De Boer: 'Dat vind ik een domme vraag'

SJvanveen, 23-09-2015 om 23:09, 13571 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax won verdiend met 2-0 van De Graafschap, maar sprankelend was het allerminst. Toch is Frank de Boer niet ontevreden. 'Zij stonden niet te springen om het spel te maken', aldus de oefenmeester tegen FOX Sports

'Ik ben niet heel geërgerd. Zij stonden niet te springen om het spel te maken. Over de eerste twintig minuten was ik niet tevreden, de rest van de eerste helft was goed', begint De Boer, die duidelijk geïrriteerd raakt als reporter Hans Kraay Jr. doorgaat op het spel van Ajax. 

De interviewer confronteerde De Boer met de vraag waarom Ajax het niet lukt om te sprankelen dit seizoen. De coach reageerde heel fel: 'Ik wil ook elke wedstrijd met 8-0 winnen. Daar zijn wij nu nog niet toe in staat. We zijn wisselvallig, dat komt mede door de jonge jongens. De laatste twintig minuten hebben we alleen maar tegen de muur aan gebeukt. We hadden continu dreiging. Denk jij (Hans Kraay) dat we niet trainen om te sprankelen? We hebben vandaag helemaal niet achteruit gespeeld, wel opletten Hans. Jij denkt dat de insteek van ons spel is om achteruit te spelen? Dat vind ik een domme vraag.'

De Boer ging tenslotte ook nog in op andere zaken als Heitinga en de Fluwelen Revolutie. De verdediger maakte zijn officiële rentree, scoorde de 2-0 en werd verkozen tot Man of the Match. 'Dat doen wij. Ik vond het wel op zijn plaats. Voor het eerst terug op het oude nest.' De Ajax-trainer kwam daarnaast nog terug op de column van Van Basten, waar hij eerder aangaf het gedeeltelijk eens met hem te zijn. 'Er zijn minder oud-voetballers in de jeugdopleiding. Die jongens moeten terugkomen.' 

Bekijk de beelden.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Scoren bij je debuut is speciaal.. maar bij een come back, zoals Heitinga meemaakte, helemaal super. Ben blij voor hem. Hoezo is Milik eigenlijk een slecht mee voetballende spits? Prachtige voorzet van links, waaruit Fischer scoorde, lijkt wel de omgekeerde wereld, maar zeer verrassend, dan weer van rechts. Werkt keihard. Mijn bewondering voor hem groeit per wedstrijd.
2 0
versman
Het gaat nu al een paar jaar over 'sprankelend voetbal'. Ik kijk links en rechts wat wedstrijden van andere ploegen, en moet zeggen dat ik nu niet 1-2-3 een ploeg kan noemen die sprankelend speelt. Laten we eens een paar ploegen langs deze 'sprankelend'-meetlat gaan leggen:
PSV - als er 1 ploeg is die niet sprankelend aanvallend voetbal speelt is het PSV wel. Alleen maar loeren op de counter en op foutjes van de tegenstander. Kijk PSV-Cambuur nog eens en je weet genoeg. Welke journalist gaat vragen stellen over het feit dat de landskampioen in eigen huis gaat inzakken tegen Cambuur?
Feyenoord - speelt ook niet sprankelend, maar zeer wisselvallig. Kuyt speelt obligate balletjes, creativiteit ver te zoeken (misschien El Ahmadi, maar verder ook niks)
Manchester United - met onze oud coach die AJax in 95 sprankelend liet voetballen. Manchester is ook alleen maar aan het schuiven, de enige met een actie is Depay en nu misschien Martial. Ik zit bij ManU ook niet op het puntje van mijn stoel
Barcelona - wordt ook steeds minder leuk om naar te kijken. Rondspelen, rondspelen en wachten op een chip van Messi achter de verdediging. Super knap hoe hij het doet, maar sprankelend? Mwah.
Arsenal - de enige ploeg die nog verrassende dingen laat zien wat mij betreft.
Bayern - wel heel dominant, leunen qua creativiteit zwaar op Costa nu.

Verder nog? Welke ploeg uit de eredivisie speelt sprankelend? Heracles misschien?

Kortom: misschien is het wel een stuk moeilijker geworden dan vroeger om sprankelend te spelen. Iedereen wil technische hoogstandjes zien en iemand die drie man passeert, maar ik zie het op de andere velden ook weinig moet ik zeggen.
8 -3
3sterren
Dat maakt het nog niet goed. Misschien moet er meer op die specifieke onderdelen worden getraind volgens de Wiel Coerver methode: http://www.wielcoervervoetbalschool.nl/index/29/0/De-Wiel-Coerver-Methode.htm
0 0
Biss
Jij snapt em.. ;)
1 -2
Ruff Rhythim
Waarom zit je vergelijkingen te zoeken om het tempoloze, futloze, creatief arme spel van Ajax te verantwoorden?

Waarom ga je voorbij aan hetgeen het werkelijk om gaat? Namelijk dat er fatsoenlijk gevoetbald moet worden?

Zeg maar het "voetballen...voetballen..." wat er vlak voor- en vlak na de goal van El-Ghazi tegen Excelsior vanuit het Ajaxvak werd gescandeerd.
4 -9
versman
Kijk even naar mijn laatste zin vriend en reageer dan nog een keer. Mijn verhaal was bedoeld om aan te geven dat sprankelend voetbal moeilijker te spelen is dan pak em beet 15 jaar geleden en dat ik dat aspect door bijna niemand voorbij hoor komen.
4 -2
3sterren
http://www.wielcoervervoetbalschool.nl/index/29/0/De-Wiel-Coerver-Methode.htm
0 0
Ruff Rhythim
Ja ik had het gelezen en vond het een volkomen non-argument om te verklaren dat het tempo in het Ajaxspel zo verdomd laag is dat een trainingspop dat nog makkelijk bij kan houden.

