Debutant Daddy maakt indruk en scoort

JipVR, 13-07-2013 om 18:00, 158879 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

NIEUWE NR.7 - VIDEO - De 18-jarige Nigeriaanse vleugelaanvaller Simon Moses Daddy heeft in de wedstrijd tegen De Graafschap al een klein visitekaartje afgegeven. De aankoop, die nog moet tekenen, stond in de 64e minuut koud in het veld of hij maakte al de 0-3 in Doetinchem. Daarnaast was hij de smaakmaker in de tweede helft met mooie acties op snelheid en techniek. Ajax won met 0-3. Samenvatting:

Het leek de eerste helft of de Ajacieden nog op vakantie waren. De bal ging rustig rond, heerlijk avondzonnetje op de bol, een klassiek avondje zomervoetbal. De eerste paar minuten probeerde De Graafschap er nog een wedstrijd van te maken,maar zij waren niet bij machte om strijd in de wedstrijd te brengen. De Superboeren probeerde in het begin van de wedstrijd Ajax vroeg onder druk te zetten, later zwakte dit af. In grote kansen resulteerde het niet doordat ze de bal niet langer dan een tiental seconden vast konden houden.

Viktor Fischer had halverwege de eerste helft wat kleine kansjes maar wist ze niet te verzilveren. Vlak voor rust zorgde Ricardo van Rhijn voor een opleving. Hij schoot richting het doel, maar de bal ging ruim over. Aan de andere kant deed Anco Jansen hetzelfde voor De Graafschap, ook hij schoot hoog over. Ajax had het meeste balbezit. maar was voor rust nooit echt gevaarlijk geworden. Zo ging de ploeg van Frank de Boer de rust in met de brilstand nog op het bord.

De tweede helft was interessanter, mede omdat Kolbeinn Sigthorsson vlak na rust de score opende. De IJslander kopte een voorzet van Lesley de Sa binnen. Daarmee was de ban gebroken voor 'een Amsterdams kwartiertje'. Viktor Fischer maakte een knappe combinatie met Siem de Jong en het talent van vorig seizoen schoot de 0-2 in de touwen.

Vanaf de zestigste minuut zaten de Ajax-fans op internet op het puntje van hun stoel, want toen kwamen talenten als Stanislav Lobotka en Simon Moses Daddy in de ploeg en met name de laatste zorgde met zijn dribbels en dreiging voor vuurwerk. Koud in het veld scoorde Moses Daddy de 0-3 uit een corner. Spits Sam Hendriks, die bij De Graafschap vandaan kwam, kreeg ze onder andere van de snelle Nigeriaan op een presenteerblaadje, maar faalde tot twee keer toe.

Afwezigen
Overigens ontbraken Lucas Andersen en Eyong Enoh zaterdag. Volgens Ajax Life heeft Andersen liesklachten en Enoh zou nog te weinig hebben getraind voor een wedstrijd. Dejan Meleg speelt net als Mickey van der Hart op het EK U-19.

Opstelling De Graafschap: Van der Meulen; Van Kouwen, Breinburg, Vincken, Parzyszek, Massop, Maertzdorf, Calvete, Jansen, Van de Kracht, Linssen

Opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Schöne, De Jong, Serero; De Sa, Sigthórsson, Fischer.

Na 60e minuut: Cillessen; Nieuwpoort, Gravenberch, Kuipers, Koppers; Sporkslede, De Kamps, Lobatka; Daddy Simon, Hendriks, Höner.

