Ajax en Dortmund: 'Kloof van 3 miljoen'

BvdPloeg, 28-05-2013 om 09:06, 33020 views, Sporten.dk |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

SERIEUZE VORMEN - Ajax en Borussia Dortmund zijn volgens Sporten druk met elkaar in onderhandeling over de transfer van Christian Eriksen. De Duitsers hebben twaalf miljoen euro over voor de Deen. Ajax hanteert echter een vraagprijs van vijftien miljoen euro, ook met de gedachte dat Dortmund geld heeft na de verkoop van Mario Götze. Volgens Sporten liggen vraag en aanbod dus drie miljoen euro uit elkaar. Volgens het doorgaans goed ingelichte medium geen reden voor paniek. Een delegatie van de verliezend finalist van de Champions League sprak al met Ajax en Eriksens zaakwaarnemer Martin Schoots over een contract voor vijf jaar in Duitsland. Eriksen zou in dat geval zo'n zes miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

'Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen', sprak sportief directeur van Dortmund, Michael Zorc, al tegenover Bild. 'Natuurlijk worden er veel namen genoemd, maar wij geven op dit moment nergens commentaar op'.

Dat Eriksen op dit moment een serieuze optie is, lijkt echter geen geheim meer. Coach Jürgen Klopp zou al bij Zorc hebben aangegeven dat hij hoopt op de Deen, omdat hij volgens de extravagante trainer in het Dortmund-systeem zou passen.

Eriksen zelf gaf al meerdere keren aan dat hij graag wil vertrekken en dat Dortmund voor hem een mooie bestemming is. Wordt vast en zeker vervolgd.


Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vdvaart8
Bayer Leverkusen kan volgend seizoen over de diensten van Kevin De Bruyne beschikken. Diens huidige werkgever Chelsea koopt André Schürrle en leent de Belg een jaar lang voor niks uit.

Bestuurder Wolfgang Holzhäuser meent dat zijn club Bayer Leverkusen daarmee Borussia Dortmund aftroeft in de strijd om De Bruyne, die het afgelopen seizoen uitgeleend werd aan Werder Bremen. De troefkaart is aanvaller Schürrle, die al langere tijd in de belangstelling van de Europa League-winnaar staat.

"Wij zijn het eens met Chelsea", zegt Hoolzhäuser in de Rheinischen Post. "Zij kopen Schürrle voor een bepaalde transfersom en daar tegenover staat dat wij De Bruyne kostenloos lenen voor een jaar. Ik ga ervan uit dat Chelsea staat voor wat overeengekomen is."
0 0
paulurs
Voet bij stuk houden, deze jongen voor minder dan 15 miljoen de deur uit laten gaan, zal ons blijven achtervolgen bij toekomstige transfers..
0 0
Mike24-7
Let op wat er gebeurd, Eriksen vertrekt voor 15 miljoen, denk niet dat Ajax lager gaat dan dat.
Dan gaat Ajax om de tafel zitten met AZ en betaald Ajax 7 miljoen voor Maher.
0 0
Alexander40
Nee, ajax verkoopt Eriksen maar koopt Maher niet omdat az 10m plus wil. Maher gaat noodgedwongen naar buitenland want wil niet nog een jaar bij az spelen. Waarom zou Eriksen naar BVB willen. Altijd voor pl kiezen daar staat tenminste niet de kampioen voor de komende 2/3 jaar vast.
0 0
Fredschuit1
Ik vraag me af of Ajax zoveel moet betalen voor maher.. Ik weet dat supporters graag nieuwe aankopen zien maar is Maher nou zoveel beter als Serero?
0 0
Wayout
20 miljien en geen stuiver minder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
pimp
Ik vind 15 miljoen echt te weinig voor Eriksen. Ik gun hem de overstap van harte, Dortmund is een goede ploeg, maar 20 miljoen zou ik wel een terechte en redelijke prijs vinden. Zeker nadat Dortmund Gotze voor 37 miljoen heeft verkocht en Lewandowski waarschijnlijk ook voor minstens 25 miljoen weggaat.
0 0
afc_red
Moeten wij werkelijk onze beste spelers afstaan voor 15 miljoen?
Nee gvd, deur dicht en pas open doen als het bedrag echt belachelijk hoog is.
We zijn godver de lidl van Europa niet.
Ga maar lekker anders shoppen dan als je maar 12 miljoen voor een speler als Eriksen wil betalen.
AZ vraagt al 15 voor Maher, Eriksen minimaal 25/30.
0 0
MankeNelis
Hoe is het mogelijk dat Benfica en Porto spelers voor giga bedragen verkopen? Straks staat die Klopp te toeteren dat hij een topspeler heeft binnengehaald voor een habbekrats. Net als die gasten in Liverpool en Spurs over Suarez en Vertonghen. Minimaal 15M en geen stuiver minder.
0 0
l0l
Heel simpel, Benfica speelt Europa league finale. Porto is jaren lang een team die topclubs het moeilijk maken. Veel spelers van porto en Benfica hebben 0,0 procent moeite met de aanpassing. De competetitie is van een laag niveau maar niet van deze 2 clubs.
0 0
Tifosi
Ik zit een beetje de reacties te lezen en denk dat mensen irreële bedragen in hun hoofd hebben. We hebben het over de Eredivisie en Eriksen heeft nog maar een contract van een jaar. Daarnaast heeft hij zich Europees nog niet echt laten gelden. Maar jouw argument over Benfica en Porto is wel begrijpelijk. De Portugese competitie stelt ook geen drol voor. Er zijn maar twee teams die daar de dienst uitmaken en toch vangen zij per spelen minimaal 30 mln euro...
0 0
jeffreytjes
nou 12 hebben we al 15 vraag dan maar 15 procent bij doorverkoop of sjoemmelen dat we op 14 komen hebben we toch weer een goeie deal gemaakt want erikson kan je na dit niet meer verwachten dat ie met 100 procent focus meer terugkomt en dan kunnen we gaan kijken wie we gaan nemen
0 0
Intec
bild meld dat dortmund zich versterkt heeft met bernard en de bruyne en dat eriksen afvalt.
0 0
TikkieTerugJaap
Jup, zou ik erg jammer vinden. Mooie club voor 'm.