Maargoed...het is wel duidelijk: jij baseert het allemaal op de vergelijking of andere ploegen "sprankelend" spelen, schijnbaar is dat jouw maatstaf.

Mijn maatstaf is het soort voetbal waar ik al enige tijd mijn ogen aan pijnig en daarom interesseert het spel van andere ploegen mij ook geen fluit.
3 -3
versman
Vertel eens Ruff, als het zo makkelijk is om aanvallend te spelen in een hoog tempo, waarom doen zo weinig ploegen het dan?
3 0
3sterren
Lees nergens dat het makkelijk is... http://www.wielcoervervoetbalschool.nl/index/29/0/De-Wiel-Coerver-Methode.htm
0 0
Ruff Rhythim
Ik heb nergens gezegd dat het makkelijk is om in hoog tempo te voetballen.
Dan kom je uit bij de ploegen die dat wel goed kunnen en die hoef ik natuurlijk niet te noemen want die kennen we zo onderhand wel.

Waarvoor kijken we eigenlijk voetbal? Om actie, inzet en een bepaalde spanning mee te maken toch?
In ieder geval niet om naar 60% balbezit te kijken ter hoogte van de middenlijn. Ik wil tenminste doelkansen zien en daarop met een bepaalde passie op kunnen reageren.
Hoe vaak komt dat nu nog voor?

Eind vorig seizoen stond hier een artikel wat ik nog even heb opgezocht, hier te vinden:
http://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/88024/cijfers-ajax-handen-vol-aan-kansen-creeren

Veelzeggend en ronduit onacceptabel.
Hoe zou die kansenverhouding nu liggen t.o.v. afgelopen seizoen?
Ik hoop beter, maar daar zou ik nu geen munten op inzetten...
0 -1
SilverHaze
Daarom roep ik al een tijdje: lever lekker je seizoenskaart in en ga alleen nog maar Barca, Real, Bayern en Arsenal kijken. Dan krijg je dat topvoetbal te zien.

Mensen moeten hun verwachtingspatroon gewoon eens bijstellen. 2-0 winnen is gewoon een heel goed resultaat en ik zie vaak zat leuke dingen in het spel. Het is niet altijd even vermakelijk met een verdedigende ploeg. Bij de gemiddelde wedstrijd in één van de 4 grote competities zie ik ook niet dat soort voetbal, zoals je al aangeeft.
5 -4
versman
Precies, dat is mijn punt. Elk team heeft tegenwoordig door hoe je de tegenstander het spel moeilijk kunt maken. Kijk even hoe makkelijk bijvoorbeeld van Basten tegen Volendam drie tegenstanders kan uitspelen en scoren met een stift. Noem mij een soortgelijke actie uit welke competitie dan ook van het afgelopen seizoen (Messi niet meegerekend).
4 -1
isgoed
Oftopic: hebben er meer mensen probleem met fifa 16 carrière mode op de ps4?Na een tijdje geeft ie iedere keer een foutmelding als de wedstrijd begint en moet je overnieuw beginnen.
0 0
Truus de Bakker
In de eerste helft werd er gretig en fel gespeeld. Je zag duidelijk dat de jongens erop gebrand waren gas te geven. Er werd veel bewogen en het tempo lag behoorlijk hoog. Dan valt eigenlijk de eerste goal iets te laat om nog als extra stimulans te dienen. Tweede helft is het spel een stuk minder. De beweging is eruit, het tempo is eruit. Er hoeft maar hier en daar een speler te zijn die niet meer vol gaat en alles raakt ontregelt. Dan rent de rest nog een of twee keer maar ook daar stokt het dan als niet iedereen meedoet en zo ga je van bewegend spel naar stilstaand spel.
1 -1
ram
Wel grappig zo'n interview. Aan de ene kant doet Hans dit natuurlijk niet erg handig. Aan de andere kant is hij wél de enige die kritisch durft te zijn.

Wel had ik graag een vervolgvraag gezien op de opmerking: "We zijn wisselvallig omdat we een jonge ploeg hebben". Ik zou vragen: "Waarom heb je dan zo'n jonge selectie? Je weet toch dat je, zeker Europees, eravring nodig hebt?"

Kom ik weer op mijn stokpaardje: met jeugd alleen redden we het niet!! We hebben een aantal ervaren spelers nodig, spelers met fysieke kracht en een grote winnaarsmentaliteit. Trek een aantal goede scouts aan en stuur ze naar Zuid-Amerika, Mexico, Portugal, Frankrijk, het Oost-blok. Gegarandeerd dat je daar de spelers kunt vinden die we nodig hebben.
3 -1
je
Frank de Boer Klasbak van een trainer die Landstitels terug brengt waar ze horen in de Hoofstad Van Nederland Amsterdam bij AFC Ajax.
Frankie Bedankt.

Er is altijd wel wat dat gezever .

Spelt Chelsea of Machester City of Manchester United Sprankelend met al die miljoen een NEE.

