Reserves Ajax winnen ruim van Jong AZ

BvdPloeg, 14-10-2014 om 16:00, 21223 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax heeft dinsdagmiddag een 4-0 oefenzege geboekt op Jong AZ. De wedstrijd, die op het trainingsveld werd afgewerkt, was een uitgelezen mogelijkheid voor Frank de Boer om zijn reserves aan het werk te zien. De bezoekers lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden, maar moesten uiteindelijk toch vier doelpunten slikken. 

Met onder meer Diederik Boer, Niki Zimling, Nick Viergever en Ricardo Kishna in de basis begon Ajax wat stroef. AZ liet Boer meteen een aantal keren handelend optreden en pas na een kwartiertje kon Zimling een keer het doel van AZ bestoken. De eerste helft kende verder alleen wat speldenprikjes totdat Kishna de trekker overhaalde. De aanvaller, die geblesseerd terug kwam van de Oranje beloften, oogde fit, omspeelde de doelman en tikte binnen: 1-0. 

Waar er misschien wat wisselingen waren verwacht, bleef Ajax ook de tweede helft staan met de basiself. De Amsterdammers waren een stuk beter na de thee, maar het was uiteindelijk een strafschop die zorgde voor de 2-0. Robert Muric werd onderuit gehaald en Ricardo van Rhijn benutte de penalty. Ajax ging daarna op zoek naar meer, was dichtbij via Van Rhijn en Kishna, maar zag ook AZ de lat raken. Uiteindelijk zorgden Stefano Denswil en Lerin Duarte in de slotfase nog voor twee goals met prima afstandsschoten. 

Scoreverloop:
41' Kishna 1-0
52' Van Rhijn 2-0 (strafschop)
87' Denswil 3-0
90' Duarte 4-0

Opstelling Jong Ajax:
Boer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Viergever, Zimling, Bazoer, Duarte, Muric, Kishna en Menig.

Bijzonderheden:
- Ricardo Kishna start gewoon in de basis. Dat is opmerkelijk aangezien hij maandag nog eerder terug kwam van het beloftenelftal van de KNVB, dit vanwege liesklachten. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Jetlag? Whahahaha....
0 0
JoodTotMijnDood
Mijn FIFA opstelling:

Aanval, Kishna - Milik - Schone
Middenveld, Andersen - Serero - Klaassen
Verdediging, Viergever - Denswil - Veltman - Rhijn
Doel: Cillessen

Twente vs Ajax 1-3, niets mis mee toch?
0 0
gwn_rj
Ik lees op Twitter dat Kishna goed speelde in de spits! Iemand die dit kan bevestigen? Een van de buitenspeler moet haast wel een linie terug of naar spits doorschuiven, zoveel talent op de flanken! Volgend seizoen bijv: Fischer - kishna - El ghazi en bank muric - zivkovic - meleg ofzo en dan heb ik schone nog een buiten beschouwing gelaten en klopt tegen die tijd cerny ook op de deur.. Daarnaast nog spelers als de sa / menig / acolatse in de selectie.

Wordt keuzes maken vanaf winterstop/volgend seizoen!
0 0
Van Reenen
Misschien wel 2 bijna volwaardige eerste elftal spelers, dat wordt pas leuk!
0 0
oudzuid2
Kisha in de spits dus? hoe ging dat?
0 0
Ajaccus
Het wordt tijd dat Denswill speeltijd krijgt in het eerste. Kopkracht, diepgang, een schot in de benen. Dan kan hij ook direct door naar Oranje.
0 0
davidodo98
samen met veltman achterin en dan moisander bij jong, ik word helemaal gek van die moisander.
0 0
Van Reenen
Van Gaal !an Moisander wellicht gebruiken. De verdedigers die ernu staan. komen niet eens in aanmerking om bij Ajax in de verdediging te staan. Ja mss in Jong Ajax.
0 0
SNTR
Lol 2 afstandsschoten. Denswil heeft inderdaad een aardige pegel in de benen. Veltman en Moisander zie je altijd wat twijfelen als ze binnen 20 meter van de goal komen. Heerlijk was dat altijd met Jantje en Toby die die bal er zomaar in konden rossen. Op de tribunes hoor je nu ook altijs SCHIET SCHIET, maar helaas zal het voor Moisander denk ik blijven bij die goal tegen Twente (uit) 2 jaar terug. Ze schieten allebei nooit en dat is toch wel een geheim wapen hoor gezien het feit dat onze centrale verdedigers zo'n 2-3 keer per wedstrijd een schotkans vanaf 20 meter of dichterbij hebben.
0 0
HeavenlyDivine
Van mij mogen ze wel wat vaker naar voren lopen met de bal, zeker Veltman.
Hij heeft een goeie dribbel en creëert vaak ruimte voor andere spelers, als de eindpass goed is kan je zomaar iemand voor de goal zetten. Dan is een schot niet eens nodig.

