Ajax vangt 6,5 procent transfersom Suárez

SamVR, 07-07-2014 om 11:55, 84462 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax ontvangt 6,5 procent van de transfersom wanneer Luis Suárez deze zomer een transfer maakt. Naar alle waarschijnlijkheid wordt binnenkort een deal tussen Liverpool en Barcelona afgerond, waarbij Engelse en Spaanse media het hebben over een transfersom van tussen de zeventig en honderd miljoen euro.

Ajax verkocht Suárez in januari 2011 voor ruim 26 miljoen euro aan Liverpool en bedong daarbij een doorverkooppercentage van circa vijf procent. Daar komt nog anderhalf procent bovenop als opleidingsvergoeding, zo heeft de juridische afdeling van de KNVB laten weten aan Ajax Showtime.

Wanneer een speler international transfereert, krijgen de clubs waarvoor die speler tussen zijn twaalfde en 23ste heeft gespeeld gezamenlijk vijf procent van de transfersom als opleidingsvergoeding, ook wel de solidariteitsbijdrage genoemd. Aangezien Suárez in die periode 3,5 jaar voor Ajax speelde, krijgt de Amsterdamse club dertig procent van de opleidingsvergoeding. 'Dus bij een transfer van Suárez zou Ajax via de opleidingsvergoeding recht hebben op anderhalf procent van de transfervergoeding', aldus Rutger Spierenburg van de KNVB.

Samen met het doorverkooppercentage dat Ajax bij Liverpool bedong, vormt die anderhalf procent opleidingsvergoeding een totaal van 6,5 procent van de transfersom voor Ajax. Aangezien Barcelona minimaal zeventig miljoen euro voor Suárez gaat betalen, zal Ajax minimaal 4,5 miljoen euro ontvangen.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ibrahendriks
Suarez heeft bij Liverpool toch ook veel voorzetten gegeven op Sturridge etc.?
0 0
Robinjo1988
Neymar-Messi-Suarez

De tering hee wat een voorhoede!
0 0
Izarg92
3 kapiteinen op 1 schip. Je zag aan Messi dat ie het niks vond dat Neymar opeens alle aandacht kreeg en nu komt kapitein Suarez er ook nog bij.
0 0
Robinjo1988
In het begin ging het vrij aardig met Messi & Neymar. Maar Messi had een kutseizoen door blessures en Neymar viel ook terug qua niveau.
0 0
JanTa
Kan zomaar gebeuren dat het schip op de klippen vaart en zinkt.
0 0
ChristianoRonal
Zingende schepen, spannend.
0 0
Jack van Gelder
Zijn we hier blij mee? Nou zeg het maar jongens.
0 0
VicBuckingham
Als Ajax naast de 7,5 miljoen die ze voor De Jong krijgen ook zo'n 7,5 miljoen voor Sigthorsson en zo'n 4,5 miljoen voor de transfer van Suarez krijgen dan lopen we mooi binnen zonder dat we daar kwalitatief op achteruit gaan. 15 miljoen euro voor twee spelers die de verdere ontwikkeling van het eerste in de weg stonden en steeds minder belangrijk werden zou ongelofelijk zijn. Als Ajax dan ook nog wat overbodige spelers als Sana, Lukoki, Dijks en De Sa kwijt raakt heeft Ajax eindelijk eens goed doorgeselecteerd.
0 0
PietBon
Geld zat dus om Luuk de Jong voor de neus van PSV weg te kapen.
0 0
GiovanniSuarez
Ik word echt moe van mensen die zo zeiken op Suárez, dat het een vampier is en weet ik veel. Absolute onzin. Bijten hoort ab-so-luut niet thuis op een voetbalveld en het slaat ook nergens op wat deze held heeft gedaan, met name vanwege het feit dat hij heeft gezegd spijt te hebben, met het oog op zijn (opgroeiende) kinderen. Laten we het echter niet groter maken dan dat het is. Iemand bijten hoort beslist niet, maar dan ook echt niet, thuis op een voetbalveld, maar ik vind iemand bewust een 'doodschop' geven echt tig malen erger. De kans is aanwezig dat je iemand het ziekenhuis intrapt, iets wat zelfs voor beëindiging van de carrière kan zorgen.

