Jong Ajax verliest kansloos in Oss

SamVR, 09-08-2013 om 18:21, 83022 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

TEN ONDER - Jong Ajax heeft vrijdagavond kansloos verloren op bezoek bij FC Oss. Dankzij doelpunten van Wesley Deenen en Danny van den Meiracker won de thuisploeg met 2-0. De bezoekende ploeg wist geen vuist te maken. Samenvatting:

In het eerste minuten van de wedstrijd viel het enige kansje voor Ajax te noteren. Marvin Höner kwam in de vijfde minuut net wat lengte te kort om een voorzet van Lesly de Sa binnen te werken. Vijf minuten later kopte Gieljan Tissingh aan de andere kant van het veld over het doel van Ajax. Dat bleek de eerste van vele kansen voor Oss.

Ajax kreeg het al in de openingsfase van de wedstrijd moeilijk en dat leverde gele kaarten op voor achtereenvolgend Danzell Gravenberch, Kenny Tete en Nicolai Boilesen. Met name Danny van den Meiracker was op dreef namens de thuisploeg. Hij schoot na een kwartier spelen in de handen van Mickey van der Hart en in de twintigste minuut kopte de speler van Oss naast. Kort daarna wist hij van dichtbij opnieuw net niet binnen te koppen. Zodoende gingen de ploegen, ondanks een overwicht van Oss, met een 0-0 stand de rust in.

In de rust werden Gravenberch en Tete bij Ajax vervangen door Sven Nieuwpoort en Stanislav Lobotka. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk bleef ondanks de inbreng van vers bloed moeizaam spelen. In de 49ste minuut tikte Wesley Deenen dan ook op aangeven van Van den Meiracker dik verdiend de 1-0 binnen voor Oss. Kort daarna miste Marcel van der Sloot van dichtbij een enorme kans om de score te verdubbelen. De speler had de bal voor het intikken, maar zijn zachte inzet miste richting.

Ajax bracht in de slotfase Sam Hendriks nog in het veld voor Höner, maar het mocht niet baten. In de slotminuut zorgde Van den Meiracker namelijk alsnog voor de 2-0, door van afstand keihard binnen te schieten. Daarna werd er direct afgefloten en verliet Ajax met het schaamrood op de kaken het veld.

Opstelling FC Oss: Arends; Monteiro, Piqué, Tissingh, Ramlal; Van den Ouweland, Van der Sloot (70. Falkenstein), Janssen; Deenen (87. Kapralik), Van den Meiracker, Van de Sande.

Wissels FC Oss: Sahim, Falkenstein, Hultermans, Koopmans, Ndefe, Kaprálik.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Tete (45' Lobotka), Gravenberch (45' Nieuwpoort), Denswil, Boilesen; Sporkslede, De Kamps, Bazoer; De Sa, Honer (75' Hendriks), Sana.

Wissels Jong Ajax: Schmitz, Nieuwpoort, Kuipers, Lobotka, Lazic, Hendriks, Meleg.

Doelpunten:
49' Deenen
90+3' Van den Meiracker
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jeffreytjes
is goed voor de jonkies even een tik op de billen al was maandag natuurlijk wel een hele andere opstelling wat meer ervaring kijk anderson veltman en een spits die tegen ajax 1 aan zit dan zal je vaker van dit soort uitslagen krijgen als de talenten het moeten doen
0 0
Cello
Verder toch ook opvallend, dat Ajax nu vrijwel kansloos onderuit gaat tegen Fc Oss. Terwijl datzelfde Oss, vorige week in een uitwedstrijd bij Jong Twente, op haar beurt redelijk kansloos onderuit gaat met 3-0. Telstar, dat vorige week in de Arena vrijwel niets te vertellen had, wist nu thuis weer wel te winnen van Fc Emmen.
Zou me niet verbazen als dit ene heel onvoorspelbare competitie gaat worden, waarin werkelijk iedereen van iedereen kan winnen/verliezen èn waar waarschijnlijk het thuisvoordeel zwaar gaat wegen.....
0 0
BigDaddy84
Zo te horen is dit een goede wedstrijd geweest voor Jong Ajax. Nu moet het besef er komen dat ze altijd 100% moeten geven. Pas dan kun je verbeteren. Dit laat ook meteen zien waarom supporters niet meteen moeten denken dat Jong Ajax wel even in de top 5 speelt, of zelfs kampioen wordt. Er is nog een lange weg te gaan, maar uiteindelijk is het voor Ajax 1 alleen maar goed.
0 0
denny
die laatste foto haha ze doen net alsof ze kampioen zijn sukkels
0 0
Obnoxious
Het zou ook niet best zijn als Jong Ajax, Jong Twente en Jong PSV alle wedstrijden domineren in de Jupiler League. Ideaal zou zijn als de drie verdeeld zijn over de middenmoot/lagere regionen aan het eind van het seizoen.

