Mous seizoen op huurbasis naar FC Oss

BvdPloeg, 29-05-2015 om 12:00, 6452 views, Brabants Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Xavier Mous vervolgt zijn loopbaan als keeper op huurbasis bij FC Oss. De doelman van Jong Ajax heeft in Amsterdam te maken met een enorme concurrentiestrijd en bij Oss hoopt hij op meer speeltijd. 'Het is mijn doel om er komend seizoen het maximale uit te halen.'

Tegenover het Brabants Dagblad laat hij weten uit te kijken naar een jaar spelen in de Jupiler League. 'FC Oss lijkt me een gezellige club waar waar ik me als jonge keeper uitstekend kan ontwikkelen.' 

Mous kwam vorig seizoen vanuit Ajax A1 door richting de beloften, maar een vaste keeper werd hij niet. Met onder meer Peter Leeuwenburgh, Norbert Alblas en later André Onana voor zich bleef het aantal speelminuten beperkt. Mous heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2016, waardoor hij na zijn seizoen in Oss transfervrij is.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtogh
Prima stap. Hij heeft wel geluk dat PSV die Koopmans heeft gehaald. Die jongen heeft zoveel potentie en keepte op zo'n vroege leeftijd al zo volwassen dat Mous hem nooit van zijn leven uit de basis had gekeept.
0 0
Nathan2
Prima om je kans te pakken. Daar ga je minuten maken. Succes man
0 0
JohnDylan
Ik zou niet verbaast zijn als Mous uiteindelijk de beste keeper wordt van de spelers die Ajax in de lichtingen 1994 tot en met 1996 heeft. In de wedstrijden die ik van hem heb gezien maakte hij altijd een goede indruk en leek hij geen grote zwaktes te hebben. Ik weet niet of hij het meeste potentieel van al deze keepers heeft maar ik voorzie in de andere keepers grotere mogelijke problemen in hun ontwikkeling. Als Mous fit blijft en een vol seizoen aan Jupiler League basisplaatsen bij FC Oss aan ervaring opdoet wil ik nog wel eens zien welke keeper het verst in zijn ontwikkeling is.

Leeuwenburgh is het al zo'n vier seizoenen lang niet gelukt om een heel seizoen fit te blijven en heeft daarvoor veel trainings- en wedstrijdsuren gemist. Vd Hart maakt te veel blunders en lijkt dat ook niet af te leren aangezien het er alleen maar meer worden. Onana heeft moeite met de stap naar Nederland en zijn spel leidt daar duidelijk enorm onder, het is natuurlijk nog maar de vraag of hij zich de komende jaren wel prettig gaat voelen in Nederland. Tot slot, Groothuizen heeft geen geweldige reflexen en is ook atletisch niet goed genoeg voor een Ajax keeper.
0 0
Chesterson93
Jammer dat het Mous is, iemand als Alblas had je beter kunnen verhuren. Maar goed, Alblas heeft een blessure die hem heel lang aan de kant houdt. En minuten voor Mous zijn ook belangrijk, ik denk namelijk dat die jongen bij een Eredivisieclub zou kunnen renderen volgend seizoen.
1 0
Rayno95
Off: zie net dat Celtic een akkoord heeft met Willem 2 over Dijks, maar Dijks kiest sws voor Ajax?, althans Verweij zegt het
0 0
Ajax Roermond
whut?\' kiest ie dadelijk toch voor celtic
1 0
han23
nou k hoop t. kan marc achter een back aan die wel echt iets toevoegd, want geloof niet dat dijks zoveel beter is als nicolai
1 0
Rayno95
Verweij tweette net naar een Celtic supporter dat hij alleen geïnteresseerd is in Ajax en al een 3 jarig contract heeft getekend
0 0
Ajax Roermond
Denk ook wel dat hij al heeft getekent, maar dan zou willem 2 toch niet akkoord gaan met celtic als ze al weten dat hij bij ons heeft getekend? lijkt me beetje raar
1 0
Rayno95
Vind het ook een beetje vaag idd
0 0
Ajax Roermond
ja, en staat het al op ajax.nl dat dijks een 3 jarig contract heeft getekend?
1 0
Rayno95
Nope.
Misschien dat het mondeling is getekend :p, zou best kunnen dat Dijks en Ajax er met z'n 2en wel uit zijn en Willem 2 de aanbiedingen bekijkt ..

