Fris Ajax speelt gelijk tegen Wolfsburg

BvdPloeg, 17-07-2015 om 20:50, 74497 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen VFL Wolfsburg. Namens Ajax scoorde Davy Klaassen, waarna Kevin de Bruyne de gelijkmaker verzorgde. Beide doelpunten vielen na de rust.

In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Vooral jongelingen Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven maakten een gretige indruk. Echt grote kansen leverde het echter niet op, al vielen er wel schoten van Anwar El Ghazi, Viktor Fischer en Bazoer te noteren.

Na de rust betrad Wolfsburg met een vrijwel compleet nieuw elftal het veld. De Duitsers deelden wat speldenprikjes uit, maar Ajax kwam verdiend op voorsprong. Mitchell Dijks stuurde invaller Queensy Menig weg op links. Laatstgenoemde gaf loepzuiver voor, waarna Davy Klaassen snoeihard binnen kopte: 1-0.

Erg lang kon Ajax niet van de voorsprong genieten. De supporters waren nog aan het applaudisseren voor de goal toen de gelijkmaker viel. Menig verspeelde de bal knullig op eigen helft en De Bruyne had geen genade. De Belg schoot droog binnen. In de slotfase hadden beide ploegen nog kansen voor de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer.

Scoreverloop:
67' Klaassen (1-0)
68' De Bruyne (1-1)

Opstelling Ajax:
Cillessen, Tete, Veltman (75' Heitinga), Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Sinkgraven, El Ghazi (63' Schöne), Milik (83' Younes), Fischer (63' Menig).

Wissels: Boer, Heitinga, Dankerlui, Younes, Van de Beek, Menig, Schone, Kishna.

Opstelling Wolfsburg:
Benaglio (46' Casteels), Jung (46' Vierinha), Naldo, Klose, Schäfer (46' Rodriguez), Guilavogui (80' Hernandez), Hunt (46' Seguin), Caligiuri (46' Perisic), Kruse (46' De Bruyne), Schürrle (46' Caligiuri), Dost (46' Bendtner).

Bijzonderheden:
Vrijdagmiddag speelde een tweede elftal van Ajax tegen VFL Wolfsburg U23. Het werd 1-1 op De Toekomst.

Heb je Sanogo al op je rug van je shirt staan met rugnummer 19? Bestel hem in de officiële fanshop.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Wolfsburg is een grote club met zoals de Boer aangeeft hoop internationaal gelauterde spelers. Ik vind dat we het met zoveel jonge jongens goed gedaan hebben.
Hoop mooie lange ballen gezien en goed druk gezet. Zag er fris uit.
0 0
gras
Eindelijk die druk vooruit. EINDELIJK. En daar knapt het spel gelijk enorm van op. Al 2/3 seizoenen niet zo gezien, behalve incidenteel. Trustfull begrijpt het tenminste.

Nou doorzetten. Met Riedewald en Tete heb je verdedigend vermogen, Dijks worstelt nog met het verwachtingspatroon - dat vreesde ik al - maar zal wel wat rustiger worden. Als Sanogo wedstrijdfit raakt, moet Milik wel verbeteren.

Kijken of er een stijgende lijn inkomt. Als dat zo is, gaat Rapid een red bulletje krijgen.
1 0
ajaxmening
hahah red bulletje !!!
0 0
kampioen2010
Net de samenvatting bekeken, moest gisteren helaas werken.
Valt me ten eerste op dat ze heel vroeg druk probeerden te zetten en dit ook een aantal keren goed lukte. Hierdoor verover je de bal ook al in een veel verder stadium en kan je het geschuif naar elkaar achterin overslaan. Fischer was wel een aantal keer egoïstisch, maar wel veel dreiging. Als hij Milik goed gaat vinden (hebben nog amper samen gespeeld) dan kunnen die twee samen veel gaan scoren.
0 0
Koenniiee
El Ghazi was nog vijf keer zo egoïstisch als Fischer, kun je nagaan. Bleef het telkens proberen met zijn rushes maar liep zich continu vast.

Het druk zetten ging zeker heel aardig. Maakt de wedstrijd meteen een stuk attractiever.
0 -1
AjaxD1986
Echt waar wat een zure mensen op deze site...Ik ga lekker nog een keer de wedstrijd kijken zonder geluid want die commentator klinkt al net zo zuur als jullie. Jullie zijn geen supporters van Ajax maar alleen maar van jullie narcistische zelfjes.
4 -1
ajaxmening
Ha D maak je niet druk positiviteit won gisteren van negativiteit.
3 -1
Koenniiee
Van Rhijn gaat er op deze manier nooit in komen. Tete speelde verdedigend echt heerlijk. Zelfde geldt voor Riedewald. Dijks wisselde prima momenten af met hele slechte. Sinkgraven en Klaassen speelden ook heel behoorlijk. Fischer en El Ghazi zijn twee egoïsten waardoor Milik er voor lul bij loopt. Bazoer speelde ook heerlijk.

Ik vind het alleen zo raar dat Frank de spelers op deze manier positioneert als de CV de bal heeft. Dan staan de backs en de andere CV steeds allemaal op een lijn waardoor het makkelijk is voor de tegenstander om druk te zetten. Waarom lopen die niet veel verder op? Dan krijgt het middenveld veel meer ruimte en moeten de vleugels wat naar de spits trekken. Ik dacht dat De Boer zo van Barca hield, maar het niet-bestrijken van de flanken door de backs en het positiespel heeft die niet van Barca.