De 1-0 hier bijvoorbeeld.
https://www.youtube.com/watch?v=uTavb6lQ1Cs
0 0
SNTR
Ja klopt zeker. Maar soms is het ook gewoon niet mogelijk om een goede pass te geven en is het handig als een verdediger dan een goede trap heeft. Wat ook te oefenen valt (zie Van Rhijn). Maarja dat is het verschil tussen Van Rhijn en de rest: mentaliteit. Niet dat de rest een slechte heeft, maar Ricardo is een topper.
0 0
dongenfrank
klopt het dat iedereen gewoon lekker de 90 minuten vol maakt? of is er nog gewisseld
0 0
joodje!
Haha je weet dat er in Zuid-Afrika maar 1 uur tijdsverschil is?
0 0
Chesterson93
En je weet dat het heen- en weerreizen je "gewoon" vermoeid kan maken?
0 0
joodje!
Ja tuurlijk weet ik dat, dat bedoelde ik ook niet. Hij had het over een jetlag, maar daar is in dit geval geen sprake van
0 0
symen
Een Jetlag is de verstoring van het slaap-waakritme die optreedt wanneer iemand in korte tijd, bijvoorbeeld per vliegtuig, naar een plaats op aarde gaat waar het volgens de plaatselijke tijd substantieel vroeger of later is dan op de plaats van vertrek
0 0
Chesterson93
Gap, ik weet wat een jetlag is(en dankzij deze uitleg is het bevestigd), maar Suárez had dit ook bij Ajax, maar willen spelen terwijl hij overal heen vloog. Net zoals die Australiërs bij FCU, die kregen ook weleens rust. Dus het is niet ondenkbaar dat Serero niet in de basis staan, zeker omdat de Boer ook wil dat Serero vóór de wedstrijd traint, om te laten zien fit genoeg te zijn.
0 0
JariBergkamp
Dat kan inderdaad, maar dat heeft niks te maken met een 'jetlag'. Daarbij komt dat je prima een halve dag kan ontspannen in de business class van de meeste vliegtuigmaatschappijen.
0 0
Chesterson93
Precies, de jetlag heeft er niks mee te maken. Het versuffen en verslapen daarentegen wel. Maar zoals je zegt; in een business-class ben je van alle gemakken voorzien. Nu hopen dat dát hem niet vermoeid laat raken en dat Frank het voetballend wil oplossen tegen Twente, heb je met Serero op CVM een goede.
0 0
C.Eriksen10
Serero op 6 gaat hem denk ik niet worden aangezien Twente met Ziyech op 10 speelt dus het zal dan waarschijnlijk Zimling of Viergever worden. Mijn grootste hoop is dat Milik speelt.
0 0
gwn_rj
Serero speelt Ziyech helemaal zoek met zijn felheid en kort wegdraaien enzo!
0 0
Melvin01
Laat ziyeck maar achter Serero aan lopen, dan win je de slag op het middenveld. Resultaat je bent de betere en kunt 3 punten meenemen naar huis. Voorwaarde Milik in de spits
0 0
Melvin01
Laat ziyeck maar achter Serero aan lopen, dan win je de slag op het middenveld. Resultaat je bent de betere en kunt 3 punten meenemen naar huis. Voorwaarde Milik in de spits
0 0
Benji
Denswil is aanvoerder
0 0
Jazzypazz
Hoe speelt ie?
0 0
ajaxinho
Is vRhijn aanvoerder?

