Sparta te sterk voor reserves Ajax

BvdPloeg, 18-11-2014 om 13:17, 31546 views, RTV Rijnmond |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax heeft het geheime oefenduel met Sparta Rotterdam met 2-3 verloren. Dat meldt RTV Rijnmond. Bij Ajax stonden onder andere Nick Viergever, Lerin Duarte en Niki Zimling in de basis. De laatste twee waren verantwoordelijk voor de treffers aan de kant van Ajax.

De wedstrijd komt als donderslag bij heldere hemel. 'Met welk team Sparta aantreedt in Amsterdam is niet bekend. Op het Kasteel is het duel zo geheim gehouden dat zelf niet alle medewerkers er van af weten. Ook Ajax doet geen mededelingen over de wedstrijd', valt te lezen op de site van RTV Rijnmond. 'Het duel wordt afgewerkt in Amsterdam op Sportpark de Toekomst. Publiek en pers zijn niet welkom bij het besloten duel.'

Ook Ajax-watcher Simon Zwartkruis zal worden geweigerd bij de poorten van het trainingscomplex van Ajax. De journalist meldt op Twitter dat Ajax met een 'combi-elftal' speelt. Waarschijnlijk zullen enkele spelers van Jong Ajax hun opwachting maken, 's middags om 14.30 uur spelen de beloften een eigen wedstrijd tegen de beloften van FC Groningen. Ook die wedstrijd is op De Toekomst, deze wedstrijd is wel toegankelijk voor publiek.

Update 13.17 uur (18 november 2014)
Bij het oefenduel tussen Ajax en Sparta Rotterdam staat het bij rust 1-2 voor de Rotterdammers. Dit meldt de club op het officiële Twitteraccount. Aan de kant van Ajax was Niki Zimling trefzeker.

Opstelling Ajax: Boer, Van Rhijn (46. Van der Hoorn), Tete, Viergever (46. Denswil), Ligeon, Menig, Zimling, Duarte, El Ghazi (46. Muric), Zivkovic, Kishna.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniel.rambharos
Oefenwedstrijd of niet: Ronduit schande, schande schande!!!. Ze moeten zich diep schamen en zichzelf in de spiegel gaan aankijken!!. Wat een instelling, bah!!. Ajax-onwaardig!!!. Diep triest. Erger kan niet.
0 0
omisom
Het verval zet zich schijnbaar gewoon door te triest voor woorden dat ze niet van Sparta kunnen winnen eigenlijk tekenend hoe we ervoor staan. Ik neem aan dat Frank weer wat positiefs heeft gezien maar desondanks toch een boete geeft voor een wanprestatie.
0 0
geronimo
Is V Tigglen de trainer van Sparta?
0 0
plumber
Triest !!
Dat je van een pover Sparta verliest is echt een grote schande.
0 0
brullie
Triest, echt heel triest aan het worden. Als we niet oppassen en als Ajax niet snel zorgt voor versterking die er direct iets toe doet, gaat het net zo bergafwaarts zoals 010 een paar jaar geleden. Het kan niet langer uitblijven en we gaan echt de boot in...
0 0
MisterWhite
Wat overdreven. Het is een oefenwedstrijd, laat je oordeel daar niet van afhangen. In de competitie gaat het prima, zeker gezien we de afgelopen jaren altijd een moeilijke seizoensstart hebben gehad.
0 0
brullie
Misschien vindt je het overdreven maar het ziet er gewoon heel erg pover uit tegen de kleine clubs uit Nederland. Het ziet er erger uit dan de voorgaande jaren. ook al is het een oefenwedstrijd, maar met potentiele spelers voor het eerste moet je toch gewoon winnen van Sparta? Kom op zeg!
0 0
Melvin01
Deze voorhoede moet dé aanvalslinie worden voor de toekomst.
enorm veel potentie!
Tete en Viergever zijn dé vervangers voor Veltman en Denswil. Moisander ècht verkopen!
Opzich prettig om deze jongens op de bank te hebben zeg ik zo. Ervaring met talent.
0 0
Eriksen10
Ik had nog gelijk ook met Zivkovic in de basis!
0 0
afca patrick
Dit is toch een alleraardigste opstelling. Maar goed, de Spartanen zullen allemaal wel tot op het bot gemotiveerd zijn geweest terwijl alle Ajacieden liever thuis zaten..
0 0
masterrr
ach, doe rustig aan kindjes, trainingspotje ;)
0 0
eros
Haha,... meen je deze? Zelfs met dit team horen ze toch met 5-0 te winnen.
0 0
stefanzob
Klinkt niet goed, maar je weet niet hoe ze deze wedstrijd benaderd hebben. Misschien hebben ze een zware ochtendtraining gehad? Of is er gewoon iets nieuws geproeerd qua systeem/opstelling dat totaal niet werkte? Het is tenslotte een OEFENwedstrijd.

