Van Boxtel: 'Ik voel me beschadigd'

BvdPloeg, 26-05-2015 om 15:52, 16385 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Roger van Boxtel heeft een naar gevoel overgehouden aan zijn kandidaatstelling als mogelijk algemeen directeur van Ajax. President-commissaris Hans Wijers had Van Boxtel voorgesteld, maar onder meer commercieel directeur Edwin van der Sar en Johan Cruijff waren tegen.

Van Boxtel, net als Wijers een coryfee van D66, spreekt zich nu uit in het Parool. 'Ik heb de raad van commissarissen gezegd dat ik alleen directeur wil worden als andere directieleden dat ook zien zitten', zegt Van Boxtel. 'Zo niet, dan zou ik mijn kandidatuur intrekken.'

'Ik las dat Van der Sar weerstand had en dat ik tegen de lijn-Cruijff zou zijn. Onzin, want ik heb als interim-bestuurder van Ajax de weg geplaveid voor de lijn-Cruijff', vervolgt Van Boxtel. 'Daarnaast voel ik me beschadigd. Ik moest lezen dat er weerstand was, dat vernam ik niet van Ajax. Ik heb mijn ongenoegen daarover laten weten aan Wijers.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WinstonWeed
Hij voelt zich gepenetreerd.
0 0
Sjakie Wit
Het feit dat hij hierover de media zoekt, is een bevestiging dat hij niet de juiste man is...
6 0
Kapunter Boutmuts
Juist ! En dat Edwin het hem niet persoonlijk zou hebben verteld is al helemaal onzin. Het is eerder zo dat vd Sar het via de media heeft moeten vernemen dat v. Boxtel aangesteld zou worden en hier zijn mening over gegeven heeft via de juiste kanalen. Alsof hij persoonlijk v. Boxtel zou moeten bellen zeg...wat een onzin ! van Boxtel zal heus geen slechte man zijn maar de juiste man is hij iig ZEKER niet...
0 0
Truus de Bakker
Dit heeft allemaal helemaal niets met voetbal te maken. Dit zijn bestuurlijke, organisatorische randzaken. Wat er de laatste maanden voorbij is gekomen waren ook allemaal randzaken.

Daarom hulde voor de hoofdrolspelers bij Ajax dat ze over al die randzaken de laatste maanden nauwelijks iets hebben losgelaten. Hulde voor Cruijff omdat hij ook niets zegt over al die randzaken.

En dan nog even over deze randzaak: Van Boxtel hoeft zich niet beschadigd te voelen. Hij is naar voren geschoven en toen kwam er een kink in de kabel. Met zijn achtergrond in politiek en bedrijfsleven heeft hij dit al vaak meegemaakt.
1 0
Rudolph J
Van Boxtel heb ik zakelijk meegemaakt: hij is, vind ik, een man met visie, uitstraling en is een zeer begenadigd spreker.

Hoe dan ook: waarom zou Ajax - wie dat dan ook is - niet met Kinsbergen verder willen?

Vind ik net zo onbegrijpelijk als denken, dat je in 2 jaar van Van der Sar een CEO kunt maken ... Laat staan een Kinsbergen. Je bent zakelijk een geboren leider, of je bent het niet. Maar goed, tot voor kort was het een 'doodzonde' om Van der Sar's bekwaamheid als CEO te bespreken.

Mocht Kinsbergen toch weggaan, zou ik het uitstekend vinden als Ling Algemeen Directeur wordt. Ling heb ik eenmaal gesproken: die laat zich niet gek maken en is niet te beroerd om dat te doen, wat Kinsbergen had moeten doen: nl. het TH - Overmars, Bergkamp en Jonk* - in een kleedkamer schoppen om de onderlinge shit daar op te lossen.


* Niet FdB want dat is een TC, dus een voorbijganger.
4 -1
LammertAlbertus
Hear hear , een heel goed stukkie hoor Rudolph J. Idd Ajax mist leiding, Ajax mist natuurlijke leiders .
En Edwin lijkt me eerder geschikt als keeper trainer dan als AD, ik vind dat ie hele serie communicatie en beslissingsfouten heeft gemaakt. Heel eerlijk , ik kan hem op weinig positiefs betrappen hoe positief ik ook kijk.

Verder gaat Ajax natuurlijk veel beter zsm van de beurs af , want het trekt corporate people met corporate denken corparte doen aan en als dr iets is wat Ajax en de Ajax Cruijff Revo niet vooruit helpt zijn die mensen. Corporate people neigen heel sterk om goed te zijn voor hun eigen en hun Old Boys Netwerk .

