'Sigthórsson blijft, honderd procent zeker'

BvdPloeg, 28-01-2015 om 11:23, 10363 views, Ajax Showtime |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Kolbeinn Sigthórsson maakt het seizoen af bij Ajax, zo vertelt zijn broer en zaakwaarnemer Andri Sigthórsson aan Ajax Showtime. De IJslander, die in december zijn contract verlengde tot 2016, werd deze transferperiode met Lille en Queens Park Rangers in verband gebracht, maar een overgang is niet aan de orde. 

'Kolbeinn zal Ajax deze winter niet meer verlaten, honderd procent zeker', vertelt Sigthórssons agent, die nog niet zo lang geleden aangaf dat een transfer in de winter het beste zou zijn voor de spits. 'Hij wil alles geven voor Ajax om zo de vijfde landstitel op rij binnen te halen. Dat is het enige wat telt op dit moment. Hij blijft, zeker', is de boodschap nu.  

Daarmee kan Frank de Boer rustig gaan slapen. De coach gaf de afgelopen weken meerdere malen aan dat hij Sigthórsson het liefst in Amsterdam hield omdat hij hem 'keihard nodig heeft'. Vanuit de club werd er echter ook gezegd dat Sigthórsson voor de juiste prijs best mocht verkassen, maar die twijfel is nu dus weggenomen door het kamp van de aanvaller zelf.

Sigthórsson kwam dit seizoen twintig keer binnen de lijnen bij Ajax in alle competities samen. Daarin was de IJslander goed voor vijf treffers. In totaal staat hij nu op 99 wedstrijden voor Ajax waarin hij 33 keer scoorde. Een gemiddelde van precies één op drie dus voor Sigthórsson, die dit seizoen ook veelal op de bank zat door de opkomst van concurrent Arek Milik. De Pool maakte zeventien treffers in 22 wedstrijden, waaronder acht in het bekertoernooi.  

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Als je maar belooft van de zomer dan weg te wezen. Ik heb meer dan genoeg van dat gestuntel. Ik zat afgelopen zondag echt weg te dromen naar een echte Ajax spits. Een handige flikker die het centrale duo van de tegenstander met poep in de broek laat spelen. Wat verlang ik daar naar na 4 seizoenen zeecontainer taferelen.
0 0
EricAjax1
Laat PSV maar kampioen worden.. Wijnaldum, Willems, Depay, Bruma, Luuk de Jong gaan allemaal weg.. En niks wat er achter staat.. Maar wij hebben volgend jaar Kishna, el ghazi, milik, andersen, serero, bazoer, van Rhijn, Cillessen, Fischer nog! Af en toe invalbeurten van Muric en van de Beek en nouri.. Komt allemaal wel goed
0 0
Ruff Rhythim
Maakt allemaal toch allang niet meer uit. Laat nou maar blijven.
Die paar maanden zing ik nog wel uit hoor.

Viel zondag niet eens zo slecht in, werkte hard.
Zegt al genoeg over de rest, Serero en Cillisen uitgezonderd.
0 0
AjaxD1986
Dat gras in de Arena doet het zo slecht om dat Ploegtorsson er constant overheen struikelt.
0 0
AjaxD1986
Volgens Frank het enige echte supertalent! GVD wat voel ik op dit moment een frustratie... Aaargh! Dit is toch geen beleid zoals Cruijf het bedoeld heeft mag ik aannemen?
0 0
jaribombari
Beste spits van Ajax. Blijf ik zeggen.
0 0
ambtenaar
Dan mag je mij eens vertellen waar hij goed in is.
0 0
jaribombari
Zeg ik dat ie goed is dan? Ik zeg "Beste spits van Ajax".

Wel goed lezen ;-)

Daarmee bedoel ik dus te zeggen dat de rest nog bedroevender is.

