[Update IIII] Ajax rondt transfer Enoh af

SamVR, 19-01-2014 om 14:39, 60921 views, Ajax Showtime |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

UPDATE IIII - Ajax en Antalyaspor hebben dit weekend de laatste formaliteiten afgerond met betrekking tot de transfer van Eyong Enoh. De middenvelder wordt eerst verhuurd, tot en met 30 juni 2014, en daarna getransfereerd. Hij stond nog tot en met 30 juni 2015 onder contract bij Ajax.

Dogan beschikt over het mandaat om namens Enoh met Turkse clubs te onderhandelen. Enoh zal als de deal plaatvindt door Antalyaspor eerst een half jaar van Ajax gehuurd worden, waarna hij voor twee jaar zal tekenen bij de Turkse club, met een optie voor nog een derde jaar. Qua salaris zal de Kameroener er op jaarbasis een paar ton op vooruit gaan in vergelijking met het salaris dat hij bij Ajax ontving. Antalyaspor zal Ajax ruim zes ton betalen voor de middenvelder, die nog tot medio 2015 onder contract stond in Amsterdam.

Enoh speelde 148 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin vier maal. In de tijd dat de Afrikaan bij de Amsterdamse club speelde, werd de club drie maal landskampioen en won het zowel de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal.

Update woensdag 8 januari 19:17u
De planning is omgegooid. Enoh doorloopt donderdagochtend om 08:00 de medische keuring in Antalya. Om 14:00 uur 's middags zal hij als het goed loopt tekenen.

Update II vrijdag 10 januari 00:15u
Enoh is inmiddels succesvol gekeurd bij Antalyaspor. De middenvelder heeft echter donderdag nog niet getekend. De hele dag door is er onderhandeld over de laatste details van de deal. Er is nog geen akkoord bereikt.

Update III zaterdag 11 januari 13:23u

Enoh is ook akkoord met Antalyaspor, nadat de clubs eerder akkoord waren. Hij tekent voor de eerder genoemde deal. (Foto's: Ajax Showtime)

Update IIII zondag 19 januari 14:30u

Ajax en Antalyaspor hebben dit weekend de laatste formaliteiten afgerond met betrekking tot de transfer van Eyong Enoh. De middenvelder wordt eerst verhuurd, tot en met 30 juni 2014, en daarna getransfereerd. Hij stond nog tot en met 30 juni 2015 onder contract bij Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afeddieca
update IV niet IIII
0 0
MaToVe
Het ga je goed, krijger!
0 0
Stefanxxx
Hij heeft vanavond al gelijk z'n eerste minuten gemaakt !
0 0
Bergkamp10
Enoh topper! Je bent een op en top prof, altijd alles gegeven. Dank voor je tijd hier in Amsterdam/
0 0
Cobrakai
Enoh, bedankt voor je inzet bij Ajax. Heel veel succes in Turkije
0 0
ferrie
succes het was het niet geworden wat we hoopten maar succes in je loopbaan + bedankt
0 0
peet-w
Succes sterreporter!
0 0
ram
Haha, mooi dat gebruik van Romeinse cijfers ;)

Maar mooi dat ie weg is. Scheelt weer aardig in de salariskosten. Succes Eyong!
0 0
Fredschuit1
Suc6 warrior! bedankt voor je instelling.
0 0
Balgobind
Succes ouwe tijger! Breker van de grootste categorie. Alleen zonder bal was die net wat minder als gemiddeld bij Ajax. Gun je alles vechtjas!,
0 0
Chill
Goed voor Enoh. Hij heeft bij mij toch een hoge gun-factor opgebouwd en ik hoop dat hij veel gaat spelen in Antalya. Succes Eyong!
0 0
daslogisch
Had hem toch een betere club in een betere competitie gegund..
Hij had waarschijnlijk zo weinig keus (en levert dus maar zo weinig geld op) omdat ie al zolang wisselspeler is. Maar hij staat niet per se wisselspeler omdat hij een slechte speler is, hij staat bij ons wissel omdat ie niet past bij onze manier van voetballen. Bij een team waar niet van volledige dominantie wordt uitgegaan, een team dat bijv ala Martin Jol, wat laffer en meer op de counter speelt, zou hij juist een hele goede optie kunnen zijn. Zoals bijv ook met een Cvitanich t geval is, leuke spelers met ontegenzeggelijk genoeg kwaliteiten om verdienstelijk of zelfs belangrijk te kunnen zijn voor een team, maar ze passen gewoon niet bij een club die speelt zoals Ajax wil spelen..
Beetje t gevoel dat dit niet echt wordt gezien door de meesten en dat niet alleen mensen in t algemeen maar juist ook de beleidsbepalers van clubs meer kijken naar de waan van de dag (statistieken etc) dan naar de aangeboren vaststaande kwaliteiten van de speler zelf. Anders hadden we voor de verkoop van een Enoh en ook een Cvitanich veel meer geld kunnen ontvangen en dan hadden de spelers zelf ook een betere clubs gekozen. Goed dat ie nu elders wel aan spelen toekomt hoor, maar had m echt wat mooiers gegund..
0 0
derdester
Er zijn heel wat voetballers die aan zijn mentaliteit een voorbeeld mogen nemen!!
Het gaat je goed!
0 0
VDV23
succes ouwe krijger!
0 0
071
Hehe eindelijk. Het ga je goed jongen!
0 0
Robinjo1988
Held Enoh! Succes in Turkije.
0 0
Jornnn
Prima! Kan er weer iemand doorschuiven naar Jong Ajax.Succes warrior Enoh!
0 0
De Stift
Mooi.