Prima dat ze verliezen, kan er niet echt mee zitten. Ze moeten hier gewoon wedstrijden spelen en ervaring opdoen, maakt verder niet uit wat het resultaat is.
0 0
sapp
Het is een schande dat Amsterdam geen tweede BVO kan voortbrengen! SWIFT, AFC, Blauw-WIT bijvoorbeeld hadden nu in de JL moeten spelen ipv het 2e van Ajax. Of desnoods een club uit Amstelveen.
0 0
Ruff Rhythim
Amsterdam heeft ooit zelfs vier BVO's gehad.
Naast Ajax had je DWS, Volewijckers en Blauw Wit.

Die drie hebben het nooit gered, zijn gefuseerd en toen FC Amsterdam gaan vormen, die het in de 70-er jaren verdienstelijk deed.

Maar er was geen draagvlak voor twee BVO's in Amsterdam en FC Amsterdam stierf een langzame dood begin jaren 80, na het precies tien jaar volgehouden te hebben.

Die tweede "nieuwe" Amsterdamse BVO gaat het gewoon niet redden hier, ook 30 jaar later niet.

En wat Jong Ajax betreft, het is geen Ajax 1 die meer wint dan verliest. Ze zullen hard aan het niveau moeten gaan wennen en vaker op hun plaat gaan dan hun grote broer.
0 0
eros
Dat is alleen maar beter! Anders zou Ajax het zelfde overkomen als in Rotterdam; daar vissen Sparta, feynoord (nu nog gecombineerd met Excelsior) en deels Dordrecht in dezelfde jeugd vijver,... Dat probleem hebben wij nu al deels met az!
0 0
Wayout
Afgang, tegen Oss nota bene. Die gassies moeten nog veel leren, en hebben ze Sana en Boilesen ook nog in de ploeg
0 0
Cello
Ik heb de wedstrijd niet gezien. Dat als eerste.

Maar ik zie en lees reactie's, waarbij sommige supporters Jong Ajax gelijkwaardig aan Ajax-1 beoordelen. Dat is niet goed, boys!. Dat is zelfs oneerlijk.
Verder moeten sommigen beseffen, dat voor Ajax a priori het helemaal niet gata om hoog te eindigen in de JL, maar dat het slechts gezien wordt als een betere leerschool voor de toekomstige Ajax-1 spelers kwa opstap en laatste stap van hun opleiding. Nu krijgen ze te maken met fysiek zwaardere tegenstand en soms zelfs technisch betere spelers dan dat ze doorgans in de Beloftencompetitie zouden treffen. Een betere leerschool derhalve.....en zo wordt dat ook gezien en benaderd binnen Ajax.

Niets meer en niets minder. En als men dan onverhoopt een mooi klassement draait (laat staan kampioen wordt), dan is het mooi meegenomen, echter daar draait het niet om!.

