Domper Jong Ajax in Helmond

SamVR, 04-11-2013 om 21:46, 69745 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

WEER VERLIES - Jong Ajax heeft maandagavond op zure wijze verloren bij Helmond Sport. Een 0-2 voorsprong werd uiteindelijk verspeeld: 3-2. Samenvatting eerste helft: Jong Ajax was in de openingsfase direct gevaarlijk via Tobias Sana. De Zweed werd weggestuurd door Danzell Gravenberch en kwam in kansrijke positie, maar schoot rakelings naast. Een paar minuten later was het wel raak. Riechedly Bazoer zette Stanislav Lobotka vrij voor doelman Wouter van der Steen. De Slowaak schoot hard binnen: 0-1. Jong Ajax bleef vervolgens de bovenliggende partij. Danny Hoesen en Sana werden van afstand gevaarlijk met goede schoten, maar Van der Steen redde twee maal knap. Helmond kwam er af en toe goed uit, maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord. In de eerste fase van de tweede helft was Ajax nog de bovenliggende partij, maar halverwege de tweede helft sloeg het spelbeeld om. Kazlauskas maakte uit het niets de aansluitingstreffer, waarna Helmond volop hoop kreeg. De jonge ploeg van Ajax wist zich geen raad en zag in de slotfase Serhat Koc en Mark Jansen scoren. Zodoende eindigde het duel in 3-2. Opstelling Helmond Sport: Vd Steen, Kazlauskas, de Regt, Weuts, Justiana; Brouwers, Sequiera, van Geffen; Koot, Koc, Elbers. Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Martina, Gravenberch, Moisander, Kuipers; Enoh, Bazoer, Lobotka; De Bondt, Hoesen, Sana. Wissels Jong Ajax: Leeuwenburgh, Van der Hoorn, El Hasnaoui, Hendriks, Wang en Castillion. Doelpunten: 5' Lobotka (assist Bazoer) 53' Hoesen (assist Van der Hoorn) 65' Kazlauskas 78' Serhat Koc 84' Mark Janssen
Gaat Ajax vanavond winnen? Wed hier op winst voor Ajax
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Heel veel reacties van mensen die de wedstrijd niet gezien hebben. Ja, de nederlaag was onnodig, er werden teveel kansen om zeep geholpen, vooral nadat Helmond va banque en achterin 1 op 1 ging spelen, en de goals werden te makkelijk weggegeven, maar wat maakt het uit? Jong Ajax heeft niets te winnen of te verliezen, die jongens spelen om beter te worden. En waar wordt een speler beter van denken jullie? Dat alles van een leien dakje gaat of van het maken van fouten?

Ik betrap mij er trouwens op dat ik liever naar Jong Ajax kijk dan naar Ajax, omdat het spel veel directer is. Bij Jong Ajax is het doel om de bal zo snel mogelijk naar het doel van de tegenstander te krijgen. Dat er dan weleens wat fout gaat, hoort er allemaal bij. Daarnaast zag ik gisteren twee jongens, Lobotka(18) en Bazoer(17), spelen die op korte termijn zeker de weg naar het eerste zullen vinden, en dat is toch het enige waar Jong Ajax om gaat?
0 0
sirfugy
Gewoon weer persoonlijke fouten.

Eerste goal mag nooit tussen de paal en speler langs als die speler de tweede paal moet houden.

Tweede goal wordt die verdediger heel makkelijk opzij gezet (Kuipers dacht ik?)

Derde goal mag er nooit in van die afstand en dus fout van de keeper.

