Zeer matig Ajax wint wel van Feyenoord

BvdPloeg, 18-08-2013 om 14:30, 149981 views, Ajax Showtime |

Check de casual collectie van Ajax!

BILLENKNIJPEN - Ajax heeft de klassieker met 2-1 gewonnen van Feyenoord. De thuisploeg kwam op achterstand door Graziano Pellè, maar was daarna heer en meester. Kolbeinn Sigthórsson bracht Ajax de voorsprong. Na rust was het slecht en werd de 2-1 op wilskracht binnen gesleept. In een sfeervolle ArenA was Feyenoord de ploeg die uit de startblokken schoot. Ajax kwam er gek genoeg niet aan te pas en de bezoekers kregen al snel een vrije trap, na een overtreding op Pellè. Vormer draaide in en na gefrommel was het diezelfde Pellè die de bal bij de tweede paal binnen rommelde: 0-1. Feyenoord ging door en was weer gevaarlijk uit een vrije trap. Ajax kreeg de vat niet op de wedstrijd en pas na een kwartier hielden de Amsterdammers de bal iets meer in de ploeg.

Alderweireld was degene die een ware schiettent opende. De Belg haalde van afstand uit en Mulder redde goed. In de minuten daarna kwam Ajax in de wedstrijd en Eriksen, Schöne, Ligeon en Fischer zagen schoten geblokt of gekeerd worden. De 1-1 hing in de lucht, maar daar had Ajax uiteindelijk de hulp van arbiter Kuipers bij nodig. Fischer trok de zestien in, werd licht geraakt door Vormer en Kuipers wees naar de stip. De aard van de overtreding was vergelijkbaar met die van Van Rhijn tegen AZ en dus schoot Sigthórsson een verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

Na enkele gele kaarten voor Feyenoord ging Ajax door. De ploeg van De Boer rook bloed en ondanks een verschrikkelijk veld kreeg Ajax waar het recht op had. Ligeon, die geweldig speelde voor de rust, vond Sigthórsson uit een voorzet en de IJslander snoerde alle critici via de onderkant van de lat de mond: 2-1. Kansen op 3-1 kwamen er ook, maar Fischer vond de paal en Schöne kreeg de bal alleen voor Mulder niet in het doel. Feyenoord was aan de overkant nog gevaarlijk via een voorzet van Nelom, maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in het begin van de wedstrijd. Feyenoord had weer de bal, maar dit keer kon Ajax maar moeilijk herstellen. De bezoekers waren dreigend, maar toch echte kansen leidde dat ook weer niet. Vermeer was enkele momenten scherp. Aan de overkant was Ajax heel slordig en vooral Bojan en Schöne deden teveel verkeerd. Hier en daar een geblokt schot uit de omschakeling was het enige wat Ajax aan de dag kon stellen na de pauze.

Met Hoesen voor Bojan hoopte De Boer op iets meer kracht voorin en dat leek wel aardig te werken. Hoewel ook Hoesen oorlog voerde met het veld, bleef de bal iets meer in het bezit van Ajax en dat zorgde er tegelijk voor dat Feyenoord niet gevaarlijk kon worden. De Rotterdammers brachten wel in totaal drie aanvallers, maar alleen Pellè was met een kopbal in het zijnet écht dichtbij. Ajax kreeg daarentegen meer en meer ruimte en met Serero voor Schöne leek zelfs een onverdiende 3-1 weer tot de mogelijkheden te behoren. Hoesen zag een poging gekeerd worden en nadat Vermeer een allerlaatste vrije trap van Feyenoord klemvast kon pakken, haalde de ArenA opgelucht adem.

Door de winst houdt Ajax aansluiting met de top en heeft het zes punten uit drie duels. Feyenoord kent met de derde nederlaag op rij de slechtste seizoensstart uit de clubgeschiedenis. Goede conclusies, maar Ajax zal volgende week in Heerenveen een stuk beter voor de dag moeten komen om niet weer vroeg in het seizoen op achterstand te raken.

Scoreverloop
6' Pellè 0-1
31' Sigthórsson 1-1 (strafschop)
37' Sigthórsson 2-1

Opstelling Ajax
Opstelling Ajax: Vermeer; Ligeon (88' Van der Hoorn), Alderweireld, Moisander, Blind; Schöne (77' Serero), Poulsen, Eriksen; Bojan (68' Hoesen), Sigthórsson, Fischer.

