[Update] 'Twee posities voor Van der Vaart'

KoenWeijland, 05-05-2015 om 09:35, 34727 views, Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft opnieuw contact gezocht met Rafael van der Vaart voor een terugkeer naar de club. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Volgens de krant reageerde de speler niet onwelwillend op de toenadering. 

'Van der Vaart heeft - volgens bronnen rondom de speler - niet direct afwijzend op de nieuwe interesse gereageerd', schrijft de krant. 'Hij heeft echter ook aangegeven dat de keuze voor Ajax wordt bemoeilijkt als er door een andere club een bedrag wordt geboden, dat het veelvoud is van het salarisplafond in Amsterdam. Daarnaast kan de contractduur een obstakel vormen, omdat Van der Vaart zekerheid voor de komende jaren wil en Ajax niet zo ver kan en wil gaan.'

Ajax zou de 109-voudig Oranje-international in elk geval de kans bieden zijn in het slop geraakte carrière weer op te poetsen. Trainer Frank de Boer gaf eerder aan in Van der Vaart een welkome versterking voor de spits zien, maar of de voormalige verdediger hem nog steeds als ervaren aanvaller zou gebruiken is onbekend. 

Update 9.31 uur (5 mei)
Volgens het Algemeen Dagblad wil Ajax Rafael van der Vaart niet halen voor een controlerende positie op het middenveld. 'In de plannen die Ajax nu met Van der Vaart heeft, komt de Heemskerker voor twee posities in aanmerking: als (uitzakkende) spits en als (aanvallende) middenvelder', schrijft de krant. 'Voor de punt naar achteren heeft De Boer andere opties met Klaassen, Bazoer, Serero en mogelijk Gudelj.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Mooie aankoop zou het zijn. Brengt de nodige ervaring met zich mee. Las ergens dat iemand stelde dat je hem wel belangrijk moet maken. Dat wil dan zeggen dat je Van der Vaart in principe voor de basis moet halen. Ik weet niet hoe goed Van der Vaart op het moment is, maar kan me wel voorstellen dat VDV alleen voor de basis wil komen.

Als Ajax dan ook Gudelj haalt, begint het middenveld aardig vol te raken. Nu vind ik wel dat een middenveld Gudelj, Van der Vaart en Klaassen best mooi klinken. Zeker als je daarachter nog Sinkgraven, Andersen, Bazoer, Schone, Van de Beek, en Nouri hebt. Spelers als Zimling en ook Serero is het einde Ajax.

Achterin zou Ajax wat mij betreft vooral een concurrent voor Van Rhijn moeten halen. Een sterke, snelle rechtsback met een goede voorzet. Daar zijn er niet zo heel veel van, maar bij deze een suggestie: Paul Verhaegh.

Door Van Gaal als grote verrassing mee genomen naar het WK, speelt bij Augsburg en heeft met zijn 32 jaar voldoende leeftijd en ervaring. Zijn contract loopt nog twee jaar door, dus je zal wel voor hem moeten betalen, maar hoogstens 2 miljoen. Dan is er eindelijk fatsoenlijke concurrentie voor Van Rhijn. Bovendien staat Verhaegh ook niet de doorstroom van een speler als Terry Lartey Sanniez uit de A1 in de weg. Tegen de tijd dat Terry er helemaal klaar voor is, is Van Rhijn verkocht en kan Verhaegh met pensioen.

2 -1
Daneman
niet halen. Voor posities van de Vaart hebben we Daley en Davy al. Deze jongens kunnen niet vrijuit voetballen omdat er een jongkie in hun rug staat. Nigel (wel duur maar erg lonend) of type Bommel wouters halen. Vervavanger voor Moisander halen ( minstens 26 jaar ofzo), vervanger/stand in voor Boilesen halen (liefst minimaal 23, mischien Poulsen) halen. Meerdere net niet jongens verkopen en klaar is kees
0 0
johnd
Donder toch op met dat uitzakkende spits, VdV heeft geen enkele eigenschap die een spits moet hebben en heeft nog nooit op die positie gespeeld, nog nooit. Dat is hetzelfde als met janssen gebeurd is. We gaan hem wel ff omturnen tot controleur dachten ze, nou, we hebben het gezien, een half jaar enorm kut gespeeld en pas toen er een echte mid op die positie stond, kwam er wat leven in de brouwerij.

Met een talent van onder de 20, kun je wat schuiven, met een ervaren rot absoluut niet. Viergever is een verdediger, Janssen een AM, Van der Vaart een AM.
2 -2
TheRiviera
Het feit dat FdB Bazoer,Klaassen,Serero en mogelijk Gudelj ziet als opties voor de CVM positie is echt lachwekkend het zijn alle 4 duidelijk geen CVM's.Op zo'n positie heb je een bikkel nodig zoals Nigel de Jong of Poulsen maar niet lichtgewichten zoals wat hij opnoemt en tevens gaat dat dan ten kosten van hun aanvallende kwaliteiten.
1 -2
Ardoe
Zoals gezegd, Gudelj is geen lichtgewicht. Bovendien kun je op de cvm ook juist een spelverdeler neerzetten om met meer druk naar voren te spelen. Pirlo bij Juve bijv. Moet in de eredivisie ook wel kunnen. In de CL zou ik t niet snel doen.
0 0
johnd
Bazoer is van nature een cvm, net als Gudelj (alhoewel hij die positie vaak heeft met punt naar voren).

Op welke positie vind jij Bazoer dan het beste? AM wat hij nu speelt?
0 0
Daneman
exact
0 -2
TikkieTerugJaap
Gudelj is echt geen lichtgewicht en gaat flink de duels in. Ook zie ik Bazoer daar over een jaar of 2 wel spelen. Serero is niet goed genoeg voor Ajax en Klaassen hoort gewoon rechtshalf.
1 0
Daneman
idd, alhoewel ik nog liever speler met ervaring van Guardado (moet je geluk mee hebben) of Nigel de Jong, of type Wouters/van Bommel daar zie staan. Bazoer in laten vallen als buit binnen is of tegen de lichtere tegenstanders
0 0
Eriksen10
Vd Vaart lacht zich rot in de eredivisie. Een tribuneklant van Gladbach is bijna topscorer van de Eredivisie en een tribuneklant van Leverkussen topscorer van Ajax.
Kan nog makkelijk mee met het niveau, en het gezeur van 60min is ook pure onzin.

