'Verdeeldheid bij Ajax; exit Van der Hoorn'

BvdPloeg, 07-04-2015 om 07:20, 46509 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax wil komende zomer flink gaan door selecteren in de selectie. Na een mislukt seizoen wil Frank de Boer graag ervaring naar Amsterdam halen en daarmee vallen er automatisch slachtoffers in de huidige groep. Kolbeinn Sigthórsson, Lerin Duarte en Mike van der Hoorn worden door De Telegraaf genoemd als mensen die voor 'elk aannemelijk bod' mogen vertrekken. Ondertussen kijkt men in de jeugdopleiding gespannen toe.

Na de waarschijnlijke transfer van Nemanja Gudelj hoopt De Boer volgens De Telegraaf nog op een nieuwe 'jonge rechter centrale verdediger', een linksback 'die eveneens als linkercentrumverdediger uit de voeten kan', een extra spits en een nieuwe buitenspeler. Die laatste is nodig als blijkt dat Ricardo Kishna na de herhaaldelijke media-oorlog van Mino Raiola gaat vertrekken. Ajax zou onder meer op zoek zijn naar 'gif' in Zuid-Amerika. 

Al die inspanningen kunnen niet voor de volle honderd procent op steun rekenen vanuit de club. De directie zou inzien dat versterkingen nodig zijn, maar in de jeugdopleiding ziet men graag jeugd doorstromen naar het eerste elftal. De Telegraaf: 'Een stroming zoekt de oorzaak in het niet volledig varen op de jeugdopleiding door hoofdtrainer Frank de Boer, terwijl een andere stroming vindt dat het vlaggenschip juist té jeugdig is en echte leiders ontbeert. Een aantal opleiders met onder anderen Wim Jonk, als lid van het technisch hart verantwoordelijk voor de jeugdopleiding vindt de inpassing van talenten ondermaats, omdat de speelstijl van het eerste niet aansluit bij De Toekomst.'

Het is een bevestiging van de woorden van Johan Derksen, die afgelopen vrijdag bij VI TV aangaf dat er bij Ajax geen eensgezindheid is over de te voeren koers. Aankopen uit het verleden zijn vaak mislukt en dus vragen Jonk en consorten zich af of Daley Sinkgraven echt een toegevoegde waarde is in vergelijking met Abdelhak Nouri en Donny van de Beek. Op dit moment doen jonge talenten vaak ervaring op in Jong Ajax, ingegeven door de visie van de directie. Marc Overmars moet nu op cruciale posities ervaring gaan halen, in de zomer wacht al vroeg de voorronde van de Champions League. 'Intussen zal de Ajax-directie er samen met adviseur Johan Cruijff voor moeten zorgen dat de rijen op De Toekomst zich sluiten en door alle partijen weer een visie wordt uitgedragen naar de toekomst', aldus De Telegraaf. Cruijff schreef zelf een column waarop hij ingaat op de zwakke prestaties van Ajax.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
footballdealtje
Goedenavond,

Wie o wie is geïnteresseerd in een originele ajax shirt of trainingspak.voor maar 30 euro. Ik lever origineel, maat niet goed geld terug garantie. Ik lever vanuit een origineel ketens waar bijvoorbeeld intersport en footlocker ook hun voetbal shirts en trainingspakken vandaan halen.
Meer informatie? Mail me of bericht me:06: 0653984354. email: footballdealtjes@hotmail.com

Ik lever voetbalshirts en trainingspakken van alle grote clubs en landen.

Mocht je interesse hebben laat het mij weten ik heb een interesante aanbieding voor jullie ajax supporters.

Meer informatie? Mail me of bericht me:06: 0653984354. email: footballdealtjes@hotmail.com
0 0
b.hulshof
Liever exit van Rhijn, v.d Hoorn op 4 en Veltman op 2.
0 0
Roovers419
Alles wat de afgelopen 4 jaar is opgebouwd wordt weggegooid. Waarom koop je zoveel middenvelders als je zo ontzettend veel potentie hebt. Daarnaast is er nog steeds geen spits en lcv gehaald. Enige waar je wel echt iets moet halen omdat het niet uit de jeugd komt.

We hebben nu 16! miljoen uitgegeven, en zijn eigenlijk alleen op het middenveld sterker geworden in de breedte. Belachelijk.

Daarnaast hebben we dus ook de totale revolutie verloren doordat de jeugdopleiding wederom niet het vlaggenschip is..
0 0
godenzonensuper
inderdaad lachwekkend dat voor veel geld spelers gehaald worden uitgerekend in de linie waar we al genoeg talentvolle goede spelers hebben .
0 0
samajaxxx
Voor zover ik weet is het de bedoeling dat het eerste elftal zo goed mogelijk functioneert en het vlaggenschip is. Als dat lukt met aankopen dan is dat (wat mij betreft) prima, al helemaal als dat met jeugd wordt aangevuld. En nu is dat zelfs andersom het geval. De jeugd is blijkbaar nog neit toereikend.
0 0
MosesD
Inmiddels is het echt hommeles binnen Ajax. Jonk vergadert niet meer met th. Benieuwd hoe dit gaat aflopen.
0 0
Arim_
Jonk is toch onderdeel vn het TH?
Dus hij vergadert niet meer met zich zelf?!
0 0
MosesD
Nee, Jonk vergadert niet meer mee.
0 0
amstardammer020
Die sinkgraven is ook onnodig, wel goed dat 1 speler ervoor zorgt dat andersen en serrero uit de basis zijn gehaald, maar die kinderlokker-mentaliteit in transferbeleid wordt erg triest. Hopelijk zijn ze eindelijk klaar met al die scandinavische jeugdspelers en babyface blondies, maar als je zag hoe ze odegaard probeerden te halen....
Er moet op middenveld (en verdediging) wel meer fysiek en agressie bij, wat voorbijgaande weken ernstig is gebleken. En zuid-amerikaans gif in de vorm van een al doorgebroken speler bij een goede club zit ik al jaren te roepen, maar ik ben benieuwd waar overmars mee komt, zvitanich en rosales vond ik niet eens zo slecht, maar hebben t gewoon niet goed genoeg gedaan om echt door te breken en succesvol te zijn
0 0
MichelAngelo66
Cvitanich is veel te snel afgeserveerd. Amper kans gehad en als ie er in stond dan scoorde hij. Was beter dan die IJslander.
0 0
mvh
ok, slecht nieuws voor vdHoorn, Viergever, Boilesen, Zivkovic...
0 0
niels1992
Lijkt me normaal om nog een extra spits te hebben als Sigthorsson geloosd wordt. Hopelijk wel een beetje een ander type. Misschien een soort bulykin ofzo, die lekker de beuk er in kan gooien als de deur op slot zit
0 0
Duif63
Ik hoop dat al die domoren hier op het forum die Johan Dersen afzeken en beschuldigden van stemmingmakerij nu inzien dat Derksen altijd uitstekend geïnformeerd is en niet zo maar iets in de publiciteit brengt als hij niet 100 % zeker is.
0 0
Godenzoon88
Het is evident dat Derksen stemming maakt, ongeacht of het waar is of niet. Ten tweede zal hij wel vaak gelijk hebben over wat er achter de schermen gebeurt maar hij speelt het ook vaak op de persoon.

Iedereen ziet dat er iets bij Ajax moet gebeuren. Iedereen snakt er ook naar. Daarom is het tijd dat De Boer of op de lijn van de jeugdtrainers komt, of op stapt!
0 0
ST
Wat mij betreft hoeft er maar 1 iemand exit: Frank de Boer. Die heeft meer domme fouten gemaakt dan zijn spelers bij elkaar.
0 0
shijmans
vlieg op
0 0
Arim_
Ik vind het erg gewoon raar dat een technisch hart dat stuk voor stuk is opgegroeid, opgeleid en groot geworden in 3-4-3 nu een totaal ander voetbal speelt. Kan iemand me uitleggen waarom?
Omdat Cruijff daar eens voor pleitte?
Zijn ze dan vergeten dat Johan ook altijd 3-4-3 speelde?
Ze zijn allemaal daarin groot geworden, met een of twee spelers tussen de linie's. Waar zie je dat echter bij het huidige Ajax terug?

