Ajax speelt gelijk in geheim oefenduel

Ajax heeft dinsdagmiddag een geheim oefenduel met SC Cambuur gelijkgespeeld. Niki Zimling en Diederik Boer maakten voor het eerst hun opwachting in het rood-witte shirt. Queensy Menig was voor de rust de maker van de 1-0, na de pauze kwam Cambuur tegen de selectie van Jong Ajax via een strafschop van Erik Bakker langszij. 

Naast Zimling en Boer maakten onder meer Nick Viergever, Stefano Denswil en Robert Muric hun opwachting in de basisploeg. Frank de Boer coachte zijn ploeg en zag Menig scoren uit een counter: 1-0. Ajax meldt op de officiële website dat Boer en Zimling een prima helft speelden. 'Boer hield mede dankzij een vier, vijf uitstekende reddingen de nul. Zimling, verdedigende middenvelder, viel op met gedreven veldspel en liet ook zien over een mooie dieptepass te beschikken.'

Na de pauze leek Jong Ajax, onder leiding van Jaap Stam en Andries Ulderink, de 1-0 voorsprong over de streep te trekken, maar Bakker benutte in de slotfase een penalty. Ajax was beter, maar invaller Peter Leeuwenburgh kon de gelijkmaker niet voorkomen. Bij Jong Ajax speelden onder meer Abdel Malek El Hasnaoui, Danny Bakker en Ilan Boccara. 

Opstelling Ajax 1ste helft:
Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Viergever; Serero, Zimling, Duarte; Muric, Menig, Becker.

Opstelling Ajax 2e helft:
Leeuwenburgh, Noordhoff, Mirani, Denswil, Van Koesveld; Bakker, Boccara, El Hasnaoui; Muric (60. Acolatse), Hendriks, Menig (80. Vissie).

Het uitshirt van Ajax in de Champions League is verkrijgbaar in de officiële webshop van Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Een hele matige selectie, Muric,
Becker zie ik genoeg toekomst in. Becker puur op basis van zijn snelheid gaat hij redelijk ver komen fc Twente sterspeler (dat niveau).

Muric als waanzinnig talent, de rest is jupiler league/ rechter rijtje eredivisie materiaal. (geeft niet, maar is een constantering dat de hele selectie van de A1 doorgevoerd kan worden volgens seizoen)
0 0
Melvin01
Alleen v. Rhijn, Viergever en Serero zijn basisspelers. De rest moet weer worden aangevuld met internationals. Deze wedatrijd is goed voor de jongens om minuten te maken. Ook voor Zimling een beeld te krijgen, Meleg op zijn beurt te bekijken en jonkies uit jong ajax in te schatten hoever ze zijn. Fijn om deze pot te spelen. Hoop snel dat Fischer iig terus is, Kishna zijn vorm terug heeft een El-Ghazi door gaat. Hopelijk winnen we zaterdag met gemak van Heracles. Goed voor het vertrouwen voor de jongens.
0 0
Gouda
Hopelijk zaterdag Viergever ook linksback. Zimling was in ieder geval lekker fel op 6.
0 0
rodriquez7
huh, heb je gekeken?
0 0
Gouda
Maatje van me was 4e official ;)
0 0
Gouda
Hopelijk zaterdag Viergever ook linksback. Zimling was in ieder geval lekker fel op 6.
0 0
Koenniiee
Dus de eerste helft was FdB de coach en vervolgens nam Jaap dat over? Wat een constructie zeg.
0 0
flasher93
Lekker boeiend? We zijn als Ajax toch een grote team. Ze weten toch wel hoe hun looplijnen zijn ect.
0 0
afca patrick
Van der Hoorn zat gister nog op de bank bij Jong Oranje... Maar wel goed dat Zimling zijn eerste minuten gemaakt heeft in een Ajax shirt. En hopelijk is Muric snel 100%. Dit soort potjes zijn dan toch lekker.
0 0
ibrahendriks
Hartstikke nuttig voor onze talenten / selectiespelers die niet veel aan het spelen toekomen.
0 0
Mace0107
Iemand die weet of Honer nog steeds geblesseerd is?
0 0
Rayno95
Leeft hij überhaupt nog? :p
0 0
Mace0107
geen idee, daarol vraag ik het :)
0 0
JoodTotMijnDood
Pffff Van Koesveld, Noordhoff, Hendriks, Vissie, Bakker en Bocarra..... Wat een matige spelers zeg, zo snel mogelijk proberen te verkopen, desnoods transfervrij.
0 0
Mace0107
En bakker en boccara zijn niet zo heel slecht, beter dan die andere iig.
0 0
JoodTotMijnDood
Bakker is een aardig spelertje hoor die zich sterk heeft ontwikkeld maar ik zie hem geen Ajax 1 speler worden. Bocarra vindt ik ook niet zoveel, weggestuurd bij PSG en gehuurd aan Evian.
0 0
Mace0107
Eens.
0 0
Mace0107
opvulling voor jong ajax. Je hebt toch 11 man nodig aan de start.
0 0
AnneP
Uitslag 1-1
0 0