Complete Turkse top wil Cakmak hebben

BvdPloeg, 23-05-2014 om 12:22, 29059 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

TRANSFER IN DE MAAK - Serhat Cakmak gaat Ajax verlaten, maar heeft over interesse niet te klagen. De 19-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen bij Ajax A2 speelde, kan naar de halve Turkse competitie. De topclubs Fenerbache, Besiktas, Galatasaray en Trabzonspor zochten al contact. Samet Bulut blijft Ajax ondanks veel interesse trouw.

Cakmak sprak eerder dit jaar met Ajax Showtime en gaf daarin aan dat hij wilde vertrekken als hij geen contract kreeg. Die verbintenis kwam er niet en dus trekt hij deur in Amsterdam na elf jaar achter zich dicht. 'Ik zie mezelf niet meteen bij een andere club spelen. Hier speel ik al mijn hele leven, ik ben hier opgegroeid. Ik heb liever hier een contract dan bij een andere club. Ik ken veel mensen en voel me hier thuis', zei hij destijds. 

Toch gaat die nieuwe club er komen. Cakmak heeft zijn keuze al gemaakt, maar die zal maandag pas bekend worden gemaakt. 'Ik ben vaak gebeld door clubs en ik heb dus ook wel getwijfeld. Uiteindelijk heb ik de beste keuze gemaakt. Ik kan al sinds gisteren (donderdag red.) niet meer slapen. Maandag wordt een heel grote dag voor mij. Het is de eerste stap voor mij in mijn voetbalcarrière.'

Samet Bulut
Bulut blijft bij Ajax voetballen. De spits, die de laatste weken meermaals meedeed met Ajax A1, kon Amsterdam verruilen voor onder andere Istanbul, maar besloot anders. 'Ajax heeft de beste jeugdopleiding. Voor mijn eigen ontwikkeling is het het beste om bij Ajax te blijven. Ik wil hier sowieso slagen, dat is mijn doel.' De aanvaller wenst Cakmak wel heel veel succes: 'Ik vind het heel mooi voor hem. Hij wilde het zelf heel graag en ik wens hem daar heel veel succes.'

Dat Turkse clubs op jacht zijn naar Turkse spelers, dat is geen nieuw fenomeen. In de Super Lig mogen clubs maar een beperkt aantal 'buitenlanders' in de selectie hebben. In totaal mogen er acht spelers van buiten Turkije in de selectie zitten voor een wedstrijd, waarvan er maar zes op het veld mogen staan. (foto: Black Bath Towel Photographers en Jeffrey van Bakel)

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ibratimovic
Ik denk dat Bulut langzamerhand ook wel een andere club kan gaan zoeken. Ik verwacht niet dat hij naar Jong wordt doorgeschoven.
0 0
knd14
strik eromheen en weg, goede speler voor derby's. Speelt op het randje maar komt duidelijk te kort, zelfde geld voor Bulut, van koesveld, noordhof etc..
0 0
FlyingDutchMan
Wat vind men hier van Samet Bulut? Lijkt mij een type stormram met matige techniek en weinig snelheid? Oftewel fysiek sterk en moet het van koppen hebben?
0 0
trodat4030
Bulut, kan nog een jaartje in de A1 blijven als stormram idd.. Ander type als Cakmak, groot en sterk, wel statischer dan Cakmak, goede kopper, maar gaat het vrees ik ook niet halen.. Mist snelheid en techniek/individuele actie om het te trekken in de Arena.. Wel beter dan Karlsson, daarom dus A1 achter Walian en niet (opnieuw) in de A2..
0 0
trodat4030
T is een aardige speler, speelt vaak als spits of soms aanvallende middenvelder. Beschikt over redelijke techniek, goed schot, vrij dynamisch en aardig rap, maar wilt nog wel eens de verkeerde keuzes maken in het veld.. Hoop voor die jongen dat hij gaat slagen, maar zou er (nog) geen geld op durven zetten..
0 0
ibrahendriks
Hoe goed is Cakmak eigenlijk, ken hem eerlijk niet zo goed. Bij voorbaat dank.
0 0
flasher93
Tja, 19 jarige speler, geen contract aangeboden en speelt in de A2. Klinkt niet best. Meestal spelen ze in de A1 of Jong Ajax had hij echt talent wat men na streeft. Verder als ze toekomst zagen in hem en dus als hij goed genoeg was volgens de kenners die elke dag met hem op het veld staan, dan had hij nu een contract aangeboden gekregen?
0 0
ST
Hoe kan het dat Ajax het contract niet verlengt en de hele Turkse top hem wilt hebben. Iets klopt er niet.
0 0
SamVR
Heeft denk ik te maken met de regel die in Turkije is ingevoerd waardoor de clubs daar een groot percentage aan Turken in de selectie moeten hebben. Eigen jeugd is niet goed genoeg, dus pakken ze overal Turkse jongens die het net niet redden in Nederlandse en Duitse jeugdopleidingen.
0 0
ST
Klinkt wel aannemelijk inderdaad. Maar dan nog. Waarom wil je als Turkse topploeg een talent dat niet goed genoeg is voor Ajax?
0 0
flasher93
Denk het ook inderdaad. Achja, ken hem niet. Maar 19 jaar, zonder contract en in de A2 klinkt niet veel belovend. Dus opgeruimd staat netjes en veel succes in Turkije
0 0