Riedewald: 'Het is echt een werelddag'

JONGENSDROOM - Voor Jaïro Riedewald kan 2013 niet meer stuk. De verdediger debuteerde tegen IJsselmeervogels, maar tegen Roda JC onderstreepte hij zijn eigen naam op de best mogelijke manier. Binnen vijf minuten scoorde de linksback twee keer en daar kan hijzelf alleen maar van genieten. 

'De Boer zei al dat ik moest opkomen toen ik erin kwam. Twee goals, fantastisch', spreekt een tevreden Riedewald bij FOX Sports. 'Ik heb het team geholpen en daar ben ik blij mee. Ik heb echt lang niet gescoord, maar dat het vandaag mag gebeuren, dat is fantastisch.'

Hoe de toekomst eruit ziet, daar kan hij weinig over zeggen. 'Dat ik in de selectie zit, is al een hele eer. Het hangt van de score af of ik mag invallen. Nu moest ik het omkeren en dat is gelukt. Ik ga nu een weekje uitrusten, hard trainen in de vakantie en dan mee op trainingskamp. Het is echt een werelddag. Ik ga het straks even afsluiten met de jongens en zal dan eens op mijn mobiel kijken. 

Beelden vind je hier. Tegenover NOS spreekt Riedewald dat hij 'een beetje van slag is'.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Meer
Grote klasse om zo je debuut te maken. Al raakt hij de rest van z'n leven geen bal meer, dit is 1 van de beste zo niet het beste debuut van een Ajax speler ooit! Om een in principe verloren wedstrijd op 17 jarige leeftijd bij je debuut een paar minuten voor het eindsignaal in winst om te zetten, waardoor Ajax als lijstaanvoerder de winterstop ingaat is een geweldige prestatie. Gefeliciteerd!
0 0
De Stift
Ongelooflijk al die talenten! Klaassen, Veltman, Blind, Denswil, Serero, Riedewald. En dat zijn alleen nog de doorbraken van dit seizoen. Het ziet er heel, heel goed uit bij Ajax. Wat ik ook mooi vind. Na de winterstop is dit een vrij waarschijnlijke basiself:

Cillissen, Van Rhijn, Veltman, Moisander/Denswil, Boilesen/Riedewald, Blind, Klaassen, Serero, De Jong, Fischer, Bojan/Schone. Liefst 9 spelers uit de eigen opleiding.

En als Cillissen, Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Blind, Duarte, Klaassen, De Jong spelen, heb je een elftal met bijna enkel Nederlanders. Stel dat spelers als John en Hupperts komen 100% made in NL. Dat is ook voor de toekomst voor het Nederlands eltal goed nieuws.

Zo'n ongelooflijke verbetering ten aanzien van het vreemdelingenlegioen van weleer. Ja, Johan: dit is Ajax weer!
0 0
Middenweg401
Ik ben ook erg trots op onze Scandinaviers hoor. Super gasten (taal, instelling, aanpassing, houding, alles..)

Wat betreft jouw opstelling: zou je Siem niet in de spits zetten?
0 0
Cello
Dit is er één die zich echt door niets gek laat maken.... Mr. Cool himself.

Dat mag ik wel èn dàt, terwijl het halve team incl. de technische staf compleet uit hun dak gaan (en terecht). En dan doet Jairo alsof het bijna de gewoonste zaak van de wereld is.

Gigantisch competitie-debuut op deze manier en volgens een ongeschreven traditie van scoren bij je debuut!. En maar liefst 2 keer!. En dan schijnt ie de jongst scorende debutant ooit te zijn geweest (17 jaar en 104 dagen).

We zijn dit weekend 'de winnaar'. Twente morst, Vitesse morst.....

Op naar PSV thuis...tijd om revanche te nemen voor die beschamende 4-0 nederlaag!.
0 0
afc_red
Linker verdediger op 6 Arno? Serieus? Waarom werkt dat vreselijke stuk onbenul nog bij de NOS. De man doet zijn best is Ajax waar het maar kan af te kraken en doet dan uitgerekend de interview na een wedstrijd van Ajax. kloothommel.
0 0
Middenweg401
Rustig maar. Hij weet echt het verschil wel hoor, maar het kwam er niet zo goed uit.