0 0
ambtenaar
Haha ok.
0 0
Rayno95
Meeverdedigen :p
0 0
JoodTotMijnDood
Nee dat komt op nummer 2, zijn struikelskills zijn verwoestend voor het menselijkoog.
0 0
FlyingDutchMan
Op zijn IJslands driften bedoel je!
0 0
JoodTotMijnDood
Hahaha inderdaad.
0 0
gras
Dan komt op 3 toch tenminste zijn ongeëvenaarde schijn drukzetten op de verdediging. Die eerste meters aanzetten en dan dat ik-heb-het-in-ieder-geval-geprobeerd sjokje.
0 0
JoodTotMijnDood
Siggy on ice!
0 0
army
de belangrijkste van een spits is goals maken en niet mee verdedigen, wanneer je mee gaat verdedigen dan laat je een gat achter in de voorhoede
0 0
Rayno95
Weet ik haha, is omdat Frank dat een keer zei dat hij beter meeverdedigd dan Milik.
0 0
ajaxmening
Ik ook.
0 0
ajaxamsterdamgk
geen voetbal verstand !
0 0
ajaxmening
Jij zit zeker bij die fanclub van van der Hoorn, die hem altijd een 8 geven voor 2 goed geraakte ballen .
0 0
ajaxamsterdamgk
nee maar Sigthorsson een beter spits vinden dan Milik Dan ben je niet helemaal lekker !

zelfs iemand die 0,0 voetbalverstand heeft kan nog zien dat Milik beter is
0 0
ajaxmening
Sterk onderbouwd, over verstand (voetbal) gesproken.
0 0
AjaxD1986
idd:-)
0 0
JPC40
Tja dit is nogal dubbel aan de ene kant , '' wat ik begrepen heb is het handiger om hem te houden vanwege Zivkovic en aan de andere kant loopt hij in de weg en werd er uitgebreid geroepen door zijn eigen geheime Agent dat het beter was als hij zou vertrekken ???? .

En daar naast denkt men dat hij samen met de rest de 5de titel wel even te pakken , maar wat als dit niet uitkomt wat dan ??? dan heeft hij dus voor jan lul bij getekend en wellicht een gouden kans om naar een andere club te gaan laten lopen .

Ik heb het idee dat Frank onderwerpen aan het verzwijgen is , uit angst voor iets hij weet dondergoed dat Sigthorrson niet van toegevoegd waarde is voor dit team daarbij komt nu ook nog het desfunctioneren van het gehele team er bij , dan kun en kan je toch simpel rekensom op maken dat het beter was en is dat Sigthorrson verstandig aan had gedaan om weg te gaan nu het kan.

In plaats van later en dan spijt te hebben van deze keus , net als Poulsen die had moeten blijven,ook al ben ik geen fan van hem .

ik ben nu echt van overtuigd dat Sigg een beslissing fout gaat maken , ik vraag mij af of ik de enige ben die dit zo ziet .
0 0
bramski
Komen we nooit meer vanaf laat hem alsjeblieft gratis vertrekken en pak je verlies is geen schande maar ezel is niks en word ook niks en ik denk dat ze Milik helemaal niet willen anders hadden ze hem al lang een contract gegeven
0 0
JPC40
dat is inderdaad nogal vreemd dat Milik nog steeds geen contract heeft , wat de reden hier van is weet ik niet ,maar als het zou kloppen wat je beschrijft , dan is er meer aan de hand dan wat er tot nu toe vertelt wordt .
0 0
ajaxmening
Dude kijk even naar de 1e helft tegen Feyenoord, MILIK raakt terwijl hij dat niet door had, gelukkig op onze doellijn de bal , voor de rest geen bal goed geraakt, die hype is volkomen onterecht leuke jonge spits met rek maar nog lang niet top voor Ajax, Sigi minder goed maar houd wel met zijn kracht de defensie bezig voor de afvallende bal, daarom spelen ze ook de lange bal mocht je dat niet door hebben gehad, om hierdoor aan te kunnen sluiten.
0 0
Niko1995
Ze zegge al 2,5 jaar dat die weg mag. en hij zit er not steeds...
0 0
ajaxmening
Gelukkig eindelijk goed nieuws..........
0 0
Multi
Het doet me toch wel pijn om dit Ajax steeds verder te zien afzakken. Ja het is een geweldige visie om met het met jonge jongens te doen uit de eigen opleiding, maar zoals Cruijf ook al zei zul je bepaalde gaten op moeten vullen met jongens/mannen van buitenaf. Helaas zie ik hier echter nog niks van terug in het beleid. Ik hoop dat we toch echt eens gaan investeren in de juiste mensen, want het mogen duidelijk zijn dat een Zimling en Duarte enzovoort niet van het niveau zijn wat Ajax moet nastreven. Zoals velen al aangeven hoop ik ook dat er door geselecteerd wordt en er een juiste mix tussen talent vanuit de club en aanvulling van buitenaf wordt gemaakt, waarbij ook de nodige ervaring zit.

