Spitsen schieten Ajax langs Panathinaikos

BvdPloeg, 10-07-2015 om 21:20, 78846 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft vrijdagavond in een oefenwedstrijd tegen Panathinaikos revanche gehaald door met 2-0 te winnen. Eerder op de dag liep de ploeg van hoofdtrainer Frank de Boer tegen FC Nordsjaelland nog tegen een beschamende 1-3 nederlaag aan.

Tegen Panathinaikos begon Ajax een stuk feller dan tegen FC Nordsjaelland. Met de fanatieke supporters van VAK410 langs de lijn was er ook meer sfeer bij het tweede duel. Ajax mocht het spel maken en na ruim een half uur opende Arek Milik de score. De spits zette de aanval zelf op door Lasse Schöne in te spelen. De Deen ging een een-tweetje aan met Davy Klaassen en legde vervolgens terug op Milik, die afrondde: 1-0.

Panathinaikos was na de pauze wat sterker en kreeg een paar goede kansen, maar doelman Diederik Boer was telkens attent. In de slotfase kwam Anwar El Ghazi in het veld en de vleugelspits sloeg toe in de 87ste minuut. Vaclav Cerny speelde El Ghazi in, waarna laatstgenoemde vanaf randje zestienmetergebied genadeloos de 2-0 binnenschoot.

Scoreverloop:
33' Milik (1-0)
87' El Ghazi (2-0)

Opstelling Ajax:
Boer; Tete (75' Dankerlui), Van der Hoorn (75' Vissie), Riedewald (75' Savastano), Dijks (75' Warmerdam); Bazoer (75'El Mahdioui), Klaassen (75' Bakker), Sinkgraven (75' Duarte); Schöne (75' Clement), Milik (46' El Ghazi), Menig (63' Cerny).

Wissels: Groothuizen, Dankerlui, Vissie, Savastano, Warmerdam, El Mahdioui, Acolatse, Duarte, El Ghazi, Bakker, Cerny, Clement, Hendriks.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Heb je Johnny Heitinga al op je rug van je shirt staan?? Bestel hem in de officiële fanshop.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cartman
Mijn kleine betoog over het geld van Ajax had slechts te maken met dat ik een punt wilde maken over het feit dat alles niet zo slecht is als velen hier roepen.

Natuurlijk moet er kwaliteit op het veld moet staan.
Maar kwalitatief hebben we een goede eredivisie waardige selectie die niets maar dan ook niets onder doet voor die van PSV en op sommige posities zelfs beter is. Met een spits extra is het rond.

Wat heeft PSV in de breedte dan? De basiself is al pover. Voor de eredivisie leuk maar op Europees gebied veel te zwak. Narsingh, Bruma, Maher, Hendrix, Florian Jozefzoon. Daar worden ze echt bang van in Europa.
Ik ga serieus keihard lachen als ze een paar topclubs loten voor de CL. Dan zijn ook zij absoluut kansloos. Zwaar klote voor het Nederlandse voetbal. Dat laat ik even buiten beschouwing.
Maar op Willems, Guardado en De Jong na zou ik geen één speler van hun in een Ajax shirt willen zien spelen. En ook Pröpper moet zich eerst maar bewijzen. Ze hebben gewoon geluk gehad met Guardado. Maar hou eens op met de hele verheerlijking van PSV.

Ook ik wil zondag een mooie pot voetbal zien. Dat is alleen weer een heel ander stuk van het verhaal. Daarover heb ik het niet gehad.
En ik deel de mening dat onze trainer maakt soms wat rare keuzes. Maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. We zijn vier keer op rij kampioen geworden.
Niet dat het voetbal oogstrelend was. Dat zeker niet. Maar wel vier keer kampioen. Dat is een prestatie van formaat en daarom vind ik respect voor hem niet meer dan normaal.
Je kunt het ook niet met hem eens zijn. Prima. Maar doe dan in ieder geval normaal.
Er zijn hier zoveel mensen die puur uit emotie wat roepen. Capslock aan en schreeuwen maar.
Man man man..........wat een ellende.
Als je hier alleen maar komt om negatief te doen, kom dan lekker niet.