Opstelling Feyenoord
Mulder; Van Beek, Mathijsen (85' Te Vrede), Martins Indi, Nelom; Vormer, Clasie, Vilhena, Immers (69. Armenteros); Schaken (75' Verhoek), Pellè.

Arbiter
Björn Kuipers

Geel
Eriksen (Ajax), Vormer, Mulder, Immers, Vilhena (Feyenoord)
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oudzuid
het is nog 'maar' 2 -1.... graag die marge wat vergroten svp...
0 0
tif0si
het in het crisis storten van de kakkies is gelukt, ze zijn bezig met een inzameling voor de dader van de groene rookbom
0 0
tif0si
het in het crisis storten van de kakkies is gelukt, ze zijn bezig met een inzameling voor de dader van de groene rookbom
0 0
Jappindo
Ballenjongens zeer sterk dit keer in vergelijking met de Ajax-Roda.
0 0
pinballmagic
Ik zag persoonlijk liever Boerrigter dan die Bojan
Vrees dat hij het niet gaat maken
0 0
Allart
Zaten er trouwens Feyenoorders in vak 402? Rond de 40e minuut ging een deel van Vak410 en F-side die kant op.
0 0
Andre3000
Graag echt versterking erbij. Moet gewoon. 3 Punten in de pocket. Top! Moet ook kunnen. Met slecht voetbal. Winnend afsluiten en afdwingen. Maar er moet echt een vleugelspeler bij. En een middenvelder. Tenminste als we mee willen doen in de CL. Dus overwinteren. Dat moet nu gewoon. En al snel de rest in de competitie op achterstand zetten. Komop AJAX!
0 0
Adrianus
Leuk om te roepen dat er versterking bij moet maar kom dan eens met namen. En voor wie zouden die dan in de basis komen? of bedoel je breedte aankopen?
0 0
Rasta
Slechte wedstrijd met maximaal resultaat. 3 punten in de pocket en verder snel vergeten.
0 0
suske
Volledig mee eens. Niets aan toe te voegen!!!
0 0
marley
Ik maak me niet zo druk over de conditie. We hebben een ongunstige start gehad met direct de eerste officiele wedstrijd een verlenging spelen, daarna tegen Roda in een hittegolf spelen, daarna interlandvoetbal en gisteren op een knollenveld. Dat is niet echt een lekker begin. Ik heb er vertrouwen in dat het wel goed komt.
0 0
MosesD
Een redelijk tweede helft van de eerste helft. Voor de rest zeer zeer slecht, to put it miildly.... De Boer rept graag over een brede en gelijkwaardige selectie. Vandaag wederom gezien dat dat totale onzin is.. Een vleugelspeler en een middenvelder graag.
0 0
Sallons@AS
Het gemis van de Jong was duidelijk te merken. Maar desalnietemin heeft Ajax weer een overwinning geboekt op 010. Heerlijk. Zonde dat er een paar van die inteeltsupporters het Abutaleb weer makkelijk maken om weer nee te zeggen tegen uitsupporters. Bojan vond ik weer matig. Hebben wij zo'n speler wel nodig? Komt zijn vorm nog, of is dit het? Misschien zou FdB hem op de positie van de Jong moeten proberen en Andersen rechtsbuiten. Fischer was ook (weer) niet al te best, maar ik zie hoop voor hem op de linkshalf positie wanneer Eriksen volgend jaar vertrekt. Zijn manier van spelen vraagt erom. Ik heb genoten van Ligeon en die mag van mij part lekker blijven staan totdat van Rhijn over het "van der Wiel-syndroom" heen is.
0 0
Cello
Ik maak me nog geen zorgen, maar vraag me wel steeds meer af, wat er met ons Ajax aan de hand is?. Duidelijk, dat de vorm er niet is, maar ook duidelijk, dat de conditie niet al te best is, om nog maar te zwijgen over de grasmat en in hoever dat ermee van doen heeft?. Durf dat niet te zeggen.

Wat wel steeds meer opvalt is dat ook de overtuiging steeds minder wordt, de uitstraling. Wederom de obligate breedte en terugspeelballen.... weinig of geen ballen die vooruit gespeeld worden en dus is ook de verrassing er vrijwel nooit.

