Expert: 'In potentie een prachtige sponsor'

BvdPloeg, 07-11-2014 om 09:49, 18856 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frank van de Wall Bake complimenteert Ajax in een eerste reactie aan Ajax Showtime met de nieuwe hoofdsponsor Ziggo. Waar sommigen het jammer vinden dat Ajax minder betaald krijgt dan bij Aegon, daar kijkt Van de Wall Bake vooral naar de toekomstige potentie. Die is volgens hem enorm. 

'Ik vind het een heel mooie sponsor', vertelt de sportmarketinggoeroe. 'Ziggo is door de recente overname van Liberty Global een mondiale speler geworden en Ajax kijkt met deze deal verder dan alleen het geld. Ziggo heeft enorm veel kennis op mediagebied en over de hele wereld is zo'n sponsor belangrijk bij entrees, Ajax is niet alleen een grote club in Nederland. Ook naast de cash is dit in potentie een prachtige partner.'

Van de Wall Bake wist dat Ajax en Ziggo al even in gesprek waren, maar hij zegt toch 'blij verrast' te zijn met het nieuws. 'Acht miljoen euro per jaar is een mooi bedrag, mensen moeten niet vergeten dat Ajax niet hetzelfde pakket heeft als bij Aegon. De club heeft de mogelijkheid om nog een andere sponsor aan te trekken voor de jeugd en bij de vrouwen waarmee je uiteindelijk op hetzelfde bedrag als Aegon uit gaat komen. Dat is knap en een compliment waard voor Ajax.'

Dat Ajax op zoek gaat naar een sponsor voor op het shirt bij onder meer de jeugd lijkt Van de Wall Bake voor de hand liggend. 'Het zou mij niet verbazen, zo'n optie zet je niet voor niets in het contract. Al met al is Ziggo een heel mooie partner. Dat naast de ArenA ook nog het Ziggo Dome is gevestigd, biedt perspectief. Ajax is een bedrijf, die kunnen op termijn gebruik gaan maken van andere diensten van Ziggo.' (foto: Wikimedia Commons)

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Zoals ik al eerder aangaf, heeft Ajax met subsponsor Huawei al een overeenkomst om de Arena van alles op technisch gebied te voorzien. Samen met Ziggo genereert dit wellicht meer inkomsten dan met alleen Aegon.
0 0
flavente
Ajax wil vooruit toch... Iedereen is blij met een deal van 2 miljoen minder. Pfff maar ff opsommen.. Ajax 1 veredeld jeugdteam, Wil geen grote speler meer naar Ajax, Europees stellen we geen zak meer voor en nationaal worden we al door middelmaat weggetikt. Attractiewaarde is nagenoeg nul op paar oplevingen elk seizoen. Aankopen zijn om te janken zo slecht, met als hoogtepunt blij met bankzitter van mainz en om een hoofdsponsor loopt sar al bijna 2 jaar te bedelen met als resultaat 2 miljoen minder. Nu niet lopen te zeiken dat ik geen ajax fan ben. Ben er 1 in hard en nieren en juist daarom zo kut om te zien dat mijn club niks meer voorstelt en alsmaar verder afglijdt.
0 0
JDR75
Met deze sponsordeal kom je toch in de top 8 van de Premier League qua sponsorgelden hoor.
Wij hebben geen competitie waar in het buitenland naar wordt gekeken, zo simpel is het.
En daarom is de eigen jeugd nu zo belangrijk geworden en zijn we simpelweg prima bezig...Al zullen we een europese hoofdprijs waarschijnlijk nooit meer winnen...Tenzij de UEFA een salarisplafond gaat instellen.
0 0
Melvin01
Zeker dat laatste, check.
0 0
Mixmaster
Mooie deal! Petje af voor vd Sar. Sluit ook mooi aan bij alle eerdere berichten de afgelopen maanden, omtrent het aanbieden van WiFi in het stadion etc.
0 0
SNTR
Jammer dat ik als Expert niet om mijn mening ben gevraagd..
0 0
scstan94
Ik baal er ook van, als sport, marketing en management student had ik toch wel even een belletje verwacht van de redactie.
0 0
SNTR
Pff ik begrijp je!
0 0
Gregoboy
Wat is je mening dan?
0 0
BigDaddy84
Laat ik even serieus antwoorden. Op wat voor manier ben jij dan een expert?
0 0
SNTR
Nouja laat ik het zo stellen: op welke manier niet?
0 0
BigDaddy84
Niet bepaald het antwoord waarmee je hier serieus genomen gaat worden. Misschien nog een poging doen?
0 0
SNTR
http://www.encyclo.nl/begrip/grap

http://www.encyclo.nl/begrip/sarcasme

Misschien begrijp je het na het lezen van deze begrippen wat beter. Door overal serieus op in te gaan wordt je hier niet serieus genomen. Misschien nog een poging doen?
0 0
BigDaddy84
Nee hoor, ik hoef geen tweede poging te doen. Als jij na een prima deal op de volgende manier reageert onder het persbericht, geef ik je alle ruimte om aan te tonen dat je er verstand van hebt:

'De groeten. Ik blijf wel mooi met mijn Aegon shirtje lopen. Bwin of Fly Emirates zou perfect zijn.'