Gisteren ook. Ajax verliest van FC Nordsjælland. Gelijk schieten er hier een lading mensen in de stress. Het is een oefenwedstrijd. De bedoeling is oefenen. Het gaat nergens om. De basis elf was niet eens compleet, A-junioren in het team, net na een trainingsweek enz enz.
Het is niet leuk om mijn club te zien verliezen. Maar een beetje verstand en vermogen om dingen wat beter in de context te plaatsen lijkt me niet meer dan gewoon toch? En mensen die op basis van twee wedstrijden of op basis van Youtube-filmpjes spelers al volledig afbranden of de hemel in schrijven, daar kan ik niets mee.
En dat is niet om je aan te vallen Rayno95. Maar op basis waarvan zijn Lestienne en die Perreiro dan opeens zo onwijs goed? Ik zie dat gewoon echt niet. Die moeten het ook eerst maar eens waar maken hier. Er zijn al zoveel voorbeelden te noemen van spelers die met trommelgeroffel werden binnengehaald en waar je vervolgens niet meer van gehoord hebt.
(Dit is overigens ook gelijk de laatste maal dat ik PSV vergelijk met Ajax. Voor het geval er azijnpissers gaan zeggen dat ik veel over PSV praat)

9 -5
Caelintroy
Wat ben ik blij met jouw comment, gelukkig bestaan er ook nog mensen met inhoud en inzicht ipv al dat gemekker.
0 0
klopper
Ben het in grote lijnen wel met je eens. Afgelopen seizoen was PSV ook niet echt geweldig, alleen zat alles mee en maakte met name De Jong wel een verschil op bepalende momenten. Echter zie ik het somber in voor Ajax. Tuurlijk heeft Frank wat krediet opgebouwd, maar met name het laatste half jaar is hij helemaal vergeten om Ajax gewoon een keer te laten voetballen. Controle komt vanzelf, als je veel wint, in vorm bent en veel vertrouwen hebt. Echter blijft Frank zijn spelers maar instrueren om maar vooral de bal niet kwijt te raken, wat leidt tot apathische spelers die nagenoeg geen diepgang meer durven te zoeken. Nee, ook nu weer. Tuurlijk is het een oefenwedstrijd en zegt het nog niet veel, maar het biedt weinig hoop dat Ajax zelfs in dit soort wedstrijden veel en veel te weinig naar voren durft te spelen. Tegen Pana was het aardig in de eerste helft, maar ook niet meer dan dat.
0 0
MosesD
Het voetbal onder de Boer is al 2 jaar bagger. Nu riep ie weer dingen als 'we hebben gecontroleerd'. Fuck off met je contrleren. Ajax hoort te domineren! Met Ajax voetbal. Als je 5-4 wint dan heb je vermoedelijk niet gecontroleerd, maar heb je wel spektakel geboden. Des Ajax, des Cruyff. Nu roept de Boer ook weer na de oefenwedstrijd 'onder de indruk te zijn' . omdat zijn spelers na 75 minuten ruim 11 kilometer hadden gelopen. Wat een waanzin. De bal moet het werk doen. Veel lopen is voor domme voetballers, zegt JC terecht ook vaak. En dan straks weer roepen dan je 70 % balbezit hebt gehad. Ook daar koop je helemaal niets voor als je 0.0 afdwingt. Ik wil Ajax terug! Dit wordt op deze manier gewoon een copy van de afgelopen 2 seizoenen. Eindeloos breien, spelers op vreemde plekken volgepropt met opdrachten. Vandaag kreeg ik de seizoenkaart binnen. Hij is zwart van kleur. Ik zeg verder niks.
0 0
robertomalone
Ik ben het eens met het feit dat Frank op dit moment onvoldoende leiderschap bezit om het risico te nemen van een totaal onbevangen, op creativiteit gebaseerde wedstrijdinstelling. Hij gebruikt inderdaad teveel het woord controle. Verder ben ik het overigens met bijna geen van je reacties hier op het forum eens. Het is me te negatief, te ongenuanceerd en vaak te weinig inhoudelijk
0 0
ZeeuwseAjacied
Dit dus.
2 -1
Lane 8
+1
1 -1
ajaxmening
Heerlijk stukje die kan ik niet vaak genoeg lezen helaas maar zelfde hier.
3 -1
milan-jantje
Ik betrap mijzelf erop dat ik nu al fan ben van onze kleine nieuwe helden cherny en muric van alle oefenwedstrijden vallen zij wel het meeste op in positieve zin brengen in mij ogen nu al meer dan onze buitenspelers van vorig seizoen ook al heeft el ghazi nog ramadan maar ben zeer benieuwd wanneer Frank niet meer om deze talenten heen kan zal in mij ogen niet heel lang duren als ze zich zo blijven ontwikkelen
1 0
Cartman
Waarom hebben zoveel Ajacieden het hier over PSV?
Kijk nou allemaal gewoon naar je eigen club.

PSV dit, PSV dat.......lekker belangrijk allemaal wat Brands doet. O ja nou, hij heeft wel 50 miljoen binnengeharkt. Nou nou. Wat een topper hoor. Petje af voor Marcel Brands mensen.

Als onze keeper verkocht wordt, is Overmars dan opeens een held omdat hij dan zoveel geld heeft verdiend? Nee, want dan heeft hij onze keeper laten gaan en dan denkt hij alleen aan zijn bonus. Zo makkelijk. Er zijn er hier echt veel die vol zitten met tegenstrijdigheden.
Als Overmars te TD van PSV was geweest dan had hij ook Depay en Wijnaldum voor zoveel geld verkocht. Dan was het opeens een top TD.

