'Gesprek op De Toekomst gaf de doorslag'

LeonardoAjaxx, 25-08-2015 om 06:56, 12072 views, Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong tekent voor vier seizoenen bij Ajax en kiest daarmee niet voor PSV. Het 18-jarige talent, die dit seizoen nog bij Willem II blijft spelen, is dolgelukkig met zijn contract bij Ajax.

'Laat ik vooropstellen dat PSV ook een topclub is en het voor een achttienjarige jongen echt een luxepositie is als twee van zulke clubs je willen hebben', vertelt De Jong in gesprek met De Telegraaf. 'Maar na mijn bezoek aan Amsterdam wist ik het zeker: het wordt Ajax. Ik had een gesprek met Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull. En Frank de Boer kwam ook nog even binnen. Ze gaven me alle vier het gevoel me graag te willen hebben. Ajax is een grote club, een grote naam in Europa. En er stromen veel spelers door naar het eerste. Dat benadrukte de trainer ook'

De Jong koos er zelf voor om dit seizoen nog in Tilburg te blijven voetnallen. 'Ja, ik wil nog een jaar in mijn vertrouwde omgeving blijven. Maar het speelde ook mee dat ik denk in het eerste bij Willem II minuten te kunnen gaan maken en ik me onder Jurgen Streppel nog goed kan ontwikkelen. Bij Ajax zou ik bij de A1 of Jong Ajax aansluiten. Volgend jaar kom ik misschien wat anders binnen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blauweaap87
Op welke positie kan hij het beste uit de voeten? 10? Of juist meer RM/LM? Ben benieuwd hoe Ajax de volgordelijkheid in selectie ziet: op welk moment in de tijd hij wordt geacht om te spelen.
0 0
AjaxfanRuben
Verder geen problemen mee, maar zijn favoriete club was (14 jaar was ie) niet Ajax maar Feyenoord! Een feyenoord pyjama ... Ik wil niet stoken hoor haha
3 -6
AjaxfanRuben
http://www.regio-voetbal.nl/nieuws/frenkie-de-jong-op-weg-naar-eerste-profcontract
1 0
Kupke
Ach, wat maakt het uit. Zo heb je tal van voorbeelden die bij een andere club een held zijn geworden
2 0
Ardoe
Mooi dat het is afgerond. Wat zullen ze in EIndhoven balen zeg :)
1 0
MS22
Volgens mij wil die nog een jaar in Tilburg blijven om z'n school af te maken. Hij zal ook wel weten dat die geen 34 wedstrijden bij Willem II in t eerste speelt en dat de speeltijd bij jong Ajax groter zal zijn.
0 0
drazic
Maak ik hier uit op dat Hoofd Jeugdopleiding Wim Jonk er niet bij was? Als het gesprek op de toekomst was lijkt het me eerlijk gezegd niet meer dan logisch dat Wim Jonk er ook bij zou zijn of zie ik dat verkeerd?
2 -3
ajaxinho
Het ontbreken van zijn naam is inderdaad merkwaardig.

De aankoop valt onder de spelers van de leeftijdscategorie die Jonk begeleidt.
Dan moet er een plan voorbereid zijn tussen FdBoer en Jonk.
Grote kans dat dat niet is gebeurd...

Is FdJong een 10?
Als FdBoer hem meteen als directe concurrent van Klaassen inzet,
zijn de bovenstaande speculaties minder van toepassing.
0 0
MichelAngelo66
Ik zie dat je minnetjes krijgt, maar je hebt wel gelijk. Als het over de A1 gaat hoort hij daar toch gewoon bij? Trustfull heeft daar niks te zoeken en De Boer ook volgens mij ook niet. Dit zou het Technisch hart moeten doen. Bergkamp als vertegenwoordiger van de selectie, Jonk als vertegenwoordiger van de jeugd en Overmars als onderhandelaar.

Dat is nou blijkbaar wat Jonk bedoelde. Ik zou hels zijn eerlijk gezegd. Er zijn er die zich onbedoeld belangrijker maken dan ze zijn, waardoor de hele uitvoering van de nieuwe planning kraakt. Resultaat verkeerde aankopen en in de weg lopen van eigen jongens. Moet Ling dit gaan signaleren? Ik begrijp wel dat Cruijff not amused is. Dat zand tussen de raderen gebeurt onder zijn naam, terwijl hij dat zo echt niet bedoeld heeft.
2 0
AFCA.
Hij komt toch voor de selectie. Niet voor de jeugd.
2 0
MichelAngelo66
Volgens mij zegt die jongen zelf of A1 of Jong Ajax.
En dan nog.
0 0
drazic
Dat is nog maar afwachten. Zou nu bij A1 of Jong binnenkomen. Lijkt me dat dan ook Wim Jonk erbij komt want de Jong gaf na dit gesprek aan liever in Tilburg te blijven dit seizoen. Plus het gesprek was op de toekomst zoals de titel zegt.
1 0
Michael25
Is Andersen niet een concurrent op het middenveld voor hem? Ik vraag me af of hij wel veel aan spelen toekomt. Beter bij Jong Ajax/A1 dan bij de reserves van Willem II (Willem III? :P)
0 0
JoodTotMijnDood
Toch jammer dat ze bij Willem II hem geen speeltijd kunnen bieden, dan had ik 'm meteen met Jong Ajax laten meespelen zodat hij alvast kan wennen bij de club, nu heeft hij geen zekerheid dat hij genoeg aan spelen gaat toekomen daar.
0 0
AFCA.
Bij jong had hij ook geen zekerheid. Volgend jaar zal misschien vd beek doorschuiven en komt er dus weer een plaatsje vrij. Als hij volgend seizoen bij jong went is het tijd genoeg. Speeltijd bij t eerste word toch lastig komende jaren met klaassen bazoer gudelj sinkgraven andersen( volgend seizoen) en vd beek (misschien volgend seizoen)
0 0
flasher93
Klaassen is denk na het EK weg, mits een goed EK en een goed seizoen bij Ajax. Andersen moet nu zich goed ontwikkelen bij Willem II, anders wordt het een moeilijk verhaal. Sinkgraven en Bazoer zijn beide talentvol, maar dat was Vilhena ook toen hij 17/18 was. Het is goed om te zien wat hun pieken zijn, maar elk talent krijgt een terugval. Zn terugval bepaald hoe goed je bent in mijn ogen, hoe je daar van terug komt.
0 0
AFCA.
Haha ja dat is toch wel ff wat anders dan art langeler. Met Bergkamp en overmars tegenover je. Frankie wandelt nog even langs. Maakt toch indruk als je nog zo jong bent hoor.
2 0
JubbegaAFCA
goeie deal! en heel erg goed dat ie eerst weer verhuurd word aan W2
2 0