[Update] Ajax bevestigt contract Walian

BvdPloeg, 30-12-2013 om 12:28, 42103 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

ROND - UPDATE - Ezra Walian heeft maandagmorgen een meerjarig contract getekend bij Ajax. De 16-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een verbintenis, die hem tot 1 juli 2017 in Amsterdam houdt. Met het contract hoopt vooral het kamp van Walian dat de spits zich nu kan richten op één doel: debuteren in Ajax 1.

Walian kwam in 2012 van AZ naar Ajax en maakte meteen indruk. De spits werd met Ajax B1 kampioen van Nederland en was bovendien de topscorer van zijn elftal. Als 15-jarige werd hij begin dit seizoen al overgeheveld naar A2 en daar ging hij rustig door met scoren. In de Eredivisie voor A-junioren en in de Youth League speelde Walian ook al voor het hoogste jeugdelftal, Ajax A1.

De goaltjesdief is de vierde jeugdspeler in korte tijd die een contract tekent bij Ajax. Abdelhak Nouri, Gino Dekker en Donny van de Beek gingen hem al voor. De Telegraaf meldde al eerder een akkoord, maar dat bleek wat voorbarig. Gesprekken tussen 'kamp Walian' en Ajax over de laatste details namen nog wat tijd in beslag. Ajax Showtime wist dat de krabbel maandagmorgen zou worden gezet. 

Klik hier voor de foto's van Ajax.nl. (foto: Jeffrey van Bakel)

Bram van der Ploeg 

b.vanderploeg@ajaxshowtime.com 
Twitter: @BvdPloegg

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
knd14
Maakt volgens mij niet uit hoe hij speelt toch? Als hij er 25 tot 30 maakt is dat goed.
En hij doet dat.
0 0
Oliveira
Leuk dat er weer een talent door gaat breken bij Ajax :D
0 0
Rayno95
Lengte, who cares?, liever een spits rond de 1,75, 1,80 en goed is, dan iemand van rond de 2 meter en er niks van kan. ;)
0 0
Gregorclegane
Jij begrijpt het.
0 0
IamLegend
zoals ik al eerder zei, th heeft vertrouwen in ezra, niet voor niets dat ze hem een contract hebben gegeven.

er zit nog voldoende rek in dus er word vast wel aan zijn kwaliteiten geslepen..
0 0
Davedinho
Ezra Walian de spits die nooit opgeeft!!! Prachtig super talent.
0 0
Gregorclegane
Wat een gezeik over zijn lengte. Hij doet het goed en hij is talentvol. Het is gewoon afwachten. Er zijn grote talenten gecrashed en mindere jeugdgoden later uitgegroeid tot sterren. Van Nistelrode en Stam bijvoorbeeld. Let's wait and see.
0 0
Champy95
Toevallig 2 voorbeelden met een goede lengte :)

Nee maar even serieus. We hebben het hier niet over het scheppen van een ideale spits. In dat geval zou lengte niet zo'n verschil moeten maken.

Maar Walian is een speler zonder een echte explosiviteit, techniek is modaal en zeker in vergelijking met een gemiddelde Ajax jeugdspeler. De aanname is ook zo zo. Inzicht is nog niet op peil.

Zijn goede punten zijn z'n torinstinct, goede werkethiek en kan ook combineren.

Zijn speelstijl is zoals Van Nistelrooij. Sleuren en trekken.
En een goede lengte komt daarin erg van pas.

Nu heb je ook wel spitsen die iets kleiner zijn en ook nog kunnen functioneren als aanspeelpunt. Die hebben dan nog andere kwaliteiten erbij die Walian niet heeft.
Bv: het explosieve, het erg wendbare, sterker zijn dan een gemiddelde profspeler/verdediger,..

Walian komt nu in een fase terecht dat die niet meer dat fysieke voordeel heeft zoals de laatste jaren. Hij heeft dus een nadeel tov spitsen die altijd niet de grootste zijn geweest en zich dus wel hebben kunnen aanpassen.

Is ie sterk genoeg om op de been te blijven? Heeft ie ook nog een bijdrage wanneer ie niet scoort?

Daar wordt allemaal aan gewerkt.

Ik vind gewoon dat je niet kan ontkennen dat een goede lengte een must is bij zijn speelstijl en eigenschappen.
0 0
Gregorclegane
Maakt niet uit. Lang, kort, zolang ze maar kunnen voetballen. Maar inderdaad, een goede lengte van de speler is belangrijk. We zullen het moeten afwachten.
0 0
Champy95
De lengte moet kunnen aansluiten bij de eigenschappen/speelstijl van een speler.

Of beter gezegd, is de speler in staat het gebrek aan fysiek/snelheid te compenseren met andere goede eigenschappen? bv een bovengemiddelde techniek, inzicht, schot, passing en dergelijke..

Om terug te komen op Walian. Is 3-4 jaar genoeg om je een nieuwe speelstijl aan te meten? Dat fysieke voordeel wat die jaren heeft gehad, is er niet meer.

