Cruijff en CL haalden Bojan over

SamVR, 06-07-2013 om 09:48, 34643 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

EXCLUSIEF - Ajax haalde in de nacht van vrijdag op zaterdag Bojan Krkic voor een jaar binnen, maar zoals bekend was de Amsterdamse ploeg niet de enige kaper op de kust voor het toptalent. Drie factoren deden de aanvaller van Barcelona voor Ajax kiezen, vertelt zijn management. 'We zijn erg blij dat de deal rond is, want het heeft wat moeite gekost', reageert Aleksandar Bursac, de zaakwaarnemer van Bojan, zaterdagochtend in gesprek met Ajax Showtime. 'Barcelona was zeer bewerkelijk en hard in de onderhandelingen. Marc Overmars heeft daar echt heel goed werk gedaan en duidelijk gemaakt wat Ajax kan en wil.'

Naast de slagvaardigheid van Overmars waren er nog twee factoren die er voor zorgden dat Bojan naar Ajax trok. 'De speciale band van Bojan met Johan Cruijff en de directe plaatsing van Ajax voor de Champions League hebben er toe geleid dat de keuze op Ajax is gevallen', aldus Bursac. Zodoende kregen Real Betis Sevilla, PSV en Feyenoord het nakijken.

Sam van Raalte
Twitter: @SamRaalte
S.vanraalte@ajaxshowtime.com
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bischer
Wat kan de sfeer snel omslaan op deze site. Iemand die alleen de reacties leest en gisteren nu thuis komt na 2 nachtjes weg te zijn geweest schrikt zich kapot.

Eerst waren veel supporters hier alweer bijna klaar met marc overmars. Hij kocht niet genoeg en liet de grootste Nederlandse talenten voor onze neus wegkapen door de concurrent. We vroegen ons af waar netto Marc mee bezig was. En we twijfelden aan de prestaties van volgend seizoen.

Gisteren was een geweldige dag voor ons Ajacieden:
-Van der Hoorn naar Ajax
-Bojan naar Ajax
-Eriksen, Siem en Toby een grote kans op aanblijven

Nu gaan er geruchten over Toby en Swansea. Maar dat kunnen we nu zelfs al weer opvangen.

En waarom komen al die spelers naar ons toe lees je in hun reacties of die van de zaakwaarnemer? Juist door de prachtige weg die Ajax is ingeslagen met al hun oud-profs op het veld en zelfs achter het bureau.

Marc heeft goed onderhandeld met Barcelona en heeft nog niet zo veel geld uitgegeven als bijvoorbeeld een Pisvee.

Dus alsjeblieft iedereen is hier om zijn reactie te geven en die is niet altijd rooskleurig want zonder kritiek is niemand gebrand om wel de goede keuzes te maken. Maar hou vertrouwen in ons technisch hart.

Want op lange termijn zijn we weer een topclub. Al die talenten die we al in de jeugd hebben en die we erbij hebben gehaald staan er over 3 jaar. Op korte termijn heb je een geweldig team en op lange termijn zullen er zeker ieder jaar 2 talenten doorbreken in het 1ste. Daarnaast nog een topper van buitenaf. En dan verkoop je misschien 1/2 basisspelers per seizoen en dan wordt je ieder jaar beter.

Wat ben ik een fan van een geweldige club!!!

Bedankt Frank, Marc, Johan, Dennis, Jaap, Edwin, en iedereen die ik nu vergeet.
0 0
Indoorajaxzoon
Mooi samengevat! Daar wordt ik nou vrolijk van, ik had al een vermoeden dat Overmars ergens mee bezig was toen hij stoïcijns zei dat Maher niet voor ons moest zijn! En inderdaad heel veel mensen schieten dan meteen in paniek terwijl we allemaal weten wie hier nu achter staan! Dus kom op jongens heb vertrouwen in de koers die onze goden zonen bewandelen!

AJAX CBS!!!
0 0
Koenniiee
Ik zat gister op EL Ajax - PSV (uit 2008, 4-1 winst) te kijken maar wat was dat ontzettend slecht van Ajax kant. Totaal geen lijn in het spel, veel lange ballen en MvB was trainer. Het was werkelijk waar niet om aan te gluren. Wat ben ik blij dat we nu weer heerlijk dominant voetbal spelen.
0 0
heinp
Oproep :
Klassieker en vele andere het is weer goede sfeer op de site ,dus kom maar weer snel terug want de site is herboren blijkbaar en jullie voegen tenminste van alles iets positiefs toe.
0 0
heinp
Nu CL loting , Barca en wij winnen dankzij twee terffers van Bojan hahahah .
Ben benieuwd wie onze echte tegenstanders worden ,en hoop vurig dat we de eerste ronde door komen en zo weer een tiental miljoen op de teller extra pakken , waardoor we nationaal een gat slaan financieel gezien.
0 0
Centario
Hoop het ook, maar dat geld vind ik maar bijzaak en zeker niet belangrijker dan het voetbal
0 0
De Stift
Wat een lekker nieuws! Ik ben heel benieuwd wat deze Bojan kan gaan verrichten! Hij belooft heel wat:

http://www.youtube.com/watch?v=UxBu4CmK948

En daar moet je als verdediging toch helemaal horendol van worden. Twee van die technische, behendige en hondsbrutale zwervers op de flanken: Fischer en Bojan. Terwijl aan de zijkanten voortdurende Blind/Boilesen en Van Rhijn opduiken, in het midden de grote, sterke, aanspeelbare, inzakkende goaltjesdief Sightorsson rondloopt die ruimtes maakt voor De Jong en Eriksen.

