Ajax spiekt in München dankzij Cruijff

KoenWeijland, 26-11-2014 om 11:45, 18011 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax spiekt dit seizoen in de keuken van Bayern München. Dankzij de banden van Johan Cruijff met Pep Guardiola kon Bryan Roy nieuwe inzichten opdoen in Zuid-Duitsland. 'Bij Ajax streven we hetzelfde na en het gaat de goede kant op.'

Om de speelstijl van Ajax te bewaken én nieuwe trainingsmethoden te onderzoeken, is Roy op onderzoek uit gestuurd. 'Ik heb trainingen bezocht, met Guardiola gesproken en uitgebreid inzicht gekregen in zijn werkwijze en visie. Guardiola past de visie van Cruijff volledig toe bij Bayern. Bij Ajax streven we hetzelfde na en het gaat de goede kant op', legt oud-speler van Ajax uit aan Voetbal International. 'Maar het kan nog beter. Vandaar dit bezoek.'

Bayern is een van de gezondste clubs ter wereld en is de laatste jaren niet te stoppen. Zowel in de eigen Bundesliga als in Europa gaat het der Rekordmeister voor de wind. De club van Arjen Robben stond in de laatste drie jaar twee keer in de finale van de Champions League en won in 2013.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
Lijkt me heel verstandig. Kennis uitwisselen is altijd nuttig, en Bayern is echt DE club hiervoor.
0 0
JPC40
jozep Guardiola en Louis van Gaal allebei een steekje los en toch geniaal de beste coaches van Europa in mijn ogen .
Maar ieder geval ben ik blij dat Ajax dit doet een verstandig keus vind ik .
0 0
Robinjo1988
Hebben ze toevallig nog een leuk talent over?
0 0
mvdk
Werner.
0 0
flavente
Ajax kan beter bij de marketing afdeling van Bayern kijken. Die is 5x beter dan die van ons!
0 0
rdewaart
het verschil met Ajax is dat Bayern WEL geld investeert in betere spelers
0 0
JPC40
hoe zuur ik dit ook vind om te zeggen maar Bayern kan gewoon meer betalen die nieuw spaans speler kost al gauw 30 mil , dat kan Ajax inderdaad gewoon weg niet betalen maar Bayern wel .
Maar dat Ajax nu eindelijk eens gaat kijken naar een club als Bayern vind ik wel een goed idee .
0 0
klopper
Wat een klinklare onzin. Bayern is van huisuit altijd vooral een koopclub geweest. Daarnaast is de markt in Duitsland veel en veel groter...waar ze dus alleen al door de Bundesliga veel meer geld omzetten, dan Ajax ooit zou kunnen doen in NL en CL. Daarnaast is Duitsland een grotere competitie waardoor ook een tweede en derde plek recht geven op CL. Ook de inkomsten uit de CL zijn hoger...omdat Duitsland simpelweg veel en veel meer kijkers heeft dan Nederland.

Dus je kan wel zeggen dat Bayern WEL investeert...maar je vergelijkt appels met peren. Kijk dan naar een club in een vergelijkbare competitie...en die is er niet want Ajax staat huizenhoog bovenaan als je 'like for like' gaat vergelijken.
0 0
joodje!
Omdat ze dat geld ook structureel te besteden hebben itt Ajax
0 0
Mokum_32
Goed bezig Boys ! Kan me nog herinneren dat Dortmund een super vette ruimte had waar je de bal in een van de 20 gaten moest schieten. En elke keer als je het haalt gaat het niveau omhoog
0 0
klopper
Dit helpt zeker...maar in de basis zul je anders moeten gaan trainen. Nu trainen heel erg veel clubs dezelfde dingen aan iedereen. Ze doen allemaal mee aan dezelfde oefeningen, terwijl een voorzet voor een rechts of linksbuiten velen malen belangrijker is dan voor een controlerende verdediger. Daar zou je juist heel erg de nadruk op moeten leggen...naast het trainen van het samenspelen/combinatiespel.

