Roy: 'Marokkanen komen er aan'

SamVR, 01-08-2014 om 16:46, 51400 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Op de open dag van Ajax afgelopen donderdag speelden de SuriProfs tegen Lucky Ajax, met zoals gewoonlijk veel oud-Ajacieden in de Surinaamse ploeg. De laatste jaren zijn er echter relatief weinig Surinamers bij Ajax doorgebroken en Bryan Roy heeft daar een verklaring voor.

'Die periodes heb je er bij zitten. Het komt misschien ook doordat de Surinamers welvarender zijn geworden', laat de voormalig buitenspeler weten aan Het Parool. 'De jeugd voetbalt daardoor minder op straat. De Marokkanen hebben dat nu overgenomen.' Met onder meer Anwar El-Ghazi en Abdelhak Nouri komen er bij Ajax in ieder geval een paar grote talenten met Marokkaanse afkomst aan.

Volgens Roy heeft het met cultuur te maken dat er bij Ajax tot nu toe relatief meer Surinamers dan Marokkanen zijn doorgebroken. 'Wij Surinamers spreken van huis uit Nederlands en kunnen ons makkelijker aanpassen. En daarbij is ons lichaam gemaakt om te sporten', aldus Roy. 'Maar geloof mij, de Marokkanen komen eraan. De Marokkanen van nu zijn de Surinamers van toen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Aha, welvarender! De Surinamers zitten dus op hockey en zeilen tegenwoordig.

Druk een punt, Clay!
0 0
Sonny
Ah ooow
0 0
ibrahendriks
Wat de Molllukkers betreft, er zijn toch veel " kwartjes" (zeggen veel Molukkers in Venlo zelf).Volgens mij is er een site waar ze op staan. Foor van Nec bevoorbeeld. Is eigenlijk For, trouwens, foutje met paspoort , dacht ik.
0 0
ST
Moslims en Joden. Meestal geen goede combinatie. Laten we bij Ajax laten zien dat het wel goed kan.
0 0
Rayno95
Hebben we eigenlijk echte "joden" lopen bij Ajax?
0 0
ST
Qua spelers niemand. Wel heel veel joodse leden en supporters
0 0
vd.Vaart
El Hamlap was de enigste die onrust zorgde, Nouri & EL-Ghazi heb ik dat minder en dat stralen ze ook uit.
0 0
VicBuckingham
Het is voor de populariteit van Ajax belangrijk dat de club een weerspiegeling van de maatschappij in Nederland (of eigenlijk vooral Amsterdam) is. Kijk maar naar PSV waar Afellay en Aissati ervoor hebben gezorgt dat de club veel populairder werd onder Marokkaanse Nederlanders. Dat betekend dat het goed zou zijn als er regelmatig talentvolle Nederlanders met Surinaamse, Turkse, Indonesische en Marokkaanse roots bij Ajax doorbreken. Momenteel zijn er veel toptalenten in de jeugdopleiding van Ajax die Surinaamse en Marokkaanse roots hebben maar jammer genoeg zijn de Indonesische en Turkse Nederlanders ondervertegenwoordigt. Alleen Keskin (Turkse Nederlander) en Walian (Indonesische Nederlander) kan ik zo één, twee, drie noemen uit die twee groepen. Hopelijk breken deze twee door zodat Ajax ook onder Turkse en Indonesische Nederlanders populairder wordt.
0 0
trodat4030
Sidoel is toch ook Indonesisch? En je hebt Furkan Kurban en Samet Bulut die Turks zijn.. Niet de grootste talenten, de laatste 2, maar voor Bulut was al Turkse interesse en Kurban kan het profvoetbal wel halen, denk ik zo.. Maar het zijn er niet gigantisch veel idd. Maar net als de trainers discussie, vind ik niet dat Ajax spelers vanwege hun komaf moet aantrekken maar vanwege kun kwaliteiten..
0 0
VicBuckingham
Ik zeg ook nergens dat Ajax spelers moet aantrekken vanwegen hun achtergrond. Alleen dat het goed zou zijn als er regelmatig spelers met een Turkse, Marokkaanse, Indonesische en Surinaamse achtergrond bij Ajax doorbreken. Het zou de populariteit van Ajax namelijk zeer goed doen.
0 0
3*stars*3
Ben het gewoon met je eens hoor.
Net zoals Kishna een boost geeft aan de Hindoestaanse jongeren want ik kan geen 1 Hindoestaan bedenken die wereldtop heeft gehaald en Kishna is voor hun een voorbeeld.

