Invallers helpen Ajax A2 aan zege

SP, 16-04-2007 om 10:53, 2458 views, Redactie AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

In Emmen won Ajax A2 zaterdag met 1-3 van FC Emmen A1. De Amsterdammers keken bij rust tegen een 1-0 achterstand aan als gevolg van een slechte eerste helft. Na rust scoorde Ajax direct twee keer, waarna het de overwinning in de slotfase veiligstelde.

Onder zomerse omstandigheden maakten Emmen en Ajax er geen beste eerste helft van. Emmen liet het initatief aan Ajax, maar de ploeg van trainer Gery Vink speelde in een te laag tempo en kon in de gehele eerste helft geen kans creeren. De thuisploeg was wat gevaarlijker met schoten van afstand. Zo redde de kleine Ajax-doelman Hofman goed op een slimme inzet van een Emmenaar. Dat Emmen na zo'n 30 minuten op voorsprong kwam, was een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Een goed indraaiende vrije trap werd ingetikt door spits Dost: 1-0. Verder gebeurde er weinig in het vervolg van het eerste bedrijf. Alleen een opstootje vijf minuten voor rust zorgde voor opwinding.

Trainer Vink greep in de rust in en wisselde de matig spelende Marco Neuvel en Melvin de Groot voor Darryl Lachman en Giovanni Kasanwirjo. Lachman, normaal rechtsback, ging naast Jongebloet in de spits spelen. De omzetting had direct effect, want binnen 60 seconden lag de bal al achter Emmen doelman Ebeltjes. Leandro Resida stoomde op over links en gaf met een prima voorzet Renaldo Jongebloet een niet te missen kans: 1-1. Amper drie minuten later stond Ajax op voorsprong toen de sterke Lachman een hoekschop van Kevin Huijsman binnenkopte: 1-2. Gesteund door de voorsprong ging Ajax beter voetballen en had kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Leandro Resida (na een prima voorzet van rechtsbuiten Kasanwirjo) en Kasanwirjo hielpen echter 100% kansen om zeep. In blessuretijd besliste Kasanwirjo de wedstrijd wel toen hij de bal langs Ebeltjes schoot na een verre uittrap van doelman Hofman.

Opstelling: 1. Vincent Hofman 2. Marco Neuvel (46. Darryl Lachman) 3. Ivo de Heus 4. Deniz Aslan 5. Kevin Huijsman (88. Matthew Lam) 6. Calvin Mac Intosch 7. Melvin de Groot (46. Giovanni Kasanwirjo) 8. Joel Tillema 9. Renaldo Jongebloet (86. Gregory Schaken) 10. Leandro Resida 11. Joey Godee.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Albertoo
http://www.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=62465 over dat nieuwe shirt.. maar je ziet alleen zwart:P ...
maar als je ff hier heen gaat kan je hem alvast zien! : http://www.ajaxf-side.nl/shownews.asp?id=2194
0 0
AFCAvenray
leuk ,,vooral voor die spelers die invielen !!En ook voor da trainer natuurlijk.
0 0
Thomas83
Keurig resultaat. Vooral als je eerst achterstond.
Leuk ook voor een trainer als zijn wissels zo goed uitpakken.
0 0