[Update II] Geen contract Moses Daddy

sv, 24-07-2013 om 12:15, 80361 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

VERBAZINGWEKKEND - UPDATE II - Moses Daddy (18) krijgt geen contract bij Ajax. De Amsterdammers zijn toch niet overtuigd van zijn kwaliteiten en zit alweer op het vliegtuig naar Nigeria. Dat bevestigde de persafdeling van Ajax tegenover AjaxLife.nl. Het nieuws is opmerkelijk, omdat Moses Daddy een verpletterende indruk achter liet in de oefenwedstrijd tegen De Graafschap. De debutant scoorde zelfs na enkele minuten al. De Amsterdammers hadden al een mondeling akkoord met de speler over een transfer. Volgens Ajax Showtime ging dat om een optie.

Moses Daddy werd in Nigeria gezien als 'de nieuwe Cristiano Ronaldo'.

Update 13.22u: Volgens Voetbal International wilde Ajax hem alleen een contract geven als hij in aanmerking komt voor het eerste elftal. Aanvullen van Jong Ajax was 'geen optie'. Hij is dan ook 'te licht bevonden' door de technische staf.

Update 14.20u: Onze redacteur Sam van Raalte zocht even contact met Bryan Roy en twitterde het volgende: 'Daddy tekende in mei slechts een voorcontract bij Ajax, zodat Ajax de eerste optie had. Ajax licht de optie dus niet.'
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Echte Ajacied
Jammer, vond het wel een leuke speler wat ik ervan gezien heb. Maar tegen de 5 ton is inderdaad wel veel voor een speler die het allemaal nog moet bewijzen. Dan zit je volgens mij aan vast salaris al rond jongens als Van Rhijn. Dat kan je dan ook niet maken als hij aankomend jaar z'n potjes in de JL gaat spelen.
0 0
NieuweAjax
Moses is donker en hij wordt te licht bevonden??? hmm
0 0
Jantjeajax
Denk dat het te maken heeft met zijn salaris
Buiten de Eu moet hij minimaal 4 ton verdienen
Dan moet hij toch echt veel beter zijn dan wat er nu is
Vandaar de twijfelen ze denk ik
0 0
JohnnyRap
Frank mag een ambitieuze jongen zijn, volgens mij houdt hij ook van 'heel gewoon' en vindt hij de persoonlijkheid van een voetballer minstens zo belangrijk als zijn voetbalkwaliteiten.
Een getalenteerde jongen mag atletisch vermogen en spelinzicht hebben, als hij een onvoldoende scoort op het gebied van ambitie, mentale kracht en sociale intelligentie dan kan dat reden zijn om toch te bedanken.
Anders gezegd: iemand kan een fantastische voetballer zijn, maar als hij moeilijk te coachen is, niet tegen kritiek kan of ruzie maakt met zijn collega's dan heb je aan Frank een slechte.
Een coherente groep maken van jongens die alles voor elkaar over hebben, is voor Frank minstens zo belangrijk, zo niet het hoogste doel.
Bottom line: als buitenstaanders kunnen we onmogelijk inschatten waarom zulke goeie spelers uiteindelijk toch worden weggestuurd, daarvoor moet je eerst een tijdje met ze omgaan.
Ik heb wat dat betreft een groot vertrouwen in Frank als 'normale man'. Laat hij maar de nieuwe Guy Roux worden, hij heeft alles in zich om dat te worden.
0 0
LRY
stel wijven hier zeg!
0 0
bojan
jammer maar ik kan er niet echt over oordelen, te weinig gezien. Wedden dat psv hem haalt haha.. zij scouten gewoon ajax-scouts xD
0 0
Davedinho
Jmmr voor hem en mooi voor ANWAR EL GHAZI!!
0 0
Davedinho
Jmmr voor hem en mooi voor ANWAR EL GHAZI!!
0 0
3star
Hopelijk wordt Cuenca gehaald en ontwikkelen Meleg en El Ghazi zich daarachter.
0 0
RobertoStrife
We hebben nu Bojan al. Is een klasse beter dan Cuenca volgens mij.
0 0
3star
Cuenca kun je proberen om voor 3 jaar vast te leggen. Bojan is geen echte rechtsbuiten, is multifunctioneel in de aanval en blijft waarschijnlijk niet langer dan een jaar. Als Eriksen naar Liverpool vertrekt kan je Cuenca na wat verschuivingen nog wel gebruiken denk ik. Ik denk namelijk niet dat Eriksen blijft.
0 0
Jst
Je gaat er wel heel gemakkelijk vanuit nu dat Cuenca blessurevrij blijft. Voor hetzelfde geld ligt die 2/3 jaar straks weer in de lappenmand en betaal je 3 jaar lang desalniettemin z'n salaris.
0 0
vincent_DV
En jij bent wel heel kort door de bocht, hij heeft een lange blessure gehad....En dan word je meteen blessure gevoelig genoemd, onzin! Ze hadden dan van der Hoorn ook niet moeten halen voor 4 jaar, stel hij zou voor twee jaar geblesseerd raken in zijn 3e jaar, en Kishna ook maar uit de jeugd donderen, kost alleen maar geld, stel hij raakt geblesseerd...Sigthorsson's contract anders ook maar laten ontbinden dan?
0 0
vincent_DV
Vind ik ook, en alle posities dubbel bezet hebben he, leuk hoor Bojan op rechts, maar wat als hij geblesseerd raakt? dan zou je alleen Meleg nog hebben en die is er waarschijnlijk nog niet aan toe om elke week op hoog niveau te spelen, helemaal niet in de CL, of Sana moet het goed gaan doen?
0 0
Diamond3d
Huh... ik dacht dat vele clubs achter hem aan zaten waaronder Milan en Lyon?

