'Willen toch meedoen om kampioenschap?!'

KoenWeijland, 05-04-2015 om 23:47, 25248 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frank de Boer is zondag zeer uitgebreid ingegaan op het aankoopbeleid van Ajax. De hoofdtrainer was te gast bij Studio Voetbal en kreeg flink wat vragen voor de kiezen over onder meer PSV'er Luuk de Jong en aankopen Niki Zimling en Mike van der Hoorn. 

Luuk de Jong
'We hebben zo'n dure aankoop in het verschiet, dat we de seizoenkaarten maar hebben verhoogd', grapt De Boer over de gevoelige prijzenverhoging. 'We zijn natuurlijk een analyse aan het maken van de krachten en zwaktes. Waar gaan we onze pijlen op richten?', vraagt hij zich hardop af. Iemand die in elk geval kandidaat was om dit seizoen voor Ajax te spelen, was Luuk de Jong. De broer van levende Ajax-legende Siem de Jong had een matige periode bij Borussia Mönchengladbach achter de rug en tekende begin dit seizoen bij concurrent PSV. 'Luuk heeft op ons lijstje gestaan. Het was niet dat hij niet goed genoeg was, maar wij hebben gekozen voor Kolbeinn Sigthórsson en Arek Milik, met als back-up en met het oog op de toekomst Richairo Zivkovic', legt De Boer uit. 

Niki Zimling
Naast Milik en Zivkovic trok Ajax onder meer Zimling aan als vervanger van de gestopte Christian Poulsen en de vertrokken Daley Blind. 'Het aankoopbeleid van afgelopen zomer was niet gelukkig. Na de eerste wedstrijd dacht iedereen dat Zimling de beste aankoop was, maar mede door een paar blessures is hij niet geworden wat we ervan verwacht hadden. Ik ben samen met Marc Overmars verantwoordelijk voor het aankopen van hem. We waren op zoek naar een ervaren speler met leiderschapskwaliteiten. Ik had een eerder zeer positief gesprek met Morten Olsen nog op mijn netvlies staan, hij vertelde me dat hij een jongere versie van Poulsen was. Daarnaast heb ik natuurlijk ook met Jasper Cillessen gesproken. We dachten echt dat hij een tweede Poulsen kon zijn.'

Mike van der Hoorn
De Boer moet zich vervolgens verantwoorden voor het aantrekken van Van der Hoorn en dat doet de keuzeheer met lichte irritatie. 'Ik snap dat niet. Van der Hoorn is een aankoop, maar die moet concurreren met Joël Veltman. Als Joël in vorm is, vind ik hem de beste verdediger van Nederland. Wij willen toch meedoen om het kampioenschap en Europees?! Dan moet je toch een goede vervanger hebben voor Joël, die het ook allemaal nog maar even moest laten zien! Wat als hij geblesseerd raakt? Ik vind dat Van der Hoorn het goed doet als hij speelt.'

Stefano Denswil 
Tot slot kwam ook de vertrokken Stefano Denswil aan bod. Het kind van de club leek de gedoodverfde favoriet om Niklas Moisander te vervangen als linker centrale verdediger, maar mocht in de winterstop plots verkassen naar Club Brugge. 'Wij denken dat het niet toereikend was voor waar hij naartoe willen. Hij heeft in de periode dat Moisander geblesseerd raakte een zeer slechte indruk gemaakt. Hij was een tijd goed bezig als hij mocht spelen bij schorsingen van Moisander en hij heeft dit seizoen een tijd gespeeld toen Niklas geblesseerd was, maar toen ging het eigenlijk minder. Toen zei ik tegen hem: "Je zult een hoger niveau dan Moisander moeten halen als jij de eerste keus wilt worden op die plek". Voor mijn gevoel was het niet genoeg. Toen kwam er een club (Club Brugge, red.), dus kozen wij voor Nick Viergever en -met het oog op de toekomst- Jairo Riedewald op zijn positie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
vind het eigenlijk prima uitleg... alleen bij van der Hoorn mag die wel toegeven dat het echt een miskoop is geweest
0 0
Aeter
Nee, dat hoeft hij helemaal niet. Veltman in vorm is een prima verdediger en Mike is zeker van belang geweest en ook een prima verdediger. Ik heb liever twee goede concurrenten dan een goede en een zwakke verdediger.
0 0
rdewaart
waar wij mee verder kunnen zijn, Veltman, Viergever, Klaasen, Bazoer, Schone, El Ghazi, Milik en Fischer!
Er moet een nieuwe rechtsback komen wat van Rhijn laat zien is ronduit droevig te noemen. Misschien verdient Boilesen een nieuwe kans. Serero, Andersen, Kishna zijn niets en worden het ook niet
0 0
Tyronetjonaloi
Jij hebt dus serieus Schone en Viergever bij het positieve rijtje en Serero vindt je niks? Ik denk dat jij het niet echt begrijpt
0 0
ChristianoRonal
Ik heb de hoop op betere tijden opgegeven. Dacht altijd dat we zo speelden omdat we niet beter konden... maar blijkbaar is het de bedoeling, als ik Frank goed begrepen heb.