Frank maak ons weer kampioen.
11 -13
Bennyben
Eindelijk iemand die het snapt, 10 jaar geleden speelde we ook slecht voetbal en pakte we niet eens prijzen ook.
Je moet blij zijn met hetgeen dat je hebt blijkbaar zijn er hier mensen die liever in de Jupiler leuage spelen en mooi voetbal zien dan dat ze landskampioen worden van Nederland met slecht voetbal.
Frank for president
1 0
rss-dion
amen
4 -6
Biss
Juist!!
5 -7
Adam24
Ik vond Ajax gister een prima wedstrijd spelen, zeker qua intentie. Vond vooral Schone op 10 erg goed werken (laatste kwartier wat minder). Hij is constant in beweging, daardoor altijd aanspeelbaar, kan een bal vasthouden/een tegenstander van zich afhouden, heeft overzicht en de bijbehorende passing. Het probleem ligt in mijn ogen vooral bij de buitenspelers. Die staan te hoog en altijd klaar om de bal in de voet te krijgen en nooit opengedraaid om hem in de diepte te ontvangen. Dan komen er vaak ook nog van die slappe balletjes zonder enige vaart in de voeten (geen kans om snel open te draaien en zo snelheid te creëren) en dan ligt het spel stil en heeft de tegenstander alle tijd om de verdediging neer te zetten. Meer diepte via flanken gaat het tempo aanzienlijk verhogen en zorgt voor meer ruimte voor de middenvelders.
7 0
Bennyben
En over 10 jaar hebben we het gewoon over Frank de boer wat voor goede coach het was die ons vele landstitels heeft bezorgd. De mensen praten hier alsof het vanzelfsprekend is dat je maar weer elk jaar kampioen word
16 -11
han23
oh jij bent er ook weer zo 1 die er geen hout van snapt. het gaat hier niet om kampioen worden ofniet. het gaat er om dat het spel er al zeker 3 jaar niet uitziet en er steeds minder supporters de moeite gaan nemen om naar de arena te komen omdat een wedstrijd van ajax werkt als een slaapliedje. het is echt vreselijk voetbal wwat er gespeeld wordt, en niet des ajax
3 -4
Biss
Jij kan zo aanschuiven bij Betweters! Die snappen er net zoveel van..
0 -1
godenzonensuper
Waarom haten hier op Kraaij ?
Doet het pijn dat eens iemand de waarheid zegt tegen de Boer ofzo. Of moeten alle journalisten in koor roepen dat Ajax zo geweldig speelt al 3 jaar lang.
Verder was het moment dat Hans kraaij de Boer erbij haalde toen hij Heitinga aan het intervieuwen was wel erg pijnlijk en genant.
6 -14
Adam24
Omdat Kraaij zichzelf profileert wanneer hij iemand interviewt. Hij is helemaal niet bezig met wat de Boer gaat zeggen, hij is alleen maar bezig om te vertellen hoe de grote Kraaij erover denkt. Waarom denk je dat hij als enige interviewer altijd in beeld staat? Als Kraaij zo graag alleen zijn mening wilt geven en niet wilt weten wat de mensen die er over gaan willen vertellen, dan moet hij net als ons lekker op een forum gaan, hopen op tien duimpjes omhoog zodat hij 's avonds kan slapen en kan dromen over 11 duimpjes.
3 -3
Bobo het Konijn
Maar het probleem is dat hij de waarheid niet zegt, had hij het een jaar geleden gezegd dan had hij gelijk gehad, Maar niet dit jaar nu het systeem er heel anders uitziet de intentie naar voren is en direct spel.
4 -2
Ruff Rhythim
Nou, het is maar een ietsje beter dan vorig jaar hoor, daar is wel alles mee gezegd.

Je wordt er nog steeds niet warm van.

Ik blijf het bizar vinden dat vele Ajacieden het huidige spel op een gelaten, bijna tevreden manier blijven accepteren, "want we staan toch bovenaan...."
3 -7
Caelintroy
Het gaat erom dat de intentie er is bij spelers om naar voren te spelen. Het ligt, vind ik, ook niet alleen aan Ajax maar ook aan de tegenstanders waar Ajax tegen speelt. Iedereen graaft zich in en loert op de counter omdat ze weten dat als ze dat niet doen, Ajax sprankelend gaat voetballen. Ik persoonlijk zie, ten opzichte van vorig jaar, wel degelijk vooruitgang. Daarnaast potentiële spelers, die als ze niet naast de schoenen gaan lopen nog veel beter gaan worden. Een fenomeen als b.v. Suarez hebben we nog niet, maar is het realistisch om zo iemand nog in NL te krijgen? Die mogelijkheid doet zich sporadisch voor. Daarnaast werden we met zo'n fenomeen (wat een genot was om voor naar het stadion te komen) helaas niet kampioen, dus ook geen garantie op succes. Kortom, laat iedereen maar zeuren over Ajax. Ik zeg dat de reden dat Ajax minder (sprankelend) voetbalt komt door alle andere NL clubs. Als zij nou beter gaan voetballen, gaan wij dat ook weer doen;)
4 0
Ruff Rhythim
Wat een gelul zeg...het ligt aan de tegenstander dat Ajax zo slaapverwekkend voetbalt.
Als zij nou beter gaan voetballen gaat Ajax dat ook doen.

Ja hoor tuurlijk.

De "intentie" om naar voren te spelen...alsof dat iets nieuws is...alsof ze ineens erover nagedacht hebben dat een voetbalveld ook nog een andere helft heeft dan alleen de eigen helft waar ze zo spannend de bal weten rond te tikken. Man man man...moeten we daarvoor de vlag al uithangen?