Ik vnd dat eigenlijk echt onbegrijpelijk.
Ga nou gewoon eens terug naar je roots.
0 0
Arim_
Ik zou gaan toewerken naar 3-4-3.
Raamwerk:
Achterin: Van Rhijn, Veltman, Viergever (aankoop gewenst op die positie).
Middenveld: Bazoer, Klaassen, Gudelj, Sinkgraven (Riedewald als eerste reserve).
Dezelfde poppetjes kunnen ook anders op papier:
Van Rhijn, Veltman, Bazoer, Viergever/ Riedewald; Klaassen, Sinkgraven, Gudelj.

Ik zou tegen Riedewald zeggen: ga je eerst richten op linksback, later met de jaren kan je doorgroeien naar de 4.
Ik zou tegen Becker zeggen: als rechtsback kan je Van Rhijn eruit spelen en Oranje halen, maar dan moet je er wel alles voor over hebben (vervolgens zou ik hem eens langs Reiziger sturen).
Ik zou tegen Kishna zeggen: ik zoek nog een spits, misschien wat voor jou?
Ik zou tegen Tete zeggen: als rechtermiddenvelder, mits je verdedigend je ontwikkeld, heb je kansen.
Maar ik zou dus uitgaan van 3-4-3.
En dat kan ingevuld met Bazoer op 4, en Klaassen rechtshalf, maar dat kan ook uitgevoerd met Bazoer en Gudelj als rechts en linkshalf en Klaassen als vrije 4 achter Sinkgraven (alla Jonk-Bergkamp).

De vraag is of De Boer zo durft te spelen. Ik geloof dat Jonk dat wel zou durven.
En met een technisch hart dat groot geworden is in 3-4-3 hoop je daar toch ook op.
Het is ook wat vreemd: allemaal zijn ze in 3-4-3 opgegroeid, opgeleid en groot geworden. En dan speelt het nu een totaal ander voetbal.

0 0
Arim_
Dat een nieuwe linksback gewenst is kan iedereen wel zien. Nog los wat je van Boilesen vindt, of hij zijn contract verlengt en je hem houdt of hem verkoopt, tonen de afgelopen seizoenen aan dat je geen seizoen lang op hem aan kunt. Het is goed dat er aangegeven wordt dat men iemand zoekt die ook als lcv kan spelen en dus niet iemand die ook linksbuiten kan spelen (voor al diegene die steeds maar Urby blijven roepen).
Wat een nieuwe jonge centrale rechterverdediger betreft snap ik dit minder. Dit betekent namelijk dat men zowel Hoorn als Tete als stand-up voor Veltman afschrijft, terwijl mijn inziens ook Bazoer en Van Rhijn daar kunnen spelen. Een bikkel van een rechtsback lijkt me daarom gewenster. Mij lijkt het omturnen van Becker wel wat, hij heeft het fysiek en de duelkracht ervoor.
Op het middenveld moet je rekening houden met een vertrek van Serero, dus dan is een Gudelj of zo wel nuttig. Mijn voorkeur zou uitgaan naar iemand die behalve controlerende middenvelder ook centraal achterin kan, zo iemand als Lindgren. Niet direct een basiskracht maar een betere reserve dan Zimling.
Bij een extra spits denk ik aan een soort Buliykin, geen basisspeler maar een nuttige invaller met stootkracht. Misschien dat Kramer daarvoor wat is? Dit is dan alleen wel een streep door de rekening van Zivkovic. Nog een jaar Jong Ajax is volstrekt ongewenst en wat dat betreft twijfel ik een beetje aan waarom je Milik vast legt als je nog een extra spits wenst.
Een extra buiten begrijp ik nog wel maar laat ook zien dat De Boer Muric blijkbaar nog niet ver genoeg vindt. Toch begrijp ik wel dat je niet wekelijks kunt uitgaan van een voorhoede Ghazi, Milik, Kishna. Te vaak hebben ook zij het dit seizoen niet laten zien. Muric en Zivkovic zijn nog jonger. Dat maakt een lastige keuze en een logische tweespalt.
Verder begrijp ik dat Sinkgraven er echt doorheen is gedrukt door De Boer en anderen twijfelen of die nou zo veel beter is dan Nouri en Van de Beek (en Andersen). Die twijfel had en heb ik ook. Maar goed, dat kan wel een goeie worden als linkshalf, hij doet me een beetje denken aan Richard Witschge, maar met iets meer diepgang.

Als je een raamwerk zou moeten neerzetten voor komend seizoen dan kan je lijkt mij wel uitgaan van een middenveld met Bazoer, Klaassen, Sinkgraven. Gudelj daar aan toevoegen maakt wel een sterk vier mans middenveld. Misschien dat dan 3-4-3 weer een optie wordt. Van Rhijn, Veltman, Viergever of Riedewald, moet mijn inziens dan gewoon kunnen. Dat is ook des Ajax.
0 0
A Cohen
Frankie gewoon goed blijven doorselecteren......
Ik zal je een handje helpen.

Vandaag in de aanbieding en....op=op!!!!!

De ideale schoonzoon om je betegelde voortuin schoon te houden met een bezem.
Het voetenwerk is namelijk wat minder.
Ziet er netjes en verzorgd uit, heeft een frisse kop en een goedaardig karakter, heeft een tomeloze inzet komt echter helaas voor Ajax-1 voetbal vermogen te kort. T.e.a.b. Mike v.d. Hoorn.

De volgende goed ogende, met volle kuif/haardos, lichtvoetige en soms met een dribbelachtige en dansende wijze van voortbewegen ideale Noord Europeese schoonzoon met niet al te veel rendement, dat moet er wel worden bijgezegd. Daarnaast heeft hij een lief en rustig karakter en is zeker niet strijdlustig. Hij schuwt het duel. T.e.a.b. Lucassssss Andersen.

De volgende goed lachse en ook voorzien van een volle kuif/haardos, zeer voorkomend en eveneens met een verzorgd uiterlijk die nog wel eens ruzie maakt met een lantaarnpaal. Hij komt namelijk geen lantaarnpaal meer voorbij. Was wel strijdlustig, maaaaar is deze eigenschap de baas geworden.
T.e.a.b. Lasse Schöne.

Net als bij onze concurrent hebben wij naast dit alles nog een speciale aanbieding.
Namelijk 3 halen en 2 betalen.
Worden 2 van bovengenoemden in één koop gehaald, dan krijgt u Boilesen er gratis en voor niets bij.
De aanvoerdersband wordt voor vertrek wel eerst verwijderd.

Dan hebben we ook nog in de aanbieding een "reus" van een kerel. Echt een harde werker, maar helaas geen rendement meer. Klagen komt niet voor in zijn woordenboek, meters maken wel maar hij heeft het momenteel zo druk met deze 2 componenten, waardoor hij het scoren van goals bijna is verleerd.
T.e.a.b. Sightohorson voor de intiemi "Siggi", dat is zijn koosnaam.

Dit moet toch meer dan voldoende zijn om de etalage leeg te krijgen.
0 0
JPC40
ik kan prima begrijpen dat sommige mensen het moeilijk vinden te aanvaarde dat men nu toch spelers van buiten af moet gaan halen ,maar de jeugd die er nu aan komt heeft gewoon weg geen ervaring in een toernooi als de CL of EL en de toernooi,s die zij wel spelen vallen gewoon in het niets ter vergelijking van de echte grote toernooi en de druk van de eredevisie is veel hogere dan de jupiler league waar zij ook nog geregeld in een leeg stadion spelen.

Wat in mijn ogen er voor zorgt dat de mentaal druk die je wel hebt in een volle arena bij hun onbekend is op een paar spelers na dan , ik heb al eerder geopperd dat hun wedstrijden eigenlijk ook in een volle stadion zouden moeten plaats vinden, al is het in een voorprogramma van het 1ste team.
0 0
Multi
Ik snap niet waarom iedereen Emanuelson voor de linksback positie wil. Toen hij daar jaren geleden stond, was iedereen blij dat hij naar het middenveld/aanval gezet werd. Ging toen ook vaak veel te nonchalant de duels in op die positie. En op het middenveld/aanval kwam die veel beter tot zijn recht. Ik zie toch liever een Marcell Jansen ofzo komen, daar zit tenminste gif in en is een echte verdediger + hij heeft enorm veel ervaring. Weet niet in hoeverre hij haalbaar is qua salaris maar zijn contract loopt af.