Geld op tafel en binnenhalen!
5 -8
3*stars*3
Niet vergeten dat L.De Jong en Milik natuurlijk veel jonger zijn en dat VdV al een paar jaar sportief, niks laat zien op zijn leeftijd.
Tis makkelijker om als jonge(re) speler je vorm terug te vinden na paar jaar stil staan, als stilstaan als een 32 jarige en dan weer knallen...
4 -2
Sjaakvaak
Leverkussen heeft met Kiessling, Drmic en Heung Min-Song prima aanvallers staan. Niet gek dus dat Milik met zijn 19/20 jaar daar op de bank zat hè..
1 0
Damsco2008
Son vind ik met name een geweldige voetballer om naar te kijken.
0 0
TikkieTerugJaap
Volgens mij moeten we toch echt spelers halen die Europees wat gaan toevoegen. Lekker makkelijk lullen zo he.
2 -1
Ajax Roermond
europees spelen we meestal gewoon aardig, alleen de ervaring ontbreekt europees.
0 -1
TikkieTerugJaap
\"Gewoon aardig\" is niet genoeg he. Komen kwaliteit én ervaring tekort.
2 0
TheRiviera
Klopt maar Ajax is helaas te bang om de portomonne open te trekken voor een spelers zoals Guardado die kwaliteit en ervaring meebrengt simpelweg vanwege de angst dat zo spelen eventueel faalt bij ajax.Daar gokken ze grotedeels op de jeugd en komen ze aanzetten met spelers zoals Gudelj als versterking.Met alle respect naar die jongen hij brengt mss wel kwaliteit maar niet de broodnodige ervaring.Dus zolang ze niet risico's gaan nemen en spelers van het kaliber Guardado aantrekken zal er weinig veranderen.
1 0
amstardammer020
Jammer dat Boularouhz is gestopt, anders zou ie nog steeds weigeren om in NL te spelen...
0 -4
ram
Wat mij betreft is Raf welkom als hij akkoord gaat met een gemiddeld salaris, deels op basis van prestaties, én er vrede mee heeft dat hij niet altijd speelt.

0 -2
Timothy020
Ik word een beetje moe van die gebruiker met de naam vd.vaart hier op Ajaxshowtime. Geeft op andere nieuwsberichten best normale reacties, maar over VDV gaat hij helemaal door t dolle.
Het kán niet zo zijn dat iemand hem zó goed vindt terwijl hij over Sport1 bezit, want dan weet je we beter.
7 -4
TikkieTerugJaap
Ben die gozer spuugzat, word tijd dat je mensen kan blokken op AS.
3 -2
Ajax Roermond
het koffiemeisje van vd vaart? dus geen gozer
0 -1
Ajax Roermond
en daarbij heeft hij ook nog een pf met vd vaart en daarachter de vlag van hsv..
0 -1
godenzonensuper
Het is echt diep treurig dat hele TH . Vd vaart willen halen terwijl je 4 maanden geleden sinkgraven gekocht hebt , andersen hebt lopen en nouri die eraan komt . En in de spits heb je Milik en zivkovic . Wat een selectie beleid echt lachwekkend gewoon . Denswil laten gaan terwijl moisander een aflopend contract heeft en viergever niet meer is dan een stand in.
3 -3
Liefhebber
Dat het TH weer bij VdV uitkomt is gewoon ronduit treurig. Het is ontzettend triest gesteld met het beleid voor het 1e elftal. VdV kan niet meer op het middenveld mee en het is geen spits. Verder komt hij pas als geen enkele andere club hem wil hebben (lees: als hij nergens anders meer kan verdienen). Verder het verhaal Cardozo wat ronduit belachelijk is. Is een zelfde type als Milik, een goede linker maar cker geen aanspeelpunt. Daarbij een onrealistisch target aangezien Cardozo daar 3 miljoen Netto verdient. Verder lijken ze niet te kijken naar verdedigers, datgene wat we het meest nodig hebben. T wordt helemaal niks op deze manier.
2 -5
Rick4Ajax
Je weet helemaal niet met wie Ajax allemaal bezig is. Slechts een deel van de informatie lekt uit. En Van der Vaart heeft in zijn rechterteen meer talent dan de hele Eredivisie bij elkaar.

Het is pas mei, waar hebben we het over?! Er komen echt nog wel een paar leuke spelers. Ajax heeft het geld ervoor, en heeft bovendien aangegeven er meer bezig te zijn. Of moet de hele selectie voor volgend jaar in mei al bekend zijn?
3 -3
A Cohen
Hij heeft op 2 posities $tekens in z'n ogen.
Hij zegt nog geen nee, is geïnteresseerd maar hoopt op een club die hem een giga salaris wil betalen.
Weken geleden wilde hij niet.
Hij komt er nu achter dat hij niet meer zo gewild is en dat z'n salaris naar beneden gaat terwijl Silvie maandelijks haar zelfde salaris gaat houden, betaald door "Raffi".
Gewoon v.d.V naar Dubai sturen.
Daar zijn nog meer gevallen sterren bezig, tempo ligt wat lager en het salaris veel hoger.
Overdag op het strand met der Schwanz im seinen hand.
Hoe dom kan je zijn.
3 -3
godenzonensuper
Hoop toch dat klaassen volgend jaar niet meer als 6 gezien wordt zeg .
3 0
Ajax Roermond
ik dacht na he we hebben sinkgraven, een talentvolle jongen, maar nog niet veel laten zien voor ong 10 mio gekocht. Eriksen een van de grootste talent v europa had zich hier allang bewezen en in europa ook wel en gaat voor 13 a 14 mio weg. Dit beleid klopt echt niet
3 -3
Sjaakvaak
Sinkgraven is gekocht voor 7.5 miljoen, wat maximaal 9 miljoen wordt. Heeft in mijn ogen juist zeker wel genoeg potentie laten zien.