Frank heeft ondanks de overwinning heel erg veel werk te doen samen met zijn staf. Want dit is en was niet goed.
Vandaag speel je een ronduit zwak in de tweede helft en mag je God op de blote knieën danken dat het bij Feyenoord al helemaal niet loopt....
0 0
BigDaddy84
Als de conditie echt zo slecht was geweest dan hadden ze daar wel wat aan gedaan. Er worden elke training metingen gedaan en De Boer sprak zelfs uit dat hij nog nooit zo'n lekkere voorbereiding heeft gehad (meer trainingstijd door oefenwedstrijden op dezelfde dag, weinig wisselingen in de selectie ten opzichte van vorig seizoen).

Ik zat er gister ook over te denken en in mijn ogen heeft het te maken met het zetten van een volgende stap. Waar Feijenoord probeert 'voetballend' beter te worden en dus meer het positiespel onder controle te krijgen (en daarin overigens behoorlijk faalt met als gevolg 0 punten), daar probeert De Boer Ajax naar een volgend level te krijgen. En ik krijg het gevoel dat dat ervoor zorgt dat spelers teveel gaan nadenken en te weinig 'gewoon lekker voetballen'. Er lijkt angst en onzekerheid in het spel te zitten en volgens mij heeft dat (natuurlijk naast vorm) gewoon te maken met geen fouten willen maken.

En in mijn ogen gaat het daar de 2e helft ook elke keer mis. We komen elke keer voor (door een periode echt goed voetbal te spelen!) en dan hinkt het team op twee gedachten. Je ziet dat de verdedigers dan blijven hangen en de aanvallers druk willen zetten. Dan krijg je een gigantisch middenveld wat simpelweg niet te belopen is. Met als gevolg het verlies van tweede ballen, meer moeten lopen en zelf ook lange ballen spelen, omdat het speelveld te groot is.

Wat mij betreft moeten er wat spelers opstaan die dit probleem tijdens de wedstrijd inzien en met een oplossing komen. En dat is of blijven jagen en dat dan ook met het hele team doen. Of inzakken, de linies dicht bij elkaar houden en snel counteren (gebruik maken van de ruimtes achter de laatste linie) bij het veroveren van de bal. Ideaal gezien heb je daar in elke linie 1 man voor, maar bijv. Siem zou dit ook makkelijk zelf moeten zien (en in moeten grijpen) aangezien hij het op een gegeven moment niet meer kan belopen. Ook Niklas en Toby moeten het makkelijk doorhebben als elke tweede bal opeens voor de tegenstander is.

Dit klinkt misschien allemaal heel zwaar, maar eigenlijk gaat het om details. Ik geloof ook dat De Boer het spel wilt verbeteren met details. Maar de puzzelstukjes moeten gewoon even goed vallen.
0 0
Intec
In principe wat jij zegt ben ik wel mee eens maar als het te stroef loopt of mensen uit vorm zijn moet je gewoon terug naar de basis. Het lijkt allemaal wel of de jongens geen conditie hebben maar daar ligt het ook niet aan. Dat lijkt me wel duidelijk.

mischien is het ook wel goed als er nog wat jongens verkocht worden en er wat nieuw bloed bij komt. Zorg ook voor nieuwe impulsen. Alderweireld mag wel vervangen worden om daar maar mee te beginnen die is al de heletijd met tranfers bezig zoveel dat hij zich zondag mischien niet genoeg kan concentreren. Vd hoorn of veltman indien fit moet gewoon zijn plaats overnemen. Mischien ook maar boilesen gewoon linksback zetten zijn allemaal factors die kunnen helpen.
0 0
BigDaddy84
Vers bloed kan soms erg goed zijn! Ik denk dat veel analisten en fans zich daarin vergissen. En dat hoeft niet eens een aankoop te zijn, kijk maar naar Ligeon afgelopen wedstrijd.