Je zou er bijna tranen van in je ogen krijgen.
0 0
rdewaart
Ik vond het een weinig overtuigend verhaal, alsof hij het zelf ook allemaal niet meer wist.
0 0
MosesD
Meedoen om kampioenschap? Met dit voetbal, Frank? Wake up please.
0 0
supporter sinds
Wat een stom gezwets allemaal.
Het probleem is dat alles maar word goed gepraat en als op europees niveau de zwakte keihard word afgestraft (red bull) dan hoor je ze zeggen dat het een incident is. Nou helaas het is harde realiteit. Ajax is niet beter dan het niveau Salzburg. Club Brugge, Besiktas etc. Beter ga je worden met doorselecteren. Wat goed is behouden en de zwakke plekken vervangen. Bij Ajax zie je het omgekeerde.. de goede verkocht (soms niet tegen te houden) maar de zwakke blijven en ontwikkelen zich niet door...De mentaliteit is daarnaast bedroevend ! Geen enkele uitstraling om de wedstrijd te winnen. Ik vraag me af hoeveel supporters er stoppen met hun seizoenkaart. Als ik de geluiden om me heen hoor in vak 405 en collega's / vrienden in andere vakken dan verwacht ik dat het er heel veel zijn. Dit zijn toch echt supporters die vaak al meer dan 10 jaar een seizoenkaart hebben. De reden.. prijsverhoging ? .. missen van het kampioenschap ? NEE het oersaaie voetbal van de laatste 3 jaar. Dit is niet het voetbal waar ajax voor staat. Het aantal gemaakte doelpunten van de laatste 4 jaar laat dat ook zien. Persoonlijk vind ik het leuk als ze kampioen worden maar dan wel kampioen met mooi en aantrekkelijk voetbal en als ik moet kiezen dan liever 2e met mooi en aantrekkelijk voetbal dan 1e met oersaai spel. Dit oersaaie voetbal evert nu ook niet meer op dan een 2e plaats maar erger nog je trouwe aanhang die er altijd is en nooit voor rottigheid zorgt jaag je nu het stadion uit !
0 0
Mijnclub1900
Met Denswil hebben ze het gewoon goed gezien. Twee jaar lang niet in staat om Moisander uit de basis te spelen, zegt ook wel wat he. In Belgie zijn ze daar trouwens ook al achter. Speelt nooit en heeft al de nodige kritiek gekregen
0 0
klopper
Dit is echt dikke onzin...van Frank althans. Ajax heeft Denswil wel degelijk een nieuw contract aangeboden in een eerder stadium...en daar wilden de heren garanties/eerlijke kans voor Denswil...dus als je nu ineens zegt dat het puur en alleen een keuze is op basis van kwaliteit, dan praat je gewoon poep. natuurlijk kan ik mij voorstellen dat ze dan op een gegeven moment een keuze maken om niet meer te verlengen en hem transfervrij te laten vertrekken, omdat hij zich blijkbaar niet genoeg ontwikkeld. Echter doet Frank nu voorkomen of ze dit inzicht altijd gehad hebben...en dat is gewoon niet zo. Heel erg zwak ook dat de zogenaamde kenners hier niet doorheen kunnen prikken en de kennis bezitten om dit van tafel te vegen.
0 0
wdw020
ik denk dat de keuze van zimling verkeerd was en kolbeinn hadden ze koste wat het kost de deur uit moeten zetten. urby zat bij roma op een dood spoor in januari die hadden ze moeten overhalen naar ajax te komen en ook mauduro is een optie om ervaring in de ploeg te krijgen. ik vindt dat ajax moet kijken of kuryani een optie is van dinamo moskou hij kan ervaring in de aanval brengen naast milik ik zie ook komend seizoen zivkovic niet een aanvaller van ajax ik heb mijn twijfels. en heitinga kan opbloeien in amsterdam als is het maar in de functie die ooijer had in zijn tijd.
0 0
WinstonWeed
Rot op met Heitinga
0 0
Blankenburg
Van Frank hoeven we niks te verwachten. Hij gelooft als enige nog in zijn spelletje dus blijft hij hierin volharden. En hij kan alleen werken met de braafste jongetjes van de klas. Frank bedankt voor 4 titels, maar het voetbal wordt steeds slechter en voorspelbaar. Er is niks leuk aan het kijken van wedstrijden van Ajax. Dus Frank ga ergens anders een ploeg voorspelbaar en dodelijk saai laten voetballen maar ga weg bij Ajax voordat we echt afglijden naar pure middelmaat.
0 0
nightgoat
Op de vraag of hij zichzelf iets verwijt mompelde de Boer dat hij altijd in de spiegel wilt kijken, en waar kwam 'ie na even diep nadenken vervolgens mee op de proppen?
'WE hebben vanaf de zijkanten met te weinig spelvreugde gespeeld en het was niet attractief'...
Dat zijn teksten zelden of nooit sterk zijn is nog tot daar aan toe, ernstiger is dat hij blijkbaar het vermogen niet heeft om zichzelf eens realistisch en kritisch onder de loep te nemen.
De man heeft nog genoeg te leren maar dat doet hij alleen niet,
en dat is het grootste probleem.
0 0
Poldervoetbal
Hebben jullie wel gekeken? Jan Mulder vraagt waar de Ajax bluf en het snelle aanvalsspel gebleven is, en dat hij zich ergert aan het trage tikkie breed,tikkie terug,zonder lef,bang voor balverlies.Frank reageert verbaasd en verdedigt dat spel,hij wil "domineren,controleren" met als doel balbezit en vindt het spel zo prima, wijst naar Barcelona.Konklusie : zolang Frank hier trainer is,gaat het DIT spel " perfectioneren" en veranderd er geen flikker.Veel plezier komend seizoen!
0 0
wdw020
ben het wel met Jan Mulder eens als je tegen de onderste regionen speelt ado,heracles,willem 2 ,dort moet je naar voren spelen en domineren en gewoon oprollen met 3-0/5-0 dat is ajax ik snap dat je tegen heerenveen en feynooit en pisvee behoudend speelt
0 0
Tian1Sky
Konklusie, kom op man.
0 0
gras
Zo te horen heb ik niets gemist aan SV. Frank kotst weer eens volkomen onwetend van enige blaam of fout de bekende clichés uit. Werkelijk niets nieuws dat hij zegt.