Dit aankoopbedrag vergeleken met het verkoopbedrag van Eriksen is ook kul. Eriksen is namelijk verkocht terwijl hij nog een eenjarig contract had. Sinkgraven daarentegen had nog een contract van 2.5 jaar. Dan is dit gewoon een nette prijs.
2 -1
JohnDylan
Sterker nog aangezien Heerenveen een optie in het contract van Sinkgraven had stond hij eigenlijk tot 2019 bij Heerenveen onder contract.
2 -1
ajaxmening
Het is toch al 1 April geweest.
2 -4
Rockpotje
Wordt er eens geprobeerd een speler te halen met een beetje klasse, is het weer niet goed. Denken jullie nou serieus dat als er geen risico aan een aankoop zou zitten dat Ajax dan überhaupt een kans zou maken? We kunnen ook gewoon Duarte volgend jaar nog een kans geven, als jullie dat liever zien. Sommige mensen hier zouden volgens mij het liefst de B1 opstellen als het even kan.

Riedewald, Tete, Bazoer, Sinkgraven, El Ghazi, Kishna, Fischer en Milik, zijn allemaal echt nog niet ver genoeg om zonder sturing in het eerste te spelen. En de spelers die dan de ervaring moeten brengen zijn Veltman, Klaassen, Van Rhijn en Boilesen. Die zijn ook maar begin 20 en zijn vaak vooral met hun eigen vorm bezig. Zelfs onze oudste speler op het veld (Cillessen) speelt pas zijn tweede seizoen als basisspeler.

Ik vind het ook dat talenten zich moeten ontwikkelen en het is prachtig dat jonge jongens een kans kregen in het eerste, maar als ze in dit kwakkelende team gegooid worden hebben ze er ook niks aan. Die gasten hebben genoeg talent om op hoog niveau mee te ballen, maar dan wel met de nadruk op MEE. Er moet gewoon een goed geraamte staan, zodat een talent zich alleen op zijn eigen spel hoeft te concentreren en voortdurend gecoacht wordt. Zo'n jongen als Bazoer wordt hier nu gezien als de verlosser, terwijl hij nog op de middelbare school zou kunnen zitten. Bovendien is die CL heel belangrijk voor de ontwikkeling van talenten en met dit team gaan we echt de groepsfase niet halen.

Bovendien zou ik het ook wel fijn vinden om weer eens een goede pot voetbal te zien, want daar gaat het uiteindelijk vooral om. Als ik per se talenten wil zien kan ik ook wel naar de A1 kijken. Ik heb eigenlijk liever 11 gasten van 30 die gewoon constant presteren en af en toe eens een paar mooie aanvallen opzetten dan elk weekend weer huilen om de wanvertoningen van een paar onrijpe talenten.

Er vanuit gaande dat Serero vertrekt (nog steeds geen vaste basisplaats, 25, buitenlandse interesse) houden we volgend seizoen nog maar één middenvelder over die ouder is dan twintig. Dus van een overvol middenveld is helemaal geen sprake. Als je Duarte verkoopt en Andersen verhuurt aan FC Kopenhagen ofzo (ik ben altijd fan van hem geweest, maar het komt er gewoon niet uit), dan kan hij lekker Europese ervaring opdoen en een beetje een vent worden. Dan creëer je genoeg ruimte voor een ervaren spelverdeler als Van der Vaart en een bikkelaar als Gudelj en blijft er genoeg speeltijd over voor Bazoer en Sinkgraven en af en toe Nouri of Van de Beek.

Basis: Van der Vaart - Gudelj - Klaassen
Bank: Bazoer en Sinkgraven
Jong Ajax: Nouri en Van de Beek

Sinkgraven zal genoeg speeltijd krijgen omdat Van der Vaart niet alle wedstrijden zal kunnen spelen en vaak in de 70e minuut gewisseld zal worden en Bazoer is de directe vervanger van Klaassen of Gudelj. Als er dan een blessure is, is er gelijk ruimte op de bank voor Nouri en Van de Beek.
8 -7
Sjaakvaak
Ik ben juist nooit zo gecharmeerd geweest van Andersen en vindt juist dat het de laatste tijd er langzaam wat meer uitkomt. Desalniettemin zou ik ook niet rouwen bij een verhuur, blijft geen linksbuiten en het middenveld is wel heel druk. Daarom is het ook beter dat Raffie niet komt.

Nu heb je gewoon: Sinkgraven - Gudelj - Klaassen
En kan je rouleren met:
Sinkgraven - Bazoer - Klaassen
Sinkgraven - Gudelj - Bazoer
Gudelj - Bazoer - Klaassen

Lijkt mij al prima genoeg. Andersen erachter als backup. Nouri legt het fysiek zwaar af dus die op de bank zetten heb je helaas nog niet veel aan. Van de Beek zie ik komend jaar wel zijn debuut maken.
1 0
vd.Vaart
Uitzakkende spits komt Raffie beter tot z'n recht. Hij kan strooien met passen(spits Milik) en de buitenspelers, Klaassen als aanvallende-middenvelder en Gudelj aan de rechter/als linker middenvelder. Bazoer moet uiteraard ook in de basis staan als verdedigende middenvelder. 3-4-3 formatie graag :-)

Sinkgraven en Andersen banken/verhuren.
0 -8
ajaxmening
Waarom neem jij de Boer zijn taak niet over, je lult wel als een kip zonder kop met je opstellingen maar toch de flair heb je denk ik wel ervoor.
1 -1
ajaxmening
Jij altijd met je Raffie kaart je altijd met hem soms.
1 0
TikkieTerugJaap
We weten het nu wel.
4 -4
Zalazar
Off topic: Zoals het er nu voor staat moeten we in de 3e voorronde tegen AS Monaco, Krasnodar, Young Boys, Sparta Praag of Rapid Wien. Dus zou wel handig zijn als AA Gent (staan 1 punt voor op Club Brugge en 3 op Anderlecht) ff 2e wordt in Belgie, dan ontlopen we Monaco en heb je dus sws een op papier mindere tegenstander.
In het ergste geval moeten we in de 3e voorronde al tegen AS Monaco, Galatasaray, Anderlecht, Salzburg (die zijn wel al heel wat minder dan vorig jaar) of CSKA Moskou. Dan moeten alleen heel veel goede ploegen als Lyon, Basel, Zenit bijna alles verliezen in laatste wedstrijden.
In het gunstigste geval kunnen we ook nog een slechte nummer 2 uit Griekenland, Zwitserland of Oostenrijk treffen.
In de 4e voorronde zijn we wss ook weer geplaatst en ontlopen we dus ManUtd, Leverkusen, Valencia, maar kunnen we wel AS/Lazio Roma, Sporting Lissabon of een van die ploegen uit de 3e voorronde loten.
Maar zeker niet kansloos dus als het een keer mee zit met de lotingen
3 0
vd.Vaart
Panathinaikos / PAOK Saloniki zal 1 van de (2) onze tegenstander zijn uit Griekenland. Besiktas / Galatasaray uit Turkije, AS Roma verwacht ik en Napoli doet overigens ook nog volop mee voor plek (3) in de Serie A.

