De Boer: 'Siem en Chris niet te stoppen'

SamVR, 05-07-2013 om 17:32, 36524 views, AjaxLife | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.
REALISTISCH - Met het aantrekken van Mike van der Hoorn heeft Ajax al ingespeeld op een mogelijk vertrek van Toby Alderweireld, maar voor Siem de Jong en Christian Eriksen werden nog geen mogelijke vervangers gehaald. Frank de Boer heeft vrijdag echter laten weten nog steeds van het vertrek van die twee middenvelders uit te gaan. 'Als er een club belt en Siem zet daar echt zijn zinnen op, dan schudden we de handen en wensen we elkaar veel succes', zei De Boer tegen Ajax Life. 'Ajax kan best "nee" zeggen omdat het contract van Siem nog twee jaar loopt, maar als hij écht weg wil, kunnen we dat niet uit zijn hoofd praten. Siem gaat natuurlijk niet goedkoop de deur uit, wel voor een goede prijs. Misschien is het voor ons een voordeel dat het WK eraan komt, maar daar praat ik niet met hem over. Siem is slim genoeg om dat zelf in te schatten.'

'Het is voor Christian van belang dat hij de goede keuze maakt', vertelde De Boer verder. 'Als Dortmund inderdaad concreet wordt, hoop ik dat beide clubs het zo snel mogelijk eens worden. Maar als Liverpool serieus wordt voor Eriksen, moet hij daar nog eens goed over nadenken. Als Liverpool blijft spelen, zoals het de laatste seizoenen doet... dan zou ik er niet naartoe gaan. Trainer Brendan Rodgers is pas net begonnen, ze hebben mij ook gevraagd. Misschien gaat de speelstijl wel op de schop. Uiteindelijk moet Christian zelf beslissen, maar als er niets verandert, zou ik het niet doen.'
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
arigold
Nog 3 weken Chris dan teken je zonder transfer een nieuw contract bij Ajax! Beloofd is beloofd! 1 augustus!
0 0
tomajacied
Het is allemaal heel mooi, maar ze moeten eens proberen en investeren te spelers te houden, Ik zie ajax ook graag verder komen in de CL alhoewel kampioenschap ook belangrijk is. Mooi deze gerichte aankopen, en natuurlijk met een ajaxvisie. Ik heb volle vertrouwen in frank marc en de restvan de staff, en het zou vast een reden hebben gehad dat ze maher hebben laten lopen!!
Ajax kampioen!!
0 0
IamLegend
jammer dat siem niet de nieuwe mister ajax word,...
0 0
leazi
Ik vind Siem De Jong een zeer goede speler met de juiste instelling voor ons Ajax.
Maar 'Mister AJAX' word je niet zomaar!
0 0
3*stars*3
Frank is en blijft de grootste fan van Siem in NL....

Als nr 10 (achter Pantelic) deed hij het gewoon geweldig maar als rechtshalf blijf ik Siem gewoon een matige Ajax rechtshalf vinden en dat komt vooral door zijn handelingssnelheid.
Misschien hebben Serero en Eriksen minder body maar die hebben beide meer snelheid en creativiteit en dat bepaald toch tempo op dit niveau.

Bij dode spelmomenten is Siem levensgevaarlijk en vanuit die dode spelmomenten maakt hij elk seizoen minimaal 5goals.

Mijn kritiek op hem is dat hij per seizoen +/-10 wedstrijden van de 40 goed speelt en de rest speelt hij vaak verstoppertje en dat zien meer mensen om mij heen.

En ja mensen gaan nu zeggen dat Siem veel belangrijke goals heeft gemaakt afgelopen seizoen en das waar maaaar...kijk ff compilatie van afgelopen seizoen terug en zie hoe vaak hij assist kreeg van de belangrijkste man om te scoren....Christian Eriksen...
0 0
De_Meer
Als die jongens echt zo graag de stap naar het buitenland willen maken, hou je ze niet tegen. Maar Ajax moet wel alles proberen om beide heren er nog een jaartje aan vast te laten plakken, want dat zou perfect zijn! Ook met het oog op de ontwikkeling van talenten als Andersen, Klaassen en Meleg die je dan wat rustiger kan brengen, alhoewel er ook genoeg voorbeelden zijn van spelers die er gelijk staan als ze voor de leeuwen worden gegooid en er juist beter van worden om gelijk het vertrouwen en veel speeltijd te krijgen.
0 0
Warrior
Het doet me steeds meer denken aan de tijd van Louis van Gaal. Toen Bergkamp en Jonk vertrokken, dacht ook iedereen,
dat we de titel voorlopig konden vergeten. Het liep iets anders.
0 0
DinoZar89nl
Mensen die hier lopen te zeuren dat Frank dit niet zou mogen zeggen (omdat hij een standpunt "zou moeten hebben" waarin een transfer van een van deze mannen uitgesloten is), die hebben er echt geen kijk op. Met alle respect, maar Frank krijgt vol op vragen van media en kan moeilijk geen antwoord geven of een ander antwoord. Hij is eerlijk en geeft zijn mening. Daarbij is een transfer van Siem of Christian niets meer dan realistisch gezien de laatste 3 jaar (3x kampioen, 3x beide belangrijk). Niets mis mee toch, als je het mij vraagt.
0 0
Bergkamp10
Voor Siem is volgens mij de minste interesse geweest tot nu toe en die zie ik ook echt wel blijven. Denk niet dat Siem snel een transferfout maakt, hij wil mee naar Brazilie en daarvoor moet hij zeker nog presteren want op zijn positie zijn er meer gegadigden. Dat kan het beste in je huidige rol als aanvoerder in een bekende omgeving. Siem blijft.