En daarnaast zou ik dan een talent halen voor de LCV, zoals: Balanta of Doria.
0 0
WinstonWeed
Omdat Urby al onder contract bij Ajax heeft gestaan en mensen hier geobsedeerd zijn met ex-spelers terughalen.
Bovendien kennen ze geen andere spelers dan ex-Ajaxieden.
0 0
paulurs
Het is nu absoluut de moeite om te investeren! Er lopen prachtige talenten die gebaad zijn bij wat extra leiding, leiding die het gif los maakt in deze mooie talentjes..

Nouri, vd Beek, Cerny.. Ze zijn nog niet klaar voor het eerste, die verantwoordeijkheid moet je ze helemaal niet geven. Sinkgraven is bv net iets verder dan Nouri en dat geeft rust!

Het is goed dat gekeken wordt hoe het met de ontwikkeling gaat van talenten en dat je dan kijkt of er haalbare aankopen zijn. Liefst natuurlijk niet, maar als het nodig is moet je dit niet uit de weg gaan, met oog op ontwikkeling van de rest.

Ik vind dat we met Veltman en vd Hoorn op rechts niemand meer nodig hebben, maar links en vooral LB is heel hard versterking nodig!

Het doet mij goed te lezen dat Ajax volgend jaar een topjaar wilt hebben! Vandaaruit wordt het ook alleen maar beter..
0 0
rdewaart
En aub een nieuwe rechtsback, ik heb genoeg van een falende van Rhijn
0 0
rdewaart
Alleen met jonge spelers, hoe goed ze ook zijn, red je het niet!
0 0
Dennizzz
Cilisen
Van Rijn Veltman Douglas Emanuelson

Gudelj
Bazoer Klaasen

El Ghazi Milik Corona
0 0
Dennizzz
Cilisen
Van Rijn Veltman Douglas Emanuelson

Gudelj
Bazoer Klaasen

El Ghazi Milik Corona
0 0
Ibrano9
Het verschil in beleid tussen Ajax 1 en de toekomst is er dus nog steeds. Hoe is het mogelijk dat Ajax 1 anders speelt dan de jeugdelftallen op de toekomst ? Dat is raar. Frank hanteert een eigen speelstijl die zeer slaapverwekkend en Ajax onwaardig is. Wordt tijd dat Frank ook eens kritisch naar zichzelf gaat kijken deze zomer.
0 0
mickey2602
Zondag zei hij dat hij regelmatig in de spiegel kijkt...
Hmm Frank,dan is of die spiegel zo ontzettend smerig dat je je vrouw maar es lief aan moet kijken of zij die spiegel wil poetsen...Of de spiegel is kapot...
0 0
waynelove
Emanuelson is een vervanger voor lb lm en lv. VdHoorn mag van mij nog wel blijven hoor. Ik vind dat hij echt stappen heeft gemaakt. Gudelj is in ieder geval een winnaar.
0 0
godenzonensuper
Waarom wordt nu ongeveer een half elftal gekocht ? Je moet op de juiste positites spelers halen . Ervaring achterin en op het middenveld een type poulsen erbij . Meer niet . Op deze manier worden Kishna en Andersen weggejaagd . Bij Ajax is het altijd het uiterste waarom niet gewoon een keer nomaal doen .
0 0
jarenfan
Gudelj, lijkt een goede speler,maar de ervaring leert
dat we met de aankopen van AZ alleen hun kas spekken,
Meestal een slechte combinatie.
Een goed bericht vd Hoorn overbodig,heb
me altijd verbaasd wie deze speler ge scout heeft
Jules de Korte,...
0 0
gusanito
Eigenlijk zouden spelers als Serero, Van Rhijn en Boilesen ook in aanmerking komen voor een vertrek, maar je kunt nu eenmaal niet iedereen tegelijk verkopen. Ik hoop wel dat daar over anderhalf jaar andere mensen staan al zal Serero niet veel basisplekken meer krijgen denk ik.
0 0
Rayno95
Thullani is bij een goed bod wel weg denk ik.
0 0
Santiago
Mhm Zuid-Amerika...Iemand een idee?

Trouwens ik denk dat ze uit de Zuid-Amerikaanse competitie bedoelen dus geen Corona lijkt me.
0 0
Danishdynamite
Wanneer gaat Tete een keer de kans krijgen? Wanneer gaat het door selecteren écht beginnen? Wanneer gaan er een keer gerichte aankopen komen? We hebben op het middenveld en in de aanval talent zat. Op het middenveld ook gewoon routine in de vorm van Davy. Aanval niet heel veel routine maar Milik een beetje en verder Fischer ook als hij terug is. Echt gaan door selecteren, misschien zelfs door laten slaan op het TH. Sorry Frank, je bent niet meer heilig wat mij betreft. Je kan hem misschien ook beter vervangen voor iemand die het wél ziet zitten in jeugd spelers als Tete, Kishna en Zivkovic en niet onzin spelers als vd Hoorn, Schone, Moisander, Siggy etc. op basis van niks de voorkeur geeft. Ja ze moeten nog veel leren maar Siggy bijvoorbeeld ziet iédereen dat hij er niks van kan, waarom zou je, zeker als het seizoen al gespeeld is, hem opstellen? En Schöne ook weer een contract geven? Met alle respect voor Schöne hoor maar we willen naar een hoger niveau toch? We hebben alleen een goede centrale verdediger en misschien een linksback nodig vind ik. En alle prutsers van de hand doen, Siggy, Moisander, Ligeon, vd Hoorn, spelers in JA die hier niks te zoeken hebben etc. allemaal weg doen. Heb je salaris over voor 2 gerichte aankopen.
0 0
3*stars*3
Heel gevaarlijk mannetje die Frankie (maar dat zag ik in 98 al...) want die ging na die titels echt geloven dat hij een soort God is en meneer duld geen tegenspraak.
Dat hij geïrriteerd reageerde bij Jack aan tafel zegt genoeg want hij kan ZIJN fouten nu niet op iemand schuiven.

It's over en stiekem hoop ik dat de spelers hem ( á la Been) gewoon gaan wegstemmen...
0 0
gras
Laten we hopen dat dat lot Ajax bespaard blijft, want daarvoor is de wederopstanding - qua prijzen, totaal niet qua veldspel - onder de Boer te belangrijk geweest.

Maar helemaal eens dat de Boer niet normaal koppig en eigenwijs is, en dat supporters zowat met het schuim op de bekken moeten staan in het stadion en achter de buis, dat Cruijff minstens 20 kritische columns moet hebben geschreven, dat de oud spelers die Ajax groot hebben gemaakt openlijk moeten gaan morren, zoals Swart, Keizer en Hulshoff en Ajax keer op keer op zijn bek moet gaan op het veld, voordat de Boer eens een logische keuze maakt.

En dan gaan ze weer een spierbundel kopen. A la VdH. En dan maar weer gek staan te kijken als er weer geen combinatiespel uitkomt.
0 0
3*stars*3
Het liefst zie ik Newcastle voor hem komen en dat Siem, Anita hem echt overtuigen om te komen maar het beste is gewoon dat die man vertrekt.
Zelfs toen we kampioen werden, was het spel al paar jaar kut maar werd hij vaak gered door Siem en vorig jaar door Siggy en Lasse.

Jullie beseffen wel dat Frank zich tactisch niet ontwikkeld heeft in al die jaren!?
Dus dat betekend dat we volgend seizoen weer een kutseizoen tegemoet gaan kwa voetbal en er is nog steeds geen back-up plan als Ajax er voetballend niet uitkomt want hij laat et maar bij die ''puntje naar achter voetbal''.

0 0
gras
Zonder meer. De Boer heeft een behoudzucht, gebrek aan tempo en lef in de opbouw erin gebracht niet geen precedenten kent in de Ajax historie.

Althans, ik ken ze niet.

