[Update] 'Besloot dit een week geleden'

BvdPloeg, 02-03-2015 om 23:15, 33397 views, Ajax.nl |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Lasse Schöne en Frank de Boer zijn blij dat eerstgenoemde bij Ajax blijft. Schöne zette maandag zijn krabbel onder een nieuw contract dat hem aan Ajax verbindt tot de zomer van 2017. Op de officiële website van de Amsterdammers vertellen de twee hun verhaal. 

Eerst Schöne, de hoofdpersoon in het verhaal: 'Ik ben hier heel blij mee. Het is geen excuus dat het de laatste weken minder ging, maar je loopt er toch mee rond. Nu is de toekomst duidelijk. De afgelopen tijd was er wel veel interesse, maar geen enkele club vond ik mooi genoeg. Ik heb het hier bij Ajax naar mijn zin', zo vertelt hij.

'Ik ben ze heel dankbaar dat ze me 2,5 jaar geleden transfervrij van NEC hebben overgenomen, dat was toch een gok', klinkt het verder. 'In de afgelopen jaren heb ik een fantastische tijd gehad met twee kampioenschappen. Ik wil deel uit blijven maken van deze groep. Er zit veel rek in dit team. Dat de sterkhouders een doorlopend contract hebben, maakt het iets makkelijker om de beslissing te nemen te blijven. Het wordt alleen maar spannender en leuker, want dit team kan veel bereiken.'

De Boer ziet een belangrijke rol weggelegd voor Schöne. 'Ik ben blij dat hij bij Ajax blijft. Lasse heeft vanaf zijn komst bewezen een belangrijke speler voor ons te zijn. Zijn kwaliteiten zijn alom bekend en ook zijn ervaring is voor ons erg van belang. Hij weet hoe we werken, hoe we willen spelen. Eigenlijk is hij gewoon deelgenoot van waar we hier mee bezig zijn. We weten zeker dat hij ook na dit seizoen van waarde kan zijn voor Ajax, vandaar dat we met hem door wilden. Hij wilde zelf ook graag blijven, dus dat is mooi.'

Update 23.11 uur (1 maart 2015)
Een week geleden had Lasse Schöne zijn keuze gemaakt. Na diverse gesprekken met onder andere zijn zaakwaarnemer besloot de Deen om bij Ajax te blijven. 'Er valt toch een last van je af na zo'n beslissing. Ik heb veel zin in de toekomst met deze talentvolle selectie. Dit team kan nog heel veel bereiken, zeker nu alle sterkhouders hebben besloten nog even te blijven.'

[video]https://www.youtube.com/watch?v=Fqxh6QghykY[/video]

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Gelukkig blijft hij! Nu snel zijn vorm weer terug en die knikker aan de voetjes houden...
0 0
sanderfo
Kunnen we ajb vanaf nu nooit meer het woord "sterkhouder" gebruiken? Dit is toch een onzinnige term die de laatste tijd te pas en te onpas wordt gebuikt; alsof je het of wel bent, of niet. Lijkt me totale onzin.
0 0
omisom
Ik ben blij dat hij blijft natuurlijk speelt hij dit jaar niet super maar is er wel één speler in de selectie die dat wekelijks doet dan? Ik denk dat hij kan uitgroeien tot de mentor van de jeugd en dat is sowieso belangrijk en voor de continuïteit van de club is het best belangrijk dat we een goede selectie houden voor de volgende jaren.
0 0
dod
Zoveel mensen die zeiden dat schone moest oprotten, en hij zou te oud zijn etc. Haha lachwekkend gewoon. Hij is 27/28 dan ben je anatomisch juist op je top. Vorig jaar was lasse ajacied van het jaar en dit seizoen vaak belangrijk geweest en ff een mindere periode gehad.
Ik ben blij dat hij blijft en hoop dat anderen hem ook weer in de armen sluiten, want het is gewoon een goede prof die echt goed genoeg is voor ajax. Ook geloof ik zeker dat ook hij nog beter zal gaan worden de komende jaren. Lasse goede keuze!
0 0
Daneman
Veel mensen schrijven dat aankopen/aanwinsten de eigen jeugd niet in de weg moet staan. Met het oog op goed resultaat zie ik dat nooit bij dit te jonge ajax. Ik bedoel, als je bijvoorbeeld echte ervaring haalt voor de LCV (vervanger Moisander) en verdedigende middenvelder (alleen nodig voor äls fysieke kracht/ervaring tijdens wedstrijden noodzakelijk is) kunnen alle talenten als Riedewald/ Bazoer gewoon rustig gebracht worden. De kans op winnen wordt dan volgens mij groter.
0 0
oudzuid2
nu zijn de vleugels straks driedubbel bezet, met Kishna, El-Ghazi, Schone, Fischer, Muric en Cerny, nice! :)