Krasnador, AS Monaco wil je als Ajax-zijnde sowieso vermijden, blijven aparte en moeilijke tegenstanders.
0 0
Zalazar
In Griekenland spelen ze playoffs voor 2e plaats. Dus als zo'n mindere ploeg de scheids ff omkoopt of gewoon een goeie dag heeft, kan je ook hun treffen ipv PAOK of Panathinaikos. Die Turkse ploegen staan hoog genoeg om eerste te ontlopen, behalve Fenerbahce als die 2e worden, omdat zij afgelopen seizoenen niet Europees mochten spelen hebben ze komend seizoen niet zo veel punten om geplaatst te zijn. Napoli staat boven ons, dus als van Sjachtar Donetsk (staan nu te laag voor voorronde CL), Leverkusen (kan zich nog plaatsen voor hoofdtoernooi CL) er max 1 naar voorronde gaat, ontlopen we sws Napoli in laatste voorronde
0 0
MankeNeliss
Een coach in het veld jongens, dat zou de huidige talenten net over het dooie punt kunnen duwen.

In het huidige elftal ontbreekt het juist aan een type VdV met al zijn ervaring kan hij van onschatbare waarde zijn. Als je 12 km per wedstrijd loopt in de Bundesliga doe je nog leuk mee, dat dan weer wel.
2 0
OpNaarNummer4
Cardozo, Urby, Van der Vaart, Gudelj en Virgel Van Dijk. Gegarandeerd succes en mooi voetbal.
1 -1
ajaxmening
van Dijk mooi voetbal ???
0 0
ST
Succes is nooit gegarandeerd. Ik kan mij een team herinneren waar Huntelaar, Sneijder, Suarez en Vertonghen in de basis stonden.
0 0
3*stars*3
Onbegrijpelijk dat wij met zulk materiaal, blij werden van een KNVB beker winst.
Paar seizoenen daarvoor wonnen we met 1-5 in Eindhoven en hadden we een topselectie met; Steek, Heitinga, Vermaelen, Stam, Urby, Gabri, Davids, Sneijder, Perez, Huntelaar en Babel maar konden we ook niet die schaal pakken....
0 0
trainerdv
Hij heeft al zo lang niet op topniveau gespeeld, laat staan gepresteerd dat ik vraag of hij nog wel van waarde is. Ik ben bang dat het een gevalletje van Bommel/Davids zal worden ipv Cocu/Rijkaard.
3 -2
ajaxmening
Pirlo stopt indien CL winst wil nog ergens anders spelen, dat lijkt me nu wel een versterking ondanks zijn 35 jaar die speelt de bal nog goed in met een blinddoek om.
0 0
De_Realist
Die Schweinsteiger gaat/wil ook stoppen bij Bayern toch? :P
1 0
ajaxmening
Ook halen waarom niet.
0 0
Ajax Roermond
zou ziek zijn. Maar ik denk dat raf echt niks gaat toevoegen en al helemaal niet in europa. je moet ook nagaan dat je als club elke dag negatief in het nieuws komt. Wil je dat wel ? ik zit er als ajacied niet op te wachten.
2 0
Wayout
AUB NEE! OVER THE HILL
4 -1
vd.Vaart
El-Ghazi - Milik - Fischer
Gudelj - Klaassen - vd Vaart
Bazoer
Riedewald - Veltman - Tete
Cillessen
0 -9
Ganggino
Dit lijkt nergens op. Een verdediging die bij elke bal op een spits van 2 meter gaat verliezen, een middenveld met drie aanvallende middenvelders en vervolgens iemand erachter die niet écht een spelverdeler is, en lekker Anwar en Viktor omdraaien.
2 0
afca4eva
Ik ben normaal nooit van een opstelling maken met eventuele aankopen maar nu kan ik het toch niet laten..

Fischer ------ Cardozo ------ El Ghazi
-------------- van der Vaart ------------
-----Klaassen ----------- Bazoer -------
Urby ------ (?) ------Veltman ----- Tete
------------------ Cillessen ------------------

Met deze aankopen ben je als Ajax zijnde ook verplicht om weer ouderwets met de punt naar voren te spelen en kan v/d Vaart op zijn beste positie spelen.
V/d Beek, Menig en Owusu doorschuiven naar het 1e.
Een partner voor Veltman moeten ze maar ergens een beer van een vent zoeken in de sloppenwijken van Brazilië.

Aankopen:
Larsson (concurreren met Fischer)
Cardozo
v/d Vaart
Emanuelson
(evt. Gudelj en hem laten rouleren met Bazoer en v/d Vaart, ze gaan allen genoeg speeltijd krijgen in een heel seizoen, daarnaast weten we allemaal dat v/d Vaart sneller geblesseerd kan raken dan een ander in deze selectie)

Verkoop:
Boilesen
Sigthorsson
Moisander (extra ruimte in het salarishuis)
Serero
Kishna
v/d Hoorn
V. Rhijn

Zo, toen werd ik wakker :D

1 -5
Robinjo1988
Riedewald op de plek van het vraagteken!