Ik ben zelf ook buitenspeler en ik zou graag een back tegen hebben die ook op een lijn staat. Dan hoef ik veel minder te lopen. Maar goed, zo lang we hier goed mee spelen mag ik volgens sommigen niet eens verbeterpunten aanstippen. Ik was redelijk tevreden over het spel hoor, maar er zijn nog verbeterpunten. Het druk zetten ging wel echt prima, eerste 70 minuten!
0 0
AjaxD1986
Ik zou Fischer en El Ghazi gewoon voor straf omdraaien zodat ze wel voorzetten moeten gaan geven ;-) Maar wat maakt het uit? Je ziet tenminste klasse bij die jongens.
2 0
Koenniiee
Sneu voor Milik en eigenlijk voor iedere spits op deze manier. Fischer heeft 1 voorzet gegeven en El Ghazi nul, die met links leek me op een schot namelijk. Dat is toch schrijnend? Tuurlijk hebben die gastjes talent, maar ze moeten ook in dienst van het elftal spelen, niet voor eigen succes. Vooral El Ghazi heb ik me toch wel aan geërgerd met zijn rushes die keer op keer strandden.

Ook Sanogo zou op deze manier misbruikt worden. Laten we hopen dat Younes of de aanvallende backs voor wat meer voorzetten kunnen zorgen!
0 0
AjaxD1986
Waar zijn al die negatieve huilebalken gebleven?????? Dat word excuses maken halverwege het seizoen! De beste selectie sinds JAREN. Dat mag toch wel gezegd worden langzamerhand. Oh wacht.. Ik zie al wat hier gebeurd... Men geeft liever geen fouten toe en daardoor blijft men maar liever negatief. Mensen ga lekker naar een psychiater ofzo. Allemaal kleine Johan Derksens hier!

Ik ben supertrots op dit team (- Schone want daar ben ik gewoon geen fan van) en het spel was ge-wel-dig dus niet zo zeiken en slik die drol door!
2 -2
ajaxmening
Ha begrijp je punt zeker maar je weet een zwaluw maakt.............
0 0
Koenniiee
Ja, we gaan de CL winnen!
0 0
Sasz25
Die pass van Sinkgraven in de eerste helft.. Het druk zetten van Klaasen in de linker hoek. Jeetje dat is toch genieten!
1 0
Rayno95
Volgens mij hebben we deze wedstrijd met z'n alle meer druk gezet dan bijna het hele vorige seizoen bij elkaar :)
1 0
Sasz25
Ja dat lijkt mij ook.. Plus dat ik het idee heb dat Sinkgraven en klaasen elkaar makkelijk weten te vinden en elkaar goed aanvullen.. Wat een techniek heeft die Sinkgraven trouwens..
1 0
Rayno95
Ik krijg een beetje het Eriksen - De Jong idee bij hun :), was ook een erg goeie combinatie, Sinkgraven lijkt hard op de goeie weg vind hem verder dan Andersen, die ik best een laatste kans wil geven met een verhuur.
0 0
Sasz25
Ja idd :).. Alleen denk ik dat Sinkgraven misschien nog wel beter wordt dan eriksen. Verder ben ik het met je eens wat andersen betreft.. Hij oogt flegmatiek, maar is technisch een van de beste. Enkel fysiek is het nog niet genoeg.. Misschien moet ie aan krachttraining doen. Maar ik denk dat ie niet veel breder wordt. Ik zie meer in een verhuur waarin hij veel speelt en door ervaring leert hoe hij zijn kwaliteit optimaal kan benutten. Techniek functioneler op de juiste momenten in leren zetten om uit de duels te kunnen blijven.. Dat leert hij niet door invalbeurtjes.
1 0
PJK54
Redelijke wedstrijd gezien maar om nu al te roepen het gaat beter nee daarvoor moet er nogal wat gebeuren enige verschil met vorig jaar was dat we wat aanvallender speelden. Enige wat ik vreemd vond was dat er een aantal spelers heel onwennig speelden terwijl die al langer bij Ajax spelen dus het spelletje wel moeten kunnen spelen.
Ik ga van het positieve uit dus hoop dat we er over een week of 2 gewoon staan en de eerste stap richting de CL gaan zetten.
0 0
Godenzoon88
Eerlijk is eerlijk.. het was beter, maar het verschil met vorig jaar was dusdanig klein, dat ik er nog niet gerust op ben..
2 -2
BvZ<3FdB
Heeft Kishna Frank z'n dochter geneukt ofzo? Ik wil Kishna komend seizoen zien schitteren in een wit rood wit shirt.
1 -10
ajaxmening
Mafketel
4 0
JohnDylan
Klaassen speelt nu precies zoals ik eind vorig seizoen zei dat ik hem graag zien spelen. Als box-to-box middenvelder tussen twee halven in. Het ene moment houdt hij zich als '6' met de opbouw bezig en twee stages later maakt hij als '10' een loopactie de zestien in. Als Klaassen deze speelstijl vast houdt en zich goed door blijft ontwikkelen zal over een paar jaar vast en zeker een club als Bayern voor hem komen. Als ik Ajax was zou ik hem zo snel mogelijk een contract aanbieden wat hem grootverdiener maakt en tot 2020 vastlegt. Ik kan niet wachten om te zien hoe Klaassen speelt wanneer hij 100% fit is.
0 -1
foensai
Ik ben redelijk te vrede met deze pot. heerlijk om te zien hoe tete zijn duels in ging en won. klaasen die echt box to box speelde. een gedreven Bazoer die speelde als een man die er al jaren speelt. een voortreffelijke Sinkgraven passing goed combinaties heerlijk en vol druk zetten. Riedewald een jonge die voortreffelijk zijn duels inging alla Tete, heerlijk in schoof op het middenveld. Deze mannen vond ik echt positief eruit springen. Ja, 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar toch een leuke pot gezien.
1 0
Starring
Ik lees en hoor dat m.n. de jonkies zich hebben manifesteert. Doet me een deugd. Ergens is dat ook wel logisch, want zij spelen nog onbevangen. Waar kan ik de volledige wedstrijd terugkijken? Iemand?
0 0
aJaxppy
Fris?? Haha meer stroperig! Twee aanvallen die iets meer hadden dan het voorspelbare! Goal was mooi maar verder was het net Zo matig als vorig jaar! Wij zijn Ajax en verdienen beter voetbal...
2 -6
AjaxD1986
Ga lekker janken in een hoekje man!
0 -1
Ajax0317
Hebben jullie ook genoten van Riedewald?
0 0
Ajax0317
Hebben jullie ook genoten van Riedewald?
0 0
JanTa
Ik heb wel slechtere oefenpotjes gezien en heb af en toe een dominant Ajax zien spelen alleen jammer dat het niet in doelpunten uitgedrukt werd. Enneh....., fouten mogen in dit soort wedstrijden gemaakt worden daar zijn oefenwedstrijden voor bestemd.
1 -1
AjaxD1986
Tegen Duitsers met dikke cijfers winnen??? Wanneer is dat ooit voorgekomen? En door welke club?
0 0
JohnDylan
Ik vond Sinkgraven, Tete, Riedewald en Bazoer de beste spelers aan de kant van Ajax. Tete en Riedewald tonen deze voorbereiding aan dat ze kwalitatief veel beter zijn dan de andere verdedigers. Het is prachtig om te zien hoe deze jonkies van respectievelijk 19 en 18 jaar veel rustiger aan de bal zijn dan spelers die al jaren in de basis staan als Van Rhijn en Veltman om dan maar niet te spreken over wat Dijks met de bal doet.

