'Vrijblijvend gesprek Spurs en Ajax'

BvdPloeg, 19-05-2014 om 14:57, 49579 views, Inside Futbol |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

NIETS CONCREET - Frank de Boer heeft alle geruchten rondom een eventuele overgang naar Tottenham Hotspur nog maar eens verklaard. De coach kreeg kritiek uit Londen dat hij zo open was over mogelijke interesse van Spurs, maar volgens de coach zelf is er een gesprek geweest tussen Tottenham en Ajax. 

'Er is veel over Tottenham gesproken. Ze hebben een vrijblijvend gesprek met Ajax gehad over mijn contract. Maar elke grote club heeft verschillende opties voor de toekomst. Liverpool vertelde me twee jaar geleden bijvoorbeeld dat ik daar één van de vier kandidaten was. Ik heb ze destijds verteld dat ik bij Ajax wilde blijven', vertelt De Boer aan Inside Futbol.

Of de Ajax-coach wel of niet gaat, dat hangt dus van allerlei factoren af. Feit is dat De Boer gelukkig is in Amsterdam. 'Toen ik voor de groep kwam, speelde Ajax geen echt voetbal meer. Ik wilde dominant, aanvallend voetbal gaan spelen, jonge spelers uit onze opleiding laten doorbreken en een competitief team samenstellen. Ik denk dat ik in die missie ben geslaagd. Nu zijn positiespel en techniek de belangrijkste factoren bij Ajax. Ik ben heel blij hier in Amsterdam en vertrek alleen naar een grote club als de uitdaging groot is, als ik mezelf er kan testen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
Iig heeft Barca een opvolger. Nu snel de Spurs nog, en dan hebben we weer rust in de tent
0 0
DannyK
Blijf numaar gewoon weer een jaartje frank en gaan voor de 5e op rijtour!

Barca is nu voorzien dus hoop datje nu blijft!
0 0
afca4eva
Barcelona valt in ieder geval al af want die hebben zojuist Luis Enrique definitief aangesteld.

Nu moet Tottenham nog even Pochettino halen en ik ben helemaal happy :)
0 0
Gregorclegane
Ooooohhhh shiiiittt!!!!!
0 0
lorenz00
Wel grappig dat hij nu voor het eerst zegt zijn doelstelling behaald te hebben, dan weet je al genoeg.
0 0
WinstonWeed
Hij bedoeld dus dat ie alleen naar een team gaat waarmee hij kampioen kan worden.
0 0
De_Realist
"...speelde Ajax geen echt voetbal meer. Ik wilde dominant, aanvallend voetbal gaan spelen..."

dominant? we hebben meer bal bezit maar zijn nauwelijks dominant, 100 doelpunten in een seizoen zijn ver te zoeken en we hebben al minimaal 4 jaar geen speler gehad die er 20 of meer in schiet in een seizoen.

we zij continue kampioen geworden maar zijn wel elk jaar verder terug gezakt, er is nog veel verbetering nodig
0 0
18-3-1900
In de jaren ervoor met Suarez wel de topscorer, maar geen kampioen. Het is maar wat je liever hebt hè!?
0 0
boye04
Kijk dan ook hoe we 2e zijn geworden. Met meer dan 80 punten, dat Twente toen nou net een super jaar had. Nu mogen we alleen maar dromen als we 79 punten halen. Ik ben het volledig eens met De-Realist. Ik wil vermaakt worden en me niet 90 min lang ergeren en dan met een 1-0 winnen. Met mooi voetbal komen de punten vanzelf. Ik word schijtziek van dat slome heen en weer getik achterin. Gelukkig ergert Cruijff zich er ook moeiteloos aan en hopelijk verandert De Boer dit snel.
0 0
De_Realist
Liever 2de en via de play-offs alsnog de CL in maar wel met een zeer vermakelijk seizoen vol met doelpunten dan voor de zoveelste keer landskampioen worden van een competitie dat er waarschijnlijk nog nooit zo slecht heeft uitgezien en waar de glans bijna compleet van af is. Ja.. voetbal is vermaak, of hoort het te zijn, iets wat het bij ons minder en minder is. Dit seizoen was oer en oer-saai.

Als JIJ alleen om de prijzen geeft dan kijk je toch alleen de kampioenswedstrijd enkele weken voor het einde van het seizoen? Scheelt je ontzettend veel tijd dan week in, week uit de wedstrijden kijken. Overduidelijk dat je geen reet geeft over de kwaliteit van ons voetbal, zolang we maar kampioen worden. Nou makker, als Ajacied wil ik meer, Chelsea kan ook prijzen winnen door met 10 man + keeper voor de goal te gaan liggen, maar als Ajacieden moeten wij met aantrekkelijk voetbal kampioen willen worden. De dag dat wij het Bernabeu weer stil krijgen met prachtig voetbal, daar droom ik van. Maar wees jij maar content met pover voetbal en een paar landstitels waar de glans steeds minder van wordt.