Ook de meeste reacties zijn mooi. Enoh is van waarde geweest in het Ajax van voor De Boer, voor de revolutie. Een periode waarin Ajax zwalkte en Enoh met zijn tomeloze inzet veelvuldig een lichtpuntje was. Maar spelers als Blind passen beter bij Ajax en Enoh begrijpt dat. Hij heeft zich altijd positief uitgelaten over de club, op en top prof, een speler die een waardig afscheid verdient. Tegen PSV of Feyenoord, het is hem gegund!


http://www.youtube.com/watch?v=LexOP-i2XeA
0 0
flasher93
heerlijk die slijdings van hem.

Vergeet deze mooie goal niet.
http://www.youtube.com/watch?v=ZB_qz_tcURM
0 0
Superjodeuh
Hij kijkt niet al te vrolijk.
0 0
TOOL
Onze krijger Enoh! Ik hoop dat hij het naar zijn zin zal hebben en lekker kan voetballen! Jongen met een goede instelling die technisch wat minder is maar zeker wel van waarde kan zijn voor een club.
0 0
insectenverdelg
Heeft ie nu getekend of niet AS?
0 0
SamVR
Zie update. Enoh is succesvol gekeurd, maar terwijl Antalya plande dat de contracten donderdagmiddag getekend zouden worden, is er donderdag de hele dag onderhandeld over de laatste stukken van de deal.
0 0
Melvin01
Als iemand nooit mopperde was het Enoh wel. Bedankt voor het harde werken en ik gun je deze mooie transfer! Ik hoop dat je veel aan spelen toe komt.
Met blind èn daarachter de toekomst bazoer en sporkslede hebben we voldoende opties. Zelfs Schöne kan daar nog steeds spelen.
0 0
Wereld
Ik vraag me af of het de juiste keuze is om Enoh nu te laten vertrekken. Als Poulsen na dit seizoen vertrekt of stopt, hebben we alleen Blind nog voor die positie. Bazoer, Sporkslede, Boccara, etc. zijn er nog niet klaar voor, vind ik. Maar ik gun hem wel een mooie transfer en ik hoop dat hij het goed gaat doen, waardoor hij nog in de Bundesliga of Premier League kan spelen. :)

Edit: of we moeten een Ayoub halen, maar voordat hij vertrekt staat Bazoer waarschijnlijk al klaar en dan loopt Ayoub hem in de weg..
0 0
Gregorclegane
Brengt 8 ton op. Vind ik summier maar ik gun Enoh zijn transfer. En ik denk AJAX ook gezien het bedrag.
0 0
Oliveira
Ik hoop voor Enoh dat hij snel zijn carrière voort kan zetten bij Antalyaspor zodat hij weer beter kan worden.
0 0
SuperScout
Iemand enig idee wat het nut precies is van het eerst een half jaar huren maar al wel overeenkomen dat je hem van de zomer koopt voor zes ton? Koop hem dan gewoon nu voor zes ton, salaris betalen ze waarschijnlijk toch wel..
0 0
DaniAjax
Als je het geld nu niet kunt ophoesten, maar over 6 maanden wel, is het een prima idee om hem eerst te huren en daarna, voor een afgesproken bedrag, te kopen.
0 0
Bergkamp10
Nee dat nut snap ik ook niet.
0 0
Gregorclegane
Huursom zal de kosten van het halfjaarsalaris aardig dekken.
0 0
Jaaarriee
Soms doen clubs dat omdat dan de transfersom een jaar later op de balans komt.
0 0
Rds1977
Ik hoop dat je daar uitgroeid tot een belangrijke speler Enoh, dat de trainer jouw naam altijd als eerste op het wedstrijd formulier zal zetten. Dat je het daar financieel en sportief super hebt en dat je daar nog een lange tijd met plezier mag voetballen.
Hier zat je op een dood spoor, veel succes, dat heb je verdiend.
0 0
020Ajacied020
inderdaad, ze denken allemaal dat die clubs geweldig zijn maar die spelers gaan er heen voor geld, geld en geld.
0 0
tomajacied
Kappen Draaien Enoh!
0 0
rijmen
Weinig geld op zich, schatte hem toch op zo'n minstens 2 miljoen. Maar ach, ik hoop dat hij daar weer aan spelen toe komt, het goed zal doen en gewaardeerd wordt. Deze man verdient niks minder.
0 0
Tpes
Eyong Tarkan Enoh
0 0
rdhuijsmAFCA
Ik las 'm in Youri Mulder voice
0 0
Sammeister
Evert ten Napel zegt het...
0 0
Tpes
;)
0 0
dirkkie
148 wedstrijden is toch veel meer dan ik zelf in gedachte had. Voor een speler die 148 keer goed genoeg was om in Ajax 1 te staan is 6 ton niet veel mijns inziens...
0 0
Oliveira
0,6 miljoen is niet veel maar goed dat is vooralsnog beter dan niks.
0 0
ajax2004
Jammer had hem graag bij Eintracht zien spelen
0 0
Mike1991hulsman
Of een club als Fulham ;)
0 0
ibrahendriks
Hij komt weer aan het spelen en zal daar gewaardeerd worden. Hopelijk kunnen we als fans, afscheid van hem nemen.
0 0
noahdepoah
Denk dat de voorzitter niet meer met je op de foto gaat. Enoh, dappere strijder! Het ga je goed en bedankt voor je perfecte instelling al die tijd.
0 0
Randy428
Zes ton voor Enoh is ook een lachertje. Jammer dat hij naar die competitie gaat. Dan horen we nooit meer iets van hem. Enoh verdiende een leuke club in Engeland of Duitsland. Maar helaas.

Succes Enoh, hoop dat je er zelf wél blij mee bent.
0 0
mvdk
De competitie met Ronaldinho;-). Althans, bijna.
0 0