[Update] Ling wil eenjarig contract Heitinga

BvdPloeg, 12-06-2015 om 07:05, 31841 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf komt vrijdagmorgen met het nieuws dat Tscheu La Ling een stokje heeft gestoken voor de komst van John Heitinga naar Ajax. De (voormalige) directie was rond met de verdediger, maar nieuwbakken directielid Theo van Duivenbode stemde tegen.

Dit deed hij volgens Mike Verweij van De Telegraaf op voorspraak van Ling, die in een adviserende rol bij Ajax is betrokken. Het zou de eerste actie betekenen van Ling, die met Van Duivenbode een lid van de raad van commissarissen heeft in de directie om het plan van Johan Cruijff juist uit te werken. 

Heitinga stond deze week plots op de nominatie om terug te keren bij Ajax en na een gesprek met Marc Overmars. Ajax is druk op zoek naar routine en in tegenstelling tot Rafael van der Vaart zag en ziet Heitinga een comeback wel zitten. 

Update - 07.03 uur:
In de papieren versie van De Telegraaf valt te lezen dat Tscheu La Ling en Theo van Duivenbode de transfer van John Heitinga naar Ajax niet afschieten, maar dat er wel discussie is over de duur van het contract. 

Heitinga wil graag voor twee jaar tekenen omdat hij ook al miljoenen inlevert op zijn salaris. Michael Kinsbergen, Marc Overmars en Edwin van der Sar stemden al in, maar Van Duivenbode stak op voorspraak van Ling een stokje voor de transfer. Zaakwaarnemer Rob Jansen: 'John hoopt nog steeds dat hij komende twee seizoenen bij Ajax speelt

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kissemeleh18
Ajax fans! hier are 2 polls voor alle ajacieds: de eerste is voor de 5 beste Sport teams voor eeuwig en altijd: http://vote.sparklit.com/web_poll.spark?pollID=1144520&sparkKey=104aa3f16499c261539835a4ba6b4199b0&preview=1, et de tweede is voor de 10 beste dingen die ooit een voetbalveld opgeluisterd: http://vote.sparklit.com/web_poll.spark?pollID=1144541&sparkKey=104aa3f16499c261539835a4ba6b4199b0&preview=1
0 -2
Rinus M.
Nou ja, gelukkig heeft Ling ook geen meerjarencontract gekregen.
0 -1
pinballmagic
Ik zou hem een 0 uren contract geven zoals ze tegenwoordig met veel werknemers doen
Niet presteren geen loon
Wel transfervrij halen dan
2 0
MarcoWatcher
Wat ik in ieder geval fijn vind om te lezen, is dat er eindelijk eens gezond kritisch gediscussieerd kan worden over de rol van Cruyff. In plaats van als blinden achter hem aan te lopen!
0 -2
LammertAlbertus
Johnny Heitinga is een rcv, die al 4 jaar reserve speler is zelfs bij de nr 14 van Duitsland.
Verder komt Heitinga al jaren niet meer in aanmerking voor Oranje, Veltman is hem al ver voorbij, zelfs vdr Hoorn is niet minder.
Maar Bazoer op rcv heeft de toekomst, hij heeft daar een wereldklasse potentie gelijk helemaal niemand . Centraal duo Bazoer Riedewald is IDEAAL ze zijn atletisch kennen ballen zijn chill voor de duvel niet bang. Het zijn spelversnellers precies waar Ajax na 4,5 seizoen Ajax des FdB schreeuwend behoefte aan heeft .
En wat is Heitinga voor een rcv , precies da next spelvertrager van achteruit, da next alles op safe, da next kraak noch smaak op controle spelende geduldige gaap slaap verwekkende speler.

Ik wil spirit lef gogme voetballend vermogen, geen overserieuze wannabe die zwaar over the hill is.

Heitinga had prachtige potentie , maar op een gegeven moment ging hij uit een precies verkeerd ouwelijk overserieus vaatje tappen, de zgn echte prof .
4 -1
maruda
4 jaar reserve ? Hoe kom je aan die wijsheid. Hij is bij Atletico (1 jaar) en Everton (4 jaar) basisspeler geweest. Alleen zijn laatste jaar bij Everton was slecht en heeft na de winter 1/2 seizoen bij Fulham gewoon in de basis gespeeld. Hertha was niet zo'n slimme keus nee. Maar deze jongen heeft wel een wk-finale achter zijn naam, dus hoe men hier over een ECHTE AJACIED praat is werkelijk te schandalig voor worden.

Gewoon lekker achter Cruijff en Ling aan blijven lopen zou ik zeggen, komt goed.....Zou El Salvador naar 010 zijn gegaan als Overmars/de Boer/Bergkamp de afgelopen weken echt tegengas hadden gegeven inzake die fata morgana verhalen ? Zou niet voor het eerst geweest zijn. Een ECHTE AJACIED wil nooit en te nimmer iets met 010 te maken hebben of gaan de Cruijff adepten dit ontkennen ???

Sleep tight zou ik zeggen
3 -4
DeBaas
Heitinga is gewoon een kneus die niet kan voetballen, leuk voor jou dat die een echte Ajacied is, maar ik heb liever goede voetballers die geen Ajaxcied zijn. Als je hem alleen al op het veld ziet sjokken met die boze kijk, nee daar liggen ze in Europa wakker van. Hij komt van de bank bij de nummer 14 in Duitsland en daar gaan wij mee overwinteren in de CL, want dat was toch ons doel. Rot een eind op met Overmars en de Boer, dat duo staat garant voor de aankoop van mislukkingen. Iemand die Zimling een half jaar huurt heeft niks te zoeken bij Ajax.
2 0
LammertAlbertus
Ik loop achter helemaal niemand aan, nooit gedaan en zal dat ook nooit doen.

Dit is MIJN mening en die mening heb ik al een heel tijdje over Johnny Heitinga. Ja zelfs al van voor het WK2010, en sedertdien is dr een consequente neergaande lijn wbt Heitinga's prestaties, he is struggling already a long long time.
Dusss