Kan Fons helemaal niks aan doen dus.
0 0
Alexander40
Castillon, Kuipers, Enoh en vd Hoorn waren echt dramatisch slecht. Sana, Martina en Van der Hart waren slecht. Tja, dan houd je weinig over.
0 0
ajaxtukker89
die druif van een cruijff zegt dat talent rond de 17 is waar probeer je dat niet gewoon
0 0
Roovers419
Bazoer ...wat een speler... Ik vind die jongen echt klaar voor het eerste.
0 0
whlam19
Fons Groenendijk wegwezen en oprotten...Haal Gery Vink terug bij de beloftenelftal
0 0
ajax2004
Ja tuurlijk, het is fons zijn schuld dat moisander en gravenberg eruit moesten.
0 0
Flerenc
Gery Vink heeft niet de juiste papieren om als coach in de Jupiler League te werken. Maar ik ben ook niet gecharmeerd van Fons...
0 0
MosesD
Onzin. Vink had aanbieding Psv om daar coach van Jong Psv te worden. Heeft juist alle papieren.
0 0
weslo
toen zat psv nog niet in de JL...
0 0
MosesD
Ging over dit seizoen. Dus wel. Uiteindelijk Vink naar de A2.
0 0
DenSim
Haha, wat een zielig zootje, dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Als je met dit jong Ajax al 5 keer op rij verliest. Dit geeft duidelijk de kwaliteit aan van het gehele Ajax. Helaas het is niet anders. Dit "Cruijff" proces gaat nog jaaaaren duren, zonder enige garantie.
0 0
BigDaddy84
Dan snap je het proces niet! Zeker betreffende Jong Ajax. De beste spelers maken namelijk de overstap van de A1 naar het eerste of worden al op jongere leeftijd in Jong Ajax geplaatst. Dat betekent dat je talentvolle, maar erg jonge spelers in de ploeg hebt gecombineerd met spelers die nog stappen te maken hebben. En dat is, naast de steeds wisselende basiself, het grootste probleem. Teveel van die spelers zakken door de ondergrens. Voor het proces wat Cruijff voor ogen heeft maakt dat uiteindelijk niet uit. Het gaat er namelijk om dat de talentvolle, jonge jongens wedstrijden in de benen krijgen tegen sterke tegenstanders (en dus snel leren) en dat je uitsluit dat je jongens te snel wegstuurt. Van Rhijn en Veltman zijn 2 jongens die bijna weggestuurd zijn, maar uiteindelijk wel het eerste hebben gehaald. Ook dat is dus een meerwaarde. Met het oog op de toekomst zal dit team alleen maar beter worden. De spelers die nu in Jong Ajax zitten ontwikkelen zich en het algemene niveau van de opleiding gaat omhoog met als gevolg dat de 'mindere' spelers alsnog een hoger niveau halen dan de spelers die op dit moment in het team staan. Ook hierbij geld helaas dat het tijd kost.
0 0
Frank1970
Ik ben zowel Ajax als Helmond Sport supporter dus zat in dubio vanavond ik was erbij. Ajax technisch veel beter maar er staat gewoon geen basis en daar draait alles om.
Helmond Sport puur op wilskracht gewonnen.
0 0
HarryHarHar
Je kan het beter omdraaien, Ajax weer!! op wilskracht verloren, net als het eerste elftal.
0 0
Sammeister
staat niks over tweede goal in artikel...
hoe was ie?
0 0
Rotterdammertje
Zie hier dat veel mensen vd Hart een goede keeper vinden, zat er vaak naast en stond vaak op de verkeerde plek..ben er niet kapot van.
0 0
whlam19
Fons Groenendijk Oprotten oprotten
0 0
j0rdiii
Hahahaha.
0 0
gwn_rj
tja, aantal zwaar Ajax onwaardige spelers aan het werk gezien de tweede helft... Kuipers, de Bondt, Sana, van der Hart.. Lichtpuntjes Bazoer (zeker op middenveld!!), Gravenberch (beest), Lobotka (motm), in mindere mate El Hasnoui.
Derest middelmatig... Je ziet gewoon dat een aantal Ajax 1 spelers zich soort van inhouden in de duels om zo maar niet geblesseerd te raken (Hoesen/ vd Hoorn), voor de CL wedstrijd. Valt ook wat van te zeggen, maar goed...
0 0
SirAlex88
Helemaal mee eens! Lobotka vind ik echt een leuke speler
0 0
wendoo9
Enohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh was ook niet slecht !!
0 0
Rasta
Dit team mist net als het 1e elftal het over mijn lijk mentaliteit. Jeetje zeg, zo makkelijk geven ze voorsprong uit handen.
0 0
FR1970
Mee eens. Ajax traint op mooi verzorgd voetbal, maar zou ook eens op 'een wedstrijd dood maken' moeten trainen. Al met al gaat het om winnen, een resultaat neer zetten. Als dat kan met mooi verzorgd voetbal is dat mooi. Als dat een keer niet zo is, dan moet de beuk er in.
0 0
FR1970
Mee eens. Ajax traint op mooi verzorgd voetbal, maar zou ook eens op 'een wedstrijd dood maken' moeten trainen. Al met al gaat het om winnen, een resultaat neer zetten. Als dat kan met mooi verzorg voetbal is dat mooi. Als dat een keer niet zo is, dan moet de beuk er in.
0 0
wendoo9
Na het uitvallen van Gravenberch en wissel Moisander,werd het wel minder met Jong Ajax ! Sana kon een keer de bal ook breed leggen voor Castillion maar schoot zelf !!
0 0
FR1970
Mee eens. Ajax traint op mooi verzorgd voetbal, maar zou ook eens op 'een wedstrijd dood maken' moeten trainen. Al met al gaat het om winnen, een resultaat neer zetten. Als dat kan met mooi verzorg voetbal is dat mooi. Als dat een keer niet zo is, dan moet de beuk er in.
0 0
Rayno95
De spelers waar ik wat in zie zitten op dit moment zijn Lobotka, Bazoer, El Hasnaoui Vd Hart en misschien Gravenberch.
0 0
jensajax
Je kan alles wel eronder schuiven dat het jeugd is, maar je kan al makkelijk zien of het talenten zijn. Van der hart is een talent, geen grootte maar die moet nog de tijd krijgen. Martina en kuipers kunnen er niks van. Vd hoorn is tot nu toe echt dramatisch bij ajax, gewoon een stijve hark. Bazoer is een goed talent. Die gaat Ajax 1 makkelijk halen, dat kan je nu al zien. Lobotka vond ik prima spelen vandaag, mooie stijl en goede controle. Die heeft ook potentie. El hasnaoui viel ook slecht in. Ziet wel dat ie een aardige techniek heeft maar lijkt wat onverschillig en een ''mooi weer voetballer''. Voor Sana geldt eigenlijk hetzelfde, totaal geen killer. Castillion is allang afgeschreven en de Bondt is ook echt bij lange na niet goed genoeg. Heeft een aardig linkerbeen maar voor de rest geen kwaliteiten.

