niet helemaal. Hij speelt ballen vaak net te kort op zijn medespelers. Vooral ballen die maar een keer geraakt worden. Hij is het blijkbaar niet gewend om ballen meteen door te tikken. Zodra hij die touch ontwikkelt gaat het spelletje voorin veel beter lopen.
0 -1
godofajax1900
Buiten vertrouwen moet ie ook wel ballen krijgen. en dat gebeurt ook vaak niet. als el ghazi de bal heeft is het net een blind paard. en vind fisher ook net ff iets teveel voor zich zelf gaan . Als daar wat meer verandering in komen dan komt de rest van zelf goed
2 0
Ajaccus
Het zit Milik gewoon even tegen. Vormdipje.
2 0
JCr14
Hij heeft gelijk.
Milik heeft een goed linkerbeen. Kan aardig koppen. En kan de bal raken vanuit de lucht.
Hij is redelijk snel.
En is pas 21.
Technisch en fysiek kan hij nog veel stappen maken
2 0
AFCA82
Geeltje! Wat ben je toch een held ouwe! Een van de beste centrumspitsen die we ooit hebben gehad! Niet te vergeten, de verwoestende kopbal van hem tegen 010. Die broodpoot van een "kromme" wist niet wat hem overkwam!

Wat betreft Milik, het komt wel goed! Ik heb er nog steeds vertrouwen in.
2 0
Jornnn
Als je denkt dat Bergkamp een goede spits zal opleiden vraag ik me af waar je de laatste 5 jaar bent geweest meneer Geels. 1. Bergkamp trekt zijn handen af van alles waar Jonk overheen plast en 2. In de afgelopen 7 jaar heeft hij nog geen een spits geschikt voor Ajax gekregen.
0 -5
MarcoWatcher
Geen Ajax spits. Wordt Sigi 2 drama. Ik zou spelen met Younes fisher el ghazi
0 -8
gwn_rj
En dan bazoer - sinkgraven - klaassen erachter
ik denk dat combinatie fischer - sinkgraven in de as echt lekker zou zijn... bijna niemand die kan koppen, maar de voorzetten komen toch niet aan met al die naar achter leunende ploegen
0 0
Suarez16_
Hij is een goede spits in de 16, maar die kerel is zo slecht aan de bal. Afronden met het hoofd of met de voet gaat hem goed af, maar elke pass ketst 5 meter van zn voet af en een bal fatsoenlijk aanspelen kan die ook al bijna niet. Ze moeten daar is op trainen, want scoren kan die wel. Als zn bal aaname beter zou zijn zou die echt veel gevaarlijker zijn.
1 -1
JCr14
Dan moet je hem dus niet uit de 16 halen.
3-4-3 spelen met een ruit achter de spits.
3 0