Als je Urby, VdV en Cardozo binnen haalt heb je wel een aardig elftal staan hoor. Versterking in elke linie. vd Vaart moet dan wel op 10 met 2 andere die het vuile werk opknappen. Als je vd Vaart als linkshalf opstelt met de punt naar achteren denk ik niet dat hij het allemaal kan belopen.
0 -3
De_Realist
Riedewald is voorlopig nog niks bijzonders gebleken dus liever niet.
0 0
ck69
ik speel toch liever met 11 dan met 10 hoor ;p
2 -1
gras
:) scherp.
0 0
QUATTRO
Met vraagteken toch 11 man , scherp :)
0 0
KRD89
Cilissen

Van rhijn/ tete veltman riedewald. Boilesen

Guldej

Klaassen. Van der vaart

El ghazi. Milik. Kishna

Toppers!
0 -3
Wayout
Wat een Ajax onwaardig middelmatig team. En met het oog op vd Vaart. Hij is, zoals ik al eerder zei, over the Hill . Heeft al jaren niet meer op topniveau gespeeld. Hij kan wel 109 caps hebben naar dat is een duister verleden. Eigenlijk heeft hij, sinds hij weg is bij Ajax nooit meer gepresteerd. Nu speelt hij degradatie voetbal. Hij is nu oud en is nu helemaal niet meer topfit. Hij is nooit een atleet geweest weliswaar. Verder snap ik ook de Boer ook niet. Iedereen heeft de jonge vd Vaart in zijn hoofd, toen die bij Ajax speelde. Hij werd toen al, in mijn ogen overvleugeld door een veel betere en bovendien fittere Sneijder. Van de Vaart halen is een naam binnen halen die al jaren niet meer presteert en bovendien een veel te hoge dunk van zichzelf heeft. Gezien zijn overgang naar Real. Wat een lachertje . Hij is daar dan ook zeer terecht nooit aan de bak gekomen . Wel op de bank. Verder heb je niks aan die zoutzak in Europa
2 -1
Eastwood
Ongelooflijk kortzichtige onzin reactie.
v.d Vaarts eerste periode bij HSV was indrukwekkend. Ook bij de Spurs was hij top. Hij speelt nu in een bagger-elftal. Probeer daar maar eens je draai in te vinden.
In het jonge elftal van Ajax kan v.d Vaart zomaar opbloeien (mits De Boer de poppetjes op de juiste plek zet).
1 -3
Wayout
Inderdaad van der Vaart speelt in een bagger elftal, waar wel er 1 van is. Bagger is het en blijft het met vd Vaart. Die nooit een topspeler is geweest en na Ajax nergens kan terugkijken op een topperiode. Niet bij Real, veel te hoog gegrepen voor hem, al zag en ziet hij het zelf niet. Nu speelt hij bij HSV, ooit een Duitse topclub nu een degradatie kandidaat. Dat symboliseert de teloorgang van de meest overschatte voetballer ooit. Wat ik vertel is gewoon realiteit.
0 -1
El Toro
Fischer ipv Kishna en ik ben het met je eens. Bazoer gaat z\'n minuten echt wel maken.
0 0
stopperspil
Een uitzakkende spits is toch gewoon een nr10 schaduwspits?
0 0
N-ajax
Nee het is een valse nummer 9. Het werkt heel goed samen met een schaduwspits. De nummer 9 zakt in en trekt de verdedigers mee, de schaduwspits kom er overheen en wordt niet verdedigt. Klaassen is een typische schaduwspits en siem de jong was dat vroeger ook (die was in de spits juist weer een valse 9).
0 0
ajaxmening
Ja link of rechts naast Sjaak Swart.
1 -2
Timothy020
Wanneer komen de verdedigers...
Bazoer-Nouri-VDBeek-Sinkgraven-Serero-Schone-Klaassen-Andersen-Gudelj-VDV....


1 0
ck69
serero en schone hebben hun beste tijd gehad als je het mij vraagt..
1 -3
De_Realist
Schone wel, Serero is nog zeer nuttig als back-up voor CVM
0 0
de-Ajacied
Als we realistisch zijn vd Vaart is geen echte spits. Oké Eriksson, Lodero en zeker Siem de Jong deden het ook aardig als hangende spits, maar of van de Vaart dat kan is de vraag. Op het middenveld kan ie echt niet tippen aan Klaassen, is Sinkgraven nu al niet minder, is Gudelj van een heel ander soort en komen Bazoer en Nouri eraan. Geen plaats dus. En als je hem nu al hoort over het salaris dat nog belangrijk is dan zal ie zeker te duur zijn voor de bank.
4 -1
De_Realist
Ajax, ga eens een keer scouten voor kwaliteit ipv allemaal net-niet spelers te halen.
3 -3
samfromamsterdamxxx
dit is kwaliteit
2 -4
De_Realist
Nee, dit is over the hill ervaring zonder toegevoegde waarde. Hij is langzaam en ons team is al langzaam genoeg, er moet juist meer snelheid komen in ons spel.
1 -1
JohnDylan
Ajax heeft ervaring en leiderschaps nodig en een ervaren speler met meer kwaliteit dan Vd Vaart is onhaalbaar voor Ajax. Vd Vaart zou direct de beste speler van de Eredivisie zijn en doet qua fitheid ook echt niet onder voor de huidige spelersgroep van Ajax. Wees eerlijk en zeg eens hoe vaak je Vd Vaart dit seizoen hebt zien spelen.
4 -4
De_Realist
Stam, Overmars, Bergkamp, van der Sar, kom op man, we hebben godverdomme ervaring genoeg, we missen kwaliteiten. Ervaring betekend geen reet als je het niet meer kan bijbenen.
1 0
JohnDylan
Ajax moet deze maand met hem om de tafel gaan en zeggen dat ze uiterlijk op 1 juni zijn antwoord verwachten. Als hij dan nog niet tot een beslissing is gekomen moet Ajax hem uit het hoofd zetten en zich op andere richten.
4 0
Raikkonen94
Ik ben benieuwd of hij echt serieus terug wil. Ik denk dat hij het liefst tot het laatste moment wacht om te kijken of er iets beters (financieel gezien, sportief wordt het niet beter dan Ajax) langskomt. Het is wel een droom om hem met de aanvoerdersband even een van onze lamlendige spelers de huid vol te schelden en ze te motiveren, want ervaring is echt noodzakelijk in deze groep. Toch zie ik het niet gebeuren, we hebben sowieso al enorm veel middenvelders als Gudelj ook nog zou komen.
0 0
ZeeuwseAjacied
Heb na de laatste wedstrijden waarin in Raffie heb gevolgd toch een klein beetje mijn mening aan moeten passen, hij oogt niet super fit maar speelde wel elke wedstrijd de volledige minuten en liep ook nog redelijk wat kilometers. Toch denk ik dat hij bij Ajax weer topfit moet gaan worden en dat kan 'ie als hij zelf de motivatie vind, dan trekt ie bijvoorbeeld ook typetjes als Kishna en Zivkovic mee in zijn gedrag en gaan we er alleen maar op vooruit denk ik. Is transfervrij maar niet over het salarisplafond heengaan dan krijg je scheve verhoudingen, is nooit goed.
1 0
JohnDylan
Van mij mogen ze best een uitzondering maken voor oud-Ajacieden met veel ervaring op internationaal niveau. Ik denk dat spelers als Veltman en Klaassen het heus niet vreemd vinden als zei op het salarisplafon zitten maar een speler als Vd Vaart toch nog een paar ton extra krijgt. Ik vind een salarisplafon van 1 miljoen (exclusief kampioensbonus) een mooi bedrag maar ervaren spelers die terug naar Ajax keren mogen van mij wel 1.25 miljoen verdienen. Dan moet Ajax er daar natuurlijk maar één of twee van contracteren want anders is het geen uitzondering meer.
1 0
ZeeuwseAjacied
1.25 is een prima bedrag maar daar haal je VDV niet zomaar mee terug denk ik.
0 0
gras
Ga je hem niet mee halen hoor. Ze zullen de 2mj moeten aantikken, middels speeltijd en prestatie/resultaatspremies, om hem onder contract te krijgen.

