Heitinga krijgt vertrouwde stoel in kleedkamer

KoenWeijland, 25-06-2015 om 16:19, 13816 views, Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Aan niets behalve zijn ouder geworden gelaat zal straks te merken zijn dat John Heitinga is weggeweest bij Ajax. De centrale verdediger eist zijn oude plek in de kleedkamer op en hoopt net als voor zijn vertrek een echte leidersrol op zich te nemen. En passant blijkt Heitinga Jr. een Ajacied voor de toekomst.

Heitinga laat direct weten dat hij er is, want hij bepaalt zelf dat hij weer op 'zijn' stoeltje in de kleedkamer terecht komt. 'Daar heb ik zeven jaar gezeten. Dus ik zou daar graag weer willen zitten', zo valt te lezen op de officiële clubsite. Maar wat vooral te merken is, is dat de publiekslieveling van weleer ongelooflijk blij is. 'Dit voelt zo goed. Ik ben ook enorm trots dat ik terug ben. Het voelt als thuiskomen. Niet alleen voor mij, voor ook voor mijn vrouw en twee kinderen. Mijn zoontje Lennox van bijna vier heeft ook al gezegd dat hij bij Ajax gaat voetballen.'

Hoewel er binnen de club veel mensen zijn gegaan en gekomen, is er met Heitinga dus weer wat historie teruggekeerd in Amsterdam Zuid-Oost. 'Daar is net als in de ArenA wel het één en ander veranderd. Maar er zijn nog veel vaste gezichten en het gaat weer kriebelen', aldus de verdediger, die automatisch een flinke dosis winnaarsmentaliteit met zich meebrengt. 'Ik heb in de vakantie wel het een en ander gedaan. Ik ga mijn stinkende best doen. Verder ga ik proberen de spelers zowel binnen als buiten het veld te helpen met mijn bagage uit de grote Europese competities. Ik hoop dat ik een belangrijke schakel word.'

Via de shop zijn de nieuwe Ajax-tenues direct te bestellen

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Z'n oude zitplekkie in de kleedkamer, het rugnummer 5 wat tot afgelopen seizoen Boilesen toebehoorde.... Heitinga is terug!. Tegelijk ook een signaal aan Boilesen: U kunt wel gaan, Uw rugnummer behoort nu een ander toe!.
1 0
AmSTERdamzuid
Pas maar op dat riola het niet hoort Johnny
0 -1
jollie18
Tegenwoordig zeggen rugnummers niks meer. Dat weten we toch allemaal.
1 0
Van Vossen
toch wel lekker als speler als je een nummer krijgt onder de 11.
0 0
godenzonensuper
Heitinga direct benoemen als reserve aanvoerder . Klaassen als 1e aanvoerder en aub boilesen de deur uitschoppen .
5 -2
SB
Waar we vorig jaar smeekten om leiders, hebben we nu i.m.o keuze uit drie! Klaassen, Gudelj en Heitinga zijn alledrie geboren leiders. Allen op hun eigen manier, dat is het mooie. Mij maakt het in principe niet eens zo uit wie nou daadwerkelijk die band draagt, als we maar die leiders in de selectie hebben, en dat lijkt nu het geval.

Ik hoop trouwens zo dat FdB Gudelj een enigszins vrije rol geeft. Dat is een typisch voorbeeld van een instinctvoetballer en die moet je niet teveel opdrachten geven. Daarnaast is hij zoals eerder gezegd ook een leider, die zelf de boel op sleeptouw kan nemen. Dus niet iemand die in de pas moet gaan lopen. In tegenstelling tot de Kishna's en de Andersens, die je wel duidelijke opdrachten moet geven.
5 0
jtsmit
Precies SB, een leider wordt je niet door een band om je arm, maar hoe je je laat zien in- en buiten het veld
0 0
WimPatsj
Vooral een Andersen zou wel eens een hele goede speler kunnen worden als hij Klaassen en Gudelj bij zich heeft, die Andersen is een speler die excelleert als het team goed gaat draaien en ik denk dus ook dat we van Andersen nog heel erg gaan genieten!

Heitinga Gudelj, power en sturing en voor de rest een hele hoop voetbal bravoure en talent!
0 0
grunnjood
Ook Cillessen zou misschien wel voor de band in aanmerking kunnen komen. Gudelj zal normaal gesproken als nieuweling in de groep niet eerste of tweede aanvoerder worden, maar kan wel een leiders-/voortrekkersrol vertolken in het veld en voor Johnny is het nog maar de vraag hoeveel hij daadwerkelijk aan spelen toe zou komen. Klaassen lijkt mij daarom de logische keuze voor aanvoerder en Cillessen of Heitinga als reserve-aanvoerder.
1 0
flasher93
Gewoon voor een mooi bedrag verkopen
0 0
SB
Heerlijk! Ik heb vertrouwen in Johny. Hopelijk heeft de staf dat ook. Ik vond Overmars enigszins terughoudend reageren op vragen van AjaxTV over de positie van Heitinga (http://www.ajax.nl/Ajax-TV/202087/Heitinga-komt-thuis.htm). Hopen op het tegendeel: ik zou het voor John sneu vinden als hij het moet doen met een reserverol.

Veltman heeft veel krediet van De Boer, waardoor de RVC-positie, waar we ook nog VD Hoorn hebben lopen, lastig wordt voor Heitinga. Daarom zou ik hem gewoon op de LCV-positie zetten, dat kan 'ie best. Dat geleuter altijd met een linksbenige op LCV en rechtsbenige op RCV... als je de middelen hebt, is het natuurlijk mooi meegenomen, maar het is helemaal niet zo broodnodig als velen denken. De beste moet altijd spelen.
0 -1
Sasz25
Wat moet leverdata dan zeggen? Ja we gaan die of die op de bank zetten? Dat kan hij sowieso niet maken voor het seizoen start.. Iedereen start blanco lijkt me zo
0 0
Sasz25
Leverdata moet overmars zijn natuurlijk ... Autocorrect
0 0
SB
Leverdata?
Nee ik snap wat je bedoelt, maar zijn lichaamstaal en wat 'ie zei... een beetje terughoudend allemaal. Maar hoeft niets te zeggen natuurlijk.
0 0
Ajax27
Ik kijk er ook echt naar uit! Dit kunnen we zeker gebruiken, iemand die er nog echt zin in heeft. hopen dat z'n benen meewerken en dat we na dit 1e jaar zeggen... teken nog maar 2 jaar bij a.u.b.
0 0
luciano24
Hopelijk weet hij bij Ajax weer helemaal op te bloeien. Op dat we de komende jaren weer een beest in de verdediging hebben staan.
1 0
DavidAFCA
Zo mag ik het zien! Even laten weten dat hij er is!
1 0
jollie18
Idd begint al goed :-). Zo iemand hebben wij gewoon nodig. Denk dat Gudelj dat ook wel kan.
6 0