Van den Boomen sluit aan bij Jong Ajax

BvdPloeg, 20-01-2014 om 11:28, 18828 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

JACHT NAAR NIEUW CONTRACT - Branco van den Boomen (18) zal de tweede seizoenshelft beginnen bij Jong Ajax. Dat laat zijn management Forza Sports Group weten aan Ajax Showtime. Van den Boomen debuteerde voor de winterstop al bij de beloften en A1-watcher Dave is onder de indruk van zijn kwaliteiten.  

Van den Boomen kwam op 15-jarige leeftijd over van zijn geliefde Willem II naar het grote Ajax uit Amsterdam. Zijn comfortzone heeft hij nooit verlaten want Van den Boomen koos ervoor om bij zijn ouders te blijven wonen. Sinds hij dit jaar in het bezit is van zijn rijbewijs, reist hij dagelijks drie uur op en neer, om bij Ajax te komen voetbalen. Grappig detail is dat Van den Boomen opgroeide vlakbij de Herdgang. Hij is tenslotte geboren in Eindhoven.

Bij Ajax doorliep Van den Boomen de jeugdopleiding en dit seizoen sloot hij aan bij A1. Als centrale verdedigende middenvelder maakt hij indruk met de tomeloze inzet, strijd en passie die hij in wedstrijden en persoonlijke duels legt. Hij zoekt graag de grens op, maar hij is ook in het bezit van het prachtige crosspass á la Toby Alderweireld. Het is dan ook geen verrassing dat Xabi Alonso zijn favoriete voetballer is.

Training
De diagonale passes vinden zijn oorsprong op de trainingen op De Toekomst. Positiespelletjes bij A1 zijn van een hoog niveau en naast veel technisch begaafde voetballers valt Van den Boomen op met overzicht en kracht. Hij komt meerdere keren in een sitatie waarin hij de opening ziet en de bal panklaar bij een medespeler in de voeten legt. 'Goede gezien', roept coach Orlando Trustfull. Ook als de moeilijkheidsgraad van de passoefeningen omhoog gaat, pakt Van den Boomen het allemaal snel op.

Vooruitkijken is voor hem geen probleem. Hij is een rechtsbenige voetballer, met bovendien aardig wat gevoel in zijn linker. Enige aandachtspunt voor hem lijkt zijn draaicirkel. Hij oogt soms nog wat traag, maar dit kan ook te maken hebben met zijn lengte van 1.90 meter. 

Wedstrijd
Al met al is Van den Boomen dit seizoen aardig aan het pieken. Op 11 november 2013 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal met Jong Ajax tegen De Graafschap. Hij speelt bij de beloften vooral als centrale verdediger en dat doet hij naar behoren, gezien zijn drie optredens vlak voor de winterstop. Meedoen met twee verschillende teams, maar hij houdt zijn hoofd koel en weet wat er van hem wordt verwacht. Interessant is om te zien hoe hij zich staande gaat houden tussen spelers die soms wel vier jaar ouder zijn.  

Het is sowieso een belangrijk half jaar voor Van den Boomen. Zijn contract loopt af en aan Ajax Showtime laat Forza Sports Group weten dat er vooralsnog geen aanbieding is geweest. De verwachting is dat er tegen het einde van het seizoen pas knopen worden doorgehakt. Van den Boomen weet dus dat het moment van de waarheid is aangebroken. 

Jong Ajax kan in die zin wel eens dé uitkomst zijn. Alfons Groenendijk heeft het meermaals moeilijk met de instelling van de beloften, die het soms lastig hebben met fysieke voetbal in de Eerste divisie. Bij Van den Boomen ontbreekt het nooit aan inzet en dus lijkt een vaste basisplaats niet eens uitgesloten. Voor de winterbreak liet hij al zien dat er met hem niet te sollen is. Tijdens de klassieker Feyenoord A1 - Ajax A1 greep hij af en toe hard in. Na afloop noemde hij het 'pay-back-momenten' omdat zijn ploeggenoten al een aantal keren keihard tegen de grond waren gewerkt. 