Kijk naar je eigen club en heb vertrouwen in het beleid wat er wordt gevolgd.
Ajax reageert pas als er wat verkocht wordt. Ik snap dat wel. We willen niet teveel contractspelers en geen mega transfers. Dit puur om fouten uit het verleden te voorkomen. Een paar jaar geleden waren we nagenoeg failliet.
Nu zijn we de gezondste club van Europa. Er gaan veel dingen goed. Kijk daar eens naar.

Waarom maken er zoveel mensen zich druk over graaiers, commissarissen met bonussen en andere randzaken?
Als Overmars meer bonus wil hebben dan zou hij dus meer omzet moeten genereren. Dus meer spelers voor méér geld moeten verkopen. En dat is dus precies wat hij niet doet.
Het is zo makkelijk om over alles maar negatief te doen.

Veel leden hier schrijven in kapitalen en denken waarschijnlijk zo dat er iets zal veranderen. Slecht voor je hart joh. Doe lekker rustig aan en wacht op een boeiender seizoen.
Kijk naar Muric en Cerny en lach. Kijk naar Tete en geniet van het verschil in mentaliteit met Van Rhijn. Kijk naar Fischer en het verschil in mentaliteit met Kishna.
Geniet van Gudelj en geniet van het mooie weer. Doe rustig aan en denk om je hart.4 -5
han23
je praat veel over geld, maar wij als supporters zien liever op zondag dat er een mooie pot voetbal op de mat gelegd wordt, dit gebeurt echter al een hele lange tijd niet meer. heeft te maken met de kwaliteit van de selectie maar nog meer dat de poppetjes vaak niet op de juiste plek gezet worden. als frank is gewoon begint met de juiste mensen op de juiste plekken te zetten, en van daar uit eens wat aanvallender en minder voorpspelbaar te gaan voetballen, dan ziet alles er al een stuk beter uit denk ik. gudelj en klaassen op 6 moet je niet doen, waarom zien wij hier dat allemaal maar hij niet. het liefst zie ik helemaal geen 6, maar dat is een ander verhaal.

ook heb ik het gevoel dat spelers teveel worden opgezadeld met taken. zo haal je bij een aantal spelers de verassing en creativiteit weg. ik weet wel dat de boer er meer verstand van heeft dan wij allen bij elkaar maar af en toen lijkt het allemaal zo onlogisch wat die doet. ( lasse spits bv)
1 0
Rayno95
Top reactie! en vrijwel mee eens :), alleen maken we ons druk, omdat PSV wel steeds kwaliteit terugkoopt.... Terwijl we een stuk meer geld hebben, moeten wij het doen met Dijks, Heitinga die op zijn laatste benen loopt, waarvan de vraag is of hij het nog kan en Gudelj wat me dan wel een prima aankoop lijkt

Gezondste club, heel mooi, maar ik zie ook liever kwaliteit op het veld want daar moet het gebeuren en niet op de bank.
3 0
ajaxmening
Heerlijk weer eens een heldere post te lezen die volkomen onderbouwd is.
4 -2
ajaxmening
De wedstrijd niet live gezien maar wel heel smakelijk de reactie's kunnen volgen tijdens de beiden wedstrijden, nee dat wordt een knallend seizoen de Boer denk ik zal binnen twee weken worden ontslagen naar mijn gevoel, de helft van de selectie is volkomen ongeschikt, Overmars moet zeker 90% van het totale eigen vermogen direct uitgeven waardoor er weer een karrenvracht aan onbekende te dure spelers kan worden opgehaald, uiteraard vergeeft dat ook geen succes waardoor 60% van dit forum zich weer tegen dat nieuwe beleid zal keren, immers dan liever meer jeugd, investeren in de toekomst en uiteraard weer een trainer met een Ajax achtergrond , komt goed.
1 -3
JohnDylan
Het is niet dat ik denk dat ze bij Ajax zullen slagen maar Bakker, Hendriks en Warmerdam ontwikkelen zich ongelofelijk goed. Bakker is allround goed ontwikkeld en als hij de komende jaren wat meer inhoud ontwikkeld en fysiek wat sterker wordt kan hij een goede speler voor een club als AZ worden. Hendriks kwam als een zeer beperkte spits naar Ajax maar heeft zich vooral in het meevoetballende aspect zeer goed ontwikkeld. Hij kan nu redelijk goed mee in kort combinatievoetbal rond de zestien van de tegenstander. Warmerdam heeft zich als linksback verdedigend erg goed ontwikkeld en aangezien ik denk dat Dijks na een half seizoen door iedereen uitgekotst zal worden denk ik dat Warmerdam van de drie de enige is die komend seizoen kans maakt op speeltijd in het eerste van Ajax. Als ik technisch directeur van een club als NEC, De Graafschap of Roda JC was zou ik zeker hebben geprobeerd deze spelers te huren met een optie op koop.
0 0
HeavenlyDivine
Dat verheerlijken van het transferbeleid van PSV gaat mij een beetje te ver.
Ik denk dat wij ook niet zo blij zouden zijn met een Narsingh, Maher, Ritzmaier, Bruma, Hiljemark, Schaars, Jozefzoon, Jorgensen, Schalk