Behalve dan dat Denswil een 'zeer slechte indruk' heeft achtergelaten toen hij Moisander moest vervangen.

WTF?

En Veltman dan? Met zijn ongeëvenaarde reeks bloopers en blunders, wedstrijd na wedstrijd?

Boilesen? Idem, maar dan nog lamlendiger en het wat minder beslissend dan de hilarische reeks van Veltman.

Sigthorsson? Die weleens gescoord heeft - niet bijzonder veel en al helemaal niet voor een spits die werkelijk niets anders kan - maar nog nooit een goeie wedstrijd heeft gespeeld.

Niet alleen was Denswil helemaal niet zo slecht, maar ivm met bovenstaande faalhazen, was Denswil zeker niet de slechtste. Wat een enorme zwakke koek deelt Frank weer uit aan zijn disgenoten zeg. Deze man is echt niet degene die 5 jaar geleden begon.

En dan die sterkte-zwakte analyse van de spitsen. Mijn god, waren ze allemaal dronken op dat moment of i.d.? Je maakt een analyse, waarin je een sterke, gebalanceerde bezetting van de spits positie wilt. En dan kom je met 3 spelers die GEEN van allen als aanspeelpunt of meevoetballende spits kunnen fungeren: Siggie, Zivko en Milik. Milik vind ik een fijne speler, maar zeker geen aanspeelpunt of meevoetballende spits. Hoe krijg je het voor elkaar? Voor een astronomisch salaris nog wel.

En dan die opmerking over Veltman.

Geen wonder dat die naast zijn schoenen ging lopen.

Bijzonder geslaagde grap over de prijsverhoging van de seizoenkaarten ook. Je hebt 100mj op de bank staan, dipshit.
0 0
klopper
Dat verhaal over Denswil verbaasde mij ook enorm...want Denswil liet het ook niet echt zien...maar zo slecht was hij nou ook weer niet...zeker als je die prutser van een Moisander daar elke keer neer zet.

Het verhaal met Boilesen, Schone en Sigthorsson blijft vermoeiend. Het lijkt wel of Frank een pokerclubje heeft met die jongens en ze dus te vriend wil houden. Echt onbegrijpelijk.

Veltman is een uitstekende verdediger...echter geen goede mandekker, maar meer iemand die in moet stappen.
0 0
jeugdgaatvoor
Kortom volgend jaar gaan we verder met dit Ajax spel.
0 0
jeugdgaatvoor
Meedoen Europees haha. Hebben we nog nooit serieus gedaan.
0 0
IamLegend
levende ajax legende siem de jong? er is maar 1 levendige legende en dat is JC. Matig nieuws bericht,....
0 0
Rayno95
Idd Siem kan je wel een held noemen, maar is natuurlijk bij far geen levende legende met alle respect ;)
0 0
Daneman
Jari toch ook wel
0 0
IamLegend
wie is jari''g''?^_^
0 0
Daneman
Jari Litmanen, levende legende
0 0
IamLegend
en bergkamp, en suarez, en sjaak, maar geen siem de jong.
0 0
Alexander40
Als we volgend jaar mee willen doen om het kampioenschap zullen de beste spelers van andere eredivisieteams moeten worden gehaald. Propper, Corona en Tapia. Wellicht Urby maar die heb ik al tijden niet zien spelen, dus ken zijn niveau niet. We hebben weliswaar goede middenvelders maar het is ook voor volgend jaar te jong.
0 0
Rho1980