Wbt Feyenoord 2 bad maar ik doe niet aan haten, love 2 hate is de meest gemankeerde liefde die dr is.
1 0
mickey2602
Allee reacties gelezen en er zijn zowel voor als nadelen.Ga ze niet opnoemen want die staan allemaal al hier.
Maar ik zou Heitinga graag zien komen omdat we zo'n type speler in de verdediging missen en ik denk dat iemand uit de jeugd daar nog niet klaar voor is.
Afgelopen jaren kreeg Overmars alle stront over zich heen omdat er alleen maar in de eredivisie werd gekeken,als argument werd er aangedragen dat er ook bij bankzitters van buitenlandse clubs gekeken kon worden.
Nu gebeurt dat en zijn er ineens weer allerlei bezwaren.
Wat oa Cello al zei,wat zijn de redenen dat iemand als Heitinga op de bank belandt?
Is het omdat de manier van Heitinga's spelen niet past bij een Duits team,is het omdat de trainer het niet in hem ziet zitten,is het omdat hij geblesseerd is...we weten het niet.
Maar bij ons kan Heitinga opbloeien,hij heeft altijd aangegeven graag terug te willen komen,hij wil nu ook terugkomen,hij wil salaris inleveren,hij neemt genoegen met de "Ooijer-rol".
Dat hij het niet bij zou kunnen houden lijkt mij sterk,het niveau van de eredivisie zal niet veel hoger liggen als onderin de Duitse competitie.
Dat Ling nu adviseert om hem geen 2 maar een 1 jarig contract te geven kan ik inkomen,het blijft idd een onzekerheid zo'n speler.
Maar het eerste wat ik dacht was,waarom niet 1jarig contract en met optie voor nog een jaar?
PSV heeft het met Guardado ook zo gedaan met als enig verschil dat zij Guardado gehuurd hebben en daarna gekocht.En dat was ook een bank cq tribunezitter bij zijn laatste club voor PSV.Dus te vergelijken met Heitinga.
0 -3
HarryHarHar
Ik denk dat we nu met de komst van Ling verder alles kunnen vergeten qua aankopen en versterkingen, Ling is de schatbewaarder van Cruijff en co.. dus nog meer de hand op de knip, het moet uit de jeugd komen of anders maar het jaar er op of het jaar daarop!... er komen zat talenten aan zeggen ze, alleen ik zie ze niet al vier jaar niet!.. en de supporters pikken het allemaal wel de prijs van de kaartjes omhoog maar niks geen de hoog nodige kwaliteit en ervaring binnen halen..
1 0
Poldervoetbal
Je ziet ze al 4 jaar niet? Heb je aan je vriendjes de Boer en Overmars te danken ,ook de hogere prijs komt van jouw vriendenclubje die verdommen volgens Cruijff aanvallend te gaan voetballen of nodige versterkingen te halen die echt beter maken ( plan Cruijff) dus wel even de juiste personen de schuld geven. Je snapt er dus ook weer geen reet van,maar wel een grote mond en klagen over de verkeerde.
0 0
han23
niet de verkeerde. cruijf is een idioot
0 0
JesusZoonVanGod
Heitinga is een gokje, uiteraard. Maar ik vind het wel een beetje raar dat men nu doet alsof hij al jaren bijna niet meer speelt en er niks meer van kan.

In zijn eerste vier seizoenen bij Everton speelde hij veel en speelde hij vaak goed. Hij werd zelfs uitgeroepen tot speler van het jaar! Daarna volgenden inderdaad wat mindere seizoenen. Bij Fulham pakte hij echter ook gewoon zijn minuten in de PL.

Dit seizoen in Duitsland is wel gewoon slecht. Hij werd zelfs een aantal malen gepasseerd als CV voor een aanvallende middenvelder....

Heitinga kan bij Ajax weer gewoon terug naar de basis en lekker voetballen met vertrouwen. Dat heeft hij nodig en dat kreeg hij ook in zijn eerste periode Ajax en Everton.
1 -2
Bensco
83 voudige international..

that's all i got to say ;)
1 -2
ST
Wat doen ze toch weer moeilijk. Voor Duarte en VD Hoorn bij elkaar 7 miljoen betalen en een contract voor 3 a 4 jaar. En voor Heitinga en Dijks amper tot niks willen betalen en moeilijk doe over een 2 jarig contract. Falers.
5 -5
Pettersson1963
Op zich begrijpelijk dat Ling voor een eenjarig contract gaat. Heitinga was in zijn beste periode al een middelmatige verdediger en heeft de afgelopen 4 jaar geen knikker meer geraakt. Heitinga een langdurig contract is wel het domste wat Ajax kan doen.
5 0
Indy
En Sulejmani was helemaal een financieel drama. Maar wat is je redenatie? Vraag je je af waarom ze er moeite mee hebben om weer een paar miljoen over de balk te smijten? Moeten ze er makkelijker mee worden OMDAT Duarte en VD Hoorn ook miskopen waren?
2 0
johnd
Zelfs met 2 jaar, zal hij niet meer kosten dan Vd Hoorn heeft gedaan en zal hij een stuk meer brengen dan hij, dus tja, ik zou twee jaar prima vinden.
4 -2
boye04
Zelfs met 2 jaar zal hij ook niet meer gaan kosten dan Sulejmani. Dus fuck it, geef Heitinga maar een 10 jarig contract!!!!
0 -5
tonny
Wat een onvolwassen zooitje bij ajax, cruijff die van ver even zegt wat ze moeten doen, de rest van het jaar zie je hem niet,
Op voetbalgebied zijn we er niet op voorruit gegaan, scouting is al jaren slecht.
We doen zelf zo in nederland al niet meer mee
1 -2
Rinus M.
Waarom Ling of Cruijff Heitinga niet geschikt vinden is verre van interessant maar inderdaad, wat zijn de altertenatieven? Voetbalt er in de B2 iemand die snel zijn kans moet krijgen? Jammer dat Ajax is vervallen tot dit niveau. Half Europa bouwt weer aan zijn elftal en bij Ajax gaat het over ego's. Frank, alle begrip als je straks vertrekt.
2 -2
JohnDylan
Inderdaad, want dat Ling niet wil dat Heitinga een tweejarig contract krijgt, omdat hij de afgelopen seizoenen nauwelijks heeft gespeeld, zal dat wel betekenen dat ze een talent wat er nog niet klaar voor is willen laten doorstromen...
0 0
Finance
ja, en dat gaat vast in 1 jaartje gebeuren....
0 0
MichelAngelo66
Ze gaan Veltman niet wegsturen en Riedewald willen ze niet eeuwig laten wachten. Ja dus.
0 0
Indy
Het ALLERLIEFST ... Het allerliefst zou ik willen dat Ling — behalve dat hij de transfer van Heitinga blokkeert — OOK met een paar alternatieven komt aanzetten uit zijn uitgebreide scoutingsnetwerk. Spelers die misschien net te duur zijn voor Trencin, maar wel voor Ajax haalbaar zijn.
En waarom zou Ling dat NIET doen? Ik vind dat eigenlijk wel zeer voor de hand liggen. Waarschijnlijk heeft hij het al gedaan ...
Ling: "Jongens, terwijl Heitinga nadenkt, zou ik graag willen dat jullie speler A en speler B eens bekijken. Allebei sterke ervaren verdedigers. Niets mis mee."
4 -1
Sammy Sosa
Dan geef je hem toch anderhalf jaar? Iedereen happy...