Daarnaast zie ik serieus weinig verschil tussen een kopstoot of een beet in de nek, waarbij ik van mening ben dat je van een kopstoot meer last hebt.

Het ongelofelijke vind ik de straffen die er op staan. Iemand bewust een dubbele open botbreuk trappen - neem Witsel als voorbeeld, een aantal jaar geleden bij Wasilewski, of Bouaouzan bij Kokmeijer -, levert maximaal 10 wedstrijden schorsing op, vaak 8. Een kopstoot maximaal 4, ook bij herhaling (Pepe).

Suárez bijt voor de derde keer iemand, wat nogmaals een schandalige actie, is maar ontvangt 9 wedstrijden en mag zelf vier complete maanden niet op een voetbalveld komen. Zoiets maak me echt ongelofelijk kwaad, dat is een van de weinige dingen waar ik echt van walg. Ongelofelijke straf, ik heb er verder ook echt geen woorden voor.
0 0
GiovanniSuarez
6.5%, dat is een prachtig percentage. Dat worden dus sowieso miljoenen die we ontvangen, heel fijn om te lezen.
0 0
JanTa
Dat is ruim 6 miljoen waar Ajax bijna niets voor hoeft te doen, alleen even te vermelden waar dat bedrag gestort moet worden.
0 0
AjaxD1986
Beste voetballer van de wereld gewoon en mensen zijn gewoon afgunstig en grijpen alles aan om hem zwart te maken! Mooi toch? Word hij tenminste ook nog eens de bekendste voetballer ter wereld. Misschien moet Prodent of Colgate hem sponsoren haha, want die tanden zijn wel ijzersterk nog steeds na al dat bijten.
0 0
JoodTotMijnDood
Beste spits van de wereld wel ja, beste speler is op dit moment Robben.
0 0
spendah
Die 5% is dat zeker? Was in de veronderstelling dat het minimaal 5% was en dus ook meer zou kunnen zijn.Verder ben je gewoon niet goed bij je kop als je iemand bijt op het voetbalveld en moet dat zwaar bestraft worden. Mag dan alleen wel in verhouding staan tot andere smerige overtredingen als ellebogen ed.
0 0
ChristianoRonal
Niemand zegt dat dat goed is. Al jaren klinkt de roep om, wanneer een speler iemand dwars door midden trapt, die speler dan ook te schorsen voor zolang het slachtoffer geblesseerd is.

Niemand zegt dat je voor iemand meppen of trappen maar twee wedstrijden moet krijgen. Niemand.. behalve de FIFA en enkele nationale bonden (Spanje m.b.t. Pepe bijvoorbeeld en z'n schandalige overtredingen in La Liga)

Maar dat bijten geen smerige overtreding is ben ik het niet mee eens. Veel smeriger dan bijten wordt het niet, tenzij je idd iemand dwars door midden trapt.
0 0
AjaxD1986
Zegt degene met C ronaldo in z'n naam en op foto die laatst nog vol met 2 gestrekte benen in iemands nek sprong, al iemands nek brak en gewoon door liep en daarbij constant swalbes maakt hahah.
0 0
ChristianoRonal
Ja want dat veranderd mijn verhaal.

Oh nee, niet. Je bent gewoon uitgelult en gaat daarom maar weer over mijn avatar/naam ouwehoeren.

En heb je überhaupt het spelmoment wel gezien waar je het over hebt? Volgens mij niet. Zijn geen gestrekte benen te zien en is gewoon een kopduel waarbij die gast van Atletico heel naar op de grond komt.

http://www.youtube.com/watch?v=VUDaPf7FPuY

Als het zo was gegaan zoals jij voorstelt, dan had Ronaldo wat mij betreft 10 wedstrijden schorsing mogen hebben, maar zo ging het niet.