De totaal niet verdiende 400 K bonus die de RvC
0 0
Rinus M.
Toont vooral ook het onvermogen van Van der Sar aan, hulpeloos zonder Kinsbergen en totaal ongeschikt als commercieel directeur anders uit je jezelf niet zo in de media. Toont nogmaals aan dat verstand van zaken iets anders is dan voetbalintelligentie maar ja, leg dat maar eens uit aan.......
2 -5
31xAjax
Ik denk dat vd Sar ongeschikt is voor de funktie van algemeen directeur maar Weijers had eerst intern moeten afstemmen of er draagvlak danwel weerstand was voor van Boxtel en dan pas z'n naam naar buiten moeten brengen. Dan was van Boxtel niet beschadigd en van de Sar niet openlijk door het ijs gezakt,

Knap staaltje amateurisme van Weijers cs. Hoe kun je dan verwachten dat het technisch hart wel functioneert???
3 -3
Kapunter Boutmuts
Je informeert het "volk' pas nadat de put gedempt is zodat je vriendje ons Ajax kan misbruiken om wat swingerder over te komen als "voetballiefhebber"
0 0
geronimo
Vd Sar heeft gelijk Wijers moet niet zijn D66 vriendjes bij Ajax binnen halen ,hij heeft zich al genoeg verrijkt bij Mezis,
4 -3
Pauw
Getuigt natuurlijk weer van een beperkte professionaliteit bij Ajax, maar van Boxtel moet ondanks zijn gelijk niet te veel piepen. Ajax is inderdaad een wespennest vol egootjes die het allemaal zelf veel beter weten dan de ander en ruimte voor een oprecht dialoog lijkt er niet te zijn. Dat kan voor van Boxtel toch geen verrassing zijn? In deze sector - en zeker bij Ajax - lijkt het me effectiever gewoon je mouwen op te stropen en stoïcijns je doelen na te streven.
0 -1
Eastwood
Ik lees hier in de reacties toch dat er weerstand is...
3 0
wdw020
ooo janken oprotte
2 -5
JanTa
V. Boxtel moest eens weten hoeveel zieken mensen tot een modaal inkomen zich voelen die jaar in jaar uit weer opgescheept zijn met hun eigen risico. Hij mag zich dan beschadigd voelen, zij voelen zich al jarenlang bestolen.
3 -2
Lorenzo Dontello
LING LING LING!!! ..Nee me pokkie ging af.
0 -2
A Cohen
Het gros zijn gewoon zakkenvullers, die niets met voetbal hebben.
Het enige wat ze wel hebben zijn lange tenen en een grote zak, die men wil vullen.
Meneer v.Boxtel heeft niets met het voetbalwereldje.
Ik denk dat het toch gewoon tijd wordt voor......Tjeu La Ling.
Maar hoe moet het dan met Trencin??
1 -1
Sjaakvaak
Van Boxtel heeft niets met het voetbalwereldje. Daarom is hij al sinds kinds af aan groot fan van Ajax, heeft hij jaren in de ledenraad gezeten, maakte hij een belangrijk deel uit van de commissie Coronel en zat hij in het interimbestuur, juist. Dat iemand niet het talent heeft om goed genoeg voor betaald voetbal te zijn, betekent niet dat diegene niks heeft met het voetbalwereldje.
1 -2
Bobo het Konijn
Het mag een clown zijn, het mag een menzis man zijn, ik heb er ook helemaal niets mee. Maar ik kan me wel zijn ergernis voorstellen, dat is je afspraken maakt om even later in de Telegraaf dit terug te lezen. Ben benieuwd wat van der Sar hiervan dacht, dat is toch onze directeur? Maar ik krijg zo de indruk met een doetje te maken hebben. Het blijkt wel, de Telegraaf en Cruijff houden niet op met onrust stoken. Cruijff heeft alle kans gehad om het naar zijn hand te zetten maar hij faalt jammerlijk. Altijd is er wel weer iemand die niet deugt en mengt hij zich erin dan komt hij niet opdagen en laat hij Ajax stikken. Het wordt nog gepikt ook die lamlendige en laffe gedrag.
2 -1
meerzicht
Van der Sar was er vroeger al om alles tegen te houden bij Ajax en dat doet hij in zijn nieuwe rol nu weer. Niks mis mee ?
0 0
weslo
Weg met die Menzis clown
0 -1
Daniii
Ze moeten eerlijker zijn na elkaar toe en als iemand iets tegendraads zegt niet gelijk oorlog ontbreekt, we zijn heel goed in vertellen wat andere misschien beter kunnen doen maar zelf die soort kritiek incasseren zijn we totaal niet goed in, zo zal dat ook wel bij Ajax gaan zo kijkend van buitenaf.

Gewoon de uitgestippelde lijn van Cruijff aanhouden als een soort grondwet en naar handelen, misschien zijn er meerdere mensen die denken dat Van Gaal's manier beter past bij de spelers/huidige tijd van voetbal dan Cruijff zijn idees en daar botsing om is omdat Jonk het uitspreekt.