De Heitinga die regelmatig bij Everton speelde is zeker een versterking voor Ajax. De Heitinga van de afgelopen 2 jaar niet. Maar goed hij is idd nog maar 31. Als hij veel gaat spelen en redelijk blessure vrij blijft zou hij zomaar weer de Johnny van Everton kunnen worden. Lastig lastig.. Probleem is dat Johnny wss zelf niet voor 1 jaar wil komen.
0 -2
MichelAngelo66
Prima als je het wil proberen met Heitinga. Heeft een flinke tijd amper gespeeld, dus waarom zou je hem een twee jarig contract aanbieden? Ik vind deze wijziging van de heren Duif en Ling begrijpelijk. Net zoals ik het begrijpelijk vind dat Heitinga twee jaar probeert. Hij zal salaris inleveren, maar kan wellicht ook z'n carrière mooi afsluiten en wellicht zelfs nog een seizoen Qatar of USA verdienen tegen een dik salaris. Nu gaat hem dat sowieso niet lukken. Daarnaast mag hij de jeugd niet in de weg staan eventueel na volgend jaar. Logisj.
3 -1
TheRiviera
De jeugd niet in de weg staan haha? Vriend de jeugd kan het simpelweg niet opbrengen dus zolang Heitinga goed en sterk zou spelen mag hij elke jeugdspeler in de weg staan van mij.Je hebt het de afgelopen seizoenen duidelijk gemerkt dat de jeugd vrijspel kreeg als het ging om een kans in het eerste van Ajax.Kishna en El Ghazi speelde zich zonder enige moeite in de basis bij het eerste waar ze duidelijk niet super geweldige indruk achter hebben gelaten.Ajax moet de jeugd gewoon anders behandelen, ze moeten niet meer kijken naar of spelers die ouder zijn de jeugd eventueel in de weg staan ze moeten kijken of de jeugd goed genoeg is om de spelers uit het eerste uit de basis te spelen.Ajax moet doen wat het beste is voor de ploeg en team bouwen waarmee we het beste presteren en tot nu toe maakt de jeugd niet de indruk dat hun Ajax1 op een europeese niveau kunnen dragen.
1 -1
MichelAngelo66
Vriend?

Het beste voor het team? Weet jij of Heitinga nu het beste voor het team is? Ik moet het eerst maar eens zien. En hem dan voor twee jaar vastleggen? En over twee jaar mekkeren dat Riedewald wordt weggestuurd, omdat Heitinga daar staat?

Gebeurde ook niet zoiets met Moisander en Denswil die naar Club ging?
1 0
Poldervoetbal
Wat zou je er van zeggen, eens te beginnen met een trainer die de Ajax stijl hanteert net als de jeugdopleiding. dus niet de Boer die totaal anders en laf verdedigend gaat voetballen . Dan zul je zien dat de jeugd al stukken beter speelt,want zo spelen ze al jaren.
1 -1
wdw020
nou grootbek ling is er en zal het allemaal wel effe vertellen er zijn voordelen en nadelen aan johan en zijn vriendjes
2 -5
bugz
Wat een gezeur hier weer. Heitinga heeft niet genoeg gespeeld de laatste jaren en dat zou hem direct ongeschikt voor Ajax maken. Maar daarentegen zijn er wel iedere keer reacties dat Urby terug moet komen. Alsof die de laatste jaren een vaste basisklant is bij zijn club.

Ik zie meer in Heitinga dan in Urby, Heitinga heeft veel meer leiderscapaciteit. Dat is toch echt wel iets waar we op dit moment behoefte aan hebben
4 -3
han23
gaat meer om t feit dat mnr ling binnen no time dus de macht heeft om een transfer te dwarsbomen!!
0 0
klopper
Urby zou het prima doen op de plek van Boilesen, dus dat is niet zo vreemd. Daar heb je gewoon een hele zwakke invulling gehad afgelopen seizoen. Ik vind Urby ook geen geweldenaar, maar kan best zijn steentje bijdragen aan een stabiel Ajax. Johnny wat mij betreft ook wel, al blijf ik zeggen dat liever een echte klasbak en leider had gehaald.

Aan de andere kant kan Johnny ook zomaar ineens helemaal opboeien bij Ajax. We zullen zien.

Vind het trouwens echt onzin om Johnny alleen maar een 1-jarig contract te willen geven. Ik geloof heilig in Cruijff en daarmee geef ik Ling ht voordeel van de twijfel, maar Johnny is en blijft een echte Ajacied en dat telt wat mij betreft ook mee.
1 -2
erikvr
Dat ie niet in Hertha speelde wil niet zeggen dat ie er niks meer van kan. Hertha doet qua niveau echt niet onder voor Ajax, wat men al gauw denkt. Dit Ajax zou echt niet hoger gestaan hebben in Duitsland.
1 -1
Finance
Ik blijf me echt verbazen over vele reacties hier...

Allereerst over het afkraken van Heitinga; hij mag dan geen wereldtop zijn, het is wel een man van de club en die zouden bij supporters best een streepje voor mogen hebben. Bovendien: zijn niveau is echt nog wel goed genoeg voor de eredivisie.

Spelers van veel hoger niveau, en dat herhaal ik nog maar eens, gaan echt niet naar Ajax komen om vervolgens zich 30 wedstrijden in de eredivisie te schamen voor het niveau waar ze terecht zijn gekomen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze in veel landen fors meer kunnen verdienen.

Heitinga kan met onze huidige verdedigers makkelijk een basisplaats veroveren en ze nog heel veel leren, vooral hoe je niet als een natte dweil de duels in moet gaan.

En over Ling: dat eeuwige ophemelen van die man hier....goed ook die mag de clubman kaart spelen, maar als bestuurder heeft die evenmin (of evenveel) iets bewezen als Overmars en vd Sar. Dat hij nu gaat bepalen wat er wel en niet gebeurt lijkt me, zeker u hij net komt kijken, niet helemaal de bedoeling.

Wat hij bij Trencin heeft gedaan is leuk, maar wellicht ook tekenend voor het Slowaakse voetbal dat als je een club een beetje organiseerd met o.a. afdankers uit de eredivisie je schijnbaar een eind kunt komen daar.

Dus Heitinga mag wel wat meer krediet hebben wat mij betreft, en misschien moet Ling eerst maar eens zijn krediet als bestuurder écht gaan verdienen.
6 -5
Cello
Pal Dardai. Wie?. Pal Dardai....

Iemand van gehoord?. Ik niet, voordat ik het opzocht.

Pal Dardai is de interim coach geweest van Hertha BSC. Hij is de man dus, die verantwoordelijk is geweest de laatste maanden voor de opstelling van Hertha. En dus verantwoordelijk over het wel of niet opstellen van Heitinga. Heitinga was en is gewoon fit en heeft ook gewoon meegetrained bij Hertha. Was dus gewoon ter beschikking van zijn trainer. Toch koos deze trainer hem niet.
En getuige het feit, dat hieronder veel wordt teruggegrepen naar het niet spelen van Heitinga bij Hertha, dat dat wel terecht zal zijn. Kennen we zijn trainer Dardai, dat het gerechtigd is om van zijn kunde en kennis uit te mogen gaan?. Misschien is het wel een flapdrol van een trainer, waarvan wij zouden zeggen dat ie er totaal geen kijk op heeft. Kijk..... dat brengt dan weer het niet spelen van één speler, Johnny in dit geval, in een heel ander daglicht. Misschien was het wel heel onterecht dat ie gebankt heeft bij Hertha. Dat weten we dus helemaal niet..... maar toch gaan we, ten minste velen onder ons, wel daarvan uit.
Een trainer is in deze heel belangrijk. De één ziet het wel in je, de ander niet. Kijk alleen al naar ons Ajax... hoevelen onder ons hebben het week na week niet onbegrijpelijk gevonden, dat telkenmale Schone mocht spelen, dat Boilesen mocht spelen, terwijl vrijwel iedereen ze niet wilden zien. Zo zie je maar...het kan ook anderom het geval zijn.