Ik doe dit af als weer zo'n supporter die niks anders met Ajax heeft meegemaakt dan het behalen van de 3e ster.
Zit ik ernaast? Dan hoor ik het graag waarom je er in de loop der jaren anders over bent gaan denken.
2 -2
Caelintroy
Ik kom uit 1975, dus doe de math;) Dus zeker geen supporter die niks anders heeft meegemaakt. ook de 7 jaren aaneengesloten geen kampioen worden en toch braaf naar het stadion gaan elke keer. Ik zie het liever ook anders, maar ik ga geen vingers wijzen naar Frank, omdat ik zie aan hem zie dat hij echt wel attractief en sprankelend voetbal wil spelen. Hij zat immers bij het godenelftal, denk je nou echt dat hij bi Ajax komt en denkt ach laten we lekker tikkie breed spelen. Als je logisch nadenkt weet je net zo goed als ik, dat tijden veranderen en dat de zogenaamde "kleine" clubs gaan voor het behalen van resultaat en echt niet om het spelen van een mooi potje voetbal. Je ziet dit toch ook terug in andere landen of Internationaal. Ik hou van Ajax hoe dan ook en zal ik ook altijd blijven doen, maar ik ben wel een realist en zie verschuivingen plaatsvinden in het hedendaagse voetbal. Verschuivingen die je niet zo maar even op zij zet door te denken dat je 100% op dezelfde wijze de Ajax filosofie kan blijven handhaven. Aan Ajax om dat uit te gaan zoeken het is net als het bedrijfsleven, daar moet je ook op zoek gaan naar nieuwe alternatieven / gaten in de markt om te kunnen blijven groeien. Er zat dan ook ironie in mijn voorgaand verhaal over het feit dat het lag aan de tegenstanders en dat zij beter moeten gaan voetballen.............maar ergens schuilt daar natuurlijk ook wel weer een kern van waarheid in. Hoe dan ook, ik denk dat Frank met deze spelersgroep best nog wel stappen kan gaan maken en ben blij dat we punten pakken, want liever dat en zien dat ze aan het opbouwen zijn, dan uiteindelijk alles verliezen maar wel elke keer horen och wat speelden ze toch mooi voetbal. Voor mij doet dat nog meer pijn.
0 0
Ruff Rhythim
We weten allemaal dat de tijden veranderd zijn en dat de kans niet zo heel groot is dat we nog eens een Europese beker zullen pakken.

Maar daarom hoef je je huisstijl waar Ajax altijd bekend om heeft gestaan nog niet te verloochenen, zo komt het namelijk bij mij wel zo over. Ajax speelt niet op zijn Ajax, dat ziet toch iedereen?
Ajax stond voor een bepaald soort voetbal waar we het allemaal warm van kregen. En dat voetbal ging voor het grootse deel gepaard met louter overwinningen. Die enkele keer dat er verloren werd was je niet blij nee, maar dat kwam dan meestal niet omdat je een boutwedstrijd speelde.

Wat is die nieuwe filosofie eigenlijk? Het spel spelen zoals ze dat nu doen? Ze spelen doorgaans een vrij ouderwetse 4-3-3 in veel te laag tempo. Veel breed en naar achteren. Veel tegenstanders stellen zich daar makkelijk op in, terwijl Ajax nauwelijks kijkt naar wat de tegenstander doet. De doelkansen ontstaan nauwelijks. Maar we blijven toch volharden in dit spel.
Ajax anticipeert ook zeer slecht op gewijzigde spelsituaties in het veld. Bijna elke wedstrijd gebeurt dat. Ze zien het gewoon niet. Ik zeg het vaak tegen mn maten op de tribune. Dan staat een verdediging bijvoorbeeld ineens een paar meter naar voren of naar achteren, maar Ajax blijft dan gewoon hetzelfde spel spelen, want zo hebben ze het nou eenmaal meegekregen vanaf de zijlijn.
Dus feitelijk is dat realisme waar je het over hebt juist NIET bij Ajax geland en bewegen ze juist niet mee in het hedendaagse voetbal. En Frank is toch degene die deze tactiek heeft bedacht.

Ajax wil zoveel en spreekt de nodige ambities uit maar wil dat tegelijkertijd bereiken met zo min mogelijk middelen. Met veel jeugd en weinig centen uitgeven. En als je die centen nou nog goed gericht uitgeeft...? Dat kunnen we nou niet bepaald zeggen als je de aankopen van de afgelopen 4 jaar voor het voetlicht haalt, laten we maar geen namen noemen, dat is al pijnlijk genoeg.
Dat kan niet. Je kan niet blijven volhouden dat je eens in de zoveel jaar Europees hoge ogen wil gaan gooien, terwijl je aan de andere kant zowat elk jaar je beste spelers ziet vertrekken en denken dat talenten dat direct een op een kunnen opvangen, zonder ze goed te ondersteunen met een paar doorgewinterde spelers die ze in het veld kunnen aan- en bijsturen. Dat kan gewoon niet. Dat zien we toch? Vooral Europees? Jeugd is wisselvallig en zal nooit constant presteren. Dat hoort erbij en dat mag ook. Dat moet je dus opvangen/zo laag mogelijk houden door er spelers bij te hebben (in het veld!) die het klappen van de zweep kennen. Maar Ajax wil daar niet aan, of zegt die niet te kunnen vinden.