Het is een gok.
0 0
eros
Met vd Vaart, Guldelj en Klaassen zou je het beste middenveld hebben.

Met Milik, Zivkovic, el-Ghazi, Kishna, Schöne en Fischer een top aanval.

Maar wie gaan we centraal achterin en voor linksback halen? Emanuelson is zeker een optie....
4 -4
mrbig
--------------------Cilessen--------------------------
Rijn---Veltman---Riedewald---Emanuelson
-----Klaassen-----------------Gudelje-------------
--------------------VD Vaart---------------------------
El Ghazi------------------------------------Ola John
------------------------Milik---------------------------

Jongens als Sinkgraven, Fischer en Bazoer hebben enorm veel potentie maar gaan de kar echt niet trekken aankomend seizoen. Zij zullen vast ook genoeg speeltijd krijgen maar Ajax heeft nu behoefte aan ervaring willen ze echt stappen gaan maken.
3 -4
Intec
En dan zet je Riedewald in het centrum van de verdedeging ? Dan lijkt het me toch verstandig dat daar nog een speler voor gehaald moet worden. Ik ben van mening als je daar iemand haalt die Boilesen aanstuurt dat Boilesen prima als linksback kan spelen.

Ola John is onhaalbaar niet gezien wat de vraagprijs is 20milj gaat hem niet worden.
0 0
afca-mark1990
Fisher inplaats van Ola John
1 0
boris
Mensen praten elkaar zo graag na, te traag, te oud noem maar op terwijl zeker 90 procent hem niet ziet voetballen in duitsland. Afgelopen weekend speelde van der vaart 90 minuten en liep daarin even 12 km uit bij mainz. En dan gaan wij ons zorgen maken dat hij het niet kan brengen tegen clubs als heerenveen, zwolle en nec? Ik zeg niet dat die geen minuut gaat missen komend seizoen, maar alleen al voor de ervaring zou ik m Toevoegen.
7 -2
Intec
Van der Vaart heeft dit seizoen 4x 90 min gespeeld lijkt me meer dan genoeg feiten om te zien dat hij zelden of niet fit is. Volg de Bundesliga op de voet woon in Duitsland hij valt me niet of zelden positief op. Maar ok als hij komt waar het langzaam erna uitziet zou je hem een eerlijke kans moeten geven maar sta er zeker niet 100% achter net als velen hier.
3 -1
vd.Vaart
Terwijl ze hem niet volgen.. bedankt voor deze top reactie!!!

Die maar wat roepen, zitten met hun vaseline potje in de reet van J. Derksen, moet je niet al te serieus nemen.
2 -6
BojanAjax
Jou wel probeer je te zeggen?
2 -2
vd.Vaart
Lekker Nederlands ;p
0 -1
gras
Er wordt een keertje 12 km genoemd en vervolgens is Raf de man die we moeten hebben. Wat een flauwekul man.

Dat lopen is de ondergang geweest van VdV. Dat begon op het EK 2008, waar hij als controlerende middenvelder zich het schompes liep en ook 11/12km per wedstrijd liep.

Heb jij hem toen gezien? Offerde zich op, omdat Sneijder zulk loopwerk nog niet kon opbrengen. Die deed dat pas onder van Gaal op het afgelopen WK.

En heb je Sneijder toen in een bepalende rol gezien? Evenmin. Het was Robben, die van het vuile werk (briljant) profiteerde.

VdV kan enkel op 10 echt renderen.

Laat Frank nou afstappen van zijn misplaatste trots en koppigheid en weer met een 10 gaan spelen. Ging bij zijn debuut met Eriksen tegen Milan ook best aardig dacht ik zo.
2 -1
timajaxkampioen
klopt helemaal.. en hij is niet de snelste nee.. maar hij is denk ik de gehele eredivisie wel een stapje voor qua vooruit denken en situaties lezen.
0 0
MickS
De voetballende kwaliteiten van vdVaart onderken ik zeer zeker, en zijn ervaring zal ook top zijn om er bij te hebben. Al helemaal mbt het eredivisieniveau zal dat geen issue zijn en alleen maar toegevoegde waarde. Echter of hij de leider en aanjager op het veld is c.q. kan zijn die we nog het allermeest nodig hebben, dát betwijfel ik ten zeerste.

anyhow, hij is wmb van harte welkom, alleen al omdat hij een constante factor zal zijn vergeleken de (logische) wisselvalligheid die de erg jonge spelers van ons vaak nog hebben.
0 0
Harrie Nak
Aanvallende middenvelder spelen we helaas niet mee, dus dan blijft de spits dus over en daar zie ik hem liever niet.
0 0
Koenniiee
Alsjeblieft zeg, altijd dat gelul over die aanvallende middenvelder en dat we daar nu niet mee spelen. Het is gewoon zo dat de spelers het systeem niet op een goede manier uitvoeren en dat heeft ook te maken met Frank de Boer.

Eigenlijk spelen we gewoon met twee aanvallende middenvelders, zelfs (!). Maar als zij iedere keer de bal te ver komen halen dan lijkt het daar inderdaad niet op. Als je met een 10 zou spelen zou de spits bijvoorbeeld één kaatsmogelijkheid hebben. Ajax speelt nu met twee aanvallende middenvelders om ook daar twee kaatsmogelijkheden te hebben voor de spits. Met dit systeem is echt helemaal niets mis. Een '10' gaat ons echt niet verder helpen hoor. De spelers, die moeten het (op een goede manier) uitvoeren en ik speel liever met twee aanvallende middenvelders, dan één.