Guardado is volgens mij meer geluk dan wijsheid, want hij speelde toch nooit als controleur? (ik kan het mis hebben.)
Luuk de Jong was een goede aankoop, maar hij heeft wel keihard gefaald in het buitenland, dus ik vond dat ook niet echt een zekerheid. Daarnaast was hij een stuk duurder dan Milik
3 -1
flasher93
http://nos.nl/video/2046339-drukke-dag-voor-ajax.html reactie van frank over nieuwe aankopen
0 0
El Toro
Had t ook gezien idd, belangrijkste wat hij liet doorschemeren is dat ze achter het net gevist hebben bij minimaal 1 speler (en dan vermoed ik een spits). Benieuwd wie dat was, miss ook maar beter dat de media er geen vat op heeft op dit moment.
0 0
flasher93
Denk een combinatie van beide. Over Sisto zijn ze duidelijk dat ze hem willen, maar twijfelen over de prijs. Kadlec heb ik niet zo duidelijk in de media gehoord dat ze hem echt willen. Verder lekker er weinig namen. Oulare hielden ze in de gaten (naar Dortmund), Pizzaro las ik (heeft nu ook club). Kimmisch heeft ook al nieuwe club, voor zover het al serieus was. Het is allemaal heel geheimzinnig.
0 0
JohnDylan
PSV is deze zomer alleen maar sterker geworden door het aantrekken van Lestienne en Pereiro. Als ze straks Wijnaldum verkopen en Propper als zijn vervanger aantrekken denk ik dat ze volgend seizoen beter zullen zijn dan het afgelopen seizoen. Wil Ajax dus kampioen worden dan moeten ze een enorme inhaalslag maken en dat lukt niet met aankopen als Heitinga en Dijks.

Ajax moet Schöne, Viergever, Duarte, Boilesen en Vd Hoorn nog verkopen aangezien ze kwalitatief niets aan Ajax toevoegen. Voor hun in de plaats moet Ajax dan een centrale verdediger, een linksback, een buitenspeler (mits Kishna ook wordt verkocht) en een spits aantrekken. Al deze spelers moeten directe versterkingen zijn, en dus kwalitatief beter zijn dan de speler die ze in de basis vervangen, wil Ajax kampioen worden.

Spelers als Riedewald en Bazoer doen het leuk maar zijn nog net niet klaar voor een vaste basisplaats op zulke belangrijke posities. De posities van '4' en '6' zijn tactisch relatief moeilijke en ik denk dat het nog wel een seizoen duurt voordat Riedewald en Bazoer daar klaar voor zijn. Tete lijkt me wel klaar voor een vaste basisplaats en Van Rhijn zal zich maar weer terug in de basis moeten knokken.

Klaassen en Sinkgraven deden het beide goed en ik hoop dat deze twee samen als respectievelijk rechts- en linkshalf in de basis zullen staan. Ze hebben beide veel loopvermogen en kunnen de verdediging met de aanval verbinden. Daarbij kunnen ze beide goed mee als het tempo van de balcirculatie omhoog gaat. Serero en Bazoer moeten maar met elkaar strijden om een basisplaats als '6'.