Doelpunten:
'49 Sigthorsson (De Sa)
'61 Fischer (De Jong)
'64 Moses Daddy

Bijzonderheden:
-

Video:
Bekijk de beelden op de site van RTVNH.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
nickwevers
let op deze man mensen.. men noemt hem ook al de Nigeriaanse Ronaldo... we zullen zien ik hoop dat we nog veel gaan zien van Daddy.... ben benieuwt, heb nu al zin in het nieuwe seizoen!
0 0
Arim_
Eerste selectie: Vermeer, Cilissen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Veltman, Moisander, Blind, Boilesen; De Jong, Schone, Poulsen, Eriksen, Serero, Klaassen; Sana, Bojan, Sigthorsson, Hoessen, Fischer, Boerrigter (20 man)

Tweede selectie: Van het Hart, ?; Ligeon, Tete, Gravenberch, Nieuwpoort, Kuipers; De Kamps, Sporkslede, Bazour, Lobotka, Andersen; Simon, Lukoki, De Sa, Honer, Van Kessel, Hendriks, El Hasnaoui, Meleg (20 man)

En dan vergeet ik vast nog iemand.
0 0
Liefhebber
Ik heb deze wedstrijd helaas niet kunnen zien. Als ik het zo doorlees, waren Moses, Höner en Lobotka best veelbelovend? Zou wat zijn zeg!
0 0
forajax
Moses Daddy.......... DE NIEUWE FINIDI GEORGE!!!!
0 0
Jaylen
1e helft op vakantie, doet me denken aan de voorgaande 7 jaar, maar dan de eerste seizoenshelft!
0 0
Raiko
Wat is dit dan voor stomme titel?

Moses deed het goed, maar laten we Höner niet vergeten.
0 0
grotesmurf
Wat een lange talentjes zeg. FC Smurf ole ole!
0 0
ST
Hoop dat de samenvatting snel ergens online komt.
0 0
RobertoStrife
Komt sowieso op Ajax TV.
0 0
Joduh_Jonguh
kan nog steeds niets vinden!!
0 0
jip
moses daddy toch wel goede voetballer
0 0
AjaxfanRuben
Toch vind ik Sana makkelijk en snel draaien en goed positiespel spelen. Ik vind alleen dat hij te weinig kracht heeft waardoor elke actie van hem op de verdediger strandt. Ik denk dat Sana gewoon back up wordt achter Bojan (als Derk het al niet overneemt, wanneer Fischer speelt op links) en dat Meleg samen met Moses in de Jupiler League gaan strijden om een plekje.
0 0
ST
Sana makkelijk en snel draaien en goed positiespel? Leuk hoor, maar als je als buitenspeler geen goede voorzet hebt en geen passeeractie dan houdt het al snel op.
0 0
afca12
Kan niet wachten tot het seizoen weer begint op naar 4
0 0
RobertoStrife
Volgens Ajax Life was Lobotka de nr.10 en De Kamps dus de nr. 6.

De Kamps was dus de speler die zo goed speelde de tweede helft.
0 0
Tyronetjonaloi
Bijna zonde dat we Moses en Meleg hebben, moet er toch echt 1 van op de bank zitten.. Maar met onze jeugd maken we over een paar jaar een goede kans in de Champions League
0 0
AjaxfanRuben
Lobotka 10, De Kamps 6
0 0
RobertoStrife
Ligeon en Nieuwpoort speelde op rechtsback allebei erg goed, Van Rhijn moet echt wakker worden, anders komt hij op de bank. Op links geld hetzelfde voor Blind, Boilesen was een klasse beter. In de spits gaat het nog spannend worden, Hoesen of Sigthorsson, ik weet op het moment niet wie ik zou kiezen.
0 0
Professor
Natuurlijk de voorbereiding is voor sommige spelers pas begonnen maar Blind en Sigthorsson zullen echt voor 110% aan de bak moeten. Hoesen wordt echt met de wedstrijd beter en Boilesen speelt na zo een hele lange blessure al opmerkelijk goed. Vind Boilesen erg sterk en kan de linkerkant helemaal bestrijken. Hij kan niet alleen met een een/twee de achterlijn halen maar ook met een individuele aktie wat hij dus voor heeft op Blind
0 0
RobertoStrife
Boilesen is gewoon een beest geworden, niet meer een jochie (wat Blind voor mij nog wel is), maar een echte vent, hoe hij met z'n 7mijlslaarzen de hele linkerkant bestrijkt, is echt een kunst!