El Ghazi doet het deze voorbereiding niet goed en hij lijkt ook gewoon nog niet fit. Ervan uitgaand dat Kishna vertrekt zou ik voor Muric als rechtsbuiten kiezen voor de wedstrijden tegen Rapid Wien. Die maakt een veel frissere indruk en maakt daardoor een veel betere indruk deze voorbereiding. Met Fischer en Muric zal er meer dan genoeg dreiging vanaf de flanken komen, zolang ze maar aan de bal komen.

Als het inderdaad zo is dat Kishna een deze dagen naar Lazio verhuist dan gaat Ajax er deze "zomerstop" kwalitatief op achteruit. Er is geen enkele speler aangetrokken die een kwalitatieve versterking is voor het basiselftal. Heitinga is een goede speler om er in de Ooijer/Poulsen rol bij te hebben en Sonogo is een goede back-up spits en pinch-hitter maar Dijks is middelmaat en Gudelj en Younes zijn overbodig.

Ik hoop maar dat Schone, Duarte, Boilesen en Vd Hoorn nog worden verkocht want dan raakt Ajax ten minste ook wat middelmaat kwijt. Schone loopt talentvolle buitenspelers als Muric en Cerny in de weg. Ik denk dat zelfs Van Bruggen (wanneer die weer fit is) een betere centrale verdediger dan Vd Hoorn is. Duarte is duidelijk afgeschreven door De Boer en Boilesen wil zijn contract niet verlengen.
2 -6
Beachboy
Volstrekte onzin dat je deze conclusies trekt. Je bent niet goed wijs.
1 -6
JohnDylan
Goed onderbouwd gast...
3 -1
Wesl
Ik vind je betoog voornamelijk oordelend en voorbarig.

El Ghazi heeft vandaag een wedstrijd gespeeld met een maand lang Ramadan achter de kiezen. Hij heeft nog twee weken om de juiste fitheid te naderen.

Je stelt dat Gudelj en Younes overbodig zijn? Ik hoor graag je onderbouwing aan maar ik ben het hier volledig mee oneens!
Gudelj heeft bij AZ laten zien een geweldige voetballer te zijn met een juiste mentaliteit. Hij heet AZ het hele seizoen door op sleeptouw genomen en is volgens mij een welkome versterking! Younes maakte vandaag, voor zover beoordeelbaar, een beste indruk. Om hem tot overbodig te verklaren is erg acuut. Je stelt dat Kishna vertrekt dus Younes is juist wel nodig?

Schone kan nog steeds een meerwaarde zijn máár niet als buitenspeler, als middenvelder.


1 0
ajaxmening
Gudelj onderbrak vele maal de opbouw van die Duitsers op allerlei manieren en die zijn vaak noodzakelijk, zeker voor het middenveld een aanwinst brengt veel gif (positief).
0 0
JohnDylan
Gudelj is overbodig omdat Ajax al Klaassen en Bazoer in huis had. Persoonlijk zou ik Gudelj als rechtercentrale verdediger laten spelen en dan vaak naar het middenveld laten inschuiven. Zeker met een verdedigende back als Tete naast hem lijkt me dat een goede optie om een vierde man op het middenveld te krijgen.

Alleen zal hij zo niet worden gebruikt en als middenvelder vind ik hem dus overbodig. Ik had Serero en Vd Beek als back-ups van Klaassen en Bazoer gebruikt en Andersen en Sinkgraven laten concurreren voor een basisplaats als linkshalf. Dan had Ajax elke positie bezet met spelers die goed passen binnen de speelstijl waar Ajax mee hoort te spelen.