Betreffende het spel moet je inderdaad terug kunnen vallen op je basis. En op zich deed Ajax dat ook. Toch gaat het dan stroef. Ik denk dat het wat dat betreft met vertrouwen te maken heeft. Er is gewoon teveel angst om fouten te maken waardoor ook het basisspelletje wel eens mis gaat. Hopelijk komt het vertrouwen daarom ook gauw terug!
0 0
Flerenc
Vreemd dat er na het inbrengen van Serero er wel wat meer rust kwam in het spel van Ajax.
0 0
BigDaddy84
Ja, misschien speelde Serrero wat vrijer in zijn rol dan dat Schöne deed. Er lag veel ruimte, dus als hij daar beter gebruik van maakte is het te verklaren. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik op het eerste gezicht niet meteen zag waardoor het kwam. Ik ben geen toptrainer of top analist ;-)
0 0
vakMforever
Helemaal gelijk, het lijkt wel of de spelers niet fit zijn!
Conditioneel zit het niet goed...
AZ thuis voor de JC schaal tweede helft helemaal overhoop gespeeld, Roda thuis tweede helft, AZ uit, ok met 10 man, meer in de tweede helft zakte bij iedere speler door het ijs. Nu tegen Feyenoord in de tweede helft totaal kapot zitten....heel vreemd.
0 0
stefan pluim
Was iedereen maar zo bij de les als blind.
Off topiciemand iets meegekregen van kakkerlakken die ajax shirts hebben afgepakt
om de arena?
Twitteren wel stoere foto's door, maar is volgens mij niet in de buurt, laffe honden.
0 0
stefanwillem
Schone mist het inzicht en loopvermogen van de Jong maar om hem nou weer af te zeiken vindt ik wel weer erg de waan van de dag, hij heeft zeker wel waarde voor ajax. Bojan en Fischer niet gezien vandaag. Iedereen die over Vermeer loopt te zeiken moet de wedstrijd nog maar eens kijken, die keepte een prima wedstrijd en pakte een paar hoge ballen goed. En aub ook nier meteen Ligeon ophemelen t.o.v. van Rhijn, aanvallend was Ligeon erg goed maar verdedigend zag ik hem een paar behoorlijke fouten maken, tevens had hij geen directe tegenstander dus kun je er echt nog geen oordeel over geven. Gewoon gewonnen van 010 en weer verder trainen op de automatismen.
0 0
romanio
Off topic: Op diverse sites lees ik iets over een groene rookbom afkomstig van een kakkie. Heb de wedstrijd op fox gezien, maar mij is nie ts opgevallen. Weet iemand meer?
0 0
niels1992
Was volgens mij vlak voor rust. Ineens een grote groene rookbom in de vakken rondom 403 dacht ik. Waarschijnlijk kakkerlakken inderdaad, Onstond een beetje rumoerige situatie. Gasten van andere vakken wilden ook 'verhaal halen', maar was snel weer over.

Edit: https://www.youtube.com/watch?v=Up8X1b_NdS0&feature=youtube_gdata_player
0 0
afcalegend
de rook pot had ik niet gezien maar zag wel aan het einde van de eerste helft een hele groep in een richting lopen
0 0
swabs
Was op 404, gastje komt van boven lopen en gooit een rookbom op de trappen. Loopt daarna langzaam door maar werd vrij snel in de kraag gepakt door beveiligers.
0 0
Tifosi
Hij zal wel blij zijn dat ie is gegrepen door de beveiligers en niet door supporters. Gewoon weer zo een lafbek. Vorig jaar kwamen ze ook leuk doen met een doekje waar uiteindelijk de naam van die smerige club op stond. Ze hadden dit dusdanig verborgen, zodat niemand het zag, maar ze krijgen er nog steeds een stijve leuter van. 010-ers zijn zieligerds!
0 0
jorikajax
rotterdam west side zou jij ook is moeten doen in de kuip niet haten
0 0
Linaatje04
De 3 punten zijn binnen tegen Feyenoord dus laten we het over positieve zaken hebben.

Ik vond Ligeon een prima pot spelen, met lef en durf. Lekker z'n man voorbij af en toe en een aantal goede voorzetten. Ik hoop dat van Rhijn goed gekeken heeft (denk dat de Boer hem volgende week 'gewoon' weer opstelt namelijk).

Wat me daarnaast positief opviel was dat vanaf het moment dat Serero er in kwam er eindelijk mensen in beweging kwamen. Tot dat moment was het allemaal enorm statisch, waardoor het tempo echt veel te traag was. Wat mij betreft mag hij tegen Heerenveen eens in de basis starten.
0 0
legendslive4eva
Jaaaa! Vorig jaar scoorde die ook uit tegen Heerenveen toch, en in m'n vreugde kon ik de rest van de wedstrijd niet zo goed herinneren ;)
0 0
ambtenaar
Valt me op dat Vermeer bij hoge ballen er niet overtuigend induikt.
Hij moet gewoon knie vooruit erin knallen nu is het te lief.
0 0
jvs
Je kan over Koeman zeggen wat je wil, maar hij had met zijn uitspraak vorige week groot gelijk.
Feyenoord staat eindelijk weer waar het thuishoort.
0 0
Bazinga
Lekker objectieve samenvatting weer van de NOS....
0 0
aJaxppy
het wordt een heel lang seizoen zo.... pffff wat een matige pot!!
0 0
Chachiboy
Ligeon is een verademing ten opzichte van vRhijn, die mag echt even gaan zweten en vrezen voor z'n plek. Ruben speelt lekker vrij en onbevangen nu, maar we moeten niet vergeten dat vRhijn dat ook deed toen hij nog relatief onbekend was en net kwam kijken. De vraag is nu of Ligeon in tegenstelling tot vRhijn dit voor een langere periode kan doen. Ik zou zeggen geef hem een kans.