Aantal punten verbazen me wel in het gesprek....iedereen doet mee om het kampioenschap. Punt is, hij moet het Ajax filosofie uitdragen.....winnen is belangrijker dan meedoen oftwel we willen en moeten kampioen worden. Dat is al een totaal andere insteek en precies het verschil tussen Ajax en PSV dit seizoen. Daarnaast Zimling, ondanks goede recenties van zijn landgenoot Morten en voormalig clubgenoot Jasper.....je doet toch ook je eigen analyses?? Laat je je oren hangen naar wat een ander coach zegt en een twintiger die (op dat moment nog) verwikkeld was om positie eerste doelman! Ook mbt de centrumspits....je weet dat Kolbeinn beperkte spits is en niet te boek staat als goalgetter en bovendien ook nog eens blessuregevoelig is, Milik en Zivkovic moesten allebei nog wennen en zijn beiden nog erg jong. Er is dit geval niet voor korte termijn gekozen maar puur gokken terwijl met Luuk de Jong wel wat meer zekerheid binnen haalt....als ik soms zoe hoe Luuk fungeert als aanspeelpunt en afmaker (vooral als de ballen vanaf de flanken komen) begrijp ik niet wat voor analyses je erop loslaat. Het is te hopen dat dit eenmalige aktie is geweest van het TH want iedereen heeft kunnen zien dat het echt een beperkt seizoen is geweest, dit terwijl er veel meer te halen viel....zelfs de loting EL zat je mee. PSV faalde in topwedstrijden en ook Kakkies en Twente doen wat ze de laatste jaren doen; niet aanhaken. Lijkt alsof Frank zn eigen succes hem flink blind heeft gemaakt. Ik ben benieuwd het nieuwe seizoen....
0 0
3*stars*3
Net ff compleet afgekeken en doelpogingen Ajax sinds winterstop? Ajax staat onder Willem II en Excelsior...Sterker nog...Ajax staat 17e, net boven Dordt...
0 0
Arim_
Toch weer grootdeel realistisch die De Boer.
Hij grapte dit overigens over de aankoop van Sinkgraven, die vanwege alle blessures nodig was.
En we kunnen wel zeuren over de aankoop van Zimling, maar daardoor is wel Bazoer door gebroken.
Wat Denswill betreft kan ik De Boer ook goed volgen. Gezien die nu bij Brugge ook op de bank zit, terwijl hij daar was gehaald vanwege de blessure van de vaste kracht, geeft dit ook wel het gelijk van Ajax weer.
Verder roept iedereen wel om Kishna en Ghazi wekelijks op de flanken, maar zij hebben het vaak genoeg ook niet gebracht. Daar waren wedstrijden bij dat de voorhoede nauwelijks zelfs maar tot een kans of schot op doel kwam.
Alleen de keuze om Luuk de Jong of Dost niet te nemen is er een die je Ajax kan verwijten. Die eeuwige hoop dat Siggy het eindelijk eens een seizoen zou laten zien was natuurlijk nergens op gebasseerd. Ajax mag wat mij ook wel eens de medische keuring gaan doorlichten, want er zijn wel wat brekebenen gehaald waarvan Siggy zelfs door zijn toenmalige trainer fysiek te zwak genoemd werd. Boilesen is ook zo'n brekebeen waarvan je gewoon nooit kunt uitgaan dat die een seizoen lang heel blijft. Dat zijn dus al twee fysieke onzekerheidjes in je selectie.

