Moisander moet blijven; Denswil transfervrij

BvdPloeg, 30-12-2014 om 07:01, 55636 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft een opmerkelijk besluit genomen omtrent de situaties van Niklas Moisander en Stefano Denswil. De Fin mocht deze winter weg en Denswil leek zijn opvolger, maar De Telegraaf meldt dinsdagmorgen dat Moisander te horen heeft gekregen dat hij onder geen beding mag vertrekken. Denswil is daarentegen transfervrij. 

Moisander kreeg de boodschap nadat Ajax vlak voor de winterstop in de beker met 0-4 onderuit ging tegen Vitesse. Per sms zou hij te horen hebben gekregen dat hij moest blijven. Ajax kan niet zonder Moisander, zo vinden Frank de Boer en Marc Overmars en dus nemen de Amsterdammers het besluit om de routinier komende zomer transfervrij te laten vertrekken. Een nieuwe titel is belangrijker dan een paar ton transferopbrengsten, zo stelt De Telegraaf.

'Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de leiding hiermee uitspreekt. Het komende half jaar zal ik er alles aan doen om met Ajax kampioen te worden en zo ver mogelijk te komen in de Europa League', reageert Moisander, die geen last meer lijkt te hebben van Denswil. Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Nick Viergever worden nu naar voren geschoven als mogelijke opvolgers. 'Denswil is niet in staat gebleken hem uit het elftal te spelen. Ik denk dat de moeizame onderhandelingen zijn spel geen goed hebben gedaan', aldus Overmars.

Nu is er duidelijkheid, Moisander blijft en Denswil mag gaan. Het talent wachtte jaren op zijn kans, maar weet nu dat hij geen toekomst meer heeft in Amsterdam. 'Ajax kan door deze beslissing de optie om het contract van Stefano tot medio 2016 te verlengen niet lichten. Daarvoor moest hij een bepaald aantal wedstrijden in de basis spelen. Ik ben door Overmars gebeld. Omdat Stefano komende zomer transfervrij is, mag hij ook per direct gratis weg, met een doorverkooppercentage voor Ajax indien Stefano in de toekomst door de nieuwe club wordt getransfereerd. Zo kan Ajax nog iets aan hem verdienen', zo legt Winnie Haatrecht, agent van Denswil, uit. 

Ajax besluit dat Denswil niet goed genoeg is, zo vervolgt Haatrecht. 'Hij zei dat de beslissing niet alleen met de moeizame contractonderhandelingen te maken had, maar dat die ook op sportieve gronden was genomen. Eerlijk gezegd verbaast dat me, want hij krijgt constant complimenten op de training. Dat hij zijn kans in wedstrijden niet heeft gepakt klopt, maar dat is ook moeilijk als je eens in de acht weken een kans krijgt.'

