'Jong Ajax dicht bij Jupiler League'

SamVR, 23-05-2013 om 17:29, 16191 views, VI |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

BIJNA DEFINITIEF - Jong Ajax en Jong FC Twente zullen aankomend seizoen deelnemen aan de Jupiler League. Dat is donderdag besloten tijdens een vergadering van de eerstedivisieclubs in Zeist. De KNVB moet het nu nog overnemen en zal dat besluit op 4 juni nemen. De beloften van Ajax, PSV en FC Twente hebben zich aangemeld, maar Ajax en FC Twente zouden de voorkeur krijgen.

Afgelopen seizoen gingen AGOVV en Veendam failliet, waardoor er slechts zestien clubs overbleven in de competitie. Door de komst van Jong Ajax en Jong FC Twente is het totaal weer op achttien clubs gekomen. Net als in de Spaaanse eerste divisie mogen beloftenteams niet promoveren en kunnen zij ook geen periodetitel pakken.

Eredivisie Live zal alle wedstrijden van de eerste divisie aankomend seizoen live uitzenden. De wedstrijden worden op maandag, vrijdag, zondag of zaterdag gespeeld.
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Dat je losse kaartjes straks kan kopen, dat geloof ik wel. Maar hoe zou het gaan voor seizoenkaarthouders??. Als je dan zowel Ajax-1 als de beloften wilt volgen, zouden er dan ook aparte seizoenkaarten komen en zo??.
En dat is nog los van de vraag waar of men uiteindelijk gaat ballen..... De Toekomst kan je denk ik kwa beveiliging en ook kwa 'uitsupporters', waar je dan mee te maken krijgt, genoegelijk vergeten.

Persoonlijk zou ik het wel wat vinden als de beloften dan naar het Olympisch zouden verkassen. Toch dé plek met veel historie voor onze club. Berichten als zouden we naar Almere gaan met de beloften.... nou nee, dat lijkt me niks!.
0 0
Frank e
ik ga zeker een wel in het stadion zitten als ze in de arena gaan spelen machtig mooi toch .. hoe lossen ze het eigenlijk op met de beker en eventueel kampioenschap?
0 0
Melvin01
Sowieso niet on de arena. Dat gaat ten kosten van ons veld. kampioen kun je niet worden, dan wordt nummer 2 rechtstreeks gepromoveerd lijkt me. Olympisch stadion klinkt goed! Ook almere stadion lijkt me een optie als thuis haven. Nog betere samenwerking!ipv topklasse onder de eerste divisie zou ik het 2e team competitie kiezen! Daarin promotie en degradatie. Daaronder zou ik de topklasse laten voetballen en daaronder hoofdklasse etc etc
0 0
Frank e
almere lijkt me niks als dan toch liever het olympisch stadion. We blijven wel een amsterdamse club he... Dat van dat promoveren snap ik maar daarom is het een rare constructie ook met de eker enzo..
0 0
steefjuhhhh
Weet iemand waar deze wedstrijden gespeeld zullen worden? Wel top dit! Alleen ik denk nu dat we Almere City niet meer gaan gebruiken als satelietclub..
0 0
AFCAMM
De tekst klopt niet helemaal. Het gaat niet om de nummer 1 en 2 van de Eredivisie, maar de beloftes.

"Welke teams dat zijn is nog niet bekend. Tot nu toe zijn Jong Ajax, Jong PSV, Jong Twente en Jong Vitesse de kandidaten om de overstap te maken. Mochten de clubs onderling geen beslissing kunnen nemen, zal de KNVB een beslissing nemen op basis van de ranglijst van de beloftencompetitie. Dat zou betekenen dat Jong Ajax en Jong FC Twente worden toegelaten."