Je kunt Frank de Boer juist prijzen dat hij niet met twee controleurs gaat voetballen, als ik dan nog iets positiefs op moet noemen.
0 -1
Harrie Nak
Ah dus dat behoudende wat bijvoorbeeld een Klaassen niet bij het Nederlands Elftal heeft maar wel bij Ajax komt door Klaassen zelf?
0 0
Koenniiee
Klaassen staat al geruime tijd op de verkeerde positie. Een van de laatste wedstrijden dat Klaassen op zijn normale plek stond (als rechter aanvallende middenvelder) scoorde hij uit bij ADO.
0 -1
jollie18
Misschien komend seizoen wel
0 0
MichelAngelo66
Mixed feelings

De laatste tijd ben ik eigenlijkklaar met vd Vaart. Z'n negatieve houding naar onze club stoort me mateloos. Je moet wel graag willen. Dat geldt niet alleen voor jonge spelers.

Is ie nog goed genoeg? Voor absolute top, nee. Maar voor dit Ajax? Ik denk het toch wel. Hij brengt natuurlijk een enorme ervaring mee en een bal klaar leggen kan hij nog altijd. Dat is wel wat het team mist. Gogme, ervaring en rust.

Is hij versleten? Tja, hij was nooit de snelste, maar loopt blijkbaar toch ca 12 km in een wedstrijd. Niet dat ik dat belangrijk vind, maar het geeft wel aan dat ie geen looprek nodig heeft.

Maar sta ik te juichen? Nee. Eerst moet ie maar eens heel duidelijk late blijken dat ie graag in ons shirt loopt. Alhoewel ik ook kan begrijpen dat ie een andere keuze maakt als je ergens 3-4x zoveel kan verdienen. Maar een beetje respect naar declub waar je groot bent geworden.
3 -1
TikkieTerugJaap
Raffie denkt dat ie het EK nog kan halen, die man heeft echt een plaat voor z\'n kop. Al 3 jaar niks gepresteerd en heeft veels te hoge salaris eisen. Laat hem maar naar Turkije gaan.
2 -3
TikkieTerugJaap
Ik zou gewoon Babel als extra spits en back up voor Fischer halen. Kan je Kishna én Siggy verkopen. Dan nog Gudelj en Simon Poulsen halen en voor de rest flink doorselecteren, ook bij Jong.
0 -7
Damsco2008
Als je Van der Vaart al niet wil hebben moet je helemaal Simon Poulsen niet willen hebben.
2 0
TikkieTerugJaap
Toch is ie een stuk beter dan die slappe Boilesen.
0 0
Dennis_Gijs12
Bij Az ja!!
0 0
wouter90
Na wekelijks Zimling, Moisander, Serero, Sigthorsson en Duarte gezien te hebben kan je de komst van Rafael toch alleen maar toejuichen. Ervaring, techniek, standaardsituaties en een geweldig schot heb je sowieso binnen. Misschien kan hij 90 minuten spelen, misschien 60. Who cares? Met Sinkgraven op het middenveld en Milik in de spits heb je alternatieven om in te brengen.
4 -1
blessure
v.d.Vaart,
Te oud , te traag, te vaak geblesseerd, over de top, kortom, niet doen AJAX.
Op zo"n leeftijd, wordt de speler, alleen maar slechter!.
2 -3
jaribombari
Hij is net 32. Kom op zeg! Dat is niet oud man. Je bent zelf zeker 16?
2 -3
TikkieTerugJaap
Heeft maar 4 wedstrijden uitgespeeld dit seizoen, voor de rest altijd een uurtje of bank. Voor het middenveld wil Frank hem sowieso niet, kan ie ook niet, dus alleen als spits. Nou dan zie ik liever Milik, en Zivkovic zal ook niet blij zijn als dit door gaat.
2 -1
vd.Vaart
Hoop echt dat hij komt, de routinier wat Ajax nodig hebt is Raffie. Wie die andere moet zijn, zou Cardozo kunnen zijn?? Met alleen talent kom je er niet, daarom snap ik die aankoop van Sinkgraven niet.

Middenvelder: Klaassen - Bazoer - vd Vaart heerlijk :-)
3 -3
jaribombari
Yeah!!
1 -3
A Cohen
Wat een drama, over the hill, veel blessures, 10 kg te zwaar, tong op z'n schoenen na een 1/2 uur.
Weer verkeerde keuze.
Hij wilde toch niet, nou succes dan.
NIET DOEN!!!!!!
2 -4
Avontia
Zet hem op de \"10\" positie (Frank zal dat zeker willen doen als Rafael komt) met 2 lopers (Bazoer, Klaassen) er omheen en hij kan prima mee. Hij zal af en toe een blessure hebben, maar zolang hij binnen het salaris plafond zit heb ik daar geen problemen mee. Creativiteit en een pass die de verdediging open snijd is wat we missen, en hij heeft dat. Ik was eerst tegen maar ik denk dat het nog wel eens zeer goed kan uitpakken als je hem op zijn goede positie zet en het loopwerk door anderen laat doen. Hij is beter en heeft meer ervaring dan Poulsen en Ooijer bij elkaar. Geef de man een kans, laat hem schitteren in de CL met het Ajax shirt. Hij kan die over the hill gasten zoals zivkovic is even aanpakken.
3 -4
wouter90
http://nos.nl/artikel/2033903-van-der-vaart-denkt-serieus-na-over-terugkeer-ajax.html
2 -1
FWAjacied
Voor wat het waard is natuurlijk. Van der Vaart is nogal vaak veranderd van mening over een terugkeer bij Ajax. Wel bijzonder dat hij het aan de NOS zelf meldt. Al is het nou ook weer niet zo'n vernieuwend stuk in vergelijking met dat van de Telegraaf.
1 -1
ajax4ever01
Ajax moet eens gaan denken om een 3-4-3 systeem te gaan spelen.
1 -1
wouter90
Exact en dan als 95. VdVaart lekker in de Ronald de Boer rol. Milik als Kluivert/Kanu inbrengen voor iets extra's. Verdedigers zijn er ook echt om te verdedigen, bal snel inleveren bij het middenveld daarom kan 3 man genoeg zijn.