Muric en Cerny komen er duidelijk aan ik dat één van de twee behoorlijk dicht in de buurt van een basisplaats zal komen. Persoonlijk zou ik Muric vast bij de selectie halen om als concurrent van de rechtsbuiten (wie dat ook mag worden) te fungeren. Als Kishna blijft zou ik hem als rechtsbuiten gebruiken maar als hij vertrekt zal er een nieuwe rechtsbuiten bij moeten komen en kan het zo maar dat Muric of Cerny een basisplaats verrovert.
6 -2
gusanito
PSV handelt gewoon heel snel en goed. Je merkt gewoon meteen dat zij lijstjes hebben met potentiële opvolgers en daar meteen mee aan de gang gaan. Dat lijkt bij ons al jaren te ontbreken. Verder dan spelers uit eigen competitie (voor teveel geld) of oud Ajacieden lijkt ons technisch hart niet meer te komen. Zeer zorgelijk.
3 -3
ajaxmening
Ja en PSV ontbrak het al jaren aan titels, met dat zeer goede inkoop beleid en scoutings apparaat.
2 -1
afca4eva
Dat psv snel handelt kan ajax idd nog wat van leren maar de spelers die ze halen, op Guardado na, heb ik mijn bedenkingen bij. Zoals ik hieronder al aangaf vind ik dat Ajax vol voor Sisto moet gaan en breken met Kishna.
Talent heeft Kishna genoeg en als het een beetje tegenzit zal het er bij een andere club wel weer uitkomen maar Ajax en Kishna is al geruime tijd een slecht huwelijk en zal nooit wat worden, beter nu laten gaan, beetje geld erbij en Sisto binnenhengelen.
2 -1
gusanito
Ik vind het geen ramp als Kishna nog één jaar de kans krijgt om te laten zien dat hij een topsportmentaliteit heeft en simpelweg zijn voeten laat spreken. Ik heb daar echter een hard hoofd in. Als Sisto echt zo goed is als sommige zeggen moet Ajax daar inderdaad eigenlijk in investeren. Als Lazio met een acceptabel bedrag voor Kishna komt zou ik dat ook accepteren.
1 0
afca4eva
Dat zou ik ook absoluut geen ramp vinden maar ik denk dat Kishna daar zelf weinig zin in heeft en aangezien zijn contract nog maar 1 jaar loopt kan je beter nu cashen dan hem transfervrij laten lopen na weer een jaar ergernis tussen beide partijen.
0 0
JohnDylan
Ajax heeft een optie om zijn contract tot medio 2017 te verlengen. Persoonlijk zou ik graag zien dat Kishna net als El Ghazi zijn contract tot medio 2019 verlengt. Jonge buitenspelers zijn altijd grillig maar Kishna laat af en toe zien tot wat voor een enorme klasse hij in staat is.

Volgens mij moet De Boer hem op rechts zetten met de opdracht het veld zo breed mogelijk te houden tot het moment dat hij aan de bal komt en hem dan de totale vrijheid geven. Ik weet zeker dat Kishna dan meer goede dan slechte wedstrijden zal spelen.
0 0
afca4eva
Ben ik totaal niet met je eens.
In mijn ogen moet PSV helemaal opnieuw beginnen na het verlies van Rekik, Depay en Wijnaldum, zeker die laatste 2 waren het kloppend hart van PSV. Tot nu toe hebben ze alleen Guardado als zekerheidje weten te halen.
Van die Lestienne wordt meteen gezegd dat hij direct de beste speler wordt van de Eredivisie, dat werd ook gezegd van Bojan en Cuenca.... vorig jaar liep die jongen te ploeteren in Italie en als je als Supertalent, wat hij toen zou zijn, meteen vanuit Belgi
5 -1
afca4eva
Ben ik totaal niet met je eens.
In mijn ogen moet PSV helemaal opnieuw beginnen na het verlies van Rekik, Depay en Wijnaldum, zeker die laatste 2 waren het kloppend hart van PSV. Tot nu toe hebben ze alleen Guardado als zekerheidje weten te halen.
Van die Lestienne wordt meteen gezegd dat hij direct de beste speler wordt van de Eredivisie, dat werd ook gezegd van Bojan en Cuenca.... vorig jaar liep die jongen te ploeteren in Italie en als je als Supertalent, wat hij toen zou zijn, meteen vanuit Belgie voor de olie dollars kiest is in mijn ogen de motivatie en sportiviteit ook ver te zoeken bij zo\'n jonge gast.
Die uruguayaan ken ik niet goed genoeg maar ruim 7 miljoen betalen en dan maar voor 80 procent eigendom.. dan moet het al wel een 2e Suarez zijn maar kan het in werkelijkheid alleen maar tegenvallen.
Bij ons was het een flut seizoen met over het algemeen slecht voetbal maar onze belangrijkste spelers lijken te blijven en met gerichte aankopen zoals Gudelj word je er alleen maar sterker op. Bij PSV zijn de aankopen puur een gok die in mijn ogen eerder slecht uitpakken dan goed.