Zou voor de ervaring goed zijn als Ajax mee kan doen. Maar of het praktisch is?
Nou ja... Dat zullen ze bij de club veel beter weten dan ik.
0 0
stijnos
Hehe eindelijk (noodgedwongen) doorgang, al is de manier waarop een beetje discutabel omdat men niet wist dat dit ingevoerd ging worden. Maar het feit dát er eens iets gedaan wordt aan de gesloten boel van de competities in Nederland is al heel wat. Hopelijk wordt het dan ook voor topklasse clubs in de toekomst aantrekkelijker om te promoveren, bv doordat regels mbt contractspelers wordt aangepast. Waarom kan zoiets wel in Belgie en niet in Nederland?
0 0
Cello
Allereerst lees ik hierboven, dat de nummers 1 en 2 van de Eredivisie hun belofteteam mogen inschrijven. Zijn dat niet Ajax en PSV ipv Ajax en Twente?.

Verder vraag ik me af wat voor consequentie het heeft wbt het uitkomen voor de beloften dan wel voor de hoofdmacht. Ik bedoel..... nu kunnen spelers bij wijze van spreken heen en weer geschoven worden. Speel je als reserve op zondag niet of slechts een deel van de wedstrijd in Ajax 1 dan gebeurde het nog wel eens dat die spelers wel op maandag bij de beloften speelden. Kan dit nog steeds?. Hetzelfde wat anderen ook al aangaven, wanneer een speler van een blessure terug kwam ging dat doorgaans via Jong Ajax.... kan dit nu ook nog?.

Of is er nu straks sprake van echt twee aparte selectie's, waarop alleen nog maar tijdens de transferwindows van samenstelling gewisseld kan gaan worden?. En hebben we dan ipv 25-30 spelers voor beide selectie's niet een aantal meer spelers nodig?.
0 0
3star
Maarre.. Waar moet nu de revalidatie plaatsvinden van geblesseerde spelers (23+) van Ajax 1? Ik had begrepen dat er 3 dispensatiespelers boven de 23 mogen spelen voor Jong Ajax, maar het is volgens mij nog niet duidelijk of die dan wel in Ajax 1 gespeeld mogen hebben.

Zo niet dan zouden voor bepaalde spelers alleen de trainingen moeten volstaan om weer te revalideren? Dit lijkt me niet zo gunstig, zeker als je een gevalletje Boilesen hebt. Aan de andere kant zoveel spelers van 23+ hebben we ook weer niet..
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Dit is mooi nieuws voor Jong Ajax, maar minder mooi nieuws voor mijn wedstrijdverslagen van Jong Ajax. Ik ga namelijk zeer regelmatig naar een wedstrijd van De Graafschap.
0 0
AFCA Leiden
Denk niet dat Almere daar blij mee is. Die zullen hierdoor waarschijnlijk alleen nog de echt overbodige spelers kunnen huren.
0 0
gusanito
Goede zaak, jonge spelers wennen aan het voetballen tegen mannen, aan het fysieke spel en hoe daarmee om te gaan. Ik ga ze zeker volgen als ze in de Jupiler league gaan spelen.
0 0
idefixion
zal echt beter zijn.. maar ik snap het niet helemaal, als ze dus kampioen worden mogen ze niet de eredivisie in.. wat is het nut dan? maar ik zelf zal cker kijken :)
0 0
eros
Dit is goed voor ajax!! Krijgt jong ajax nu ook de inkomsten van de jupiler league?
Net als laat zeggen Sparta of Go Ahead? Of worden de TV gelden gewoon verdeeld onder de 'originele' jupiler clubs?
voortaan 2 wedstrijdjes ajax!! Heuheuheu!
0 0
Stefanxxx
Leuk!
Dat worden 2 wedstrijden Ajax kijken per weekend, niks mis mee!
0 0
AFCAjax
Komt er dan ook een Ajax 2 die gewoon in de huidige reserve competitie blijft spelen of mogen jong Ajax en Ajax 1 gewoon spelers uit blijven wisselen zoals het nu ook gaat?
0 0
Raikkonen94
Heel goed nieuws voor het belofteteam. Nu vallen ze toch sneller op en kunnen ze zich meten op een hoger niveau. Ook voor mij eens een reden om de Jupiler League in de gaten te houden.
0 0
ajaxajaxajax
Vraagje,