De kans dat een Moisander en Schöne na dit seizoen vertrekken is groot, maar hier wordt nog totaal niet op ingespeeld. Daarnaast hebben we Zimling en Duarte die niks toevoegen aan deze selectie, waardoor onze bank enorm jong is verder. Daarnaast is de spoeling van kwaliteit ook erg dun. Je ziet het zodra een Klaasen uitvalt, dat we direct op een Bazoer terug moeten vallen. Ja die jongen is een talent, maar laten we eerlijk het verschillen tussen hem en Klaasen is groot op het moment. We hebben gewoon te weinig kwaliteit om het op te vangen. Als Andersen zijn wedstrijd niet heeft hebben we eigenlijk niemand waar we op terug kunnen vallen. Daarnaast is bv een Veltman ook niet de meest geweldige verdediger.

Laten we hopen dat Ajax hier nu eens eindelijk van leert en wel de juiste mensen haalt om deze selectie aan te vullen, want talent is er zeker, maar ook talent heeft sturing nodig van ervaren spelers. En dat kan ook goedkoop gebeuren, om zo maar even een paar spelers te noemen waarvan het contract afloopt:

Nigel de Jong, heeft ervaring kent het Ajax spel en is een echte vechter, iets wat we echt missen in deze selectie! Hij is voetballend misschien niet de beste, maar maakt dat goed met andere kwaliteiten.

Bryan Ruiz, ja Ruiz. Ik weet dat sommige niet kapot van hem zijn, maar het is wel iemand die echt iets kan toevoegen en kan daarnaast op meerdere posities uit de voeten en ook deze jongen heeft al de enige ervaring en is bekend met de Nederlandse competitie.

Stefan Reinartz, zal niet zo bekend zijn bij de meeste mensen, maar een jonge die enorm veel werk kan opknappen op het middenveld en is daarnaast fysiek sterk en een technische speler.

Als je dan toch nog een gokje wil nemen wat betreft een jonge speler denk aan Paul-José Mpoku van Standaard Luik. Het is een linksbuiten met een sterk linker been. Als Schöne vertrekt zou het niet verkeerd zijn deze speler aan de selectie toe te voegen voor de nodige concurrentie. Al is het natuurlijk wel de vraag waar Fischer gaat spelen en hoe die van zijn blessure terug komt.

Daarnaast heb ik de naam Gudelj horen vallen, ook dit is zeker een goede speler die ik graag zie komen. Ondanks dat er een flink prijskaartje aan zal hangen. Ik hoop in ieder geval dat het echte kwaliteit aankopen gedaan worden en laten we eerlijk zijn er zijn genoeg mogelijkheden, je zal soms alleen ook daadwerkelijk echt moeten investeren.
0 0
jollie18
Goed dat hij blijft we kunnen hem nog goed gebruiken. Milik overtuigd de laatste wedstrijden ook niet.
0 0
ambtenaar
Haha daarmee kan Frank de Boer rustig slapen ...........
0 0
Echte Ajacied!
En waar blijven de nieuwe aankopen????
0 0
A Cohen
Niet aan de gang blijven met steeds stellen van de zelfde vraag.
Jij bent net als ik roepende in de woestijn.
Die 5 op een rij gaat er niet komen, althans ik schat de kans zo als ik het momenteel zie op 20%.
Dan laat ik het resultaat a.s. weekend bij Vitesse nog fff buiten beschouwing.
Dat Sigthorson niet weggaat is geen negatief nieuws.