Het enige puntje van kritiek is het gebrek aan met meer lef spelen. Met dezelfde spelers kan je ook anders en gedurfder spelen. Met een Schone op 10 en Serero als een van de buitens, om maar een voorbeeld te noemen. Met een 4 en een ruit op het middenveld. Met Riedewald, Bazoer, Serero, Tete, heb je hier wel spelers voor.
0 0
3*stars*3
Ow ow ow, wat hoop ik dat Denswil volgend seizoen top gaat draaien bij Club en dat hij over 2 jaar bij een goede Engelse club speelt want wat Ajax/Frank doet met sommige talenten is niet te geloven.

Dat gejojo met Tete is funest voor zijn aanblijven bij ons, Kishna is al lang het plezier in het spelletje kwijt en Denswil mocht gratis vertrekken naar Club omdat er werd gekozen voor Moisander...Moisander belandde 2 maanden na vertrek van Denswil zelf ook op bankie omdat er toch maar werd gekozen voor Viergever....

WTF gebeurd er allemaal in Arena!!!?
0 0
Ajax27
Dat hele verhaal om Denswil...
Voor de winter speelde hij een aantal wedstrijden gewoon niet goed en er gebeurde een hoop om hem heen in de media. Ajax speelde toen nog voor het kampioenschap.

Na de winter verprutst ajax in 1,5 maand het kampioenschap, wordt bekend dat Moisander vertrekt en kun je dus al vanaf dat moment gaan werken aan volgend seizoen.

En dat resulteerde in Viergever de kans geven. Volgend seizoen zullen Viergever en Riedewald het uit gaan vechten wie er centraal komt en wie linksback. En voor 1 van die 2 plaatsen zal een ervaren \'backup\' komen om dit naar een nog hoger niveau te tillen.