Echt, als die laatste twee nog een seizoen blijven dan zie ik enorm veel mogelijkheden voor dit Ajax. Afgelopen jaren heeft De Boer het dominante positiespel met veel positiewisselingen erin geslepen en als iedereen blijft kan het tempo een stuk omhoog gevoerd worden. Dan kan je tegenstanders echt kapot gaan spelen. Nationaal zeker, maar ook internationaal zul je niet meer hoeven te vrezen voor de subtop.

Als De Jong, Eriksen, Alderweireld en Vermeer blijven, dan heb je een team barstenvol talent, maar met de nodige ervaring. Alderweireld/Moisander spelen dan al een heel seizoen samen. Blind heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, maar heeft met Boilesen een concurrent van formaat erbij. Van Rhijn moet de volgende stap gaan maken in zijn ontwikkeling, ook om kans te maken in het Nederlands elftal. Poulsen/Schone zorgen met hun ervaring en kwaliteiten voor de controle op het middenveld, De Jong kan zich eindelijk een heel seizoen laten zien op zijn favoriete plek. Eriksen kan een seizoen gaan exceleren, zeker met die beweeglijke voorhoede. En met jongens als Klaassen, Andersen, Serero, Sana, Boerigter, Hoesen, en Bazoer hebben we fantastisch veel talent en een mooie brede selectie.

Dus De Jong: plak er nog een jaartje aan vast, specialiseer je op de tien, speel je het Nederlands elftal in en vertrek volgende zomer naar een mooie topclub (in plaats van Duitse middenmoot, dat is niet nodig jongen)

En Eriksen: verleng een seizoen, laat zien dat je na een constant seizoen ook echt beslissend kan, dwingend kan zijn. Bedien die schitterende voorhoede met je splijtende passes en wees de spin in het web van Ajax' positiespel. En vertrek volgend seizoen naar Manchester United, Arsenal (zou een mooie club voor je zijn, vraag maar aan Dennis ;), of Barcelona. Want daar ligt je top. Een fenomenaal seizoen bij Ajax, dan hopelijk schitteren op het EK en een grootse transfer maken. Uit het handelen van Dortmund kan je immers al opmaken, dat je nog net niet dát niveau hebt.
0 0
Robinjo1988
Mooi filmpje.. Leuke acties!

Ik heb echt zin in volgend seizoen! Dat wordt idd echt genieten met Fischer en Bojan op de flanken.
0 0
Centario
Helemaal mee eens, behalve dat FdB nooit met een 10 speelt, dus waarom zou Siem zich daarop specialiseren?
0 0
Lewis Hamilton
Waar zijn die Cruijff haters nu? Die man kan toch niks goeds doen? Een boegbeeld die een speler helpt te overtuigen, waar zie je dat, duizendmaal dank N14.
0 0
Bergkamp10
Wat hebben we het toch goed met die Overmars. Het rond kunnen krijgen van dit soort deals, met dit soort clubs en spelers gaat ook zijn uitwerking hebben op de toekomst. We komen er als club veel beter op te staan bij zaakwaarnemers, clubs en spelers. Heel netjes gedaan.
0 0
heinp
Ajax heeft sinds aanstelling Th misschien wel 10 tot twintig jonge gasten binnen gehaald die de komende jaren klakkeloos de leegtes van de vertrekkers moeten gaan invullen .
Huren van enkele jonge gasten om tijd te overbruggen is denk een goede keuze.