Edit: Tottenham en Liverpool dus..
0 0
steefjuhhhh
Off; Vertonghen net geblesseerd uitgevallen bij friendly wedstrijd tegen Sunderland.. Geblesseerd aan zn enkel.. gun je Jantje niet! Hopelijk niet ernstig!
0 0
steefjuhhhh
Of hij blijkt 3 jaar jonger te zijn, en dan mag ie nog geen profcontract... Sinds gisteren kan dat tegenwoordig in het voetbal ;)
0 0
Jowen
verrassend. Wel jammer, dacht dat het een groot talent was. Maar ik vertrouw op onze technische staf.
0 0
DHsuarez16
Net z'n naam op mijn shirt laten zetten!
0 0
MankeNelis
Mazzel dat het geen tattoo is
0 0
meerzicht
Mag hij zijn Oger pak meenemen of ligt die nog ergens...
0 0
BigDaddy84
Dan heb je een uniek shirt! ;-)
0 0
mvdk
Dit vind ik wel erg jammer... Ik was al fan van hem!
0 0
Mokum!
Belachelijk dat mensen die deze jongen één keer hebben zien spelen hier durven verkondigen dat die jongen een contract verdient en dat het technisch hart, dat hem veel langer aan het werk heeft kunnen zien, fout zou zitten! Alhoewel die jongen misschien een goal maakte in die pot tegen de Graafschap, was hij tactisch gewoon niet goed en vooral bezig met de individuele actie, daarnaast vraag ik me af of het iemand is die uberhaupt in het Ajax-systeem zou passen.
0 0
leazi
Psvee zal hem nu wel halen.
0 0
Ben
Geen probleem mee toch? Als PSV spelers haalt die bij ons niet goed genoeg worden bevonden, blijven ze altijd achter lopen.

En bij ons (onze technische staf) zijn ze ook niet gek he, die laten echt niet zomaar een supertalent vertrekken, ook al is er nu geen ruimte voor in de jeugd. Dan hebben we gewoon beter rondlopen.
0 0
leazi
Ja snap ik.
Het was ook sarcastisch bedoeld gehehe.
0 0
spcHenk
Klinkt wel logisch. Hij komt natuurlijk niet uit de EU, dus hij zal meer dan ~¤450.000 per jaar moeten verdienen. Dat is aardig veel geld voor een speler die alleen in de jupiler league speelt.
0 0
JesusZoonVanGod
Klopt niet helemaal wat je zegt, een speler van buiten de EU die jonger is dan 21 jaar krijgt 'slechts' de helft van dat bedrag. Moses is 18 jaar.
0 0
Cello
Daarin heb je gelijk èn wie weet is dat ook wel de grootste reden. Want het is dan wel niet méér dan 450.000 euro, maar zelfs 225.000 euro minimaal is een salaris wat je niet vaak zult tegenkomen in de Jupiler League.
Daarnaast wil men ook vóórkomen, dat er binnen de selectie van Jong Ajax geen scheefgroei komt en er vooral geen scheve gezichten komen. Immers, sta je het toe dat Moses Daddy bij Jong Ajax 225.000 euro minimaal krijgt..... dan heb je bij toekomstige onderhandelingen mbt verlengen van contracten een probleem. Dan willen anderen dat ook. En gelijk hebben ze!. Denk dat er zelf enkele bij Jong Ajax zitten, die misschien nog niet eens de 100.000 euro aantikken.....