Waar de toekomst van Denswil ligt, dat weet Haatrecht nog niet. De zaakwaarnemer van Kenneth Vermeer heeft in ieder geval te horen gekregen dat hij niet opnieuw een speler bij Feyenoord op PSV mag onderbrengen. Juventus en Celtic zouden geïnteresseerd zijn, maar ook een extra half jaar in Amsterdam is niet uitgesloten. 'Stefano’s voorkeur gaat er in principe naar uit het seizoen af te maken in Amsterdam. Mocht hij zich alsnog in de basis spelen of Ajax van gedachten veranderen, dan kunnen we in maart of april alsnog over een nieuwe verbintenis praten.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Los van het feit dat Denswil de ene keer heel goed speelde en de andere keer blunderde, zonder Moisander mis je het leiderschap en de ervaring. En die heb je op een heel seizoen gewoon nodig. Ook al heeft hij dit jaar wat mindere wedstrijden gespeeld, Moisander zwaar onderschat
0 0
ajaxmening
Wens ik ik hierbij alle forum leden alvast een gezond en sportief 2015 toe, het afgelopen seizoen was weer succes vol misschien niet zoals we het allemaal graag wilde zien maar toch het blijft altijd leuk die schaal, leuke meningen soms hard en soms direct maar het is hier geven en nemen maar wel met allemaal de zelfde insteek namelijk AJAX altijd beter willen zien worden en dat is de kracht van de club en deze site Happy New Year !!!!.
0 0
JPC40
van het zelfde
0 0
mkAFCA
Als je heel eerlijk bent komen de twee zo geroemde en gewezen eigen kweek talenten Veltman en Denswil in feite tekort voor de top. En ook Ajax. Wat zorgen baart zijn de echt zeer basale fouten die worden gemaakt: verkeerde kant dekken, idiote terugspeelballen en uitverdedigen door het midden. Als dat al niet goed zit...en dus is dat gelul over tijd gunnen niet relevant. Dat zijn nota bene de basisregels. Daarbij krijgen ze les van zowel Frank de Boer als Jaap Stam...kom op zeg. En als je dan als Pikkie Noga Denswil nog een beetje eisen gaat lopen stellen, mag je van mij ook gewoon gaan. Denk dat de instelling van vd Hoorn, Viergever etc vele malen beter is. Goed voorbeeld voor de rest: je mag meedoen, maar er zijn wel regels. En misschien dat Stefano nu het licht heeft gezien en zijn stinkende best gaat doen.
0 0
johan2602
wist je dat ajax in 71-72 en 73 de europa cup won met in het elftal maar een buitenlandse speler.
eerste jaar vasovic tweede en derde jaar blankenburg.
als je nu de buitenlandse spelers uit de topclubs haalt dan staan er messchien nog twee of drie spelers op het veld.
0 0
nightgoat
ja man ja.
:-P0 0
johan2602
lijkt meer op chantage als hij niet vertrekt teken ik niet.
nou dan vertrek je maar ik waarschuw je wel met deze gedachte
zul je het bij een andere club ook niet redden.
geloof me maar bij een andere club heb je ook niet de garantie
dat je speelt.dat word waarschijnlijk van de drup in de regen als je vertrekt.
je concurent speelt dit seizoen als een natte krant maar dat geld ook voor
jou dus terecht dat je niet word opgesteld als je moisander die maar voor 70% presteerd niet uit de basis kunt spelen dan ben je er verre van klaar voor. en heb je niets te eisen.
0 0
army
denswil had de kans moeten pakken tegen Vitesse mrja dat heeft hij niet gedaan, en fdb had gezegt ze moeten klaar staan wanneer het nodig is, voor mij heeft denswil geen sterke indruk gelaten bij mij en zeker met dat niveau van denswil heeft hij niks te eisen bij ajax
0 0
Liefhebber
Blij met dit bericht. Denswil bakt er niks van. Loopt er altijd bij alsof hij net in zijn broek heeft gescheten, zo enorm traag en besluiteloos. Klaar mee. Hopelijk halen we id zomer een geweldenaar als LCV. Maar Ajax kennende zullen ze wel alles op Riedewald gooien met Viergever als backup.

Ps. Is Kalas geen goede optie? Vond hem bij Vitesse altijd sterk op LCV. Snelle verdediger, goede kopper door zn sprongkracht. Beter dan we hebben.
0 0
Robinjo1988
Prima beslissing. Denswil heeft eigenlijk niks laten zien, terwijl hij zeker talent heeft. Het lijkt ook altijd alsof hij helemaal geen zin heeft om een wedstrijd te spelen, lakse houding.
Als je Moisander niet uit de basis kan spelen... tja.

Hij had gewoon lekker moeten bijtekenen. Net zoals de andere gasten van zijn leeftijd. Dan had hij een mooie toekomst kunnen hebben bij Ajax.
0 0
Rudolph J
Dus als ik het goed begrijp kiest Ajax voor een modale speler uit Finland in plaats van eigen jeugd uit (of nabij) Mokum!?

Overigens, als je alle reacties leest, krijg je de indruk dat iedereen al op de hoogte was, bij de besprekingen zat of in ieder geval Stefano persoonlijk kent. Opmerkelijk.
0 0
Lewis Hamilton
Wat maakt het uit dat Moisander een Fin is? Kan hij voor zijn geboorte kiezen waar hij geboren word? Hij is Ajacied en heeft bijgedragen aan de kampioenschappen.
0 0
army
precies D, wat een onzinnige opmerking
0 0
Mrger
Denswil zou als ik hem was zich moeten afvragen of Haatrecht wel de juiste persoon is om zijn zaken te behartigen.
Je mag wel van een zaakwaarnemer ook verwachten dat hij niet alleen je zaken waarneemt, maar dat hij je ook motiveert.
0 0
chubby
Denswil is niet in staat gebleken hem uit het elftal te spelen. Ik denk dat de moeizame onderhandelingen zijn spel geen goed hebben gedaan', aldus Overmars we willen kampioen worden.

