Fischer naar jeugd-EK, Andersen ontbreekt

BvdPloeg, 01-06-2015 om 15:27, 5909 views, Deense Voetbalbond |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Viktor Fischer is door bondscoach Jess Thorup geselecteerd voor het EK U21 in Tsjechië, dat van 17 tot en met 30 juni wordt gespeeld. Opvallende afwezige is Lucas Andersen, die er in de aanloop naar het toernooi wel bij zat.

Andersen speelde mij tijdens het kwalificatietoernooi en ook de laatste oefenwedstrijden speelde hij mee. Thorup doet nu echter geen beroep op Andersen, die daardoor met vakantie kan.

De aanwezigheid van Fischer is minder verrassend. De aanvaller is hersteld van een hamstringblessure en omdat hij daarmee dertien maanden moest toekijken, gaf Ajax hem toestemming om met Denemarken U21 voor de Europese titel te gaan.

De selectie:

David Jensen - FC Nordsjælland
Frederik Rønnow - AC Horsens
Jakob Busk Jensen - Sandefjord Fotball
Alexander Scholz R. - Standard de Liége
Andreas Christensen - Chelsea FC
Christoffer Remmer - FC København
Frederik Sørensen - Hellas-Verona FC
Jannik Vestergaard - SV Werder Bremen
Jonas Knudsen - Esbjerg fB
Jores Okore - Aston Villa FC
Riza Durmisi - Brøndby IF
Christian Nørgaard - Brøndby IF
Jens Jønsson - AGF
Lasse Vigen Christensen - Fulham FC
Nicolaj Thomsen - AaB
Pierre Emile Højbjerg - FC Augsburg
Pione Sisto - FC Midtjylland
Rasmus Falk - OB
Emil Berggreen - TSV Eintracht Braunschweig
Nicolai Brock-Madsen - Randers FC
Uffe Bech - FC Nordsjælland
Viktor Fischer - AFC Ajax
Yussuf Yurary Poulsen - RB Leipzig

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
animaskim66
Ajax fans! laten we stemmen voor het 5 beste Sport teams Voor altijd en eeuwig! hier: http://vote.sparklit.com/web_poll.spark?pollID=1144520&sparkKey=104aa3f16499c261539835a4ba6b4199b0&preview=1
0 -2
Ellende
Sorry maar het is te hopen dat Andersen zijn talent eens verzilvert. Zegt ook wat over Andersen dat hij niet geselecteerd wordt. Ook daar zien ze de stagnatie.
Volgend jaar wordt het jaar van de waarheid voor Andersen. Concurrentie is groot
0 -1
Wayout
Het jeugd EK? Eigenlijk zegt het genoeg dat 1 van de beteren bij Ajax nog naar een jeugd EK gaat! Een van de sterkhouders normaal gesproken bij Ajax nota bene! Aan de andere kant kan ik ook zeggen dat deE jongen eigenlijk best wel volwassen is. Ik wist dat hij jong was maar onder 21 was ik eigenlijk vergeten. Na een jaar blessureleed verwacht ik en hoop ik een nog volwassenere Fischer tegen te komen volgend seizoen. Tegenslag maakt je volwassener en sterker. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf! Succes Fischer!!!
0 0
Rayno95
Wel lullig, iemand die net een maandje weer wedstrijden speelt wordt wel geselecteerd :p

Zegt dat nou meer over Fischer of Andersen?
0 0
SNTR
en weer allemaal janken op Andersen. Hebben jullie er al over nagedacht dat Ajax hem misschien niet wilde laten gaan omdat hij toch aardig wat wedstrijdjes heeft gespeeld? Onee natuurlijk niet. Meteen maar weer roepen dat het een mietje is en een slechte speler.
1 -4
Rayno95
Voor de winterstop wel wat wedstrijden, na de winterstop niet echt veel meer
0 0
JohnDylan
Hij heeft na de winterstop maar drie wedstrijden gemist waarvan twee doordat hij ziek was.
0 0
bojansuarez
Conclusie....Andersen is te matig voor onze ambitie, als je al niet goed genoeg bent voor Denemarken -21 heb je niks te zoeken in t 1e van Ajax. Paar jaartjes Heerenveen of Az zou goed zijn voor m
1 -2
bojansuarez
C
0 0
S.Ajacied
Raar dat Andersen niet eens bij de selectie van U21 zit.
0 0
superman0313
Lucas Andersen: kritiek mag zeker, maar afschrijven... just watch! https://www.youtube.com/watch?v=2MaIZ530Yhw
2 0
Rayno95
https://m.youtube.com/watch?v=cIeUbusNGsk