Als Moses Daddy gelijk voor het eerste was gehaald had je misschien een minder groot probleem, doordat de salarissen daar al gemiddeld een stuk hoger liggen.

Maar jammer blijft het.... zag het wel zitten voor zover ik hem heb zien ballen.....
0 0
sucre
Gerucht gaat dat die via Nigeria naar Trencin gaat (waar salaris stuk lager hoeft te zijn). Zou geen verkeerde actie zijn natuurlijk, dan in ieder geval nog zicht erop voor weinig/ geen kosten.
0 0
1Zlatan
bron?
0 0
j0rdiii
Allnigeriasoccer, die hebben contact met de zaakwaarnemers van Moses Daddy.

AllNigeriaSoccer ‏@Editor_ANS 1u

This is NOT a rumor, information is from Ajax.Moses Ajala will now return to Nigeria or be sent to Trencin in Slovakia,where he'll earn less

https://twitter.com/Editor_ANS
0 0
1Zlatan
Thanks, stallen bij Trencin lijkt me een goed plan!
0 0
1Zlatan
Toch wel raar hoor, hoop niet dat dit een fout is. Zag net de samenvatting tegen de Graafschap en daar maakte hij een goede indruk. Zou die gelogen hebben over z'n verleden ofzo?
0 0
j0rdiii
Waarom wil niemand geloven dat Ajax hem niet goed genoeg vond?
0 0
meerzicht
Ik hoop wel dat het nieuwe beleid niet omslaat in arrogantie
0 0
Professor
Deze jongen zal wel naar Twente gaan die waren ook al ver met hem voordat ajax kwam.
Vind het persoonlijk jammer dat deze jongen niet komt van wat ik gezien had (niet veel) was het een jongen met wat extra's. En dit missen we toch een beetje bij ajax. Had hem liever achter Bojan gezien dan de Sa. Want de Sa vind ik een speler als Lukoki lekker rennen maar voetballend veel te veel tekort komen voor ajax.
0 0
Jaylen
Als hij naar twente gaat, dan kan ajax hem alsnog over 2 jaar over nemen voor 9,5 miljoen.
0 0
BigDaddy84
Je vergeet dat naast De Sa Meleg en El Ghazi ook aanwezig zijn. Ik snap dat je het in De Sa niet ziet zitten, het is geen absoluut toptalent. Maar met Meleg en El Ghazi heb ik vertrouwen in de toekomst!
0 0
AfcaYid
Duidelijk, jammer. Meer vertrouwen in Meleg dus. Bojan speelt voorlopig op rechts dan kan Meleg klaargestoomd worden in de Jupiler league. Als dit de uitleg is kan ik er mee leven.
0 0
omisom
Ik las net dit stukje bij AS op Facebook:

Wat niet iedereen weet is dat de nigeriaanse voetbal bond 4 clubs heeft geschorst en de spelers, staf noem maar op voor het leven heeft geschorst na uitslagen als 78-0 en 64-0. Waarvan pas in de 2e helft in de dubbele cijfers kamen. De bond gaat elke nigeriaanse speler checken die naar europa is gegaan rond deze tijd. En zal elke club informeren waar een nigeriaanse speler speelt. Over mogelijke dubiuze spelers. Moses daddy, heeft mssn er niets mee te maken maar het is en blijft een vage situatie. Over deze speler is ook niets tot weinig bekend op internet. (oude club ect ect) een goede wedstrijd, scoren, blogs halen met zijn speelstijl. maar goed 1+1=2 .dag moses.

Ik weet niet wat er waar van is maar vond het wel iets om te plaatsen.
0 0
3*stars*3
Wowwww....Vroeg me al een tijdje af waarom er niks staat op ajax.nl over zijn contract ondertekening.
Tja ik ken hem niet goed genoeg om over hem te oordelen maar hoorde goede dingen over hem zoals de Nigeriaanse C.Ronaldo en zijn goede debuut tegen Graafschap.
Goede rechtsbuitens zijn schaars voor een cheap prijs...

Nu maar hopen dat El Ghazi en Meleg toekomstige toppers zijn/kunnen worden...
0 0
CrazyDJ
Dit zou ik erg dom vinden.
Je kan gewoon bij bepaalde spelers in enkele acties zien of ze iets extra's hebben of niet.
Nou, deze jongen heeft dat zeker!

Kom op, haal hem gewoon definitief a.u.b.!
0 0
Rogyros
Tja, dat kun jij vinden. Maar het technisch hart niet. Ik denk dat zij het beter kunnen beoordelen. Jij mag er een andere mening over hebben (ik heb er helemaal geen mening over).