Verder erger ik me aan supporters die nu meteen Sigthorsson de hemel in schrijven. Sorry hoor, maar hij scoorde uit een penalty en die kopbal was verder gewoon een hele goede spitsengoal. Dat neemt echter niet weg dat hij gewoon te vaak matig speelt en hij voetballend zwaar ondermaats presteert. Hopelijk put hij hier vertrouwen uit en gaat hij het de komende tijd beter doen.

En laat Serero alsjeblieft staan in plaats van Schone. Thulani is behalve het fysieke/verdedigende aspect in alle opzichten beter; technischer, snellere balbehandeling, snellere sprints en meer diepgang. Frank mag wel met wat meer lef gaan spelen en de eerste stap is om Schone te laten banken voor onze kleine Zuid-Afrikaan.
0 0
ELPISTOLERO
Ik heb trouwens de herhaling nog niet gezien, maar die 0-1 leek me vanaf mijn positie best houdbaar, of zit ik mis?
0 0
bansie
Hangt er vanaf wat je onder houdbaar verstaat. In elk geval qua kracht wel maar aangezien de afstand tussen Vermeer en Pellè minder dan 1 meter was kan het gebeuren dat het erin gefrommeld wordt. Zowel Moisander als Toby waren er even niet bij. Ook Pellè wist niet wat er gebeurde. Ik hou het dan ook op een lucky.
0 0
Intec
was gewoon een zeer matige wanvertoning vandaag die wel 3 punten oplevert. ze hebben echt na de penalty tot de rust echt goed gespeeld ervoor en de 2de niet om aan te zien. snap ook niet dat sommige de speles hier met 7 a 8 punten geven. is absoluut niet realistisch er waren er 2 die een 7 verdiende dat was eriksen en ligeon de rest zwaar onder de maat.
0 0
ELPISTOLERO
Wat is Vermeer toch een ontzettende paniekzaaier. Ik zie hem helaas weinig progressie maken op dat gebied, kom op Kenneth, stappen maken!

Niveau viel me alweer niets mee, Fischer, Schone en Bojan hebben het momenteel echt niet.
0 0
bansie
Serieus: wanneer in de wedstrijd zaaide Kenneth paniek volgen jou dan? Hij was juist één van de rustigste op het veld. Wel objectief blijven hè?
0 0
Rayno95
Ik vond Fischer de 1st helft wel redelijk, en 1 actie in de 2de helft, maar voor de rest heb je gelijk, Bojan moet wennen en is ook geen rechtsbuiten
0 0
jorikajax
010 is weer naar de bodem en ook slechte wedstrijden moeten we winnen ben blij met 3 punten
van mij mogen ligeon boilessen basis spelen en andersen en serero veel speelminuten maken.
bojan komt meer op zijn recht in de spits of op het middenveld.
0 0
Rayno95
OFF TOPIC: ik zie net op Twitter dat er een akkoord zou zijn tussen Ajax en Liverpool over Eriksen, maar zie niks dus hopelijk weer onzin van @AjaxSchare
0 0
MarkvanVelzen
Waarom hoor je niemand over dat gemep van die Pelle...
0 0
RensvN
Ligeon zowieso beste man van het veld vandaag!
Op zich goed misschien dat van Rhijn ook weer wat scherper wordt met de hete adem van Ligeon in zijn nek..
0 0
JesusZoonVanGod
Ik vond Ligeon echt goed vandaag, zowel aanvallend als verdedigend ! Beter dan Van Rhijn, die maakt echt heel wat fouten.
0 0
IamLegend
vond ligeon en serero wel goed spelen, laat ze maar meer minuten maken. serero komt er wel en van rhijn moet worden vervangen door ligeon.
0 0
AFCA-CBS!
Alderweireld scheurtje in trommelvlies
0 0
DeBaarsjes
LIK ONZE BUTU'S!!!
0 0
DeKes
We hebben Bojan nu een aantal wedstrijden gezien. Ik ben bang dat het niks wordt. Zaalvoetballer.
Hoesen op rechts, zwervend, balvast, sterk lichaam en doelgericht. Hij is een extra dimensie in een aanval met Sigthornsson en Fischer. Veel switsen. Zo spelend, is Andersen een goede vervanger voor De Jong.
Wat denken jullie?
0 0
3*stars*3
2e helft leek op een horror film, was gewoon eng om onze boys zo te zien spelen in 2e helft.
Blij met de 3punten maar we geven die kakkerlakken indirect vertrouwen alsof hun minimal een punt konden pakken.