VdSar; Reiziger, Blind, deBoer; Davids, Litmanen, Rijkaard, Seedorf; George, deBoer, Overmars

Cillissen; Tete, Veltman, Riedewald; Bazoer, Klaassen, Gudelj, Sinkgraven; ElGhazi, vdVaart, Fischer

Gudelj de grote leider die iedereen meeneemt, Klaassen de spil tussen middenveld en aanval zoals Jari ook deed. Klaassen zal dus veel in de spits komen op deze manier. Jari heeft enorm veel goals gemaakt op deze manier.
0 0
ajaxmening
Leuk je vergeet alleen dat de tegenstanders wat sterker zijn geworden in het buitenland.
0 -2
OKP-AFCA
In 95 waren ze zogenaamd ook allemaal beter, Milan, het beste team ter wereld, Bayern ook geen kleintje het seizoen erop Real, ook geen kleintje.

0 0
YaKuZa
Rosenberg halen is dat een optie?
1 -1
Familia
Ik heb Rosenberg een paar maanden geleden een aantal keer zien spelen (heb een tijdje in Malmö gezeten) en ik moet zeggen dat die jongen nog een heel behoorlijk niveau haalt. Is aan de bal sterk en ontzettend doelgericht. Dit is weliswaar in de Zweedse competitie (die ik zwakker acht dan de Nederlandse) maar toch denk ik dat die jongen bij Ajax op dit moment niet zal misstaan. Ook al denk ik dat hij een aantal wedstrijden op de bank bij Ajax niet al te erg zal vinden, loopt hij misschien wel Milik en/of Zivkovic in de weg..
0 -2
AjaxVanHuisUit
Zou toch mooi zijn Kuijt en van der Vaart weer terug in Nederland. Het waren grote voetballers die veel voor het Nederlands elftal betekent hebben. Van der Vaart kan denk ik nog goed mee als er 2 lopers om hem heen staan zoals Bazoer en Klaassen. Ajax voetbalt normaal gesproken toch op de helft van de tegenstander. Daarnaast vind je niet gauw een speler met de techniek van VDV. Een soort Pirlo rol zou hij best nog kunnen. Gewoon 5 miljoen tekengeld en voor 2 jaar vastleggen met 1 miljoen salaris. Andersen maar afschrijven en Sinkgraven kan dan opdraven als VDV pijntjes heeft.
1 -1
Arim_
Voor 10 miljoen haal je Dost, bij Heereveen goed voor 35 goals dus die moet er bij ons ook minstens 30 in kunnen leggen. Dost en Milik lijkt mij een geweldig koppel. Dost diep, Milik er kort achter met zijn geweldige schot.
Dan wordt Raffie een beetje overbodig, met Bazoer, Klaassen en Sinkgraven voor het middenveld.
Hoewel... Raffie achter Dost lijkt me ook wel wat met Klaassen en Sinkgraven erbij en Bazoer erachter.
2 -9
MosesD
Milik als 10 erachter dan? Is ie veel te statisch voor. Klaassen op 10 rest van de ruit Sinkgraven, Bazoer en Gudelj.
0 0
Arim_
Kanu, Bosman, waren niet statisch? Toch konden ze daar prima uit de voeten. Maar Milik kan natuurlijk ook gewoon reserve als je Dost als spits hebt.
Daarbij ben ik niet zo'n voorstander om Gudelj, een linkermiddenvelder die toen ie net opkwam bij NAC ook nog een tijdje linksback heeft gestaan, als rechsthalf te posteren. Zie dus nog liever een ruit met Bazoer, Klaassen, Milik en Gudelj. Lekker aanvallend.
0 -1
johnd
Dus jij wil 4-4-2 spelen? Of 4-2-4?
0 0
Arim_
Nee, 4-3-3 of 3-4-3, met Milik als schaduwspits, dus net als vroeger Bosman en Bergkamp op papier als centrale middenvelder. Bergkamp en Bosman deden ook nooit veel meer verdedigend dan hinderlijk in de weg lopen en Bosman gebruikte daarnaast zijn fysiek om in duels ook verdedigend zijn steentje bij te dragen. Met het fysiek van Milik moet hij dat ook kunnen en ik heb begrepen over hem dat hij nog beter fungeert als schaduwspits dan als diepste spits. Hij heeft een geweldig schot uit de tweede lijn. Je moet maar eens goed opletten, de meeste van zijn goals maakte hij niet in het elf meter gebied, maar vanuit de tweede lijn of van buiten het strafschopgebied. Je ziet ook soms dat hij echt de luwte zoekt om van daaruit met zijn geweldige linker uit te halen.
0 0
Bapinho
Bij Polen speelt ie toch ook in een soortgelijke positie. Beetje om Lewandovski heen zegmaar? Kan niet zeggen dat ie t daar niet naar behoren doet.

Overigens hoop ik zelf niet dat vd Vaart komt. Ondanks dat het mijn jeugdheld was inclusief met posters boven mn bed vind ik dat hij zich de afgelopen jaren wel beetje belachelijk heeft gemaakt en nu alleen terug zou komen als ie echt nergens anders meer heen kan. Ook zie ik hem niet als een goede "leider" voor het team. Volgensmij is t echt een slap lulletje namelijk als je ziet met Sylvie Meis met ibra en mido toen en nu die domme sabia. Wat voor voorbeeld moet een uitgebluste voetballer die t allemaal niet meer kan bijbenen en alleen nog wil cashen nou geven aan de jeugd?
0 0
:)
Dost zou mooi zijn. Vond erg dom dat Ajax hem later toen niet had gehaald. Maar 10 miljoen zal Overmars niet willen betalen denk ik.
1 -1
Arim_
Dat zou dan dom zijn, want die 10 miljoen verdien je later wel weer terug. Als Dost er hier twee seizoenen 30 inlegt betalen clubs daarna het dubbele voor hem, dus het is en een gezonde versterking en een prima investering.
1 -2
:)
Je hebt helemaal gelijk. Maar Overmars kennende zal ie niet zo denken helaas. Hij heeft liever de koopjes in de hoop dat het wat oplevert.
0 -1
Arim_
Ja, van Sana zijn we rijk geworden :P
0 -1
Toon meer reacties