Dat jij zegt dat je bij bepaalde spelers in enkele acties kan zien of ze iets extra's hebben en dat deze jongen dat zeker heeft, overtuigt mij nou niet bepaald. De Boer en Bergkamp hebben hem iedere dag bezig gezien, zijn ook iedere dag met hem bezig geweest. Ik vertrouw iets meer op hun oordeel.
0 0
CrazyDJ
We gaan het zien, mits hij de goede begeleiding krijgt en bij de juiste club komt haalt hij gewoon het niveau dat Ajax ook nastreeft, ik spreek je over, nou, laten we zeggen, 5 jaar of zo? ;)
0 0
jw1982
Let op mijn woorden, die wordt een dezer dagen gecontracteerd door een andere Eredivisionist. Ben bang dat psv er ook nog wel achteraan gaat namelijk. AZ of FC Twente zou ook nog wel kunnen.
0 0
sucre
lekker belangrijk... als Ajax hem niet goed genoeg vindt voor 1e dan is dat zo. Laten die andere clubs hem dan maar nemen. Er is altijd een kans dat je er naast zit, maar remember bijv. Ledezma (voor de ouderen onder ons..) die was ook zo goed dacht men.. had Ajax voor de neus van F'noord weggekaapt op schiphol
0 0
Prestondordt
Ik had precies dezelfde gedachte als jou, zou me niet verbazen.
0 0
grotesmurf
1. Hij is te oud. 2. Hij heeft moreel iets niet juist gedaan (gevalletje Wormgoor?) 3. Ajax bedacht zich, want er zijn al genoeg spelers voor zijn positie? 4. Hij heeft een blessure verzwegen.

Meer kan ik echt niet bedenken. Raar is het in ieder geval wel.
0 0
j0rdiii
5. Ze vonden hem niet goed genoeg.

Hij is afgetest....
0 0
Gregorclegane
6. geen blessure maar bijv hartafwijking?
0 0
KevinR34
Hij zou ook zomaar eens een paar jaar ouder kunnen zijn. Er wordt heel vaak gesjoemeld met de leeftijden in Afrika. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook de reden waarom Nigeria altijd zo goed is in die jeugdtoernooien en Olympische Spelen.
0 0
eros
Gevalletje John Obi Mikel? Die toen hij bij Cape town speeld ook werd afgetest door ajax?
Of Bastos,... die van excelsior/feyenoord ook een aardige ster werd?
We zullen het merken.
0 0
Rayno95
What the fuck?!, hij deed het juist goed en hij zou toch al getekend hebben ... (Foto van boye04) echt een domme actie om hem weer weg te sturen ...
0 0
Gregorclegane
Even het officiele bericht van Ajax afwachten
0 0
PietBon
En nu maar hopen dat we over een paar jaar niet ergens lezen dat ie gescoord heeft voor, Chelsea en dat ie in 2013 was afgetest door Ajax hahaha.
0 0
hav
Ik geloof er geen zak van..

Ik wacht rustig een officieel bericht van Ajax af, tot die tijd geloof ik er werkelijk waar geen ene fluit van.
Ik dacht dat Ajax mondeling al een overeenkomst had voor 3 jaar zodra hij 18 jaar zou worden. Misschien gaat die terug voor privé zaken of iets dergelijks.

Ik wacht Ajax wel af...


*edit: of die gast moet toch ouder blijken dan dat hij daadwerkelijk is.
0 0
Bazinga
of jonger... want dat zou betekenen dat hij nog geen contract mag tekenen.
0 0
eros
Ik weet niet wat hij op de trainingen liet zien,... maar vond hem met Lobotka 1 van de smaakmakers tijdens de voorbereiding.
0 0
Wimmel
Kan zijn leeftijd zijn, andere redenen welke plots naar voren kwamen, iets met zijn zaakwaarnemers.

Even afwachten tot Ajax hierover bericht.
0 0
KevinR34
Wtf wat is dit? Dit had ik nooit zien aankomen. Hij heeft zich toch voldoende bewezen om een contract af te verdienen zou je denken. Hij was een smaakmaker in de wedstrijden die hij heeft gespeelt. Onbegrijpelijk dit. Ik denk dat het niks te maken heeft met zijn voetballende kwaliteiten, maar eerder dat hij of zijn manager te hoge eisen had waar Ajax niet mee akkoord is gegaan, en op een gegeven moment heeft gezegd: Dan niet.
0 0
Bergkamp10
Ze hebben 'm toch niet verward met Lukoki he!?
0 0
oudzuid2
dafuq? onbegrijpelijk dit! over een paar jaar speelt ie waarschijnlijk de sterren van de hemel bij AZ of PSV.....
0 0
RobertoStrife
Zijn voetbalkwaliteiten kunnen niet de reden zijn, hij maakte echt indruk in die oefenpartij.