Van alle talentjes die aangetrokken zijn kunnen groeien en Ajax kan rustig gaan kijken wie er gaan aansluiten.
Investeren in de jeugd en de training zal dus zijn vruchten gaan afwerpen.
Neemt niet weg dat van alle aangetrokken jonge gasten meer dan de helft het niet zal gaan redden op termijn bij Ajax 1.
Gelukkig is het positief voor Ajax dat we jupiler legaeu gaan spelen en Ajax jeugd ook kan profiteren van injecties in het jeugdplan.
Het is een geruststellend gevoel dat het Th blijk geeft van vasthoudendheid aan JC visie.
Overmars en Van Der Sar kunnen klakkeloos mee liften op de ingeslagen weg.
Ik denk dat Edwin in staat is om een hele grote sponsor vis binnen te gaan halen aan de de hand van Overmars en JC .Hun netwerk is oneindig en maar ook de uitstraling voor een sponsor is oneindig.
Kijk naar de wielersport ,ze geven makkelijk 20 miljoen uit en krijgen alleen maar iets terug via radio ,tv en dagbladen waarvan driekwart alleen tijdens de tour binnengehaald dient te worden.
Alleen al het affiche van gekoppeld aan de legendarische bekendheid van JC doet alle deuren voor een wereld wijde sponsor open.
0 0
Centario
Bel jij de potentiele sponsors ook even?
0 0
Mike24-7
Met dit goede nieuws moeten spelers als Eriksen, de Jong en Alderweireld iets gaan voelen van we zijn met iets moois bezig we blijven nog 1 seizoen.
Ik ben er van overtuigd dat als ze allemaal blijven dat we een grote kans hebben om te overwinteren in de CL en de vierde titel op een rij binnen halen.
0 0
artajax
Zou heel mooi zijn idd maar ik hoop niet dat eriksen gratis de deur uit loopt en hoop ook niet dat ze hem op de bank laten zitten omdat hij een 1jarig contract heeft.
0 0
eros
Laat mn shirtje maar drukken!
Als iedereen blijft, hoeft Overmars niemand meer te halen! Hij is nu al m'n held!
0 0
heinp
Eindelijk geen negatieve reacties te zien ,helpt toch dat Staplethon verdwenen is.
As leest een stuk plezieriger.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Cruijff heeft het wel druk.. eerst een wedstrijdje voetballen en daarna gelijk een topspeler voor Ajax binnenhalen ;)
0 0
heinp
Ik heb genoten van het simele terug knikje van Johan na een buitenkantje voorzet van Wesley en de bal panklaar voor de voeten van Jonk lag .
Ook nog een super aanval na terug kaatsen van Cruijf op Rafael .
Sjakie die mooie dieptebal gaf terwijl hij 75 jaar is ,fenomeel gezicht toch ?
0 0
Johnvanessen
Ajax zal het maandag wel bekend maken ivm het beursgenoteerd zijn. Dan zal hij woensdag of donderdag wel mee trainen neem ik aan samen met vd Hoorn :)
0 0
Robinjo1988
Bedankt Johan en Marc!
0 0
mickey2602
En Frank want door Frank zijn we kampioen geworden en spelen dus CL.En ook de directe plaatsing voor CL heeft Bojan overtuigd.
0 0
Robertbeijt
Dit is natuurlijk een mooie bevestiging van de kwaliteiten van Overmars, maar ik denk dat Ajaxshowtime ook een pluim verdient; De laatste tijd zijn er steeds meer exclusieve berichten en steeds meer 'maakt' AS nieuws in plaats van dat het nieuws verslaat, hulde!
0 0
Bergkamp10
Eens, de berichtgeving is erg gedetailleerd, er staan geen loze geruchten meer en alles lijkt goed achterhaald te zijn. De berichtgeving hier gaat erg vooruit! Bericht van Boyan is ook meteen in de vroege ochtend geplaatst, dan zit je er dus bovenop.
0 0
123Jood
Geheel mee eens.
Ik vind het altijd (behoudens typefouten, maar soit) heel prettig om hier het Ajaxnieuws te volgen. Het maakt voor mij andere voetbalwebsites overbodig. Ga zo door!
0 0
SamVR
Mooi compliment! We doen hard ons best.
0 0
MichelAngelo66
Vind dit toch prachtig om te lezen. Dan sta je er als club gewoon heel goed op. In de zogenaamde Micky mouse competitie toch interesse kunnen wekken van talenten van grote clubs.
Waar blijven nu al die zeikerds die wat over het Technisch team en "onervaren" directie te mauwen hebben?
De komst van dit soort Ajacieden met een groot verleden en vele contacten bij topteams is een zegen!
Dat redt je met Sar, Overmars, Stam, Bergkamp, Jonk, de Boer en Cruijff. Niet met Faber, Hesp, en een trainer van PEC.
Bijzonder dat de eerdere contacten met PSV en Feijenoord zo de prullenbak in gekieperd worden als Ajax belt. Hulde!
0 0
heinp
Mooi zo ,Ajax en Cruijf gaan hand in hand en dat maakt toch net vaak dat kleine verschil dat het dubbeltje naar onze kant valt.
En CL moet toch ook kunnen zorgen dat Eriksen en de Jong en Toby gewoon een seizoen blijven ?
0 0
MankeNelis
Hallo, hand in hand? Dat doen ze ergens anders..
0 0
IamLegend
''bij gebrek aan club iconen laten psv en de rest het nakijken...''

ajax heeft zoveel godenzonen, heerlijk^^

@sam ben het vaak niet eens geweest met jou, ma dit is toch wel 1 van je beste interviews die je geschreven hebt...
0 0
SamVR
Haha dankje!
0 0
wesley01
Bojan welkom bij het barcelona van nederland
0 0
Sxndxr
Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat Barca het Ajax van Spanje is he ;)
0 0