En daar basseren dan velen hun verhaal op... hij heeft toch niet veel gespeeld daar in Berlijn?.

En weer anderen, die dan gemakshalve roepen dat ie niet fit zou zijn, niet mee zou kunnen?. Gebasseerd op wat?. Die vele wedstrijden bij Hertha?. Oh nee...dast hadden we al kortgesloten: hij speelde niet. Maar hoe weet je dan van een speler die niet speelt of ie daadwerkelijk niet fit zou zijn? Niet mee zou kunnen?.

Juist. Dat weet je dus eigenlijk niet en zal je dus ook eigenlijk niet op die gronden moeten beoordelen.
1 -1
Poldervoetbal
Daarmee toon jij toch het gelijk van van Duivenbode en Ling aan. Om dat uit te vinden kun je hem beter 1 jaarcontract geven om hem in dat jaar de kans te geven te laten zien dat die Dardai misschien ongelijk had.
1 0
Cello
Oh, maar ik ben ook niet zo zeer tegen een aanbieding van 1 jaar. Ik ben alleen niet gelukkig over de manier waarop dit tot stand komt. Ik heb ook geen probleem met Ling, want ik vind wel degelijk dat hij wat toe kan voegen bij Ajax.

Het probleem of het mindere aan dit alles vind ik de constructie van een adviseur, die dan via stro-man Van Duijvenbode, dermate invloed heeft, dat je daar je vraagtekens bij kan en mag zetten.
Ik vind, dat Ling zijn AS Trencin moet verkopen en dan gewoon als directielid moet toetreden bij Ajax.

Het zou me overigens niet verbazen, wanneer de Uefa hier met een vergrootglas naar gaat kijken, omdat de Europese regelgeving is dat één persoon niet bestuurlijk bij 2 clubs betrokken mag zijn. En dan is dat adviseurschap natuurlijk een technische oplossing voor dat probleem, maar tegelijk is het een schemerig gebied waarna men misschien wel eens kan gaan kijken..... en waarvan dan hopelijk geen problemen komen.
1 -1
Andre As
De hele UEFA is ook schemerig :-)
0 0
Rick4Ajax
Nou het feit dat je na je transfer naar Atletico steeds naar slechtere clubs bent gegaan (Everton, Fulham, Hertha) en eigenlijk op zijn Everton tijd na geen onuitwisbare indruk achter hebt gelaten, zegt toch wel wat. Tuurlijk kan dit aan de trainer van Hertha liggen, maar hij is in het buitenland nooit een grote speler geweest bij een middenmoot club. En bij die clubs liepen geen geweldenaren rond.

En dan zijn Ajax tijd nog belichtend, ik vond hem in het seizoen 2007-2008 absoluut een goede speler, maar hij is van 2002 tot 2007 nooit een onbetwiste basisspeler geweest, zoals vertonghen en vermaelen dat wel waren (om maar een vergelijking te maken).

Maar dan suggereer je wel dat die coach het misschien verkeerd ziet, maar heb je daar ook voorbeelden van?
2 0
Cello
Het is ook verder niet gestoeld op feiten, zelfs niet op aannames. Het is bedoeld om eens over na te denken hoe snel we geneigd zijn om conclusie's te trekken zonder eigenlijk ervan bewust te zijn, dat er ook nog wel eens heel andere zaken liepen.

Want zo heb ik nog weggelaten, dat Heitinga bijvoorbeeld in zijn seizoen bij Fulham ook een groot deel heeft gemist vanwege een blessure. En ja óók dan kom je niet aan spelen toe hè.

Verder klopt het dat ie nooit de absolute top heeft gehaald. Duidelijk als je bij Atletico, Everton, Fulham en Hertha hebt gespeeld. Overigens geen kleine clubs.
Maar verder.... Ajax is ook geen absolute top en zou wbt ranking in sterkte misschien wel eens onder Everton en Fulham kunnen staan en meer gelijke tred houden met Hertha. Maar ik vind, dat dat geen graadmeter moet zijn, want laten we eerlijk zijn, spelers van de absolute top komen niet naar Ajax. In ieder geval al niet die daar regelmatig spelen. Dat was vroeger al niet zo en dat is nog steeds zo.
1 -2
De_Meer
Hij heeft gelijk, wat heeft Heitinga de afgelopen jaren gepresteerd? Nooit de absolute top gehaald, vaak geblesseerd of bankzitter bij de clubs waar hij speelde en inmiddels ook een jaartje ouder.
Wel een jongen met een goede mentaliteit, laat hem eerst maar eens bewijzen dat hij nog 100% wedstrijdfit is.
2 -1
Robinjo1988
Ling laat meteen zien dat hij beter nadenkt dan die suffe Overmars. Die prutser moet lekker wat anders gaan doen.

Al hoop ik wel dat Heitinga komt aangezien onze verdediging erg zwak is. Maar als blijkt dat Heitinga het allemaal niet meer aan kan dan kun je hem mooi laten gaan na 1 jaar. Prima gezien van Ling.
1 -2
Rick4Ajax
Ik vond onze verdediging eigenlijk nog de beste van Nederland, dat laten de statistieken ook zien (minste doelpunten tegen).

Nou zegt dat ook genoeg over de NL competitie, en inderdaad kan je internationaal niet met Viergever aan komen. Maar ik pleit er voor dat die Riedewald een kans krijgt. Dan heb je die Viergever lekker voor de bank, en dan heb je gewoon een prima verdediging lijkt me. Wij kunnen geen absolute topverdediger betalen, dan heb ik liever dat je Riedewald de kans geeft en laat uitgroeien tot een sleutelspeler.
1 -1
Robinjo1988
Dankzij Cillessen ja. Heeft helemaal niks te maken met die 4 die voor hem staan.

Alleen Veltman vind ik nog oké. De andere 3 zijn Ajax onwaardig.