Younes is overbodig omdat Ajax met Fischer, Andersen, El Ghazi, Muric en Cerny al genoeg talentvolle buitenspelers heeft. Als Younes echt een directe versterking voor Ajax zou zijn geweest had hij vorig jaar niet op de bank gezeten bij een club die op het tweede niveau van Duitsland speelt. Ik had Andersen als back-up van zowel Sinkgraven en Fischer gebruikt.
1 -3
ajaxmening
Jij denkt dat o.a. Bazoer gewoon 50 wedstrijden wekelijks zo kan blijven spelen indien al blessure vrij , denk het niet die spanningsboog zal door wat voor oorzaak verminderen een Gudelj is een speler die juist Ajax nodig heeft , Serero heeft jaren de tijd gehad maar nooit overtuigd constant te zijn en volkomen overbodig voor de zestien van de tegenstander, back up Vd Beek prima maar dan wel rustig brengen dit seizoen.
3 0
BigDaddy84
Duimpje omhoog. Ik blijf het raar vinden dat supporters niet begrijpen dat een brede selectie met veel concurrentie belangrijk is voor uiteindelijk kwaliteit en ontwikkeling op het veld. Als één punt wel heel erg duidelijk werd uit deze oefenwedstrijd is dat (bijna) iedereen scherp was en niemand steekjes kan laten vallen. En daar gaat het om in profvoetbal.
2 -1
rodnet
Correcte analyse lijkt me. De genoemde vier waren wat beter dan verwacht, de rest zoals je kon verwachten. El Ghazi heel matig, begint bij balbezit blind te rennen en raakt na wat overbodige bewegingen de bal kwijt. Verder voegen spelers als Menig en Schone helemaal niets toe. Wat ziet de technische staf nog in die jongens? Weinig lekkere aanvallen en geen goede maar wel een redelijk amusante wedstrijd.
1 -3
AjaxD1986
Jij bent matig!
1 -1
Beachboy
Neem ff de temperatuur op morgenochtend... Hopelijk is de temperatuur wat gezakt, wat een ge-ijl...
0 -1
Pauw
Sterke laatste alinea maar ik vind dat Kishna teveel kwaliteiten toedicht en Younes geen eerlijke kans geeft. Dat Kishna iets speciaals heeft ben ik mij van bewust, maar je moet dat ook koppelen aan een continu acceptabel rendement en mentaliteit. Dat de Boer dit soort jongens niet goed weet te coachen lijkt een feit, maar Kishna (en zijn) zaakwaarnemer maken het zichzelf onnodig moeilijk, lijkt het.
1 -3
Ajacied1997
Stond in f-side vannavond, echt kippenvel tijdens de warming up en vooral tijdens de opkomst van john!
1 0
NouriVandeBeek
Voortaan Younes wat sneller inbrengen want ik vraag me serieus af of Schone los van zijn vrije trappen ooit nog een bal gaat raken.

Millik had het vandaag heel lastig tegen de reuzen achterin. Dat kan maar het viel mij tegen dat hij zich niet liet uitzakken. Sanogo kan denk ik meer brengen tegen lange centrum verdedigers ook al ziet het er een beetje onbeholpen uit
2 0
El-Dorado
Schone is weer terug bij af: breedte.. vorig seizoen was het gebrek aan beter..
0 0
ajaxminimax
Vanavond gewerkt... ik heb de indruk dat het een redelijke pot was. Alleen ik zie gedeelde reacties, zoals een bernardo vond het weer dramatisch, maarja die neem ik ook niet serieus. Kan iemand mij vertellen hoe dijks echt was ik lees totaal verschillende reacties?
0 0
Piejotter
Eerste helft wat onrustig, te gespannen door de druk zich tw willen bewijzen. Maar kan prima verdedigen.
0 0
Ajacied1997
heeft in de eerste helft aan het begin 2 iets wat knullige foutjes gemaakt,maar niets echt zorgbarends.
was verdedigend behoorlijk sterk en kwam goed gedicipilineerd op.
maar blijf erbij, want dat kunnen niet veel ajacieden hier, geef de spelers wat de tijd en kraak ze niet te snel af of prijs ze te snel de hemel in.
1 0
jvs
Hele wedstrijd gezien. Heerlijke pot.
Ajax heeft echt een speler als Dijks nodig om het vuile werk op te knappen en gaten dicht te lopen. Hij deed dit vanavond fantastisch. Ook aanvallend heb ik hem nog nooit zo sterk gezien. Was ook betrokken bij het eerste doelpunt. Wat mij betreft Man of the match.
1 -1
El-Dorado
overdosis aan sarcasme?.. tis dat het vriendschappelijk was, anders had ie al rood gehad..

oogde nog wat onwennig, maar zaten wel goede momenten bij. al met al, die jongen komt er wel.. nog ff aan zn basisplaats wennen. gelukkig een type die nergens voor aan de kant gaat en sja.. af en toe geel pakken hoort er bij ;) was bij Stam ook het geval
1 -2
Ajax Roermond
prima, hard en goed de duels in.
1 0
Piejotter
Hoop dat Tete, Bazoer, El Ghazi, Sinkgraven, Klaassen , Dijks en nog wat jongelingen lang bij Ajax blijven. Maar ja, laatste jaren zie je dat zogauw een speler in de Eredivisie boven het gemiddelde uitsteekt staan de rijke clubs op de stoep bij Ajax. Maar goed ik blijf hopen en dromen dat ze minimaal 3 jaar kunnen bouwen aan een prachtig team.
1 0
Daniii
In ieder geval was het wel beter als vorige seizoen, maar vind Ajax zo staties spelen ze creëren geen ruimte omdat ze zo stil staan en geen ruimtes trekken op het middenveld.