Jammer dat sommige supporters dat niet zo zien of willen zien.
0 0
MosesD
Ik merk aan ook deze reactie van jou, dat je zelf nooit op enig niveau hebt gesport. Natuurlijk is er vanuit Ajax een visie en is kampioen worden met Jong Ajax geen eis. Sterker nog, dat is helemaal niet leuk/interessant omdat promoveren (lees de beloning) niet eens mogelijk is.
Maar denk je nu echt dat die jongens met die gedachte in het achterhoofd het veld ingaan? Nee, uiteraard niet. Een sportman wil altijd kost wat kost winnen. Dus denken aan een leerschool doet geen enkele speler binnen de lijnen. Onverhoopt een mooi klassement? Onverhoopt? Zo denkt geen enkele sportman. Winnen, winnen hoort bij Ajax. Ook bij Jong Ajax dus. En verliezen van Top Oss kan daarom pijn doen.
Dat opleiden er bij hoort ben ik met je eens, maar denk vanuit wat je hebt staan aan kwaliteit op het veld. De Olympische gedachte van jou vind ik mooi, maar niet passen bij Ajax. Je moet die jongens ook bijbrengen wat het is om kost wat kost te willen/moeten winnen.
0 0
Cello
Moses.... om met je eerste zin te beginnen. Lachwekkend dat je met zo'n zin begint, want het een kan je niet concluderen vanuit het ander. En je zit er volkomen naast ook nog eens.
Verder moet je proberen begrijpend te lezen, want ik heb het niet geschreven vanuit de sporter bezien, maar vanuit de club. En dat is echt een wezenlijk verschil. Verder heb ik het over supporters, die een Jong Ajax eigenlijk op een zelfde manier willen beoordelen als dat men gewoon en gebruikelijk is te doen bij Ajax-1.
Winnen hoort idd bij Ajax. Maar als je de beleidsveranderingen een beetje gevolgd hebt, dan zou je kunnen en moeten weten, dat alle kaarten binnen Ajax op het zogenaamde vlaggeschip gezet worden. Alles is ondergeschikt aan de prestatie's van Ajax-1. Ja zelfs die van Jong Ajax.
Het heeft dus niks met zogenaamde Olympische gedachte te maken, het heeft dus te maken met wat het beleid is binnen Ajax.
Jij hebt het over kwaliteit, die er op het veld staat. Maar wellicht ben je daarin niet geheel realistisch. Het is het hoogste jeugdelftal van de club (jong ajax). Dat natuurlijk wel kwaliteit herbergt, maar waarin vooral de potentie meer aanwezig is dan de pure kwaliteit. Die moet er uiteindelijk uitkomen, maar zal dat bij lange na niet altijd doen en niet in de laatste plaats omdat het allemaal jonge gassies zijn.

Dat spelers altijd willen winnen èn dat dat ook de instelling moet zijn als men het veld op gaat, dat bestrijdt niemand...alleen ging en gaat mijn betoog daar niet over.
0 0
gebruikersnaam
Niks aan toe te voegen, perfect verwoord
0 0
daslogisch
Een middenveld gevormd door Sporkslede - de Kamps - Bazoer is voetballend wel erg armoedig hoor.
Vind dat er maximaal een van die controlerende spelers moet worden opgesteld. Sowieso stonden er maar bar weinig technische, creatieve spelers in de basis. Drie controleurs op het middenveld met daarachter nog vier verdedigers lijkt mij iig niet de meest logische manier om tot een snelle opbouw en goed aanvalsspel te komen. Als je niet voor punten maar voor ontwikkeling kiest, kun je toch ook met andere opstellingen komen?
0 0
Jeroennajax
Ik was erbij en ik vind dat je erover kunt twisten of het een kansloze nederlaag was. Buiten die twee goals heeft Oss nauwelijks kansen gehad. Ajax was veel meer in balbezit, vooral in de tweede helft. Er was alleen een gebrek aan kwaliteit in vergelijking met het eerste elftal, waardoor ze niet echt tot kansen kwamen als ze tot bij de zestien kwamen, maar met wat geluk had er zomaar een bal in kunnen gaan. Maar zoals hier ook al is gezegd: Jong Ajax hoeft geen kampioen te worden. Het gaat er vooral om om de jonge jongens ervaring op te laten doen tegen teams van niveau. Ik denk wel dat dit goed voor ze is.
0 0
johnnycool
Dan ben je er duidelijk niet bij geweest. Ik wel en zag oa een geweldige ingestudeerde vrije trap die beloond had moeten worden met een kop goal, 2 "doorgebroken spelers" waar Jong Ajax goed weg kwam met slecht 1x geel, een paar dikke kopkansen, vd Sloot die vanaf 3 meter mist en zo nog legio kansen voor FC Oss.

