Teleurgestelde Cakmak keert terug bij Ajax

BvdPloeg, 14-10-2014 om 09:00, 33906 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Serhat Cakmak keert na enkele maanden afwezigheid weer terug bij Ajax. De aanvaller verruilde afgelopen zomer de jeugdopleiding in Amsterdam voor het Turkse Trabzonspor, maar dat avontuur kwam snel en pijnlijk tot een einde. Bij Ajax zaterdag 1, waar hij dinsdag begint, hoopt Cakmak zich weer in de picture te spelen. 

Cakmak tekende afgelopen zomer een driejarig contract bij Trabzonspor nadat hij bij Ajax niet in aanmerking kwam voor een verbintenis. 'Ik vind wel dat ik een contract heb verdiend. En ik ben overigens niet de enige die dat vindt, ik hoor het van meer mensen. Het zit niet mee, maar ik blijf doorgaan, blijf hard trainen en ik zorg dat ik mezelf blijf ontwikkelen', zei hij daar toen over tegenover Ajax Showtime

De spits, inmiddels 19 jaar, kwam bedrogen uit in het verre zuiden. Waar veel Turkse clubs, door een beperking op het aantal buitenlandse contractspelers, spelers haalden met de Turkse nationaliteit, daar mochten deze spelers bij Trabzonspor allemaal net zo snel weer weg. Dat terwijl Cakmak juist de clubs voor het uitkiezen had. 'Er kwam een nieuwe trainer, Vahid Halilhodzic, en hij wilde zijn eigen spelers halen. Iedere speler die de vorige trainer had gehaald, moest weg. Mijn contract is ontbonden en nu ben ik 'back at home'', vertelt Cakmak.

Halilhodzic was afgelopen zomer nog een geliefd man bij de Algerijnse bevolking toen de nationale ploeg op het WK de achtste finale haalde. Als Trabzonspor-coach kan hij bij Cakmak echter op weinig waardering rekenen. Het talent is enorm teleurgesteld dat hij Ajax verliet voor een buitenlands avontuur.  'Het was een nuttige ervaring, ik heb het allemaal beleefd. Maar ik heb ook zelf ondervonden dat je als speler niet op jonge leeftijd naar het buitenland moet gaan. Voordat je het weet zit je zonder club.'

Voor Cakmak bood Ajax zaterdag 1 uitkomst. De amateurs, waar ook oud-jeugdspeler Maurits Schmitz nu speelt, spelen dit seizoen voor het eerst in de topklasse en kunnen zodoende iedere kwaliteitsinjectie goed gebruiken. 'Het voelt alsof ik een paar maanden van huis ben weggeweest en dat ik nu weer thuis kom', blijft Cakmak positief. De goalgetter van weleer speelde tot begin dit jaar elf seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax. Of hij ook de stap weer maakt naar bijvoorbeeld Jong Ajax, daar weet hij nog weinig van. 'Ik heb van mijn zaakwaarnemer begrepen dat er nog wel een afspraak staat met Ajax. Ik wil natuurlijk dolgraag van Ajax zaterdag naar Jong, Ajax is en blijft mijn club.' (foto: Black Bath Towel Photographers)

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuudRuud
Vind het ook opvallend dat Barakzai nog geen nieuwe club heeft gevonden. Ik hoorde onlangs wel dat hij met een studie is begonnen, maar ik denk dat hij bij veel middenmoter in de Eredivisie niet had misstaan
0 0
JohnDylan
Barakzai lijkt me een aardige spelers voor de amateurs van Ajax maar volgens mij komt hij te kort om profvoetballer in Nederland te zijn. De Eredivisie zou hij in ieder geval zeker niet aankunnen.
0 0
RuudRuud
Onzin, weliswaar niet goed genoeg voor Ajax1, maar vind hem wel passen bij NAC, Go Ahead, Heracles etc of top eerste divisie. AS meldde een tijdje geleden dat er veel interesse voor hem was, dus opvallend dat hij nog geen club heeft.
0 0
JohnDylan
Persoonlijk vind ik Cakmak een stuk beter dan Hendriks en Menig. Als hij geen ruzie had gekregen met Trustfull (doordat de jeugdtrainer gemaakte afspraken niet nakwam) zou hij nu zeker nog bij Ajax hebben gevoetbald. Hopelijk krijgt hij als amateur toch nog een kans bij het tweede van Ajax.
0 0
AjaxD1986
Als je al 11 seizoenen bij Ajax in de jeugd speelt vind ik dat je in ieder geval wel wat krediet en tijd voor een wat mindere periode verdient. Er loopt namelijk een speler rond bij Ajax die al 4 seizoenen niets presteert, niet is opgeleid door Ajax en waar ook nog steeds word gewacht tot het er wel uit komt. Geef die jongens gewoon eens een seizoen de kans om hun vorm terug te vinden en schrijf ze niet meteen af.
0 0
joodje!
Kan me eerlijk gezegd geen ruk schelen hoelang iemand al bij Ajax speelt. Als hij niet goed genoeg is, moet je er snel afscheid van nemen. We zijn een professionele voetbalclub, geen liefdadigheidsinstelling. Dat is inderdaad hard, maar zo is het nu eenmaal. Woutje Brama zit nu ook gewoon zonder club
0 0
Chesterson93
Geen liefdadigheidsinstelling, he? Aaien wij Andersen daarom en hebben wij veel (meer en harde, zeker niet altijd terecht) kritiek op el Ghazi en Kishna? Zijn er daarom sommigen die Viergever boven Denswil plaatsen bij fictieve opstellingen, wetende dat Denswil beter én talentvoller is, maar Denswil zijn mond opentrekt en Viergever zoiets niet in zijn hoofd zou halen? Haalt Marc daarom aan dat er geen grote bedragen meer uitgegeven worden na Sulejmani(16,25 miljoen), maar minimaal 3 miljoen per (geflopte) aankoop toch geen schande is? Nee. Geen liefdadigheidsinstelling, nee.
0 0
Capi86
Traint inmiddels wel weer

http://www.ad.nl/ad/nl/11264/TransferTalk/article/detail/3768189/2014/10/13/Brama-duikt-op-bij-Huddersfield-Town.dhtml
0 0
joodje!
Arme jongen haha
0 0
3*stars*3
Die brama is samen met Clasie natuurlijk ook de meest overschatte middenvelder, die kans heeft gekregen in oranje.
0 0
AjaxD1986
Grappig dat aankopen die tijd dan wel krijgen. Dan zie ik dat toch liever andersom. Daarbij vind ik je vrij kortzichtig als je 1 seizoen al lang vind in de jeugd. Het is niet alsof hij in Ajax 1 al 3/4 jaar loopt aan te kloten in de spits. Het is een jeugdspeler! Die hebben pieken en dalen en zijn je club dus al meer dan 10 jaar trouw en kunnen naar 10 jaar heus wel wat meer als aankopen van AZ en Heracles.
0 0
Ewald
Mooi man. Maak hier nou gewoon een dvd van. Samen met al die andere niet geslaagde. Dan heb je een serie van 100 dvds. Daarna een serie van de geslaagde en je je hebt nog geen seizoen vol. Geef deze mee aan de ouders van het kind die vertrekken willen.
0 0
Rudolph J
Begin jij alvast aan de serie over echte Ajax fans?
0 0
Ewald
Wat is dit nou voor onzin reactie? Beschuldig je mij hier nou, voor niet Ajax fan dan? Zeg niks verkeerds over Ajax integendeel zelf. Jammer zulke reacties en dat van een Moderator??
0 0
Capi86
Tip. Lees eerst eens het hele verhaal voordat je begint te blaten
0 0