Vraag 1 aan de heer Overmars hoeveel wedstrijden heeft Denswil dit jaar in de competitie mee gedaan?

Antwoord : Vanaf half December 2013 sinds gesprek met Overmars tot December 2014 heeft hij 6 wedstrijden in 1 JAAR waarvan 1 dit seizoen meegedaan allen tegen GAE met het eerste in de competitie dat vind je een EERLIJKE KANS en hij mocht ook niet verhuurd worden van Overmars sinds vorig jaar December 2013 !!

Iemand vertelt hier niet de waarheid als ik Frank de Boer live op TV hoor zeggen dat Stefano tegen Vitesse voor de beker moet spelen want als Moisander in de winterstop weggaat dan moet hij minuten hebben gemaakt 2 weken geleden en nu ineens mag hij Transfervrij weg , en Moisander zei na de wedstrijd tegen Excelsior op TV hij tekent niet meer bij ook al zou Ajax het vragen ik ga in de winterstop en anders eind van het seizoen weg!

Dus 2 weken geleden is hij nog de opvolger van Moisander en nu mag hij ineens transfervrij weg en in die 2 weken heeft Ajax niet meer getraind en gevoetbald!
0 0
rodnet
Inderdaad, het proces is merkwaardig en het commentaar van Overmars is gegeven de geringe kansen die Denswil heeft gehad tamelijk onzinnig.
0 0
IamLegend
zijn zaakwaarnemer zal hier ook wel een rol in spelen, waarschijnlijk de manier waarop de onderhandelingen zijn gegaan heeft ajax nee gezegd.
0 0
rodnet
Los van wat mijn mening over het proces is: ik vind het dieptriest nieuws dat de nog jonge verdediger die alles bij Ajax heeft doorlopen en waar bovendien alle kenners jarenlang lyrisch over waren, de deur gewezen wordt ten faveure van een meer ervaren maar dit jaar zeer matig presterende aankoop die over een half jaar sowieso gratis de deur uitloopt. Ik ben het met iedereen eens die zegt dat je een basisplaats niet krijgt maar moet afdwingen maar in de periodes dat Denswil wel regelmatig speelde, presteerde hij zeker niet minder dan Moisander (of Veltman) in de afgelopen periode. Het is mij werkelijk een raadsel waarom de genoemde twee zo vaak de voorkeur hebben gekregen.
0 0
Mixmaster
Precies dat
0 0
3star
Pffff.... Stefano was één van onze grootste verdedigende talenten, scoorde bij een debuut zoals het hoort, speelde als een koning toen hij Moisander verving....Waar is het misgegaan??
0 0
ajaxmening
Met en door Haatrecht.
0 0
Bensco
denswil stelt wel degelijk wat voor maar hij en zijn zakenwaarnemer hebben een bluf gemaakt die ze niet kunnen waarmaken. Er lag een contract klaar en zowel moisander als ajax hebben aangegeven dat moisander verkocht zou worden, waarom wacht je dan nog met tekenen? nu hij nog een beperking heeft meegekregen om naar psv/feyenoord te gaan zie ik zijn kansen alleen maar kleiner worden om door te breken. Lekker winnie, weer een cliënt verneukt
0 0
paulurs
Ik snap niet waarom Denswil niet gewoon verhuurd is?

De twijfels waren terecht, maar je wilt toch zien of hij die mentale tekortkomingen kan overwinnen als hij ergens langer in de basis staat?! Straks laat hij dat bij psv wel zien, dan is het natuurlijk doodzonde.

Maar ik begrijp dat Marc niet meer wilt werken met jongens die niet willen vechten voor een basisplaats en voor Ajax..
0 0
Klaas-Jan
Las laatst dat tete in gesprek was met ajax over zijn contract. Maar daarna nooit meer iets gehoord? weet iemand wie zijn zaakwaarnmer is want als dit geweldige talent ook vertrekt. Ben ik helemaal klaar met het beleid van ajax.
0 0
ppd85
Ik vind dit echt heel erg. Wat een ruwe diamant is Denswil. Vond hem in spé een Frank de Boer. En verbaas me dan ook zeer over het feit dat Frank zelf dit niet ziet. Frank werkt dagelijks met hem dus zal het wel beter weten, maar ik snap dit echt niet. Denswil heeft alles wat een moderne topverdediger moet hebben. Gespeculeerd wordt er of hij wel leeft voor het vak, want dat is natuurlijk noodzakelijk. Daar ben ik het mee eens en kan ik helaas niet over oordelen.

