Jonk over Copa: 'Mooi podium voor Muric'

LeonardoAjaxx, 24-05-2015 om 13:41, 9155 views, Copa TV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Wim Jonk was zaterdag aanwezig bij de Aegon Copa Amsterdam en sprak daar over de jonge talenten in de A1 van Ajax. Jonk kijkt zeer positief naar Matthijs de Ligt en legt ook uit waarom Robert Muric aanwezig is op het toernooi in het Olympisch Stadion.

'We hebben daar ook een weg voor uitgestippeld', vertelt Jonk over het moeiteloos meedraaien van de jonge spelers, waaronder De Ligt. 'Hij hoeft het niet alleen van zijn fysiek te hebben, hoor. Matthijs is een uitstekende voetballer. Als je die de dingen ziet doen met beide benen, dus technisch een vaardige speler. Zeker met zijn lengte doet hij het uitstekend. Zijn intentie is altijd om de eerste bal vooruit te spelen.'

Muric
'Je gaat kijken welke prikkels je spelers kan geven. Robert heeft de afgelopen periode niet heel veel wedstrijden gespeeld en dan ga ze toch kijken of zo'n toernooi een mooi podium is om nog twee, drie dagen goede wedstrijden te spelen', aldus Jonk tegenover Copa TV. 'Andere jongens hebben nog EK's en WK's, voor hem was dat niet dus kan hij mooi aansluiten. Hij kan hier een voortrekkersrol nemen. Het is voor hem wel goed voor volgend jaar als hij meer vastigheid krijgt.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Jonk brengt dezelfde nuchterheid en overzicht als toen hij nog speelde. Ajax heeft veel aan hem te danken.
0 0
MichelAngelo66
Verstandig gesprek. Zo te horen weet Jonk wat er speelt en wat ie wil met de jeugd. Duidelijke doelstellingen, prima.
0 0
flasher93
Ben benieuwd hoe Muric in middels is met het Engels en Nederlands leren. Loopt er nu toch al een vol seizoen. Dat is ook een van de redenen geweest waardoor hij bij Ajax 1 nog uit het zicht is geweest. El Ghazi brak natuurlijk ook door en Schöne, belangrijk persoon een aantal seizoenen al, die komt daar ook ook het best tot zijn recht.
0 0
OdjePils
Jpc40 jij bent echt niet goed nee!
1 -1
jatoch93
Muric, Frank open je ogen domme boer.
0 -3
AJAXZZZ
Wat mogen we blij zijn dat we deze man bij Ajax hebben.

Laat Jonk zo snel mogelijk trainer van Ajax1 worden alsjeblieft.
6 -3
JPC40
O jee O jee O jee hij praat net als Cruijff en ik denk dat ze samen afgesproken hebben wat ze zullen zeggen tegen de pers, het is te veel een kopie van elkaar, en dan ook nog een sneer richting frank dat zij meer aanvallend spelen en niet afwachtend , om uiteindelijk nog even een trap na te geven om te zeggen dat Muric vastigheid nodig heeft , met andere woorden Frank moet hem opnemen in zijn team, ahahahhahahahaha .

Het zit gewoon niet goed tussen Wim en Frank, maar ik denk dat Wim geen flauw benul heeft waar Frank mee te maken krijgt elke dag weer, de enorme druk van de media en Supporters daar heeft Wim geen last van.
1 -18
Rudolph J
Ik denk dat je eens (vaker) bij Ajax moet langskomen: niets is wat het lijkt.
1 0
Jodejong14
Rare snuiter
1 -2
Jodejong14
Rare snuiter
0 -1
AJAXZZZ
Ik heb het idee dat jij ook in kabouters en spoken gelooft.
1 -1
JPC40
dan moet je even zijn verhaal goed beluisteren en na denken wat de kritiek op frank is geweest en wat Cruijff gezegd heeft in eerdere interview.
0 -1
afca patrick
Heeft hij 1 woord over het eerste elftal genoemd in zijn verhaal? Volgens mij niet..

Prima verhaal van Jonk. Verwoord prima wat hij ziet en verwacht van de jeugdopleiding.
3 -1
Mees0107
Jonk is wel een man met kennis van zaken. Fijne man om naar te luisteren ook. Juiste man op de juiste plaats.
8 0
Sjaakvaak
Precies, dit is de juiste plaats. Niet als hoofdtrainer bij Ajax.
1 -2
JoodTotMijnDood
Muric moet aankomende seizoen echt wel definitief wedstrijden bij Jong spelen, en absoluut zijn debuut maken in het eerste want hij is ook al 19. Hopelijk doet hij gewoon met het eerste mee met de voorbereiding.
1 0
Jornnn
Prima verhaal van Jonk.
11 0