Zijn erfenis is er eentje van landstitels in een competitie zonder echte concurrentie. Zodra een PSV stabiel was, werd hij op een straatlengte afstand 2e.

En maar niet in de gaten hebben dat aanvallend veldspel belangrijker is en lelijke prijzen. En maar denken dat jij de enige bent die moet bepalen wat er gebeurt met het eerste.

Hij vernietigt alle goodwill die hij had, door de huisstijl van Ajax, aanvallend, aantrekkelijk voetbal, overboord te zetten en middelmaat te prefereren.
0 0
klopper
De Boer heeft uitstekend werk gedaan en tegen bijvoorbeeld FC Barcelona echt ouderwets Ajax voetbal gespeeld. Om deze reden begrijp ik de manier van spelen van de laatste tijd ook totaal niet. Ajax (en ook Oranje) hebben toch eigenlijk altijd de beste resultaten gehaald met verassend en aanvallend voetbal. Het is voor geen enkele speler of team fijn om nauwelijks tijd te krijgen om een bal aan te nemen, laat staan af te spelen. Dit zie je trouwens ook bij Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid. Al deze tams spelen geweldig op het moment dat ze jagen en druk op de bal zetten, zelfs het op de omschakeling gerichte Real Madrid.

Wat mij betreft is Atletico het grote voorbeeld, zoals Ajax zou moeten voetballen. Nagenoeg altijd jagen op de bal, geweldig kunnen voetballen, maar ook een wedstrijd spijkerhard kunnen maken. Vergeet niet dat Ajax in de jaren '70 ook spijkerhard kon verdedigen. Zeker in het moderne voetbal moet je er bovenop zitten, anders krijg je het tegen bijna elke tegenstander lastig. Zie hoe een matig Feyenoord het AS Roma lastig maakt, maar ook hoe makkelijk een beter Ajax verliest tegen Dnjepr en het laat lopen in de thuiswedstrijd.
0 0
gras
De Boer heeft totaal niet uitstekend werk verricht en dat staat ook haaks op al je eerdere opmerkingen over het slechte spel. Ik kan je even niet volgen nu.

Enkel tegen Barcelona stond er een team dat van meet af aan pressie speelde en let wel, geheel tegen de speelwijze in die gebruikelijk was.

Kennelijk was de Boer er zelf ook door verrast, maar daarna heeft hij dat ook structureel nagelaten en zelfs verboden.

Ook later tegen de grotere ploegen heeft hij dat niet meer aangedurfd: PSG thuis, PSV uit, Milan etc. Gemiste kansen.

De Boer heeft met dat lakse controlespel enorme kansen laten liggen om eens door te stoten in de CL, nota bene ten koste van een Milan met een historisch laag kwaliteitspeil.

Dat we vorig jaar nog de titel pakten, kwam louter door het belabberde presteren van een instortend Twente, een kwaliteitsarm Feyenoord en een PSV dat wel kwaliteit had, maar geen balans. Met Park, waren ze een tikkie te stabiel voor ons, zonder Park en Wijnaldum konden we ons geluk niet op.

Onder de Boer worden vooral bord-op-schoot gescoutte spelers gehaald: Theo Janssen, Siggie die 5x scoort in een wedstrijd en geen enkel volledig seizoen heeft gespeeld, laat staan stabiel, vdHoorn die bij Utrecht luchtduels wint en boven alles uittorent, Zimling die bij NEC een aanjager was etc.

Middelmaat.

Enkel Moisander heeft zijn bijdrage gehad, maar die had zeker niet meer potentie dan een Denswil, dus waarom laatstgenoemde nou wegens een gebrek aan potentie weg moest, is me nog steeds niet duidelijk.

De Boer was aanvankelijk een enorm rustpunt, zoals je zelf al aangaf. Maar veel meer is hij niet meer en zelfs dat heeft hij teniet gedaan door onrust te creëren. Door maar vast te houden aan niet presterende spelers, door een ongezouten laf en saai spel te laten produceren en vervolgens te concluderen dat we geen spelers hebben die wat extra's kunnen brengen.

Terwijl deze selectie geen aankopen nodig had volgens Frank.

Frank is aan het overleven. That's all.

Hij houdt van de jeugdspelers, maar mist de cohones om dat spel zelf te spelen als trainer. Incidenteel in de eerste 3 jaren heeft hij dat in de toppers gespeeld en in het 4e seizoen nog een keertje tegen Barca.

Daarna heeft hij dat drukloze spel zonder genade erin gedrillt, zodat we er kansloos afgaan als een tegenstander als PEC, RBS, Vitesse of welke degradatiekandidaat dan ook zelf dan maar druk gaat zetten.

Dat zijn zaken die echt achteruit zijn gehold, en die moeten worden benoemd. Want naast bekers die we zijn misgelopen, Europese rondes die we hadden kunnen pakken, is de identiteit van Ajax gewoon verwaterd. Geef ze een ander kleurtje die shirts en niemand herkent de speelwijze van Ajax erin.

0 0
klopper
Die dingen moet je los zien. De Boer heeft in eerdere seizoenen echt uitstekend werk verricht. Vooral in de tweede seizoenshelft stond er echt een team wat gefocust was en nagenoeg niet te verslaan. Niet altijd oogstrelend, maar wel van met de intentie naar voren. Dat was vorig seizoen al minder en is na de winterstop helemaal weggezakt tot het huidige zeer bedenkelijke niveau. Maar ook voor de winterstop zat er best nog potentie is. Ajax lag niet ver achter en de doelpunten/aanvallen voor de winterstop waren vaak veelal prachtig en echte Ajax aanvallen. Na de winter is daar nog nauwelijks iets van terug te zien. Tegen Heerenveen prima en ook tegen PSV, al was het daar meer de focus die heel erg goed was. PSV was beter, maar ook niet zo heel erg veel beter en Ajax speelde toen hel geconcentreerd.

Het dieptepunt was toch wel thuis tegen Feyenoord, waar ik mij rot geschrokken ben. Zelden heb ik Ajax zo apathisch een klassieker zien spelen, waar de uitwedstrijd ook eigenlijk al een schande was.

Verder vind ik het veel te kort door de bocht om nu alleen de wedstrijd tegen Barcelona als goed of des Ajax t bestempelen. Ik meen mij t herinneren dat Ajax in Milaan (2x) in Manchester (tegen City n Manchester), thuis tegen City...maar ook dit seizoen tegen APOEL, PSG en Barca bij vlagen die echt Amsterdamse bluf liet zien. Ook in de competitie heeft Ajax wel meerdere wedstrijden uitstekend gespeeld. Zo werd PSV in de beslissende fase in eigen huis echt geklasseerd, ondanks de magere 2-3 overwinning...Ajax was toen echt veel en veel sterker dan PSV.

Zeker was het schuif van Ajax ook zo nu en dan al langzaam zichtbaar, maar was het nog niet tot zo'n treurig niveau zakt als dit seizoen. Voor RBS, PEC (beker) en Vitesse is Ajax zelden echt weggespeeld de afgelopen jaren. Louter tegen een veel te goed Barcelona of Real Madrid en een bizarre, zeer geflatteerde 4-0 overwinning van PSV...die absoluut niet beter waren tot Vermeer een handje ging helpen.

Waar ik mij dit seizoen vooral aan irriteer zijn de matige tactische keuzes die Frank dit seizoen aan elkaar rijgt en maar blijft maken, zie bijvoorbeeld Sigthorsson en Schone, die tegen Utrecht gewoon weer gras mochten tellen, want veel meer hebben ze niet gedaan. Ja, Schone heeft een goede hoekschop getrapt. Wow. Dus blijft staan dat Frank werkelijk uitstekend werk heeft verricht...zeker als je kijkt naar de almaar vertrekkende spelers en de rust die hij eigenlijk altijd heeft bewaard. Neemt niet weg, dat het spel op dit moment stuitend is.