Ik denk dat bij ons alleen nog Duarte, Boilesen en Kishna vertrekken.
Kishna lijkt me een zekerheidje en ik zou als Ajax zijnde niet wachten maar meteen Sisto vastleggen als zijn vervanger. Dan hoeft er niet veel geld bij, daar spat het talent vanaf en werkt als een paard, precies wat ajax lijkt te zoeken en wat ze nodig hebben
3 -2
MosesD
Volkomen met je eens. Al die gekkies die riepen dat Psv zou instorten als Depay en Wijnaldum zouden vertrekken. Wat een onzin. Ze zijn zelfs sterker geworden. En Brands die in 2 maanden eventjes bijna 50 mio voor zijn club binnenharkt. Dat doet Overmars hem niet na.
Imo zijn er nog 3 versterkingen nodig. Een all round sterke verdediger (van de Hoorn zsm verkopen), een buitenspeler (de Boer zal wel van Kishna afwillen) en een spits die de nodige ervaring meebrengt. Type Pantelic, droomkandidaat: Berbatov. Maar ja, wij hebben Overmars en geen scouting......
2 -2
ajaxmening
Moses ik denk dat Overmars nog veel meer heeft binnen geharkt , plus daarbij wat titels dat de heertjes in het zuiden nu sinds jaren een titel hebben verkregen plus in die opbouw een aantal spelers zich goed hebben ontwikkeld komt nog niet in de buurt van Ajax.
1 -1
ibrahendriks
Frank gaat spelen met Veltman Heitinga,denk ik. al heb ik die twee vandaag niet gezien. Ik zie hoogstens nog Kadlec en een spits komen. Wie? Geen flauw idee...
0 0
JohnDylan
Ik denk dat Ajax met (v.r.n.l.) Tete, Veltman, Heitinga en Dijks in de verdediging zal spelen. Daarom denk ik ook dat Ajax komend seizoen niet kampioen zal worden. Van die vier vind ik alleen Tete kwalitatief goed genoeg voor een basisplaats.
0 -1
Intec
Kadlec is een spits en geen rechtsbuiten hoe wij dat kennen. Denk dat die is afgevallen. Ze. zouden wel wachten op Barcelona en daar wat huren denk aan Tello,Munir EL Haddadi,Adama Troare,Sandro,Hallilovic,
0 0
JohnDylan
Waarom zo'n speler huren en niet Muric of Cerny een kans geven? Zijn die spelers kwalitatief duidelijk beter? Volgens mij zijn ze dat namelijk niet en het lijkt me dan ook onverstandig om zo'n speler te huren. Ik zou graag zien dat Sisto wordt gekocht en Kishna zijn contract verlengt. Met Fischer, Kishna, Sisto en Muric zou Ajax de flanken dan geweldig bezet hebben. De twee spelers die het best in vorm zijn zullen dan een basisplaats hebben.
0 0
JoodTotMijnDood
Haha zou wat zijn als Halilovic zou komen, dat is echt categorie supertalent.
0 -1
MS22
Off: Vind het tenue 10x beter met zwarte broekjes!
8 0
JoodTotMijnDood
Mee eens! Alleen blijf ik die rood zwarte streep onderdaan het shirt echt super lelijk vinden.
0 0
gusanito
Helemaal mee eens.
0 0
NouriVandeBeek
Elftal van de dag!

Boer
Tete-Veltman-Riedewald-Dijks
Van de Beek-Sinkgraven
Klaassen
El Ghazi-Millk-Muric

Muric en Veltman speelde niet erg sterk maar voor de rest ook niemand dus vandaar de keuze
0 -4
Middenweg401
Ik heb de eerste wedstrijd niet kunnen zien, maar was Vd Beek beter dan Bazoer dan? Want die vond ik echt niet slecht spelen. En Cerny kreeg misschien niet veel ballen, maar die rush waar El Ghazi uit scoorde was erg sterk.
2 0
JoodTotMijnDood
En dat terwijl hij niet eens op zijn beste positie speelde, wil hem wel eens zien op rechts.
0 0
NouriVandeBeek
Bazoer had toch wel veel cruciaal balverlies. Het is ook niet echt een 6. Van de Beek vond ik erg gedreven en goed spelen
0 -1
3*stars*3
Van die middag wedstrijd word je als Ajacied zijnde pissig en ja tis een oefenwedstrijd maar toch!
Tegen Nordsjaeland mag je niet verliezen man...Ajax dat tegen Pana speelde maakte het goed en het lijkt (ff) gedaan met een basisplek voor V.Rhijn en Viergever.
Gudelj heeft nog tijd nodig en die moeten we ook tijd gunnen.