Dus bij jong Ajax lopen 3 jongens die het misschien kunnen redden: Vd Hart, Bazoer en Lobotka. Tel uit je winst...
0 0
Onpartijdig
Gravenberch doet het niet slecht, die zou het kunnen halen... Ik vond vd Hart niet goed in de 2e helft. Zat ook vaak naast de bal bij voorzetten.
0 0
3*stars*3
We kunnen gaan blijven zeuren op Hoorn maar volgens mij werd er unaniem voor hem gekozen door; Overmars, Boer en technische staf...

Ik riep al sinds vorig seizoen dat Dijk een goede Ajax verdediger kan worden en toen stond hij in belangstelling van Stoke volgens mij.
Ik kreeg te horen at Van Dijk;Traag was, veel foutjes maakt en dat ik Gijp na praat omdat hij Van Dijk een mooie speler vind.

Die Van Dijk speelt nu CL en Hoorn (was duurder) kan het niveau van jong nog niet ontstijgen...
0 0
MosesD
Helemaal eens.
0 0
Mark11
Jammer van de uitslag. Heb toch weer een aantal goede momenten gezien, maar het is vaak nog wel rommelig. Ik kan me soms zo erg aan Sana ergeren. Blijft veel te lang met de bal lopen, zelfs als je op het eind 2-3 achter staat.

Hopelijk valt de blessure van Gravenberch mee...
0 0
StiensGroetAjax
Hoe zit het met Dejan Meleg?
0 0
kesselcity
Ook lekker voetballen met 2 zo'n lamzakken voorin. Doel natuurlijk op Sana en Castillion. Kuipers verliest ook lekker een belangrijk duel in zijn eigen 16. Vd hart pakt ook weer geen onhoudbare ballen
0 0
since1900afca1
Sonde, j Ajax speelde goed, combineerde een aantal keer lekker door de linies heen, vooral de eerste helft.
Had ook 0-3 of 1-3 moeten maken, maar goed maakte die kansen helaas niet af. bezweek daarna toch wel erg makkelijk onder de druk van helmond.. zag vd hart weer niet goed uit bij de 3e goal, die kan veel en veel beter.

