Ajax-talenten gaan voor Europese titel

BvdPloeg, 06-05-2014 om 12:02, 30097 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

GEEN KAMPIOENSWEDSTRIJD – Abdelhak Nouri en Donny van de Beek hopen, samen met B-junior Mauro Savastano, op de Europese titel met Oranje onder 17 in Malta. De ploeg van Maarten Stekelenburg gaat op jacht naar eremetaal, al moeten Nouri en Van de Beek daarvoor wel de kampioenswedstrijd van Ajax A1 missen.

Het tweetal steekt in gesprek met Ajax Showtime niet onder stoelen of banken dat het zuur is dat ze een eventueel feestje niet kunnen meevieren. 'Ja, natuurlijk is dat balen. Abdelhak en ik hoopten nog dat we bij Roda JC (afgelopen zaterdag, red.) kampioen zouden worden, maar dat zat net niet mee', vertelt Van de Beek, die wordt aangevuld door Nouri: 'Je hebt bijna het hele seizoen meegespeeld, belangrijke wedstrijden meegedaan en dan is het jammer dat je het niet kan afsluiten. Ik heb zaterdag na afloop meteen informatie opgevraagd over wat PSV had gedaan, maar helaas. De selectie vindt het ook jammer, maar is vooral blij voor ons dat we een EK mogen spelen.'

Het gevoel dat bij beiden overheerst is vooral dat er een prachtig EK voor de deur staat. Twijfelen of je daaraan meedoet, dat komt simpelweg niet bij de twee talenten op. Contact met de teamgenoten biedt uitkomst. Van de Beek: 'Ik ga de kampioenswedstrijd in Malta zeker volgen, via een livestream of zo. Misschien nemen we de taartmix en champagne wel mee.' Nouri: 'Ik hoop de wedstrijd te kunnen zien, maar als dat om wat voor reden ook niet kan, dan houden mijn teamgenoten mij op de hoogte en kijk ik de wedstrijd als ik terug ben wel.'

Europees kampioen
De middenvelders richten zich nu eerst op het EK. Daarvoor kwam Oranje onder 17 maandagmiddag voor het eerst bij elkaar op het sportcomplex van Ter Leede in Sassenheim. Dinsdag volgt er nog een training, daarna wordt de volledige selectie bekend gemaakt. Op woensdag vliegt de ploeg vervolgens naar Malta. Van de Beek: 'Ik heb er heel veel zin in. We hebben de eliteronde goed afgesloten met best spannende wedstrijden. Op het EK zijn er ook weer mooie tegenstanders dus ik ben benieuwd. We hebben heel veel kwaliteit en we hebben maar één doel en dat is Europees kampioen worden.'

Nouri, de beste speler van de Future Cup 2014 in Amsterdam, spreekt dezelfde hoop uit, al lijkt de dribbelaar niet meteen verzekerd van een basisplaats. '
Het is de keuze van de trainer om met een andere elf te spelen. Ik doe gewoon mijn best. Europees kampioen worden is ons grootste doel, al moeten we vechten voor iedere meter.' Van de Beek: 'Of Nouri moet spelen? Dat weet ik niet, dat is aan de trainer. Iedereen kan zien dat Abdel een geweldige speler is.' (foto: Jules Pasteuning)

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Kijk hier voor meer foto's van de training.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tikkie takkie
Dat Nouri niet in de basis staat en dat het talent Bilal Ould-Chikh van FC Twente niet is geselecteerd zegt wel iets over deze coach. Hij gaat puur voor kracht ipv geniale techniek. Ik vind het wel jammer.
0 0
Figo
Nouri is 17? Hij lijkt 12... voetballend zal ie top zijn, fysiek is ie nog lang niet klaar voor Ajax 1.
0 0
insectenverdelg
Bouri moet concureren voor zijn positie met Slabbekoorn (Van Feyenoord), en tot nu toe wint Slabbekoorn steeds die strijd. Kan het wel ergens begrijpen, aangezien Slabbekoorn veel sterker is, maar als stylist zou ik voor Nouri kiezen.
0 0
JariBergkamp
Slabbekoorn is een goede speler, maar zoals je al zegt Nouri is ongeevenaard, dat die lui bij de KNVB dat niet zien is puur onvermogen. Nouri kan voetballend gezien al makkelijk met de A1 mee terwijl Slabbekoorn zijn wedstrijdjes in de B afwerkt, ik zou het wel weten..
0 0
L-ElGhazi7
Slabbekoorn speelt in de A1 van Feyenoord!
0 0
FrankAFCA020
Wat wil je ook met die staff. Dat is echt lachwekkend, leuk hoor die naampjes, maar veel voetbalverstand hebben die gasten niet.
0 0
3*stars*3
Zou mooi zijn als dit toernooi word uitgezonden via Europsort ofzo.
Paar jaar geleden werd het WK-17 (met Fischer en NL met Depay, Gravenberch etc) uitgezonden via site van FIFA, weet niet hoe UEFA dit aanpakt met dit toernooi?
0 0
JulesP
Wedstrijden worden afwisselend uitgezonden op Eurosport 2 en Eurosport Internationaal! Vrijdag 11.00 speelt Oranje onder 17 tegen Turkije
0 0
3*stars*3
Ok thanx, voor info, ben benieuwd naar dit oranje.

@insectenverdelg-Ja ik vroeg hier laatst of die Slabbekoorn echt zo top is want hij krijgt voorkeur maar het ligt idd aan power.
Stekelenburg heeft ook een historie bij Ajax en dan zou je denken dat hij voor techniek gaat (die ouwe coach van 017 vond ik beter).
Jammer dat power boven techniek gaat laatste tijden.
Zagen we laatst ook bij future cup met Anderlecht en Liverpool.
Power en snelheid maar als je zo'n joch vraagt om een bal 100x hoog te houden, komt ie tot 37...
0 0