[Update VI] 'Ajax goed verzekerd'

sv, 29-10-2013 om 07:30, 67810 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.
WIND VAN VOREN - UPDATE VI - De Adidas-opblaas-hal van drie miljoen euro van Ajax is ingestort. Dat heeft de club bevestigd nadat er eerder op de dag foto's op Twitter circuleerden van een ingestorte hal. Vermoedelijk zal de wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Dordrecht wel doorgang vinden. De brandweer van Amsterdam heeft inwoners geadviseerd om binnen te blijven in verband met de storm. Bij Feyenoord werd de training afgelast.
Update I -11.59u

Het is echt. Ook trainer Maarten Stekelenburg tweet het:

Update II - 12.17u

Ajax Life schoot foto's van de ingestorte hal.

Update III - 12.20u

De club heeft de schade inmiddels op de website gemeld. Het opblaasbare gedeelte van de adidas miCoach Performance Centre is gescheurd. Er was niemand aanwezig in de hal.

Update IV - 12.42u

Frank de Boer tweet zojuist dat hij van plan was met zijn spelers in de hal te gaan trainen in verband met de storm. 'Gelukkig was iedereen op tijd buiten', post hij.

Update V - 14.37

De Boer is op Ajax.nl verder ingegaan op de storm en het instorten van de trainingshal. 'Storm is de slechtste omstandigheid om in te trainen', verklaart de coach, die dus binnen wilde trainen. 'Maar daar hing een lamp aan een paar draadjes en de zijkanten van de hal deukten al ver in. We vonden het risico te groot.'

Naast de trainingshal donderde ook een doel ondersteboven tijdens de buitentraining. Keepers Mickey van der Hart en Maurits Schmitz zagen het gelukkig van een afstandje aan.

Update VI - 07.25 29/10

Jeroen Slop heeft in De Telegraaf geschrokken gereageerd op het instorten van de trainingshal van Ajax. De financieel directeur benadrukt hardop dat er gelukkig geen mensen binnen waren. 'Mijn eerste vraag was wie er aanwezig waren. Er hadden wel gewonden kunnen vallen.'

'In principe was een ‘haltraining’ met dit weer ideaal', vervolgt Slop. 'Ik ben dolblij dat Frank eerst zelf poolshoogte is gaan nemen. Op het moment dat de lampen naar beneden dreigden te vallen en in de buitenkant van de opblaashal kleine scheurtjes ontstonden, gaf hij het teken: en nu weg met z’n allen. Dat heeft hij goed gedaan.'

De Boer zelf: 'Met onze inspanningsfysioloog Björn Rekelhof was ik als eerste in de hal. Björn zette de pylonen neer en ik probeerde een paar ballen op de lat te schieten. Op het moment dat we naar boven keken, zagen we de lampen – ik denk een stuk of 75 van die loodzware dingen – zwieren. Door de harde windstoten golfde het plafond van links naar rechts. Je had er niet aan moeten denken wat er was gebeurd als we daar wel aan het trainen waren. Dan had ik niet veel spelers over gehad voor de wedstrijd tegen ASWH …'

Slop kon zich richten op de financiële zaken. 'We zijn gelukkig goed verzekerd. Ajax heeft de hal neergezet en Adidas heeft daar financieel aan bijgedragen.' Of er een nieuwe hal komt, is onduidelijk. 'Die behoefte is er wel, maar we willen als directie eerst in overleg met de gemeente. Wat gebeurt er bij een volgende storm? Onze voorkeur gaat uit naar een permanente in plaats van een tijdelijke oplossing. Maar daar hebben we wel de steun van de gemeente bij nodig.'

Bekijk hier hoe de hal er van binnen uitzag en begrijp om welke lampen het ging.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godlike
Een permanente hal zou top zijn. Maak er dan inderdaad een multifunctioneel centrum van waarbij de nieuwste technologien aan bod komen. Regeren is vooruit zien!
0 0
Dbergkamp7
De hal kostte slechts 6 ton, een permanente hal zal veel duurder uitpakken en valt ook niet te verwijderen in de zomer. Verder storten blaashallen veel minder vaak (bijna nooit) in dan men denkt. Iedereen bij en rondom Ajax was zeer tevreden of de hal daar het realistische nabootsing van de buitenlucht kon simuleren, ik vind het daarom zeer triest dat juist deze blaashal het begeeft.
0 0
ajax2004
Het is gewoon oerstom dat ze dat ding niet hebben laten zakken. Verder is zo'n opblaas hal super.
0 0
Gregorclegane
Exact
0 0
Obnoxious
Het mooist van dit hele verhaal vind ik de volgende twee zinnen:

"Met onze inspanningsfysioloog Björn Rekelhof was ik als eerste in de hal. Björn zette de pylonen neer en ik probeerde een paar ballen op de lat te schieten."

Blijft een held, die Frank de Boer!
0 0
MaupCaransaNES
Ongelofelijk dat ze niet hebben nagedacht. Waarom hadden ze uberhaupt er geen wanden en een rieten/zonnepanelen dak opgelegd? Ik vind het nogal logisch dat die constructie kwetsbaar was.
0 0
AFCHilvarenbeek
Wat denk je van alle regenneukers hier in Nederland. Je krijgt niet zomaar een omgevingsvergunning voor zon groot bouwwerk en als je dat wel krijgt gaat er heel veel tijd aan vooraf.
0 0
MaupCaransaNES
Oh ja, bureaucratie. Zonde.
0 0
yugi
Lijkt me dat zo tent van 3 miljoen wel verzekerd is.
0 0
ajax2004
Idioten, hebben ze daar de gebruiksaanwijzing niet begrepen ofzo?