Ik ben ook gecharmeerd van Riedewald. Ik zie daarom volgend seizoen graag Tete-Veltman-Riedewald-Aankoop
2 -1
Poldervoetbal
Frank de Boer trekt ook die foute conclusie. Zelfde statistieken laten zien dat Ajax minste doelpogingen had in Eredivisie. Conclusie: als je ze zo verdedigend en op balbezit laat spelen als FdB. krijg je minder doelpunten tegen,maar val je zelf ook nooit aan. Niet bepaald win/win voor een Ajax supporter. De verdediging waar zelfs Dordrecht doorheen wervelde is waardeloos, op de been gehouden door Cillessen alleen.
1 -1
feitenvrij
Een beetje selectief aan het shoppen? Tegen Dordrecht stonden de 4 verdedigers met de meeste speelminuten van het seizoen niet in de basis en ook Cillessen niet.
0 0
godenzonensuper
Barca deed al moeilijk over een 2jarig contract voor dani alves en die is echt wel een stuk fitter dan heitinga .
0 0
Johan1
Ling heeft gelijk. Een éénjarig contract met eventuele verlenging is prima. We hebben het wel over een speler die nauwelijks gespeeld heeft de afgelopen jaren.
5 -1
IboAFCA
Al moedig ik deze transfer aan, hij heeft de laatste tijd niet tot nauwelijks gespeeld. Het is dus gewoon logisch dat ze aanvankelijk een 1 jarig contract aan willen bieden. Je kan er altijd een jaar (of meer) boven op gooien.
3 -3
Ajax27
Stel jankerds hier...
Komt Johnny wel, speelt ie aardig, halen we het landskampioenschap omdat het voorin ineens wel beter/creatiever draait dan is ie ineens de held. Zelfde gezeik als bij Poulsen... en achteraf waren dezelfde mensen ook weer stil.

Altijd halen als het kan. Hij zal toch niet alle wedstrijden spelen en naast hem kan een Veltman/Riedewald/Viergever/vd Hoorn echt wel groeien met zijn ervaring.

En 31... man kijk ze in de Italiaanse competitie dan nog allemaal jaren door voetballen in een sterkere competitie als ons. En welke illusie hou je jezelf voor... meen je dat een type Sneijder ooit wanneer ie zo fit is, nog makkelijk kan meedraaien in een top-5 competitie, OOIT, maar dan ook OOIT naar Ajax heen komt?

Hier in NL kun je als 'voetballer op je retour' alleen maar door dat negatief kritisch kutpubliek tegenvallen. En als je het wel goed doet doe je het 'redelijk' en praten ze een aantal jaren later dat ze wel eenzelfde type als jou zouden willen. Je speelt in een kutcompetitie.. ieder foutje van jou wordt uitvergroot in de media, joepieeee... ja daar zullen veel voetballers om staan te springen.
7 -4
Cello
Nou, Ajax27, het is erger dan dat. Dan praten ze niet alleen dat ze net zo'n speler willen hebben, maar verkondigen ze doodleuk, dat ze het altijd wel geweten hadden en gezegd hadden dat ze pro een terugkeer waren.

Je Poulsen voorbeeld is inderdaad een goed voorbeeld. Werd vooraf afgekraakt tot en met....maar aan het eind van het seizoen liep bijna iedereen er mee weg en wisten de grootste criticasters ineens te vertellen, dat ze het van tevoren al wel wisten.

Maar goed, toch hoop ook ik dat ze eruit komen en zo niet dan zal het hosanna zijn bij sommigen hier. Dan ga je bijna hopen, bijna hè, want ben toch teveel ajacied om het anders te zien, dat dan een Marcel Brands hem oppakt en dat ie het bij die boeren gaat laten zien en zo doende de monden snoert van zijn criticasters. God verhoedde alleen, dat ze dan de titel wederom binnenharken.....

Maar goed, dan kunnen velen lekker doorgaan met wat ze al maanden doenen heel goed in zijn geworden: janken. Alleen zal dan wellicht Ling het slachtoffer zijn als mikpunt ipv Overmars.
4 -2
Poldervoetbal
" En 31... man kijk ze in de Italiaanse competitie dan nog allemaal jaren door voetballen in een sterkere competitie als ons."
Dat is nu net het hele punt. Hij speelt op zijn 31 al een tijd NIET meer mee, als je toch over kwaliteit wilt praten. Geld weggooien doen Overmars en de Boer al veeel te lang, dus prima ingrijpen door van Duivenbode.
2 -1
Ajax27
Een tijd... wat, 2 jaar? Daarvoor alle seizoen alles gespeeld bij Ajax, Athletico en Everton. En komop zeg, de eredivisie...
2 -1
boye04
Vind het heel knap dat iedereen hier loopt te bashen op Ling maar het is toch echt Van Duivenbode die dit allemaal tegenhoudt. Ling adviseert alleen. Blijkbaar had Ling goede argumenten waar Van Duivenbode in mee is gegaan maar daar hoor je weer niemand over.
1 -2
Rayno95
Na een De Boer, Vd Vaart en Boilesen fanclub is er nu ook een Heitinga fanclub die bij elke tegen reactie duimpjes omlaag gaan geven :p.

We zullen zien als het wel doorgaat .....
Hoop natuurlijk dat het goed uitpakt. ;)
5 -2
smokum
Niet moielijk doen en Sjonnie gewoon een 2 en bij voorkeur een 3 jarig contract geven, hij is pas 31...
3 -7
Wayout
Eikel hij is pas 31 en zit bij de kleinste cluppies op de bank. Kwalitatief gezien is hij Ajax onwaardig!
5 -4
smokum
je kk moer heeft een eikel
0 -2
Rayno95
Al 31 bedoel je :p
Verder heb je helemaal gelijk.
2 -6
Wayout
Nee dat waren toch de woorden van Smokum. Die herhaalde ik in stomme verbazing . Idd al 31 en geen kwaliteit. Maar Smokum ziet dat niet. Zal wel teveel geblowd hebben .
4 -3
RusselWestbrook
Of iemand ook daadwerkelijk goed kan voetballen doet er niet toe.
3 0
Michael25
Eenjarig contract met een optie voor nog een jaar en de garantie dat hij daarna in de jeugdopleiding aan de bak komt, hier komen ze vast wel uit.
1 -1
Wayout
En dat hij een beetje kan voetballen doet er niet toe?
0 -2
nightgoat
Alleen al door deze tussenkomst van Ling is het enigszins hoopgevend dat de man er zich tegenaan gaat bemoeien.
Op zich natuurlijk diep triest dat dit nodig is maar het zat er al zo lang aan te komen met dat incapabele "technisch hart" hoog daarboven.
1 -3
Cello
Let op mijn woorden. Het is puur een kwestie van tijd, voordat óók La Ling hier door de supporters wordt uitgekotst.

Nu is ie in de ogen van een aantal, dé held, omdat het in hun straatje past wbt hun afkeer van de mogelijke terugkeer van Heitinga. Echter....dat duurt net zo lang, totdat ie bij een speler, die zij wel zien zitten een veto uitspreekt òf geen in hun ogen adequate speler weet aan te trekken....
2 -3
nightgoat
Zou best kunnen, wat dat uitkotsen betreft.
Vooral als het al zo tergend lang uit de klauwen giert zoals bij dit "beleid"..dan vragen ze er gewoon om.