Siggy toch maar houden? :p
1 -1
JohnDylan
Nee, zelfs in dat filmpje ziet het er allemaal nogal houterig uit. In het filmpje van Andersen zie je en speler met enorm veel voetballend vermogen en in het filmpje van Sigthorsson zie je iemand die altijd met de bal ruzie heeft.
1 0
superman0313
Haha ik snap je punt maar pak dan iemand anders als voorbeeld. Zelfs in een filmpje waarbij die Ijslandse cornervlag naar voren moet komen als een geweldige spits, is te zien dat die HET talent gewoon niet heeft. Bij Andersen is dit anders, alleen komt het er nog te weinig uit. Hij moet gewoon wedstrijden spelen en dan niet als linksbuiten, maar als creatieve middenvelder. Hetzij bij Ajax, hetzij bij een andere club. Missschien is de Graafschap wel wat, kan die meteen leren hoe je af en toe ook moet strijden;)
2 0
SNTR
Ik kan ook wel een filmpje maken van duarte. youtube is geen maatstaf. Los daarvan ben ik wel fan van andersen en vind ik dat hij hoort te spelen ipv sinkgraven.
2 0
superman0313
Ja en anders(en) verhuren. Srry kon het niet laten:) Maar één ding is zeker hij moet spelen.
0 0
NouriVandeBeek
Voor een EK heb je geen slapjanus nodig. Als Andersen zijn houding niet verandert gaat het nooit wat worden
1 -4
A Cohen
Spijker op z'n kop.
0 -4
A Cohen
Er zijn kennelijk dus toch mensen met voetbalverstand die ook de betekenis van het woord "DOORSELECTEREN" kennen en......de daad bij het woord voegen.
Ik heb het wel meer geschreven, hij ziet er uit als de ideale schoonzoon en dat is het. Zijn passie is balletdansen. In ieder geval geen contactsport want hij schuwt het contact.
Gewoon helemaal door het ijs gezakt, veldvulling. Een jongleur met de bal zoeken ze in het circus.
De Arena heeft wel iets weg van een circus, maar wat hij dit seizoen heeft laten zien, past niet in de Arena.
Strik er omheen en wegwezen.
2 -3
MosesD
Andersen kan heus wel voetballen, maar dat kon John de Bever ook. In de zaal dan vooral. Andersen zit al 3 jaar bij Ajax. Een jaartje wennen kan en mag, maar na 3 jaar mag je wel iets meer tonen dat een leuk potje met een goal en twee assist tegen Dordrecht. Talent is één, maar om te slagen komt er zoveel meer bij kijken. Dat zoveel meer heeft Andersen niet. Zou hem een jaartje verhuren. Gaat het dan wat worden haal je hem terug, anders gewoon verkopen.
0 -1
..::Rootje::..
Ow, nu ligt het dus wel aan de speler!?
Ik lees hier steeds berichten, dat het aan Frank ligt dat spelers niet kunnen presteren.
Jullie moeten wel wat duidelijker wezen hoor mensen.
1 -1
MosesD
Het ligt aan speler en trainer. Andersen, Boilesen, Sigthorsson brengen veel te weinig, maar krijgen wel eindeloos veel krediet van de trainer.
1 0
A Cohen
Jij denkt er dus net zo over als ik. Geen en/of te weinig rendement.
En inderdaad na 3 jaar moet je onderhand toch iets gaan laten zien.
Een jaar verhuren zou de beste optie zijn.
Svp niet meer in deze hoedanigheid in Ajax-1.
Doorselecteren is mijn advies aan FdB en Andersen valt dan sowieso af, net als Boilesen, Viergever, v.d. Hoorn, Schöne, Sigthorson en twijfelgevallen zijn Kishna en v. Rhijn
0 0
MosesD
Doorselecteren precies. Dat van de Hoorn gewoon bij Ajax mag blijven zegt alles over wat we het komend seizoen kunnen verwachten. Dat we wellicht meedoen bovenin heeft alles te maken met het niveau van de Eredivisie en niet omdat Ajax zo goed is. Plaatsing voor de CL? Kunnen we vergeten met deze selectie
0 0
JohnDylan
Hij heeft meer laten zien dat één leuk potje tegen Dortrecht. Zijn twee beste wedstrijden van het seizoen waren namelijk tegen Barcelona. In de eerste seizoenshelft speelde hij bijna elke wedstrijd goed. Pas na de winterstop is hij weer door een ondergrens gezakt en ik denk dat dit mede komt doordat Serero niet meer op '6' kwam te spelen. Daardoor raakte Andersen de enige speler in zijn buurt waar hij combinaties mee aan kon gaan kwijt. Terwijl hij juist het type speler is die de combinaties zoekt omdat hij uit de fysieke duels weg moet blijven. Ik denk dat een duo met Andersen (linkshalf) en Fischer (linksbuiten) een heel hoog niveau kan halen.
0 0
Pauw
Dat hij geen imponerend fysiek heeft is is nog tot daar aan toe, dat komt wel (alhoewel het langzaam gaat tot op heden). Dat hij zich zich echt zowel fysiek als mentaal niet continu weerbaar op weet te stellen, dat is een groot probleem. Het is een beetje een slappe jongen, die zichzelf - een sportpsycholoog ten spijt - ook gemakkelijk de put in denkt. Twee verkeerde ballen en hij heeft het einde van de wereld in zicht...
1 -1
JohnDylan
Mentaal moet Andersen inderdaad sterker worden maar daar heeft hij nog genoeg tijd voor. Hij is namelijk pas 20 en laten we niet vergeten dat Ronald de Boer pas mentaal klaar was voor Ajax toen hij op zijn 23ste van FC Twente terug naar Amsterdam kwam. Voor die tijd liet Ronald ook al geweldige dingen zien maar kon hij net als Andersen zijn topniveau tijdens wedstrijden nooit structureel halen. Hij had meer ervaring nodig voordat hij elke wedstrijd kon laten zien hoe veel voetballend vermogen hij daadwerkelijk had.