Gewoon helemaal niets raars aan dus.
0 0
geronimo
Als Ajax volgend aar succes wil hebben dan moet de Boer een versnelde cursus voetbal trainer volgen anders zie ik het echt niet zitten.
0 0
Arek Milik
Mensen gaan volledig op dit bericht af terwijl ze niet de uitzending hebben gezien. Het was geen grap van Frank de Boer, maar van die van Gelder. Daar reageerde Frank op een cynische manier op: "Ja, daarom hebben we de seizoenskaarten verhoogd" (als herhaling)..
0 0
grunnjood
Ach ik loop vaak genoeg op hem af te geven en vraag mezelf meerdere keren hardop af of hij niet een transfer moet gaan maken, maar wat mij betreft maakt hij vandaag toch weer een goede beurt. Ik zou zo 1, 2, 3 ook geen alternatief kunnen bedenken.
0 0
SNTR
Urby zou bijna een moord plegen om terug te komen. Ze halen de ene na de andere middelmatige speler binnen, maar spelers met een écht Ajax hart laten ze links liggen. Dat ze het bij Maduro en in mindere mate Heitinga doen begrijp ik dan nog wel, maar Urby voegt echt nog wel wat toe en kan nog wel jaren mee.. Dat ze hem niet halen en nu het hele jaar al spelen met alleen Boilesen als pure linksback is echt lachwekkend/schandalig.
0 0
Arim_
Ik vind het juist lachwekkend dat zo velen maar steeds weer met Urby komen.
0 0
SNTR
Poulsen is niet gestopt toch?
0 0
Rayno95
Nee is terug naar Kopenhagen
0 0
SNTR
Jezus hé het wordt echt steeds erger met die titels. De laatste tijd is het ook steeds vaker dezelfde auteur. Het stond ook nog bij hoofdnieuws dus ik dacht ´nou ze zijn ergens mee bezig!´ Je kan er ook nog voor zetten De Boer grapt: '....' Erg hinderlijk dit hoor.
0 0
Jajijdaar
Inderdaad! Dit is zo triest, ik vraag me af... Doen ze dit nou omdat paar auteurs totaal het gevoel van sarcasme niet hebben en niet kunnen begrijpen? Of is dit nou ontzettend stom/goedkoop media geil zijn om dit soort gekkigheid te verkopen? Ik hoop op het tweede, anders is dit zo ontzettend lachwekkend wat best triest is. Dat heeft deze website/forum helemaal niet nodig.
0 0
SNTR
Haha er staat wel in de tekst dat het een grapje was van de boer dus dit is gewoon puur mediageil denk ik
0 0
Jajijdaar
Ook al staat het in de tekst, vind het maar een stomme titel. Je haalt dan toch wel weer de negativiteit van mensen naar boven die het niet snappen of studio voetbal niet gezien hebben. Ajaxshowtime heeft dit helemaal niet nodig.
0 0
Scottish_Fan
Welkom bij Koen "telegraaf" Weijland, misschien wel de grootste reden dat AS geen perskaart krijgt.
0 0
Pauw
Grootste reden is dat Ajax onaantastbaar wil blijven door zich verdekt op te stellen, net als de Boer bij SV vanavond. Elke keer als ie ergens gaat zitten komt er kortzichtig gezwets uit zn mond, ontwijkt hij vakkundig moeilijke vragen en komt er nog mee weg ook. Kritisch doorvragen doen ze aan die tafel niet, bang als ze zijn dat de gasten niet terugkeren of helemaal niet meer aan willen schuiven.

Dat bleek eens te meer toen Jack zei: Cocuutje, kom je ook eens? Je hoeft niet bang te zijn hoor, we zijn zelfs voor Drank de Boer lief geweest... En dat zijn dan journalisten...