Borussia Dortmund heeft Mario Götze verkocht aan Bayern München en voor dat bedrag krijgt het sowieso twee spelers terug: naar verluidt zijn Atlético Mineiro-middenvelder Bernard (twaalf miljoen euro) en de door Chelsea aan Werder Bremen verhuurde Kevin De Bruyne (bijna vijftien miljoen euro) aangekocht door de verliezend Champions League-finalist.
0 0
Intec
waar heb je dat vandaan haha ik hoorde het net bij sky sports dat bild het bevestigd en bild is geen broodje aap krant en sky ook niet.

zal wel van de week rond komen met die 2.

0 0
wilyha
gotze en reus weg en de bruyne en eriksen er voor terug
0 0
Mark <3 AFCA
Gierige moffen. Krijgen van CL alleen al verdomme 40 a 50 miljoen tv gelden. Plus die loodgieter die naar Bayern vertrekt voor 37 mil. Hoop dat Overmars zijn poot stijf houdt.
0 0
l0l
Ultieme domme reactie van je, die het niveau van de moffen in de 2e wereld oorlog schetst. Wij verdienen ook veel aan de cl en aan de transfers. Moeten wij dan ook voor elke speler teveel betalen. Moeten wij ook voor Maher 10 miljoen betalen.

Serieus dit is een spel en die is sinds kort begonnen.
0 0
unis
owowow moeilijk hè... om vooral niet te reageren op bepaalde uitspraken...

Maar wat jij zegt met wij verdienen ook veel aan de CL en transfers... dat staat natuurlijk in een schril contrast met die duitsers... Er is zoals je weet een verschil tussen een binnenlandse en buitenlandse transfer... Dus nee Mark zegt niet dat we voor 10 miljoen Maher moeten halen maar zegt dat AFCA eens een goede deal moet maken en niet zoals de afgelopen transfers zoals Jantje.

0 0
oud-west
Erikssen moet je nu gewoon onder alle omstandigheden laten gaan. Je wilt echt geen teleurgestelde speler die de sfeer in de groep verpest. Bovendien zien veel jonge talenten Ajax als een opleidingsinstituut. Zodra we spelers niet meer laten gaan als ze er klaar voor zijn blijven deze talenten weg.