Wie niet sterk is moet slim zijn. Op basis van wat hierboven staat kan je niet bepaald zeggen dat Ajax erg slim is momenteel.
0 0
Caelintroy
Kunnen we niet beter een privé chat opstarten;)? Maar goed terugkomend op jouw verhaal, heb je wel degelijk een punt en tuurlijk kunnen er dingen anders en altijd beter. Het investeringsbeleid is daar inderdaad een goed voorbeeld van. Aan de andere kant, vraag ik me ook af, of je de buitencategorie nog wel kan binnenhalen. Ajax mag dan nog wel een grote naam zijn, maar de NL competitie niet echt meer, plus zijn de salarissen in het buitenland aantrekkelijker natuurlijk. Hoe dan ook, ik zie het ook graag anders, wil ook weer genieten van het voetbal, maar ben echt blij op dit moment met iemand als Frank aan het roer. Ik zou op dit moment namelijk niet iemand weten die beter zou passen en de rust kan bewaren zoals hij dat nu kan. Hoop ook, nu we inmiddels vijf jaar verder zijn, dat er nu mooie dingen in het verschiet liggen. Ik blijf nog even optimistisch, omdat ik echt oprecht geloof dat Frank iets moois wil achterlaten voordat hij weggaat (als hij dat al niet gedaan heeft met zijn vier titels). Zo niet, spreek ik je over een jaar en / of twee en trakteer ik je op een biertje:) Wat hij wel eens mag doen , is misschien echt gaan nadenken of hij geen basisplaats voor Johny wil vrijmaken. Niet eens zozeer omdat hij misschien een betere speler is dan een Veltman of Riedewald, maar puur alleen omdat hij passie met zich meebrengt, en altijd voorop gaat in de strijd. Alleen het uitzetten van de lijnen (wat hij afgelopen wedstrijd meteen al deed) zou goed zijn voor deze jonge spelers. Je ziet b.v. bij de goal van Johny de bank van Ajax met o.a. Fisher, Dijks en ik geloof Klaassen ook echt intens blij zijn, het zijn weer jonge voetbal beminnende gasten i.p.v verwende chagrijnige overbetaalde knaapjes. Er gebeurt weer wat bij Ajax.
0 0
Ruff Rhythim
Haha, het worden wel verhalen zo ja :D

Het is mooi om te lezen dat we uiteindelijk alle twee toch hetzelfde willen, daarom zijn wij ook Ajacieden...

Laten we hopen dat jouw optimisme uitkomt en we weer mooie jaren tegemoet zullen gaan.
1 0
Caelintroy
Amen!
0 0
Biss
Ik zie zoveel van dit soort reacties, dat vind ik nou dom. Kortzichtig.
Je hebt 2 teams nodig om een leuke wedstrijd neer te zetten, 2 teams die perse willen winnen (zoals je vaak in finales ziet). Zodra 1 van de 2 teams het niet verliezen belangrijker vind dan winnen, is de kans klein dat je veel strijd, kansen en/of sprankelend voetbal zal zien.
Tegenwoordig hebben kleinere clubs door dat dit lelijke voetbal een manier is om toch de benodigde punten te halen (geef ze eens ongelijk).
Dan kan je blijven zeiken op Ajax en FdeBoer, maar dat is veel te kortzichtig.
5 -2
Ruff Rhythim
Zie reactie hierboven op Calintroy.
Waarschijnlijk ook zo'n 21e eeuwse Ajacied he?

Verder nog als aanvulling dat ook Ajax het niet-verliezen (lees: het niet weggeven van kansen) keihard hoog in het vaandel heeft staan. Angst om niet te verliezen regeert dus ook bij Ajax, ook al is het op een andere manier.
Zie de vele reacties na een wedstrijd: ja, we hebben gewonnen maar geen/nauwelijks kansen weggegeven.

Echt...de allerhoogste boom in met dat geblaat!
1 -5
Biss
Het zit je wel hoog he?
Beetje vreemd om aan de hand van 1 reactie/mening te oordelen over mij. Daarnaast heb je nog ongelijk ook.
Misschien is het verschil dat ik al die jaren óók de rest van het voetbal heb gevolgd, als Ajax speelt kijk ik óók naar de tegenstander.
Als jij dat ook hebt gedaan, zou je kunnen zien dat niet alleen Ajax maar het hele voetbal totaal is veranderd. Alle kleine clubs hebben meer vertrouwen tegen grote clubs doordat ze een zeer verdedigende strategie hanteren en daarbij hopen op 2 of 3 counters, en zo de wedstrijd iig niet te verliezen. Hierdoor voetballen de grotere, aanvallende clubs eigenlijk tegen zichzelf. Ze zijn 90min lang bezig om een manier te vinden om die muur te doorbreken.
Ik zou graag van jou horen hoe jij dit dan zou doen..
1 -1
Ruff Rhythim
Tempo omhoog gooien.

Meer beweging in het team, iedereen staat gewoon stil.

Passeer eens een man, in plaats van steeds de bal naar elkaar toe te spelen of dat verkrampte gedoe. Doe gewoon eens gek en verras eens.

Zorg eens dat je wat hersens krijgt als speler van Ajax, ik zie werkelijk belachelijk achterlijke idiote dingen als ik zit te kijken, not te filmen.

Klaar! Gelijk leuker spel ook !

Heb je de tegenstander niet voor nodig.

