Muric: 'Heb fysiek veel verloren'

SamVR, 18-08-2014 om 18:32, 34433 views, 24RT |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robert Muric werkt hard om snel fit te worden, maar moet voorlopig nog even wachten op zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. De achttienjarige buitenspeler sprak maandag met het Kroatische 24RT over zijn situatie.

'Ik weet nog niet wanneer ik zal debuteren', vertelt Muric in het interview. 'Dankzij een enkelblessure is dat een beetje verder weg komen te liggen. Ik heb de afgelopen maanden ook fysiek veel verloren (Muric trainde sinds februari niet meer met Dinamo Zagreb red.). Ik hoop snel te spelen.'

'Ik vind het jammer dat ik niet een paar jaar in het eerste van Dinamo Zagreb heb gespeeld, maar het was kennelijk niet zo bedoeld. Ik ben weggegaan omdat ik meer wilde spelen. Dinamo Zagreb haalde te veel buitenlanders', aldus Muric, die nu met zijn vriendin in Amsterdam woont. 'Ik doe alles op de fiets. De stad is prachtig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Komt wel goed met deze jongen het is een kwestie van een goed trainingsschema en wedstrijdritme opdoen bij de beloftes het talent had hij al.
0 0
Nora1990
Ben heel benieuwd!!
0 0
Robeerke
Op welke positie speelt Kishna nou t liefst? Want ik lees overal dat ie links is maar t liefst rechtsbuiten speelt. Dan heb je daar Kishna, Ghazi en Muric. En op linksbuiten hebben we... Schöne? Vind m nu samen met Blind de belangrijkste speler voor Ajax hoor, maar zou een nieuwe linksbuiten niet eigenlijk ook een prioriteit moeten zijn? Typetje Overmars, met een actie en een voorzet.
0 0
afca patrick
Kishna is van origine een linksbuiten, maar persoonlijk zie ik hem het liefst op rechts. Vanaf daar kan hij zijn mannetje beter opzoeken en passeren. In het moderne voetbal is het ook vrij normaal dat je met links op rechts staat, en andersom. (Robben, Ronaldo, Ribery, Di Maria, Depay) Behalve als je weinig techniek/inzicht heb moet je gewoon met rechts op rechts of links op links staan. (Lukoki, De Sa, Boerrigter, Becker)El Ghazi vind ik ook beter/dreigender vanaf links. Muric heb ik nog te weinig gezien om daarover te oordelen maar hij heeft wel wat weg van Robben, zelfde type lijkt het.
0 0
Robeerke
Maar de aanvoer van de buitenposities naar de spits dan? Ghazi heeft in ieder geval het inzicht om een goede lage voorzet te geven hebben we al kunnen zien. Kishna valt even wat tegen de laatste wedstrijden, maar kan me in ieder geval geen goeie voorzet van hem herinneren (kan aan mij liggen). Muric lijkt me ook meer een naar binnen trekkende buitenspeler te zijn. Gaan we dan weer zo'n jaar tegemoet met voetbal waarbij voorin iedereen in een trechter loopt? Want ik wil wel weer eens die klassieke buitenspelers zien die de zij- en achterlijn opzoeken en die voorzet geven. Zul je zien dat de spits er ook veel meer maakt.
0 0
marciano2212
Voorzet van kishna op milik die tie met zn verkeerde been wou nemen was goed en wat ik op die filmpjes van muric heb gezien kan tie ook nog een mooie voorzet afgeven, maarja dat zijn tot nu toe nog maar filmpjes en idd moeten de voorzetten ook vooral van de backs komen.
0 0
afca patrick
Je heb 2 offensief ingestelde backs. Die veel moeten opkomen en de voorzetten moeten verzorgen. Verder moet Milik vooral loeren op de steekbal en gewoon goed meevoetballen.
0 0
AjaxfanRuben
Ik hoop dat hij een beetje snel Nederlands leert, in zo'n geval is een gastgezin wel handig, zie Eriksen en ook Boilesen dacht ik. Andersen leerde niet snel Nederlands, was ook niet lang bij een gastgezin geloof ik.
0 0
JoodTotMijnDood
Wat te denken van onze ouwe Servische kilo knaller, woonde langer dan 4 jaar in NL maar kon geen één woordje Nederlands.
0 0
gwn_rj
Creatine eiwitten en crossfit ;)
0 0
AjaxD1986
Gewoon een goeie spuit in je reet en wachten net zoals Depay.
0 0
glob
Vorig jaar was het voor mij heel simpel om de sterkste opstelling te bedenken, dat is dit jaar veel lastiger. Dat gaat van keeper tot centrale verdedigers en van verdedigende middenvelder tot spits. Op de vleugels wordt het helemaal lastig. FdB zal hier ook een lastige klus asn krijgen. Uiteindelijk wil hij natuurlijk ook naar een vaste basis maar dag wordt een lastige klus. Heel benieuwd hoe Frankie dit gaat handelen.
0 0
oudzuid2
Als iedereen na de winterstop fit én in vorm is heb je op de vleugels wel n luxeprobleem inderdaad, met Muric, Schone, El Ghazi, Fischer, Kishna.. en de jongens uit Jong Ajax komen er ook aan (Becker, Menig)
0 0
31xAjax
Schone is geen vleugelspeler en Fischer ook niet (en die mist het nivo zowieso). Dan blijven Kishna (overtuigd nog niet) en El Ghazi (die wel) over.