Ik kan dat echter niet want elke keer hoop ik weer dat Ajax een spektakel kan opbrengen, natuurlijk begrijp ik ook dat dat niet elke keer kan maar de afgelopen 4 jaar is het voetbal slechter en slechter geworden. Dat wij landskampioen zijn geworden maakt me nu geen worst uit, alsof de rest van Europa daar ook maar enigszins van onder de indruk is. Zij zijn dat in ieder geval niet en met het voetbal dat ik heb gezien dit seizoen ben ik dat ook niet.

Hè!?
0 0
Ajaxnorway
het beleid was om financieel weer gezond te worden. Dat zijn we. We spelen weer dominant voetbal, in plaats van gokken op een individualist, maar missen idd een beetje de topspelers voorin, maar die komen er wel aan in de jeugd, ben ik van overtuigd. Als je in deze overbruggingsfase toch 4 keer op rij kampioen bent is dat mooi meegenomen. Nu gaan we doorpakken, en FdB wil ook sneller en beter voetbal, heeft hij meermaals gezegt. We zijn niet meer afhankelijk van CL voetbal, we kopen geen rare Mido, Tainio of Atoubas meer. Eigen jongens krijgen een kans, en we doen het vrij redelijk in de CL. Volgend jaar, als het een keer meezit halen we de 2e ronde. Ik geloof er in. Ik snap de frustratie ook, dat doet iedereen, maar je kunt ook overdrijven. PSG en Manchester City zijn nu al gestraft voor FFP en dat gaat nog wel meer gebeuren, dus kunnen wij spelers langer behouden. Ik heb nu al zin in volgend seizoen!
0 0
gi0vanni
Prima reactie! Zo is het en wat De-Realist (Die d8 ik hier ook met goede reactie's komt.) dan niet goed ziet is dat Chelsea met al z'n geld en topteam een klote beleid heeft en dat ze niet gelijk alles konden winnen.

Als zo'n club er al niet in slaagt om meteen met goed voetbal alles te winnen dan is het niet reëel om van Ajax te verwachten met een negatieve jaarbalans en met talenten plus het verlies van de beste spelers dat ze dat wel kunnen.
Zoals Ajaxnorway hier zo mooi aangeeft zitten we in een overbruggingsfase.
Dus wat De_Realist wil wil natuurlijk iedereen maar dat kost tijd!
Verder zijn er geen garantie's dat het gaat lukken maar wees blij dat we nu een beleid hebben die van Ajax weer een gezonde club maken. Zorgen dat alles weer om voetbal draait. En de wereldtop halen, dat is misschien niet realistisch maar dat was de CL winnen in 1995 ook niet maar dat gebeurde toch.

Dus nogmaals geen garantie's dat het werkt maar probeer eerst het beleid te steunen en als het over 3/6 helemaal nx is kun je iedereen buiten trappen maar de kans daarop is zeer klein! Ik hoop net als De_Realist op mooi voetbal maar heb geen problemen met het feit dat we in een overbruggingsfase ook gewoon elk jaar kampioen worden.
0 0
18-3-1900
Je wordt liever tweede met leuk voetbal dan kampioen met minder voetbal. Tja... Volgens mij draait voetbal niet om vermaak, maar om resultaat. Anders moet je een kaartje voor de Spice Girls kopen, word je zeker vermaakt. Man we zijn 7 jaar geen kampioen geweest, dit is pure weelde. Of miss een seizoenskaart van 010 kopen, die vieren ook feest bij een tweede plek. Over een aantal jaar verlangen we terug naar de tijd mwt Frank, toen we altijd kampioen werden..
0 0
BigDaddy84
Misschien goed om jezelf eens te verdiepen in het beleid en dan te leren begrijpen waar Ajax mee bezig is. Soms moet je verder kijken dan alleen wat er op het veld gebeurt. Je zou verwachten dat iemand die zich 'De_Realist' noemt dat wel zou doen.
0 0
Dylmans
Wanneer gaat hij beginnen met dominant en aanvallend voetbal dan?
0 0
ajaxmening
Ja roept u maar?
0 0
MelleAfca
Als hij al over Spurs na gaat denken hoef je niet te verwachten dat hij nog lang blijft.
Stoom Jaapie Stam maar klaar!
0 0
RoodWit
Ik maak mij geen zorgen.
0 0
DeBaas
Die gaat gewoon weg hoor, merk je aan alles.
0 0
Maniche
3 en een half jaar coach van 1 van de grootste clubs in de wereld, en ik hoor al anderhalf jaar geruchten rondom een vertrek.
Als er dan zoveel potentie is en je gelukkig bent, blijf dan gewoon.
0 0
TikkieTerugJaap
Hij blijft gewoon hoor, maak me geen zorgen.
0 0
AFCHilvarenbeek
Eens kijken hoeveel reactie op deze uitspraken gaat komen. Ook hier toont zich de eerlijkheid van Frank de Boer maar weer eens. Hij zegt nergens dat hij weg wil bij Ajax. Maar verteld wel de feiten
0 0