Voor Eriksen is Dortmund afgehaakt en verder blijft het stil rond hem tot nu toe. Als er een club was geweest waarbij hij op 1 stond op het lijstje dan hadden we dat al lang geweten. Denk wel dat hij op plaats 2 of 3 op de lijstjes staat van verschillende clubs, maar dat is nu afwachten wat die clubs aantrekken.
0 0
mvdk
Eriksen zei in mei nog dat hij bij zou tekenen wanneer er in juni nog geen duidelijkheid was. Het zou hem dus sieren als hij woord houdt.
0 0
vakMforever
Ff minpuntje Frank...waarom zou een trainer/coach van Ajax dit soort berichten de media insmijten???
Wij willen uit jouw mond horen:

-Siem en Christian zijn nog niet klaar hier
-Ik wil ze niet kwijt
-Wij zijn al met de voorbereiding bezig
-Zal mijn bestuur te kennen geven dat ze beiden niet weg mogen
-Mijn aanblijven hangt af van het aanblijven van Siem en Christian
-Ik wil overwinteren in de CL
-And last but not least-----wij kunnen dit niet maken voor onze supporters

Of Frank???? Of...is er een clausule in je contract dat je een percentage zal ontvangen bij eventuele verkoop?? Hoop het niet...want dan valt mijn hele beeld van jou in duigen.
0 0
Bergkamp10
Kijk gab, het beleid is als volgt: Ajax wil talenten vanuit de JEUGD door laten stromen naar het eerste. Dat impliceert meteen een lange termijn visie want aan die jeugd wordt nu en vorig jaar aan gewerkt. Ik noem een paar namen: Honer, Hendriks, Meleg, Bazoer, Cerny, Lobotka, binnenkort tekent er een spits uit Ijsland. Dat zijn allemaal spelers waarmee Ajax over 3/4 jaar ver wil komen in de CL. Eriksen is geen jeugd meer. En Eriksen gaat echt niet zijn hele leven voor Ajax ballen. Ajax is voor velen nog steeds een tussenstation. Ook voor Eriksen. We kunnen ook niet opbieden tegen de salarissen die andere clubs bieden. Eriksen kan ergens anders het 3 dubbele gaan verdienen. Wat Ajax wil is spelers met nog een 1-jarig contract verkopen of verlengen zodat ze: A geld verdienen of B langer plezier hebben van spelers die goed op Ajax niveau zitten. Verkopen zal, met wat ik hiervoor schrijf, realistischer zijn dan houden, domweg omdat de uitdaging in een andere competitie groter is, meer geld te verdienen valt voor die spelers en ze stappen omhoog maken. Die gasten willen op een gegeven moment gaan. Wat je straks krijgt met het huidige beleid is een veel regelmatigere doorstroom van goede jeugd, omdat ik verwacht dat Ajax ieder jaar minstens drie toptalenten binnen haalt of zelf opleidt. Dat is gewoon nog even geduld. Wat betreft Eriksen, tuurlijk hoop ik dat hij blijft, maar dan zal het een contract zijn voor 1 of 2 jaar en zeker niet voor 4 jaar.
0 0
Robinjo1988
Wat een hoop bullshit! Vooral die laatste alinea.. -_-

Hij heeft al lang aangegeven dat hij ze beide het liefst ziet blijven. Maar dat bepaalt Frank niet in zn eentje. Je hebt ook te maken met spelers/zaakwaarnemers en andere clubs.

Wat Frankie hier allemaal zegt klopt gewoon.
0 0
BvZ<3FdB
Goed verhaal, op de laatste alinea na. Dat slaat gewoon helemaal nergens op.
0 0
Simba
ondanks je laatste alinea die natuurlijk nogal ver gezocht is in de richting van complottheorieën vind ik wel dat je een punt hebt. Frank heeft uitgesproken door te willen groeien naar de europese top. Dan vind ik dit ook een te slappe houding. Hij mag best zeggen dat hij er alles aan zal doen om deze twee te behouden toch? Hij praat ze verdomme bijna naar een transfer toe.
0 0
l0l
Zou het verkeerd zijn als Siem en Eriksen naar ons luisteren. Teken bij en blijven jaren bij Ajax.
0 0
Bobo het Konijn
Mooi advies aan Eriksen, kijk naar Anita die komt bij Newcastle terecht en krijgt daar te maken met een ontzettende oelewapper als trainer die niet weet hoe voetbal gespeeld wordt.
0 0
oudzuid2
vreemd dat De Boer daar niet over praat met Siem. Ik zou toch wel zo snel mogelijk zekerheid willen hebben, of weten of de kans groot is dat ie gaat... Zou super zijn als ze nog een jaartje blijven. Weet nog wel dat er bij Vertonghen ook sterke geruchten gingen maar ie uiteindelijk ook nog een jaar langer bleef, dus t kan wel..
0 0
gusanito
Wat is snel als de transferperiode pas 5 dagen bezig is. Ajax gaat spelers niet meer laten vertrekken in de laatste 2 weken of de hoofdprijs moet worden betaald. Zo werkt het bij alle topclubs. Als je in die weken nog komt voor een speler moet je 150% willen betalen.
0 0
RowinAFCA
zoals Frank zelf ook aangeeft, Siem is slim en volwassen genoeg om te beseffen dat hij dit jaar MOET spelen om in aanmerking te komen voor oranje...
0 0