0 -1
Kinkladze
Jij hebt niet echt verstand van voetbal merk ik wel, ik volg Ajax al meer dan 40 jaar.. Het voetbal is gewoon veranderd. Wen er maar aan, vroeger komt nooit meer terug.
0 -2
Ruff Rhythim
Ja het voetbal is veranderd en Ajax is duidelijk niet mee veranderd want dat denkt nog steeds met een ouderwets uitgevoerd 4-3-3 systeem en met louter pubers de wereld te kunnen veroveren in het tempo van mn overgrootoma, over verstand van voetbal hebben gesproken....
0 -1
Kinkladze
Was heerlijk 3-4-3 gisteren!!
0 -1
Ruff Rhythim
..tegen De Graafschap...
1 0
Biss
Hahaha en dat heeft FdB of welke andere trainer bij Ajax dan ook nog niet bedacht?
Als je echt denkt dat het zo makkelijk is, snap ik niet dat je niet zelf die wereld in stapt..
1 -1
Ruff Rhythim
Zowat elke andere trainer bij Ajax voor FdB bedacht een aantrekkelijker, attractiever en creatiever soort voetbal dan ik nu zie, ja.

Dus inderdaad: zo makkelijk is het !
0 -2
RusselWestbrook
Ja vooral Jol ja. Super creatief!

Alle ballen op Suarez.


Je bent gewoon een negatieve zeiker en daarom zie je alleen maar slechte dingen.
1 -1
Ruff Rhythim
Nee hoor, ik zie ook de (tot nu toe) spaarzame goede dingen.
Ben alleen niet iemand die slaafs, gedwee, als een mak lammetje met mn pootjes omhoog het huidige spel van Ajax accepteer, sorry voor jou dat ik mij niet tevreden stel met gemiddeld anderhalve schot tussen de palen per wedstrijd.

Dat waren er zelfs bij Jol stukken meer, wist je dat?
Of ben je dat even vergeten?
1 -1
Biss
Noem eens een trainer die NU, 2015, zijn team 'sprankelend' voetbal laat spelen
0 0
Ruff Rhythim
Dat hele gelul over "sprankelend" voetbal interesseert mij werkelijk geen ene zak.

Het gaat mij om de manier van voetballen.

En dat is onder Frank een klinisch spelletje, zonder veel ruimte voor enige creativiteit, gebaseerd op uitgedachte patronen.
Dat heeft geen andere trainer bij Ajax ooit gedaan!

Jij vind dat schijnbaar leuk genoeg om naar te kijken en/of accepteert dat, ik dus niet...
0 -2
Biss
Ik zou de vraag ook ontwijken ;) ik laat het hierbij verder. Je mag je mening hebben, die zal ik moeten respecteren.
0 -1
pinballmagic
Vind dat Hans Kraaij gerust wat feller kan zijn
Frank de Boer doet het af met domme vraag
Hans raakte de gevoelige snaar denk ik bij de Boer die wordt daar dus duidelijk liever niet mee geconfronteerd
Onder Frank zal het moeilijk worden om sprankelend te voetballen
Blijft allemaal veel te voorzichtig met totaal geen fantasie
8 -5
grannig mokum1
er moet een geroutineerde op het veld om de jonge spelers te coachen. Haald poulsen terug naar Ajax?
0 -8
masterrr
Winning breeds confidence.... het komt wel
2 -1
Bennyben
Wat een lulkoek allemaal, PSV en Feyenoord spelen al 30 jAar rukvoetbal de laatste 5 jaren presteren die clubs helemaal niks. Het rommelt bij die clubs momenteel aan alle kanten. Welke club is internationaal de laatste 5 jaar 4 x kampioen geworden ik kan er maar weinig bedenken. De boer geeft ons gewoon de 34 titel en dan is iedereen weer de mond gesnoerd en liggen we gewoon nog op schema met de fluwelen revolutie.
4 -5
Jornnn
Nou wat een beredenering.

1. Wij hebben niks te maken met het falende beleid van andere clubs. Dus waarom je dit als argument gebruikt?
2. Kampioenschappen zorgen er niet automatisch voor dat je goed speelt. Dus waarom je dit als argument gebruikt?
6 -1
Bennyben
Maar de media heeft daar wel mee te maken als Ajax de komende 10 jaar 8 x kampioen word zullen er mensen zijn die nog lopen te zeiken waarom we die 2 andere jaren geen kampioen geworden zijn.
En dat gezeik over mooi voetbal moet eens ophouden er zijn hier blijkbaar mensen die liever mooi voetbal zien met een lege prijzenkast
2 -3
Bjarkos
Je maakt twee verkeerde aannames:
- Ajax wordt met dit voetbal 8x kampioen de komende 10 jaar.
- Met attractief voetbal wordt Ajax minder vaak kampioen.

Dat slaat natuurlijk nergens op. Ajax had met 4 jaar (!) CL-inkomsten als enige Nederlandse club ver voor moeten liggen op de concurrentie. Een supporter mag dus best kritisch zijn als het spel al tijden niet om aan te zien is en de Boer net doet of Ajax de enige ploeg is waar verdedigend tegen wordt gespeeld. De Graafschap kan er gewoon helemaal niets van.
4 -1
fanforeffer
het spel is niet wisselvallig. het is constant slecht !! het aantal verkeerde passes is hopeloos. heel veel voorzetten maar niet 1 op maat ,allemaal blind voorgegeven . lekkere snelle acties zie je bijna niet. en er wordt nog steeds weer terug gedraaid en te vaak terug gespeeld. we winnen van een jupiler team en zijn al dik tevreden. de lat wordt wel erg laag gelegd.
5 -9
Rudolph J
Prima vragen, prima antwoorden, prima interview.