Jong Ajax heeft 1 kansje gehad en een mooi schot van Bazoer dat rakelings langs ging maar dat was niet eens een kans maar leek meer een wanhoopsschot. Sana speelde een draak van een wedstrijd met een instelling die zelfs bij de B1 van FC Oss niet getolereerd zou worden.

Ajacied in hart en nieren maar gewoon een dik en dik verdiende overwinning van de mannen uit Oss die duidelijk wel met passie en vechtlust speelde tegen een veel te nonchalant Jong Ajax dat oogde alsof ze op de heenweg al de overwinning hadden gevierd.
0 0
RafaelvdVaart
Blij dat hier ook nog eerlijke reacties tussen zitten van mensen die de wedstrijd blijkbaar écht hebben gezien. Oss geen kansen gehad, alsjeblieft zeg...

0 0
Bobo het Konijn
Niet te dramatisch, het zou niet best zijn als je alles zomaar wint, het is ook een leerschool voor deze jonge jongens.
0 0
jorikajax
juist !!! van verliezen leren ze juist meer
0 0
wijngaard
Als fc oss-seizoenkaarthouder en levenslang ajax-fan vond ik de enigste bij Ajax met een voldoende
Joeri de Kamps, super agressief op de bal en tempo.
De rest was erg passief en afwachtend.
0 0
CrazyDJ
Wedstrijd niet gezien want ja, het werd niet uitgezonden hè...

Maar goed, 2- 0 verliezen is natuurlijk een wanprestatie.
Ik vrees echter dat jong Ajax in de uitwedstrijden echt veel minder zal zijn en zeker als Ajax het weekend erna moet spelen.
Maar goed, met dit team moet je ook gewoon winnen, benieuwd hoe het team zich nog kan ontwikkelen.

Overigens is het middenveld behalve Bazoer erg matig en kan alleen Bazoer het halen denk ik, misschien dat dat iets verklaart. (en buiten dat is Honer helemaal niks vind ik)

Had lekker gespeeld met Lobotka, Bazoer en Meleg op het middenveld en Hendriks in de spits, dan heb je het beste team met deze selectie kwalitatief gezien...
0 0
Rockslide
Ik snap die heftige reacties niet. Jong Ajax hoeft geen kampioen te worden. Het gaat erom dat jongens zich ontwikkelen en geloof me dat doen ze echt wel. Tegen een teleurstelling oplopen, de vijandigheid richting Ajax, het puur op fysiek verliezen zijn allemaal aspecten die goed zijn om mee te maken voor spelers in ontwikkeling. Dus als ze winnen geen polonaise, als ze verliezen geen huilpartijen.
0 0
lorenz00
Ik ben blij dat Ajax verloren heeft, klinkt raar maar ik heb liever dat ze met moeite aanhaken dan hebben ze heel het seizoen om een hoger niveau te halen dus wordt het ook makkelijker om door te stromen, want uiteindelijk gaat het om Ajax 1. Wordt de wedstrijd nog ergens herhaald?
0 0
Poulsen410
Alfons, opsoute ouwe
0 0
mvdk
Zegt iemand die niet eens weet hoe je 'opzouten' schrijft...
0 0
IamLegend
Snap niet waarom iedereen zo negatief is. Hoeveel mensen hebben daadwerkelijk die wedstrijd gezien? Er waren geen supporters bij die wedstrijd. was niet op fox...

En toch zoveel meningen over de wedstrijd.

Denk dat de verwachtingen gewoon veel te hoog zijn, hoe lager de verwachting hoe minder kans je hebt dat je teleurgesteld word bij een verlies. Jammer voor jong ajax maar hier leren ze alleen maar van en dat is goed voor hun ontwikkeling.
0 0
paulurs
Ik kan mij Lobotka herinneren als middenvelder, wat doet hij op de positie van Tete?