0 0
El Toro
Heb je het überhaupt gezien? Wat moet hij anders zeggen? Hij zal het volgend jaar grotendeels met dezelfde groep doen, en gelooft (net als ik) dat deze selectie met twee broodnodige versterkingen volgend jaar het wel laat zien. Voor het eerst ziet de Boer de jongens die het team dragen (alhoewel niet genoeg dit jaar) niet vertrekken. Als er komende zomer geleerd is van de inschattingsfouten die afgelopen zomer gemaakt zijn, dwz een gokje over de kwaliteiten van Zimling en een verkeerde indruk van de gehele selectie, dan geloof ik dat FdB en de rest van het TH volgend jaar Ajax dat stapje in de goede richting wel kunnen laten zetten.
0 0
Minsc
Vraag me af waar dat geloof van jou op is gebaseerd.
Frank maakte bij Studio Voetbal nog eens duidelijk dat hij hij onvoldoende inzicht en zelfkritiek heeft.
Bang zijn voor Utrecht en daarom een "ervaren" speler als Schöne opstellen i.p.v. een echte aanvaller? Beweren dat we niet snel naar voren spelen omdat we voornamelijk op de helft van de tegenstander voetballen? Zimling aantrekken terwijl je hem zelf niet hebt zien spelen? Serero aanvallende middenvelder laten spelen? Eindeloos veel vertrouwen hebben in Andersen en Boilesen? Enzovoort.
0 0
Ajax27
precies dit, als je kijkt naar de potentie van de groep als het overgrote deel in vorm zou zijn, dan zijn er maar 2, max 3 versterkingen nodig.

komend seizoen vertrekken (denk ik) Moisander, Serero, Siggi, Boilesen en Kishna.

qua bezetting, mogelijke aankopen wordt het dan:
v Rhijn/Tete - Veltman/vd Hoorn - Riedewald/Viergever - aankoop
Klaassen/vd Beek - Bazoer/aankoop - Sinkgraven/Andersen
El Ghazi/Schöne - Milik/Zivko - Fischer/aankoop
0 0
Pauw
Ik denk dat je teleurgesteld zult zijn volgend jaar. Buiten het feit dat ik blij ben dat met de komst van de Boer en het nieuwe TH de Ajax\' filosofie heringetreden is, vind ik hetgeen ons nu al tijden voorgeschoteld is onacceptabel en de reacties van de Boer en spelers duiden op de presentie van een tunnelvisie.

De enige reden dat de Boer nog coach is, is omdat hij met zn resultaatvoetbal toevallig nog tweede staat. Met een beetje meer pech (of minder geluk) stonden ze nu gewoon om play-offs te knokken. Ik schaar me iig volledig achter Turbo-Urby inzake de Boer, die volgens mij ook liever een echt Cruyff-adept als hoofdcoach ziet. Ik moet er niet aan denken dat toptalenten als Nouri straks onder deze coach moeten spelen...
0 0
Scottish_Fan
Mijn opmerking was ook een beetje cynisch, dat ze bij SV niet doorvragen is alom bekend, niet lullig bedoeld maar het journalistieke gedeelte van NL is qua niveau hetzelfd als Ajax dit seizoen.

Er is op dit moment maar 1, en ook enkelt maar 1 oud ajacied die ajax volgend seizoen zou kunnen helpen. Wesley Sneijder.
Deze jongen is fit, heeft nog steeds de drive en t gif om te willen winnen, VdV, Heitinga, Maduro is allemaal niet goed genoeg om dit Ajax uit t slop te trekken.

Denswil heeft de Boer gewoon gelijk mee gehad, vd Hoorn is idd een redelijke vervanger van Veltman, Milik is niet slechter dan de Jong, een ander type ja, maar niet minder, wat de Boer zei zit wel degelijk een kern van waarheid in.

