[Update II] Alblas 9 tot 12 maanden eruit

SamVR, 11-12-2014 om 21:03, 21589 views, Fox/ Ajax | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Andries Ulderink schat in dat Norbert Alblas lang uit de roulatie zal zijn. De keeper van Jong Ajax raakte maandagavond in de slotfase van Jong Ajax - RKC Waalwijk (3-2) geblesseerd aan een knie en moest per brancard van het veld.

'Zijn knie, daar zit behoorlijk wat speling in. Dat ziet er niet goed uit', aldus Ulderink tegen Fox. Vervolgens ging de coach nog even in op Richaïro Zivkovic: 'Hij scoorde vandaag niet alleen twee keer, maar verzette ook veel werk. Het is aan de technische staf van Ajax 1 of hij nu de stap omhoog gaat maken.'

Alblas was onder de lat bij Jong Ajax de vervanger van Peter Leeuwenburgh. Laatstgenoemde doelman staat lange tijd aan de kant met een schouderkwetsuur. A1-keeper Indy Groothuizen verving Alblas maandagavond.

Update 09.38 uur (9 december 2014)
Een MRI-scan moet duidelijkheid geven over de ogenschijnlijk zware knieblessure die Norbert Alblas opliep in het duel van Jong Ajax tegen RKC. Dit meldt Ajax op de officiële website van de club.

Update 21.01 uur (11 december 2014)
Norbert Alblas is de rest van het seizoen uitgeschakeld. De goalie van Jong Ajax liep in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk een knieblessure op en die blijkt heel ernstig. Na onderzoek blijkt dat Alblas zijn voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. De verwachte hersteltijd is negen tot twaalf maanden, zo meldt Ajax. In januari gaat Alblas onder het mes, daarna wacht een lange revalidatie. 'Het afgelopen half jaar is een geweldige periode geweest met veel hoogtepunten! Volgend jaar ga ik verder waar ik afgelopen maandag geëindigd ben, ook al zullen het enorm zware maanden worden. Let's do this!!', laat de sluitpost weten via social media.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDaniel
Succes!
0 0
Feessie!
Succes man.
0 0
AjaxPassion
Zoals verwacht. Erg jammer voor hem nu hij zijn kansen aardig greep. Sterkte ermee jongen en zie er sterker uit te komen, zowel mentaal als fysiek!
0 0
Oliveira
Ik heb het echt het hem te doen. :(
0 0
knd14
Beun
0 0
huntelaar 9
lees net op zen insta acount dat het gelukkig de voorste kruisband is en niet de achterste
0 0
insectenverdelg
Succes. Ben in mei aan mn voorste kruisband geopereerd en ben nog steeds aan het herstellen. Nu is mijn hulp minder professioneel, maar ik moet ook niet naar topsport niveau terug komen.
0 0
AjaxPassion
Hoe gaat 'ie? Heb je al goede vooruitzichten? Wanneer mag je weer een beetje meetrainen? Lekker weer met het voorjaarszonnetje het veld op? Mooi vooruitzicht, maar eerst nog een paar maandjes knallen bij de fysio(fitness) ;). Nog ff doorzetten, zet hem op ;)
0 0
afca1985
Sterkte man
0 0
Nummer12
Klote voor m !!

Hoop dat t meevalt, maar zo klonk t niet.
0 0
LAndersen
Achterste kruisband vrees ik.

Doodzonde, vond hem een goede indruk maken.
trouwens de zoveelste jeugdkeeper die geblesseerd is...
0 0
petwes
Ja, dat zou verschrikkelijk zijn, laten we het niet hopen. De achterste kruisband is veel erger dan de voorste, kan instabiliteit voor de rest van je leven opleveren. Dus nogmaal, laten we hopen op iets anders. Voor het seizoen dacht ik nog, wat moet Ajax met zoveel keepers, maar zolangzamerhand hebben ze erbijna tekort. Toch heb ik altijd het idee dat keepers minder rust nodig hebben tussen wedstrijden, dus nu komt iedereen in ieder geval aan lekker veel wedstrijden.
0 0