Heitinga en Viergever niet bij selectie

BVeenstra, 25-09-2015 om 13:48, 8083 views, Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Frank de Boer heeft Johnny Heitinga en Nick Viergever niet nodig voor de competitiewedstrijd tegen FC Groningen van zaterdagavond. Beide verdedigers zitten niet bij de selectie van de Amsterdamse club, zo meldt Ajax-trainer Frank de Boer vrijdagmiddag op de persconferentie.

'John Heitinga en Nick Viergever zitten niet bij de selectie voor morgen (zaterdag, red.). Ik heb gezegd: 'hier staan er twee teveel'. Ik gun het ze alle vier, maar ik moest een keuze maken', aldus De Boer, die wel verdediger Mike van der Hoorn selecteerde voor het duel met de Groningers. 'Ik wil het liefst twee verdedigers, twee middenvelders en twee aanvallers op de bank', vervolgt De Boer. 'Dat zorgt voor een betere balans. Als er iets gebeurt, kun je meerdere kanten op.'

Afgelopen woensdag in het bekerduel met De Graafschap vertolkte Heitinga nog een heldenrol door vlak na zijn invalbeurt voor de beslissende 2-0 te zorgen. In diezelfde wedstrijd kregen Jasper Cillessen, Jaïro Riedewald en Kenny Tete nog rust. Het trio zit tegen FC Groningen wel weer bij de groep. Verder is Yaya Sanogo nog altijd niet fit en zit derhalve niet bij de wedstrijdselectie. Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Excelsior is de selectie op één plek gewijzigd, waar Thulani Serero de plek inneemt van Viergever.

De volledige selectie
Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Riechedly Bazoer
Viktor Fischer
Daley Sinkgraven
Arek Milik
Davy Klaassen
Amin Younes
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Thulani Serero
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WinstonWeed
Het is door RusselWestbrook, mijzelf en anderen ruim van te voren voorspeld dit.
We kregen alleen maar minnetjes en sentimenteel gelul als antwoord.
En nu gaan mensen verbaasd zijn dat ie op de tribune zit??????
Rot toch op dan als je oost-indisch doof wilt zijn.
0 0
Caparzo
Sneu voor Johnny, maar hopelijk weet hij nog weer topfit te worden. Duurt even, zag je wel aan Sneijder.
0 -2
blava
Heitinga is nog lang niet fit. Ik denk dat hij ook nooit meer het niveau gaat halen dat nodig is om in Ajax 1 te voetballen. Hij traint nu alweer 3 maanden bij Ajax. Hij belandt niet voor niets op de bank bij Hertha en Fullham. Dan wordt verwacht dat hij leiding geeft aan de defensie bij Ajax.

Overigens Veltman speelt de laatste wedstrijden zeer stiekem foutloos en sober zoals hij moet spelen. Oktober wordt een belangrijke maand voor hem (en voor Ajax).
4 -1
AjaxAddicted
Heitinga is niet minder dan veltman. Maar heitinga nam de laatste 10 minuten wel direct het roer over achterin. Mensen plaatsen en zelf op de juiste positie staan. Hij kan in grote wedstrijden wel bepalend zijn. Het is gewoon schandalig. Alsof Kuyt nu zo klasse is, maar hij neemt ze wel op sleeptouw. We zullen zien wie er gelijk heeft...maar had hem dan niet gehaald..Frank zei nog, hij wordt fitter en krijgt meer speelminuten en BAM hij zit op de tribune...
0 -3
A-west
belachelijk dat De Boer Heitinga laat zakken, had hem dan niet gehaald man.vervolgens hem ook nog kleineren bij Fox Sports. Nee ik vrees een afstraffing tegen PSV en Feyenoord. Als dit zo is moet de Boer zo snel mogelijk zijn biezen pakken. Trouwens, iedere andere
trainer was al lang de laan uit gestuurd. Tegen middelmatige clubs zo slecht presteren laat zien hoe ver de Boer weg is gezakt met dit elftal.Tijd voor verandering , niet meer dat breed geklooi,ipv drang naar voren. we zullen het tegen Groningen ook weer zien. Kotsmisselijk wordt je ervan,
1 -4
godenzonensuper
De komende weken worden bepalend voor Frankie. Ajax krijgt een ontzettend lastig programma waarin ik ze zoals ze nu spelen echt wel een paar afstraffingen zie krijgen helaas.
0 -3
Ajax34
Heitinga laat wel direct zien dat hij van toegevoegde waarde is door bij die corner op de juiste plaats te staan en te scoren. En die ervaring kunnen we goed gebruiken. En verdedigend doet is hij zeker niet slechter dan Veltman. Veltman zakt bij grote wedstrijden te vaak door het ijs helaas.
1 0
3sterren
Volgens mij was zijn goal van een heel hoog Ruud Geels gehalte... Kreeg hem per ongeluk tegen zijn gezicht. Wel leuk voor Heitinga natuurlijk. Voor de rest ben ik het wel met je eens. Weet alleen niet of hij al echt 100% fit is.
0 0
Johan1
Ajax had ipv Heitinga gewoon een goede, ervaren speler moeten halen. Hier hebben we niks aan, behalve voor het sentiment.
3 -1
vak114
Waarom is Heitinga dan in godsnaam gehaald.
Misschien dat hij in de loop van het seizoen meer zal spelen bij schorsingen en blessures.