Met zijn 1m78-1m80 moet die straks heel anders gaan spelen bij de grotere jongens. Juist dat is een zeer grote onzekerheid om zijn potentie te bepalen.

Als we naar spitsen van zijn lengte kijken: Rooney, Falcao: die zijn allemaal extreem sterk gebouwd en zijn explosief.
Je moet altijd een tekort zien te compenseren.

Walian moet in ieder geval erg hard gaan werken, want als die zijn speelstijl gaat aanhouden zonder zijn andere fysieke punten te verbeteren, wordt het heel moeilijk voor hem.
0 0
MaupCaransaNES
Mooi en verdiend. Walian kan nog completer worden, want hij is toch een houten klaas met beheersing en inzicht. Moet nog zichtbaar lichamelijk wat flexibeler en explosiever worden alvorens ze hem robuust kunnen krijgen, eenmaal dan heeft hij alles bij AJAX om tussen de internationale sterren zich te scharen.
0 0
Wayout
Als iemand een houten klaas is, zoals je beweert, zal hij nooit echt veel flexibeler worden
0 0
MaupCaransaNES
Ik hoop dat het beetje 'Zlataner' te behalen valt voor hem. Een houten klaas word je als de spierketens te strak en slank in elkaar overlopen. Pezen en spieren vallen op te rekken, het lijkt deze jaren al mogelijk om weefsels en daarmee de lichaamsbouw naar een vorm te spannen.
0 0
Wayout
Heb je wel mooi gezegd maar doorgaans zal een houten klaas nooit een flexibel persoon worden. Ieder heeft zijn talenten. Walian moet het hebben van zijn duelkracht
0 0
3*stars*3
Fysio of geweldig in biologie?
0 0
MaupCaransaNES
Dankje! Nee helaas, het is eigenlijk een sport/medische interesse van mij, niet beroepsgerelateerd. Ik ben geen specialist, ik zei slechts wat ik dacht. Sorry als ik die indruk wekte. Dank voor de correcte vraag.
0 0
Lewis Hamilton
Je bent al snel beter dan Sightorsson op dit moment, dus hij zal het echt wel halen.
0 0
ajaxfighter4lif
Wat is dat nieuws over finnbogason naar Ajax?
0 0
Misc1990
Fischer, Walian, El Ghazi

Nouri, Blind, Klaassen

Boilesen, Denswil, Veltman, Ligeon

CillessenKishna, Karlsson, Meleg

Andersen, Lobotka, Bay

Riedewald, Gravenberch, Bazoer, Tete

Van der HartCHAMPIONS LEAGUE WINNERS 2017-2018?
0 0
Timajaxfan
De meeste spelers die je opnoemt zullen dan allang niet meer bij ajax zitten.
0 0
robert R.
OFFICIEEL: http://www.ajax.nl/Ajax-Nieuws/Ajax-nieuwsarchief/Ajax-nieuwsartikel/194555/Ajax-contracteert-jeugdspeler-Walian.htm?
0 0
De Stift
Ezra Walian is net als Davey Klaassen zo'n naam die al lang rondzingt als het gaat over grote talenten van Ajax. Ik kijk zeer uit naar zijn entree in het eerste, al zal ik waarschijnlijk nog twee jaar moeten wachten. Een spits uit de eigen opleiding, dat is lang, lang geleden. Hopelijk is hij het wachten waard.
0 0
IamLegend
wat voor type spits is het precies? ezra wallian kwam toch van az opleiding?
0 0
Obnoxious
Davy Klaassen wordt inderdaad al jaren genoemd, omdat hij al jaren bij Ajax speelt. Walian wordt nog helemaal niet zo lang genoemd, hij is pas in 2012 naar Ajax gekomen.

Het is wel een groot talent, scoort veel tegen veel oudere gasten. Hopen dat hij dit vol blijft houden en ook in Ajax 1 van belang kan zijn.
0 0
FrankAFCA020
Heerlijk dit!
0 0
grunnjood
Super!
0 0
Rayno95
Dat is nog is lekker wakker worden! :)
0 0
petwes
Mooi nieuws. Groot talent, benieuwd of hij zich fysiek verder blijft ontwikkelen, want hij is al erg ver voor zijn leeftijd, maar het kan ook zo zijn dat zijn ontwikkeling gewoon eerder stopt. Technisch nog niet fantastisch, maar daar doet men nu op de toekomst vast alles aan om dat te verbeteren. In potentie een internationale topspits, want fysiek sterk genoeg en een neus voor de goal.
0 0
Simon1
De ochtendstond heeft goud in de mond. Dit is wel een flinke portie goud. Goede zet en hopelijk gaat Walian het waarmaken
0 0
rdhuijsmAFCA
Ook lekker vroeg op zie ik, BvdPloeg ;)

Mooi nieuws weer!
0 0