Hoesen is echt geweldig in de kaats. Alleen hij moet nog wat constanter worden. Denk dat hij zeker een goede spits voor Ajax kan zijn!
0 0
de voetbalkenne
Boilesen speelde vandaag ook niet bijster sterk. Hij was Castelen een aantal keren volledig kwijt, Castelen had wel 2x kunnen scoren. Daarnaast speelde ook Deswil niet echt goed, Gravenberch maakte veel meer indruk.
0 0
de voetbalkenne
Boilesen speelde vandaag ook niet bijster sterk. Hij was Castelen een aantal keren volledig kwijt, Castelen had wel 2x kunnen scoren. Daarnaast speelde ook Deswil niet echt goed, Gravenberch maakte veel meer indruk.
0 0
RobertoStrife
Ik vond zelf Boilesen een stuk beter dan Koppers, Kuipers en Blind. Sterk aan de bal, altijd vrij, opbouwend goed. Verdedigend maakte hij wel één fout, samen met Eriksen en Denswil, waar de goal uit viel.

Gravenberch was vandaag echt verbazingwekkend goed, de verrassing, jammer dat hij nu naar dat jeugdtoernooi moet!
0 0
ST
Blind heeft zo'n goed seizoen achter de rug. Niet voor niets Ajacied van het jaar. Je kunt in mijn ogen niet stellen dat Boilesen beter is, afgaande op die paar wedstrijdjes die hij heeft gespeeld en een jaar later 1 of 2 helften. Ik geloof in allebei.
0 0
RobertoStrife
Ik had het ook over vandaag he, niet over in het algemeen.

Ik denk dat je Blind het beste naar centrum-mid kunt verschuiven, dan gebruik je ze allebei.
0 0
AjaxfanRuben
Boilesen is ook vooral aanvallend heel erg goed, hij heeft een goede balcontrole. Verdedigend zal hij ook nog veel moeten leren. Hij heeft nog maar rond de 10 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld. In die 10 wedstrijden liet hij ook verdedigend nog weleens wat steekjes vallen. Boilesen is in potentie een stuk beter dan Blind.
0 0
AjaxfanRuben
Blind en van Rhijn zijn pas sinds woensdag in training. Ligeon, Nieuwpoort, Boilesen en Ligeon al rond de 2 a 3 weken.
0 0
RobertoStrife
Dat klopt, maar vorig seizoen vond ik Van Rhijn ook al niet geweldig.

Ik zou Blind op CVM proberen, vandaag kwam Schöne daar niet goed uit de verf.
0 0
RobertoStrife
Höner speelde op links ook best aardig trouwens. Goede tweede helft!

Manmanman, wat gaat dat moeilijk worden voor Frank de Boer om hier elke wedstrijd een selectie van 18 uit te maken. Zoveel talent, we mogen blij zijn dat Jong Ajax ook profvoetbal speelt dit seizoen!
0 0
RobertoStrife
Frank de Boer gaat een hel van een seizoen tegemoet, wie moet je selecteren, wie moet je weglaten?

Met Nieuwpoort, De Sa, Moses Daddy, Meleg, Tete, Veltman, Denswil, Sporkslede, De Kamps, Gravenberch, Höner en noem ze allemaal maar op, heb je echt ongelooflijk veel talent lopen!
0 0
ST
Inderdaad wel lastig. Gelukkig spelen ze nu Jupiler league, waardoor ze toch nog het gevoel hebben een stapje omhoog te gaan. Ik denk dat dit seizoen alleen Moses Daddy, Meleg, Veltman en Denswil vast bij de Ajax 1 selectie blijven.
0 0
Lewis Hamilton
Moses Daddy wat een held!
0 0
RobertoStrife
Die Moses Daddy heeft echt een drive en een lekker techniek, Bojan, Meleg en Sana mogen oppassen op die rechterflank!
0 0
ST
Sana gaat de winterstop niet halen bij Ajax denk ik. Die jongen moeten ze echt zo snel mogelijk proberen te verhuren. Desnoods zijn salaris zelf doorbetalen. Mist eigenlijk alles. Wel een hele sympathieke vent, maar nog niet goed genoeg als 4e keus.
0 0
RobertoStrife
Sana was vandaag de slechtste flankspeler.
0 0
l0l
Toch vond ik Sana niet slecht.
0 0
ST
Ja vond ik ook. Maar heb alleen tegen RKC gezien. Vind het wel echt jammer, gun het hem wel.
0 0
RobertoStrife
Klopt, als hij 3 jaar geleden was gekomen, was het gewoon een basisspeler, maar in het nieuwe Ajax zit zoveel talent.