Andersen heeft enorm veel voetballend vermogen en Ajax moet hem de tijd geven om dat zoveel mogelijk te benutten. Ik weet dat de meeste fans van Ajax denken dat talenten op hun 20ste al top moeten zijn maar dat is meestal niet het geval. Geef die jongen nog drie jaar de tijd en je zult zien dat hij een belangrijke speler voor Ajax word. Net zoals hij in de eerste seizoenhelft van het afgelopen seizoen al een tijdje een belangrijke schakel was. Namate hij meer ervaring krijgt zal hij langer zijn topniveau vast kunnen houden.
1 0
JohnDylan
Deze ballerino was anders wel de beste speler van Ajax toen ze afgelopen seizoen tegen Barcelona speelden. In de eerste seizoenshelft hoorde hij bij de beste spelers van Ajax maar dat zijn mensen hier op AS (vanwegen hun slechte geheugen) waarschijnlijk al weer vergeten. Mensen hier leven lekker in de waan van de dag en schrijven een speler morgen af die vandaag enorm wordt opgehemeld.
2 -1
A Cohen
Ik ben toch blij dat ik bij jou heb gereageerd. Was hij de beste speler in de wedstrijd tegen Barca???
Ik heb geen last van de waan van de dag.
Ik heb wel last van de waan van dit afgelopen seizoen.
In dit seizoen heeft Andersen nagenoeg NIETS gepresteerd.
Hij heeft kansen volop gehad maar zijn kansen niet één keer waargemaakt.
Gewoon een grote drama en FdB hield z'n handen maar boven z'n hoofd, mogelijk ook bij gebrek aan beter.
Gewoon een hele grote grijze muis en de bondscoach van jong Denemarken is kennelijk niet kleurenblind.
Die selecteert gewoon lekker door en verrassend voor jou is Andersen afgevallen.
Jij was dus na dit seizoen erg tevreden over Ajax-1 en Andersen?
Rendement van hem is nul. Eén of 2 goals en een enkele assist en dat als li. middenvelder en /of li. half.
Dat is toch echt zwaar onvoldoende.
0 -3
JohnDylan
Andersen was in de eerste seizoenshelft samen met Cillessen, Serero en Van Rhijn de beste speler van Ajax. Hij was daarbij de enige speler waar creativiteit vanaf kwam. Serero en Andersen wisten elkaar steeds goed te vinden maar toen Serero van '6' afgehaald werd ging Andersen slecht spelen. Als je niet kan herinerren dat Andersen tegen Barcelona de beste speler van Ajax was moet je die wedstrijden nog maar eens terug kijken.