Om nog even op jouw opmerking over 'de supporters' terug te komen; ik denk graag voor mezelf en denk dat een behoorlijk aantal supporters dat ook doet.
Al is dit vaak niet te merken als je de vele blinde berichten leest op dit onvolprezen forum.
:-P
0 0
Wayout
Nee hij is geen held en ik denk niet in achterlijke terminologie. Zoals ik al zei in dit geval is het prima dat aan de noodrem wordt getrokken voor een noodgreep om een incapabele speler zonder kwaliteit aan te trekken. Het is hoognodig dat het TH tegen moet worden gehouden en diep triest dat dit nodig is. Maar dat dit Ling een held maakt?? Echt niet!!!! Maar dat zijn termen voor een beetje simpele gasten die zelf weinig tot geen persoonlijkheid hebben en zich aan zo een cult- held willen optrekken. Verder is het belangrijk dat Ling ook met voorstellen en spelers komt. Dat is wat anders!!!
1 -2
WinstonWeed
100 % eens met Wayout.
0 0
Wayout
Prima actie. Ik snap eigenlijk even niet dat de technische staf bij AJAX zo blind is geworden. Ze denken HEITINGA=ervaring=ex Ajax =dus goed.... Maar ze denken niet dat Heitinga gewoon over the Hill is, kwaliteit ontbeert, zelfs bij kleine cluppies op de bank zit enz... Het is eigenlijk heel erg dat van Duivenbode en Ling hier aan de noodrem moeten trekken. Ik hoop wel dat ze niet alleen dingen tegenhouden maar zelf ook met positieve voorstellen en daadwerkelijke versterkingen komen. Want dat is een veel moeilijker verhaal dan voorstellen naar de prullenbak verwijzen
3 -6
MosesD
Heitinga een jaartje proberen lijkt me prima. De twee jaar blokkeren goed te begrijpen. Heitinga idd veel op de bank, maar Ajax echt niet veel meer dan Hertha of Everton tegenwoordig. Ik hoop dat Ling en Duif de staff ook gaan dwingen eens echt te gaan door selecteren.
0 0
Cello
Eigenlijk houden ze Heitinga niet tegen hoor!. Ze zeggen namelijk niet, dat ze hem niet willen of zien zitten......

Wat ze alleen maar tegenhouden, danwel veranderd willen zien, is de contractduur.
3 -1
boye04
En waarom willen ze een éénjarig contract ipv een tweejarig? Omdat ze er niet volledig van overtuigd zijn dat hij daadwerkelijk iets toevoegd. Volkomen begrijpelijk.
0 0
strafschop
Nee, dat heet beleid. Waarom denk je dat Marko Pantelic is weggegaan?
1 0
smokum
Dat hij kwaliteit ontbeert is gewoon onzin, Heitinga heeft meer kwaliteit dan wie dan ook die momenteel achterin bij Ajax speelt. Over the Hill? Dat maak jij ervan, zie jij hem ooit op de training bij Hertha dan? Sjonnie is een voetballende verdediger en bij een degradatiekandidaat in Duitsland past dat nu eenmaal niet zo. Geef deze man het voordeel van de twijfel zou ik zeggen, maar ik heb sterk het vermoeden dat jij Sjonnie nooit bij Ajax hebt gezien, ander piepte je wel anders. Zeker ook de gouden schoen vergeten die hij op zijn nachtkastje heeft staan. Nee die Sjonnie, die kan er niets van... Pfffff
4 -4
boye04
Kluivert was ook een legende maar bij PSV bakte hij er vrij weinig van. Just saying.
1 0
strafschop
Dat ene doelpunt in die 1-5 overwinning heeft Ajax een kampioenschap gekost.
0 0
RusselWestbrook
Dus hij deed het super goed bij PSV?
0 0
strafschop
Kluivert was op zijn 28e mentaal al op. Knieblessures, scheiding en 10 jaar topvoetbal vanaf zijn 18e.
1 0
RusselWestbrook
Uitstekende redenen om Heitinga aan te trekken. Al jaren topfit, speelt alles en blinkt wekelijks uit.

op de tribune
0 0
Wayout
Voordeel van de twijfel geven is te weinig voor een prachtige club zoals Ajax.
1 -3
WinstonWeed
Tuurlijk jongen.
Iedereen die het niet met jou eens is, die is minderjarig en gisteren geboren en heeft geen enkel besef van de Ajax-historie.
Dat heb alleen jij.
Hou toch op man.
Oh, en als je weer gaat doen alsof ik Heitinga niet ken, ik ben 42 en heb hem dus heel bewust meegemaakt ja.
0 -3
Andre As
Ik ben ouder dan jij. heb Ling nog zien spelen. Wayout heeft gelijk als Ajax hogerop wilt komen.
0 -1
WinstonWeed
Ik schrijf toch dat ik 100 % eens ben met Wayout.
100 % oneens met Smokum.
Die beweert dat als je (terecht) tegen de komst van Heitinga bent, dat je hem dan niet meegemaakt hebt.
0 0
TOOL
En als het in de Telegraaf staat, dan is het het waar! Prima dat La Ling zich laat gelden, hij komt immers niet voor de kat z'n kut. Het mag ook duidelijk zijn dat we iemand missen die meer ervaring heeft dan Van der Sar en Overmars! Het is duidelijk dat Ajax een bepaald iets mist in het bestuur en dan met name het voetbaltechnische gedeelte. Daar gaat het niet goed. Commercieel lijkt alles dik in orde nu een zwaargewicht die tevens op voetbalgebied extra gewicht brengt.
0 -1
Cello
Vóórdat het hele Ling verhaal ging spelen de afgelopen uren had je al voor- en tegenstanders van de komst van Heitinga. Dat is nu niet anders, waarbij aangetekend, dat de tegenstanders dit natuurlijk weer aangrijpen om hun punt extra kracht bij te zetten. Allemaal goed!. Niks mis mee.

Waar ik me wel wat zorgen over maak is de constructie van dit alles, waarin het gebeurt. Ik heb persoonlijk niks tegen Tscheu La Ling. Vind het ook wel een goede zet, wanneer hij de club komt versterken...... maar niet op deze manier. Nu is ie, zogenaamd, adviseur van de directie/club en blijkt al gelijk na enige dagen hoe zeer hij een invloed heeft/kan hebben binnen de organisatie middels de stro-man Van Duijvenbode. Gemakshalve vergeten we dat ie de eigenaar/directeur is van Trencin, kampioen van Slowakije. Nota bene deelnemer aan voorronde CL deze zomer en wie weet mogelijk zelfs in een later stadium tegenstander van Ajax. De Uefa regelgeving verbieden bestuurders actief te zijn bij twee clubs, etc, etc. En ookal heeft La Ling geen officiele functie, toch moet je oppassen, want ik vermoed, dat je je desondanks op glad ijs begeeft!.

Dus Ling bij Ajax.... ja okay, maar dan wel even AS Trencin verkopen.