Als ik Groningen ofzo was zou ik Sana een jaartje huren, is volgens mij echt wel geschikt voor de (sub)top.
0 0
ST
Inderdaad, zou ik ook doen als ik hen was. Volgens mij had Heerenveen eerst interesse in hem. Hij is eigenlijk te oud voor jong Ajax, dus ik zou hem ook eerder verhuren dan in de Jupiler league laten ploeteren.
0 0
Joduh_Jonguh
Zo... zelfs Bojan?? Dayuuum, moet zo echt de sammenvating zien.... iemand een idee waar dat kan ?? (of gewoon de site van Eredivisie live?)
0 0
ST
Dat zou ik ook wel willen weten.
0 0
RobertoStrife
Inmiddels krijgt De Graafschap toch weer een paar kansjes.
0 0
RobertoStrife
De Kamps, Daddy, Nieuwpoort en Sporkslede vreten het gras op! Jagen elke bal achteraan en winnen zo veel balbezit.
0 0
1988
Moses Daddy laat leuke dingen zien, alleen staat hij positioneel nog niet goed. Maar dat kan niet anders aangezien hij pas recentelijk bij de club is.
0 0
larzoboy
Nu niet alleen zin in de start van de Eredivisie maar ook in de start van de Jupiler League! Erg leuk om die jonge gasten aan het werk te zien.
0 0
RobertoStrife
Sporkslede zit als een beest achter elke bal aan, mooi om te zien hoe gretig hij is!
0 0
leppe
Wie is die donkere jongen achterin? Wat een beest man. Moses Daddy en Lobotka vind ik allebei in positieve zin opvallen! Denk dat we daar nog wel wat plezier van gaan beleven.

edit: zie hier onder net iemand iets over Gravenbergh zeggen, dat zal hem wel zijn.
0 0
ST
Die Gravenbergh speelde tegen RKC ook al sterk. Ik heb wel vertrouwen in deze man. Is vroeger volgens mij ook aanvaller geweest en nu dus verdediger.
0 0
Multi
Was vroeger een aanvaller ja. En speelt zeker niet onaardig.

Vandaag waren de volgende in mijn ogen positief de volgende 4 het meest positief opgevallen:
Lobotka, Moses daddy, Boerrighter, Liggeon
0 0
ST
Gravebergh is echt een beest.
0 0
Joduh_Jonguh
Ik kan de wedstrijd niet zien.. :(
Maar is Moses Daddy echt zo goed als dat werd gezegd ? ? (voor zover je dat al kan zeggen naar een paar minuuten)
0 0
RobertoStrife
Tot nu toe heeft hij al gescoord en een niet te missen voorzet gegeven (die helaas toch verkloot werd door Hendriks). Dus tot nu toe is hij goed bezig!
0 0
Joduh_Jonguh
Kwam die hendriks van de graafschap deze week ??
0 0
Joduh_Jonguh
Kwam die hendriks van de graafschap deze week ??
0 0
RobertoStrife
Volgens mij wel, lijkt nog steeds een hart voor z'n oude club te hebben en niet te willen scoren, want hij heeft al 2 100% kansen gehad.
0 0
Joduh_Jonguh
ojah, die honer kwam uit duitsland.
Vandaag was wel leuk voor de Ajax fan... net of we in een snoepwinkel konden bekijken wat de lekkere snoepjes in onze winkel zijn (no-h0mo)
0 0
Joduh_Jonguh
Kwam die hendriks van de graafschap deze week ??
0 0
AJAXweownes
Nummer 9 is sam hendriks
0 0
RobertoStrife
Lobotka versiert met een knappe solo een vrije trap vanuit een mooie positive, maar de keeper van De Graafschap redt fabelachtig op de inzet van Sporkslede.
0 0
Joduh_Jonguh
lkkre updates Roberto (Y) Hoe is daddy ??
0 0
Sjaakvaak
Nummer 9 is Hendriks volgens Ajax Life!
0 0
RobertoStrife
Overige wissels Ajax: naast Moses Daddy zijn ook Sporkslede, Kuipers, De Kamps, Hendriks, Lobotka, Höner en Gravenberch ingevallen.