Maar goed, dat zal dan ook wel sarcasme zijn geweest.
0 0
SNTR
Achja ik vind Ziggo niet mooi staan op ons shirt. Dat mag toch? Misschien moet ik er nog even aan wennen, maar ja het kon altijd erger. Een dikke Huawei bloem op ons shirt moet ik niet aan denken. Ik ben zelf ook actief in de marketingbranche, maar ik heb persoonlijk niks met hoofdsponsors. Het shirt is een tweede huid voor mij en voor mij is het shirt een mooi roodwit shirt met het oude logo en niks meer.

Vind het raar hoe je hierop reageert. Ik geef op meerdere berichten aan dat ik dit uitstekend gehandeld vindt van VD Sar, vooral gezien zijn gebrek aan ervaring. Financieel is het dus perfect, maar gezien onze vette bankrekening had ik liever een paar miljoen minder gehad en dan mooi het Amsterdamse Heineken. Ook qua financieel belang denk ik dat Bwin of Emirates mooier stond en dat is ook een bedrijf dat de grote clubs sponsort. Desondanks ben ik hier zeker niet ontevreden mee, maar het is ook niet zo dat ik nu een feest ga geven ofzo. Vrij neutraal dus.

Groetjes.
0 0
BigDaddy84
Als je in de marketingbranche actief bent zul je ongetwijfeld weten dat je te maken hebt met de staat van de markt en de vraag en aanbod verhoudingen. Ik kan meer dan genoeg merken noemen die meer hadden betaald en ook meer dan genoeg merken die misschien wel beter op het shirt staan. Maar je hebt niet altijd alles te willen, zeker niet in de huidige markt. Persoonlijk kan ik daarom echt niet ontevreden zijn. Zeker niet gezien de constructie van het contract.

Ik ben in ieder geval blij dat je aangeeft dat vd Sar goed heeft gehandeld. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
0 0
SNTR
De facetten van het vak die jij aanhaalt leer je op de middelbare school. Los daarvan heb je natuurlijk een punt, maar voetbal is voor mij nostalgie en ik vind het jammer dat voetbal geen sport meer is, maar een commerciële bedoeling. Ik geef ook niet aan dat ik ontevreden ben, maar tevreden ben ik ook niet. Er zijn shirts die ik (met het oog op de sponsoring) mooier vindt, maar er zijn ook genoeeeg shirts waar van ik denk 'man man dat moeten we toch niet hebben'
0 0
BigDaddy84
Zelfs met die 2 basisfacetten van marketing weet je dat het allemaal niet zo gemakkelijk is. Ik claim nergens een marketingspecialist te zijn. Ik kom simpelweg niet verder dan wat basiskennis.

Daarnaast is nostalgie prachtig, maar als je daarin blijft hangen kun je Ajax wel wegstrepen. Dan spelen we over een paar jaar in de topklasse. Ik snap je punt heel goed, want alles zonder sponsors is mooier. Maar daar kopen we tegenwoordig helemaal niks voor. Of zoals sommige mensen dat zeggen: 'van nostalgie kunnen we niet vreten.'
0 0
TikkieTerugJaap
Hier ben ik het dus 100% mee eens, beter had je het niet kunnen zeggen.
0 0
flavente
Deal uit armoede. Blijkbaar zijn Europese bedrijven door alle slechte resultaten helemaal niet geïnteresseerd in ajax. Ook dit is een teken aan de wand. Glijden steeds verder af en niemand lijkt het te beseffen.
0 0
dezengene
''Europese'' bedrijven als Aegon en ABN-Amro uit het verleden?
0 0
JDR75
Wat is het weer een grijze dag voor je he?!

Ik vind het een prima deal, tussen een bedrijf waar ik al jaren een tevreden klant van ben en mijn club waar ik al mijn hele leven supporter van ben
0 0
BvdPloeg
Ajax heeft met Ziggo indirect een deal gesloten met het grootste kabelbedrijf van de wereld. Acht miljoen voor een pakket waarbij je ook nog andere sponsors mag zoeken voor de jeugd- en vrouwenshirts. Dus waar heb je het over!?
0 0
Rayno95
Haha precies!, niks armoedigs aan :)
0 0
JesusZoonVanGod
Prima sponsor, prima deal! We moeten niet net doen alsof ze weinig betalen. Aegon was gewoon een lekkere deal, maar tegenwoordig niet meer realistisch. Zoals in de tekst al aangegeven wordt, wordt er niet alleen naar het geld gekeken maar ook naar andere mogelijkheden. Daarnaast hebben we nog steeds veruit de beste deal van Nederland, financieel gezien.
0 0