Persoonlijk hoop ik dat niet te veel gerouleerd word en de basis niet te veel veranderd om de wedstrijd en dat er wat automatisme in het spel komt want die lijkt ver te zoeken.
1 -1
El-Dorado
idd, vanavond zag je wel wat verrassende passes zoals van sinkgraven en bazoer

ik ben ook meer van middenvelders die de bal komen halen, vrijlopen etc net zoals bij barca, die komen de bal halen en vanuit daar wordt t spel uitgespeeld.. ipv verdedigers die op moeten bouwen
0 0
4-3-3
Qua werklust en snelheid van het spel een goede pot van Ajax. Alleen het onvermogen tot het creëren van kansen en het aloude probleem met het vinden van de vrije man op het middenveld kwamen weer pijnlijk bovendrijven. Hopelijk kan Trustfull de jongens eens laten zien hoe en wanneer je je als middenvelder moet aanbieden aan verdedigers. Alleen Klaassen kwam nu de bal ophalen, terwijl hij de gevaarlijkste middenvelder voor de goal is. Dan maak je zelf met je eigen tactiek je sterkste wapen ten dele onschadelijk. Ook het onmogelijk klein maken van de ruimte voorin door een naar binnen trekkende Fischer blijkt nog niet te zijn aangepakt. Dijks en Tete moeten maar eens flink op passen en voorzetten gaan oefenen. Het positiespel moet een stuk beter om continu over het hele veld een goede veldbezetting te creëren. Ajax beweegt nu nog niet als één team over het veld. Nog twee weken om dat erin te slijpen, succes mannen!
0 -3
daniajax1
Het blijkt maar weer dat de spitspositie de allermoeilijkste is bij Ajax. Hoewel het maar een oefenwedstrijd is en Milik nog jong is en z´n doelpuntjes wel meepakt is ook hij niet echt een heel goed aanspeelpunt voor het elftal. Hoop stiekem dat Sanogo er met zijn grote lijf in slaagt om dit wel voor elkaar te krijgen. Een sterk, balvast aanspeelpunt zou het spel van Ajax goed doen denk ik.
2 -1
KRD89
Heerlijk met dat ouwehoeren wel gemist;p
1 0
Bernardo.P
Was weer eens een draak van een wedstrijd. Milik raakt geen knikker en dijks wordt aan alle kanten voorbij gerend
1 -20
El-Dorado
volgens mij heeft niemand dijks voorbijgerend .. en was ie betrokken bij de goal van klaassen

milik heeft geen voorzet gehad
4 -1
AFCAsphere
Ik wil iedereen vriendelijk verzoeken om de troll niet te voeden. Laat deze mensen alsjeblieft in de illusie leven dat hun poging om ons lastig te vallen ook daadwerkelijk wat voor hun oplevert. Bij voorbaat dank.
3 -1
Piejotter
Neem een pilletje of ga naar een andere club kijken.
0 -1
ajaxmening
He kerel neem jij weer even een borrel ga je weer lekker door schrijven .
0 0
Ajax Roermond
tuurlijk, lamp..
0 0
Rayno95
Jij hebt zeker met je rug ernaartoe gezeten?
0 0
Ajax Roermond
pff, leuke wedstrijd, maar vak 124 NOOIT MEER !!
0 -1
HeavenlyDivine
Prima wedstrijd.
Tete speelde weer echt als een baas.
Man of the voorbereiding.
En t is een Amsterdammer, altijd leuk
1 0
Mokumnorth
Alleen klote dat raiola zijn zaakwaarnemer is...
0 0
Alexander40
Bazoer man van de wedstrijd, een 9. Sterk aan de bal, fysiek enorm krachtig, goede snelheid en goed schot. Prima mentaliteit en behoudt het overzicht ook als hij onder druk staat. Die gaat een hele grote toekomst tegemoet. Zo lang mogelijk hoop ik. Na Bazoer komt Tete, Eem 8,5. Wat sterk. Op enig moment leek een grote Duitser er voorbij te zijn maar die had niet op Tete gerekend. Die haalde hem in, zette zijn lichaam er tussen en heroverde de bal in de 16. Voetballend kan het nog wel wat beter maar een verdediger moet bovenal kunnen verdedigen. Ik denk dat Van Rhijn het nog lastig gaat krijgen om zijn plekkie te heroveren. Na Tete komt Riedewald, een 8. Wat kan deze man niet. Groot, veel voetballend vermogen, inzicht en durf. Frappant dat 3 van de jongere spelers de beste spelers op het veld waren. Dan de rest van het elftal. Cillessen altijd goed. Veltman neutraal en Heitinga viel erg betrouwbaar in. Dat wordt een nek aan nek race tussen deze twee, maar Heitinga lijkt een goede aankoop. Dijks, sterk, snel en power. Ook een goede aankoop zeker voor dat bedrag. Voetballend nog wel iets minder dan Boilesen maar per saldo een verbetering. Sinkgraven is groeiende en komt er wel. Klaassen wat onzichtbaar als 10 maar die gaat net als Litmanen vroeger veel scoren. Wordt lastig voor Gudelj om er nog tussen te komen maar ik sluit niet uit dat de puzzelstukjes uiteindelijk zo in elkaar vallen dat Klaassen vaak als inzakkende spits komt te spelen, Sinkgraven op 10 en Gudelj erachter. Milik helaas onzichtbaar en Sonago kunnen we pas over een paar weken beoordelen. EL Ghazi ook wat onzichtbaar. Die moet een voorbeeld nemen aan De Bruyne. Zelfde type vind ik maar een stuk verder. Ik heb wel vertrouwen in hem. Fischer nog niet helemaal de oude, maar nog een paar weekjes geduld. Younes maar 10 minuten gespeeld maar liet goede dingen zien, dus vooralsnog ben ik enthousiast. Ik vond zelfs Menig meevallen, jammer van die fout waar de 1-1 uit valt maar hij maakt nog bijna de 2-1. Wel zuur voor met name Viergever en van der Hoorn want die gaan weinig spelen. Einde verhaal Andersen wat mij betreft. Jammer van zo een goede voetballer maar dat is simpelweg niet meer genoeg in het huidige voetbal. Hoop wel dat Muric, Cerny en Van de Beek hun minuten gaan maken dit seizoen.
6 -1
Piejotter
El Ghazi en Klaassen onzichtbaar? Toch eens een brilletje kopen. Het was wel zo dat een bepaalde periode van de wedstrijd Ajax niet onder de druk uit kwam, maar Klaassen en El Ghazi zijn toch regelmatig aan de bal geweest. En El Ghazi zelfs met prachtige dribbels en schot en Klaassen met een prachtige goal.
0 -2
Alexander40
Goed lezen, ik zei "wat onzichtbaar" en dat is veel genuanceerder dan "onzichtbaar". Verder eens.
1 0
jvs
Goed verhaal!
2 kanttekeningen Dijks speelde vandaag echt een topwedstrijd (ik heb hem echt nog nooit zo goed gezien).
Andersen is nog steeds potentieel! onze beste voetballer. Beetje vervelend dat het er op dit moment niet uitkomt maar ik weet zeker dat die binnen 2 jaar beter is dan bijvoorbeeld een Iniesta.
0 -2
Alexander40
Ik hoor dat al twee jaar van Andersen, maar het komt er gewoon niet uit. We hebben goede voetballers nodig die ook mannen zijn en vrees dat Andersen nooit aan dat laatste criterium gaat voldoen.
1 0
jvs
Ik snap wel wat je bedoelt., maar ik heb Andersen passeerbewegingen zien maken (2 of 3x achter elkaar) waar het talent echt vanaf druipt.
Dat moet er echt een keer uitkomen. Misschien nog niet dit jaar (al hoop ik dat wel) maar volgend jaar zeker! Geloof me als iemand zoveel talent heeft dan komt het plezier om dat uit te buiten er ook wel.
0 -1
Piejotter
Dijks had goede momenten zeker in verdedigend opzicht maar in aanvallend opzicht met name in de eerste helft liet hij toch nog wat steekjes vallen. Maar goed, was de stress heb ik begrepen.
1 0
ajaxmening
Positiviteit - negativiteit 1-0 vanavond .
7 -1
Jazzypazz
Ontbreekt duidelijk aan creativiteit in voorhoede. Er moet een Muric/Andersen/Kishna bij. Simpelweg te weinig techniek.