Je weet het nooit met die Engelsen, soms roepen ze maar wat, weet hun bron niet
0 0
TikkieTerugJaap
Is gewoon een bullshit gerucht joh, die komt gewoon terug. Alleen nog ff onderhandelen of Zivkovic en/of De Sa daar heen gaan.
1 0
Ajax Roermond
Dijks komt wel, maak ik me niet druk over. waar ik me wel zorgen over maak is een spits die voor maandag binnen moet zijn.
0 0
TikkieTerugJaap
Idd, anders gaat de soap VdV weer verder...
1 0
Ajax Roermond
ja en daar zit ik niet op te wachten :\'(
1 0
Rayno95
Niemand, alleen de standaard Vd Vaart fanboys hier op AS :p
0 0
Ajax Roermond
ja idd :p
0 0
HeavenlyDivine
Ik wil alleen even kijken hoe klein dit stukje nog kan worden
5 0
Ajax Roermond
snap het niet helemaal?
0 0
Rayno95
Vraag ik me ook af XD
0 0
Mees0107
we zullen zien haha
0 0
HeavenlyDivine
Hottentottententententoonstelling
0 0
Ajax Roermond
oft: John naar swansea dat is de \"mystery transfer\" dus niet.
0 0
Gertjan7
Dit zal dan wel einde verhaal zijn voor Mous bij Ajax toch? Ze hadden Mous anders ook mooi kunnen houden voor als het een keer aankomt op penalty's, hij stopte vorig jaar in de Uefa Youth League toch mooi twee strafschoppen tegen Celtic.
0 -2
J020H
Neem aan dat ajax geen keepers wil houden omdat ze alleen strafschoppen kunnen stoppen
3 0
Gertjan7
Was ook meer sarcastisch, maar daar heb je natuurlijk wel gelijk in
0 0
Mees0107
Goede zaak dit natuurlijk. Keepers moeten zoveel mogelijk minuten maken, en aangezien we heel veel keepers voor Jong Ajax hebben moet je er een paar verhuren.
Ik zou Van der Hart ook nog gewoon een jaartje verhuren, of anders verkopen.
Dan houd je 6 keepers over: Cillessen en Boer voor Ajax 1, Leeuwenburgh en Onana zullen veel speelminuten maken bij Jong Ajax, en daarachter Groothuizen die weinig minuten zal maken. Alblas is nog heel erg lang geblesseerd.
0 0
NouriVandeBeek
Beetje zuur voor hem dat die door die circusact Onana moet verkassen. Hopelijk komt in ieder geval volgend jaar sterker terug
2 -7
wouter90
Dus voor Ajax 1 en Jong Ajax zijn er volgend seizoen 5 keepers: Cillissen, Boer, Leeuwenburgh, Onana en Alblas.

Mous en vdHart zullen verhuurd worden. vBladeren en Groothuizen worden en blijven de keepers van A1.

Mis ik nog iemand?
0 0
Jayq
Groothuizen moet qua leeftijd naar Jong Ajax.

Ik verwacht (en hoop) dat, na Mous, ook vd Hart en Leeuwenburgh verhuurd zullen worden.

Dan heb je 5 keepers over voor 2 teams: Cillissen, Boer, Onana, Alblas, Groothuizen.

En voor de A-junioren: v Bladeren, de Lange en vd Sar.
0 0
Mees0107
Alblas is sowieso 1e half jaar geblesseerd. En Leeuwenburgh is dit jaar bijna hele jaar geblesseerd geweest, die moet je dan niet gelijk gaan verhuren. Ik zie hem liever gewoon blijven en alleen Van der hart verhuren.
0 0
JohnDylan
Leeuwenburgh moet aan spelen toe komen en dat zal hij bij Jong Ajax niet doen. Hij heeft al veel tijd verloren aan blessures en hij moet volgend seizoen daarom 34 wedstrijden spelen. Er moet een club te vinden zijn in de Jupiler League waar Leeuwenburgh een vaste basisplaats zou hebben.

Vd Hart zou ik ook zeker weer proberen te verhuren want ook die heeft speeltijd nodig. Ik denk dat alleen wanneer hij er een bak aan ervaring krijgt hij minder blunders gaat maken. Ik vraag me alleen af of er een Eredivisie club interesse in hem zal hebben.
0 0
Mees0107
Groothuizen komt bij Jong Ajax. Mag niet meer in de A1 keepen volgend jaar.
0 0
WimPatsj
Bij een club als Oss wordt genoeg op doel geschoten dus hij krijgt genoeg kansen om zijn kwaliteiten te laten zien en te verbeteren. De druk van elke week keepen en presteren kan hij ook mooi leren, hopelijk dat hij eerste keeper wordt daar!
2 0