Younes: 'Dit is het spel waar ik van hou'

SJvanveen, 16-09-2015 om 17:48, 9378 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Amin Younes kan donderdagavond tegen Celtic in de Europa League zijn officiële debuut maken voor Ajax. De buitenspeler is namelijk opgenomen in de selectie voor het Europese duel door Frank de Boer. Zelf staat de aanvaller te popelen om in actie te komen. 'Dit is het spel waar ik van hou.' 

Younes herstelde de afgelopen weken van een opgelopen spierblessure in de oefenwedstrijd tegen Saint-Etiënne in de voorbereiding. Hij revalideerde en deed ondertussen al drie keer mee met Jong Ajax, waar hij afgelopen maandag uitblonk met onder meer een goal. Dat wil hij nu ook in het eerste elftal laten zien. 'Ik denk dat mijn spel tegen Telstar in Jong Ajax in orde was. Hoe de 2-0 tot stand kwam is mijn kracht. Ik kan een speler uitspelen', aldus de Duitse jeugdinternational. 

'Ik wil honderd procent fit zijn, gas geven en de trainer laten zien dat ik een hoog niveau haal en bij het eerste kan spelen. Mijn streven is om het eerste elftal verder te helpen.' Ook De Boer is tevreden over de aanvaller. 'Ik ben erg tevreden over hem. Hij heeft het vermogen uit stilstand iemand uit te spelen en kan een ploeggenoot alleen voor het doel zetten.' 

Younes is tevens helemaal op zijn plek in Amsterdam. 'Mijn eerste maanden bij Ajax bevallen me heel goed. Mijn vrouw en ik voelen ons lekker in Amsterdam en bij de club zijn we heel goed opgevangen. Het is nu zaak snel de taal te leren. Vanaf het eerste moment was ik ervan overtuigd dat Ajax de juiste club voor mij was. En ik ben blij en trots bij zo’n mooie club te spelen', vervolgt Younes tegenover De Telegraaf.

Dat Ajax de juiste club is voor Younes, komt mede door de speelstijl die anders is dan in Duitsland. 'De manier van spelen is heel anders dan in Duitsland. Hier bij Ajax spelen veel technische voetballers die de bal lang in het bezit kunnen houden. In Duitsland is het heel fysiek en gaat het spel heel snel. De elftallen hanteren de lange bal en proberen de afvallende bal te veroveren. Bij Ajax wordt echt voetbal gespeeld en daarom ben ik hier. Dit is het spel waarvan ik hou.' 

Ajax speelt donderdagavond om 19.00 uur haar eerste thuiswedstrijd in de Europa League tegen Celtic. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxhart-overijssel
Ik ben zo benieuwd naar zijn kwaliteiten... Hopelijk op korte termijn een versterking! Kunnen we wel gebruiken. :)
0 0
30$ajax4ever
Hoe goed is deze jongen eigenlijk, heeft iemand hier een goed beeld bij?
Ben wel benieuwd naar Younes, wedstrijdje in de Jupiler league is toch andere koek dan bij de A-selectie.
Wat betreft Cerny, ben ik overtuigd van zijn kwaliteit. Alleen is deze jongen nog wel erg jong om er meteen te staan.

0 0
jvs
In de voorbereiding was hij echt wel goed. Beetje raar dat ondanks het wegvallen van Kishna FdB hem nog steeds niet heeft uitgeprobeerd. Zie in hem echt wel een basisspeler. Kan Sinkgraven ook weer op zijn goede plek spelen!
Maar ik heb hem voor juli ook nooit gezien.
2 -1
Stuyvesant
Hij is in de voorbereiding geblesseerd geraakt en nu pas echt weer fit. Younes gaat zijn kans nog wel krijgen (en hopelijk ook pakken).
0 0
Sam Badi
Nou nee, een echt goed beeld hebben lijkt me lastig, we hebben hem natuurlijk nog maar een paar keer zien spelen met Jong maar dat zag er zeker niet slecht uit. Goeie versnelling, zeker voor een buitenspeler veel inzicht en ook nog de controle over de bal om de juiste pass te geven. Lekker schot ook, zoals we maandag konden zien!
0 0
Aeson
"Mijn vrouw en ik", en dan net 22 zijn.

Iemand die een speler kan uitspelen, wat een verademing zal dat zijn!
2 0
Vario-TMS
Heerlijke speler laatst in Jong Ajax, hopelijk gaat hij het ook waar maken in het eerste elftal, heb tenminste al genoten van hem.
0 0
mistermiyagi
Ik zie toch liever Cerny!
2 -1
JoodTotMijnDood
Mwa Cerny is een heel groot talent hoor maar denk dat Younes wel wat verder is. Gewoon wat vaker dan 10 min brengen.
4 0
mistermiyagi
Younes heeft 1 wedstrijd laten zien dat hij potentie heeft, Cerny vrijwel elke wedstrijd.
Daarnaast waren Younes als Cerny de spelers die tegen Telstar uitblonken.

Ik vind dit wat te kort door de bocht dat: Younes verder is.

Daarnaast is Cerny nog jong maar extreem talentvol, bijna 18 het word tijd dat hij meer speel minuten maakt.

Investeer in deze jongen, de jeugd heeft de toekomst.

Als Younes zo talentvol was speelde hij niet bij Ajax, maar had Bayern, Schalke of Dortmund en bod gedaan (1,5 miljoen) en hem verhuurd aan een club.
0 -5
ST
Is al 22 jaar.
1 -2
Ajax#1900
Is ook lang geblesseerd geweest, en in de Bundesliga kun je niet met 18 jarigen spelen dus breken de meeste spelers na hun 20e door. Ben wel fan van m, kan echt een verrassingen worden.
1 -1
JoodTotMijnDood
So what? Al is die jongen 52 als hij maar dat gene brengt wat het eerste enorm mist, creativiteit en iemand die geweldig kan dribbelen.
3 -1
Rayno95
Op je 22ste kan je je ook nog ontwikkelen.
Schone deed het op zijn 26ste nog ;)
7 -1
Nummer 9
Leuke speler maar weer zo licht
0 -12
OntlastendeMiddenvelder
Overmars was ook licht. En dan bedoel ik niet licht in zijn hoofd als hij zijn portemonnee moest trekken.
0 0
Rayno95
Andersen zou een moord doen voor Younes zijn body, klein maar wel gewoon aardig gespierd
2 0
Deanhoes
Hij is niet lang nee maar fysiek zeker niet zwak hoor! Hij heeft een stel benen van staal, let maar eens op foto's en video's van trainingen en dergelijke.
3 0
ajaxfan4life82
Hopelijk speel je donderdag en speel je de pannen van het dak
4 0
3sterren
Ik duim met je mee...
0 0