hopelijk is Bazoer de volgende die lang vastgelegd wordt...
0 0
bojansuarez
Als 12e man echt meer dan ideaal! Maar frank bouw dit team aub niet om schone heen
0 0
Sjaakvaak
Mag hopen dat hij gewoon als supersub aanblijft, niet als basisspeler!

0 0
Cello
Ajax vindt het sowiezo belangrijk om te verlengen om zo doende op een later tijdstip toch nog een redelijke vergoeding te ontvangen voor, in dit geval dan, Schöne. Ik zie in het verlengen van dit contract niet per definitie ook tegelijk een langer verblijf van Lasse Schöne.
0 0
Ellende
Wat zou AJAX volgend seizoen van plan zijn met Schone?
Ikzelf hoopte namelijk op Kischna en El Ghazi op de vleugels. Kunnen elkaar ook erg goed vinden.
Dan gaan Cerny en Muric ook waarschijnlijk nog minuten pakken.
Zou het wel begrijpen wanneer hij als aanvallende middenvelder gebruikt wordt. Is wel een speler die buitenspelers / spits kan bedienen. Die hebben we niet zo veel.
Er zullen middenvelder gaan afvallen. Ben benieuwd wie?..
0 0
MickS
Ik vrees toch voor Andersen. Fantastische techniek, mooie speler, maar blijft zo enorm wisselvallig. En bij zijn terugval-wedstrijden zijn zijn terugvallen enorm en niet steeds minder enorm. Ik vind er veel te weinig stijgende lijn en stabiliteit in komen.

Ik weet het, hij is nog (steeds) jong, maar tuft al 2 jaar mee met het eerste en brengt imo nog steeds veel te weinig. Begin van dit seizoen begon hij goed, maar zakte helaas daarna keihard weer af.

Liever zou ik hem de rest van dit seizoen in Jong zien. Vorm leren consolideren, sterker worden, meer krachthonk pakken en dan wellicht volgend jaar proberen, maar ik begin er steeds een harder hoofd in te krijgen. Hopelijk voor hem bewijst hij mijn ongelijk, maar zo zie ik het.
0 0
Ellende
Volgens mij ook de zwakste middenvelder op dit moment. Kan goed een man voorbij. Echter geen goed schot of eindpass.
0 0
BvD27
Andersen heeft inderdaad een geweldige techniek. En met de rest ben ik het ook met je eens. Hij moet nog veel leren. Wanneer hij de 16 binnenloopt wordt hij zenuwachtig lijkt het wel en probeert hij de bal zo snel mogelijk kwijt te raken.

Cerny (om terug te komen op de reactie waarop jij reageerde) zal nog geen minuten in het 1e gaan maken. Die jongen speelt nog niet eens in jong ajax. Laat hem daar eerst maar meekijken, net zoals van de Beek en Nouri. Muric en Menig zullen eerder minuten gaan maken.