stel ze worden kampioen van de Jupilerleague, spelen ze dan het jaar er op in de eredivisie? Dus twee teams van Ajax in de eredivisie?
0 0
Obnoxious
Wat gebeurt er dan volgend jaar? Blijven Ajax en Twente in de JL? Of moeten ze plek maken voor andere team, en zo ja, welke?
0 0
LegendBergkamp
leuk dat zij nu sterkere tegenstanders krijgen en wij het live op tv kunnen zien
0 0
Viincentafca
Hoe zit het trouwens met de beker ? mag Jong Ajax daar aan mee doen ?
0 0
vincent_DV
ik vind er niets raars aan dat ze dit gaan doen. Het gebeurt in Duitsland, Spanje en Oostenrijk ook al en vast ook nog een aantal andere landen, dus het is ook niet nieuws.

Ik weet toevallig dat FC Utrecht in samewerking met de KNVB een aparte competitie houd met Amaterurclubs in de regio, op dinsdag. Misschien kan Ajax dat ook wel doen met een stuk of acht (prof)clubs. dan kan je wel spelers ritme op laten doen. En ik denk dat die drie spelers boven de 23 elke keer opnieuw worden gekozen maar ze mogen denk ik alleen niet meer dan 25 eredivisie wedstrijden hebben gespeeld, zoiets lijky me dat het word.
0 0
AjaxD1986
Voordelen:

1: Niveau van de Jeugd gaat omhoog (geen bij elkaar geraapte elftallen meer maar meer vastigheid in het spelsysteem en automatismen)
2: Meer Inkomsten uit tv-gelden (dubbel Eredivisie + JL)
3: Meer uitstraling omdat je speelt op 2 afdelingen en vaker op tv bent.
4. Meer aantrekkingskracht voor jong talent (die zien zichzelf ook graag terug op tv)
5. De talenten die nu elders worden gestald in de Jupiler L kunnen terug komen en gewoon bij Ajax wennen aan een fysiek sterke competitie. (ze spelen in het mooiste shirt met de beste facilliteiten, de beste trainingen en beste trainers, dus ze kunnen ook niet verpest worden door de hurende club, daarbij kan Ajax de ontwikkelingen veel beter in de gaten houden en zonodig de speler laten debuteren of laten vertrekken.
6. Een betere aansluiting van de JL t.o.v. de Eredivisie (Eredivisie word hier dan automatisch ook weer beter van)
7. Bij het eventueel afzeggen van een oefenwedstrijd door een club heb je een waardige oefenpartner op de toekomst rondlopen.
8 Uitstraling van de beloftencompetitie zelf verbetert enorm door de toppers die in de JL spelen.

Volgens mij is het wel duidelijk dat ik er blij mee ben vooral als de prijzen van live-wedstrijden via de decoder omhoog gaan en ik ook meer krijg te zien (wat me intresseert) voor meer geld!
0 0
vincent_DV
Je hebt dan wel een selectie in Jong Ajax van een stuk of 20 spelers als je niemand verhuurd aan JL clubs dus de helft speelt amper, dat is dan de vraag of je dat wil.
0 0
AjaxD1986
Volgens mij spelen ze straks ook meer wedstrijden in de JL. stuk of 40
0 0
bojan
Mmmm.. 1 nadeel voor mij dan :p .. spelen ze tegen MVV (mijn 2e favoriete club :p)
0 0
bojan
Geweldig nieuws!! Maar ik heb 1 vraag.. waarom Ajax en Twente en geen PSV en/of Feyenoord.. Niet dat ik het erg vind haha maar toch.. weet geen eindstand van de beloftencompetitie.. iemand die het wel weet?
0 0
MoosHulsebosch
@Bojan,
Twente Ajax PSV zijn de enige belfotenteams die zich hiervoor hebben aangemeld. Anders was Heerenveen wel gegaan die is kampioen geworden. Twente en Ajax (stand ranglijst) komen er sowieso in en dan zijn er 18 teams in jupiler League. Er bestaat een kans dat 2 teams uit de topklasse promoveren (Achilles '29 en Katwijk) en dan zal Jong PSV er waarschijnlijk ook bij mogen!
0 0
AjaxD1986
Er waren maar drie clubs (Ajax,Twente,PSV) die aangegeven hadden dat ze eventueel de beloften in de JL wilden gaan plaatsen als de mogelijkheid zich voor deed. Maar PSV viel af omdat er maar twee plekken te verdelen waren en PSV ergens onder Twente en Ajax staat. Dus daarom (las ik)