Over 2 weken moet Ajax er staan en het is nu vooral zoeken naar juiste CV duo en middenveld.
1 0
ibrahendriks
Ik heb het vamiddag niet gezien, reacties net bekeken, maar ik las weinig over Heitinga. Of heb ik een bril nodig?
0 0
ajaxmening
019 Duitsers schieten vlak voor tijd de 1-0 binnen, 4 ploegen met drie punten in poule, wordt lastig tegen Spanje.
0 -2
Jarl1989
Wordt het nieuwe uit tenue nu met zwarte broeken? Staat veel mooier dan de groene!
3 0
Middenweg401
Absoluut waar. Dat groene pak is niet aan te zien, maar zo met een zwarte broek vind ik het prima.
0 0
Eastwood
Zwart eronder staat mooier inderdaad. Doet minder pijn aan de ogen.
2 0
PeterVKV
Ja, laten we het over de kleur broek hebben. Daarom doet het spel natuurlijk pijn aan de ogen.
0 0
Eastwood
\'k heb zelf ook een zwarte broek aan. Staat best leuk hoor.
1 0
Eriksen10
Dus toch het middenveld Bazoer Sinkgraven en Klaassen?
5 0
MosesD
Nee, een 4mans middenveld. Kan in Eredivisie prima.
0 0
Eriksen10
Vissie en Clement in Ajax1... waar kan ik me inschrijven?
1 0
vd.Vaart
Wanneer vind de v CL Loting plaats??
0 -1
Bensco
17 juli
0 0
vd.Vaart
Wow dat is over een week al, en bedankt! :)
0 0
FlyingDutchMan
Kun je effe aan die steward vragen of hij die camera meeneemt. De crew van Ajax TV is al pleitte
0 0
AfcaYid
400 reacties bij een overwinning, 900 bij verlies. Sorry hoor maar dit zegt alles over velen hier, de meeste blijven weg als er niks te zeiken valt.
8 -8
3*stars*3
Das altijd zo, tijdens wedstrijden heb ik een x bijna 3000 reacties gezien maarja tis logisch.
Als ik 8 reacties plaats, jij 10, de ander 5, ander weer 15, een troll die er 30 bij tikt, tja dan gaat het hard.
1 -1
Ajax27
precies... oefenwedstrijdje verliezen en het complete seizoen is nu al over. Vervolgens eentje winnen en oh wat spelen we prachtig en het ziet er al goed uit.

Niet de waan van de dag regeert hier, maar de waan van het uur wanneer alle jankende \'pubers\' van 10-16 jaar hun goed onderbouwde mening laten horen.
4 -7
Ruff Rhythim
omdat Ajax niet hoort te verliezen van een campingelftal snap je daar nou werkelijk geen kloot van?
5 -2
Ajax27
Dus jij bent
0 -1
nightgoat
O ja, natuurlijk...
Grote klasse Ajax !
Na deze pot heb ik er ineens weer het volste vertrouwen in !
:-P
4 0
FlyingDutchMan
Die Grieken hebben Ajax TV overgenomen, bitches!
0 0
AjaxD1986
Iemand die Grieks spreekt?
0 0
..::Rootje::..
Bassie en Andriaan.
0 0
vd.Vaart
gyros is eten :)
0 0
AjaxD1986
dos calvados.
0 0
FlyingDutchMan
Hij vroeg of er nog mensen wilden doneren aan Panathinaikos
0 0
flasher93
Waar hangen Meleg en El Hasnaoui eigenlijk uit? Hadden ook makkelijk hun minuten kunnen maken. Bij de oefenwedstrijd van Jong Ajax waren ze er ook al niet??
0 -1
PeterVKV
die zijn echt zwaar te slecht.
0 0
flasher93
El Hasnaoui maakte net als Keskin toen veel indruk bij de A1, maar mede door blessures weinig gespeeld in Jong. Talent heeft hij wel. Maar toch, had hem toch wel paar minuten kunnen gunnen. Maar ik bedenk me nu. Hij heeft waarschijnlijk Ramadan.

Van Meleg was ik nog wel fan toen in Jong Ajax. Een slecht jaar maakt hem geen slechte voetballer. Ajax heeft niet voor niets zo veel moeite gedaan voor hem. Toen hij fit was, speelde hij goed. Toen hij kansen kreeg bij Cambuur kreeg hij blessure... Misschien beetje vroeg om hem al af te schrijven na 1 slecht jaar? Dan kunnen Stekelenburg, Blind, de Jong, vd Wiel, Vertonghen er ook niet veel van ;)
0 0
Mees0107
Geen idee. Eerste oefenwedstrijd met Jong Ajax waren ze er wel. Misschien blessures? Zou mij ook niets verbazen als deze 2 mogen vertrekken.
0 0
flasher93
Weet niet, beide talentvol. Een net geblesseerd en de ander een zwaar jaar gehad.
0 0
Chiel..
Cillessen, Tete, Heitinga, Veltman, Dijks, Gudelj, Sinkgraven, Klaassen, Fischer, Milik, El Ghazi. Kishna gaat weg denk ik. Boilesen hopelijk ook. Duarte krijg je niks voor, ik zou z'n contract ontbinden, en desnoods een ton meegeven.

Riedewald, Bazoer, Cerny, Muric, Van Beek, Nouri, Savastano..gaan we allemaal regelmatig zien spelen.
Sisto en een spits erbij, en de selectie is af. Dan kost t maar 12 miljoen
Daar kunnen die lampekappe toch niet tegenop denk ik.