Pfff, wat baal ik van dit bericht zeg. Bizar!
0 0
Mixmaster
Helemaal met jou eens! Mensen roepen nu heel makkelijk dat het terecht is een dat Denswil niks voor zou stellen. Maar mensen gaan voorbij aan het feit dat hij wel een exponent van de opleiding is. Hij mag dan, volgens velen, gefaald hebben, maar ik vind dat het beleid hier absoluut debet aan is en ook flinke steken heeft laten vallen. Eeuwig zonde dat het zo moet gaan
0 0
Chesterson93
Question is: Vind Ajax ook dat zij steken hebben laten vallen? Ik bedoel, de meeste lopen hier af te geven op Denswil(lekker makkelijk) zonder wat besef van hoe het eraan toe gegaan is tijdens de onderhandelingen. Maar een verhuur behoort nog steeds tot de mogelijkheden, of zoals in een bepaald artikel staat, hij zich misschien alsnog weet op te richten en hij een rol kan gaan spelen. Maar ik gun die jongen van alles en ik hoop dat hij wil investeren in zijn carrière en dat kan bij een club waar hij veel minuten kan maken of alsnog bij Ajax.
0 0
Balgobind
Gaat er wel komen Denswil
Heeft alle facetten die een central verdediger moet hebben
Goeie pass, kan verdedigen, koppend sterk, aardig schot en niet langzaam
Ik vind het een hele vreemde keuze, als deze jongen vertrouwen geeft gaat hij het 'gewoon'goed doen, weet ik zeker
0 0
Boer Gijs
Voor de goede orde, Ajax neemt 2 beslissingen:
1) Moisander mag nu niet weg
2) Denswil mag nu al weg

Deze beslissingen hangen wel samen, maar de 2e beslissing volgt niet noodzakelijk uit de 1e. Ajax had er ook voor kunnen beslissen om Denswil i.e.g. nog een half jaar te houden en in de tussentijd evt. nog tot overeenstemming te komen over een contract. Ik ben het eens met de 1e beslissing. Bij de 2e heb ik vraagtekens, omdat Denswil nog niet echt de kans gekregen heeft, maar dit is natuurlijk ook wel het gevolg van de moeizame contractonderhandelingen, dus ik kan hem iets bij deze beslissing voorstellen. Als ik Overmars was, zou het ik dit keer alleen niet op papier zetten voor Haatrecht.
0 0
Chesterson93
Wauw. Deze zag ik niet aankomen. Heel jammer dit.
0 0
Mokum_32
Goede beslissing je moet voor ajax willen voetballen. Kies voor het kampioenschap !
0 0
OKP-AFCA
Net zo lief, zo niet liever 20 selectiespelers die liever ergens anders spelen na een seizen en een prijs in Europa pakken dan 20 selectie spelers die eeuwig bij je spelen en niet verder geraken dan een kampioenshap.
0 0
AjaxJH
Ben ik de enige die zich hier afvraagt waarom Denswil transfervrij weg mag? Waarom niet nog een paar ton vangen voor hem in de winterstop?
0 0
brullie
Heel simpel. Denswil heeft maanden terug een paar keer de kans gekregen om te verlengen en hield die rat van een Haatrecht dit tegen. Haatrecht flikt Ajax een vies kunstje met Vermeer naar 010 en nu zegt Ajax simpel..." nu is het genoeg en eruit samen met Haatrecht...die gunnen we geen cent meer aan een transfer" ....ik zeg hulde!! Alle spelers die Haatrecht hebben als zakenwaarnemer moeten zich zorgen gaan maken.
0 0
ajaxmening
Let op Denswil komt zelf tot inkeer en blijft bij Ajax en die Haatrecht opzouten.
0 0
MosesD
Denswil wilde zelf niet verlengen zolang er geen duidelijkheid was omtrent Moislander. Waarom zouden spelers zich zorgen moeten maken?
0 0
ajaxfanmarcel
duidelijkheid was der wel. de boer heeft al meerder keren aangetoond dat denswil de opvolger zal zijn als moisander weg zal gaan. maar ik ben van mening laat hun allle 2 maar vertrekken beide zwak. en haal heitinga en maar heitinga en van der hoorn een koppel achterin. ik heb der geloof in dat heitinga bij ajax weer zal opgroeien. en heitinga is voor eredivisie een top speler en ook wel voor EL.
0 0
gebruikersnaam
Denk je echt dat Haattecht nu niks zal verdienen? Die krijgt van clubs net zo goed een comissie als dat Denswil tekengeld krijgt. Dat hangt echt niet altijd van de transfersom af.
0 0
brullie
Tuurlijk vangt hij nog wat centjes maar iig geen geld aan een lucratief contract. Nu hij transfer vrij is waardoor zijn marktwaarde in elkaar klapt levert hij niet veel op dus. Uiteindelijk vangt Haatrecht alleen nog maar op een contract / tekengeld bij een andere club en dus niet over een doorlopend contract. Grote klasse van Ajax!
0 0
Hans Worst
psv
0 0
RoodWit
Doorverkoop percentage in zijn contract.
0 0
MankeNelis
Barça gaat ook niet door voor Denswil, die mogen officieel geen nieuwe spelers halen van de UEFA.
0 0
AFCAthebest:)
Zal denk ik dan nog een verdediger gehaald worden? zoals als is aangegeven lique 1 lique 2 scouten.
0 0
jeugdgaatvoor
Denswil gaat gewoon naar PSV hoor.
0 0
Hans Worst
als die in de winter gaat niet
0 0
Tifosi
Dat idee had ik al sinds ik het nieuws las dat hij nog niet had bijgetekend. Dat zielige pi$vee wilt Ajax zogenaamd een loer draaien. Zij hebben Rekik niet vastliggen. Daarnaast koestert Denswil nu wrok en Winnie Haatrecht is de man die hem daarbij kan helpen. Maarja, ik vond Denswil niet zo bijzonder. Beetje een overschat 'swag' figuur. Overigens vind ik Moisander de laatste tijd ook dramatisch.
0 0
DeKenner
Gaat ie nu ook niet meer mee naar Qatar?
0 0
Eriksen10
Ligt aan Denswil zelf. Gaat puur om geld, anders had ie al lang bijgetekend. Perspectief is bullshit. Op je 21e kun je bij geen 1 topclub de garantie krijgen dat je altijd speelt. Perspectief dwing je zelf af en bespreek je niet in contractonderhandelingen als talent. Dag Denswil.
0 0
eros
Ajax ziet schijnbaar meer in vdHoorn en Viergever en de jeugd daarachter. Daarnaast kan men nu deze winter geruisloos kijken naar een 'echte' killer zoals bijvoorbeeld Heitinga zonder gezeik van Denswill.