Maarja, is natuurlijk veel makkelijk om maar gewoon wat dingen te roepen.
0 0
AjaxD1986
Jongen wil je aandacht ofzo? Hoe oud ben je? Als je goed kunt lezen praat je niet zoveel onzin tegen me. Lees maar goed. Maar mij constant pakken met domme uitspraken die nergens op gestaafd zijn en zo kunnen worden weerlegd is natuurlijk 'veel makkelijk'..... Verdoe alsjeblieft m'n tijd niet meer en reageer gewoon niet meer op me als je het niet normaal kunt doen. Ik beloof je dat ik jou vanaf nu zal negeren. Oké? Je bent net zo'n huilebalk als Ronaldo.
0 0
ChristianoRonal
Gast, jij bent degene die totaal niet ingaat op wat ik zeg, maar er van alles en nog wat bij haalt om niet in te gaan op wat er daadwerkelijk gezegd wordt, shit die ook nog eens niet waar is, en dan ga jij mij betichten van onzin lullen?

Prima, reageer maar niet op mij. Dat scheelt weer een berg onzin.
0 0
stefanwillem
ik blijf het toch opmerkelijk vinden dat Barcelona zomaar weer even 100 miljoen uit kan geven....
0 0
The Future
Mooi bedrag om op de bankrekening bij te schrijven. Nu hopen dat ze met die bankrekening jongens langer kunnen binden aan de club.
0 0
Semmier
Lijstje met opleidingsvergoedingen die Ajax tot nu toe ontving:

http://nl.afcajax.wikia.com/wiki/Opleidingsvergoeding

Zlatan heeft Ajax al 1,8 miljoen euro gebracht!
0 0
eros
Maxwell moet toch weg bij PSG ivm de non-eu regels in Frankrijk? Daar gaan we dan geld op pakken.

Daarnaast staan Jan Verthongen, Toby Alderweireld, Christian Erikson, Nigel de Jong en dus Luis Suarez in nadrukkelijke belangstelling. Daar gaan we dan geld op pakken.

Daarnaast bestaat nu 3/4 van het elftal van ajax uit jeugdspelers, en haalt ajax momenteel vrij goedkoop + transfervrij (Poulsen, Babel, Schöne,...) spelers. De komen de jaren zal het kapitaal van ajax alleen maar verder stijgen en hoeven steeds minder vaak spelers te verkopen.
Dat heeft ook weer een voordeel,.... zo kan je steeds hogere bedragen gaan vragen en groeit je team ook qua ervaring steeds verder als je spelers langer kan behouden.
0 0
pizzapunt
Spelers als De Jong, Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, en opkomende talenten gaan ons elk jaar een miljoen of 1-2 bezorgen aan vergoedingen straks :p
0 0
020Ajacied020
Das toch een bedrag waarmee je ziyech 'gratis' ophaalt? Zal niet slechter zijn dan Serero.
0 0
Jowen
Mooi meegenomen!
0 0
Supermook
Heeft Rik van den Boog toch goed gedaan.
0 0
MosesD
Heeft Overmars eigenlijk ook doorverkooppercentages bedongen bij de verkoop van o.a. Vertonghen en Eriksen? Hoop het wel, want die zijn voor relatief lage bedragen vertrokken.
0 0
RoodWit
Wij van W.C eend adviseren....

Hoi Rick.
0 0
Lewis Hamilton
Dat is gewoon de prijs van een goede speler voor Ajax, bedankt Luis.
0 0
TikkieTerugJaap
Viergever, Zivkovic en Muric dus gratis, prima dit.
0 0
Izarg92
Mooi meegenomen dat bedrag. Hoop dat we deze vampier nooit meer bij Ajax zien. Toch een schande voor het voetbal? Bah.
0 0
3*stars*3
Hahaha ik heb gejuicht om de prachtige goals van Suarez destijds maar ik ben gewoon geen fan van deze man...Ik hou van spelers die idd passie tonen maar; schwalbes, bal van de lijn wegslaan, discrimineren, 3 spelers bijten? Nee, niet mijn type speler.
Maarja mensen zien opeens heel veel door de vingers omdat hij voor Ajax heeft gespeeld, tja...