De spits die net die 2 grote kansen miste, is dus wel echt Höner. *edit: ik word gecorrigeerd, het is toch Hendriks.

Gravenberch, Sporkslede, Kuipers en Lobotka mogen vandaag doodleuk 2 keer opdraven!
0 0
RowinAFCA
sporkslede speelt ook voor de tweede maal, tegen RKC als rechtsback
0 0
RobertoStrife
Heb hem erbij gezet!
0 0
j0rdiii
Dat is Hendriks.
0 0
RobertoStrife
Dus Höner speelt op linksvoor?
0 0
Ajax-Hup
aw men, ik lees al die reacties hieronder ik word gek! Ik ben echt benieuwd naar die moses daddy...
0 0
RobertoStrife
Die cameraman is dronken volgens mij, kijkt meer naar het publiek dan naar de wedstrijd.
0 0
l0l
Hij zei net dat ie thee in plaats van koffie, hij vond de koffie niet lekker. Waarschijnlijk even nuchter worden.
0 0
RobertoStrife
En ook vanaf links komt er een prachtige voorzet op de nr. 9, maar weer mist hij. Geen idee wie het is, maar het killerinstinct lijkt te ontbreken.
0 0
l0l
Ben nu al fan van Moses Daddy, wat een speler is dat zeg.
0 0
Van Reenen
Men zegt dat hij de nieuwe "black"Messi is, dus dat kan nog wat worden zeg. Ik ga straks de samenvatting bekijken op Foxsports. Wil pappie of Moses Daddy wel eens zien!
0 0
Joduh_Jonguh
Jah idd, ben nu wel echt benieuwd!! :D
0 0
RobertoStrife
Mooie voorzet van Moses Daddy, maar de nr, 9 van Ajax mist alleen voor de keeper.

(weet niet zeker of het Hendriks of Höner is)
0 0
Jajijdaar
Perfecte voorzet en geniaal gedaan van Moses Daddy. Jammer van Hendriks, mist die bal volledig!
0 0
l0l
Jammer Hendriks
0 0
foshoquz
Wat een actie van Moses, heerlijk!
0 0
Sjaakvaak
Is nummer 9 die net die enorme kans mist Hendriks of Höner?
0 0
AjaxfanRuben
Ik ben fan van Moses Daddy! :P
0 0
3*stars*3
Echt jammer dat ik niet kan zien maar mooi om te horen dat papa Moses gelijk heeft gescoord!
Vraag mij af waarom hij nog geen contract heeft getekend of is dit zeg maar een bevestigings wedstrijd voor de staf?
0 0
RobertoStrife
Hij heeft toch meteen op zijn 18de getekend?
0 0
3*stars*3
Hijs gister 18 geworden maar ik zie nog nks staan op ajax.nl.
0 0
Misc1990
Jajaja! Hahah meteen even zn goaltje! Moses Daddy Ajala Simon of hoe heet die!!
0 0
Link09
Had die daddy al getekend dan ??
Wel lekkere binnekomer !
0 0
l0l
Ik had net wel geluid, hoor ik de koffie is niet te drinken. Zou jij voor mij alsjeblieft earl grey thee kunnen halen met een klein beetje suiker.
0 0
RobertoStrife
Die Moses Daddy is in ieder geval bloedfanatiek, loopt te rennen alsof zijn leven er vanaf hangt!
0 0
martijnf007
0-3!!!!
0 0
erismaar1club
moses haha
0 0
Jajijdaar
Moses Daddy scoort!!
0 0
RobertoStrife
Moses Daddy maakt meteen al de 0-3!
0 0
Toon meer reacties