Eventueel kunnen we hem in april nog een laatste aanbieding doen,... maar persoonlijk zie ik zelf ook meer in vdHoorn en de jeugd erachter.
0 0
Lewis Hamilton
Haatrecht claimt alweer interesse van Juventus haha, de nieuwe Bouy is in de maak.
0 0
HeinJan
Overigens: Als het Haatrecht echt om zijn ontwikkeling te doen is, verwacht ik dat Denswil komend seizoen bij een club uit het rijtje AZ/Groningen/Heerenveen/Zwolle etc komt te voetballen. Ik kan me echter niet aan de indruk onttrekken dat meneer Haatrecht al een plekje in het buitenland heeft gereserveerd voor meneer Denswil, of zal het feit dat hij wordt 'weggestuurd' bij Ajax zelfs buitenlandse clubs afschrikken? Het zal mij benieuwen. Bij de 'grote' clubs: Twente, Fey, psv en Vitesse hebben ze niet direct behoefte aan een talentvolle centrumverdediger die het nog nooit bewezen heeft, die hebben ze zelf ook nog wel in de opleiding lopen.
0 0
de-Ajacied
Hoewel dit niet Moisanders beste seizoen is is hij toch nog steeds onmisbaar door zijn leiderskwaliteiten en ervaring.
Dus een goede maatregel van Ajax. Denswil is misschien wel een aardige voetballer maar geen winner en zeker geen leider die verantwoordelijkheid pakt. Ik hoop dat Moisander bijtekent of dat Viergever weer op zijn eigen plek LCV wordt gezet.
0 0
HeinJan
Moedig besluit. Wel zonde, evenals dat met Araz en Lodeiro in mijn ogen het geval was. Ik hoop voor hem dat hij alsnog ergens zijn talent weet te vervullen, maar dan zal er toch een knopje in zijn hoofd moeten worden omgezet. De potentie is daar, maar in Ajax 1 was het werkelijk dra-ma-tisch. Hij liep erbij als een zoutzak. Of ben ik de enige die vond dat het erop leek alsof hij er geen zin in had?
0 0
babeldeman
Denswil was/is teveel met zichzelf bezig ,
en loopt vaak naast zijn schoenen...
Erg jammer want ik zag het wel in hem zitten.
Nu naar Barca, toch ? ;)
0 0
Leo252
Barca mag voorlopig geen "nieuwe spelers" aantrekken, tot januari 2016.
Beslissing internationaal sporttribunaal (CAS).
Dus wel jammer voor Denswil. Een zekere gemiste kans.....
0 0
AjaxD1986
Gezocht: Verdediger ala Jaap Stam!
0 0
Arim_
Sorry, juist niet.
Mensen vergeten wel eens waarom Stam bij Ajax vrij snel stopte.
Stam was namelijk geen Ajax verdediger, liep altijd achteruit ipv naar voren te verdedigen. Dat had hij zelf op een gegeven moment ook door. Toen hingen hij de kicksen al vrij snel aan de boom.
0 0
ibrahendriks
Het eerste jaar was hij wel van grote waarde. Hij gaf tenminste eerlijk toe dat hij het niet meer op kon brengen. Anderen zeggen niks en modderen aan tegen een lekker salaris.
0 0
Alfred de Steen
Heb het hieronder al gezegd, maar ik zou daarvoor toch echt in Frankrijk gaan scouten (ligue 1 of ligue 2 ). In Nederland ga je die niet vinden.
0 0
ibrahendriks
Maakt me geen bal uit, als er maar een komt.
0 0
De_Realist
Otigba is alles wat we zoeken. Groot, sterk, snel, goed in de lucht, goed op de grond. Kost geen drol.
0 0
Rayno95
Qua uitstraling hebben we er al 1, maar of hij ook van dat niveau kan worden betwijfel ik.... Mikey Vd Hoorn. ;)