Weet iemand trouwens iets over Nieuwpoort? Ik zie dat hij al 20 is, maar ik heb nog niks over hem gehoord..
0 0
gusanito
Lobotka speelde niet op de positie van Tete. Sporkslede speelde rechtsback tweede helft.
0 0
gusanito
Lobotka speelde niet op de positie van Tete. Sporkslede speelde rechtsback tweede helft.
0 0
ossenaar
Zojuist terug van de wedstrijd.

Ajax viel tegen. Sana won nauwelijks een duel en kwam zelden voorbij zijn tegenstander. Vooral fysiek leggen de jonge ajacieden het af.

Oss speelde vrij degelijk maar niet goed. Ik heb ze beter gezien. Zoals hier al wordt aangegeven zal het een leer proces worden maar een jong Ajax op maandag zal meer punten gaan opleveren dan een jong Ajax dat in het weekend speelt.

Al met al een verdiende overwinning voor Oss.
0 0
boye04
Wat raar dat jonge gasten het fysiek afleggen tegen volwassen profspelers.
0 0
ST
Sana is een leuke speler voor RKC, maar niet voor Ajax. Lesley de Sa is nu al beter dan hem en is 4 jaar jonger.
0 0
Mrger
Het enige wat je AJAX kan verwijten is dat ze Alfons Groenendijk hebben binnengehaald.
0 0
ST
Ik heb ook mijn twijfels bij deze man. Volgens mij een ontzettend aardige man, maar niet iemand die heel geschikt is voor het vak. En dat zou ik ook gezegd hebben als ze vandaag wel gewonnen hadden.
0 0
stijnos
Dat valt wel erg tegen zeg, maar een goed voor het leerproces zoals eigenlijk dit hele seizoen het geval gaat worden.
0 0
Starkoo
Dramatische van een bijna topklasser verliezen niet best!
0 0
ajax18-03-00
2-0...
0 0
Jood79
waar worden tegenwoordig de samenvattingen van de JL uitgezonden??
0 0
AFC Ajax
foxsport en bij wilfred genee toch?
0 0
ST
Waar wordt/werd dit uitgezonden?
0 0
ajax18-03-00
nergens.
0 0
Starkoo
Maak is 1-1 en dan erop en er over!
0 0
ST
Wat is dat toch, dat er steeds met alleen maar verdedigende middenvelders wordt gespeeld.
0 0
Starkoo
1-0 slecht hoor Top hoor je af te maken!
0 0
pimp
Hierdoor ontstaat dat competitievervalsing discussie. Cilissen, Klaassen, Ligeon, Serero, Hoesen & Andersen spelen nu niet mee. Dat scheelt toch een hoop.
0 0
Daan410
Is niet best... Had wel 0-2/0-3 verwacht tegen een vd slechtste teams vd jupiler league... Volgens onze filosofie is dit wel onze toekomst... In de jaren 90 zou jong Ajax over clubs als oss heen walsen. Hopelijk komt dat weer een btje op de rit.
0 0
YaKuZa
Zo dan 2e wedstrijd, eerste goed gespeeld en jij begint te zeuren, wacht het seizoen in godsnaam af!
0 0
Daan410
Kun je heel populair gaan doen... Feit is gewoon dat er HEEL weinig doorstroming vanuit de jeugd is... Het grootste deel vd talenten dat doorbreekt de laatste tijd is aangekocht talent. Gewoon een kritische noot is niks mis mee... Verliezen van Oss (of iig achter komen en een uur lang niet scoren) gebeurt de jeugd van Barca niet hoor! Werk aan de winkel voor Cruijff en co!
0 0
YaKuZa
Moet ik hier echt serieus op reageren?
0 0
boye04
Ik weet niet wat je nou stom zit te lullen over Barcelona maar Barca B eindigde een aantal jaar geleden ook gewoon ergens onderaan in de competitie. Je kan niet van tieners verwachten dat ze tegen volwassen kerels ff opboksen. Dat gaat gewoon niet.
0 0
Godenzoon24
Zo is dat maar Daantje verwacht dat jong Ajax wel even kampioen zou worden na een goed erste duel. Helaas is het met jeugd vallen en opstaan en worden ze juist van meer weerstand en een keer verliezen veel beter. Zeker beter dan alles maar makkelijk kunnen winnen.
0 0
robert R.
Wat sta je nou kortzichtig te lullen...... Je kunt Cruijff's plan pas over 5 jaar beoordelen. En volgens mij zijn Denswil en Tete behoorlijk grote talenten.
0 0
Daan410
Kortzichtig? Volgens mij heeft Cruijff zelf gezegd dat er veel werk aan de winkel is.. Hij heeft juist daarom de verantwoordelijkheid genomen. Ik zeg niet dat het zijn fout is. Maar er is wel werk aan de winkel. Ik ben erg benieuwd of we ooit weer met een team vol Hollands talent met wat aanvulling van buitenaf en ervaring Europees weer een klein beetje mee kunnen doen. Op dit moment is Oss al een horde. Kortom: een lange weg te gaan.
0 0
gusanito
Geel Boilesen
0 0
foshoquz
Pff 1-0 achter.
0 0
gusanito
1-0 oss
0 0
Daan410
1-0 oss
0 0
gusanito
Lobotka en Nieuwpoort erin.
0 0
ajax18-03-00
voor? tete?
0 0
gusanito
tete en gravenberch
0 0
Ajaxgek1980
Is het ook niet zo dat gijpie bedoelde dat homo's voetbal nieteens leuk vinden, ipv dat ze er niet voor "gemaakt" zijn
0 0
ajax18-03-00
ja het word allemaal veel te groot gemaakt die homo's voelen zich allemaal aangesproken hij heeft over het algemeen en hij zegt het tegen niemand persoonlijks.
0 0
Bazinga
Ik vind het echt schandalig dat de wedstrijd nergens gewoon te bekijken is. Fox doet er niks, maar dan ook echt helemaal niks aan. De wedstrijd is niet eens via sidekick te volgen.
0 0
gusanito
Aardige rommelpot in de eerste helft zonder hele grote kansen. Gravenberch speelt tot nu toe een erg obgelukkige wedstrijd. Nieuwpoort en Lobotka lopen warm.
0 0
Pinaki1985
Ongeloofelijk, wat zijn die homo`s snel op hun pikkie getrapt. Nu al 20 min over dit onzin onderwerp.