Marc N en het TH, neemt dit seizoen het verlies.
0 0
Rayno95
Viktor Fischer is straks onze winter aankoop, helemaal gratis :p
0 0
jarenfan
verhuur ligeon,
siggy blijft.
wat een nieuws,,,,,,,,,,,,,,,,,en de aankopen ?
0 0
Ajax-Amsterdam
Nou, dat is een pak van mijn hart ;)
0 0
Eriksen10
Waarom niet gewoon doorselecteren dit seizoen? Kampioen wordt je niet meer. Speelde dan lekker met een voorhoede Kishna, Zivko en el Ghazi. Heb je nog wat aan de komende jaren. Schone vertrekt aan het einde van het seizoen, waarom nog in hem investeren? 2e wordt je toch wel.
0 0
Blablaski
haha.. zo typisch.. een slechte wedstrijd tegen Feyenooit en het kampioenschap is verspeeld. Volges mij zijn er toch echt nog 45 punten te behalen. Dus die 6 punten achterstand zijn echt niet onoverkomelijk. Ook al waren de laatste wedstrijden van Ajax ondermaats, afgelopen seizoenen waren de eerste 2 wedstrijden na de winterstop ook klote, vervolgens krijgen ze de smaak te pakken en worden er (bijna) geen punten meer verspeeld. Daarnaast zuigt PiSV, de afgelopen jaren, na de winterstop vele malen meer dan ervoor. De beslissing van de competitie zal waarschijnlijk vallen na de wedstrijd tussen PiSV-AJAX.. Dus nog geen man over boord, we hebben er veeeeeeel slechter voor gestaan. Laten we het kudde gedrag achterwege laten en niet alles naroepen wat er in de media verschijnt, de mensen wat schrijven dat de Boer er niets van kan, het nieuwe beleid klote is, de jeugd er nooit gaat komen, zijn dezelfde mensen die komende zondag, na een 5-0 overwinning van Ajax en een eventuele verliespartij van PiSV, roepen dat AJAX met 2 vingers in de neus kampioen wordt.... Lachwekkend als je het mij vraagt...
0 0
Discordia
1 slechte wedstrijd? Laat me niet lachen, zo wordt er al ruim 2 jaar gespeeld hoor.

Kudde gedrag, ook weer zoiets.

Als er mensen kritiek hebben is dat geen kuddegedrag. Wil je weten wat kuddegedrag is? Zal ik hier eens wat negatiefs over Cruijff roepen, dan heb je de kudde pas aan het dansen.

BlaBlaBlaBlaaskaak
0 0
jollie18
Komende weken worden belangrijk voor Ajax in de titelstrijd. Je moet winnen in Arnhem en dan hopen dat je thuis wint van AZ en Twente uit bij Eagles mag zeker geen probleem zijn. Maar verlies je zondag is het over en uit. Dan word het 9 punten er van uitgaande dat PSV van Willem II wint. Dat gaat PSV niet meer weg geven.
0 0
DHsuarez16
Zodra het kampioensschap voor hert TH uit zicht is, zal Sightorsson juist alles spelen om 'em in de etalage te zetten... Vrees ik!
0 0
afca patrick
Kampioen word je niet meer?
Ik zie ook wel dat Ajax dramatisch speelt op dit moment. Maar als ik kijk naar PSV zie ik precies hetzelfde: spelers uit vorm, weinig initiatiefrijke spelers en daarbij spelen zij nog eens op de counter. Dus dat hun nog punten gaan verspelen staat als een huis boven water.
0 0
vincent_DV
Maar dat wij nog punten gaan verspelen staat ook als een huis boven water..
0 0
DHsuarez16
Maar dit PSV had er tegen 010 doodleuk wel eentje ingeprikt, wij staan met een punt.
0 0
DHsuarez16
Als ie nou gebruikt werd als ervaren spits achter de twee jonkies Milik en Zivkovic, maar ook dat blijft ons straks weer niet bespaard.
0 0
Rayno95
Naja Milik kreeg al 3 wedstrijden (vriendschappelijk Schalke) de voorkeur, hoop dat het zo blijft.
0 0