Een goeie ervaren cv is welkom.
0 0
Danny.S
Goede beslissing, ik heb Denswil de afgelopen tijd zeer slecht zien spelen en
waarschijnlijk is zijn optreden tegen vite$$e hem fataal geworden.
Nu maar hopen dat er een goede verdediger gehaald word met winnaarsmentaliteit.
0 0
TOOL
Prima beslissing! Denswil heeft nog steeds niet laten zien dat hij de opvolger is. Mannetjes die eisen stellen of hun zaakwaarnemer die moeten lekker gaan.
0 0
Arim_
Ik kan alleen maar concluderen dat het zijn eigen schuld is. Vorig seizoen, in de eerste seizoenshelft, deed hij het aardig en zag ik een groot talent in hem, een combo van Frank de Boer (mooie trap) en Frank Rijkaard. Hij speelde enkele wedstrijden zelfs samen met Moisander, wat betekent dat hij toen de voorkeur had en beter was dan Van der Hoorn.
In de tweede seizoenshelft kwam de klad erin. De wedstrijden die hij toen nog speelde was hij matig tot zeer matig. Het had al een vingerwijzing moeten zijn dat De Boer in de allerlaatste competitiewedstrijd koos voor Blind achterin en dat vervolgens Viergever werd gehaald. En dan nog eisen stellen als zoveel wedstrijden toezegging krijgen te spelen vooraleer een contract te willen tekenen. Het einde van Denswill bij Ajax kondigde zich daarmee van de zomer al aan. Het afgelopen half jaar heeft hij niet kunnen overtuigen. Bij Jong was het wekelijks vrij matig en tegen Vitesse was het ronduit slecht. Iedereen heeft toen kunnen zien dat hij er nog niet klaar voor is Moisander op te volgen. Vreemd is het wel dat Denswill in anderhalf jaar tijd alleen maar heel veel slechter is geworden, ik denk inderdaad net als Overmars dat moeizame onderhandelingen zijn spel negatief hebben beinvloed.
Maar goed, Ajax hoeft niet te treuren. Riedewald wordt beter dan Denswill en is dat misschien nu al. Verder hebben we Viergever nog, loopt er hij Excelsior een huurling van ons rond die een stabiele degelijke linksback blijkt en kan Boilesen ook nog centraal.
Voor Denswill is het te hopen dat een leuke club uit de eredivisie hem speeltijd zal geven, misschien dat hij bij een AZ zich wel verder zal ontwikkelen want in potentie zag ik een toekomstige international in hem, maar als hij naar een Juventus of zo gaat dan kunnen we hem gaan bijschrijven in het rijtje Bouy.
0 0
Alfred de Steen
Misschien nu een keer zo een beest uit Frankrijk bij een ligue 1 of 2 club halen? Ze kunnen waarschijnlijk niet voetballen maar bij hun is het de man of de bal, en dat is wat we met name in de champions league nodig hebben. Ik zou daar eens scouts heen sturen.Misschien sla je dan wel een nieuwe Varane, Sakho of Mangala aan de haak en dat is altijd mooi meegenomen.
0 0
MelleAfca
Dat dacht Psv ook met die Ismat-Marin ofzoiets. Kan er niks van, net als derest daar.
0 0
Alfred de Steen
Ik dacht dat ze bij club brugge laatst ook zo?n soort speler hadden gehaald uit de ligue 2 en als aanvaller werd je daar niet heel erg vrolijk van als je er tegenover stond. 1 zo?n Isimat wil nog niet zeggen dat je er eens niet moet kijken of het eens met zo?n jongen moet gaan proberen.
0 0
Alfred de Steen
Ik den dat er iets mis is met mijn hoge komma XD
0 0
De_Realist
Ik heb Isimat-Mirin nauwelijks of niet zien spelen, beetje snel om te oordelen of hij er niets van kan vind ik dan.
0 0
Lewis Hamilton
Als de pro-Denswil mensen de rascismekaart moeten spelen als verdediging, zegt dat eigenlijk al alles. Geen prestaties om naar te verwijzen.
0 0
De_Realist