Vraag me ook af waarom Fischer en Bojan niet kansen benutten om te switch van flanken want dan is Ajax echt onvoorspelbaar.

Het gras was echt indicatie van 2e helft van Ajax, niet goed..
0 0
AjaxD1986
Toch wel opvallend dat Bojan een 4,5 scoort. Die jongen oogt ook gewoon nog niet sterk, hij kan het tempo niet bijbenen. Dat zegt toch wel wat over z'n fitheid vooral omdat Barca nog een tempo'tje hoger speelt.
0 0
Mike24-7
leek wel of het hele team ziek zwak en misselijk was in de tweede helft.
waar zijn nu die mensen die Kolbeinn Sigthórsson afkraakten hij is een van de weinige die een voldoende haalde vandaag in tegenstelling tot Bojan die nog niet door heeft rechtsbuiten spits te zijn, Ruben Ligeon deed wat Bojan had moeten doen. buitenom een voorzet geven. in plaats van Sigthórsson in de weg te lopen.
0 0
legendslive4eva
Voor die penalty waren er ook wel twee makkelijk gegeven vrije trappen voor Feyenoord, waar die goal ook uit kwam. Ben tenminste blij voor Sigthorsson, snoert al die zeikerds hier wel weer een tijdje de mond.

Ligeon was erg sterk vandaag, mag zijn basisplek houden van mij. Voor de rest liever dit elftal houden met Boilesen erbij, want in Jong Ajax speelt weinig talent dat klaar is voor het eerste lijkt me, na het zien van de vrijdagswedstrijd.
0 0
IamLegend
een aanval werd onderbroken. vond de vrije trap wel terecht. ma wat een schijtdoelpunt was dat pfff van 010. zo zie je maar dat ze niet beter kunnen dan dat.
0 0
Linaatje04
Alderweireld na de wedstrijd gelijk naar t ziekenhuis vanwege misselijkheid. Toch last van klap in duel met Pelle? Hopen dat t meevalt.
0 0
IamLegend
samenvatting: 1e helft was leuk, 2e helft was saai.

3 punten zijn binnen, bam!
0 0
Sjaakvaak
Bas Kuipers? Hij heet toch echt Bjorn, beste BvdPloeg.
0 0
Ajacied055
Mensen vergeten dat de meeste Ajacieden een interland hebben gespeeld deze week. Dat speelt zeker mee. Des te knapper is het hoe ze de gehele 2e helft hebben stand gehouden tegen de druk van Feyenoord, ook al bakten zij er ook vrij weinig van.

De 3 punten zijn in ieder geval binnen en nu op naar SC Heerenveen!
0 0
Linaatje04
Wat een trage wedstrijd.. Erg zwak, van beide kanten eigenlijk. Feyenoord begon heel sterk en toen kneep ik m wel ff. Achteraf viel het mee, ze hebben amper een kans gecreëerd. Een aantal spelers speelden erg zwak vandaag, iedereen stond stil dat maakte het extra moeilijk. Gelukkig achterstand kunnen ombuigen en 3 punten gepakt. Volgende week beter voetballen, want Heerenveen wordt een stuk lastiger als de vorm er nog steeds niet is.