Clubs zijn tegenwoordig niet meer bereid Nederlandse clubs de echte hoofdprijzen te betalen voor spelers. Toch is het aannemelijk dat Eriksen ooit voor veel geld Dortmund gaat verlaten. Daarom ben ik er voor om met hoge doorverkooppercentages te werken. Weet iemand hoe dit toentertijd zat met de transfer van Zlatan?
0 0
ajax4perez
15 miljoen in 1 keer en geen euro minder of andere regeling.
Wij willen ook serieus mee doen in de CL en anders tekent Christian gewoon bij
0 0
l0l
Wisten jullie, dat Ajax op Eriksen niet veel vangt. Daarom kunnen we beter met 15 miljoen akkoord gaan.

10% voor de zaakwaarnemer en ook voor Eriksen. Je bent dan al 20% van het bedrag van 15 miljoen kwijt.
Moet je nagaan dan kom je ongeveer op 12 miljoen uit en dan is het wel te overwegen.

Nu hopen dat ze het in 1x betalen en niet in delen. Daarnaast moeten echt vol voor Maher gaan. Voor dat PSV straks weer via transfers geld binnen sluist. Bovendien geloof ik ook niet dat Siem weggaat. Die heeft een transferbedrag van 20 miljoen boven zijn hoofd.

Toby en Eriksen zullen vertrekken. Hoorn en Maher halen en je hebt fantastisch ingekocht.
0 0
tomajacied
Ik vind het nog steeds een overgewaardeerde speler,makkelijk op te vangen, nooit een echt fan van hem geweest, mist de fysieke kracht. Ik breng hem naar Dortmund, scheelt ze reiskosten, zolang ze die 3 miljoen maar erbij doen
0 0
OKP-AFCA
Fysieke kracht...

Jij snapt er echt geen donder van he, ik heb geen eens zin om het uit te leggen dat Eriksen geen fysieke voetballer is en het daar dus ook niet van moet hebben maar van heel andere kwaliteiten.

Als je dat nu nog niet door hebt.
0 0
Godenzoon24
Wtf, je komt er wel achter als die weg is hoe goed hij was. Maher is echt lang zo ver nog niet.
0 0
dehunt
Ik ben echt benieuwd op welke manier frank de transfer van eriksen gaat opvangen! Maar hij heeft al mijn vertrouwen
0 0
afct
Ik mis hem nu al kzooi
0 0
RobertoStrife
15 miljoen kan ik mee leven, is een aardig bedrag voor iemand met maar 1 jaar contract.

Dan 7 miljoen (als AZ realistisch is) daarvan naar Maher, heb je ook een aardige vervanger.
0 0
dvandew
Ik vind het nog betrekkelijk weinig wat Ajax vraagt. Zeker 20 miljoen moeten ze vragen.
0 0
robert R.
Kan me vergissen. Maar volgens mij krijgt Eriksens vorige club 5% van het bedrag.
0 0
wilyha
12 mil doen zeg ik , en dan 10 maher halen 2 mil winst lijkt me niet slecht
0 0
MokumInMeHart
12 miljoen voor Eriksen is wellicht zo gek nog niet, maar ik vind 10 miljoen voor Maher echt te gek. Ik vind Maher een uitstekende speler, maar we geven dan weer het signaal af: 'Wij betalen gewoon de hoofdprijs.' Dat is juist wat we niet meer wilden doen, toch?
0 0
pimp
6 miljoen per jaar? Kunnen die Duitsers dat inmiddels ook al betalen? ****** he wat lopen we dan ver achter!
0 0
Hart4Ajax
Het blijft me toch verassen dat we praten over miljoenen alsof het warme broodjes zijn. Betrap me hier zelf ook steeds weer op haha.
0 0
ajaxsupreme
Prima club voor Eriksen. Jammer dat zo'n groot talent voor zo (relatief) weinig wordt verkocht.