Van der hoorn, Sana en Castillion moeten echt véél meer kunnen brengen met hun staat van dienst.
0 0
Rattaplan
De twee belangrijkste zaken beheersen ze niet, scoren en tegenhouden! Al het gepriegel op het middenveld is bijzaak! Ik zie ze iedere wedstrijd spelen en het is echt bedroevend wat voor spitsen wij moeten opstellen
0 0
Flipper33
Lobotka mag wel bij het eerste
Sana en vd hoorn waardeloze spelers
0 0
ST
Waar ik mij gek aan irriteer is dat Fox het steeds over 'Ajax' heeft. Terwijl het om 'Jong-Ajax' gaat. Op deze manier wordt onze mooie naam verkracht. Als je al hoort in de rust dat "Ajax verrassend voor staat tegen Helmond Sport" dan krijg ik daar geen lekker gevoel bij. En dan nog na afloop roepen "Ajax gaat zich voorbereiden op Celtic". Alsof dat Ajax dit Ajax is. Bah.
0 0
JorgeW
wzawzb mag dus ook niet meer worden gezegd?
0 0
JorgeW
wzawzb mag dus ook niet meer worden gezegd?
0 0
ST
Dat juist wel ;) Maar als ik spelers uit de Jupiler League trots hoor zeggen dat ze van Ajax gewonnen hebben, dan klinkt dat erg vertekenend.
0 0
MosesD
Wat een onzin. Anders moet je dus ook telkens zeggen bij Bazoer dat ie nog van Ajax A1 is?
Ajax is Ajax hoor. Het is trouwens 'je aan iets ergeren' en niet je 'aan iets irriteren'.
0 0
ST
Wat is dat nou voor gelul. Nee dat hoef je niet want hij speelt in JONG AJAX, niet in Ajax 1.
0 0
MosesD
Ja, maar is toch ook eigenlijk niet van Jong Ajax. Die vlieger van jou heeft geen touwtje.
0 0
NR26
Die moeder van jou heeft geen slipje.
0 0
ST
Hahaha...Willen wij dat wel weten?
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Heerlijk schot van De Bondt eindigt net voorbij de cornervlag
0 0
C.Eriksen10
Haha, reactie van de dag.
0 0
TOOL
Het is wel leuk dat Jong Ajax Jupiler league speelt maar moet niet vergeten dat het puur jeugd is dat er loopt. Velen zijn ze negatief terwijl dat misschien niet zo eerlijk is. Natuurlijk is het strontvervelend om Ajax te zien verliezen maar het moet wel in het juiste perspectief gezien worden.
0 0
spcHenk
Gewoon te veel spelers die het niveau niet hebben. Kuipers, Martina, de Bondt, Castillion (vd Hoorn)

Je hebt wel gelijk, alleen als Jong Ajax dit seizoen en volgend seizoen onderin eindigt, wordt het gewoon weer terug gezet naar de beloftencompetitie. En dat zou weer jammer zijn.
0 0
Lewis Hamilton
VD Hoorn wat een giga miskoop.
0 0
MosesD
Vanaf het begin gezegd. 4 mio door het putje. Echt onbegrijpelijke aankoop.
0 0
mcatarinob
Wanneer dit onze toekomst is, is het bedroevend.
0 0
C.Eriksen10
Nee, hoor Lobotka, Bazoer en Gravenberch vond ik goed spelen. Het is ook niet de bedoeling dat het hele efltal het eerste haalt.
0 0
ST
Laten we eerlijk zijn. Het zit ook totaal niet mee. Ik sta er wel telkens van te kijken dat Jong Ajax zo vaak verliest. Ze beginnen steeds wel leuk, maar zodra de mouwen opgestroopt moeten worden laten alle 1e elftal spelers het liggen. De jeugdige spelers missen nog de ervaring en body om dit op te brengen. Ik zou me rot schamen als ik Van der Hoorn en Sana zou heten.
0 0
3*stars*3
Zit gewoon in DNA van Ajax (1) zo te zien.

Vorig seizoen gaven we;-2-0 voorsprong weg in Almelo en werd het 2-2.
-0-2 voorsprong weg in Arnhem en werd het 2-3.

Nu zelfde shit met jong...
0 0
ST
Klopt. Het zit ook een beetje onze Nederlandse mentaliteit opgesloten.
0 0
Capi86
Totaal mee eens. Zo slecht is het niet. Laten we wel wezen aan Sana en de bondt heb je gewoon helemaal niks. En vd Hart daar mag ik niks meer over zeggen. ;) maar dit is niet zijn schuld
0 0
Capi86
Wat is dat nou weer dan van vd hoorn. Facking Hell wat een prutser!
0 0
4EVERAJAX
hopen dat die 3-3 nog valt, wat zuur weer voor dit team. kansen op 3-1 gehad...
0 0
Rayno95
Veltman is 10x beter dan Van der Hoorn , wat een prutser is dat, weggegooid geld.
0 0
arigold
Die Sana...het is werkelijk beschamend. Heeft ons in de eredivisie al twee keer een zege gekost toen hij inviel
0 0
NR9
Wat een dramatisch slecht jong Ajax is dit. Weinig tot geen talenten. 0-2 en dan nog 3-2 verliezen wat een triestigheid.
Om je dood te schamen, Ajax onwaardig , hoeveelste nederlaag op rij is dit. Sana strikje erom en gelijk op het vliegtuig naar Zweden..
0 0
laling
Lang leve HET BELEID....