Geen racisme kaart hier maar het duo Denswil en Moisander aan het begin van vorig seizoen was ijzersterk, maar toen kwam Veltman weer terug van zijn blessure en ondanks dat hij tot dan toe altijd ruk speelde bij Ajax 1 en zeer matig in viel, kreeg hij toch gelijk een basisplaats omdat Frank zijn lievelingetjes heeft.
0 0
Rayno95
Aan het begin deed Veltman het gewoon goed hoor.
0 0
De_Realist
Veltman begon het pas goed te doen nadat hij de onbetwiste nummer 1 was nadat Alderweireld vertrok, maar daarvoor kan ik me herinneren dat hij oa zeer matig speelde tegen Vitesse iets van 2 seizoenen terug. Er was geen enkele reden om Denswil op de bank te zetten want hij presteerde uitstekend samen met Moisander, en toch deed Frank het.
0 0
MelleAfca
Ook nooit de kans gekregen zich te bewijzen, het aantal wedstrijden wat hij af en toe mocht meepikken deed hij behoorlijk goed. Denk aan eerste periode vorig jaar waarin Veltman geblesseerd was. Of de wedstrijden tegen Milan en Twente.
0 0
insectenverdelg
En daarna een jaar lang niks laten zien. Zowle niet bij Jong Ajax, als zijn kansen in Ajax. Met als totale dieptepunt. De beker Finale.
0 0
trainerdv
Wow, moeilijke, maar fantastische beslissing van Ajax, zeg. Win-Win-Win
Moisander blij. Denswil kan in alle rust een nieuwe club uitkiezen en Ajax spekkoper: Ervaren kracht behouden, te slechte speler via de voordeur laten vertrekken en alle tijd om een wél Ajax-waardige centrumverdeiger te scouten/opleiden.
0 0
MelleAfca
Dit is toch niet te geloven he... Ik word helemaal gestoord van dat beleid van Ajax. Hoe kun je nou zo'n talent gratis de deur uitsturen en Moisander en Viergever, wat echt pure middelmaat is, houden. Op deze manier gaan we nooit stappen maken. Ik had gehoopt dat ondanks alle klote Ajax onwaardige aankopen, zoals vd Hoorn, Viergever, Duarte uiteindelijk gewoon weggespeeld gingen worden door talenten uit de opleiding. Maar wat doen ze, ze laten nu een jeugspeler gratis de deur uitwandelen die al minstens zo veel kwaliteiten heeft dan die twee klote aankopen bij elkaar, of het er uitkomt is een tweede, moet hij ook eens wat meer wedstrijden krijgen. Maar ze houden gewoon vast aan onze Finse robot die al een jaar kut speelt en zegt dat hij weg wilt. Vervolgens komt er geen club voor hem, want dat is precies wat gebeurd denk maar niet dat hij was gebleven als bv Hsv was gekomen. Overmars en de Boer kwamen na Vitesse tot de conclusie dat Ajax niet zonder Moisander kan, maar toen was het wel Veltman die 10x als een patatje stond te verdedigen waar 2x een goal uit viel. Denswil haalde als enige een 6je. Kan niet wachten tot de klassieker, want Moisander staat weer centraal te schutteren. Viergever is zo beperkt dat hij geen linksback kan spelen waardoor Riedewald daar moet gaan spelen en er een gat valt op de nummer 6, dat word dus een van de topaankopen Zimling en Viergever! Wat een wanbeleid.....
0 0
AjaciedForLive
Deze man is lang op weg geholpen hoor. En stel je voor dat we moisander hadden laten gaan en dat we dan na de winterstop om de 2 weken 4-0 op de broek krijgen ben wel blij het is alleen jammer omdat hij kind van de club is
0 0
TikkieTerugJaap
Tja ik vind dit echt ongelooflijk dom maarja, hier gaat Ajax nog wel spijt van krijgen dat weet ik zeker.
0 0
flavente
Denk dat het feit dat heitinga vrijkomt hierin ook een rol speelt.
0 0
De_Realist
Denswil moet je houden! Hij moet speeltijd en vertrouwen krijgen. Kan zoveel beter dan Veltman worden als hij zich goed kan ontwikkelen.
0 0
3*stars*3
Hummmm niet zo bekeken maar dat de best betaalde (blanke) jongens van toen niet van hun fouten hebben geleerd geloof ik niet en dat willen ze nu echt voorkomen.