Thank you Eriksen! http://youtu.be/gBAacmxYMug
0 0
3star
Ik vind het wel meevallen. Mensen kijken zich altijd stuk op de transfersom. Waarde Eriksen: +/- 15 miljoen + 3 kampioenschappen + 3x CL-inkomsten = reken maar uit.. Mooie deal zo.
0 0
TUFACADEMY
Wauw wat een salaris, dat is bij ajax echt ondenkbaar, logisch dat iedereen weggaat
0 0
Raikkonen94
Als het verschil tussen vraag en aanbod slechts 3 miljoen is, gaat dit dus overeen komen. 12 miljoen variabel en 3 miljoen aan prestatieclausules? Eriksen is veel meer waard, maar met nog een eenjarig contract is dit begrijpelijk. Ik gun hem de stap wel naar een mooie club als Dortmund. Hopelijk is het snel rond, dat is voor zowel Eriksen als Ajax het beste.
0 0
AFCABart
Die komen er dus wel uit!
0 0
Finance
Ik gun Eriksen alles na wat hij voor Ajax heeft betekend. Echter, als hij het echt zo goed voor heeft met onze club als hij wil doen geloven, dan kan hij ook genoegen nemen met een jaarsalaris van 5,4 Miljoen zodat Dortmund ons gewoon 15 Miljoen kan dokken.
0 0
gebruikersnaam
Wat een onzin zeg. Dortmund heeft centen zat.
0 0
Finance
Dortmund is geen Madrid, Monaco, City of Chelsea. Nadat ze zelf op het randje van een faillisement hebben gebungeld, gaan die echt niet meer uitgeven aan een speler dan dat ze zelf vinden dat die waard is. Zelfde concept als dat Ajax zelf hanteert dus.

Bovendien; een jaarsalaris van 6 miljoen??? Kom op zeg....
0 0
Intec
gotze had 7 milj jaar salaris en bij bayern nu 9,5
0 0
vakMforever
15,000.000 en de helft van een eventuele verkoop (meeropbrengst boven 15 milj.)
Fantastisch afscheid geven en hem laten voelen dat hij altijd terug kan komen....3x kampioen geworden met Ajax. Het ga je goed Chris, wij gunnen je deze transfer!!
0 0
Jst
14 miljoen zou een mooi bedrag zijn voor Ajax.
0 0
Jowen
12 mil vind ik nog best tegenvallen... over een paar jaar zal die wel weer voor het dubbele een transfer maken
0 0
aajjaaxxx
Jammer dat de laatste jaren al onze topspelers vertrekken met een één-jarig contract. Je vangt daardoor veel minder geld dan wanneer je een speler verkoopt met een langlopend contract. Normaal gesproken had Eriksen voor ongeveer 10 miljoen euro meer de deur uit moeten gaan.
0 0
AFCAMaster
Juist, en daar moet nog een slag worden geslagen. Het zullen echter de zaakwaarnemers zijn die de contracten in willen perken, zodat ze de speler en hunzelf een extraatje kunnen geven. Het is aan Marc en Frank om spelers als Fischer etc ze nu gewoon voor 4 á 5 jaar vast te leggen, je gaat toch wel aan die jongen verdienen.
0 0
Obnoxious
Je vergeet alleen dat voetballers een hoger salaris willen wanneer ze een contract voor meerdere jaren afsluiten. Dat is dan weer tegenstrijdig met het salarisplafond wat vorig jaar ingesteld is.
0 0
AFCAMaster
We hebben het over jongens als Fischer hè, die heeft überhaupt nog niet de status om in de buurt van het salarisplafond te komen. Die jongens moeten gewoon veel spelen en als je presteert word je daar later alsnog wel voor beloond. De spelers bieden geen gunst aan doe hier te spelen, Ajax faciliteert deze jongens met het beste wat ze kunnen krijgen als ze jong zijn. Daar wordt een prijs voor betaald; een lager salaris, als je het vergelijkt met de Europese topclubs.
0 0
l0l
12 miljoen vind ik al een mooi bedrag om Eriksen weg te doen. Maar voor 15 is ook wel lekker, gewoon lekker veel uit de pot halen.
0 0
eros
En dan Strootman voor 20 miljoen naar Man utd,.... VRAAG DE HOOFDPRIJS!!!
0 0
TOOL
Als Ajax 15 kan krijgen dan vind ik dat wel een mooi bedrag voor een speler die nog 1 jaar onder contract staat. Sowieso vind ik het een hoop geld voor een aanvallende middenvelder die weinig doelpunten maakt. Hij is best wel goed hoor maar of hij ook zo goed is als dat hij soms wordt neergezet, dat vraag ik me wel eens af.
0 0
robert R.
Voet bij stuk houden Ajax! Die k*t Duitsers barsten van het geld.
0 0