Daarnaast komt Fischer natuurlijk weer terug. Dus dat gaat een leuke strijd op de vleugels worden, en hopelijk gaat het niveau dan ook zwaar omhoog.
0 0
JohnDylan
Ik denk dat De Boer in Schöne een ervaren wisselspeler ziet die op elke positie op het middenveld als in de aanval in te zetten is. Met piepjonge wisselspelers alleen red een ploeg met ambities op drie fronten (de competitie, de beker en Europees) het niet. Schöne is een op en top prof, die nooit zeurt, in de boei van zijn carriere is en ook nog eens geweldig in de groep ligt. Hij lijkt dus voor Ajax de ideale twaalfde man en zo zal De Boer hem ook wel zien.
0 0
Ellende
Hij zal toch niet bijgetekend hebben met het verkooppraatjes ideale wisselspeler. Of er moet echt geen belangstelling voor hem zijn geweest.
Al hoop ik dat je daarin gelijk krijgt.
0 0
MichelAngelo66
Ik denk dat het een prima keuze is. Schone zit bij Ajax aan zijn plafond. Waarom zou hij dan verkassen naar een veel mindere club? En bij Ajax krijgt hij de komende twee jaar een meer begeleidende rol. Hij weet wat Ajax vraagt, en de technische leiding weet wat hij kan. Hij zal wat meer vanaf de bank gaan opereren. Prima toch?
0 0
wladimir
Zo zie ik de selectie voor Ajax en Jong Ajax voor volgend seizoen graag.

01. Jasper Cillessen
02. Ricardo van Rhijn
03. Joel Veltman
04. Jan Arie van der Heijden
05. Nicolai Boilesen
06. Riechedley Bazoer
07. Viktor Fischer
08. Daley Sinkgraven
09. Arkadiusz Milik
10. Davy Klaassen
11. Ricardo Kishna
12. Kenny Tete
13. John Heitinga
14. Nick Viergever
15. Urby Emanuelson
16. Hedwiges Maduro
17. Anwar El Ghazi
18. Thulani Serero
19. Richairo Zivkovic
20. Lasse Schone
21. Lucas Andersen
22. Terry Lartey Sanniez
23. Damian van Bruggen
24. Nathan Leyder
25. Jairo Riedewald
26. Aschraf El Mahdioui
27. Robert Muric
28. Abdelhak Nouri
29. Queency Menig
30. Donny van de Beek
31. Vaclav Cerny

Als Kishna niet bijtekent verkopen.

Niklas Moisander naar Samp. Niki Zimling terug. Mike van der Hoorn en Kolbein Sightorsson verkopen. John Heitinga, Jan Arie van der Heijden, Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro transfervrij aantrekken.

Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Urby Emanuelson en Davy Klaassen maken een serieuze kans het EK2016 te halen.

Nicolai Boilesen, Lasse Schone, Lucas Andersen, Viktor Fischer en Milik trouwens ook.
0 0
Sjaakvaak
Inderdaad, Jan Arie van der Heijden EN Heitinga terughalen, beetje overdreven. Misschien Heitinga als ervaring, Van der Heijden hoeft van mij niet. Urby en Maduro zie ik wel graag terug komen.

In plaats van Menig zie ik liever Becker erbij, Menig heeft teveel concurrentie voor zich. Becker daarentegen is echt een ideale stormram om alles en iedereen voorbij te rennen in het laatste half uur, supersub.

Van der Hoorn zie ik overigens maar al te graag blijven.
0 0
JohnDylan
Hoewel ik vind dat Ajax een topper moet kopen voor de linkercentrale positie achterin zie ik liever Vd Heijden komen dan Maduro. Die laatste is namelijk niet geschikt voor het middenveld en Vd Heijden is beter als centrale verdediger. Maduro is te langzaam en vooral zijn wendbaarheid zou en groot probleem zijn.
0 0
Sjaakvaak
Maduro heb ik de laatste jaren helaas weinig van gezien maar ik had de hoop dat hij toch wel iets van ervaring heeft opgepikt, vandaar dat ik voor hem koos. Maar als hij slechter is dan Vd Heijden, dan heeft het weinig zin.

Vd Heijden is de eredivisie nooit ontstegen en is ook bij Vitesse niet een wekelijkse uitblinker. Die hoeft van mij absoluut niet terug te komen, dan speel ik liever met Viergever/Veltman, Vd Hoorn/Veltman of Riedewald/Veltman.

Voor mij hoeft er alleen een aankoop te komen als deze ook echt een aanvulling is wat betreft ervaring, dat is Vd Heijden voor mij niet.
0 0
JohnDylan
Ik ben het helemaal met je eens dat Vd Heijden geen echte toegevoegde waarde voor Ajax zou zijn. Ik zei daarom ook zelf al dat ik vind dat Ajax een topper moet kopen voor de linkercentrale positie achterin. Ik wilde alleen aangegeven dat ik liever Vd Heijden zie komen dan Maduro.