Over het aankoopbeleid:
Ten eerste is Frank daar niet alleen verantwoordelijk voor. Ten tweede is het niet allemaal slecht. Vergeet niet dat ook Moisander, Schone, Poulsen, El Ghazi, Andersen, Janssen, Cerny, Sinkgraven, Milik, Bazoer zijn gehaald. Moisander en Schone (en zelfs Theo Janssen) hebben afgelopen twee seizoenen best wel hun waarde gehad, maar zakken dit seizoen beiden structureel door het ijs en alleen Schone laat heel af en toe zien dat je wat aan hem kan hebben (zie PSG thuis en PSV uit). Het moet natuurlijk beter en zeker spelers als Duarte en vd Hoorn hebben helemaal niets bij Ajax te zoeken, behalve een plaats op de tribune.
0 0
gras
Dat aankoopbeleid IS Frank. Er bestaat een scouting op papier, maar hij drukt die spelers er door. Je ziet het toch aan vdHoorn?

Vervolgens maak je een onderscheid met de jeugdscouting. Die is redelijk tot goed. Vergeet niet dat jongens als Fischer, Eriksen en Andersen al heel bekend en gewild waren, maar dat het opleidingskarakter van Ajax ze over de streep heeft getrokken.

Dat heeft niets met het TH of de Boer te maken verder.

Van jouw rijtje tellen enkel Poulsen, Schone, Sinkgraven en Milik nog mee. En Milik heeft Frank niets mee van doen gehad, die is net als Sana en Hoesen op conto van Overmars te schrijven. Dat zijn tenminste aankopen met een gedachte erachter, al pakken ze niet allemaal goed uit. Ze gooien er tenminste geen geld mee weg.

En Poulsen had zijn waarde, maar een Ajax voetballer was hij echt niet. Schone heeft zijn waarde ook zeker gehad, maar stond te vegeteren dit jaar, waar hij ook speelde.

En wat Ajax filosofie betreft: die moet je niet incidenteel spelen, maar structureel. Dat je eens in een CL finale behoudend en risicoloos speelt, zoals van Gaal in 95, dat is nou legitiem.

Maar de Boer speelt altijd alsof hij in Wenen de CL kan winnen: geen tempo, geen druk, geen risico in de opbouw. De wedstrijd doodmaken qua tempo en hopen op een individuele bevlieging.

En ja, er zijn incidenteel aardige wedstrijden gespeeld. Die waren altijd op een hand te tellen. Het probleem is dat als je niet standaard met druk, vastzetten, combi's, doordekken, veld kleinmaken bij balverlies en grootmaken bij balbezit speelt, dat je die automatismen niet ontwikkelt en kunt toepassen als je een keer zelf onder druk wordt gezet.

Zoals tegen RBS.

De Boer was een zegen in zijn eerste twee jaren. Ook al was het spel, waarbij we in het begin van het 2e jaar ook al hoopten op eindelijk eens beter veldspel - terugkerend verhaal - vaak ondermaats.

Met Theo op 6? Waardeloos: geen druk, geen omschakeling, traag, liep Vertonghen in de weg.

Met siggie op 9? Waardeloos, geen aanspeelpunt, geen herkenbare looplijnen, geen combinaties, amper goals.

Dit zijn twee sleutelposities in de as, die juist goed voetbal mogelijk maakten. Tegen Twente op 15 mei was het echt Ajax voetbal: pressie, inschuivende 4, driehoekjes etc. Met Siem op 9 en Anita op het middenveld. Waarom dan in godsnaam omzetten naar een dramatisch mislukt 'experiment'?

Om daar jaren aan vast te houden wat de 9 betreft? Anita mocht later weer op 6, en raad eens. Het ging als een tierelier lopen, ook omdat Jantje nu weer op kon komen, aangezien Anita hem die ruimte gaf en dat niet dicht stond te staan, zoals Theo met zijn luie, dikke reet.

En vaak mocht Siem dan toch weer op 9, zodat het veldspel weer verbeterde.

Met Poulsen op 6 was het ook niet goed. Soms zette hij goed druk - PSV thuis, Twente uit - maar meestal was het tempoloos met Poulsen en zonder enige diepe voortzetting.

Pas toen het gemor toenam, kwam Blind op 6. En daar werd al maanden om geroepen, ook door ondergetekende, omdat je voetbal nodig hebt in je as en Blind in de jeugd ook prima speelde als inschuivende 4 en eerder nog op het middenveld. Hij moet gewoon in de as staan.

Het duurt en duurt en duurt maar.

Had ook Aisatti op 6 kunnen zetten, net als Serero. De Boer maakt gewoon veel rare en slechte keuzes en houdt daar enorm lang aan vast.

Erger nog, is het controlevoetbal. Dat is nog steeds niet verbeterd.

Het is opper de op met Frank. Kut, maar waar. Hij blijkt te eigengereid om zijn werkwijze te verbeteren.
0 0
klopper
Lees mijn stuk nog eens...de dingen die jij aanhaalt ontken ik nergens. Ik zeg alleen dat het niet allemaal slecht was en hij de eerste 3 jaar het uitstekend gedaan heeft (en ook toen heeft hij fout gemaakt).

Dat je de CL finale van 1995 aanhaalt, qua behoudend en risicoloos spel, slaat echt helmaal nergens op. Ik weet niet of jij die Finale überhaupt wel hebt gezien? Vergeet niet dat dit Milan het jaar ervoor kansloos werd geacht tegen Barcelona, maar vervolgens die finale met 4-0 wonnen. Milan was gewoon heel sterk in met name de eerst helft. In de tweede helft bracht Van Gaal al vrij snel Kanu en Kluivert ipv Seedorf en Litmanen, die het hel moeilijk hadden. Als dat niet aanvallend gedacht is...wat je ook in de wedstrijd zag, want Ajax nam heel langzaam het heft in handen, zonder dat Ajax echt enorme kansen kon creëren. De 1-0 was wel degelijk het gevolg van aanvallende intenties van Van Gaal/Ajax, al was het zeker niet dik en dik verdiend. Het lag gewoon heel erg dicht bij elkaar in di wedstrijd. Na de goal werd iedereen helmaal gek op de tribune, omdat de klok al op 22:15 u stond toen Kluivert scoorde (toen begon het nog om 20:30 uur) en iedereen zich al opmaakte voor de verlenging. Je had geen tijdswaarneming in het stadion, dus niemand hield er rekening mee, dat het pas de 85e minuut was. Het waren 8 eeuwig durende minuten en de scheids werd veelvuldig beticht van Maffia praktijken, omdat hij maar niet af wilde fluiten. Ik weet nog dat we naar buiten liepen en dat het vrij rustig was, omdat iedereen zich helemaal schor had geschreeuwd in die laatste 8 minuten en natuurlijk de huldiging. Mooie tijden waren dat.
0 0
gras
Ik heb je post goed gelezen, maar vind je kwalificatie 'uitstekend' gewoon te sterk. Het is een periode bekroond met titels, maar met weinig echt goed spel en hele rare spelerskeuzes.

En die finale was een voorbeeld, eigenlijk meer een soort beeldspraak. Niet zo letterlijk en serieus nemen. Het punt is natuurlijk dat de Boer elke wedstrijd speelt om niet te verliezen, zoals andere coaches een finale ingaan. In plaats eens voluit voor de winst te gaan. Heeft van Gaal zelf toegegeven trouwens.

Of ik die gezien heb. Heb je nog meer van die bakken ;)
0 0
Rayno95
Dat zie ik echt niemand doen, krijgt hij 2 stemmen... Van Raiola en misschien Kishna.
0 0
3*stars*3
Spelers zijn sneaky en durven niks in gezicht te zeggen maar anoniem natuurlijk wel.
Als chemie gewoon weg is en er irritaties zijn, is er geen reden om door te gaan en zeker als het voetbal al 2 jaar kut is, 2 jaar!

Titels hebben veel verbloemd maar het was al een lange tijd kut.
Ik was geen Siem fan maar hij kon kut spelen maar scoren en pakte zo veel punten voor ons.
Lasse pakte vorig seizoen veel punten voor ons maar het spel onder Frank is gericht op resultaat.
0 0
Rayno95
Dus jij ziet Siggy, Schone, Veltman, Boilesen, Van Rhijn, Bazoer, Klaassen gewoon wegstemmen, terwijl de meeste blij mogen zijn met het vertrouwen die ze waarschijnlijk nergens anders of onder geen andere trainer hadden gekregen?