Over Man of the Match: dat doet FdB, deed Martin Jol, niets nieuws aan. Wel gaaf dat JH werd gekozen.
2 0
ambtenaar
Hij zet Kraay gewoon even op zijn plek.
3 -3
RusselWestbrook
Stemmingmakend stuk.

'De Boer reageerde heel fel'.

Dat viel best wel mee.
3 -1
Eriksen10
Is gewoon een gebrek aan kwaliteit. Zijn onvoldoende spelers die een mannetje kunnen passeren of een splijtende pass kunnen geven. Dat clubs voor de bus hangen is echt niks nieuws. Dat we ze nu niet kapot kunnen spelen wel.
2 -3
glob
De meeste Ajax spelers hebben een mentaliteitsprobleem en daarin zie ik de oorzaak vor de matige prestaties. Hun zelfbeeld is fout. Ze denken dat ze veel beter zijn dat ze in werkelijkheid zijn. Daardoor worden ze snel gemakzuchtig omdat ze al snel denken dat ze het hebben gemaakt. Daar is Vd Wiel aan tenonder gegaan en daarna Van Rhijn idem. Nog een voorbeeld: Kijk nu eens naar El Gazi. Hij heeft er in het begin van het seizoen 3 x 2 ingeschopt en ging daarna heel raar doen. Hij liet zich nog amper zien. Oorzaak: El Gazi denkt dat hij het gemaakt heeft en vergeet dat elke wedstrijd weer met 0-0 begint. Hij gaat zich gedragen als een ster (zie ook bijv. hoe Depay zich presenteerde in Noordwijk, hahaha lachen man met die hoed. Zien jullie allemaal mensen dat ik nu de ster ben??) Gisteren verloor El Gazi tegen het eind van de wedstrijd een fysiek duel van een superboer en hij viel op de grond. Oei, oei oei, wat een pijn. El Gazi bleef liggen want er moest toch echt wel iets aan de hand zijn anders had hij vast dat duel niet verloren. Ja, geblesseerd. Hij had pijn ergens in de buurt van zijn heup want daar was hij op gevallen. Ja, dat doet ook zeer. Dan moet je wel gewisseld worden. Kom maar even naar de kant jongen. Ga maar lekker douchen, dat heb je wel verdient. Tot in de catacomben hield El Gazi een hand op de pijnlijke plek. We mochten toch eens denken dat er niks aan de hand was. Kusje erop? Kortom er was niks aan de hand maar hij speelt een toneelstukje om de indruk te wekken dat ie toch niet zomaar zo'n duel verliest, daar moet meer aan de hand zijn. Wanneer El Gazi niet snel verandert loopt het met hem ook verkeerd af. Denk je dat ze in Engeland spelers kunnen gebruiken die zulk gedrag vertonen? En ook El Gazi roept met een glashard gezicht dat hij altijd zijn uiterste best doet. Waarschijnlijk denkt ie dat ook maar daarin zit ook het probleem. Er wordt veel meer gevraagd van een topsporter en dat hebben die gastjes niet door. Ik snap ook niet dat Frank, Dennis en Orlando dat niet duidelijk kunnen maken.
10 -8
Whazzza
Zit wat in, maar dit geldt voor meer spelers niet dan wel. Je voorbeeld is ook ongelukkig gekozen. Wat je beschijft gaat meer over Kishna. El Ghazi schijnt altijd als eerste op het trainingsveld te staan en als laatste weer weg te gaan...
1 0
Toekomst1900
Van Hanegem ben jij dat echt?
8 -7
glob
Nee, want ik ben al mijn hele leven Ajacied in hart en nieren. al ten tijde van Cruijff, Keizer, Swart Neeskens, Hulshof, Vasovic, Krol etc. Dat kun je van Van Hanegem niet zeggen!
0 0
Kinkladze
Spelen met drie verdedigers, ok tegen de graafschap. Geeft wel aan dat de intentie voor meer sprankelend voetbal er is. Was best een leuke wedstrijd wmb. Kunnen wel blijven zeiken hier op dit forum, maar ik heb best genoten en ook leuke dingen gezien. Natuurlijk kan alles nog beter... Maar dat denk ik bij mezelf iedere dag.
12 0
3*stars*3
Die interview deed mij denken aan die gouwe ouwe tijd, tussen Hans en Louis.
Wat was dit weer tenenkrommend zeg, mijn teentjes kregen gewoon kramp!
4 -4
ajaxminimax
Alleen de eerste helft gezien. Ik heb het wel eens slechter gezien. Tuurlijk moet het beter, maar zeker die laatste 20 minuten van de eerste helft wat de boer en fischer ook al aangaven, waren best redelijk. Ja oke sprankelend was het niet inderdaad, maar er zijn hier een paar die geen enkel positief woord kunnen zeggen over het ajax van frank de boer. En dat vind ik zwaar overdreven. Ik ben altijd groot fan van frank de boer geweest, maar ook ik raakte sinds vorig seizoen geirriteerd van hem. En hoop gewoon dat het voetbal gauw beter wordt, anders wordt het tijd voor een nieuwe trainer, maar ik zal altijd nog respect voor de boer kunnen opbrengen. Dat heeft hij gewoon verdiend en vind het gewoon jammer dat hij door sommigen zo de grond in wordt gestampt....
7 -1
JPC40
Sorry dat je dit zo ziet maar Frank heeft deze kritiek over zichzelf afgeroepen hij heeft genoeg tijd gehad om weg te gaan of van stoel te ruilen of een stevig discussie te voeren met het TH.
Beetje coach weet op bepaald moment dat het verstandiger is om weg te gaan, sommige worden weg gestuurd.
Maar Frank Dick Guus weten geen grens te trekken dan maak je je zelf steeds moeilijker.
0 -1
fanforeffer
ik vind het jammer dat Kraay niet wat kritischer vragen durft te stellen !! het spel wat toch ook niet om aan te zien ?
5 -12
Arim_
Overigens wel grappig dat Frank ergens Marco ook een beetje gelijk geeft.
Zo neemt ie weer prachtig een onafhankelijke houding aan, waarbij hij gewoon zijn eigen ding doet (het eerste), toch de revolutie steunt, en toch niemand helemaal afvalt.
Zo bewaart ie weer de rust.
Die houding van De Boer, ook gedurende de revolutie zelf, is van het grootste belang geweest voor de rust binnen de club en de sucessen die onder De Boer zijn behaald.
13 -2
flasher93
tuurlijk, mede daarom verdient hij al veel respect. rutten of advocaat waren helemaal geflipt in zijn situatie
6 -2
AFCA.
Ja zeker. Rutten kan nog niet een kiezen welke sokken hij aan doet, laat staan welk "kamp".
3 -1
godenzonensuper
Kraay is een rare natuurlijk maar zijn kritiek was gewoon terecht. De Boer moet eens de waarheid onder ogen zien. En niet met smoesjes als de zon , kunstgras , jonge spelers of verdedigende tegenpartijen komen. Met name die laatste 2 horen we nu al 3 jaar.
6 -5
strafschop
Wat wil je nu precies? Dat FdB zijn eigen spelersgroep voor de camera afvalt?
3 -1
geronimo
Nee zichzelf.
2 -2
afca95
Hij zegt toch hoe het is, jong en wisselvallig. Dat ziet iedereen. Aan hem de taak omdat komende jaren eruit te halen! Hij zegt niks raars
4 -1
JPC40
Neuh dat klopt, maar daar is dan ook wel alles mee gezegd, dat eruit halen probeert frank nu al heel lang.
0 0
Ruff Rhythim
En die wisselvalligheid blijf je houden als je blijft spelen met een stel jochies, dat is toch allang gebleken (zeker Europees)?