Verder wel genoten van met name Tete en Riedewald. Bazoer en Sinkgraven ook leuk. Dijks drama, haal alsjeblieft nog gewoon een goede linksback en slik het verlies. Anders asap Boilesen/Savastano.

Wissels van Schone & Menig en niet Kishna vond ik schrijnend.
1 -7
Piejotter
Het positieve gevoel overheerst bij vrijwel alle Ajacieden maar er zullen altijd wel wat mensen tussen zitten die in het negatieve doorslaan.
0 0
ajaxmening
Jezus dude denk eens na, Kishna gaat weg denk je dat Ajax voor die 3 mio nog even met risico gaat spelen sorry hoor.
2 -2
AFCABart
Aardige wedstrijd tegen gewoon een papier goede tegenstander! We zijn er nog niet, maar het ziet er niet verkeerd uit!
4 0
KRD89
Verdienste van Trustfull dat ajax zo speelt!!
1 -5
BigDaddy84
Dat is teveel eer voor één persoon. Als De Boer niet zo zou willen spelen, zou Trustfull de kans niet krijgen zoveel te trainen op druk zetten. En intern zullen ook Bergkamp en Spijkerman hun zegje hebben. Complimenten voor Trustfull zijn op z'n plaats, maar all verdiensten aan Trustfull geven is overdreven.
0 0
Piejotter
Teveel eer voor Trustfull.
1 -1
ajaxmening
Waar slaat dat nu weer op ?
0 0
KRD89
Met trusfull trainen ze meer op drukzetten en tactiek. Heb je vorig jaar liggen slapen? je ziet het verschil toch wel..
3 0
Rayno95
Zou best een aandeel in kunnen hebben.
1 0
TOOL
Riedewald was voor mij de beste van de wedstrijd. Toch vond ik het niet groots. Paar aardige combinaties gezien maar het was toch vaak zonder echt gevaarlijk te worden.
1 -1
Piejotter
Niet vergeten wat voor tegenstander je hebt. Daar staan mannen tussen die veel meer ervaring hebben en miljoenen krijgen. Nummer 2 uit de Bundesliga, dat zegt meer dan genoeg.
1 0
ajaxmening
Wat had jij dan verwacht dat ze die Duitsers even makkelijk van de mat gingen spelen zonder een wedstrijd van 90 minuten in de benen te hebben en na een wederom zware opbouw week? .
1 0
RusselWestbrook
Maar je moet wel tevreden zijn met het druk zetten, toch? Want dat was waar het vorig jaar vooral misging. Was vandaag echt een verademing wat dat betreft.

En El Ghazi wordt sowieso beter dan vandaag, want die mag morgen ofzo stoppen met Ramadan.