Bij Klaassen, Bazoer en Veltman de laatste tijd is het vertrouwen terecht.
0 0
3*stars*3
Wens is natuurlijk vader van de gedachte bij mij omdat ik vooruitgang gewoon niet zie komen, zolang Frank blijft zitten.
Frank is gewoon een resultaat trainer en de 4 titels hebben hem totaal geen ontwikkeling als trainer opgeleverd want shit is still the same.
Creatieve spelers (uit opleiding) worden kapot gemaakt met taken en al het spelplezier vloeit er gewoon uit en dat stralen die spelers gewoon uit!

Er staat idd een ''legioen'' achter hem want de spelers die je opsomt hebben allemaal de kans gekregen onder Frank.
Dus Frank blijft nog zitten en dat wegstemmen zit er niet in
-_-...Dan maar hopen op Newcastle!
0 0
steen
De hele verdediging moet sowieso op de schop. Bazoer naar achter halen in de rol van Vertonghen?
0 0
Tecmessa
Die rol wordt al steeds meer ingevuld door Joël. Op LCV zou ik graag Riedewald zien. En denk dat met Viergever op links en van Rhijn op rechts geen eens zo gek staat. Maar als er ervaring zou moeten worden gekocht, dan toch graag op LB.
0 0
KRD89
Mitchel dijks voor lb?
0 0
Timothy020
Hoop voor deze zomer:
Kishna en Tete bijtekenen. Gudelj kopen.
Lvv-Lcv-Rcv-Spits kopen die goed zijn.
Van Aanholt-Balanta-Schär-Van Persie zouden ideaal zijn haha.

Serero, Duarte, Siggi, Boilesen, VDHoorn verkopen.
0 0
Tifosi
Serero, Boilesen, Van Rhijn, Schone en Andersen mogen weg. Helaas gaat dit niet gebeuren aangezien de twee laatstgenoemde beide een contractverlenging hebben gekregen. En laten we dan maar wéér in het middenveld gaan investeren.
0 0
Mokum_32
Er moet gewoon ervaring bij. We zijn een topclub niet alleen een opleidingsclub de echte talenten horen de kans te krijgen. Niet middelmaat als tete, van bruggen enz
0 0
gras
En dus haal je een 23 jarige speler, die enkel wat wedstrijden EL heeft gespeeld.

Ajax kan de scouting gewoon wel opdoeken. De scouting is Jol, eh sorry, De Boer.
0 0
d4l
Teams topscorer in 2015 is the top striker of Narnia National Team - Owngoal Autogoalovic.
As the supporter i have 4 questions.
Who is responsible for such shamefull results? Players?Coach?Technical staff?
1.If its about palyers - then they must leave.
2.If its about coach - then he must retire
3.If its about staff who buys crap players? Then Overmars should retire.

And the 4 question is simple. Will anyone take responsibility?
0 0
TOOL
Je gaat het verschil niet maken met spelers als Nouri en Van de Beek en je hebt gewoon meer balans nodig in het toch al jonge elftal. Een Sinkgraven halen, terwijl het zeker een goede voetballer is, leek me dan ook geen noodzaak. Het huidige aankoopbeleid deugt niet en er wordt onvoldoende gekeken wat de selectie ontbeert. Dit willen ze deze zomer gaan doen maar het is toch al zo lang duidelijk dat er een aantal tussen lopen die echt helemaal niets toevoegen.
0 0
AFCAjax
Ik had het liefste gezien dat Frank wegging en Wim hoofdtrainer werd. Dan zouden we pas het Ajax zien zoals Ajax zou moeten zijn.
Maarja ik hoop maar dat Frank er iets moois van weet te maken, maar het verleden doet me denken van niet.
0 0
RuffRhythim
Telegraaf is weer een Ajax-offensief begonnen hoor.
Zal allemaal wel...eerst zien.

Voor de rest moet het toch gewoon een mix van beide worden?
Jeugd en routine voor het eerste.

Als je dat als jeugdopleiding niet snapt en denkt dat je het alleen met jeugd kan doen dan brand je die jochies allemaal vroegtijdig af zodra je ze loslaat in het eerste zonder begeleiding in het veld.
Dan kan je er op wachten dat carrières in de dop gaan mislukken.
0 0
3*stars*3
Als Mike nu opeens mag vertrekken, is de scouting helemaal een big joke (dat gelul telkens over wennen aan Ajax spel) en mag Frank gewoon niet meer bemoeien met aankopen.
Duarte was na 1 seizoen duidelijk dat et niet gaat worden, Mike idem en Siggy kreeg verdomme een nieuw contract, na 4jaar gepruts!
0 0
rss-dion
De inbreng van de jeugd ondermaats? wtf als jonk dit meent is die knetter. Bazoer, kishna, el ghazi, klaassen, van rhijn, veltman, boilesen, riedewald, tete, wat wil je nog meer! Jonk moet het straks lekker zelf gaan doen als frank weg is. Praatjes maker
0 0
SNTR
tete gaat weg. waarom denk je anders dat ze een nieuwe rcv willen. tete zou er klaar voor zijn maar die gaan we na dit seizoen denk ik nooit meer in een Ajax shirt zien. net als kishna
0 0
gras
Het gaat niet om het aantal jeugdspelers, het gaat om de kwaliteit en de keuzes. Ghazi kwam er ook pas vast in, nadat er enorm veel onvrede kwam over Frank's lieveling Schone op de rechtsbuitenpositie. Remember?

En dat soort keuzes komen er pas bij Frank als er een lange periode van frustratie en onvrede aan vooraf is gegaan.

En dat ligt weer aan de behoudende speelstijl. Een Nouri had je nu al in kunnen passen, als je wat aanvallender en frisser had gespeeld. In plaats van dat zieke controle spel.

DAT is de kritiek als je goed leest en niet simpelweg het aantal jeugdspelers. Natuurlijk moet er routine bij.
0 0
klopper
Veltman, Boilesen, Van Rhijn staan al langer in de basis en zijn niet echt doorstroming van eigen jeugd. Tete en Riedewald zijn invallers. Als je dan kijkt waar De Boer weer voor kiest...Boilesen, Moisander (nu gelukkig niet meer), Schone en met name Sigthorsson...dan zijn dat allemaal 'ervaren' spelers die dit seizoen totaal niet uit de verf komen en toch keer op keer mogen ballen.

Ook had Muric van mij mogen aansluiten bij het eerste. Geweldig talent en prima concurrentie voor El Ghazi. Ook had ik Cerny na de winter bij de selectie gehaald....Kishna laat veel te weinig zien.
0 0
gras
Eindelijk eens een fucking teken van leven zeg. Ik heb meer vertrouwen in Jonk, dan in enig ander daar.

VdHoorn weg, gaat de Boer met zijn inschattingen. Siggie weg: idem. En waar blijft de vervanger voor Boilesen?

Gudelj zou ik een weinig begrijpelijke aankoop vinden. Geen creatieve, technische speler. Wel een potentiële leider, zoals Lerby of Wouters dat vroeger konden zijn.

Maar daar heb je ook Klaassen al. En met Bazoer heb je al fysieke kracht. Je hebt juist een Nouri nodig voor de creatieve inbreng.

En dan nu idd de discussie over de vraag of Sinkgraven Nouri niet in de weg zit, wat natuurlijk zonder meer wel zo is. Je hebt Andersen namelijk ook al. En dan heb je 7mj gelapt voor zo'n speler. In een paniekaanval in de winter.

Deze groep is echt het product van het totale gebrek bij Frank de Boer om door te selecteren en om technisch frêle spelers te integreren in het systeem.

0 0
El Toro
Je mist op dit moment diepgang. Komend seizoen keert Klaassen terug op rechts en gaat Gudelj dan op 6 spelen. Heb je weer diepgang op het middenveld. Niets ten nadele van Bazoer, maar die heeft dat onvoldoende en hij is nog niet rijp genoeg op 6.
0 0
klopper
Ik heb Jonk wel eens horen praten over voetbal...en hij is de beoogde opvolger van Frank. Als dat gebeurd kunnen we onze borst natmaken, volgens mij. Hij praat inglijd net als Cruijff en klinkt mij niet als een naprater in de oren...dus dat beloofd wat. Ook in dit stuk is het tekenend...dat hij meer voor de jeugd zou kiezen. Ik vind Ajax al piepjong, maar ik had ook Cerny en Muric en wellicht zelfs Van de Beek al vaster bij de selectie gehaald. Ook had ik al lang met Riedewald op LB gespeeld of zelf als CV, waarmee Viergever dan op zou schuiven.