Amen
1 0
Michael25
Als je je nu al beschadigd voelt ben je echt totaal ongeschikt voor deze (voetbal)wereld.
2 0
vakp
Ja precies, opzouten deze man.
Weer zo,n ego en graaier figuur
0 -3
ST
Ahhh... ijdeltuitje is beschadigd. Leer toch incasseren, droeftoeter.
1 -2
Professor
Heeft niets met "ijdeltuit" te maken. Of je nou voor of tegen hem bent maakt niet uit maar dat hij dit niet via de RvC hoort klopt niet. Wat dat betreft moet van der Sar nog een hoop leren. Al betwijfel ik ten zeerste of HIJ wel geschikt is voor deze functie. Puur op intuitie overigens zeg ik dat.
1 0
Ardoe
Daar heb je helemaal gelijk in, maar hij gedraagt zich als een Calimero. Juist hij moet niet miepen, in zijn tijd heeft hij zich dikwijls onbehoorlijk gedragen - en dan kennen we de verhalen achter gesloten deuren niet eens. Daarbij, in de voetballerij moet je huid wel dubbel zo dik zijn.
1 0
Piejotter
Bij Ajax lukt het al jaren niet om op een goede manier met elkaar te communiceren.
Wellicht kan men daarvoor een functie creëren , de verbindende factor.
Want er word toch wat beschadigd en gekrenkt de laatste 10 jaar.
Aub ga op een volwassen manier met elkaar om en wees duidelijk en assertief.
4 -1
jarenfan
Begrijp niet dat deze meneer naar voren wordt geschoven.
Is van wijk ex KLM geen betere optie.
1 -2
unis
Haha hij voelt zich beschadigd...

Meneertje minister zonder portefeuille... pff zullen we ff als nederland een dossier op tafel gooien? Was belast met belast met grotesteden-, integratie- en overheidscommunicatiebeleid... kortom faal en nog eens faal!
2 -2
TikkieTerugJaap
Lekker interessant ook wat deze man te melden heeft.
0 -2
wladimir
Uitstekende politicus. Bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven. Het feit dat van der Sar dit opblaast geeft aan hoe ongeschikt hij is voor de functie. Hij kan de positie zelf niet aan. Iemand met de staat van dienst van van Boxtel vindt hij ongeschikt. Waarschijnlijk doet hij dit voor Frank de Boer om ervoor te zorgen dat er geen sterke personen komen die tegengas gaan bieden.
5 -4
..::Rootje::..
Sorry maar ik heb echt geen idee wie Van Boxtel is.
0 -1
TOOL
Zo te lezen is het maar goed dat hij het niet geworden is!
1 -1
PetrosQ
Ik snap die beste man wel. Ik snap ook niet waarom er binnen Ajax nooit normaal wordt gecommuniceerd maar veel via de media gaat. En ik snap dat hij zijn ongenoegen uit, maar je moet er wel tegen kunnen op zo'n positie, anders ben je niet bepaald geschikt.
3 0
Mokum31
Ik voel me verwaarloosd
0 0
Bobo het Konijn
Amateurs bij Ajax.
3 0
paulurs
Die worden met dit soort figuren juist buiten de boot gehouden, chapeau..
0 -1
mickey2602
Als je als bedrijf/voetbalclub een directeur aan wil stellen en je hebt iemand daarvoor op het oog.En diegene moet vervolgens in de media lezen dat hij het niet gaat worden op basis van bepaalde feiten dan kan je dat toch best een behoorlijke communicatiefout noemen(de zoveelste?)
En dus amateurs bij Ajax,ben ik het helemaal mee eens.
1 0
godenzonensuper
Waarom Ajax toch altijd in zee wil gaan met dit soort gekken is mij echt een raadsel .
0 -3
PetrosQ
Hoezo is hij een gek?
2 0
Jodejong14
Mietje ga lekker in de 2 e kamer huilen
0 -3
Melvin01
Ling, ling, ling, ling, ling, ling.
4 -3
Sjaakvaak
Heeft duidelijk aangegeven niet te willen.
0 0
Roels
Lekker janken Rogier, klasse.
0 -2
Tecmessa
Goed, die wordt het dus niet. Wie dan wel?
1 0
Rayno95
Maar hopen dat Ling overtuigd kan wrden
2 -3
macfarrell
Ik was al bang dat het te rustig werd bij onze mooie club, waar altijd gezeik, miscommunicatie en misgunnen de hoofdingrediënten zijn geweest. Sinds FdB is dat gaan liggen, maar ben blij dat we weer lekker bezig zijn! Nog een ontevreden speler beschikbaar wellicht?
1 0
NouriVandeBeek
Je weet van te voren als je zo functie wil bekleden dat je er 9 van de 10 keer beschadigd uitkomt. Je moet een hele dikke huid hebben
0 0
Melvin01
Als hij hier al om huilt, is hij niet geschikt om onze club te leiden. Ajax zit in een glazen huis en ligt altijd onder een vergrootglas.
2 0