Ajax heeft ook een selectie vol brave jochies en zit dus goed.Spelers als;Duarte, El Ghazi, Bazoer en Sana zijn gewoon gekocht door de directie en Vermeer, V Rhijn, Serero, Menig, Kishna, Ebecilio etc en zelfs een Castillion kregen kansen om zich te bewijzen.Alhoewel ik vind dat het niet botert tussen Frank en Kishna en dat Denswil niet echte kansen heeft verdiend om fouten te maken, zoals een Veltman bijv.

Frank is ook zo'n typische Hollandse trainer die hard trainen bij wijze van spreken, belangrijker vind als kwaliteit...Maar onzin om dat kabel gedoe erbij te halen.

0 0
SNTR
Ik begin er langzamerhand klaar mee te worden met dit beleid. De opzet is goed maar het was ten eerste al de bedoeling dat er gerichte aankopen werden gedaan als dat noodzakelijk was. Aankopen kwamen er, maar faalden bijna allemaal. Ik bleef echter hoop houden dat de jeugd zou doorstromen in de persoon van Denswil bijvoorbeeld. Hoe the fuck kun je nou Denswil EN Moisander weg sturen?! Nu wordt meneer Viergever dus onze nieuwe nummer 4. Het matcht met zijn naam ja, maar daar is ook alles mee gezegd. Godverdomme man. wát een onbegrijpelijke beslissing weer dit. Jarenlang keek ik uit naar de doorbraak van Denswil. In jaren hadden we niet zo'n groot talent gehad in de verdediging als Denswil. Helemaal zelf opgeleid en dan flikker je hem voor 0 euro en 0 cent weg. Ongelooflijk.
0 0
Milan93
Ik vind het een vreemde situatie ookal. Ik denk dat er wel meer heeft gespeeld dat ze beslissing is genomen. Dat Moisander blijft daar in tegen vind ik niet erg, hij heeft in iedergeval veel ervaring (ook in CL) en ondanks zijn mindere periode weet ik hoe belangrijk hij kan zijn.

Je merkte ook dat Joel Veltman iemand als Moisander naast zich moet hebben, want toen Denswil daar stond ging het vaker mis
0 0
OnlyOneZlatan
Wat ik denk is dat ze al lang klaar waren met denswil maar er werd gedacht dat hij n talentje was dus was het moeilijk hem eruit te doen, nu hebben ze hem laatst getest tegen een topclub uit de eredivisie vitesse en viel hij door de mand. En is het makkelijker hem weg te doen.Ik zelf vind hem ook zwaar overschat, niet lichtvoetig genoeg te weinig snelheid/acceleratie, zelfoverschatting en slordig in de opbouw. Mentaliteit ook n drama snel weg met hem
0 0
AjaxD1986
Het gaat er gewoon om dat we in de jeugd toch wel iets moeten hebben dat met z'n ogen dicht beter is als Moisander.
0 0
Toon meer reacties