Ajax doet dat nu wat meer...maar kan nog wel een heel stuk beter. Zo had je in de jaren 80 het Russische nationale team (en ook Dinamo Kiev) die haast machinaal voetbal speelden. Zij hadden 3 of mannen die een bal vanaf 30 meter op het doel konden schieten. Dat deden ze elke wedstrijd en was een enorm wapen. Teams gingen dan eerder storen, waardoor ze erdoor heen konden combineren. Bij Ajax kan alleen Van Rhijn vanaf die afstand gevaarlijk worden met een goed schot.

Ook de corners zijn bij Ajax erbarmelijk. In de jaren 80-90 nam Bryan Roy een tijd lang corners die hij keihard op hoofdhoogte voor het doel bracht. Elke hoekschop was daardoor gevaarlijk. Nu zie veel en veel van die slappe corners afgewisseld met kansloze korte corners. Eigenlijk moet 80-90% van de corners gevaar opleveren.
0 0
AjaxPassion
Haha, ja want als dat mogelijk was, had nog niemand anders als jij dat gezien :'). Voor wat jij wil moet het spelers materiaal beschikbaar zijn, en laat Ajax daar nou net niet in mee kunnen. Daarnaast, tijden veranderen, het hedendaagse voetbal zit totaal anders in elkaar dan van wat jij opsomt.

Wat je eigenlijk zelf ook al aangeeft in de reactie voor deze reactie.
0 0
klopper
Hoezo zit het voetbal van nu totaal anders in elkaar?

Er is niets verkeerd middenvelders een schot in de benen te geven...denk aan bijvoorbeeld Jonk (weliswaar verdediger), Seedorf, of verdedigers Vertonghen of Alderweireld. Denk op internationaal niveau aan de pegels van bijvoorbeeld Ronaldo of Zlatan van afstand. Helemaal niet verkeerd als je middenvelders dat in de benen kan brengen. Van Rhijn heeft trouwens ook een dergelijke pegel in huis. Had ie vorig seizoen niet. Maar denk zelfs maar eens aan Eriksen, die in de zomer had getraind en er in de voorbereiding van alles in schoot of voorgaf. Dit is iets wat trainbaar is...zeker als je jaren jeugdopleiding hebt te gaan.

Dit is precies het zelfde als afmaken op doel...nu zie je heel vaak dat ze een bal aangespeeld krijgen en maar moeten schieten. Leuk en aardig...maar dit lijkt in niets op wat je in een wedstrijd moet doen. Waarom train je dan niet veel meer op wedstrijd situaties en afmaken op snelheid...dat is bijna het enige wat aanvallers doen, qua afmaken.
0 0
AjaxPassion
Omdat ze toen meer ruimte en tijd kregen.
Wat je nu zegt, daar heb je zeker gelijk in, maar dat is voor een groot deel afhankelijk van hoeveel een speler in zichzelf wil investeren. Ajax stimuleert ze hier al in en geeft daarnaast specifieke training, dus ze zijn er al zo veel als kan mee bezig denk ik. Maar het is inderdaad nooit verkeerd om in jezelf te investeren als speler zijnde.
0 0
klopper
Nou en? Atletico hoort niet bij absolute top en kon vorig seizoen Barcelona verslaan en bijna Real Madrid. Die ploeg is puur kwalitatief ook geen schijn van Bayern, Barcelona en Real, wel de finale gehaald...dus als er iets gaat groeien en je hebt wat geluk met de loting en geen pech tijdens de wedstrijden, dan kun je toch ver komen.

Helemaal mee eens. Investeren in eigen skills is heel erg goed en werpt al vrij snel vruchten af...kijk naar Eriksen die van de zomer op zijn traptechniek had geoefend...bijna elke vrije trap en corner zat erin of was gevaarlijk.
0 0
Beretta
Dat filmpje heb ik ook gezien ja, lijkt met dat het voor de handelingssnelheid, coordinatie en precisie bijzonder nuttig kan zijn. Heel gaaf om te zien.

Maar goed, lijkt me aannemelijk dat Ajax deze onderdelen ook traint, ik heb alleen geen idee hoe :p.
0 0
Van Reenen
Je kan kijken waar je wilt, maar zonder geld kom je nooit meer in een kwartfinale van de CL
0 0
ibrahendriks
Zeer goede zet!
0 0