De Boer: 'Kishna één van grootste talenten'

BvdPloeg, 22-11-2013 om 14:06, 51138 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

JEUGD - Frank de Boer hoopt en gaat er vanuit dat er de komende maanden meer en meer A-junioren zullen doorbreken in het eerste. De laatste weken liet de coach al meerdere talenten meetrainen met het eerste, maar de laatste stap moet nu gezet worden. Ricardo Kishna en Anwar El-Ghazi werden eruit gepikt. 'Alle A-junioren hebben een goede indruk achtergelaten. Het zijn talentvolle jongens', blikte De Boer tijdens de persconferentie op vrijdag terug op de interlandperiode. 'Het is voor hen een fantastisch moment om te laten zien wat ze kunnen. Normaal gesproken zijn het spelers voor een 'snuffelstage'. Als je tweedejaars A-junior bent, dan moet je soms prikken tegen het eerste. Maar we zijn wel voorzichtig met die jongens. Hopelijk kloppen die de komende maanden op de deur.' Kishna en El-Ghazi waren twee spelers die indruk maakten. 'Maar we hebben ook Queensy Menig, Elton Acolatse en Sheraldo Becker. We hebben vijf talenten voor de buitenkanten', rekent De Boer, die ook aangaf dat een aankoop aan op de flanken niet verwacht hoeft te worden. Een half jaartje huren van spelers met ervaring kan voor Ajax goed zijn, ook met het oog op de voorzichtigheid met de jeugd. 'Maar Kishna is één van grootste talenten', voegt De Boer daar wel aan toe. Kishna staat in Amsterdam nog tot komende zomer onder contract, maar verlenging lijkt een kwestie van tijd. 'Hij weet wat wij willen', zei De Boer daar over. (foto: Black Bath Towel Photographers)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennizle
Ik hunker echt naar buitenspelers die hun tegenstander uitdagen om er vervolgens met een mooie beweging voorbij te gaan. Te weinig spelers op het moment die hun mannetje kunnen uitspelen. Ik hoop echt dat er in het rijtje van vijf een paar bij zitten die in te toekomst de vleugels gaan bespelen.
0 0
Sterretje73
Yup ik kan me na Hoekstra en Overmars eigenlijk weinig spelers herinneren die dat echt volledig hadden en het is zo moeilijk te verdedigen. Sommigen vulden het aardig in maar de spanning van "hij gaat hem vernederen" die je had als Overmars aanzette heb ik tot op heden nog niet teruggevoeld.
0 0
lauw
Wat dacht je van onZe Nigeriaanse geweldenaar op rechts finidi george, een van de beste ooit
0 0
rosumohan
Idd!
0 0
statham
na vermeij zijn el ghazy en kishna inderdaad 2 van de grotere talenten
0 0
Gremlinskaffa
Vermeij? Hahaha. Sorry maar nee.
0 0
stefanajax
klinkt misschien raar maar ik vind dat het totale plaatje ook uiterlijk nodig heeft. hij ziet er gewoon tof/bruut uit echt zo'n neymar uitstraling durf om zo'n haren te nemen. heb een heel goed gevoel bij die gast
0 0
Alexander40
Eens blessuregevoelig, altijd blessuregevoelig. Zie bijvoorbeeld Robben, Litmanen.
0 0
Timajaxfan
Dat geeft al aan dat dat niet hoeft te betekenen dat je het niet gaat redden.
0 0
mvdk
Als ze dan ook die klasse hebben mogen ze direct aansluiten haha.
0 0
Jowen
goed dat er uit eigen jeugd jongens potentie laten zien.... ben heel benieuwd om ze straks aan het werk te zien
0 0
De_Meer
Klasse dat Ajax vertrouwen uitspreekt in de eigen talenten. Goed voor die jongens om te horen dat ze in beeld zijn voor het eerste!
0 0
afca1985
Wat beelden van Kishna

http://www.youtube.com/watch?v=E1YqX9b6IJ8&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=KT6lQRHJJTo
0 0
afcas
Wauw die 1e.

Was daar misschien niet effectief, maar met zo een techniek kun je zeker effectief spelen.
0 0
Misc1990
iemand vertelde laatst dat hij een beetje een speler is zoals Depay.
Weet iemand daar meer over, is het zo een type?

Voetballen kan die dan natuurlijk wel, is de beste speler bij psv. hopelijk is kishna wel iets minder arrogant en speelt deze jongen wel met zn achternaam op zn shirt!

En die blonde haren moet die niet doen haha
0 0
ibrahendriks
Frank kennende heeft hij gelijk, de toekomst ziet er dus goed uit!
0 0
l0l
Super voetballer. Alleen gaat het nooit redden is, namelijk te blessure gevoellig. Had al 2 jaar voor moeten lopen op bijvoorbeeld Fischer.
0 0
Rudolph J
Waarom had hij al 2 jaar voor moeten lopen op Fischer? Hoe vergelijk jij Kishna met Fischer?

Ze zijn allebei spelers uit de zogenaamde buitencategorie, voetballers met iets extra's. Beiden zijn zeer technisch en altijd dreigend, maar het zijn wel verschillende soorten voetballers:

Kishna is een echte vleugelspits; Fischer niet.
Kishna zoekt zijn tegenstander op, uit stilstand of op snelheid en passeert hem op techniek, buitenom of binnendoor. Fischer was destijds in de A1 meer een loper, een dribbelaar, die recht (eigenlijk diagonaal) op het doel afging en daarbij soms te weinig oog had voor zijn medespelers.
Kishna is gericht op voorzetten vanaf de flank; Fischer niet of nauwelijks.
Kishna lijkt soms ongeinteresseerd, terwijl Fischer een en al concentratie uitstraalt.
Ik schrijf 'lijkt', want als je na 2 jaar zo terugkomt, moet je mentaal wel zeer sterk zijn. Zoals Fischer dat ook is.

Hoe dan ook: dat FdB Kishna 'één van grootste talenten' noemt, verbaast me niet.
0 0
ajax2004
Waarom worden spelers die een(soms meerdere) )blessure hebben gehad meteen afgeschreven?
0 0
flasher93
niet zo zeuren. Elke speler heeft tegenwoordig wel een zware blessure gehad lijkt het. Het gaat erom hoe je er van terug komt. Hij maakt in druk, dus dat is positief. Ozbiliz was ook blessure gevoelig, merk je nou niks van hoor? Een van de grote sterren in Rusland
0 0
Misc1990
Hij is een jaar jonger als Fischer... En hij moet 2 jaar op hem voorlopen?
0 0
Capi86
Over Fischer gesproken. Moet deze jongen niet gewoon als spits worden gezet bij Ajax ipv buiten? Bij de A1 stond hij ook altijd in de spits. Het valt me op dat als een jeugd speler (vaak de middenvelders) doorbreekt altijd eerst linksbuiten of linksback word geplaatst terwijl ze het beste fungeren op hun eigen jeugd positie. Zo van, eerst daar slagen en daarna kijken we wel verder. Eerdere voorbeelden zijn Emmanuelson, Vermaelen, Anita, Vertonghen en Eriksen. En nu ook Fischer.
0 0
l0l
Ja. Als je zijn kwaliteiten kent wel ja. Hij is namelijk toen des tijds echt een groot super talent. Nu ook hoor, alleen ja er zitten wat haken en ogen aan.
0 0
Rudolph J
Jaaaaaaaaaa! Super voetballer! Soort speler waarvoor je naar een wedstrijd komt. Hopelijk stroomt hij snel door.
0 0
l0l
Hopelijk krijgt hij geen blessure bedoel je.
0 0