Ze moeten alles niet zo letterlijk nemen, als ze zich gekwetst voelen, ligt dat meer aan hun zelf
0 0
020Ajacied020
Ligt meer aan die kale...
0 0
IamLegend
haha die homo' s kunnen weinig hebben dat blijkt wel...
0 0
Bazinga
Hoe volgen sommigen de wedstrijd? Zijn er mensen aanwezig?
0 0
RensvN
Beter gaan ze eens over voetbal praten...
0 0
020Ajacied020
Idd.. Hier krijg ik alleen maar een stijve van.... ;p
0 0
bojan
wtf doet nemeth :O
0 0
RensvN
falen:P
0 0
ajax18-03-00
en tete ook geel
0 0
ajax18-03-00
Geel danzell gravenberch
0 0
insectenverdelg
Geel voor Gravenberch...
0 0
insectenverdelg
Waarom is Klaassen niet bij Jong Ajax en niet bij Ajax in de selectie?
0 0
Mace0107
frank de boer vond hem nog niet fit genoeg om hem 2 wedstrijden te laten spelen in 1 week, aangezien hij maandag ook al een hele wedstrijd heeft gespeeld
0 0
insectenverdelg
Ok. MAar waarom dan niet op de bank bij Jong Ajax? Kan dan toch nog 20 minuten meedoen? Zo speelt hij bijna 2 weken niet..
0 0
Ajaxgek1980
Heel raar dat je dan op kanaal 5 van fox sports tekst tv hebt
0 0
RensvN
Jammer dat Ajax niet uitgezonden wordt, maar dan gaan we gewoon kijken hoe Lukoki het doet:)
0 0
Mace0107
Waarom zit boccara nooit bij de selectie, al heel lang niets van gehoord.
Mocht toch verhuurd worden?
0 0
Toon meer reacties