Trouwens ben ik er wel van overtuigd dat Vd Heijden volgend seizoen voor Ajax zou spelen. Hij is namelijk een echte De Boer aankoop. Ik denk dat uiteindelijk Viergever zijn basisplaats zal behouden en dat Vd Heijden als zijn back-up zal fungeren. Riedewald zal dan tevreden moeten zijn met speeltijd bij Jong Ajax.
0 0
wladimir
FdB heeft van der Heijden aan Vitesse verkocht in 2011, nadat hij 2 jaar aan Willem II is verhuurd. John van de Brom kende hem uit zijn tijd als coach van Jong Ajax. Bij Vitesse heeft hij onder van de Brom, Rutten en Bosz altijd in de basis gespeeld.

In 2012 werd Vertonghen verkocht aan Tottenham. Toen werd Moisander gekocht van AZ. Ik heb nooit begrepen dat ze van der Heijden toen hebben verkocht. Daarom denk ik dat de Boer niet voor van der Heijden zal kiezen en gewoon met Viergever / Riedewald doorgaat.

Ik zou hem altijd gratis ophalen.
0 0
klopper
Van der Heijden is geen topper, maar beter dan Moisander...al zie ik echt liever en Maxwell, iemand met echte klasse. Mag van mij ook wel wat kosten...al is die ook transfervrij.
0 0
JohnDylan
Waarom zou je met Heitinga, Maduro en Vd Heijden drie centrale verdedigers halen? Maduro is namelijk totaal ongeschikt om op het middenveld te spelen. Heitinga vind ik wel geschikt voor de Ooijer/Poulsen rol maar in Maduro zie ik helemaal niets.

Ik schreef gisteren al dat ik denk dat de kans groot is dat Vd Heijden naar Ajax komt. Hij is namelijk een typische 'De Boer' aankoop: Nederlandstalig, kleurloos, redelijk ervaren en met een middelmatig niveau. Ik denk alleen dat Viergever beter en meer een leider is.

Mocht Ajax volgend seizoen Heitinga, Viergever, Vd Heijden en Veltman als centrale verdedigers hebben dan is dat in ieder geval wel beter dan dit seizoen met Moisander en Vd Hoorn. Heitinga is namelijk beter dan Vd Hoorn en Vd Heijden is beter dan Moisander.

Alleen vind ik dat Ajax een speler als Agger of Vermaelen nodig heeft. Iemand met veel ervaren die kwalitatief bij de beste spelers van Ajax zou horen en een echte leider is. Zo iemand zou Veltman ook direct veel beter laten presteren en Vd Heijden zal dat zeker niet doen.
0 0
ajaxinho
Helemaal top!

Denk dat vdHoorn wel blijft.
Dan zou je moeten kiezen tussen Heitinga en vdHeijden.

vdHeijden is in betere vorm en in potentie misschien zelfs beter.
Maar Heitinga heeft veel meer ervaring die hij kan overbrengen.
0 0
klopper
Really? Heitinga, van der Heijden, Emanuelson en Maduro aantrekken? Wordt dan druk op bank bij Ajax.
0 0
wladimir
Joel Veltman, Nicolai Boilesen en Davy Klaasen zijn redelijk blessuregevoelig. Concurrentie op 3, 4, 5 en 6 is sowieso noodzaak. Inderdaad allemaal voor de breedte. Gisteren is wel aangetoond dat Ajax met huidige basis elf een goede kans maakt op kampioenschap.

