Ajax B1 ruim langs Schalke

Mr. Ajax, 04-04-2015 om 12:34, 10768 views, Ajax Showtime | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Ajax B1 heeft de eerste wedstrijd van de ABN AMRO Future Cup winnend afgesloten. Na zestig minuten voetbal werd Schalke 04 met 4-0 verslagen. Donyell Malen was met twee doelpunten de matchwinner.

Na ruim een kwartier bewezen Ché Nunnely en Malen een gouden tandem te zijn. Op voorgeven van eerstgenoemde scoorde laatstgenoemde: 1-0. Ajax kwam de rest van de eerste helft nauwelijks in de problemen. Direct na de rust verdubbelden de Amsterdammers de score. Reda Boultam scoorde vanuit een rebound, nadat een schot van Malen werd tegengehouden.

Snel hierna werd het al 3-0. Ajax speelde erg sterk en een bekeken balletje van Malen zette Ajax verdiend ruimer op voorsprong. De 4-0 hing daarna lang in de lucht. Mees de Wit, Malen én Nunnely misten alle drie mooie mogelijkheden, maar uiteindelijk scoorde De Wit alsnog de vierde treffer van het duel. Diezelfde De Wit schoot in de laatste minuut nog de bal op de paal.

Opstelling Ajax B1: De Lange; Zeefuik, Sidoel, De Ligt, Blöte; Eiting, Nunnely, Boulta; Dani de Wit, Mees de Wit, Malen
Wissels Ajax B1: Van der Sar, Sierhuis, Familia Castillio, Matusiwa, Oievaar, Bakboord.

Doelpunten:
1-0 16' Donyell Malen
2-0 31' Reda Boultam
3-0 35' Donyell Malen
4-0 55' Mees de Wit

(Foto: Black Bath Towel Photographers)

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BobHaarms86
Malen was echt heel erg goed deze wedstrijd. Draaide steeds prachtig open en creëerde veel ruimte voor zichzelf. Nunnely was redelijk en De Ligt speelde heerlijk. Schoof keer op keer in en was rustig aan de bal. Leuke wedstrijd, vooral de tweede helft.
0 0
OKP-AFCA
Nunnely en Malen kunnen zo de deur uit lopen zeker?

Of hebben die inmiddels een contract?

Maar ja.. Stel je voor dat zulke jongens langer bij Ajax lopen.
0 0
JanTa
Je kon zie dat er bij Ajax veel op de techniek getraind word en vooral de balaannames viel mij op.
0 0
vak414
zozo bozoer tekent cotract tot 2020
0 0
ObjectoJood
Tja en mensen maar zeiken op het TH en dan vooral op Overmars.

De basis voor succes ligt voor langere tijd vast en men koopt er twee goede mensen bij deze zomer.

Op het voetbal van dit anderhalve jaar na heb ik niks te klagen.
0 0
dezengene
Jij ziet het vastleggen van Bazoer als een belangrijke reden om geen kritiek meer te leveren? Hoe kortzichtig kan je zijn. Je doet nu precies hetzelfde als waar je de mensen die kritiek leveren op Overmars - volgens mij - van beticht: het aanhalen van één incident, om het vervolgens te algemeniseren. Het probleem met het beleid van nu is dat die lang vastgelegde toptalenten alsnog gewoon vertrekken voor veel geld, maar er geen nieuwe kwaliteit terugkomt. Zo blijf je continu hangen op hetzelfde, voor Europa niet voldoende, niveau. Als de huidige kern over 5 jaar hier nog steeds zit, dan geef ik je gelijk. Dan hebben Overmars etc. het uitstekend gedaan. Waarschijnlijker is het echter dat dit niet zo is, en dat alle talenten, net als in de afgelopen jaren gewoon weer vertrekken. Wat heeft het TH dan echt veranderd? Niets als je het mij vraagt. Behalve het verhogen van de prijzen in het stadion, misschien.
0 0
ObjectoJood
Nja, ik neem aan dat dit seizoen een keiharde leerschool is geweest voor mensen als Overmars. Je kan niet overal om meedoen met alleen talent en middelmatige aankopen. Dit jaar kan Overmars laten zien of hij geschikt is voor zijn positie. Nu moeten we mensen er bij hebben die de jongelingen bij de hand nemen en naar een hoger niveau tillen. Nog niet eerder hebben de mensen die het voor het zeggen hebben er zo slecht voor gestaan, helemaal niks in Amsterdam. Dat doet pijn, bij iedereen, maar het TH heeft het niet eerder meegemaakt en dacht dat het wel los zou lopen. Niet dus en nu gaan we zien hoe deze kat in het nauw gaat reageren. Pas als dat faalt zal ik keiharde kritiek hebben, nu nog niet.
0 0
dezengene
Hier ben ik het wel mee eens. Ik wilde alleen zeggen dat het vastleggen van Bazoer weinig zoden aan de dijk zet. Het is slechts een klein stapje, dat er weinig toe doet als hij over 2 jaar alweer wordt gekocht (hoewel een lang contract uiteraard goed is voor de transfersom). Begrijp me niet verkeerd, ik schrijf het TH nu echt nog niet af. Als het over enkele jaren blijkt dat het ingezette beleid zich ook daadwerkelijk uitbetaald, dan zal ik ontzettend blij zijn. Tot die tijd moet er echter ook ruimte blijven voor kritiek. Wat mij opvalt is dat de aanhangers van het TH vaak niet tegen kritiek kunnen. Ze grijpen ieder klein pluspuntje aan om te schrijven hoe fantastisch het nu gaat, terwijl bepaalde misstanden nog steeds worden toegeschreven aan het oude bestuur. Dat geldt waarschijnlijk andersom ook voor de felle tegenstanders van het TH, alleen zijn die er minder, denk ik. Hoe dan ook, laten we hopen dat het huidige beleid slaagt! Iedereen die Ajax oprecht een warm hart toedraagt, heeft daar het meeste baat bij.
0 0
MosesD
Eens.
0 0
DeKenner
Je kunt overal wel op gaan liggen zeiken. Volgens mij ligt er enorm veel talent voor lange tijd vast. Talent dat openlijk uitspreekt samen naar successen te willen groeien. Ongetwijfeld zal er af en toe een weggekaapt worden, maar anders dan de afgelopen jaren zullen zij niet voor een schijntje vertrekken omdat ze nog maar een éénjarig contract hebben. Maar misschien heb jij goede ideeën hoe Ajax als eredivisie club wel heel snel aanhaalt bij clubs als Barcelona en Bayern?
0 0
Kishna97
Goede spelers hebben we sws al wel
We hebben alleen wat ervaringen nodig,
Spelers die slim zijn
0 0
kampioen2010
AS ligt te slapen;)
0 0
..::Rootje::..
Ajax.nl niet.
0 0
..::Rootje::..
Een goed begin is het halve werk.
0 0
Amsteraaij
4-0 niet 3-0..
0 0