Waar ik het overigens nog steeds niet mee eens ben, die Ramadan. Hij is profvoetballer, heeft gegronde redenen om niet mee te doen, daar bied de Koran alle ruimte toe. Maargoed, dat terzijde.
3 -2
TOOL
Druk zetten ging wel goed, tweede helft al een stuk minder. Fischer moet die ballen afgeven / voorgeven El Ghazi heeft veel te weinig laten zien. Middenveld was wel aardig en achterin ben ik ook niet ontevreden. Dijks is en blijft een matige voetballer al pakt hij op kracht toch wel wat ballen. Zette Dost prima weg maar verwacht dat hij met een goed voetballende tegenstander het heel erg lastig gaat krijgen.
0 -3
Mokumnorth
Vandaag was Suikerfeest....
0 0
RusselWestbrook
Lekker ;)

Heet overigens helemaal geen suikerfeest. Dat hebben wij Nederlanders ervan gemaakt, maargoed :p
0 -1
jvs
Lulkoek!
Eid al-Fitr, also called Feast of Breaking the Fast, the Sugar Feast
Suikerfeest dus! En dat is dan weer geen lulkoek.
0 0
Indy
Laat ik het dan maar zeggen:

Vandaag het beste Ajax onder Frank de Boer als trainer gezien.
1 -3
jvs
Misschien tikje overdreven. Maar was een lekkere wedstrijd om te kijken.
Publiek was ook fantastisch!
4 0
Piejotter
Nee hoor niet overdreven, voor een vriendschappelijk pot was het heel aantrekkelijk. Veel oefenpotjes in het verleden gezien waarbij je in slaap viel. Dik tevreden.
1 0
Bil
Ik ben net thuis, wedstrijd was goed. Tempo en doel pogingen konden beter
2 0
TOOL
Je eerste wedstrijd ooit?
2 -3
Indy
Ik heb het niet zo zeer over de wedstrijd. Wat ik vooral bedoel is dat in dit elftal erg veel kwaliteit zit. Dat straalt er gewoon vanaf.
Je zag de Duitsers naar adem happen af en toe.
Dit kan een bijzonder seizoen gaan worden.
1 0
Piejotter
Duitsers hebben een week minder getraind en een aantal spelers zijn deze week pas begonnen, niks niet gek dus dat ze happen in een bloedhete Arena.
0 0
Rayno95
Nee dat blijft voor mij nog die wedstrijd tegen Barca.
1 0
Bil
United uit
0 0
KRD89
Toch mogen ze vaker de bal naar voren spelen, viir de rest niet slecht
0 0
BRAMHOUTEN
Vrienden van mij zijn in Italië en zitten in hetzelfde hotel als Marc overmars, is druk aan het onderhandelen met Italianen . Kishna zal dit weekend wel verkocht worden. Frank liet ook al zo iets vallen voor de camera! Dit is dus ook de reden waarom kishna niet heeft gespeeld! Dus al die jankers hier die frank weer met de grond gelijk maken hierover!
1 -2
JPC40
was vandaag redelijk tevreden alleen de jeugdteam vanmiddag had wat vlotter gemogen, maar de hoofdmacht speelde prima, klagen over Milik tja het is inderdaad jammer genoeg geen duizendpoot dat soort type spelers zijn voor Ajax peperduur.
Ghazi blijft een genot om naar te kijken.
Bazoer heeft blijkbaar de mentaliteit van Jaap overgenomen ahahahhahahahah.
Klaassen hij groeit steeds meer en steeds beter.
Tete doet het goed maar moet nog wat klein scherpe randjes weg werken.
Dijks oei oei oei zag hem soms actie,s doen waar je de nodige vraagtekens bij kon zetten.
Sinky uitstekend goeie actie,s.
Veltman uitstekend.
Riedewald heel weinig gezien vond zijn handelingvermogen hmm tja dat kan en moet beter.
1 -3
paulurs
Vond Dijks eigenlijk wel lekker, hoe erg hebben we dat gemist..? Een back die een duel durft aan te gaan? Maakte alleen een foutje toen hij iemand bij de voeten pakte, voor de rest heb ik er van genoten. 2 klasses beter dan Boilessen.
2 -2
JPC40
dat wel die verschil was duidelijk te zien.

die actie om de bene vast te pakken is riskant bij een officieel wedstrijd kan je hier voor rood krijgen.
1 -2
paulurs
Bazoer was man of the match en dat was hij op indrukwekkende wijze.

Die jongen was niet val de bal te krijgen, ook niet door de grote Duitsers. Normaal gaan spelers die dit laten zien hun laatste jaar in bij Ajax, maar hij ligt nog 5! seizoenen vast.. Er wordt wel eens geklaagd dat hij niet creatief is, maar dat heeft hij op deze manier ook helemaal niet nodig, petje af!
2 -1
sirfugy
Even heel serieus he: Wat voor een BEEST is die Bazoer wel niet? Echt niet normaal! En nog zo jong!
7 0
Rayno95
Zeker! :)
En Tete, Van Rhijn zal wel nachtmerries krijgen als hij toegekeken heeft ;)
0 0
jvs
Ik vind dat je van Rhijn iets te snel afschrijft.
Tete is iets volwassener als speler. Dat was hij vorig jaar volgens mij al.
Van Rhijn heeft echt wel de goede Ajax-mentaliteit en ik zie hem wel weer terugkomen.
0 -1
JCr14
Wel een verademing de backs die doordenken op de man ipv teruglopen bij een aanname van de tegenstander
0 0
paulurs
Dijks heeft ook echt stappen gemaakt, daar wil je niet tegen spelen, die zet ze aan alle kanten van de bal.. Handelingssnelheid aan de bal mag alleen iets hoger, miste toch een paar belangrijke passjes. Maar met 22 jaar, heb ik daar wel vertrouwen in.

Tete is van Rhijn de baas, denk niet dat we die nog snel terug gaan zien. Hoop dat van Rhijn zich in de reserverol kan schikken.
1 0
RusselWestbrook
Hij zit wel heel veel met z'n handen aan de aanvaller. Das niet echt handig.

