Ajax sluit Ajax Experience

JulesP, 23-07-2013 om 20:05, 34081 views, Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

GEEN WINST DUS DICHT - Ajax stopt per 1 augustus 2013 met de Ajax Experience, zo laat de club weten op de officiële website. De Ajax Experience is bijna twee jaar geopend geweest, maar nooit winstgevend geworden. Ajax laat weten dat de Ajax Experience ondanks verschillende ideeën om meer bezoekers te trekken toch rode cijfers bleef schrijven. Omdat het project verliesgevend was, wordt de Ajax Experience binnen twee jaar weer gesloten.

De officiële Fanshop, die net als de Ajax Experience aan het Rembrandtplein te vinden is, sluit op 1 februari 2014. Ajax laat weten op zoek te gaan naar een geschikte locatie om zijn prijzen en cups aan het publiek te laten zien.
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robinjo1988
Hartelijk bedankt meneer van der Aat!
0 0
Ruff Rhythim
De naam "Ajax Experience" alleen al was gedoemd tot mislukken.

Alsof je naar een scheikundig laboratorium gaat....
0 0
MichelAngelo66
ik ben er zelf binnen geweest het eerste jaar en ik voelde me bekocht. Veel te weinig voor teveel geld.
Snap de insteek wel hoor; centrum van Amsterdam, Hoop Amsterdammers die ff willen kijken, toeristen die je wilt trekken... Maar dan moet het geen zielige vertoning zijn zoals het nu was.

Nee laat het dan bij het stadion zelf. Eigenlijk moet je het ook gewoon niet scheiden. Bekers en stadion zijn een twee eenheid. De rondleiding in de Arena is nu ook halfbakken. je mist de historie van de club die je bezoekt. Dus: Alles terug naar de Arena. Maak daar een prachtige tentoonstelling met alles wat je uit de historisch materiaal (vanen, bekers, foto's, shirts etc etc.) kan vinden. Herbouw op schaal het legendarische De Meer in haar verschillende vormen. Zorg dat de huidige Arena in volle glorie kan worden bekeken en alle voetbal fans willen komen kijken.
Als je dan nog een fanshop hebt in het centrum (en niet zo'n lullig winkeltje) waar je teasers draait van de Arena en bezichtigingen, een Ajax film om fans te attenderen op deze unieke rondleiding... voila!

Als klap op de vuurpijl vanaf de fanshop rondleiding door Amsterdam organiseren die in een Ajax bus langs de Stadsschouwburg en Museumplein (terwijl er in de bus films van de huldigingen aldaar worden getoond) naar de Arena rijdt en weer terug.

Zo moeilijk is het toch allemaal niet. Edwin, je mag me bellen of pm-en.
0 0
ST
Op zich geen slecht idee geweest dit. Rembrandtplein komt iedereen weleens langs in Amsterdam, de Arena echter niet. Denk aan de toeristen etc. Alleen de uitrol van het plan is kennelijk waardeloos geweest. Jammer Van der Aat, Je hebt weinig goeds opgeleverd voor Ajax.
0 0
Danny_428
Alle toeristen die in Ajax geïnteresseerd zijn kwamen toch al naar de ArenA, het museum had daar nooit weggemogen... dus is het uiteindelijk gewoon een domme zet geweest die de club weer miljoenen heeft gekost...
En wat heeft die v/d Aat überhaupt dan wél voor goeds opgeleverd?
0 0
stefan pluim
Raar he, dit wist je toch van te voren.
Je haalt het museum weg bij de grootste trekpleister,
het stadion.
Lekker pandje huren van een vriendje!!
Volgens mij loopt het huurcontractt nog drie jaar door ook!
0 0
Lewis Hamilton
Wat een wanbeleid, gelukkig heeft Cruijff schoon schip gemaakt en die Slop mag ook wel oprotten. Dit soort atletiek/zeilcoaches en bedrijfsmannetjes hadden bijna onze prachtige club persoonlijk de vernieling in geholpen, waar dit ook weer een mooi voorbeeld van is.
0 0
Unknown
Ik weet het niet 100% zeker, maar ik dacht gelezen te hebben dat dit voornamelijk Henri van der Aat zijn idee was, gelukkig is ie weg...
0 0
Randy428
Diegene die het bedacht heeft is behoorlijk op zijn achterhoofd gevallen. Heeft zeer waarschijnlijk dit zelf bekokstooft en het vervolgens er doorheen gedrukt. Zonder ook maar enige vorm van onderzoek. Heel bijzonder dat hierin is geïnvesteerd, want het was vanaf het begin gedoemd te mislukken. Ook de belachelijke prijzen dragen er niet aan bij.

Zorg gewoon dat er gepromoot wordt dat mensen naar het stadion komen, en daar de prijzen én de ArenA kunnen bewonderen.
0 0
Flerenc
Ik heb een aantal stadions met voetbalmusea bezocht (Old Tafford en La Bombonera). Achteraf moet ik toegeven dat het museum gedeelte aardig is, maar dat je toch vooral het stadion wil zien.