Doen we een keer een aankoop, is het zo'n kneus als van der Hoorn...
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Kijk liever naar Bazoer en Lobotka.. ook aankopen.
0 0
Am*damned
Precies.
0 0
laling
4 miljoen door het putje gespoeld, van Dijk van Groningen kostte minder
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Sulejmani was duurder. ;)
0 0
Patajax
Moest nog zien of sulejmani het zo slecht zou doen bij ajax dit seizoen. Slechter dan de buitenspelers die er nu lopen kan al niet. Net zoals Boerrigter, die mis je nu ook.
0 0
JorgeW
Slechter dan de flankenspelers van de afgelopen 10 jaar kan haast niet..
0 0
JorgeW
Slechter dan de flankenspelers van de afgelopen 10 jaar kan haast niet..
0 0
Capi86
Nou ik heb Sulejmani meer slechte wedstrijden zien spelen dan Fischer en Andersen momenteel laten zien. En dan nog maar te zwijgen over zijn onprofessionele houding
0 0
laling
We hebben nu toch betere beleidsbepalers?
Daar verwacht je zulke aankopen niet van.
Met zoveel vakkennis in de staf verwacht je NU toch voor zulke bedragen spelers die het eerste team versterken.
Van de Hoorn is zelfs in Jong Ajax een dissonant.
0 0
JorgeW
Het scheelt dat vd Hoorn zoveel wedstrijdritme heeft. Geef hem de tijd.
0 0
Capi86
Dat zal wel moeten ja want voorlopig issie er niet klaar voor
0 0
Pimpie
Die van de hoorn lijdt twee doelpunten in wat een prutser is dat,
0 0
C.Eriksen10
Ik heb het te doen met Groenendijk, echt waardeloze spelers krijgt hij tot zijn beschikking. Daar kan niemand wa t mee. En dan krijgt hij met Sana en Van der Hoorn stront van het eerste naar zich toe geschoven...
0 0
Pimpie
Die van de hoorn lijdt twee doelpunten in wat een prutser is dat,
0 0
Pimpie
Die van de hoorn lijdt twee doelpunten in wat een prutser is dat,
0 0
Tifosi
Ajax was overigens wel de beter voetballende ploeg. Maarja, zonder winst heb je daar geen drol aan. Komt me bekend voor...
0 0
3*stars*3
Ik heb die hype van Hart nooit begrepen, vond het al raar dat hij vorig week mocht keepen in bekerduel.
Vandaag zat hij al paar keer naast en vooral bij corners, zo'n bal mag er nooit in.

Zie niet die potentie die ik jaren geleden wel zag in een jonge Vermeer, Krul en Zoet....
0 0
Pimpie
Die van de hoorn lijdt twee doelpunten in wat een prutser is dat,
0 0
robert R.
tsjonge jonge...
0 0
Rayno95
3-2 ook nog, amateurs daar achterin...
0 0
Tifosi
Waarom geeft Jong Ajax altijd de voorsprong uit handen !? Dit is geloof ik al de 5e keer.
0 0
Bergkamp10
Weer van der hoorn met een fout. ongelooflijk.
0 0
Rayno95
MISKOOP
0 0
Baas
Van der hart haha, deze verlies is aan hem te danken
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Ja.. snoeihard binnenkant paal
0 0
Baas
Lijkt alsof hij in slow motion na de bal duikt, sorry maar vind het slecht gekeept!
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Ik wacht op een reactie van Capi dat vd Hart verkeerd stond
0 0
C.Eriksen10
En van der Hoorn gaat weer de fout ...... die gast kan niet normaal uitverdedigen ongeloofelijk.....
0 0
Goalbeinn_Sigi9
EN daar is 3-2. Triest
0 0
foshoquz
Pfffff
0 0
Mrger
Je mag je als trainer ook aan de zijlijn laten zien om die jongens te coachen.
0 0
Toon meer reacties