Ik snap de aankoop van Gudelj niet zo heel erg...je hebt al enorm veel talent en met Bazoer en Klaassen ook wel wat mentaliteit op het middenveld...we zullen zien.
0 0
MosesD
Ben het met jou en Gras eens. Als dat gerucht van Gudelj klopt dan is dat toch vreemd. Ik zou me in eerste instantie focussen op de verdediging. Wat ik al eerder zei, het bevreemd me dat de Boer een middenvelder wil hebben. Een middenveld met Sinkgraven, Klaassen (op 10) en Bazoer heeft volgens mij alles. Met daarachter talent. Je zou mogelijk een dertiger halen als stand in, meer niet. Ik heb de indruk dat het totaal niet botert tussen de Boer en Jonk cs. De laatste wil helemaal geen aankopen, dat is natuurlijk weer het andere uiterste. Met jeugd alleen kan je het niet, dat kan geen enkele club en dat is afgelopen jaar ook wel gebleken. Anderzijds heeft de Boer toch aardig wat miskopen er doorheen gedrukt. Gudelj is zeker een goede speler, maar toch geen prioriteit?
Tja, ik ben de Boer dankbaar hoor, maar ik vind het echt de hoogste tijd dat hij vertrekt. Want reken maar dat het voetbal komend seizoen niet beter wordt. Dat wordt weer breien tot in den eeuwigheid en spelen om te controleren en niet te verliezen. De grootste stap is niet het halen van een nieuwe speler, maar het herinvoeren van de nummer 10 bij Ajax.
0 0
gras
We zitten inderdaad wel op een lijn, al had ik Sinkgraven nooit gehaald - slim spelertje trouwens hoor - en Nouri al laten debuteren. Een echt creatieve linkshalf hebben we al jaren nodig en hij mag de concurrentie dan aan met Andersen.

Verder denk ik niet dat het niet botert tussen de huidige oud spelers, maar wel dat er irritatie/frustatie is ontstaan door het enorme verschil tussen Ajax voetbal en Frank de Boer voetbal.

Dat is in de loop van de jaren steeds erger geworden. De Boer krijgt met jonge talenten enkel resultaat, als hij risicoloos resultaatsvoetbal speelt.

Dan heb je je revo voor niets gehad.

0 0
MosesD
Ik vind Sinkgraven een heerlijke speler. Ik zou Andersen verhuren of verkopen. Die komt niet of nauwelijks meer aan de bak, met een dergelijk middenveld. Tja, ik vind het voetbal al heel lang heel slecht. Echt niet van het laatste jaar. Dit weekend weer de B1 gekeken. Spelen voetbal vanuit een heel ander idee. Veel leuker om te zien.
0 0
gras
Heeft ook zat talent, gogme en functionele techniek, maar als je Andersen hebt en Nouri komt eraan...liggen de prio's gewoon elders. Namelijk bij de spits/CV's/linksback.

En als Gudelj komt, waar speelt Sinkgraven dan?
0 0
Mokum_32
We zijn een topclub sinkgraven moet zich in het verloop van de jaren maar in het efltal voetballen. Dat gezeur over spelers die talenten in de weg staan.. Talenten moeten zich ontwikkelen.
0 0
gras
En die ontwikkelen zich enkel door speeltijd. Dat is bij elk talent hetzelfde.

En als Sinkgraven zich dan in het elftal zou spelen, zit Gudelj met zijn miljoenen op de bank?

Ben echt niet tegen concurrentie, maar zoveel creativiteit zit er al niet op het middenveld. En dan koop je nu in een half jaar voor +-13mj twee middenvelders die met elkaar moeten concurreren, terwijl je grootste talent uit de opleiding op precies die positie zou moeten gaan doorbreken.

Lijkt me nou niet bepaald een doordacht beleid.

We hebben die leider nodig op 3 of 4. Vanuit daar snel durven inspelen, opbouwen, duels aangaan, etc. Een nieuwe Vertonghen/Chivu.

Die moet je toch ergens wel kunnen scouten?
0 0
MosesD
Spijker op de kop.
0 0
Mokum_32
Gaat ook nog wel komen sinkgraven zou heus wel genoeg speeltijd krijgen in de eredivsie en beker. Ajax heeft aangegeven een LB spits en lcv te willen halen. Er wordt eindelijk eens geïnvesteerd. Verwacht exit sightorsson van der hoorn serero en misschien wel boilessen
0 0
MosesD
Ik zie idd liever Nouri dan Andersen. En waar Guldelj gaat spelen? Geen idee. Of gaan we met 4 middenvelders spelen? Man, man wat kan ik me weer ergeren aan het huidige beleid. Begin nou gewoon eens met de verdediging!
0 0
klopper
Ik vind De Boer een geweldig rustpunt...maar vind hem tactisch erg matig. Ook vond ik het stuitend om hem bij SV te zien en vooral te aan te moeten horen. Wat dat betreft ben ik bang dat je wel eens gelijk zou kunnen krijgen en dat er helemaal niets veranderd qua selectiebeleid, opstellingen en vooral spelopvatting. Dat moeten we niet willen, want de laatste maanden is het spel echt tot een bedroevend niveau gezakt.

Dat laatste snap ik ook niet...Ik snap niet dat Frank Klaassen niet op '10' zet met Bazoer en Sinkgraven als 'drukkende' middenvelders.
0 0
MosesD
Klopper, als de Boer zou doen wat jij als laatste zegt, dan zou het spel al enorm verbeteren. Maar de controleur is wel een idee van Cruyff volgens mij. Zeker in de Eredivisie hoeven we toch niet met een controleur te spelen? Totaal on-Ajax. Je moet wel verschillende systemen kunnen spelen, zeker Europees. Maar men doet bij Ajax of hun voetbal zo anders is. 'Alsof ze met 2 ballen spelen', zo verwoorde Derksen het terecht. Bij Ajax lijkt het wel of het allemaal ingewikkelder gemaakt wordt dan het is....
0 0
gras
Het punt van dat laatste is simpelweg dat ze niemand hebben kunnen scouten die die 9 kan invullen als meevoetballend aanspeelpunt.

En dus kopen ze een totaal andere speler, maar wel eentje die jong en talentvol is (als goaltjesdief die ruimte nodig heeft) en hopen ze hem in een 'Hoesen-traject' om te kunnen vormen naar een aanspeelpunt. Jong en vormbaar zal de gedachte zijn geweest. Als Hoesen dat onder de knie kan krijgen en enkel te weinig kwaliteit en dreiging heeft, zoeken we een jonkie dat dat meer heeft: 1+1...

En dat lukt dus niet. Tot de grote frustratie van de belofte - die dat niet altijd meer onder controle heeft - het publiek, dat dit niet begrijpt en wat betekent dat Siggie weer moet spelen. Die er al 4 jaar geen hout van kan.
0 0
MosesD
Tja, had de Jong gehaald. Imo prima spits en idd een Ajax spits. Had je Zivko en Milik niet hoeven halen. Beide niet echt Ajax spitsen. Achter de Jong dan een talent uit de A1 of een type Pantelic voor een jaartje als stand in. Werkelijk, het beleid van Ajax is zo onvoorstelbaar ondoordacht. De Boer bij Studio Voetbal... ik schrok daar gewoon van. Wat een domheid......
0 0
klopper
Dat vind ik ook geleuter...tuurlijk is Ajax een geweldige club met een eigen manier van spelen (vooral in het verleden), maar ga in hemelsnaam eerst echt voetballen, voordat je gaat lopen roepen dat spelers moeten wennen aan het 'Ajax-systeem', wat trouwens volgens mij altijd met een echte '10' werd gespeeld...dus waar hebben we het over?