Dus dan is Muric zeer welkom.
0 0
arigold
Beetje creatine en eiwitten Robert!
0 0
Rayno95
Shaken en flink cardio en pompen, niet te veel natuurlijk ;)
0 0
Mokum_32
cardio verlies je juist vaak gewicht
0 0
JoodTotMijnDood
Haha eindelijk een fitnessgenoot gevonden haha :p

Niets is lekkerder dan in de zomer met vol gepompte armen op je Vespa door Amsterdam te reiden haha.
0 0
mrniceguy
Ha. Gaaayyyyy
0 0
JoodTotMijnDood
Hey homoritus jij als homohater (met een echte non homo naam) heb zeker met je broek los genoten van die stortbui tijdens de gay parade, of heb je stiekem in je gescheurde ballenknijper nog even de regendans gedaan op je balkonnetje? En helaas voor jou haaaaartstikke hetero, volgende keer even op internet surfen naar hete mannen en wie weet vindt je een gelukkige ;)
0 0
Rayno95
Lol, dat jij er zo erg op ingaat doet wel een beetje anders vermoeden hahaha :p
0 0
JoodTotMijnDood
Nee maar als hij niks weet moet ie zijn muil houden snapje, niet zomaar oordelen als meneer niks weet.

En ja ik ben soms een driftkikker :p
0 0
Capi86
Je bent nou toch niet op je ballen getrapt he?
Opgepompt op je Vespa. Haha, ik zie je al helemaal gaan. Tuut tuuuuut.
0 0
JoodTotMijnDood
Sorry ik heb nogal een kort lontje ;)
0 0
Rayno95
Lol XD
0 0
HeavenlyDivine
Het zou toch niet zo zijn dat we, net als Legia Warschau in de CL, een straf kunnen krijgen als we hem opstellen?
Hij is echt officieel van ons?
0 0
boye04
De Fifa en KNVB hebben de transfer goedgekeurd dus ik zou niet in kunnen zien waarom we een straf zouden krijgen als we hem opstellen.
0 0
fischer7
ja hij is officieel van ons
0 0
Robinjo1988
Wat een talent op de vleugels vergeleken met vorig jaar! Heerlijk!
0 0
RuudRuud
Met alle respect hoor jongeman, maar je wist hoe de situatie lag en dan kun je ook voor jezelf gaan trainen. Dit valt mij eerlijk gezegd wel een beetje tegen
0 0
marciano2212
Heeft hij ook gedaan, heeft zich zelfs geblesseerd daarbij. Maar op jezelf trainen is toch nog wel wat anders als bij een club. Je mag niet verwachten dat iemand die op zichzelf traint even fit is als iemand bij een club.
0 0
Bensco
teamsporten zijn ook lastig te beoefenen als je in eentje bent ;)
0 0
marciano2212
Het gaat om het fysiek en niet over het voetbal in algemeen.
0 0
nuff-said
Precies wat ik dacht. Wat een sukkel ook
0 0
Ajaxnummer10
Er is één probleem Muric..... --> El Ghazi
0 0
gi0vanni
Twee.... --> El Ghazi --> Kishna. :d
0 0
Rayno95
Drie.... -> Klasse Schone
Na de winter ook nog Fischer erbij -->.... Vier
0 0
gi0vanni
Na de winter maar we zitten nu voor de winter --> 3
Scone start (bijna) altijd op rechts. --> 2
:d
0 0
Mokum_32
Dat is juist geen probleem heeft die tenminste goede concurrentie. Worden ze alleen maar sterker van.
0 0
Mace0107
Groot probleem ja.... Je hebt meerdere buitenspelers nodig he.
0 0
Bensco
Hij heeft mazzel dat die 18 is, want een 30 jarige moet behoorlijk wat meer effort leveren om weer terug op niveau te komen. Hij komt er wel, nog volop in de groei dus die spieren pakken dat snel genoeg weer op. zsm mee laten voetballen bij jong om zijn techniek vers te houden en je hebt hier een prima buitenspeler staan.
0 0