De beuk erin en hopen op speeltijd, dat lijkt het motto voor de tweede seizoenshelft. Een contract staat op het spel en Van den Boomen tekent uiteraard met alle plezier bij. Zoals hij na de mini-klassieker aangaf: 'Het kan, alles kan.' 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)
Dave (Twitter: @AjaxA1watcher)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tpes
@afca patrick
0 0
Tpes
Helemaal mee eens
0 0
Tpes
Nee vrij weinig van hem gezien. Nouri is idd een toppertje. Hij voetbalt zoals je hoort te voetballen. Simpel. Echt een teamspelertje dus dan zit hij bij Ajax al helemaal goed. Persoonlijk denk ik dat alleen hij van deze lichting de top kan halen.
0 0
Tpes
Ok mooi. ff off topic. Mensen die beweren dat Wallian klaar is voor t 1e moeten maar eens een wedstrijd bezoeken van de A1. Hij zou op dit moment echt te kort komen. niks mis mee want hij is nog erg jong.
0 0
afca patrick
Wie beweerd dat dan?
0 0
Tpes
Veel mensen die een account hier hebben. Was een forum over sigi of hoesen. Dus ik ben afgelopen zaterdag gaan kijken naar de Graafschap a1 tegen Ajax a1 ondanks dat hij 2x scoorde zie je gewoon dat hij in alles nog te kort komt.

Nouri daarintegen is al een stuk verder! Geweldig om hem te zien spelen.
0 0
afca patrick
Oke, van de genen die nu in de A1 spelen gaat heel misschien El Ghazi nog dit seizoen een kansje bij het eerste. Kishna, Acolatse, Van den Boomen en Becker (Al denk ik niet dat die laatste drie het halen) niet meegerekend omdat zij doorgeschoven zijn naar Jong Ajax.

Wat betreft Walian: hij komt nog heel veel tekort voor Ajax 1 natuurlijk. Maar die jongen is pas 16, moet nog veel leren, vooral op het technische vlak. Speelt ook pas sinds kort zijn wedstrijden in de A1, is eigenlijk nog B-junior. Gewoon afwachten hoe hij zich ontwikkeld want scorend vermogen, niet onbelangrijk voor een spits, heeft hij wel.

Nouri daarentegen, is technisch heel sterk, maar heeft nog lang niet het fysiek om in aanmerking te komen voor Jong Ajax en laat staan Ajax 1. Maar ook Appie is ook pas 16. Maar die staat buiten kijf, te veel talent om het niet te redden.
0 0
oudzuid2
"'pay-back-momenten' omdat zijn ploeggenoten al een aantal keren keihard tegen de grond waren gewerkt"

dat is nog es de juiste instelling!
0 0
Melvin01
Ik hoop dat vd Boomen wel een contractverlenging gaat krijgen. Hij is pas 18 jaren jong en ik denk dat hij wel verder kan groeien tot een goede voetballer. De positie? Phoe.. Miss centraal achterin. Bazoer en Sporkslede kunnen de concurrentie onderling aan gaan achter Blind.
Achter Veltman hebben we vd Hoorn en kan hij mooi mee concurreren!
0 0
ibrahendriks
Bazoer of een andere controlerende middenvelder moet spelen voor de balans. Anders word je keer op keer uitgecounterd.
0 0
afca patrick
Leuk stukje!! Wat mij betreft krijgt deze jongen een basisplaats naast Van der Hoorn. Komt inderdaad handelingssnelheid en wendbaarheid tekort als CVM. Als CV moet hij nog gaan werken aan zijn snelheid. Ik zou deze jongen een contract van 1 of 2 seizoenen aanbieden en afwachten hoe hij zich staande houd in Jong Ajax. Kan zich wel eens ontwikkelen tot een redelijke CV.
0 0
FlyingDutchMan
Als je vdHoorn en vd Boomen naast elkaar zet in jong ajax heb je een fysiek duo zoals Vidic en Rio Ferdinand. Een aardige muur als je het mij vraagt :-)
0 0
020AFCA
Leuk voor die jongen! Op de positie van CVM kan het de komende jaren nog weleens dringen geblazen zijn. Met nu Blind die er geweldig speelt en met Bazoer en van den Boomen die er aan komen.

Wel grappig trouwens, in Football Manager is hij ook altijd een van de grootste talenten in de jeugdopleiding...
0 0
Nr14
Van deze uitspraken wordt ik wel blij. Even opkomen voor je medespelers. Zijn niet zoveel spelers bij Ajax met deze instelling. Is ook niet des Ajax, maar af en toe zo'n speler ertussen is heel goed.
0 0