Hoe zou men bijvoorbeeld bij Manchester United reageren, wanneer Ajax directeur Van der Sar daar adviseur van de directie wordt èn daar, middels natuurlijk een stro-man, een veto uitspreekt over een op handen zijnde transfer?. Denk dat daar enorme ophef zou ontstaan èn ook dat de Uefa daar wel eens dieper op gaat inzoomen.....
3 0
feitenvrij
Kampioen van Slowakije, een competitie waarvan de clubs al sinds 2008 geen wedstrijd meer in de poulefase EL hebben gewonnen.
1 -1
boye04
Deze constructie is prima. Hij geeft advies en Van Duivenbode heeft zich daar blijkbaar in herkend. Wat is daar mis mee? Iedereen in de directie moet het eens zijn met een transfer. Ik vind het zelf ook een risico om Heitinga 2 jaar vast te leggen. Hij gaat vast 1 mln per jaar verdienen en we hebben al 2 rechter centrale verdedigers. Stel dat hij in 2 jaar tijd een handvol wedstrijden speelt, dan gooi je zo 2 mln weg. Had je beter een talentvolle speler kunnen halen of dat geld in de jeugdopleiding kunnen steken.
2 -4
Cello
Een risiko om Heitinga 2 jaar vast te leggen???.

Ik niet. Tenzij ik natuurlijk wat gemist heb en dat we geen gezonde club zijn en ons als club op het randje van de afgrond bevinden?. Dat elk dubbeltje omgedraaid moet worden?. Ja, dan zou het een risiko zijn, inderdaad.

Echter is dat bij lange na niet het geval!.

En boye, voor elke speler, of die er nu al is òf nog moet komen, geldt dat er een kans bestaat dat ie weinig of niks speelt. Durf zelfs te stellen, dat leeftijd daar nauwelijks wat mee te maken heeft. Kijk maar eens naar Boilesen, kijk eens naar Fischer (heeft er ook een jaar naast gestaan) en zo zijn er nog meer voorbeelden van jongere spelers, die langdurig niet hebben gespeeld, maar wel netjes en op tijd hun salaris kregen.
3 -1
The
Heerlijk om jou reacties te lezen. Want dit is tegenwwordig meer een afzeik forum geworden.
1 0
boye04
Dat Ajax genoeg/veel geld heeft wil nog niet zeggen dat je meteen maar alles over de balk moet smijten. Ik vind het inderdaad een risico dat je iemand 2 jaar lang 2 miljoen betaalt en de kans zeer aanwezig is dat hij iets van 20 wedstrijden gaat spelen. Hetzelfde geldt voor Boilesen. Vind ik ook belachelijk dat je hem een contract voorschotelt van 1 miljoen per jaar terwijl hij gemiddeld 10 wedstrijden per jaar speelt. Ze doen maar wat bij Ajax. Natuurlijk geldt voor elke speler dat er een kans is dat hij niet of weinig speelt. Maar voor dat soort gasten (Fischer, Boilesen) is de kans zeer groot dat je er nog wat aan verdiend. Heitinga kan je afschrijven want die ga je echt niet meer voor miljoenen verkopen als hij 33 jaar is. Maar vertel mij dan nou eens wat er mis is met een éénjarig contract? Als hij goed presteert dan wordt dat gewoon verlengd. Ik neem aan dat Heitinga zichzelf ook nog goed genoeg vind. Wat is dan het probleem?
0 -4
feitenvrij
Boilesen heeft de laatste 2 seizoenen in totaal 61 wedstrijden gespeeld. Just saying.
0 0
SB
Geef die man eens heel gauw een twee-jarig contract. Iemand met ervaring, fysiek sterk, durft z'n bek open te trekken. Dit zijn toch precies de eigenschappen die we achterin missen? Ja, hij is (niet meer) de snelste en ook niet meer de scherpste. Maar geloof mij; beter dan Johny is niet haalbaar voor het Ajax anno 2015. Talent hebben we genoeg, maar ervaring kost veel geld. Sjonnie is transfervrij, dus geen enkele reden om hem niet te halen.

Heitinga is daarnaast iemand die niet zeurt, die hard werkt en gewoon zijn taken uitvoert. Frankie belooft hem vast geen basisplaats, dus als 'ie over een jaar (wellicht eerder, je weet het nooit) écht niet meer 'kan', dan mag hij die oh zo befaamde 'Ooijer-rol' gaan invullen.
4 -3
WinstonWeed
Sjonnie dit, Sjonnie dat, Sjonnie zus, Sjonnie zo.
Echt zielig hoe sommige mensen Sjonnie helemaal op proberen te hemelen op basis van nostalgie.
En dan ook nog proberen te doen alsof tegenstanders gek zijn en gisteren geboren zijn.
Alsof we dan de toptijd van Sjonnie niet hebben meegemaakt en niet weten waar we het over hebben.
Hou toch op met proberen mensen voor de gek te houden met opportunistische sprookjes over Heitinga.
1 -3
boye04
Moeten we dan weer straks met 50 contracten zitten? We hebben al 2 rechter centrale verdedigers. Drie lijkt mij wat teveel, zeker aangezien De Boer zo goed als altijd met een linkspoot en een rechtspoot centraal wil spelen.
0 -2
SB
Dijks - Heitinga - Veltman - Van Rhijn/Tete.

Kan prima hoor. Dat met linkspoten op links en rechtspoten op rechts is ook maar een ideaal. Mooi meegenomen als het zo is, maar een team functioneert ook prima met een rechtspoot op de LCV-positie.

Kijk, een linksback die rechts is is niet handig, maar een centrale verdediger heeft veel meer mogelijkheden om zich goed te kunnen positioneren en zijn mannetje te staan.
0 0
JohnDylan
Persoonlijk lijkt het me logisch als Heitinga maar een éénjarig contract krijgt. Hij heeft al twee seizoenen nauwelijks gespeeld en als hij het eerste seizoen goed speelt kan Ajax zijn contract altijd nog verlengen. Misschien kan Ajax hem een contract aanbieden wat automatisch wordt verlengt als Heitinga 20 keer een basisplaats krijgt in een Eredivisie wedstrijd.
2 0
Leprechaun
Ik ben normaal niet iemand die moord en brand schreeuwt om nieuwe versterkingen, maar het is nu toch wel heel erg stil rondom Ajax. De Boer wilde zijn selectie toch zo snel mogelijk op orde hebben? Je hoort - naast de geruchten over Johnny - werkelijk helemaal niks. Zelfs geen geruchten in de wandelgangen.