Zou hem altijd bij selectie houden,Viergever moet zich na zijn wanvertoning echt heel diep schamen.
1 -1
3sterren
Misschien is Viergever wel mentaal gebroken door het wisselvallige beleid van FdB, die vorig seizoen nog beweerde dat Viergever de juiste mentaliteit bezat, gif in zijn spel toonde, en de wedstrijd daarop weer op de bank kon plaatsnemen. Dat kan je mentaal breken, hoor. Hij denkt vast bij zichzelf: wat ik ook doe het maakt toch niets uit. Je kunt het hem toch niet kwalijk nemen. Hij is gehaald als vervanger voor Moisander. Volgens mij is die al een jaar weg. Iemand heeft hem gekocht en hem een reuze worst voorgehouden. Toch? Dat is niet zijn schuld.
0 0
Daandaan
Word het toch niet eens tijd voor een andere coach 1 die niet stug en eigenwijs zijn eigen systeem vast blijft houden. Ik ben er wel klaar mee spelers worden niet beter... frank ziet dingen in spelers die er niet zijn... wat is er nou erg aan om sinkgraven een tijdje op de bank te houden en schöne te laten spelen sinkgraven moet het verdienen om te spelen en niet in het veld zetten om ervaring op te doen we zijn verdomme ajax daar moet alleen het beste spelen....
1 -1
FerdiVierklauw
Terecht dat Viergever er niet bij zit en Serero wel. Ik zou toch proberen om vd Hoorn meer vertrouwen te geven door hem meer in de wedstrijd te brengen (als verdediger). Hopelijk gaat Veltman dan beter/scherper zijn omdat zn speelminuten in gevaar komen.
5 0
MankeNeliss
Ach we hebben een Dijks van een verdediging.
4 0
MankeNeliss
4gever komt tekort en Johnny is niet fit hij loopt alsof hij niet vooruit komt. Vd Hoorn is ook een drama aan de bal. Je kan beter 1 knappe verdediger halen dan 3 halve. Nu zit je met 3 net niet spelers opgescheept.
2 -1
nuff-said
Vd hoorn speelde prima tegen de graafschap. Ik hou van zijn paasjes. Hij geeft ze echt strak en lange ballen ook moeiteloos. Hij moet dat vaker gebruiken. Vind hem goed voor de bank hoor. Daarnaast blij dat serero op de bank zit. Als het voetballend niet goed gaat dan gooi je hem erin en dan zal je zien dat iedereen ineens scherper wordt aan de bal
2 -1
AFCA1510
Echt gruwelijk voor Heitinga, zal wel enorm veel spijt hebben. Kwam naar Ajax om zich terug te knokken, maar beland hier ook op een dood spoor. Had even goed bij een club op de bank kunnen, zitten cashen nu
0 -1
WinstonWeed
Zit ie bij Ajax zonder salaris op de bank dan?
0 -1
jarenfan
Vertel eens Frank, Heitinga niet en vd Hoorn wel
bij de selectie.
2 0
godenzonensuper
Viergever is af en toe handig om erbij te hebben maar wat een drama aan de bal zeg. En tsja Heitinga dat begint een treurig verhaal te worden. Denk dat RusselWestbrook hier toch gelijk krijgt , Heitinga kan het gewoon niet meer aan helaas..
2 0
PeterVKV
Sprak een goede vriend/kennis van hem die zei dat Johnnie door zijn knie niet meer de snelheid heeft om achterin te spelen; op 6 zou de enige optie nog zijn...
0 0
JPC40
Waarom is hij dan gehaald, ?????
0 0
PeterVKV
Voor de 6 positie in de Poulsen rol als het moeilijk wordt omdat we onder druk komen en een voorsprong willen verdedigen.
2 0
RyanBabel
Zouden ze weer 3-4-3 gaan spelen? Aangezien ze maar 6 verdedigers hebben meegenomen in plaats van 7?
0 -2
RuudRuud
Logisch, ik vond Van der Hoorn samen met Gudelj de beste van Ajax tegen De Graafschap. Van Viergever werd ik erg verdrietig...
4 0
PeterVKV
Mee eens en mag ook wel eens gezegd worden want ze worden hier meestal afgebrand. Vaak ook onterecht vind ik.
1 0
Joseph
Prima, 6 verdedigers is ook wel genoeg. Heitinga wel jammer natuurlijk, maar misschien beter om hem bij jong Ajax die 90 minuten te maken..

Nu stond hij ook op de plek van Bazoer, daar zie ik toch liever hem of Gudelj staan. Maar wie weet, als hij bij JA indruk kan maken op die positie, zie ik het wel zitten!
1 0
MS22
Waarom doen mensen zo moeilijk, we hebbe deze hele competitie 2 tegendoelpunten gekregen waarvan 1 penalty. Die wedstrijd stond Viergever ook op. Bij de wedstrijden dat we met Tete, Veltman, Riedewald en Dijks achterin speelde zijn er geen tegendoelpunten gevallen. Lekker laten staan of zie ik dat verkeerd? En wat heeft Johnny eraan om nu elke week 90 minuten te banken. Laat hem dan maar liever ritme opdoen bij Jong Ajax en als er met onze huidige verdedigers een mindere periode is dat je een fitte Heitinga kan inzetten. Laten we nu niet zelf ook alle media na praten, die roepen maar dingen zonder nadenken en willen allemaal provoceren.
12 0
Raikkonen94
Gaat Frank nu nog steeds zeggen dat Johnny een goede aankoop was? Hij verdient bijna een miljoen salaris geloof ik dus ik ben bij nader inzien toch wel heel blij dat hij in eerste instantie maar voor één jaar is vastgelegd. Zo heeft Ajax en ook Johnny zelf er weinig aan.
1 0
JoodTotMijnDood
Dus Heitinga, Viergever en Sanogo niet in de selectie, bied in ieder geval ruimte voor een paar talenten denk ik zo.
1 0
Mees0107
Als je kan tellen weet je al welke 18 er morgen bijzijn.
1 0