Ik kan mij best voorstellen dat de druk bij Ajax anders is, maar het systeem op dit moment is echt niet ingewikkeld. O, die spelers naast me staat vrij...tik...O, ik kan niet opzij...hoi Cillessen...tik.
0 0
MosesD
Wij zijn het eens.
0 0
Tecmessa
Ik ben ook erg geschrokken van SV. Ik ben een groot de Boer fan en vind dat hij hier op AS met grote regelmaat schandalig behandeld en bejegend wordt, maar heb nu langzaam aan ook wat twijfels. Als Frank beweert dat er met de spelopvatting niets mis is dan is dat wel verontrustend. Ik dacht dat hij zelf ook ontevreden was over het oeverloos getik, maar bij SV verdedigde hij dat als het hebben van controle en het voorkomen van tegendoelpunten. Dan speel je dus geen Ajax voetbal, want dat heeft als hoofddoel het maken van doelpunten.

Ik maak me dan ook zorgen als dit aankopen plan zou worden doorgezet, vind het een slecht signaal richting de jeugdspelers, want de afstand naar het eerste wordt gewoon groter op deze manier. Hoe houdt je jeugdspelers tevreden als die pas op hun 20e/21e mogen debuteren?
0 0
klopper
Nu vind ik een beetje concurrentie...ook voor de jeugd...helemaal niet verkeerd en Ajax moet ook langzaam de lat hoger gaan leggen...ook in de jeugdopleiding...maar ik Gudelj echt een totaal nutteloze aankoop. Je hebt enorm veel talent op het middenveld in de selectie en net daarachter. Waarom dan weer miljoenen uitgeven...die je trouwens ook al in de winter hebt uitgegeven.
0 0
Tecmessa
Precies. Doet mij ook afvragen waarom Schöne verlengd is, want je hebt nu dan dubbele bezetting al bereikt: Sinkgraven/Andersen, Gudelj/Serero, Klaassen/Bazoer. Wordt Schöne dan definitief buitenspeler? Laten we toch hopen van niet. Uberhaupt zonde voor Bazoer, denk dat Klassen en Gudelj toch echt de basiself gaan worden

Daarbij hoop ik ook dat Jaïro dan als LCV gaat worden gebruikt, want die jongen barst ook van de potentie en zie ik er liever niet naast staan.
0 0
AFCAthebest:)
er komt dus nog een spits en verdediger.
0 0
AFCAthebest:)
die aankopen komen er alleen om frank en co hun eigen hachje te redden. hahah, als ze weer een kutseizoen hebben komt frank nergen aan de bak. is alleen voor hun zelf niet voor ons
0 0
Pauw
Tjonge. Volgens mij is het probleem idd de het verschil in speelstijl en de moeilijkheden voor jeugd die zich in moet passen. Hoe moeilijk kan t zijn om in t belang van Ajax er één visie op na te houden.
0 0
zlatan-beast
al die posities die hij wil.snap ik alleen die linker cv die.ook linksback kan dpelen hebben we tog.al.in huis met riedewald? verder denk ik ook dat een buitenspeler halen niet nodog.is met el gjazi fischer menig.schone kishna? en evt nog.muric cerny andersen
0 0
YaKuZa
Ik weet er nog wel een paar van Fifa. :D
0 0
geronimo
Ik ben bang dat het weer een puinhoop wordt
0 0
Eliwini
Voor de linksback positie had je nu beter Dijks kunnen hebben, alhoewel hij denk ik wel al redelijk aan z\'n top zit. Misschien Simon Poulsen een 2-jarig contract aanbieden? En lijkt me mooi als Heitinga de \"Ooijer-rol\" kan gaan vertolken.
0 0
oudzuid2
ik hoop dat we niet dezelfde fout maken als PSV een paar jaar geleden door alleen op het middenveld en de aanval te focussen. de verdediging is onze zwakke plek! graag een linker- en een centrumverdediger!
0 0
joodje!
Krijg de indruk dat men bij de jeugdopleiding iets te romantisch denkt. In het eerste moet ook gewoon kwaliteit gehaald worden, met alleen jeugd kom je er nooit. Frank past heus wel jeugd in
0 0
Koenniiee
De mensen in de jeugdopleiding zien het abominabel slechte spel ook wel, mede dankzij het gebrek aan ervaring. Denk dus dat het allemaal wel mee valt met die verdeeldheid. Zelfs bij het vertrek van Serero zal Van de Beek al de tweede man zijn achter Klaassen op de RCM positie, tenzij FdB met van alles en nog wat gaat schuiven uiteraard. Maar wat ik bedoel aan te geven is dat het best zal meevallen. Jonk ziet ook heus wel dat het met eigen jeugd niet alleen gaat en er aankopen nodig zijn. Hij doet alleen maar zijn werk, tegengas bieden. Je moet iemand hebben om mee te sparren als hoofdcoach! En dat hebben we nu! Daar mogen we trots op zijn!
0 0
Rayno95
Precies en jeugd heeft juist kwaliteit om zich heen nodig, goed dat ze het nu in lijken te zien ;)
In de jaren 90 en 80 was het ook vast niet alleen jeugd, misschien in de jaren 60/70
0 0
stammer
Haal Corona!
0 0
AFCAthebest:)
kishna gaat weg, dus zal idd wel gebeuren
0 0
Raikkonen94
Nog een spits en nog een buitenspeler? Dat men een goede linksachter zoekt begrijp ik wel, maar die nieuwe spits gaat wel de ontwikkeling van Zivkovic belemmeren.
0 0
DHsuarez16
Zivkovic moet het nu laten zien op de trainingen, maar blijkbaar is zijn ontwikkeling nu al te traag. Anders had Frank Sigthorsson nooit opgesteld. Kan je niet vanuit gaan dat hij het dus moet oplossen als Arek geblesseerd raakt. Bovendien is Arek ook gewoon een jonge gast.
0 0
ajaxmening
Ziv is helemaal niks kan totaal geen ruimte creëren.
0 0
AFCAthebest:)
die zijn daar echt het padje kwijt hoor.. er gaat in de zomer flink geld neergelegd worden. las dat frank nog zeker naast gudelj 3 a 4 aankopen wilde. las ook dat ze in z amerika gingen kijken.
0 0
AFCABart
Ik heb eerlijk gezegd nog wel vertrouwen in Mike. Er zijn andere droeftoeters in deze selectie die ik liever zie vertrekken..
0 0
@Maar7en
Helemaal eens. Mike viel goed in maar heeft nooit echt het vertrouwen mogen voelen. Volgens mij heeft ie niet meer dan 3 wedstrijden achterelkaar gespeeld.. Een oudere spits a la Bulykin is wel gewenst. Zeker als vd Hoorn vertrekt. Corona lijkt me een goeie voor Kishna. Dan nog linksachter en linkscentraal mee ervaring. Volgens mij zit je dan weinig talenten in de weg.
0 0
Melvin01
Ik denk als je ervaring met kwaliteit haalt voor de achterhoede, dat je geen enkele jeugd in de weg staat. Op dit moment is er geen andere speler die daar op de deur klopt.
Dus een LB en LCV is geen overbodige luxe.
Tete erbij als RCV/RB. Riedewald zal zijn minuten wel pakken en dus Viergever bedanken voor zijn diensten net als Boilesen.
Emanuelson erbij met een nog ervaren linksbenige verdediger, die in de top heeft gevoetbald. Ik vind nóg steeds Vermaelen. Daar waar hij niet fit is kan Riedewald makkelijk zijn minuten pakken!
0 0
Melvin01
Ik denk als je ervaring met kwaliteit haalt voor de achterhoede, dat je geen enkele jeugd in de weg staat. Op dit moment is er geen andere speler die daar op de deur klopt.
Dus een LB en LCV is geen overbodige luxe.
Tete erbij als RCV/RB. Riedewald zal zijn minuten wel pakken en dus Viergever bedanken voor zijn diensten net als Boilesen.
Emanuelson erbij met een nog ervaren linksbenige verdediger, die in de top heeft gevoetbald. Ik vind nóg steeds Vermaelen. Daar waar hij niet fit is kan Riedewald makkelijk zijn minuten pakken!
0 0
Toon meer reacties