Het rendament van Andersen is inderdaad te laag maar dat komt ook door de speelstijl van De Boer. Als de spelers om Andersen heen nooit de diepte zoeken is het lastig voor een creatieve speler om een hoog rendament te hebben. Als Ajax de speelstijl van Vitesse zou kopiëren zal het rendament van Andersen direct omhoog gaan. Zeker als er spelers als Fischer, met creativiteit en diepgang, in de buurt van Andersen komen te spelen.
1 0
JohnDylan
Hopelijk gebruikt Andersen deze zomer om extra aan zijn fysiek te werken. Hij hoeft niet veel sterker te worden maar het lijkt me wel handig als hij iets zwaarder wordt. In de eerste helft van het seizoen speelde Andersen goed maar in de tweede helft van het seizoen zakte hij weer redelijk ver weg. Ik denk dat Andersen en Sinkgraven volgend seizoen ongeveer evenveel zullen spelen als linkshalf. Als ze beide maximaal één basisplaats per week krijgen zullen ze door de week genoeg tijd hebben om extra (fysieke) trainingen te doen.
1 -1
A Cohen
Ik had ook bij tikkieterugjaap kunnen reageren, maar in een paar weken kweek je geen betere fysieke gesteldheid.
Andersen schuwt de strijd en heeft GEEN rendement.
Gewoon blijvend ongeschikt voor Ajax-1.
Als je dat na het afgelopen seizoen nog niet hebt kunnen vaststellen, tja dan heb je een beperking v.w.b. voetbalverstand.
Is niks, wordt niks en zal nooit iets worden voor Ajax-1.
0 -3
JohnDylan
Natuurlijk zal hij in een paar weken tijd geen fysieke reus worden maar dat hoeft ook niet. Andersen hoeft fysiek maar iets sterker te worden want uiteindelijk zal hij het toch op handelingssnelheid moeten doen. Andersen was in de eerste seizoenshelft samen met Cillessen, Serero en Van Rhijn de beste speler van Ajax en speelde één goede en één geniale wedstrijd tegen Barcelona. Dat jij dat niet meer kan herinneren zegt meer over jouw geheugen dan mijn voetbalverstand. Blijf lekker in de waan van de dag leven, dan zul je over 10 jaar kunnen zeggen dat je Andersen altijd al een topper vond.
1 0
A Cohen
Andersen zal nooit een topper gaan worden.
Circus Tony Boltini bestaat niet meer, daar had hij als jongleur met de bal wel een attractie kunnen zijn.
Echt ik had het ook graag anders willen zien, maar dit is het en het wordt niet ANDERS.
Ik heb het net ook al gelezen en bevestigd. Het is een dansende en dribbelende slapjanus.
Geen winnaars mentaliteit of een voetballer die het kan afdwingen.
0 -1
TikkieTerugJaap
Andersen ff lekker op vakantie en aan z\'n fysiek werken, die staat er volgend seizoen. Die jongen word hier alleen maar belachelijk gemaakt, slaat helemaal nergens op.
3 0
flyingsoccer
Klopt heeft vertrouwen en meer fysiek nodig en dan staat die er zeker hij heeft alles in huis maar het is net steeds niet.
0 0
ajax4ever01
mooi kan Andersen zijn belabberde seizoen bij Ajax eens goed bedenken wat hij nou fout heeft gedaan.
0 -2
MS22
Wel sneu voor Andersen natuurlijk.. Als je er de hele kwalificatie bij bent geweest..
1 0