PSV gaat Wijnaldum en Depay sowieso kwijtraken.
0 0
Rayno95
Vd Heijden, are you serious? ...
0 0
wladimir
Kijk naar Schone. Een gokje nemen met een transfervrije eredivisiespeler kan zeer goed uitpakken. Agger en Nuytick hebben een contract tot 2016. Nick Viergever, Hedwiges Maduro en Jong Ajax spelers kunnen daar uit de voeten. Zonde om geld uit te geven nu voor een nummer vier.
0 0
waynelove
Goede keuze! Liever om het kampioenschap spelen en cl of cl voorronde met regelmaat dan ergens bij een middenmoter misschien el of een risico lopen dat je niet aanslaat bij een andere club! Stabiliteit voor hem en voor ons!
0 0
JPC40
dat is een huismus , die wil niet meer weg , ik zie die jongen zijn voetbal carrier hier afsluiten .
mijn voorspellend oog ziet dat gebeuren .
0 0
ajaxinho
Goed werk van Ajax.
Schone is een ervaren stijlvolle Ajacied en Amsterdammer.
Hij zal weer opnieuw moeten beginnen als 12e man.

Ik ben ook hard voor hem (en Moisander) geweest.
Maar hij is ook maar een mens en heeft de jonkies helaas niet bij de hand kunnen nemen.

Nu nog een ervaren vechter vinden.
Ik wil heel graag Heitinga zien.
Ook al moet hij als 13e man beginnen.

0 0
Mokum_32
Heitinga in de ooijer rol.kan prima man heeft toch wk finale gespeeld en in de grote competities. En een echte ajacied
0 0
Argossos
Ik ben niet een grote fan van Schone maar dat hij bijtekent is een goeie zaak! Moge vele hem volgen!
0 0
gusanito
Ik ben best kritisch geweest over Schöne, maar ik ben toch blij dat hij blijft. Dat hij gisteren voor de camera's gewoon de hand in eigen boezem stak over zijn vorm zegt alles over die gast. Het is een nuchtere en realistische jongen die niet bij de eerste scheet stennis gaat lopen schoppen. Hij heeft zijn waarde in het verleden getoond en zal ook in de toekomst meer dan bruikbaar blijven. Je hebt mannen nodig van 28 jaar en ouder in je selectie, anders redt je het gewoon niet.
0 0
3sterajax
Daar kan Kisna nog een puntje aan zuigen!!! Als je niet presteert sta je ernaast... Belofte of niet! Tijd om op te groeien en de tijd dat je speciaal was achter je te laten... Zolang hij nog niet constant speelt is hij gewoon een van de jongens en zal hij genoegen moeten nemen met een stapje achteruit als hij niet presteert. Hij moet een deel van het team zijn en geen 1 man show zoals bijvoorbeeld Depay...
0 0
3*stars*3
Nuchtere, ervaren vent en een echte prof maar of hij het niveau van vorig jaar kan aantikken is alleen de vraag want bijna alles wat hij deed veranderde in goud.
Van goals tot briljante assists (in 1x op Siggy tegen P$V), echt alles lukte.

Ben tevreden met echte vleugels als Kishna en El Ghazi op de flanken en hoopte op doorstroom volgend jaar van een Muric en/of Cerny...+ Fischer komt terug...
Iig hebben we in de aanval voldoende keus en dat was jaren anders!

0ff-kwam net een maat tegen en die had lef om gister 20¤ op winst Ajax te zetten en dat was gewoon 5,25 je inleg!
Kan me niet herinneren wanneer je zoveel kon krijgen voor overwinning van Ajax in de eredivisie.
5,25, kreeg je niet eens als Ajax wint van een Milan ofzo.
0 0
Figo
Moisander vertrekt zeker. Dan alleen Siggy nog. Rest zal blijven, aangezien er vrij weinig interesse zal zijn voor deze spelers op dit moment, of zijzelf beslissen om te blijven.
0 0
gwn_rj
Je bent welkom held! Nu alleen wel voornamelijk als 12e man! De jonkies zijn hem voorbij gestreefd..
0 0
Toekomst1900
Prima dat Schone verlengd! Man kan zowel op het middenveld als in de aanval overal spelen! Bij mij staat hij niet in de ideale 11, maar een Schone is vorm is van onschatbare waarde voor Ajax! Tevens is hij er enorm trots op om voor Ajax te spelen. Als we ons in de verdediging nog weten te versterken (Agger) en op het middenveld nog een ervaren kracht er bij weten te halen (van der Vaart) heb ik er weer veel vertrouwen in voor de toekomst! Ons team blijft bij elkaar, de concurrentie wordt minder. Nu nog het contract van Tete verlengen!
0 0