Dus zo verbaast ben ik niet!
0 0
Sjaakvaak
Het pand was te duur waardoor de ticketkosten belachelijk hoog lagen.Ik kom er bijna dagelijks langs maar ¤17,- vind ik toch net iets te gortig. Oke, de Camp Nou tour kost ook ¤23,- maar dan krijg je tenminste nog een rondleiding door het hele stadium, langs de kleedkamers, de perszaal, het veld, etc. Denk dat ze met prijzen van ¤10-¤12 al een flink stuk meer bezoekers hadden gekregen.
0 0
JesusZoonVanGod
Toegangsprijs is inderdaad ongelofelijk duur, maar zo gek was dat ook niet eigenlijk. Het pand is voor méér dan 1.000.000 verbouwd en de huur bedraagt als ik het goed heb ruim 500.000 euro per jaar! Dan moet je toch verdomd veel kaartjes verkopen wil je de huur alleen er uit halen en dan praten we nog niet over de bedragen die zijn uitgegeven aan marketing (op onder andere Schiphol).
0 0
Sjakie Wit
" Ajax laat weten op zoek te gaan naar een geschikte locatie om zijn prijzen en cups aan het publiek te laten zien"
Wat dacht je van gewoon bij het stadion?
0 0
pimp
Dit is voornamelijk voor de toeristen. Die komen niet zo snel naar de Bijlmer...
0 0
Willem410
Ik zal niet weten waarom, met de metro ben je er binnen een kwartier vanuit hartje Amsterdam, dat is voor een toerist die heel de dag de tijd heb toch geen probleem?
Als ik als toerist in een stad bent dan wil ik juist het stadion zien van de plaatselijke voetbalclub, en als er dan nog een museum is waar alle soorten europacups staan plus 2 wereldcups dan is dat helemaal mooi meegenomen.

0 0
Sjaakvaak
Behalve wanneer de metrotunnel voor het 3e jaar op rij dicht is in de zomer ;)
0 0
BigDaddy84
Als er nog een huurovereenkomst was zal het een dure afschrijving worden. Maar Ajax kan dat nu betalen. Hopelijk vinden ze een mooie plek (stadion?) om de geschiedenis te laten zien aan alle fans en kunnen ze er ook nog een beetje winst op maken. Deze beslissing is in ieder geval te begrijpen, er was duidelijk geen redden meer aan.
0 0
Bobo het Konijn
Volkomen terecht dat het gesloten is. Dit hoort in de Arena thuis en nergens anders. Heb op vakantie in Spanje de stadions van Barcelona en Real Madrid bezocht en dat zou als voorbeeld moeten dienen. Vooral die van Real was erg indrukwekkend, van bovenin in het stadion via die enorme prijzenkast. het veld (in de dugout kon je zitten!), de persruimte om uiteindelijk in de fanshop te eindigen. Er moet ook verkocht worden. Het liefst zie ik een Ajax een experience zonder overkill aan knullig multimedia, de beelden van die prachtige doelpunten van Cruijff, van Basten en Bergkamp moeten voldoende zijn. Van Gaal's karatetrap mag ook niet ontbreken. Ok, op de foto met een van die mooie bekers natuurlijk is ook leuk.
0 0
AjaxDruten
Ik denk dat het niet bekend genoeg was dat alle prijzen, cups etc in de binnenstad te zien waren. Vrienden van me uit Madrid wilden die graag zien maar wisten niet dat ze daar te zien waren, ze dachten in het stadion, net zoals bij bijna elke club in Europa.

Ik zeg haal de cups etc terug naar de arena en maak daar de stadiontour aantrekkelijker. Er moet natuurlijk wel een officiële fanshop in de binnenstad blijven, maar dat zal niet zon probleem zijn denk ik.
0 0
afct
Ik denk dat vooral het pand te grote kosten met zich mee bracht jammer het idee is niet slecht de uitvoering dramatisch
0 0
RobertoStrife
Tja, ik vind het dom.

Ik denk dat het best mogelijk is om zwarte cijfers te schrijven.
0 0
daslogisch
Dat degenen die dit project begonnen zijn er maar flink wat beter van zijn geworden..
Kan me eerlijk waar niet voorstellen dat men ooit echt het idee heeft gehad dat Ajax hieraan zou kunnen verdienen.
0 0
l0l
Al de kosten naar de heer H. van der Aat sturen en de kosten achterhalen. Wat een puinhoop heeft hij er van gemaakt.
0 0
mvdk
Het was een prachtige ervaring toen ik er een kijkje nam en het ziet er mooi uit. Helaas zijn de kaartjes niet goedkoop en is het pand veel en veel te duur. Dit project kwam verder nooit van de grond en is weg gegooid geld.
0 0
IamLegend
idee:

open experience fanshops over de hele wereld maar dan vooral op luchthavens in alle continenten! En ook bij clubs waar ajax veel mee samenwerkt, ook als ajax scoutdagen heeft in het buitenland. bedenk een mobiele experience fanshop en zo kan ik nog wel ff doorgaan met ideetjes opsommen.

Op die manier kunnen ajax fans toeganglijker worden gemaakt om ajax spullen te kopen etc... En meer kennis te maken met ajax club cultuur, de vakmanschap van spelers opleiden etc...

Hoe meer fans je kan bereiken(evt voetbalpubliek), hoe meer shirt inkomsten genereren etc...... adidas wil ajax hier vast wel bij helpen...

Best wel maf dat zo'n project niet winst gevend is, terwijl er in NL meer dan miljoenen fan zijn van ajax. maar goed er is vast wel een goedkoper alternatieve te bedenken.
0 0
BobHaarms86
Dit zat er aan te komen. Het idee is goed, de locatie is dit niet. Plaats het in/om de ArenA en de euro's vloeien binnen (mits de prijs wordt aangepast).
0 0
sucre
Tjonge jonge, dit is echt een financieel debacle. Goede actie van .. hoe heet die galbak ook al weer? Kom even niet op zijn naam! ... van der aat dus -;(
0 0
AFCAvak410
grote schande deze hele experience...door Van der Aat destijds ondergebracht in een ongelooflijk duur pand in de Amsterdam waardoor dit hele gebeuren door de hoge kosten van het pand al nooit meer rendabel te maken viel. Puur daar gestald voor zo'n vriendje van Van der Aat die bij deze vestiging belangen had.

Hoe leuk zo'n Ajax beleving ook zou kunnen zijn het is een goede zaak dit zo snel mogelijk dicht te gooien.
0 0