Als Barca zo gek is om hem te halen en voor een impulsieve aanval te gaan;Neymar-Suarez-Messi, so be it!

Ik ben geen Suarez fan maar wel zo hypocriet om happy te zijn met die 6,5%, die Ajax kan verdienen ;-)
0 0
JesusZoonVanGod
Ik vind het toch enigszins komisch om te zien dat er mensen maar blijven doorzeuren over de 'beet' van Suaréz. Toegegeven, het was dom, niet netjes en onnodig. Niemand raakte echt gewond.

Blaise Matuidi maakt een smerige en laffe overtreding op Onazi, waardoor deze een dubbele beenbreuk oploopt. De beste man ligt er minimaal 6 maanden uit en heeft een pittige revalidatie voor de boeg. Ik vind het dan ook verwonderlijk dat je hier helemaal niemand meer over hoort.
0 0
jidi
precies hij heeft zijn excuses aangeboden dan is het klaar!!
0 0
RoodWit
Klopt, dat is die hele media polonaise, en iedere moraalridder doet er aan mee, simpele volk.

Maar een beet is natuurlijk veel erger dan een dubbele beenbreuk.
0 0
DonAdam
Ik wil Suarez ook met alle liefde verdedigen en ik zie hem nog steeds graag terugkomen.

Maar als jij echt gelooft wat jij hier allemaal schrijft, ben je niet helemaal lekker. Doodschoppen vergelijken met bijten, dan spoor je echt niet. (enigzins)Gezonde mannen die door het lint gaan schoppen en slaan, die bijten niet! Dat ik dit zeg heeft helemaal niets met moraalridderij te maken, maar met gezond verstand. Bij Suarez zit een steekje los, dat durf ik na drie incidenten met eigen ogen te hebben gezien wel te stellen. Mijn conclusie na al dat geschreeuw van jou te hebben gelezen, is dat dat blijkbaar bij jou ook ontbreekt. Jij mist duidelijk waarom bijten bizar is.

Nogmaals, van mij mag Suarez direct terugkomen, maar ik zal dat bijten nooit goedpraten en nooit vergelijken met doodschoppen. Ookal herstelt een bijtwond sneller, dat heeft er geen fuck mee te maken.

Desalniettemin, bedankt voor alle miljoenen, Suarez.
0 0
boilesenisthebe
Wat praat jij nou weer?? Suarez is juist een top speler. Een speler die helemaal op gaat in het spel. Hij gaat niet voor de glorie zoals Ronaldo bijvoorbeeld doet. En natuurlijk heeft suarez wat dingen die hij niet moet doen, maar hij blijft een fantastische speler!
0 0
RoodWit
Klopt, van die half gebakken moraalridders hier, die het helemaal eens zijn met de straf die de Fifa heeft losgelaten op Suarez, lachwekkend volk.

Uitsluiting van het WK was een passende uitspraak geweest, maar 4 Maand verbannen in de voetballerij, als je zo'n uitspraak doet ben je geestesziek. Vooral omdat er meerdere voetballers op de velden rondlopen dat systematisch grove charges uitvoeren, kopstoten en ellebogen uitdelen, charges waarbij je benen kunt breken, dit wordt allemaal bedekt met de mantel der liefde, spelers zoals Pepe, Melo, noem het maar op.

Nee, iemand bijten is erger, schei toch eens uit man, hele media valt over Suarez heen, en iedereen loopt mee met die lachwekkende jaknikkende polonaise, kuddedieren.
0 0
Lewis Hamilton
Dit is een Ajax held, die zelf belooft heeft terug te komen. Ga je schamen.
0 0
Izarg92
Ik ga me nergens voor schamen want dit schaadt de naam van onze club.. Na het bijten van Ivanoivc kreeg hij proffesionele hulp maar hij beet weer. Hij verleert het niet. Hij is een held voor wat hij ons gebracht heeft maar nu hoef ik hem niet meer terug want het brengt Ajax alleen maar in diskrediet..
0 0