Van der Hoorn en Ballotelli, je weet wel.
0 -1
fanforeffer
Veel goede dingen gezien. maar handelingssnelheid is veel te laag ! Veltman is nog steeds de onzekere breedspeler. er moet meer snelheid bij het uitverdedigen . tegendoelpunt komt weer uit stomme terug spelen. moeten ze afleren.
0 -3
Ajax34
Riedewald had ook de Bruyne omver mogen lopen. Hij liet hem wel erg makkelijk passeren.
Nog wat onervaren maar komt wel goed met hem.
0 0
3*stars*3
Hoor Frank net zeggen dat ze geen risico met Kishna wilden nemen ok ivm mogelijke transfer...
0 0
..::Rootje::..
Is nog niet helemaal zeker die transfer. Ik blijf duimen dat hij blijft.
1 -2
JCr14
Als Kishna zelf rond is met Lazio dan laat hij zien weg te willen. Dan is het ook belangrijker om spelers die blijven te laten spelen
2 0
3*stars*3
Nou Frank hoor je bijna niet enthousiast schreeuwen dat hij WILT dat Kishna in Rome gaat kijken en dat ie blij is als die jongen weg is...
1 0
Rayno95
Natuurlijk is het nog niet perfect, maar deze wedstrijd geeft mij wel goeie hoop voor dit seizoen :)

Volgens mij hebben we meer druk gezet dan grotendeels van vorig seizoen bij elkaar
Middenveld stond aardig, en de verdediging met Tete als uitblinker, Riedewald speelde ook lekker.

Alleen in de aanval moeten we scherper/dodelijker zijn, hopelijk komt dat nog.
1 -2
gvvsvw
de Boer op fox. tegen Kishna gezegd dat hij niet speelt omdat er idd wat speelt met Lazio en ze daarom geen risico s meer hebben genomen om hem te laten spelen
0 0
De_Realist
Optie lichten, dan hadden ze zich daar niet meer druk om hoeven te maken.
2 0
3*stars*3
Vorig seizoen was ik lange tijd in buitenland en heb ik niet hele voorbereiding meegemaakt van Ajax en weet ik niet of er een groot verschil is tussen voorbereiding van nu en vorig jaar?

Tete blijft mij verbazen en V.Rhijn mot ff stil zitten. Riedewald is beste optie als LCV. Middenveld met Sinkgraven, Klaassen en Bazoer staat in ieder geval goed en nu is het alleen maar wachten op juiste aanvalstrio.

Vond het wel weer kinderachtig om Kishna 90min op bank te houden en Lasse, Younes en Menig wel minuten te geven....
2 -1
ajaxinho
Even iedereen een duimpje omhoog geven.

Zo blij ben ik na het zien van deze wedstrijd.
13 -4
..::Rootje::..
Als ze tegen Sent Entienen slecht spelen dan ga je weer zeiken.
1 -5
vd.Vaart
St Etiene heet het! lyon is een malloten club.
0 0
jvs
Heerlijke wedstrijd!
Jammer dat we maar 1 minuut hebben kunnen genieten van de voorsprong.
Dijks Man of the match.
0 0
MarcoWatcher
Maar toch weet zo\'n knullige bal van Menig, als we dit houden, gaat het op belangrijke momenten weer mis. En ja, ik ken de verklaring, maar toch...
1 -3
behangdelul
Je weet wel dat ie die fout niet meer zal maken. Liever nu dan straks als het echt telt
2 0
flasher93
PSV Soccernews ‏@PSV_SoccerNews 9 min9 minuten geleden
90' #PSV blijft maar prutsen achterin. 3-1 voor #ASMonaco via #Martial. Zoet ook niet overtuigend, verdedigers dramatisch #asmpsv #monpsv
2 0
De_Realist
AS Monaco is dan ook wel een sterke ploeg die oa Arsenal de das heeft omgedaan in de Champions League.
0 0
flasher93
Ja klopt. Mooie club. Al is het wel minder dan een paar jaar geleden met James en Falcao ect. Martial geweldig talent. Maar leuk dat PSV verdedigers lopen te prutsen. Dat ze dat mogen doorzetten in de competitie. In de CL moeten/mogen ze wel presteren
0 -1
RusselWestbrook
AS Monaco is pure competitievervalsing. Belastingklimaat t.o.v. Frankrijk is zó oneerlijk.

Franse clubs moeten 75% belasting betalen over salarissen boven de miljoen. Monaco niks, noppes.

Ze betalen 50 miljoen in termijnen aan de Franse competitie om het goed te maken. Tsja... lol.

http://www.bbc.com/sport/0/football/25887943
1 0
..::Rootje::..
Sfeer was wel prachtig itt tot in de ArenA.
Ben er bloedjaloers op. Ze gingen helemaal los daar.
0 -3
Bil
Ik was er, alleen f Side zong af en toe. 410 zaten veel dagjes mensen
0 0
..::Rootje::..
Ik bedoelde het sarcastisch. Bij PSV Monaco zat er namelijk geen publiek.
0 0
JesusZoonVanGod
Ze kunnen daar alleen 'sfeer' maken als er muziek wordt gedraaid.
1 0
..::Rootje::..
Het was maar een grapje. Bij PSV Monaco zat er geen publiek.
0 0
flasher93
In de Arena is toch ook wel een prima sfeer? Als je kijkt hoe een Heitinga wordt omhaalt. Kippenvel moment
0 0
..::Rootje::..
Het was maar een grapje. Bij PSV Monaco zat er namelijk geen publiek.
0 0
3*stars*3
Tja die blijven maar middenvelders en aanvallers binnen halen MAAR vorig seizoen was het ook vaak prutsen achterin maar door dat countersysteem, kunnen ze dat camoufleren.
0 0
flasher93
Met Bergwijn hebben ze weer een prima speler om te counteren. Hoe die Lestienne en die Pereira zijn? Geen idee. Hier is hun doelpunt. Mooi wegdraaien van Pröpper en daarna geweldig schot van Locadia. Het is te hopen voor hem dat hij verkocht wordt. Misschien dat AZ hem kan kopen..

https://vine.co/v/erFV7B0eIDT
0 -6
Toon meer reacties