Ik kan jouw stukje ook niet ontcijferen trouwens. Wat bedoel je met: "De man doet zijn best is Ajax waar het maar kan.." ?
0 0
SoNick
Poeh, Fischer. Sigthorsson en van Rhijn waren niet best....en niet alleen vandaag.
0 0
Andre3000
Held.
0 0
Figo
Riedewald in Oranje! Louis zal dit ook wel gezien hebben ;-)
0 0
CrazyJew
Geheel on de traditie van grote Ajax talenten, scoren bij Eredivisie debuut :) Wat een baasje
0 0
j0rdiii
een 9.7 voor riedewald? wie heeft hier geen 10 gegeven? de fuck
0 0
Lewis Hamilton
Frank de Boer geen 10 inderdaad, Sightorsson faalde hopeloos en Blind op het middenveld had al vanaf de eerste minuut gemoeten.
0 0
IamLegend
hij beseft nog niet echt wat hem overkomt haha, baas!!!
0 0
mickey2602
Ik dacht,wat staat die jongen er rustig bij,nog geen glimlachje.Maar toen zei hij dat het van binnen echt wel stormde.
0 0
chaser
Alsof het de normaalste zaak van de wereld is
0 0
j.ajax97
samen met lobotka bazoer meleg tete (el hasnoui gravenbergh) el ghazi kishna mee op trainingskamp
0 0
Melvin01
Indd
0 0
jaribombari
"Kan je wat namen noemen?"

"Davy Klaassen"

Hahahahaha.... :-D
0 0
pinballmagic
Een dikke 10 evenals Frank de Boer met deze super wissel
0 0
Melvin01
Onze Frank een dikke 1.
Waarom blind van het middenveld af, waarom siggy in spits terwijl met hoesen ajax een hele goeie serie neerzette.je kunt fouten ook voorkomen ipv achteraf herstellen.
0 0
Robinjo1988
Omdat we momenteel geen echte linksback hebben.. Kon je dat zelf niet verzinnen?

En over Siggie heb je wel gelijk maar Frank wisselt niet zo maar en dat is ook wel goed. Jongens voelen vertrouwen. Maar ik zie ook liever Hoesen.
0 0
jorikajax
never chNGE A WINNIN TEAM ZELFS DENSWILL ZOU OVERTREFFEN DAAR ALS LB MET ZOIESO KLAASEN OP HET MIDDENVELD HOESEN NU EN ZOMETEEN SIEM IN DE SPITS
0 0
Middenweg401
Ik kan ook ook niet blind typen, maar op een gegeven moment moet je er toch achter komen dat je in al je enthousiasme je caps lock hebt aan gezet?
Zoiezo tog? :)
0 0
jorikajax
haaaha:P jaa ik dag ik laat het zo mag wel geschreewd worden
0 0
Vinc-ajacied
een 1 zelfs, kan t ervan af?
0 0
MankeNelis
En wie ben jij dan?? Frank is een held 3 x op rij kampioen staat bovenaan in de competitie en dan ga jij dit zeggen, weggooier!
0 0
Melvin01
Onze Frank een dikke 1.
Waarom blind van het middenveld af, waarom siggy in spits terwijl met hoesen ajax een hele goeie serie neerzette.je kunt fouten ook voorkomen ipv achteraf herstellen.
0 0
Jaylen
Op die dikke 1 na, ben ik het met je eens.
Zal nu wel het einde van Siggy zijn, kan niet anders.
Wint ajax niet dan zijn de meningen wel anders.
0 0
ajax
De Boer geen 10, want ik begrijp niet waarom hij steeds weer Siggy in de basis zet. Siggy heeft veelste veel krediet bij Frank
0 0
Chachiboy
De Boer krijgt over het algemeen natuurlijk wel een 10 omdat het gewoon een Ajax legende aan het worden is, maar ik ben het wel eens met deze reactie.

Wat normaal gesproken de kracht van Frank is, namelijk het geven van geduld en vertrouwen aan spelers, werkt in het geval van Sigthorsson een beetje tegen hem. Die jongen heeft te veel krediet gehad en het is gewoon al best wel een tijdje duidelijk dat hij voetballend te slecht is. Slecht. Een ander woord heb ik er niet voor. Dus aub Frank, zet na de winterstop Siem gewoon in de spits met Hoesen als backup, en vergeet Siggi.
0 0