Ps: Chery een gemiste kans?
0 -2
NouriVandeBeek
El Ghazi in de spits is wel gevaarlijk zeg
1 0
..::Rootje::..
Deze wedstrijd ja. Maar hij moet er elke keer staan. En of dat zo zal zijn moeten we afwachten.
0 0
AjaxD1986
Staat ie toch ook?
0 0
..::Rootje::..
Ja. Maar niet afwisselend.
0 0
vd.Vaart
Toch kan het beter vandaag. 1-3 verloren de eerste oefenpartij en de tweede 2-0 gewonnen van een v CL club Panathaniakos. Laatste genoemde is natuurlijk netjes, maar het kan en moet altijd beter bij ons aller Ajax. Plafon moet je altijd hoger leggen, dat is altijd zo geweest in Amsterdam :D

Op naar volgende week vrijdag Wolfsburg..
0 -1
Bil
Shortlist voor Ajax:

1 Pione Sisto
2 Vaclav Kadlec
3 Frenkie de Jong
4 Jan-Arie van der Heijden
5 Victor Valdes

En dan is de selectie compleet, en vooruit gegaan...
1 -7
vd.Vaart
Jan Arie kom op man! En laatst genoemde is niet eens reëel haha. Dromen mag altijd :)

Nummer (2) Vaclav Kadlec zie ik wel graag komen.
2 0
Ron6
Wat dacht je van Frenkie dan!
0 -1
Bil
Valdes 20 miljoen, en dan ruilen tegen Cillessen...
0 -1
han23
Zonnesteekie?
3 0
Bil
4 van de 5 spelers is zeker haalbaar voor Ajax.....
0 -3
Gooseman
Toch 3-3 gespeeld vandaag!
1 0
FlyingDutchMan
Wie vertaald Yannis???
0 0
Ibra020
Nouri speelt goed bij oranje u-19!
Die frenkie kan er ook wat van zeg.
2 0
Mees0107
Middenveld beviel mij uistekend. Op dit moment geen plek voor Gudelj vind ik.
0 -1
JPC40
Ghazi het blijft toch een goeie speler om te zien met nog steeds dreigend kunnen zijn.
1 0
Frank1970
Kijk da\'s andere koek !!!
1 0
NouriVandeBeek
El Ghazi in de spits bevalt wel
0 0
flasher93
speelt de broer van Pelle in Griekenland ^^? Look a like. Geen idee wie het is
0 0
Ajaxdoel
Mooie goal!
0 0
flasher93
2-0 el ghazi
1 0
JoodTotMijnDood
Jaaaa El Ghazi! Mooie actie van Cerny!
2 0
IboAFCA
El Ghazi, 2-0!
1 0
Ruff Rhythim
mis ik iets?
0 0
flasher93
nu staat Jong Ajax te voetballen, dus niet echt.
0 0
flasher93
Waar hangen Meleg en El Hasnaoui eigenlijk uit? Hadden ook makkelijk hun minuten kunnen maken. Bij de oefenwedstrijd van Jong Ajax waren ze er ook al niet??
0 0
DrentseAjacied45
Hee ! Dit is niet de bedoeling ! Go panathinaikos !
1 -5
Ajax Roermond
hond!!
0 -4
Timothy020
Lijkt me op dit moment , na het zien van bijna 3 volle wedstrijden voorbereiding, het ideale team:
Cillessen,Tete,Veltman,Riedewald,Dijks, Bazoer,Klaassen,Sinkgraven,Muric,Milik,El Ghazi
5 -1
wdka
Barst van het talent in ieder geval :)
0 0
Melvin01
Ben benieuwd naar Fischer en kishna. 1 van deze 2 zal muric eruit moeten spelen, dan denk Ik dat je redelijk dicht bij de basis 11 zit.
1 0
JoodTotMijnDood
Sjonge jonge Cerny blijft maar op links, zet hem op rechts daar is hij veel beter.
0 -1
JoodTotMijnDood
Vissie!
0 0
IboAFCA
Komt de legendarische Danny Bakker er ook in?
2 0
Rayno95
Hij heeft iets met voorbereidingen :p
Kan me herinneringen dat hij vorig jaar ook in de voorbereiding opviel ;)
1 -2
Pauw
El Mahdioui <3
2 0
Melvin01
Hoe wordt de tweede helft gespeeld?
1 0
Gagarin
Wat tammer. Heb het idee dat dit vooral komt omdat Schone nu in de spits staat ipv Milik.
2 0
Onpartijdig
Met een bal.
5 -4
Melvin01
Eencellige! Jammer datje alleen maar naar de bal kan kijken. Rayno95 thanks voor je bericht
1 -1
damienafca10
Hahah geniaal
1 -1
Rayno95
Minder dan de 1ste helft, het is nu vooral gelijkwaardig
0 -1
NouriVandeBeek
Goed No nonsens verdedigd door Riedewald
0 0
Rayno95
Cerny erin =D
1 0
Gagarin
Als Bazoer zo blijft spelen is hij nog niet toe aan de 6 positie, te veel balverlies. Al een paar keer een gevaarlijke counter door ontstaan.
1 -3
..::Rootje::..
Wtf.!? Publiek heeft schele ogen bekregen van het tikkie breed spel, dat ze niet eens zien dat de bal naast gaat
1 -3
Toon meer reacties