Goed dat hij meedoet.
Zo blijft hij in de ritme van 2 wedstrijden per week.
0 0
Mace0107
Benieuwd naar de opstelling tegen Twente. Zal Frank met Serero op 6 gaan spelen? Wie op de flanken? Ben benieuwd, moeilijke wedstrijd. Daarna ook nog Barca uit.
0 0
JoodTotMijnDood
Krijg nog steeds maagkrampen als ik aan die gemiste pingel van Struikelson denk, man man man wat een kluns. Frankie moet even de wedstrijd Polen - Duitsland terug kijken.
0 0
ibrahendriks
Het zal je buurman maar worden..
0 0
JoodTotMijnDood
Meteen verhuizen.
0 0
oudzuid2
tsja dit is zo'n beetje een veredeld eerste elftal van Ajax... vanwege de interlandperiode?
0 0
JoodTotMijnDood
Haha Van Rhijn wordt langzamerhand echt een alleskunner, vrije trappen, afstand schoten, penalty's, alles schiet ie erin!
0 0
stefan1982
Van rhijn maar in de spits doen dan
0 0
Bjorn2321
Kan onmogelijk slechter zijn dan Siggy.
Maar misschien ook een goede voor het NL elftal :)
0 0
SNTR
hahahaha van rhijn neemt nu ook al de penals
0 0
Rayno95
Kishna is dus gewoon fit =D
0 0
SNTR
Hoppa lekker hoor. Kishna en Milik onze scorende spelers elke week 90 minuten op de bank
0 0
Danishdynamite
Lekkere aanval hoor met Muric en Kishna in de spits. Betere aanval dit dan El Ghazi, Siggy, Schone denk ik.
0 0
Ajaxgek1980
ik kan helaas niets zien, maar goed dat Kishna heeft gescoord.

Ik vind dat Ajax weer met een nr 10 moet gaan spelen, dat mis ik nog het meeste
0 0
symen
Hopen dat Kishna beetje meer rust heeft na deze goal, vindt dat hij zichzelf de laatste tijd te veel druk oplegt.
0 0
SamAFCA10
Volwaardig Eredivisieteam. Zou een makkelijke overwinning op Jong AZ moeten worden!
0 0
Benji
Oefenwedstrijd, 0 motivatie. Een 'echt' Jong Ajax zou ik juist meer van verwachten. Twijfelaars bij het 1e gaan ook het verschil niet maken bij Jong Ajax.
0 0
SNTR
opstelling az?
0 0
Mace0107
Coacht Frank de Boer? Of Ulderink en Stam?
0 0
Champy95
Dat zijn gewoon de reserves en enkele basisspelers van Ajax 1.
0 0
herman
zo dat is een sterk begin al was het voor mij geen buitenspel
0 0
Jazzypazz
Miss beetje off: zien jullie nog een toekomst bij Ajax voor Keskin? Of gaat het niks meer worden door al zijn blessureleed? Ik vond hem namelijk altijd wel een talentvolle speler.
0 0
ibrahendriks
Is nu weer fit, ik hoop dat hij de kans krijgt om als nog te slagen
0 0
stefan1982
Waardeloze speler keskin
0 0
BvdPloeg
Net weer een paar weken fit, ze doen heel rustig aan met hem aangezien hij bijna aaneensluitend een jaar eruit is geweest. Moet het na de winterstop echt gaan laten zien.
0 0
Benji
Het is zo te zien reserves Ajax 1 met aanvulling uit Jong Ajax:

Boer: v. Rhijn/vd Hoorn/Denswil/Viergever, Zimling/Bazoer/Duarte, Muric/Kishna/Menig

Lekker voetballend middenveld...
0 0
IedePeter
ga werken...
0 0