Walian kan het voor de Indo's worden, Anita voor de Antillianen en Bazoer binnenkort ook.

Verbaasd mij wel dat Turkse spelers niet echt slagen in NL top ivm de Turken in Duitsland.

@ST-Joden en Moslims gaan buiten het voetbal niet vaak goed samen nee maar wat de kakkerlakken laatst riepen, heb ik nooit in ons stadion gehoord en hopelijk verlagen onze fans zich nooit op die manier!
0 0
geronimo
Walian is geen indo, is Indonesiér! Heitinga is bv indo (om bij Ajax te blijven)
0 0
trodat4030
Ok, ik dacht dat je dat suggereerde, excuus.. Het zou wel leuk zijn voor de club, maar als de jongens er niet zijn, kunnen ze ook niet doorbreken. Sidoel zie ik wel een gedegen kans maken overigens..
0 0
VicBuckingham
Ik denk dat Sidoel inderdaad een goede kans maakt om te slagen bij Ajax. Persoonlijk zie ik meer een rechtsback dan een centrale verdediger in hem.
0 0
ibrahendriks
En leuk voor hen zelf en hun gemeenschap..
0 0
AjaxD1986
Bryan roept de laatste tijd niet erg handige dingen in de media. Eerst El Ghazi en een stevig gesprek, is geworden lastige El Ghazi stevig gesprek. En nu dit (ben benieuwd hoe ze dit weer hebben verdraaid of gaan verdraaien). Misschien kan hij beter even na denken voor hij wat zegt. Ik mag hem graag, en hij zegt altijd wat hij denkt maar dingen worden altijd verdraaid om krantjes te verkopen.
0 0
ajax2004
Wat zegt hij dan verkeerd?
0 0
VicBuckingham
Ik zie zowel bij zijn uitspraken over El Ghazi als dit niet in wat er onhanding aan is.
0 0
afca patrick
Ja, met El Ghazi, Nouri, El Mahdoui en El Idrissi heb je zo al 4 talenten van Marokkaanse komaf die de potentie hebben om het eerste te halen.
0 0
020Ajacied020
Ben blij dat die 2 tot nu toe de mentaliteit hebben van, eerst slagen dan kijken, en niet al dingen gaan roepen. Iedereen wit dat Ghazi basis komt, terwijl hij daar niet eens op rekent. Zie bakkali.
0 0
plumber
Wat te denken van El Wassenaar,keeper D2.
Groot talent.
0 0
HeavenlyDivine
Ik denk dat de Marokkaanse jeugd echt op zal kijken naar spelers als El-Ghazi.
Hopelijk geeft het zulke jongens (met talent) een boost
0 0
L-ElGhazi7
El Azzouzi en El Idrissi
0 0
Rayno95
El Hasnaoui
El Azrak (al duurt dat nog wel ff :p)
0 0
L-ElGhazi7
El Mahdioui niet te vergeten!!
0 0
RoodWit
Volgens mij zijn het allemaal Nederlanders.
0 0
now-or-never
vertel dat maar eens aan een bus chauffeur in Gouda
0 0
Rayno95
Ja, El Ghazi en Nouri speelden voor Nederlandse jeugdelftallen, hebben gewoon een Nederlands paspoort ;)
0 0
RoodWit
Klopt, maar de nadruk leggen op een bepaalde afkomst is altijd een gevoelige kwestie geweest.

Daarom blijft het voor mij altijd een betere optie om een Nederlander gewoon Nederlander te benoemen, in goede en slechte momenten, zo voorkom je een hoop ellende.
0 0
Nickhavekes
Meer El Ghazi's en minder El Hamdouietjes
0 0
GuusjeHiddink
Moet nog maar uitblijken of El Ghazi niet zo'n typetje is. Als ze eenmaal een basisplaats hebben en het gaat wat minder gaan ze vedette gedrag krijgen.

Al hoop ik dat dit niet gebeurt met El Ghazi want gezien de voorbereiding wat een talent.
0 0
Rayno95
Dat denk ik niet, lijkt mij iemand die dan juist nog harder gaat werken om weer terug te komen, maar het is natuurlijk altijd afwachten tot hij daadwerkelijk in zo'n situatie komt.
0 0
Rayno95
Willen we meer of minder Marrokanen zoals El Ghazi en Nouri? :p
0 0