Als dat nou nog niet duidelijk is, hoe dan wel?

Wat wil Ajax nou dan?
De wereld blijven bestormen met louter en alleen een stel jongens die net aan alle films mogen zien en dan maar blijven denken dat dat de juiste weg is?
1 -1
Kinkladze
Jij moet lekker fan van 010 worden ofzo, daar barst het van de ervaring en gaat het super toch? Je kunt ook pisvee nog overwegen, daar loopt ook heel veel ervaring en daar gaat het ook best goed voor hun doen... Man, man, man hou op met zeuren over jeugd. We staan gewoon bovenaan..
0 0
Ruff Rhythim
O gaan we op die fiets verder...?

Je hoeft het hier niet met elkaar eens te zijn maar als je verder niks meer fatsoenlijk kan beargumenteren zeg dan gewoon niks meer.

Meer dan 40 jaar Ajax volgen, en je dan als een 15-jarige gedragen, dag hoor...
0 -2
flasher93
hij moet het gewoon professioneler vragen
2 -7
JubbegaAFCA
maar we domineren wel elke wedstrijd he vergeet dat niet..
3 -7
JPC40
En we hadden het meest balbezit, ook belangrijk.
1 -2
amstardammer020
3 verdedigers is lachwekkend en wat mij betreft mogen veltman, sinkgraven en fisscher lekker banken. Ook mag bazoer niet meer over d e middenlijn, want het is drie keer niks in aanvallend opzicht.
1 -6
flasher93
laten we een heel elftal op de bank zetten
3 -2
Rayno95
Wat heeft Veltman fout gedaan?
5 0
amstardammer020
heb je effe? zijn grootste fout is wel dat ie denkt dat hij een centrum verdediger is op deze leeftijd en met zijn fysiek
0 -10
Kinkladze
Nee tuurlijk je hebt gelijk.. Vandaar dat hij ook al interlands achter zijn naam heeft staan. Iedereen ziet het verkeerd behalve jij..
0 0
Arim_
Tegenwoordig moet je als club er gewoon vanuit gaan dat de eerste seizoenshelft het kost om het elftal echt goed neer te zetten.
Taak is daarin geen puntverlies te lijden. Daaraan voldoet De Boer.
4 -2
fanforeffer
Mannuh, Supporters , we hebben een heel groot probleem. Frank de Boer en zijn staf en ook Victor Fischer. vonden dat AJAX goed speelde tegen de Graafschap !!!! ik vond het een zaad wedstrijd en dat ajax zeer slecht speelde. Dit betekend dus dat FdB dit voetbal goed vind en niet hoeft te veranderen. dit is diep ,diep droevig. Frank de Boer ROT OP.
3 -16
JPC40
frank raakt eindelijk geïrriteerd, misschien moet er meer tegen zijn schenen aan getrapt worden om meer actie uit dit team te krijgen.
0 -7
flasher93
hij raakt altijd gefrustreerd, miss zijn de spelers gewoon re wisselvallig, mede door leeftijd en evt kwaliteit
4 -1