OFF: Beetje oneerlijk om Lasse Schöne 2x in de poll te zetten he ;)
0 0
Cobrakai
Ajax spelers oogte vermoeiend
0 0
Sxndxr
Jammer van deze fletse Klassieker. Feyenoord begon veel meer gedreven dan Ajax. Vermeer ging hopeloos in de fout bij de 0-1. Schone was zeer matig de eerste 30 min. Poulsen kon daardoor niet goed functioneren. Na 15 min zet sterk spel. Eindelijk snelheid in de opbouw. Strafschop was zeer moeilijk te zien in het stadion. Mogelijk contact op de hak. Wel mooi meegenomen. Siem werd duidelijk gemist op het middenveld in de 2e helft. Feyenoord schakelde over op 5-4-1 en Immers kwam meer door. Ligeon of Eriksen waren naar mijn menig man of the match. Leuk voor Siggy de doelpunten. Maar hij komt in de combinatie steeds meer in de problemen. Hoesen viel goed in. Paar mooi acties met en zonder bal. Frank kan niet meer om Danny heen. Bojan blijft klasse uitstralen maar wordt niet goed begrepen. Daley ups en Donna vandaag. Had Biolesen nog wel 30 min gegund. Al met al verdiende overwinning! Maar zeker nog werk aan de winkel. Eriksen mag niet meer verkocht worden. Echt te belangrijk.
0 0
OviMivO
gelukkig die 3 punten binnen, maar zat wel ff gespannen op de stoel...

had het idee dat vooral door slechte communicatie de boel mis ging, nog nooit zoveel keer bij ajax gezien dat 2 mensen op 1 bal af gaan e.d.
0 0
Rob1706
Wat was er met het veld aan de hand? Bal liep stroef en de plaggen vlogen in de rondte. Bojan zal best goed kunnen voetballen maar heb ik nog niet kunnen zien. Is m.i. ook geen rechterspits want trekt heel vaak naar binnen. Tempo veel te laag, slechte wedstrijd van Ajax maar gelukkig wel gewonnen.
0 0
omisom
klopt helemaal dat veld was gewoon een aanfluiting en Ajax onwaardig zeker een ploeg als Ajax heeft een snelle grasmat nodig maar dit ....... nee waardeloos.
0 0
Ajax34
Wat was de grasmat slecht de stukken gras vlogen eruit. Ongelofelijk.
0 0
Warrior
Wat een gezeik alweer na 3 wedstrijden. Elk jaar hetzelfde. We beginnen slechte en eindigen goed. Klaar. Na 3 wedstrijden zeuren sommigen al over spelers. Bojan is net hier...waar lul je dan over. Nog even en dan moet De Boer weer oprotten. En dan dat gezever over psv...nog geen enkele tegenstander van enig niveau gehad, en ze zijn alweer bang. Kortom, hetzelfde liedje als voorgaande jaren. Niks tegen kritiek, maar van een deel hier vraag ik me af, of ze niet beter kunnen overstappen naar psv. Dan heb je "goed voetbal" en goede uitslagen...vlug, want nu kan het nog. Stelletje zeikers
0 0
Rob1706
Wat was er met het veld aan de hand? Bal liep stroef en de plaggen vlogen in de rondte. Bojan zal best goed kunnen voetballen maar heb ik nog niet kunnen zien. Is m.i. ook geen rechterspits want trekt heel vaak naar binnen. Tempo veel te laag, slechte wedstrijd van Ajax maar gelukkig wel gewonnen.
0 0
paulurs
Van der Hoorn is toch een mooie verschijning! Waar Alderweireld amper zichtbaar was achter Pele, stond er met Mike echt een beer.. Ik hoop zo ontzettend dat hij snel de stap naar de basis maakt, dat duo Alderweireld Moisander wordt tegen PSV echt volledig afgemaakt, die zijn beide positioneel zo slecht! Ik houd mijn hart ook vast tegen Heerenveen..

Ligeon vond ik een heerlijke verassing, vooral in de eerste helft heeft hij laten zien een enorme aanwinst te zijn in aanvallend opzicht!

Voor de rest vond ik Hoesen er sterk uit zien, zou hem toch graag een keer zien met Bojan en Fisher naast hem, Sigthorson lijkt geen klik te hebben met FIsher en Bojan..

Eriksen was weer ouderwets wisselvallig, paar geweldige momenten, maar is niet in staat Ajax aan de hand te nemen als we onder druk staan.. Mentaal is hij nog niet klaar voor een overgang!

Waarom Schone niet eerder gewisseld werd, begreep ik niks van, zat totaal niet in de wedstrijd!

Maar het aller belabberdste wat er in de Arena vertoond werd, was de grasmat! Daar moet iemand zich flink voor gaan schamen, dat hielp ook absoluut niet mee met het voetballen..
0 0
Toon meer reacties