Bij harde wind tent laten inzakken staat er letterlijk in.

Het enige dat je daar voor nodig hebt is iemand die de stekker eruit kan trekken en 30 man om de touwtjes vast te houden.
0 0
Cello
Zal Adidas ook wel niet blij mee zijn. Zouden ze deze hal gaan repareren òf komt er een compleet nieuwe?. En wie was eigenlijk de eigenaar van de hal? Ajax of Adidas?
0 0
AjaxD1986
Gewoon een echte hal van steen bouwen en er een 3 laags of 4 laags van maken met Facciliteiten en 2 binnenvelden onder elkaar (1 voor de jeugd) en (1 voor Ajax 1).
0 0
Jowen
Toen ik deze titel las, dacht ik in eerste instantie aan het uitgelekte rapport over pisvee
0 0
Cello
Dat was ook mijn eerste idee bij het lezen van die titel.
0 0
De_Realist
Een opblaashal is alleen handig in een land van de eeuwige zomer. Nederland niet dus.
0 0
Capi86
Laat ze maar lekker trainen in de zaal bij warm weer, en buiten bij slecht weer
0 0
Vermeer
Als het regent lijkt het me wel verstandig aap
0 0
De_Realist
Mensen trainen/spelen zo vaak in de regen in Nederland. Beetje regen gaat niemand dood van, het zijn toch geen watjes. Aap.
0 0
Vermeer
Oh gaha bedoelde gap
0 0
De_Realist
Maakt niet uit man, kan gebeuren!
0 0
AjaxD1986
Je kan toch onmogelijk gericht gaan schieten met deze wind? Los nog van het feit dat alles in de rondte vliegt nu. Maar is nog geen reden om iemand hier voor aap uit te maken trouwens.
0 0
De_Realist
Fischer schiet toch al niet gericht tijdens een wedstrijd dus dat zal weinig uitmaken ;)

En als je op had gelet maakte hij mij eerst uit voor een aap.

Zo'n opblaashal is een goed idee om droog te trainen, maar we hebben regelmatig wind, regen en om de zoveel tijd valt er een hele pak sneeuw. Op een gegeven moment kan zo'n opblaashal dat niet meer aan, ergens in Amerika was er ook een stadion met een opblaasdak. Na teveel regen of sneeuw (één van de twee) zakte dat ding in. Ze zijn gewoon niet gebouwd voor ietwat extreem weer.
0 0
Van Reenen
Niemand gewond, gelukkig maar. Reden: er was niemand in de hal aanwezig. Vraag, komt er eigenlijk weleens iemand in die hal ?
0 0
j0rdiii
Ja hoor, de jeugd gebruikt het volop en het eerste was er vorig seizoen ook vaak te vinden.
0 0
Vermeer
Het Boerrje wilde r gaan trainen vandaag met het jonge spul zei hij op twitter
0 0
020Ajacied020
Dat is niet zo mooi, wie zal daar de kosten voor moeten betalen?
0 0
ajaxurk
Je lijkt Overmars wel :P
0 0
020Ajacied020
Betrapt!
0 0
Eric Ajax
Rustig aan, ik ga nu richting ZO met mijn bandenplaksetje. Even plakken, de boel weer opblazen en het is geregeld.
0 0
020Ajacied020
Waarom moeilijk doen terwijl je ook gewoon een opblaaspomp mee kan nemen!
0 0
MaupCaransaNES
Ja slimpie, dan loopt het leeg als je gaat opblazen.
0 0
AFCA-CBS
Jong Ajax zal wel in de arena gaan spelen neem ik aan??
0 0
Sallons@AS
Het Mii-coach centre staat niet op het veld van de Toekomst. Jong Ajax speelt gewoon op de Toekomst. Gelukkig was niemand aanwezig toen die opblaasbal instortte.
0 0
AFC Ajax
2 dagen 2 wedstrijden doen ze toch niet aan?
0 0
AFCA-CBS
Lijkt me niet echt verstandig om op de toekomst te spelen, voor je het weet waait er een tak tegen je kop. Maar misschien is tegen die tijd de storm wel voorbij..
0 0
AFC Ajax
Als er bij een andere jupiler club niet gespeeld kan worden dan word het toch ook gewoon afgelast.
0 0
Afcanijmegen
Schijnt dat de storm afneemt vanmiddag, hopen dat jong ajax gespeeld kan worden.

Totaal geen zin om vi te kijken!
0 0
AFCA-CBS
Bang dat vd gijp Ajax gaat afkraken?? Hahaha
0 0
ram
Wat heeft het kijken van Vi hiermee ook maar een kleine beetje mee te maken?
0 0
Rogyros
Je hoeft toch niet te kijken? Lees eens een boek of zo... :-)
0 0
RobinhoV410
Haha prachtig, couldn't agree more!
0 0
DeCG
Dan ga je toch de kroeg in?
0 0
vakp
Magische krachten van Johan!!
0 0
booi
zal wel door het weer komen
0 0
MaupCaransaNES
Haha. Hij is hier gesignaleerd: de baas van de droogte.
0 0
Sammeister
joh, denk je?
0 0
JariBergkamp
Als er maar niemand gewond geraakt is, lijkt me dat dat ding wel verzekerd is
0 0
Sammeister
Ik dacht dat Ajax sowieso geen cent ervoor had betaalt? zweer dat Adidas het allemaal regelde... of niet?
0 0
JariBergkamp
Zou kunnen daar weet ik het fijne niet van, maar lijkt me dan nog wel fijn dat het verzekerd is en gewoon hersteld kan worden
0 0