Ben benieuwd of we hier ooit het fijne vanaf gaan weten.

Edit: Ik zie nu dat Overmars nooit gezegd heeft dat hij getekend heeft, alleen maar: "We hebben afspraken met Moses."

Ik mag hopen dat ze hem een welgevuld trainingsschema hebben meegegeven voor komend seizoen, zodat hij alsnog naar Ajax kan komen!
0 0
boye04
Wel een raar bericht. Ik dacht toch echt gelezen te hebben dat hij al getekend had. Ook op onderstaande foto ligt gewoon een contract op tafel.
https://pbs.twimg.com/media/BJ-GCnzCYAAYK6r.jpg
0 0
j0rdiii
Wat loopt iedereen nou moeilijk te doen dan? Het is altijd om een VOORcontract gegaan. Hij is nooit definitief vastgelegd.

0 0
vincent_DV
Weet je wat ik de hele tijd al raar vond, dat er wel een foto op internet stond waarin hij met een Ajaxshirt en een contract(die foto van jou) maar op Ajax.nl heeft er nooit wat gestaan over zijn komst dus Ajax heeft het nooit bevestigd.. en toch speelde hij al mee met Ajax 1 en Jong Ajax. Dus al met al is het een raar verhaal allemaal...
0 0
gebruikersnaam
Ik ka me niet voorstellen dat zijn voetbalkwaliteiten de reden zijn.

Als dat het geval is dan is het een behoorlijk schaamteloze actie. Men heeft alle tijd gehad om hem te scouten, vervolgens was er een mondeling akkoord met hem, en tenslotte is hij al helemaal naar Nederland gehaald met het idee dat hij nu bij zijn nieuwe club is beland, en dan te zeggen: Oh nee, we vinden je toch niet goed genoeg.
Ik kan niet geloven dat dit de reden is.

Ik ben dan ook benieuwd wat de echte reden is.

Het zou mij niet verbazen als er, toen het contract getekend moest worden, ineens nog wat gasten verschenen die ook zijn makelaars waren en die ook allemaal nog wat eisen hadden. Of hij bleek al 25 te zijn.
0 0
dan300491
Er is inderdaad grote twijfel over zijn leeftijd, maar maak dat maar is hard.
0 0
eros
Botscan?
0 0
dan300491
Sommige mensen hier he....

Er zal vast een goede reden zijn waarom Ajax niet met Moses Daddy in zee is gegaan, je komt en kan namelijk ook niet zomaar onder een mondeling akkoord uitkomen.
0 0
Misc1990
Die tekent volgende week bij PSV!
0 0
Eastwood
Let op: Die lampen duiken er bovenop. Brands zit vast al bij hem in het vliegtuig.
0 0
Gremlinskaffa
Moses mag op schoot bij ome Marcel
0 0
AFCAMM
Bizar...
Ben benieuwd of er een reden naar buiten komt, want die wil ik dan maar al te graag weten.
0 0
BigDaddy84
Grappig dat sommigen hier alweer het oordeel klaar hebben liggen. Wij kunnen moeilijk oordelen aan de hand van wat we hebben gezien. We moeten niet vergeten dat het TH meer heeft gezien van deze jongen. Daarom vind ik de poll ook onzinnig.

Als ik een gok moet wagen ligt het aan zijn handelingssnelheid in de kleine ruimtes. Van wat ik heb gezien had die jongen de actie, snelheid en ook wel de pass in de benen om een goede te worden. Maar aangezien Ajax speelt op de kleine ruimtes en handelingssnelheid erg belangrijk is, kan dit een dooddoener zijn geweest. En dit kan ook makkelijk naar voren zijn gekomen in de rondo's en positiespelletjes die gespeeld worden op de training.
0 0
statham
dit had ik niet zien aankomen. ik dacht dat het zoon ''top talent'' was. het zal me ook niets verbazen als er een andere reden is dan zijn voetbal kwaliteiten.
0 0
RotteBert
misschien heeft het iets te maken met die matchfixing affaire in africa :)
0 0
MoosHulsebosch
Jammer! En een beetje onbegrijpelijk. Hij speelde heel goed toen hij inviel. Misschien laten ze hem gaan doordat Lesley De Sa het verassend (ik had nooit hoge verwachtingen van hem) goed doet in het eerste en aangezien Krkic er nog is en hij ook nog eens zo'n groot salaris verdient? Ik vind het wel vreemd...
0 0
Toon meer reacties