Van mij mogen ze het gewoon doen aan de hand van de clubs die CL spelen.
0 0
Viincentafca
1. SC Heerenveen 22-56
2. FC Utrecht 22-40
3. FC Groningen 22-39
4. Ajax 22-37
5. Feyenoord/Excelsior 22-35
6. Heracles Almelo 22-34
7. RKC Waalwijk 22-31
8. FC Twente 22-30
9. PSV 22-29
10. Vitesse/AGOVV 22-17
11. NAC Breda 22-13
12. N.E.C./FC Oss 22-11

volgensmij
0 0
DonShining
Omdat Ajax en Twente zich hiervoor hebben aangemeld net als PSV. De rest niet. Het gaat nu tussen Cuijk/Katwijk en PSV voor de overige 2 plekken indien ze 20 clubs in de Jup league willen laten spelen.
0 0
bojan
wel onlogisch om dan Ajax en Twente te kiezen.. zal vast een goeie reden hebben dan
0 0
DonShining
Omdat Ajax en Twente zich hiervoor hebben aangemeld net als PSV. De rest niet. Het gaat nu tussen Cuijk/Katwijk en PSV voor de overige 2 plekken indien ze 20 clubs in de Jup league willen laten spelen.
0 0
AjaxfanRuben
Hoe zal dit de samenwerking tussen Ajax en Almere City beïnvloeden? vraag ik me af
0 0
Viincentafca
Deze wedstrijd zal op het begin van het seizoen gespeeld worden om competitie vervalsing tegen te gaan, hij gaat om de eerste 4 wedstrijden.
0 0
Aias433
applausje voor de heren in Zeist, mag ook wel eens!
0 0
Lewis Hamilton
Dit vind ik echt zo'n goed plan. Ze konden zich niet meer motiveren bij Jong Ajax zeiden ze, nou dan kunnen ze er nu tegen aan in de JL!
0 0
Robinjo1988
Zeker mooi. Zwaardere wedstrijden zijn goed voor de mentaliteit!
0 0
nolive_ajacied
goeie zaak
0 0
AjaxfanRuben
Lijkt me hartstikke leuk! Hopelijk gaan ze niet ineens het Ajax exclusive abonnement duurder maken, ben bang van wel.

Waren hier nou ook nadelen aan verbonden? Dat had ik hier eerder gelezen ten minste. Zoals dat het lastig is om in dat geval bepaalde spelers van Jong Ajax in de Eredivisie weer te gebruiken. Heeft iemand enig idee of daar zich problemen mee kunnen voordoen met het uitwisselen van spelers tussen Ajax 1 en Jong Ajax in de nieuwe situatie?
0 0
MoosHulsebosch
Ik denk dat Ajax 1 geen spelers meer wedstrijdritme mag laten opdoen bij Jong Ajax. Dat zou dan als competitievervalsing worden beschouwd. Ook zullen de nauwe banden met Almere City waarschijnlijk verslechteren aangezien onze eigen talenten liever bij Jong Ajax in de JL spelen dan bij Almere City. Alleen bankzitters bij jong zullen die stap wellicht overwegen en of Almere City daar nu op zit te wachten?
0 0
AFCAjax
Worden die wedstrijden niet op eredivisie live uitgezonden?

Hoop wel dat er fatsoenlijke stroompjes voor te vinden zijn.
0 0
TikkieTerugJaap
Word gewoon uitgezonden op Eredivisie Live hoor, altijd zo geweest. En de Jupiler League word verdeeld over het weekend vanaf komend seizoen ipv alles op de vrijdagavond.

Heerlijk voortaan 2x Ajax per weekend kijken!
0 0
AJAX3STERREN
Ik zeg goeie zaak!
Daar bouwen ze wel strijdlust op!
0 0