Niemand hier heeft er ook maar iets van gezien, maar iedereen weet het weer beter op dit afzeikforum.
0 0
Beretta
Daarom, alles wat hier over gezegd wordt zijn speculaties. Dus het heeft totaal geen waarde. Het gaat er in eerste instantie om wat er gepresteerd wordt tegen Heerenveen. Vervolgens moeten we geen punten meer laten liggen tot de winterstop gezien het programma en EL veiligstellen.

Dan sluit je de eerste helft van het seizoen gewoon prima af en is er genoeg perspectief om het seizoen wederom succesvol af te sluiten.

Geduld is een schone zaak, de ontwikkeling van Andersen is daar illustratief voor.
0 0
scstan94
Komop zeg Ajax. Het zijn allemaal volwaardige Ajax selectie spelers die meededen. Die moeten Sparta gewoon met 5-0 oprollen..
0 0
mrniceguy
0 0
HarryHarHar
En op die "sterren" zitten wij de supporters al een paar jaar te wachten, weten we nog, het heeft even tijd nodig maar er komt een super lichting aan!! ... waar dan?.... en wanneer gaan ze bij Ajax nu eens in godsnaam wat meer instelling, inzet en wedstrijdmentaliteit er in pompen, want dat is echt bedroevend.. dit mag je gerust het kader aanrekenen.. of komen we weer met één goede wedstrijd vorig jaar tegen het tweede van Barcelona.. het is veel te mager allemaal, je kan gewoon van iedereen verliezen waar is de Amsterdamse bluf, we roepen wel van W.Z.A.W.Z.D.B. maar dat is allang niet meer.
0 0
JordyAjacied
Zie behoorlijke spelers staan op de foto.. Triest dit..
0 0
Mace0107
Boeiend. Mensen maak je niet zo druk om een oefenwedstrijd. Zaterdag gaan we weer knallen tegen Heerenveen! Zin in!
0 0
Lewis Hamilton
Ze moeten zich kapot schamen. Die gasten hebben ook geen enkele drang om zich alsnog te bewijzen he?
0 0
ck69
Ben benieuwd naar de opstelling hoor. Zelfs als reserve had je hier moeten winnen...
0 0
AFCA4L
ongeloofeloos
0 0
SNTR
Als Duarte en Zimling de goals moeten maken ....
0 0
scstan94
Eerst afwachten wat de opstelling was
0 0
JoodTotMijnDood
Stuk voor stuk komen ze allemaal zwaar te kort voor Ajax, ook de o zo multifunctionele Viergever, die is op alle posities zeer zwak, over Duarte en Zimling zeg ik liever niets.
0 0
Rayno95
Gelijk verkopen die reserves!!
0 0
JoodTotMijnDood
Komen nog te kort als reserve, dat zegt wel wat haha.
0 0
Rayno95
Nou er staan dus een paar goeie namen tussen.
Dan hadden ze gewoon totaal geen zin :p
0 0
RH1900
RTV Rijnmond is er als de kippen bij, zullen wel met hun stijve pik tegen het bureau aan zitten.

Verder, erg slechte prestatie, ben benieuwd naar de opstellingen.
0 0
JoodTotMijnDood
Hahahahahahaha geweldig, man moeten ze geen kritische nieuwsbericht schrijven over dat drijfzandcomplex van Varkenoord ofzo?
0 0
sneijder18
eindstand 2-3
0 0
flasher93
bron?
0 0
sneijder18
twitteraccount Sparta
0 0
DonAdam
Die achterstand is echt schandalig. Jong Ajax speelde Sparta twee maanden terug nog volledig van de mat.
0 0
geronimo
Hopelijk leert de Boer hiervan
0 0
scstan94
Ik zou de opstelling wel willen weten, want als spelers als Zimling meedoen verwacht ik ook andere eerste elftal spelers. Die zouden toch gewoon moeten winnen van JL club Sparta..
0 0
sneijder18
Doelpunt Ajax was van Zimling
0 0
SNTR
Ja verdomme we willen ook weten wie er bij Ajax heeft gescoord gekkies
0 0
Mokum_32
Staat gewoon in de tekst hoor ? Zimling
0 0
SNTR
Ja nu wel ja .... je reageert ja een halfuur later....
0 0
sneijder18
ruststand 1-2 voor Sparta (via Rijnmond)
0 0
..::Rootje::..
Hoe zijn ze erachter gekomen dan?
0 0
Eriksen10
Zivkovic in de basis?
0 0
jeugdgaatvoor
Ik stel voor dat we in de winterstop een ervaren verdediger halen. Moisander mag weg, en we moeten wel iemand hebben. Die zijn bek opentrekt, mannetjes bij hun shirt pakken en zegt zus en zo. Het is nu allemaal het zelfde we moeten een leider hebben. Iemand die zegt, we spelen nu uit tegen Cambuur. Gas er op en zo snel mogelijk die goals maken. Het enige wat vandaag telt is 3 punten en daar gaan we naar voetballen ook. Misschien niet het beste voorbeeld. Maar iemand die altijd vol in de strijd gaat. Maar ook andere spelers dit laten doen.