Echter als ik van de ajax pers/ social media/ perskaarten of whatever die afdeling tegenwoordig heet of genoemd word, en ik zou rondkijken op AS met zulke Koppen en reacties eronder, zou ik wel degelijk 3x nadenken alvorens een perskaart te verschaffen, juist omdat de journalistiek meer uit is op sensatie als wat ze zouden moeten doen, feiten aan het licht brengen.
0 0
SNTR
Precies. Zoals EnkeltjeAjax al zei past hij hier (of iig zijn titels) hier niet echt thuis. AS was/is juist altijd een site die je even snel onder je werk kon checken ofzo. Gewoon even om de paar uur de 5 nieuwe koppen lezen ofzo. Nu moet je steeds vaker het hele artikel lezen zegmaar.. Als ik tijd heb lees ik het toch wel en ik check sowieso de reacties altijd dus klik er automatisch al op..
0 0
Rayno95
Koen Weijland idd ....
Heeft vaak titels die nergens op slaan
0 0
EnkeltjeAjax
Ik word er ook nogal gek van inderdaad. Ik kijk de laatste tijd ook maar gewoon wie het artikel heeft gepost dan weet je hoe serieus je de titel moet nemen. Ik ga geen anti Koen Weiland petitie beginnen, maar lijkt me wel dat AS hem op zijn minst even kan aanspreken. Alle leden zijn opzich vrij positief over AS dus die stemmingmakerij van hem past hier niet echt thuis. De mensen klikken toch wel. Doe dat maar bij VZ oid
0 0
Rayno95
Is ook niet mijn intentie, ook niet van SNTR denk ik, maar het valt idd op.

Precies, deze site wordt gewoon heel goed bezocht en mensen checken het toch wel, dus doe maar gewoon normaal ;)
0 0
samajaxxx
Was t maar waar
0 0
flasher93
We willen zien. Onze spelers zijn volgend jaar ook weer een jaar ouder. Veel hebben voor het eerst een volle competitie gespeeld. Voor het eerst CL. Voor het eerst Europa League. Voor het eerst een seizoen weer fit. Voor het eerst in de KNVB Beker. Dat neemt niemand ze meer af. Bazoer breekt nu door, Riedewald heeft al veel gespeeld. Cillessen/Klaassen zijn de sterkhouders dit seizoen. Sinkgraven lijkt ook echt een toegevoegde waarde.

Om het elftal in balans te krijgen moeten ze gewoon goed zoeken naar spelers en de scouting eens goed hun werk laten doen. Oog voor talent is er. Nu oog voor creatief te werk gaan en kwalitatief goede spelers halen voor het eerste.
0 0
flasher93
Ik las al dat mensen vonden dat hij slecht overkwam. Ik vond het juist goed van hem om hier te gaan zitten. Onderwerpen die niet besproken worden voor de camera waar we een beetje informatie over krijgen. Het was wel even een vragenvuur voor hem, maar ook wel terecht.

Frank zelf vindt ook dat we kut spelen. Dat zie je vaak genoeg aan reacties tijdens of na de wedstrijd. Maar hij spreekt vaak met respect naar het elftal. Geloof dat hij wel vaak genoeg boos is in de rust of bij besprekingen van wedstrijden.

Verder de situatie Zivkovic. Als dat zo is afgesproken is het te begrijpen voor mij. Sigi moet verkocht worden en om nou te zeggen dat hij de sterspeler is van Jong Ajax. Ja hij scoort... Maar goed spelen is een ander verhaal imo.

Denswil zit nu ook op de bank in België, bevestigd wel hoe slecht Denswil bezig is op dit moment van zijn carrière. Kon zijn verwachtingen niet waar maken, maar is nog steeds jong natuurlijk. Als hij had bijgetekend werd hij waarschijnlijk uitgeleend gok ik in deze vorm.

Verder knap dat hij er gaat zitten. Hoop dat de ogen open zijn. Ze waren dit natuurlijk niet gewend dat het ook een jaar heel slecht kan lopen. Hopelijk blijken we toch over een goede scouting te hebben. We zijn financieel gezond, hebben een prima jeugd. Nu nog een lopend eerste elftal wat leuk is om naar te kijken en we zijn compleet. Denk dat fase 1: bekenning, realisme goed is voor dit te bereiken. Nu het waar maken en handelen.
0 0
El Toro
Wat is dit in godsnaam voor suggestieve kop bij dit artikel? Ik ben het er helemaal mee eens dat t dit seizoen niet goed is, maar voor het incident met het uitsluiten van dit (overigens uitstekende) forum, heb ik het idee dat de moderators van deze site een hetze begonnen zijn tegen de clubleiding. Houd hier mee op aub.
0 0
El Toro
Voor=sinds
0 0
AjaciedForLive
Frank is redelijk goed afgeslacht
0 0