Ben erg benieuwd waar het heen gaat deze transferperiode.
0 0
Wayout
Dat je niks hoort wil niet zeggen dat er niks gebeurt
2 -2
Ajaxsupzuidned
Prima gedurfde actie van Ling dat getuigd van lef en visie. Als Johnny zo goed is kan hij na een jaar ook verlengen.
2 -1
Frank e
Eindelijk iemand met een verstandig oordeel.
2 -3
larson
maar wat wil ling dan mirani of van bruggen doorschuiven nou sorry hoor maar die zijn dan gewoon nog te jong voor als ling het tegen houd hoop ik wel dat hij een betere oplossing heeft nou weet ik ok niet of heitinga de gewenste versterking is maar hij kent het ajax spel heeft ervaring in dat opzich snap ik ling dan ok wel met 1 jaar ik hoop dat ze een jaar doen + een eventuele 2 de jaar bij succes van heitinga
2 0
Rudolph J
Ligeon/Tete voor de 2, Van Rhijn terug naer het midden - waar hij altijd heeft gespeeld
0 -1
Rudolph J
Met alle respect, wat eerder Van der Vaart en nu Heijtinga betreft: wil Ajax vooruit, of achteruit?
2 -4
Wayout
Ach dat zien die meeste achterlijke zgn supporters met weinig persoonlijkheid niet die heitinga en Vdv meteen betitelende held... En idd . Met spelers als heitinga en van det vaart gaan we alleen achteruit
1 -3
SuperSuarez
Hmm wat zou er gebeurd zijn als men in 1993 Frank Rijkaard een 1-jarig contract had aangeboden ipv een 2-jarig? Had een cupje gescheeld...
Ben niet blij met de Ling-constructie. Nu weer een extra pion in de machtstrijd. Die wordt dus niet opgelost, maar alleen maar verergerd.
6 -4
Wayout
Hahaha Heel duidelijk dat je absoluut geen verstand van het spelletje hebt. Rijkaard was een top voetballer . Hoor je dat? EEN TOPVOETBALLER! Heitinga is een middelmatig voetballertje dat bij de kleinste clubjes op de bank zit.
0 0
WinstonWeed
Hmm Rijkaard was 1000 X beter dan Heitinga.
1 -1
Rayno95
Verschillen:

Heitinga mag Rijkaard's veters niet strikken.
Ook is Johnny fysiek gezien en twijfelgeval, ook mag hij net zo blij zijn met een 1 jarig contract, want op basis van zijn prestaties de laatste jaren is het al best speciaal dat ze hem willen.
0 -4
strafschop
Rijkaard heeft in zijn laatste seizoen bij AC Milaan ook slechts 22 wedstrijden gespeeld door verschillende blessures.
1 -1
RusselWestbrook
Ik kan je echt niet serieus nemen als je Heitinga en Rijkaard blijft vergelijken.
1 -3
Indy
De vergelijking Frank Rijkaard met Heitinga doet pijn aan de ogen .... Ling had Rijkaard een 4-jarig contract aangeboden.
6 0
Rudolph J
Vergelijking met Joris Mathijsen beter/minder slecht?
1 -1
Ajax Koersvast
Wie het nieuws gelekt heeft is impliciet te lezen in de laatste zijn hierboven....
0 0
RusselWestbrook
ja, maar laat die jongens lekker complottheorie
0 0
RusselWestbrook
Word echt knettergek van die app
0 0
PietBon
Nu gaat het gedonder pas echt beginnen.
1 -1
Ajax Koersvast
En misschien zitten ondertussen Overmars, Sar, Jonk, Van Duivenbode, en Ling aan een tafeltje op een terrasje te proosten op de prettige samenwerking met als doel gezamenlijk er een nog beter Ajax van te maken.
1 0
BigDaddy84
Ik hoop het van harte, maar ik begin er nu zo langzamerhand wel mijn vraagtekens bij te zetten. Je zou zeggen dat overleggen niet zo moeilijk is, maar blijkbaar valt het nog niet mee.
1 -1
godenzonensuper
Lijkt me niet meer dan terecht voor een speler die al jaren geen bal geraakt heeft . Jammer dat veel ajacieden niet meer helder na kunnen denken omdat het nu toevallig heitinga is .
4 -6
Rayno95
Idd, als het geen oud Ajacied was met een Ajax hart, zou niemand hier hem willen. :p
0 0
Eriksen10
De machtstrijd is begonnen....
1 -6
BigDaddy84
Het zou geen machtsstrijd moeten/mogen zijn. Je schiet er niks mee op om een machtsstrijd te gaan voeren. Binnen een club als Ajax zal je altijd verschillende meningen houden. Daarom gaat het vooral om continue overleg, leren en gezamenlijk keuzes maken. Een bepaalde hoofdlijn is daarbij goed, maar je moet jezelf niet teveel vastzetten. Dat deze transfer op deze manier wordt tegengehouden baart mij dan ook zorgen. De heren moeten echt snel met elkaar om tafel om bepaalde dingen duidelijk te krijgen. Want op deze manier gaat het echt uit de hand lopen.
4 0
insectenverdelg
Een ieder is in dit porject gestpat (misschien de Boer uitgezonderd, mar die is wel blijven zitten toen et kwam) Met plan Cruijff.

Zowel vd Sar als Overmars kende dit plan mag ik aannemen toen ze binnen de club kwamen. Dennis was zelfs 1 van de kroonprinsen tijdens de revolutie, dus lijkt me dat die er sowieso achter stonden.

Op het moment dat de RvC dus het gevoel heeft dat er van dit plan afgeweken wordt, dan mogen ze nar mijn mening legitiem ingrijpen. Dat gebeurt nu dus. En er moest sowieso iets gebeuren. je kon zo niet door. Logisch dat Johan ook is gevraagd hoe nu verder. Logisch dat Johan Ling naar voren schuift hiervoor.

Al met al hoop ik dat iconen als de boer, Overmars,, vd Sar en Bergkamp toch ook snappen dat er iets moet veranderen. Dat gebeurt nu.
1 0
BigDaddy84
Als je plan Cruijff hebt gezien, dan weet je dat het vooral een plan in grote lijnen is. Details staan daarin niet vast. En daarom is het plan ook onderhevig aan verschillende meningen. Dat is op zich alleen maar goed, want je moet kunnen inspringen op verschillende situaties. Zo heb je soms wat meer versterkingen nodig, terwijl je op andere momenten makkelijker kan teruggrijpen op jeugd. Het is belangrijk om daarin een juiste balans te vinden en het daar over eens te worden. En dat doe je niet door vanuit Slowakije te roepen dat een speler geen 2-jarig contract mag krijgen. Daarvoor ga je in overleg, geef je je mening en onderbouw je die en kom je vanaf dat punt tot een compromis. Het is dus wel van belang om goed te communiceren. Ik hoop echt dat dat ook gebeurt, maar zoals het nu overkomt is het meer een machtsstrijd. En daar is niks positiefs aan.
3 0
MosesD
Jep.
1 -1
Ajax Koersvast
Goede zaak dat Ling meteen al (goed) werk aan t doen is voor Ajax!
3 0
insectenverdelg
Vrij simpel. Als Johnny een aantal wedstrijden / minuten maakt, wordt z'n contract automatisch nog een jaar verlengd. Heitinga snapt niet dat men over m twijfelde, laat m t dan maar bewijzen op het veld. Als hij echt zo zeker van zichzelf is dat hij die meerwaarde is, lukt hem dat makkelijk toch?
6 -1
godenzonensuper
dijks , heitinga , vd vaart . Als je daarmee komt na een afschuwelijk seizoen heb je er niets van begrepen .
10 -4
insectenverdelg
Gudelj is er toch ook al?
2 -3
han23
aan de ene kan t heb je helemaal gelijk. maar spelers die stukken beter zijn dan de 3 die je net nooemt, komen gewoon niet meer bij ajax voetballen.
2 0
Toon meer reacties