Wat mij opvalt is dat we teveel pikken. El Ghazi echt een fantastische voetballer hoor. Maar hij moet ook eens inzien dat een bal afgeven geen straf is. Kijk als Klaassen of Milik het zegt, dat neemt ie wel aan. Maar hij moet alleen het oog gebaar zien en denken de volgende is voor jouw Ricardo. Maar ook spelers beter maken in een wedstrijd. Als iemand een dipje heeft, als ie tegen iemand speelt die alleen maar natrapt bijvoorbeeld. Ooijer en Poulsen waren echt fantastische voorbeelden.
0 0
HeinJan
Eens, maar nogal idealistisch. Spelers met ervaring die van waarde kunnen zijn blijken toch niet te komen. Sneijder, Huntelaar, VdV en wellicht Heitinga of De Jong. Poulsen en Ooijer waren er vooral om winnaarsmentaliteit over te brengen en ervaring, maar zij waren vooral nuttig omdat het team zonder hen (ook) goed presteerde. Wat heb je aan Poulsen en Ooijer als je vierde staat en al uit Europa ligt? Wat ik ermee wil zeggen is: Poulsen deed het niet onaardig, maar het was toch behoorlijk anti-voetbal wat hij liet zien als-ie inviel. Ooijer deed het ook redelijk, maar voor het voetbal hoefde je hem er niet meer bij te hebben. Als dat soort jongens komen is het wel een enorm pluspunt als ze voetballend echt van waarde kunnen zijn. Dus niet alleen mee kunnen draaien, maar het niveau echt omhoog kunnen tillen. Spelers die dat kunnen trekken niet zo snel naar een club als Ajax, helaas.
En wat betreft El Ghazi: Laat die jongen lekker voor zichzelf gaan. Op het moment dat je daaraan gaat tornen kan het alleen maar slechter worden. We hebben het gezien met Sneijder en Luis, maar ook met Robben op internationaal niveau. Zodra zij geforceerd balletjes af gaan geven zijn het niet meer de spelers die zij kunnen zijn. Zij gaan vanzelf balletjes afgeven, maar dat komt met de jaren. Als hun niveau constant is en er niet meer de enorme drang is om te bewijzen. Kijk maar naar Luis bij Barca en Sneijder destijds bij Inter. Zij geven en gaven veel assists. Robben zal nooit veranderen en dat kan ook niet. Hij is een echte aanvaller en buitenspeler, net zoals El Ghazi. Mijn advies tav El Ghazi: Neem 't maar op de koop toe dat hij balletjes niet afgeeft. Het zal met de jaren minder worden, maar nooit verdwijnen. .
0 0
scstan94
Wat mij opvalt is dat je in het topic over Zivkovic zegt dat spelers wel wat vrijer moeten worden en dat je nu zegt dat El Ghazi strakker gehouden moet worden,

0 0
jeugdgaatvoor
Buiten of in het veld zit een verschil. El Ghazi bijvoorbeeld, mag wel iets meer zijn medespeler zien hoor. Maar het is niet echt dat het indirect hij er op gewezen moet worden. Hij moet vooral zo verder spelen. Want hij brengt ons enige dreiging in. Maar over Zivkovice, die moet wel even met ze beide voetjes op de grond. Hij is van nature al arrogant. Toen ie bij Ajax kwam en in de kleedkamer kwam met Frank, zei ie wel met een knipoog waar kom ik te zitten. Maar zo arrogant is Ajax niet hoor. Juist een ontzettend nuchtere club. Frank zei direct dat weet ik niet.
0 0
jeugdgaatvoor
Dit doen ze wel eens vaker, maar wel erg slim hoor. Zo blijven spelers als Duarte, Denswil en Boer ook in wedstrijd ritme. Dan is het niet direct eerst inkomen in de wedstrijd en voor je het weet fluiten ze weer af.
0 0